Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Swizzz

Türkiye şampiyonası hazırlık sürecinde hangi ürünleri kullanmamı tavsiye edersiniz?

Önerilen İletiler

Swizzz    2

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

2 yıllık spor geçmişi olan birisiyim. Doğal bi şekilde Türkiye şampiyonası hazırlanıyordum anabolik androjenik steroid olmadan fakat kararımı değiştirdim küre girme kararı aldım. Sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var şu anlık kullandığım ürünler ve beslenmem aşağıdaki gibidir.

KİŞİSEL BİLGİLERİM:

• Boy: 1.78
  • Kilo: 69
  • Yağ: %8

KÜR İÇERİĞİM:

• 10 iu gh

SUPPLEMENT VE EAA:

• Omega3
  • C vitamini
  • Bromelian
  • Nac 1200
  • Mag bisg
  • Multivitamin
  • Creatin
  • Glutamine
  • Arginine
  • Melatonin
  • Zinc
  • D3
  • MSM
  • GLUCOSAMİNE
  • COLLAGEN
  • B COMPLEX
  • ALPHA LİPOİC ACİD
  • BERBERİN
  • BCAA
  • EPLERONONE
  • TADALAFİL
  • PENTOXİFYLLİNE

BESLENME PLANIM VE MAKROLAR :

1. Öğün 100gr avakado 100gr yulaf 100gr muz 2 Tam yumurta 4 yumurta beyazı 3gr tarçın 2gr tuz Maydanoz
  2. Öğün 130Gram pirinç 170Gram Tavuk 1.5Gr tuz 1 Salatalık
  3. Öğün 130Pirinç 170Tavuk 10 Zeytinyağı 1 Salatık 75Brokoli 1.5Gr tuz
  4. Öğün 130 Pirinç 170Tavuk 10 Zeytinyağı 1.5gr tuz 1 salatalık 75 brokoli
  5. Öğün 100Pirinç unu 30Whey 10 badem ezmesi 3gr tarçın 50 gr muz Toplam 3800kcal Toplam yağ 97g Kolesterol 550mg Sodyum 3700MG Karbonhidrat 506G Lif 40g Şekerler 25G Protein 192G Potasyum 4500MG

Şimdiden fikir, öneri ve düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

GHOST    920

Formunu neden eklemedin dostum? Neye göre ekle çıkar diyelim?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swizzz    2
GHOST, 38 dakika önce yazdı:

Formunu neden eklemedin dostum? Neye göre ekle çıkar diyelim?

GÜNCEL FORM:

açkarnınaformum.png açkarnınaformum2.png açkarnınaformum3.png

• Beğen 1
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
Swizzz, 14 dakika önce yazdı:

GÜNCEL FORM:

Başarı dilerim Allah nazar deydirmesin dostum hadi inşallah makina gibisin ama karb ı biraz kısabilirsin yağlammaman için ve kardiolarına önem vermen gerek 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    272

Seni gördüm sanki İnstada natural kolpası ile takipçi kasıyordun 10 ünite gh kullanan adam bile natural kolpası sıkıp takipçi kasıyor bu devirde. Senin gh verdiğin para ile millet yarışmaya aas ile giriyor.

Formun güzel hangi tarihte yarışmayı düşünüyorsun ona göre yorum yapalım.

• Beğen 3
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
m41a4    2

Kanka instada 7 yıldır spor yaptığını söylüyordun çevrenden yeterli ilgiyi alamayınca forumlara mı sardın 😀

• ahahaha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swizzz    2
BBurak, 32 dakika önce yazdı:

Seni gördüm sanki İnstada natural kolpası ile takipçi kasıyordun 10 ünite gh kullanan adam bile natural kolpası sıkıp takipçi kasıyor bu devirde. Senin gh verdiğin para ile millet yarışmaya aas ile giriyor.

Formun güzel hangi tarihte yarışmayı düşünüyorsun ona göre yorum yapalım.

Dostum öncelikle teşekkür ederim.Fakat naturel konusuna gelicek olursak ghı 2-3haftadır kullanıyorum bundan öncede supplement vitamin dışında vücüdüma giren anabolik androjenik stereoid veyatta hiçbir hormon yok,ben bu forma ulaşabilmek için yıllardır diyet yapıyorum aklının alamiyacağı çok sert diyetler yaptım ve 2 yıldır sabahları 45 dakika aç karnına kardiyom var yani bukadar kolay sanmayın lütfen.

