Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Loving

Retatrutide obezite karşıtı peptid! nedir? nasıl kullanılır?

Önerilen İletiler

Loving    10.488

dd2.jpg.aa3d5c76e89557b6a7e691606fb26292.jpg 

Merhaba arkadaşlar,

Retatrutide denilen peptid dünyada ismini ve yapabildikleriyle yani kabiliyetleriyle adını yeni yeni duyurmayı başardı diyebiliriz. 

RETATRUTIDE nedir? Ne işe yarar?

Reta. triple agonist yani birbirinden farklı 3 reseptörü aktif eder.

• Glukagon
  • Glp 1
  • Gip

Oldukça güçlü bir kilo kaybını vaat eden üründür. Eskiler bilir '' dinitrophenol '' denilen bir ölüm ürünü vardı seralarda bitkiler için kullanılırdı ve çoğu kişi ne yazık ki bu maddeyi hem dünyada hem ülkemizde kullanırken can verdi. İşte o ürün olduğunuz yerde kg, yağ ve su atmanıza sebep oluyordu biryandan da canınızdan oluyordunuz. Retatrutide ise o kadar yağ yakımın da iddialı fakat yan etkileri henüz kanıtlanamamış olsa da cümle başında geçen maddenin zararlarından çok daha hafif denebilir.

RETATRUTIDE Temel hedefleri nelerdir?

• Yüksek oranda yağ yakımı
  • İştahı baskılama
  • Kan şekerinde (+) (-) ivmeleri düzenlemesi
  • Bazal metabolizma hızını (+) ivmelendirmesi
  • LDL (-) yönlü ivmelendirmesi
  • Trigliserid (-) yönlü ivmelendirmesi
  • ALT karaciğer yağlanma (-) yönlü ivmelendirmesi
  • Bağışıklık sisteminin her türlü bakteri, virüs ve toksik kimyasalların (-) yönlü ivmelendirmesi

RETATRUTIDE yan etkileri nelerdir?

• Çarpıntı (Olabilir)
  • Kas kaybı riski (Karb. ve Protein tüketimi azalmasından sebep)
  • İştahsızlık (Aşırı derecede)
  • Safra taşı riski (Hızlı kilo kaybına bağlı)
  • Mide bulantısı veya kusma
  • İshal veya kabızlık durumları
  • Şişkinlik

RETATRUTIDE kimler uzak durmalı?

• Hamileler
  • Troid sorunları olanlar
  • Kanser teşhisi veya şüphesi olanlar
  • Mide veya bağırsak hastalığı olanlar
  • Pankreas sorunları olanlar

Retatrutide “oyuncak” bir ürün DEĞİLDİR! Kesinlikle bilgisiz kişilerin tek başlarına yapacakları programlar ile bu yola çıkmalarını tavsiye etmiyorum! Dikkat edilmediği veya süreç iyi yönetilemediği taktirde ''vücudun enerji üretim ve kullanımı'' durumlarında ciddi ve geri dönüşü zor problemler doğurabilir.

RETATRUTIDE kullanımı nasıl olmalı?

• 1-4 Hafta aralığı: Başlangıç dozu (Haftada 0.25 mg veya 0.5 mg)
  • 5-8 Hafta aralığı: İlk doz artışı (Haftada 1 mg)
  • 9-12 Hafta aralığı: İkinci doz artışı (Haftada 2 mg)
  • 13-16 Hafta aralığı: Üçüncü doz artışı (Haftada 4 mg)

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Haftada 1 kere uygulanır.
  • Dozlar örneklendirme maksatlıdır. (KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLMEZ)

Faydalandığım kaynaklar:

1. Johnson, AR, ve diğerleri. (2023). "Kilo Yönetiminde Haftalık Retatrutid Enjeksiyonlarının Etkinliği ve Güvenliği: Randomize Bir Klinik Araştırma." Metabolik Sağlık Dergisi, 15(3), 245-260.
  2. Smith, LM ve Brown, KD (2022). "Yeni Obezite İlaçları için Deri Altı Enjeksiyon Tekniklerinin Optimize Edilmesi." Bugün Hemşirelik Uygulaması, 9(2), 78-92.
  3. Garcia, RT ve diğerleri. (2023). "Retatrutide'ın Kendi Kendine-Uygulamasına İlişkin Hasta Bakış Açıları: Niteliksel Bir Çalışma." Hasta Tercihi ve Bağlılığı, 17, 1123-1135. 4. Thompson, CL ve Wilson, EF (2022). "Sıcaklığa- Duyarlı Peptit İlaçları için Saklama ve Kullanma Yönergeleri." Amerikan Sağlık Dergisi-Sistem Eczanesi, 79(18), 1502-1514.
  4. Geçmiş bireysel deneyimlerim.

KEYİFLİ FORUMLAR.

• Beğen 10
  • 100 Puan 2
  • Teşekkürler 2
  • Minnettarım 1
  • +1 1
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fuhrer    656

yerinde ve akılda soru işareti bırakmayacak bilgiler, kaynakça kısmı için ayrıyetten tebrik ederim. Kulaktan dolma bilgilerin dolaştığı bu camiada gerek bilimsel, gerek tecrübeyle kazanılmış bilgileri bize sunduğunuz için de ayrıyetten teşekkürler @Loving

• Beğen 4
  • Teşekkürler 2
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    899

Hocam elinize sağlık @Fuhrer zaten söylenmesi gereken herşeyi söylemiş emeğinizin karşılığını bizde hem bilgilenerek hem siteye kendi bildiklerimizi paylaşarak yapmaya çalışıyoruz. Sizden ricam olacak kitaplarda yazmayan bilgiler kategorisine daha fazla konu açmanız tecrübeli tecrübesiz binlerce kişiye dokunduğunuzdan emin olabilirsiniz. Konuya gelecek olursak çok güçlü olduğu söyleniyor ben daha denemedim ama definasyon ilacı değil bana göre tam obezler çok ciddi kilolu olan kişiler için kullanılacak ilaç.

• 100 Puan 1
  • Teşekkürler 1
  • +1 1
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fıratkskn    33

Valla süper anlatım hocam. site zaten bağımlı yaptı benide hergün dergi okur gibi konu okuyorum :D Bide yazdığını çoğu şeyi insta facebook gibi yerlerde kopyala yapıştırla paylaşıyorlar hocam. retatrutide içinde tr çok kaynak aradım hep bi cümle yazı var gördüğüm en detaylı rehber olmuş elinize sağlık.

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onlytrenbolone    174
GHOST, 11 dakika önce yazdı:

Hocam elinize sağlık @Fuhrer zaten söylenmesi gereken herşeyi söylemiş emeğinizin karşılığını bizde hem bilgilenerek hem siteye kendi bildiklerimizi paylaşarak yapmaya çalışıyoruz. Sizden ricam olacak kitaplarda yazmayan bilgiler kategorisine daha fazla konu açmanız tecrübeli tecrübesiz binlerce kişiye dokunduğunuzdan emin olabilirsiniz. Konuya gelecek olursak çok güçlü olduğu söyleniyor ben daha denemedim ama definasyon ilacı değil bana göre tam obezler çok ciddi kilolu olan kişiler için kullanılacak ilaç.

@GHOST hocama katılıyorum daha çok konu istiyoruz hocam @Loving altın değerinde her konunuz

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
grey50    5

Hocam çok teşekkür ederim. Aydinlatici ve öğretici bi yazı oldu. Cahillikten olsa gerek ben reta'yi da fragment gibi her sabah yapılıyor zannediyordum :)

Mg ve kullanımıyla ilgili pek bilgim yok . Çok teşekkür ederim 🫶

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    1.162

Bilginiz en temiz hali gelmiş hoş gelmiş xD

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616

Tirzepatid ve reta denemiş birisi olarak şunu belirtmek isterim reta yan etki olarak en güvenilir olanı. Ama Burak hocanın da dediği gibi bunlar oyuncak değil ilaç ve testo gibi de değil. Uzun vadede ki Yan etkileri hala bilinmiyor ve yanlış kullanımda iştah aşırı baskılandığı için kas kaybı kaçınılmaz oluyor. Yurt dışına iştah konusunu kontrol etmek amaçlı haftalık enjeksiyonlar yerine günlük mikro dozlar öneriliyor. Örneğinin haftalık 1.5 mg yerine Günlğk 200 mcg vurmak. 

