Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

normlife6425

Antrenman programım hk. - yanlış veya düzeltmem gereken yerler var mı?

Önerilen İletiler

Arkadaşlar herkese iyi günler öncelikle haftada 250 mg enanthate 400 mg cypionate 50 mg propionate 400 mg de boldenon alıyorum (mix ürün cypionate boldenon ve propionate içeriyor)

Kürümün 1. Haftası yeni bitti ve antrenman programım hakkında sizden bilgi almak istiyorum :

• 1. Gün Göğüs Ön Kol

-Dumbell Press / Dumbell Fly / İncline Dumbell Press / Butterfly Machine / Hammer Curl / Concentration Curl / Cable Biceps Curl

• 2. Gün Sırt Triceps

Dumbell Row / Lat V Pulldown / Row Machine / Lat Pull Down / Dumbell Skull Crusher / Dumbell Triceps Extension V Bar İle / Halat ile İstasyonda /  Halim Kalırsa Max Dips

•3. Gün Omuz 

Dumbell Shoulder Press / Dumbell Lateral / Dumbell Front Raise / Arka Omuz Butterfly / Shoulder Press machine 

Antrenman bu şekilde 4x10 tükenişe gitmeye çalışıyorum tüm bu hareketleri haftada 2 kere yapıyorum arada 1 gün off vermek kaydıyla.Yanlışlarım varsa düzeltmeme yardımcı olursanız sevinirim.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Redible    28

Programını PPL şeklinde organize edip Bacak günüde eklemen daha mantıklı olur. Yine aynı şekilde tüm kasları haftada 2 kere çalıştırmış olursun. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abartach    64
Redible, 22.11.2024 - 13:48 yazdı:

Programını PPL şeklinde organize edip Bacak günüde eklemen daha mantıklı olur. Yine aynı şekilde tüm kasları haftada 2 kere çalıştırmış olursun. 

söylendiği gibi en ideali itiş çekiş olarak bölmen olacaktır. çalışan insana en uyan modellerden biri. haftada 2 yapmak yorucu gelebilir ama.

   Yanlışlarım varsa düzeltmeme yardımcı olursanız sevinirim". demişsin bu işin yanlışı bence yok. sana daha iyi gelecek olanıi vardır belki kendine göre olanını bulursun zamanla. nacizane okuduklarım öğrendiklerim denediklerim şöyle. amaç şu. anlat dediklerinde anlatamayabilirsin ama salona girdiğinde direkt ilk hareketten son harekete son sete kadar durmadan zaman kaybetmeden gidebilmek şimdi ne yapacaktım dememek bir uygulamaya bakmamak. bitirip çıkmak.

itişler göğüs triceps omuz çekişler biceps sırt bu kadar. 2 gün eder. araya bir bacak günü eklenince üst kısım dinlenme günü yapar tekrar 2 daha yapar bir off daha yaparsın.

