Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

BBurak

Vücut geliştirme dönemi kişisel beslenme planlarımız hk.

Önerilen İletiler

BBurak    274

Selam arkadaşlar,

1 seneden uzun süredir forumda aktifim ve geçen zamanlara nazaran son zamanlarda çok daha fazla “yeni başlayan, ilk kür” başlığı gördüğümü fark ettim. Bu yüzden hem bir nebze forumu aktif tutmak, hem etkileşim almak hem de kaynaşmak maksadıyla refeed günümü sizlerle paylaşmak istedim.

Bu başlığı bu akşama kadar yediğim öğünlerle günceller, yarın sabah da kilo değişimi ile kapatırım diye düşünüyorum. Siz de bu başlık altında bozma günlerinizde yediklerinizden, gün içinde tükettiğiniz öğünlerden, vücut geliştirme yaparken uyguladığınız alternatif tariflerden bahsederseniz; hem gözümüz gönlümüz açılır hem de bir şeyler öğreniriz diye düşünüyorum.

0acf7bb9-8deb-4992-97ca-3031cf32dd5a.jpg e2a7759e-afa8-4da8-a689-464a13146cf1.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ArdaKarakurt    32

Ben restaurantta ortalama 13 saat çalıştıgım için hep orda yiyorum. 
Günlük beslenmem bu şekilde.

• 8 tam yumurta yagda kızartıyorum
  • 2 tavuk şiş 
  • 1 kuşbaşı şiş
  • 2 tabak pilav
  • 2 ekmek
  • 1 tabak salata
  • 2 ölçek whey
  • 2 ölçek pre-workout
  • 4-5 litre arası su
  • 4-5 tane diet coca cola
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    100

Kilo verme sürecinde uyguladıgım programım. Herhangi sonuç görmesem de yılmadan devam edeceğim bir süre daha :D

• 450 Gr hindi
  • 400 gr somon
  • 450 gr kırmızı et
  • 500 gr ton balığı

takribi 100 gr karb alıyorum. 60 pirinç ve 40 alternatif ( yulaf - pirinç patlağı vs )

• 200 gr süzme/activia sabit
  • 3 ölçek whey  sabit
  • 4 LT Su minimum
  • 300ml pin 

ara sıra 1 adet bar ekleyebiliyorum haftada maks 1 veya 2 gün.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    274
berkay16, 5 dakika önce yazdı:

Kalorileri tuttuğun program ne güzel duruyor

Fatsecrettan tutuyorum tavsiye ederim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    878
makro1178, 35 dakika önce yazdı:

Kilo verme sürecinde uyguladıgım programım. Herhangi sonuç görmesem de yılmadan devam edeceğim bir süre daha :D

• 450 Gr hindi
  • 400 gr somon
  • 450 gr kırmızı et
  • 500 gr ton balığı

takribi 100 gr karb alıyorum. 60 pirinç ve 40 alternatif ( yulaf - pirinç patlağı vs )

• 3 ölçek whey  sabit
  • 4 LT Su minimum
  • 300ml pin 

kabızlık yaşamıyor musunuz?

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    182
  • 600gr kıyma/hindi/somon
  • 200 pirinç
  • 100 pirinç unu
  • 1 veya 2 ölçek whey
  • 2 yumurta
  • 1 muz
  • 10gr şekersiz fıstık ezmesi

Bir süredir böyle, büyümelik planladığım bu beslenmede istemeden çok açıldım ama hatrı sayılır da büyüdüm. Yazın obez olanları anlamıyorum nasıl oluyorsunuz 😁 Artık bu kış pirinci arttıracam yoksa olacak gibi değil bu büyüme işi 😃

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    322
makro1178, 1 saat önce yazdı:

• 450 Gr hindi
  • 400 gr somon
  • 450 gr kırmızı et
  • 500 gr ton balığı

• 3 ölçek whey  sabit
  • 4 LT Su minimum
  • 300ml pin 

O etler günlük değil demi 😂

• ahahaha 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    274

Bugünlük öğünlerim böyle gözüküyor. Attığım tablodaki besinleri 3 eşit öğüne böldüm; 2’sini antrenman öncesi, 1 tanesini de antrenman sonrası yiyeceğim.