• Alkış 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tuna59baba    14

bu ara çok popüler olan bu peptid için güzel bir rehber olmuş

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence yağ yakımı konusunda en iyisidir kendisi. 3-4 ay kadar kullandım gerek iştah yönetimi olsun gerek yağ yakımı olarak en dipleri görmüştüm. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    89

Güzel kaynak olmuş hocam eline sağlık

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık34    168

Protein tozuna laf eden çevremde son dönemde özellikle kadın akrabalarımın hepsinin elinde bu var. Zayıflama iğnesi diye kullanıyorlar. Genelininde yaşları geçgin +45 umarım doğru şekilde yönlendiriliyorlardır. At gözlüğü kullandıklarından dolayı işin aslını kendilerine açıklamakla uğraşmadım umarım pişman olmazlar. :D Üstte bahsettiğimden bağımsız yurt dışı camiasındada özellikle modellik yapan influencerlar için Ghk-Cu, Retatrutide ve Mt2 kürü çok yaygın. Muhtemelen yakında Türkiye'de retaya olduğu gibi herkesin eline düşer.

• +1 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    214

Reta kullanmadım ama semaglutide tecrübem oldu aktif olarak da tirzepatide kullanıyorum bizim gibi sporcuların bu ilaçları kesinlikle en yüksek dozuyla kullanmaması gerekiyor yoksa protein ihtiyacımızı karşılayamaz hale getiriyorlar bizi.

Mide boşaltımını yavaşlattıkları için spor öncesi öğünü normalden 1 saat önce tüketmek gerekiyor mide gerçekten çok geç boşalıyor yediğim yemeğin ağzıma gelmesi durumunu çok sık yaşıyorum.

Benim semaglutide'da en verim aldığım doz 1mg, tirzepatide'de 5mg şeklinde kesinlikle daha fazlası protein tozu bağımlısı yapardı beni kullanacak kişilere tavsiyem en düşük dozdan başlayıp kendileri için efektif en düşük dozu bulmaları.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
lome    9

2 3 sene içerisinde bu ürünler çeşitlenip ucuzladıkça rekabetten dolayı obezite sorunu bitecek gibi görünüyor en azından kolay bir çözüm yöntemi doktorlar tarafindan reçete edilebiliyor artık. Mide küçültme balon vb kullanim aşamasına gelmiş bunları düşünen kitle için mucize gibi ürünler çok daha ucuz ve risksiz ayrıca mide ameliyatı gibi geri dönüşü olmayan bir şey değil yillarca 50ml beslenmek zorunda kalınmiyor kanamalar bağırsak problemleri riski yok denecek kadar az bu yöntemlere kıyasla ayrıca maliyet olarakta ameliyata göre ucuz.

40 yaş üstü yıllarca zayıflamaya çalışmış bir türlü tam fit olamamış ancak belli bir balık etli kıvamında kalmış ameliyat vb işlere girecek kadar ihtiyaç duymayan kadınlarda 2 3 ayda ciddi bir kilo kaybı yaptığı için inanılmaz popüler olmuş durumda arkadaşının kilo kaybını gören nasıl yaptın diyip anında gidip eczaneden istiyor.. Vücut geliştirme için ise çok gerekli olduklarını düşünmüyorum iştah baskilamak için diyet döneminde destek olarak düşük doz kullanılabilir ama normal yemek yiyemez toz sıvı karışımlı şeyler dışında bir şeyi ağzınıza götüremez hale gelince işler kas yakmaya dönüşüyor ve gelişim tamamen duruyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
m41a4    2

Peki iştihamızı baskılamayacak düzeyde insülin hassasiyeti için kullansak nasıl olur mesela 0.5 mg falan gibi. @lome