  • pazartesi itiş
  • salı çekiş
  • çarşamba bacak
  • perşembe itiş
  • cuma çekiş
  • cumartesi bacak
  • pazar off
  • canına tak ederse cumartesi bacağı yapmazsın zaten kimse yapmıyor
  •  göğüs için       İncline Dumbell Press -Dumbell Press - Dumbell Fly  Butterfly Machine  bu hareketler her zaman  yeterli. dumbell fly eğer 4 set ise 2 sini incline dan kalkmadan yap ikisini düz yap. presslerde de en aşağı kadar inmiyorsa ağırlıklar omuza bicepse değmiyorsa 1 olarak sayma hareketi.
  • sırt için makinelerden şaşmam dumbell ile sırt çalışmak için doğru bir duruş tutturmak çok zor.  Close-Grip Seated Cable Row - Lat Pull Down - Wide-Grip Seated Cable Row 3 ana hareket. alt sırtı atlamamak lazım Hyperextension hareketide yap beli sıkı ince gösterir. wide grip olanı alttan ters tutarak bir hareket 4 set daha ekleyebilirsin
  • omuz dediğimiz 3 kas zaten ön arka orta. yana kaldır öne kaldır ters fly. dumbell shoulder press BENCE en gereksiz hareketlerden birisi. tamamen kalori israfı omuz eklem düşmanı. shoulder press makinesinide düşük ağırlıkla omuz  ısınma için kullanmayacaksan hiç zamanını enerjini harcama derim. benim yaptığım şu. 7.5 5 ve 2.5 luk dumbellara el koyup 7.5 la çıktığı kadar yana açış. artık kas acıyıp yapamaz olunca dinlenmeden 5 liği alıp devam sonra aynısını dinlenmeden 2.5 a geçiş. ağlamak üzereyken dumbeli atıp boş olarak kollarını kaldırırark devam.(1 kg dumbell varsa onunlada devam edebilirsin) sonra suyu içmek içen şişeyi birinin tutması gerekecek ama. öne kaldırmayıda aynı şekilde ve arkadan başlayıp avuç içi yukarı bakacak şekilde kroşe benzeri aynı sistem aynı ağırlıklar. 3 set 4 set sana klmış.ertesi gün omuzlarına iğne yapılmış gibi acıma garantili. üstüne ters fly dan sonra düşük ağırlıkla upright barbell row göz hizasında bekleterek.üstünede düşük ağırlık yavaş çekim overhead bar yapabilirsin yetmezse.  lafı uzatmamın nedeni omuz önemli :)
  • biceps te 2 hareket artı bir bitirici yeterli biceps curl - hammer curl ikiside dumbell ile üzerine Concentration Curl benim yapış şeklim şu şekilde. 1 set her hareket. dumbell tezgahının başına geçiyorum kol başına 8 i geçebildiğim gücümün yettiği  en yüksek ağırlık 17.5kg  başlıyorum saymadan kolum kalkmaz olana kadar  sonra dinlenmeden 15 kg kaç çıkarsa 12.5 10 7,5 diye hepsinden ne çıkarsa yapıp 5 te yavaş yapıyorum negatifler alarak. 2,5 ta birisi havada beklerken diğeri senin belireyeceğin bir rakam kadar çalışacak sonra diğeri havada beklerken o çalışacak. set sayısı belirlemek samimiyetsiz bir hareket bana göre. 12 yaptım bırakayım yeter. yetmez BENCE. 15 yapabilyorsan 15 yapmalısın yada bir üst ağırlıkla denemelisin. curl den sonra hammer ile de 17,5 tan başlayıp dinlenmeden 2.5 a kadar. üzerine birde  bitirici Concentration Curl hareketi zaten üzüyor.yetmezse bar ile bekleterek yavaş çekim yada pauselu curl yapabilirsin. lafı uzatmamın nedeni bicepste önemli :) kablo ile yada incline benchte yapılan hareketler çok etkili olabiliyor ama ya omzu fazla geriye çekiyor yada makara boyu iyi ayarlanmazsa etki etmiyor.
  • triceps içinde 2 yada 3 hareket . aslında hepsi aynı hareket ama tutuş farklı. pushdown avuç içi aşağıda avuç içi yukarıda bir de hammer tutuş.benim yapış şeklim şöyle. önce tenha salon bulunur. kablonun birine rope takılır bir başka kaboya v bar takılır bir bench düşük açıda yatırılır. lying triceps kickback ardından dinlenmeden pusdownlar her iki kabloda. bu bir set. triceps dahada önemli çünkü.
  • bacak en az 4 hareket en az 5 set ön, arka, alt, kalça . en sevmediğim antrenman kilo almamı engelledikleri gibi hala sıskalar. her kas için sevdiğin ne varsa onu seç ama muhakkak haftada 1 bacak günü şart. definason zamanı 2 yaparsan kardiyodan daha hızlı eritirsin yağları. ve bana göre en büyük faydası tuvalete çıkarmasıı işkembeyi çalıştırıyor.
  • kas gruplarının kabaca anatomisini çalışma mantığını biraz çözersen ve  nereye kadar esneyebildiğini nerede tam sıkıştığını bilirsen kendine uyan hareketleride alternatiflerinide bulacaksın.
  • bu kadar ukalalık yeter :) kusurum olduysa affola. keep it simple diyorum kısacası.
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Draqul Org    60

Merhaba. Gereksiz uzunlukta bir antrenman bence. Bunun yerine ikili bölge çalışabilirsin haftada 3 veya 4 gün.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abartach    64

Kesinlikle katılıyorum 4 gün şu an benimde programım. Ben sorudan Her grup için haftada 2 güne  talep var gibi anlamışım.

Draqul Org, 4 saat önce yazdı:

Merhaba. Gereksiz uzunlukta bir antrenman bence. Bunun yerine ikili bölge çalışabilirsin haftada 3 veya 4 gün.