Kalori tablosuna eklemediğim 1 adet kabak ve 1 adet patlıcan mevcut, günlük sebze alımımı buradan karşılamış oluyorum. Ek olarak 20 gram civarı şekersiz tatlandırıcı ve 20 gram kadar da şekersiz, yağı azaltılmış kakao kullandım. Bunları da eklersek belki totalim 100 kalori artmış olur.

Egzersiz olarak sabah 60 dakika, her öğün sonrası 30’ar dakika ve antrenman sonrası da 30 dakika kardiyo ile günlük toplamda 3 saat LISS kardiyo ve çekiş idmanı yapmış oluyorum. Sabah kardiyosu harici diğer kardiyolarımın tek amacı sindirim odaklı.

Bu egzersiz rutiniyle 80 kilo bir birey hâlâ kalori açığında oluyor (200-300 kalori kadar). Diğer öğünler de bununla aynı olacağından hepsinin resmini paylaşmayacağım. İlgi, alaka ve yorumlarınız için teşekkür ederim. B|

40a56cae-9253-48cc-9d5d-b3fd525b5633.jpg e7b5a936-ab22-4b3c-b8f6-e4e65c499784.jpg 86c4f7ab-cd73-40d1-8daf-d76f1c97f5e5.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    224

Bu beslenme ile kilom artmıyor metabolizmanın hızlı olması bazende kötü ilaçlar zaten arttırıyor :D

Protein:

• 500 Gram Tavuk Göğsü
  • 320 Gram Ton Balığı
  • 120 GR Hindi Füme
  • 6 Tam Yumurta
  • 500 Gram Light Yoğurt

Karb: 

• 600 Gram Pirinç
  • 500 Gram Patates
  • 300 Gr Muz
  • 100GR Bal
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    878
deluxes, 6 dakika önce yazdı:

Bu beslenme ile kilom artmıyor metabolizmanın hızlı olması bazende kötü ilaçlar zaten arttırıyor :D

Protein:

• 500 Gram Tavuk Göğsü
  • 320 Gram Ton Balığı
  • 120 GR Hindi Füme
  • 6 Tam Yumurta
  • 500 Gram Light Yoğurt

Karb: 

• 600 Gram Pirinç
  • 500 Gram Patates
  • 300 Gr Muz
  • 100GR Bal

750 grama yakın carb ve 230'dan fazla protein ile kilon mu artmıyor hocam? 5k calori civarında besleniyorsan imkansız gerçekten artmaması. Kaç kilosun şu an?

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    224
Fuhrer, Şimdi yazdı:

750 grama yakın carb ve 230'dan fazla protein ile kilon mu artmıyor hocam? 5k calori civarında besleniyorsan imkansız gerçekten artmaması. Kaç kilosun şu an?

Şuan 95kgyim boyum 186cm. Ortalama 3-4 haftadır bu kalorideyim fakat en fazla 0,5 falan artmışımdır başlangıcım 94kg küsüratları vardı. Spor dışında çokta yoğun olmasada orta yoğunlukta bir hayatım var bundan kaynaklıda olabilir. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    182
deluxes, 1 saat önce yazdı:

Şuan 95kgyim boyum 186cm. Ortalama 3-4 haftadır bu kalorideyim fakat en fazla 0,5 falan artmışımdır başlangıcım 94kg küsüratları vardı. Spor dışında çokta yoğun olmasada orta yoğunlukta bir hayatım var bundan kaynaklıda olabilir. 

güncel formu bilmiyorum ama insülin + gh + npp zamanı gelmiş gibi hocam 😈

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    224
the_escobar, Bir saat önce yazdı:

güncel formu bilmiyorum ama insülin + gh + npp zamanı gelmiş gibi hocam 😈

Yok be hocam öyle bir form yok bende biraz metabolizma ile alakalı ve yaşantı. İnsulin ve GH'a daha çok yolumuz var :D

tarihinde deluxes tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    100
berkay16, 15 saat önce yazdı:

O etler günlük değil demi 😂

Yok yok aman hocam :D ne cebim kalır ne bağırsağım. Değiştirerek yiyiorum 4 çeşit arasında dönüşümlü şekilde o anlamda listeledim 

Fuhrer, 16 saat önce yazdı:

kabızlık yaşamıyor musunuz?