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
m41a4, 12 saat önce yazdı:

Peki iştihamızı baskılamayacak düzeyde insülin hassasiyeti için kullansak nasıl olur mesela 0.5 mg falan gibi. @lome

Onun için mikro dozaj dedikleri kullanım şekli uygun. Belli bir dozu 200 mcg vs her gün vuracaksın. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    491

Retatrutide kullanmaya başladığımda yan etkilerin PeptipTurkiye kayıtlı kalması için haftalık dozu 2.5 mg 2. enjeksiyon yaptım. (Yani toplamda 2 haftada 5 mg.) İlk haftadan itibaren bende ortaya çıkan başlıca yan etkileri yaklaşık yüzdelik oranlarla şöyle sıralayabilirim:

• Çarpıntı: %50
  • Kas kaybı hissi: %25
  • İştahsızlık: %75
  • Mide bulantısı: %25
  • İshal: %75

(Oranları 0–25–50–75–100 şeklinde yuvarlak tuttum ki daha kolay anlaşılabilsin.)

Teşekkürler..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
m41a4    2
AS1L, 2 saat önce yazdı:

Retatrutide kullanmaya başladığımda yan etkilerin PeptipTurkiye kayıtlı kalması için haftalık dozu 2.5 mg 2. enjeksiyon yaptım. (Yani toplamda 2 haftada 5 mg.) İlk haftadan itibaren bende ortaya çıkan başlıca yan etkileri yaklaşık yüzdelik oranlarla şöyle sıralayabilirim

Hangi marka kullanıyorsunuz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
AS1L, 5 saat önce yazdı:

Retatrutide kullanmaya başladığımda yan etkilerin PeptipTurkiye kayıtlı kalması için haftalık dozu 2.5 mg 2. enjeksiyon yaptım. (Yani toplamda 2 haftada 5 mg.) İlk haftadan itibaren bende ortaya çıkan başlıca yan etkileri yaklaşık yüzdelik oranlarla şöyle sıralayabilirim:

(Oranları 0–25–50–75–100 şeklinde yuvarlak tuttum ki daha kolay anlaşılabilsin.)

Teşekkürler..

2.5 mg başlangıç için yüksek bir doz bu dozlarda yan etki görmen gayet normal 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
m41a4    2
Askabar, 19 dakika önce yazdı:

Sizde sanırım zphc reta kullanıyordunuz demi kaçıncı günde etki gördünüz beni fena çarptı 5. Günden 😀

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
m41a4, 9 dakika önce yazdı:

Sizde sanırım zphc reta kullanıyordunuz demi kaçıncı günde etki gördünüz beni fena çarptı 5. Günden 😀

Ben iştah kapama diyet vs için değilde insülin direncine olan etkisi kolestrol e olan etkisi ve bulkta biraz iştah kontrolü için kullanıyorum. Haftalık 1 mg ile başlamıştım. 10. Haftadayım 2 mg devam ediyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    214
AS1L, 6 saat önce yazdı:

Teşekkürler..

Bu nabız hızlanması semaglutide ve tirzepatide'de olmadı bende retaya özgüymüş kas kaybı hissi kalori açığından kaynaklı su atımı olabilir mi kas kaybı çok tartışılıyor bu ilaçlarda ama ben bizim gibi spor yapıp anabolik kullanan insanlarda gerçekçi bir kas kaybına neden olucağına inanmıyorum. Sedanter insanlarda neredeyse 55/45 yağ kas kaybı oluyormuş aşırı kalori açığından.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    491
m41a4, 5 saat önce yazdı:

Hangi marka kullanıyorsunuz?