Hocam bu kadar uzun yazıyı niye alıntıladın ben yazıp yollarken utandım bu kadar uzun yazıyı sen ikiye katladın sayfayı.

tarihinde abartach tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekrardan cevaplar için herkese teşekkür ederim bacak yapmamamın sebebi özellikle boyum uzun olduğu için serbest ağırlıklarda bana yarardan çok zarar vermesi omurgadan diz kapağına hemoroide kadar enteresan bi şekilde sağlık sorunları yaşatıyor tabi tercih meselesi , antrenman programım uzunmuş benim ilk kürüm o yüzden 1 gün off bıraktım yanlış mı yapıyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
vevcil    7

Programları düzenlemek zor değil ancak her bölge için en azından 1 temel hareket eklemek gerekiyor. Bu temel hareket de o bölge antrenmanının aslını oluşturur. Örnek olarak göğüs çalışacağımda ben ilk olarak Bench Press yaparım ve set sayısını sınırlamam. Bitene kadar devam ederim. 5-6 setten sonra güçte düşüş olur ve ondan sonra izole hareketlere geçiyorum. İzole hareketler için de 3 er set ve her sette tükenişe gitmek gayet şiddetli ve tatminkar oluyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Plaque    10
Ulandela, 24.11.2024 - 05:10 yazdı:

Kral kendi yaptığım programı sana atim beğenirsen bunu yap kaliteli ve gereksiz bir haraketin olmadığı bir program

FOR GYM RAT ! (1).pdf

beğendim bu arada +1

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

    • Yazan: AtesTamer
      Değerli hocalarım öncelikle selamlar,
      Yaklaşık 2.5 senedir düzensiz, son 1.5-2 senedir ise daha düzenli şekilde fitness ile uğraşıyorum. Bu süreçte toplam 4 farklı program uyguladım. İlk olarak 5x5 ile başladım, ardından Hypertrophy no:1 yaptım. Sonrasında bir dönem evde çalıştığım için vücut ağırlığı ve birkaç ekipmanla hazırladığım, her bölgeyi haftada 1 kez çalıştırdığım bir program uyguladım. Şu an ise yaklaşık 1 aydır  Hypertrophy Max programına başladım.
      Boyum 168, kilom 67, yaşım 27. Göğüs ve bacak bölgem her zaman en zor gelişen bölgelerim oldu ve hâlâ öyle hissediyorum. Hatta eklediğim fotoğraflar bacak idmanı sonrası çekildi. Açık konuşmak gerekirse bu süreçteki en büyük eksiğim beslenme oldu. Maddi durumdan dolayı beslenmem çok düzensiz ilerledi. İmkan olduğunda günlük ortalama 300-350 gr karbonhidrat ve 80-100 gr protein alabiliyorum ama sürekliliği sağlayamıyorum. Supplement de bu yüzden hiç kullanmadım; düzgün beslenemezken supplementin çok mantıklı olmadığını düşündüm.
      Asıl merak ettiğim şey şu: Tüm bunlara rağmen formumun gerçekten kötü olup olmadığını anlayamıyorum. Kendime karşı fazla mı acımasızım, yoksa gerçekten geri mi kaldım emin olamıyorum. Son zamanlarda bu düşünce moralimi ciddi şekilde düşürmeye başladı ve salona gitme isteğimi bile etkiliyor. Fotoğrafları ekliyorum ama öncesi fotoğraflarımı bulamadım maalesef, tecrübeli arkadaşların objektif yorum ve tavsiyelerini gerçekten merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
      FORM CHECK:
         