Hocam etler günlük değil sadece değiştirerek tüketiyorum. Çok bir sorun yaşamıyorum ama ara sıra oluyor diyebilirim uzun sürmesede

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.630

Ben bu konuda mümkün oldukça beslenmeyi çeşitlendirme taraftarıyım. Şuan yarışa az kaldığı için yapamıyorum fakat normal kalori aldığım zamanlarda (bulk) genelde beslenmem şu şekilde oluyor ;

Karblar
2-3 tane tortilla lavaşı (Dürüm Yapmak için)
300-400 gr patates (airfryda)
300 Pirinç ( çok nadir aynı gramajda makarna)
100-150 Pirinç Unu

Proteinler 
Pirinç unu ile beraber Whey 
Pirinçler İle Beraber Genelde Kıyma veya Hindi
Patates ile beraber Kıyma veya tavuk
Arada Nadiren Balık 

Yağlar 
Genelde ana yağ kaynağım badem ezmesi oluyor. Fakat Kırmızı ette yağ zaten oldugu için kırmızı et içeren öğünlerde extra yağ almıyorum. Gün içi yağ alım miktarına göre son öğüne kaşar peyniri ekliyorum.

Gün içinde 3-4 farklı karb kaynağı ve 3-4 farklı protein kaynağı tüketmeyi seviyorum ve böyle beslenmenin cok daha faydalı olduguna inanıyorum. Yemesi Cok keyifli hazırlaması extra uğraştırıcı oluyor ama en büyük etken kesinlikle maddiyat. 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ayianapa    12

Selamlar,

Ben şu an kilo koruma dönemindeyim. Geçtiğimiz aylarda güzel bir definasyon süreci geçirdim, yağ oranını istediğim seviyeye indirdim. Şu anda herhangi bir artı veya eksi kalori yapmadan, kaloriyi sabit tutarak vücut kompozisyonumu korumaya çalışıyorum. Yani ne bulk, ne de cut; amaç bu formu elimde tutmak.

Öğün 1

• 5 yumurta beyazı (2 tam, 3 beyaz)

• 110gr yulaf

• 100gr meyve

Antrenman Öncesi

• 50gr whey

• 130gr rice cream

• 20gr fıstık ezmesi

Antrenman Sonrası

• 200gr yağsız et kıyma

• 100gr pirinç

Öğün 2

• 200gr tavuk göğüs

• 100gr pirinç

• 10gr zeytinyağı

Öğün 3

• 200gr tavuk göğüs

• 100gr pirinç

• 10gr zeytinyağı

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    274

Selam arkadaşlar. Dün yaklaşık 4000 kalori ve 600 gr karb ile günü kapattım. Totalde 3 saat liss kardiyo ve çekiş idmanı atıldı. Kilo değişimim (aç karın): 

• 02.09: 79.95
  • 03.09: 81.55

Önümüzdeki 3 gün üzülerek 0 karbonhidrat 10-15 gram yağ içeren diyetime geri dönüş yapıyorum kazamız mübarek olsun :D. İnsanlar bu beslenme işini çözmüş artık güzel programlar geldi umarım kilo almak isteyenlerin de işine yarar. Bulkta olsam dün yaptığıma yakın bir program izlerdim sanırım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jöhtürk    62

cruise dönemi kilo koruma (kürün son 8 haftasıda aynıydı)

1.81 boy 95 kg

günlük alınan kalori: 2700 3000 arası 

120 150 arası protein. 

düşük e2 ile ne büyüyoruz ne küçülüyoruz 😃 ankarada ishal salgını nedeniyle bir 3 kg kaybettim. normalde 97de sabit kalmamı sağlayan kalori bu.

tarihinde Jöhtürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oppomer    27

Selam arkadaşlar,

kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği dışında, günde 3 tam yumurta + 5 sadece beyazını yiyorum + 500gr yoğurt +  250gr makarna (500gr' a da çıkarabilirim ama çok yağlanmak istemiyorum), neyse bu şekilde beslendiğimden beri bağırsaklarda biraz ağrı oluyor, normalde çok acı yerim ama acıyı da kestim ona rağmen bağırsakların değiştiğini hissediyorum, yumurta mı yapıyordur bunu?