Gideon Pharma

Askabar, 2 saat önce yazdı:

Yazım hatamdan dolayı forum üyelerinden özür dilerim. Haftada 0.25 mg demek istemiştim.

berkay16, 51 dakika önce yazdı:

Bu nabız hızlanması semaglutide ve tirzepatide'de olmadı bende retaya özgüymüş kas kaybı hissi kalori açığından kaynaklı su atımı olabilir mi kas kaybı çok tartışılıyor bu ilaçlarda ama ben bizim gibi spor yapıp anabolik kullanan insanlarda gerçekçi bir kas kaybına neden olucağına inanmıyorum. Sedanter insanlarda neredeyse 55/45 yağ kas kaybı oluyormuş aşırı kalori açığından.

Bu ürünü sporsuz yağ yakıcı olarak görüyorum. Steroid kadar etkili değil ama yan etkisi de çok daha az. Spor yapmadan kilo koruma veya iştah/ishal nedeniyle kilo vermeye biraz yardımcı bir ürün. Tabii spor + diyetle birleşince etkisi katlanır. Ne yazık ki son 3 yıldır meslek değişimi ve yoğun tempodan dolayı spora vakit ayıramadığım için bu tarz takviyelere yönelmek durumunda kaldım.

AS1L, 7 saat önce yazdı:

Teşekkürler..

Güncelleme:

• 5 Şubat 2026 Perşembe: 0.25 mg
  • 12 Şubat 2026 Perşembe: 0.25 mg

Enjeksiyonlardan sonra sıfır spor, sıfır diyet takıldım. Üstüne sağlıksız market abur cuburları + asitli içecek tüketmeye devam ettim. (Şu ana kadarki en büyük yan etkisi iştahsızlık oldu. Bir kekin sadece bir parmak kalınlığındaki dilimini bile yiyemedim. Normalde gazoz seven biri olarak bir su bardağı gazozu bile zorla boğazımdan geçirebiliyorum.) Buna rağmen iştahsızlık+ ishal hali ile yaklaşık 1 hafta / 10 gün neredeyse 10 kg yakın vermişim.

Not: Konuyu daha fazla uzatmamak ve vlog havasına sokmamak adına, ürünü yeni deneyecek / tecrübe biriktirmeye ihtiyacı olanlar için kayıt altına almış olayım dedim. Bundan sonra yeni güncelleme gelmeyecek. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
zoszos    0