    • Yazan: kadireis01
      Merhaba arkadaşlar,
      Uzun bir dönemdir gerek hayat gerek askerlik(yedek sb. olarak ıraktaydım.) ciddi bir düşüş yaşadım.Yaklaşık 2,5 senedir. 2021 yılında mk677 kullandım tamamen düzensizdi. E2 yükseldi memeden hafif bazen sıkınca sıçrayan su gelmeye başlamıştı. Sağlıkçıyım baya korkuttu ancak alıştım ve hala geliyor sıkınca. O süreçte haftada 4 gün olmak üzere 3 yıllık bir geçmişim vardı ancak tamamen gitmedim tabi o da düzensizdi. Şuan tekrar hayatım normale döndü ve artık bırakmamak üzere spora adım atıyorum tekrardan yaklaşık bir ay oldu ve fullbody girmeye çalışıyorum 5*5 powerlifting gibi temel hareketlere yöneldim.
      KİLOM 104 BOY 178 Bel ve karın bölgesi yağlı çok çirkin bir görüntü var. Özgüven çok düşük. Psikiyatri hemşiresiyim ilaçları detaylı olarak biliyorum kullansam bile dopamine serotonine etki ettiricem diye bu kez yağlanmayı arttıyor. Bu yüzden bana iyi gelen tek şeye yani spora ağırlık vermek istiyorum. Kızılacaktır belki ama artık başla bırak başla bırak yapmaktan emeklerin karşılığınız zerre göremedim.
      Ürün kullanmak istiyorum. Bana yol göstermenize ihtiyacım var
    • Yazan: Eugen Sandow
      Herkese merhabalar, ben Eray
      Sağlık problemleri yüzünden spora bırakmak zorunda kaldım. İlerleyen süreçte tekrardan yeltelendim ama olmadı  Evli çocuk babası olarak tekrardan spora başladım forumda elimden geldiğince aktif olmaya çalışacağım. Geçmiş dönemde çok vakit geçirdim. Antrenman programımı kendim hazırladım. @Fuhrer @M.O.K @berkay16 @GHOST @sven @Superlevye @0xhex
      Kişisel bilgilerim:
      Yaş: 31 Boy: 1.81 Kilo: 90 Vücut Yapısı: Ektomorf Pazartesi:
      Göğüs-Triceps Bench Press 4x8 Inc. dumbbell press 3x12 Cable crossover yukarıdan aşağı 3x12 Pec Deck fly 3x12 (Aslında dips yapıp sonrasında pec deck fly ile bitiş yapmayı istiyordum malum göbekten totodan kendimi kaldıramıyorum) Cable overhead triceps exc. 3x12 Reserve grip cable pushdown 3x12 Rose pushdows 3x15 SALI: OFF
      Çarşamba: Sırt-Biceps Bent over barbell row 4x8 Lat pulldown 4x10-12 Straight Arm pulldown 3x10-12 Seated cable row 3x10-12 Facepull ile bitiş 3x12-15 Barbell curl 3x10 Concentration curl 3x10 Hammer curl 3x12-15 PERŞEMBE: OFF
      Cuma: Bacak-Omuz Leg press  3x8 Leg ext. 3x8 Lying leg curl 3x8 Shoulder dumbbell press 4x8 Lateral raise 3x12 Bent over rear delt fy 3x12 Front raise 3x12 Dumbbell shrug 4x12 bitiş CUMARTESİ ve PAZAR OFF
      Haftada 3 gün antrenman yapmayı planlıyorum, Squat ve deadlift compound hareketler yok farkındayım 8 hafta bölgesel yaptıktan sonra ekleyeceğim. Siz değerli üyelerin tecrübelerine dayanarak yorumlarınızı rica ediyorum.
    • Yazan: mogger
      Merhaba dostlar, nasılsınız? 
      Yıllardır uyguladığım antrenman programımı değiştirmek istiyorum. Haftada her bölgeyi bir kere çalışıyorum, ekstradan yarım saat kardiyom var %20 eğimde 4km hız ile. Kürdeyim, 350mg Tren Ace 400mg Testo Prop kullanıyorum.
      ANTRENMAN POGRAMIM: (Göğüs)
      Incline Dumbell Press 3xmax Chest Press 3xmax Cable Fly 3xmax ANTRENMAN POGRAMIM: (Sırt)
      Barfiks 3xmax Lat Pulldown 3xmax Cable Row 3xmax Dumbell Row 3xmax ANTRENMAN POGRAMIM: (Omuz)
      Shoulder Press 3x10-15 Lateral Raise 4x15-20 Cable Lat. Raise 3x10-15 Rear Delt Row Cable 3x15-20 ANTRENMAN POGRAMIM: (Kol)
      Rope Pushdown 3x15 Bar Pushdown 3x10 Incline Biceps Curl 3x12 Barbell Curl 3x15-20 ANTRENMAN POGRAMIM: (Bacak)
      Squat 5x10-12 Leg Extention 5x10-12 Leg Curl 5x-10-12 SORULARIM:
      Sizce bu antrenman programı yeterli mi? Yoksa PPL şekline geçsem daha verim alır mıyım? Son zamanlarda ikişer setçiler kafamı karıştırdı, yok upper lower ikişer set altı haraket bilmemne bilmemne... Arkadaşlar, atomu mu parçalıyoruz . Bu kadar zor olmasa gerek, fikirlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Teşekkür ederim!
    • Yazan: Oguzz
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Şubat'taki Türkiye Powerlifting Şampiyonasına girme kararı verdim. 
      SÜRECE DAİR NOTLAR:
      3x5'i yaptım. 5x5'i yaptım. Deha'nın pl programını yaptım. Balkaya Methodu biraz değiştirip hazırlanmayı düşünüyorum.  Haftanın 5 gününü ayıracağım idman için. GÜNCEL AĞIRLIKLARIM:
      Squat: 150x3 rpe 8-9 Bench Press: 70x3 rpe 7 Deadlift: 240x1 rpe10

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×