tarihinde oppomer tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shX648    55
  • 38 gram zeytinyağı
  • 2 gram omega 3
  • 600 gram tavuk göğüs
  • 6 adet yumurta ( sadece beyazı)
  • 40 gram salatalık 40 gram yeşil biber
  • 72 gram tam buğday makarna 

şimdilik diyet dönemi böyle aralıkda yavaş yavaş yüklemelere başliycam kürle beraber 2 saate yakın da kardio yapıyorum günlük.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
oppomer    27

makarna yemekten gına geldi, günlük 400gr karbonhidrat almam için makarnayla yoğurdu mikserde çekip içsek mideyi bozarmı?artık yemekten gına geldi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jöhtürk    62
oppomer, 16 dakika önce yazdı:

makarna yemekten gına geldi, günlük 400gr karbonhidrat almam için makarnayla yoğurdu mikserde çekip içsek mideyi bozarmı?artık yemekten gına geldi

ben makarnayı ikiye böldüm. bir tur haşlama klasik yiyorum. bir turda şehriye çorbası gibi yapıp yiyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Ağırlık
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Düzgün bir beslenme planım yok aylık düzgün bir beslenme nasıl olmalı?
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boyum: 1.78 KLilom: 62 Yaşım: 20 Günümün büyük çoğunluğunda ders çalışıyorum. Ortalama günlük yaktığım kaloriyi 2500 civarı olarak hesapladım günlük 3200 kalori almayı hedefliyorum nasıl bir beslenme yapmalıyım sizce ve spor yaparken protein tozu kullanmak yerine öğünlerimi artırmayı düşünüyorum mantıklı mı? 4 ana öğün düşündüm günde.
      SABAH:
      200g yulaf(kapadokia) 200 ml süt 2 yumurta 2,3 kaşık fıstık ezmesi ÖĞLE:
      200g makarna(oba) 1,2 adet tavuk but 2 yumurta 1 kase yoğurt-salata İKİNDİ:
      4,5 patates(orta boy) 1 kase yoğurt salata 2,3 kaşık fıstık ezmesi AKŞAM:
      100-150g pirinç 1,2 tavuk budu 200ml süt 1 yumurta TOPLAM:
      3200 kcal falan yapıyor
    • Yazan: Episodees
      İyi günler herkese,
      Kendimden bahsedeyim öncelikle: 
      boy 173 kg.  81 yağ oranımı ölçmedim 8 haftalık definasyon kürüne gireceğim:
      hgh fragment  Sr 9009 gw501516  Kullanacağım dozları belirlemedik henüz Cardiyo ağırlıklı bir antrenman düşünüyorum haftada 5-6 gün 50-60 dakika büroda çalışıyorum hareketsiz bir işim var genelde beslenme olarak fikirlerinize ihtiyacım var 0 carb yada giderek azalan tarzı hangisi daha verimli olur. 
      Sabah:
      2 adet yumurta  yeşillik lor peyniri Öğlen:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Akşam:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Yağ yemekleri yaparken salataya zeytinyağı damlatarak  Karbonhidrat eklemeli miyim eklemeliysem hangi öğüne kaç gr yada daha başka gördüğünüz şu neden yok dediğiniz bir öneriniz eleştiriniz gerek beslenme gerek ise antrenman konularında  var mı ? 