Kolay gelsin herkese,

Reta ile özellikle kas yıkımının biraz da olsun önüne geçebilmek adına kombin edilebilecek peptid öneriniz ne olur? Kombin edilirse tıpkı steroidlerde olduğu gibi yüksek yağ oranı olan vucutlarda çalışmama/verimsiz olma durumları var mı? İnternetteki hesaplama araçlarında birinde yağ oranım 30 civarı birinde 24-25 arası çıktı. Boy 186 Kilo şu an 115. Fikirleriniz merak ettim. Teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Posthuman
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Hedefim yağ oranımı azaltmak sert bir diyetteyim yeterince kalori açığım var kardiyoları da kusursuz bir şekilde yapmasam da elimden geldiğince yapıyorum. Bunlardan amacına hizmet edecek olanları kullanmak istiyorum. İçeriklerini okuduktan sonra Retatrutide kullanmaya karar verdim.
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boy: 1.85 Yaş: 27 Kg: 92 KULLANMAYI PLANLADIĞIM GRUPLAR:
      Retatrutide Sermorelin Tirzepatide SORULARIM:
      Hangi marka Retatrutide kullanmamı önerirsiniz? Retatrutide haftalık dozajlama detayları nasıl olmalı? Konuya katılım gösteren, tavsiye ve yorumlarda bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: Anabolikdoktor
      Merhaba değerli dostlarım ve abilerim,
      Tıp eğitimime başlamamla birlikte artan dikkat dağınıklığı şikâyetim nedeniyle bir psikiyatri uzmanı bana Concerta reçete etti. Şu anda 54 mg kullanıyorum. Concerta’nın merkezi sinir sisteminde dopamin ve norepinefrin düzeylerini artırarak iştahı baskıladığını biliyorum. İlacı genellikle sabah 07:00–08:00 civarında alıyorum. Yaklaşık saat 16:00’dan sonra etkisi belirgin şekilde azalıyor ve ardından yoğun bir iştah artışı yaşıyorum.
      Şu anda definasyon sürecindeyim. Açıkçası ilacın iştah baskılayıcı etkisi süreci olumlu yönde etkiliyor diyebilirim. Kalori sayımını çok titiz yapamasam da günlük alımımı yaklaşık 2100–2500 kcal arasında tutmaya çalışıyorum. Geçmişte dönem dönem fitness geçmişim oldu. Şu anda haftada 5 gün ağırlık antrenmanı yapıyorum. Kardiyo çok yoğun değil. @metinav
      Süreci hızlandırmak adına ürün/takviye kullanmayı düşünüyorum.
      Fiziksel bilgilerim:
      Yaş: 22 Boy: 183 cm Kilo: 95 kg Yağ oranı: %35 Aklımdaki sorular şunlar:
      Reta kullanmayı düşünüyorum. Hâlihazırda iştah baskılayıcı etkisi olan Concerta kullanırken üzerine Reta eklemek mantıklı ve güvenli olur mu? Haziran sonuna kadar sürdürmek istediğim bu definasyon sürecini hangi ürünlerle desteklemek daha doğru olur? Orijinal ve güvenilir ürün temini konusunda nelere dikkat etmeliyim? Vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim saygılarımla.
    • Yazan: Clanker
      Merhabalar herkese,
      Henüz bu işler hakkında pek bir bilgim yok 21 yaşındayım 2 yıldır düzenli spor yapıyorum beslenmeyi yeni toplayabildim 100-90 kilo civarları başlamıştım spora şuan 73-72 civarıyım ve definasyonumun 66. günündeyim formumu da bırakıcam yeterli olduğunu düşünmüyorum ve retatrutide kullanmak istiyorum. Sizce önce yağ oranımı düzgünce düşürüp kütle kazanmak istiyorum araştırdığım ve gördüğüm kadarı ile retatrutide bunun için bayağı bir etkiliymiş ne yapmalıyım bilmiyorum normalde yemek programıma sadık kalıyorum uyuyorum ama ara zamanlarda saçma şekil de bozuyorum diyeti istemeyerek tutamıyorum bazen kusup toplamaya çalışıyorum ama oda zor ve bi yere kadar ve saçma oluyor.
      GÜNLÜK MAKROLARIM:
      56 Yağ 200 Karb 184 Protein Yaklaşık 2060 Kalori Civarı GÜNCEL FORM:

• Yazan: M.O.K
      Selamlar herkese, forumu uzun süredir takip ediyordum ancak ilk defa login olup mesaj yazıyorum sanırım. Sizlerden bilgi almak ve belki birilerine yardımcı olmak adına açmak istedim. 35 yaşındayım. Geçmişte iki kez cycle deneyimim oldu ancak bunlar yıllar önceydi. Süreç başında %15 yağ oranı, 88.8 kiloydum. Bir kaç sene sonra yarı maraton ve hyrox yarışma hedefim olduğu için 10 haftalık bir retatrutide ve testosteron propionat (2 günde 1 50 mg) sürecine başladım kendimi istediğim forma yaklaştırıp uzun bir peptid stack ine başlamayı planlıyorum.
      Aslında testosteron ekleme fikrim yoktu ancak biraz kendimi gaza getirdim. Çoğu peptid de günlük kullanım var ve nisan ortası 1 hafta iş seyahatinde olacağım. Sürece başlarken kilom 88.8 kg civarındaydı. 28 Ocak’ta 2 mg retatrutide ile başladım. 3 gün sonra 86.5 kg seviyelerine kadar düştüm. Bunun büyük kısmının su,ödem ve glikojen tabi, sürece başlayacağım için son dönemde beslenmeyi biraz abartmıştım. testosteron propionat'ın 3. dozundan sonra vücut tekrar su tuttu 0.5-0.6kg kadar.
      Haftalık idman düzenim şu şekilde:
      Pazartesi: Push Salı: Pull Çarşamba: Deadlift ve squat sonrasında olimpik bar hareketlerini içeren teknik antrenman Perşembe: Dinlenme, sabah mobility + core Cuma: Upper body Cumartesi: atletizm odaklı antrenman + 4 x 1km interval koşu Pazar: Dinlenme, sabah mobility + core İdman düzeni karmaşık duruyor farkındayım ancak ağırlık antrenmanı yaptığım günlerin tamamında (Hyrox günü hariç) idman sonunda yaklaşık 10 dakika row veya interval air bike, ardından 15 dakika incline walk ekliyorum. Haftanın çoğu gününde sporu sabah 07:00’de yapıyorum. Bazı günlerde ise antrenmanı öğlen saatlerine çekmem gerekiyor. Bu günlerin sabahında ağırlık idmanları öncesinde 40–50 dakika evde cycle yapıp kahvaltı yapıp idmana geçiyorum.
      Beslenme tarafında şu an için günlük makrolarım şu aralıkta:
      Protein alımımı 200–220 gram civarında almaya çalışacağım.
      Yağ alımını, retatrutide ile sindirim problemi yaşamamak adına genellikle 40-50gram civarını geçmeyecek şekilde ayarlıyorum.
      Karbonhidrat alımı ise güne ve idman yoğunluğuna göre değişiyor; yaklaşık 50–150 gram aralığında alabiliyorum, bunda da retatrutide iştah kestiği için daha fazla yiyemiyorum.
      Öğün düzenim genel olarak şu şekilde:
      Sabah
      sabah idmanlarından önce kahve ve pre-workout kullanıyorum.
      İdman sonrası genelde 3–4 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı ile yaklaşık 60 gram rice cream kullanarak pancake yapıyorum. Alternatif olarak aynı yumurta miktarı ile omlet, rice cake, tatlı lor, muz, orman meyveleri ve whey protein ile shake hazırlıyorum.
      Öğlen
      Genellikle 50–60 gram pirinç, yaklaşık 100 gram sindirimi kolay sebze ve 200–220 gram tavuk tüketiyorum.
      Ara öğün
      1 ölçek whey + rice cake, quark + whey ile hazırlanan tatlı gibi proteini yüksek bir ara öğün yapıyorum.
      Akşam
      Salata ile birlikte 200 gram yağsız veya az yağlı kıyma ve 100–150 gram haşlanmış patates tüketiyorum.
      Yağ alımını post-workout öğününde minimumda tutup, günün ilerleyen öğünlerinde 10–15 gramlık porsiyonlar halinde alıyorum.
      KULLANDIĞIM TAKVİYELER:
      Kullandığım vitaminler: D3, K2, Omega 3, milk thistle, multivitamin, ashwagandha, ZMA Kullandığım supplementler: creatine, citrulline malate, electrolyte, pre-workout Koruyucular: sürece ve hissiyata göre alacağım. Bu bilgileri de paylaşırım gerektiğimde Retatrutide'ı sabah 6:30 da yaptıktan 2-3 saat sonrası açlık hissi oldukça gitti. Aslında 1 mg ile başlanabileceğini biliyorum ancak şu ana kadar açlık baskılanması ve sindirim hızının yavaşlaması dışında rahatsız edici bir yan etki yaşamadım. Bu düzeni bir süre bu şekilde devam ettirmeyi planlıyorum. Son 4-5 hafta MOTS - C eklemeyi düşünüyorum sürecin gidişatına göre. Süreç ilerledikçe retatrutide ile birlikte haftalık gelişmeleri, artıları ve eksileri yine bu başlık altında paylaşırım. Sorusu olan olursa da tecrübe ettiğim ve araştırmalarım kadarıyla cevaplamak isterim.

Fazla uzun bir giriş mesajı oldu ancak detaylı şekilde anlatmak istedim düzenimi.
    • Yazan: zeri
      Merhaba herkese, forumda retatrutide hakkında bir bilgi bulamadım. Yabancılarda bayağı revaçta şuan yağ yakımı adına. Var mıdır konuda bilgisi olan reta hakkında bilgilendirebilecek birisi? @metinav
      Eğer reta threadı varsa da ben görmedi isem linklerseniz sevinirim.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.