• Yazan: AtesTamer
      Değerli hocalarım öncelikle selamlar,
      Yaklaşık 2.5 senedir düzensiz, son 1.5-2 senedir ise daha düzenli şekilde fitness ile uğraşıyorum. Bu süreçte toplam 4 farklı program uyguladım. İlk olarak 5x5 ile başladım, ardından Hypertrophy no:1 yaptım. Sonrasında bir dönem evde çalıştığım için vücut ağırlığı ve birkaç ekipmanla hazırladığım, her bölgeyi haftada 1 kez çalıştırdığım bir program uyguladım. Şu an ise yaklaşık 1 aydır  Hypertrophy Max programına başladım.
      Boyum 168, kilom 67, yaşım 27. Göğüs ve bacak bölgem her zaman en zor gelişen bölgelerim oldu ve hâlâ öyle hissediyorum. Hatta eklediğim fotoğraflar bacak idmanı sonrası çekildi. Açık konuşmak gerekirse bu süreçteki en büyük eksiğim beslenme oldu. Maddi durumdan dolayı beslenmem çok düzensiz ilerledi. İmkan olduğunda günlük ortalama 300-350 gr karbonhidrat ve 80-100 gr protein alabiliyorum ama sürekliliği sağlayamıyorum. Supplement de bu yüzden hiç kullanmadım; düzgün beslenemezken supplementin çok mantıklı olmadığını düşündüm.
      Asıl merak ettiğim şey şu: Tüm bunlara rağmen formumun gerçekten kötü olup olmadığını anlayamıyorum. Kendime karşı fazla mı acımasızım, yoksa gerçekten geri mi kaldım emin olamıyorum. Son zamanlarda bu düşünce moralimi ciddi şekilde düşürmeye başladı ve salona gitme isteğimi bile etkiliyor. Fotoğrafları ekliyorum ama öncesi fotoğraflarımı bulamadım maalesef, tecrübeli arkadaşların objektif yorum ve tavsiyelerini gerçekten merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
      FORM CHECK:

• Yazan: Peacu
      Merhabalar,
      Yaklaşık 5 aydır düşük kalorili ilk 2 ay 0 carb 0 şeker o yağ olarak ilerlediğim daha sonrasında antrenman öncesi 20-30 gram karbonhidrat aldığım bir düzene geçip 86 kiloyken başladığım serüvene 1 ay sporla yapıp sonrasında sporu bırakıp sadece beslenmeyle devam ederek  69-70 bandına kadar düştüm. 5 Ay diyetin toplasanız 20 gününü  1 öğünle sınırlı olacak şekilde bozmuşumdur. Haliyle skinny fat'e dönüştüm.
      Yaklaşık 5 gün önce bu düzeni bırakıp;
      Aç karna yohimbine içip günlük 1 saat yüksek tempo yürüyüşe başladım. (Bölge 2'ye uygun nabızda kalıyorum) Eve geldiğimde yaklaşık 1 saat daha bir şey tüketmeyip sabahları 5 yumurta ,5 6 adet zeytin yiyorum. Öğlen  antrenmandan(antrenmanı evde yapıyorum.) 1-1.5 saat önce 50 gram pirinç unu tüketiyorum. ( 2 günde bir 100 grama çıkarıyorum pirinç ununu) Antrenman sonrası 1.5 ölçek protein tozu alıyorum. Akşam  400 ile 600 gram arasında tavuk göğsü yiyorum. 4-5 litre arasında su tüketiyorum gün içinde. 1300-1600 kalori arası alıyorum. 200-220 gram Protein 50-100 arası karbonhidrat (2 günde 1 artırıp azaltıyorum, artırdığım günler antrenman günlerim oluyor.) 35-40 arası full bitkisel yağ alıyorum. Tuzu da az ile orta arasında kullanıyorum. Bu süreçte amacım aşırı  kas yakmadan olabildiğince çok yağ yakmak zayıf durmak önemli değil amacım göbeğimin ve yanlarının artık düz olmasını istiyorum. Ekleyip çıkarmamı önerdiğiniz benimle aynı süreci yaşamış, konu hakkında bilgili abilerimden kardeşlerimden destek istiyorum. 
    • Yazan: memun
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Antrenman 55-60 dk sürüyor 60 dk düşük direnç yüksek rpm kondisyon bisikleti yapıyorum! Sizce neleri değiştirmeliyim? Şu an kilo veriyorum ama daha hızlı vermek istiyorum sarkmak da istemiyorum!
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boy: 1.86 Kg: 122 Yağ: %32 BANA DAİR:
      15 aydır düzenli spor yapıyorum. Vücut geliştirmeyi kendimi bildim bileli. Sistem olarak - PPL yapıyorum BESLENME:
      200gr protein 130-135 gr karb 60-65 gr yağ VİTAMİNLER:
      Omega 3 D3k2 Magnezinc Kreatin Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.