Yarışmam formum nisana iyi gelirse nisanda yoksa eylülde yarışıcağım

m41a4, 13 dakika önce yazdı:

Kanka instada 7 yıldır spor yaptığını söylüyordun çevrenden yeterli ilgiyi alamayınca forumlara mı sardın 😀

7 Yıl sayılmaz o 7yılın 5yılı  ne antreman yapmayı biliyordum nede beslenmeyi ozamanlarda tamamen vakit kaybetmiştim sadece. Son 2 yıldır düzenli herşeyi 10/10 yapıyorum

the_escobar, 25 dakika önce yazdı:

Adele güzel hakkı var ama harbiden natty ayağı iyi kitle kastın xD O kadar gh vurmanın sebebi nedir?

Nattyim dostum zaten herhangi bir aas yada hormon kullanmadım şu güne kadar sadece 2-3 haftadır gh kullanmaya başladım oda artık çok zor olmaya başladı herşey.

tarihinde Swizzz tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
Swizzz, 4 dakika önce yazdı:

Dostum öncelikle teşekkür ederim.Fakat naturel konusuna gelicek olursak ghı 2-3haftadır kullanıyorum bundan öncede supplement vitamin dışında vücüdüma giren anabolik androjenik stereoid veyatta hiçbir hormon yok,ben bu forma ulaşabilmek için yıllardır diyet yapıyorum aklının alamiyacağı çok sert diyetler yaptım ve 2 yıldır sabahları 45 dakika aç karnına kardiyom var yani bukadar kolay sanmayın lütfen.

Yaşınız genç tebrik ederim uğraşıp birşeyler yapmışsınız ama burdaki çoğu kişi ztn bu sporu zirvede yapanlar Burak hocam kolay sanmıyor ztn ama yapılabilir olduğunu biliyor çünki kendisi de bu yollardan geçti ve evet şu an natural değilsiniz artık bir adım attınız ben onu yaptım ben bunu yaptım demek yerine ilerlemeye devam etmelisiniz burda herkezin bir başarısı var ve tekrar tebrik ederim mükkemel fiziğiniz var umarım güzel yerlere gelirsiniz

tarihinde Rma tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
m41a4    2
Swizzz, 1 dakika önce yazdı:

7 Yıl sayılmaz o 7yılın 5yılı  ne antreman yapmayı biliyordum nede beslenmeyi ozamanlarda tamamen vakit kaybetmiştim sadece.

Son 2 yıldır düzenli herşeyi 10/10 yapıyorum

Kan şekerini kontrol ediyoe musun 10 iu gh kullanirken insulin direnci yapmasın

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swizzz    2
m41a4, 4 dakika önce yazdı:

Kan şekerini kontrol ediyoe musun 10 iu gh kullanirken insulin direnci yapmasın

Evet bu yüzden berberine alıyorum 

Rma, 4 dakika önce yazdı:

Yaşınız genç tebrik ederim uğraşıp birşeyler yapmışsınız ama burdaki çoğu kişi ztn bu sporu zirvede yapanlar Burak hocam kolay sanmıyor ztn ama yapılabilir olduğunu biliyor çünki kendisi de bu yollardan geçti ve evet şu an natural değilsiniz artık bir adım attınız ben onu yaptım ben bunu yaptım demek yerine ilerlemeye devam etmelisiniz burda herkezin bir başarısı var ve tekrar tebrik ederim mükkemel fiziğiniz var umarım güzel yerlere gelirsiniz

Teşekkür ederim birazda genetik faktörler var işin içerisinde 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    739

eğer bir off-season düşünmüyorsan yağlanmadan büymelisin, yani mart 27'si gibi yarışacaksan seni sulandırmayacak ilaçlara yönelmelisin. Bunlardan başta önerim, NPP, Masteron veya Rimobolan, DHB olabilir. Doz konusunda sana şöyle söyleyim, reseptörlerin gerçekten çok temiz durumdadır. 200 npp 400 masteron 375 enanthate ile güzel bir form yakalarsın, DHB ekleyeceksen 50mg x 3 şeklinde haftalık vurabilirsin. Bu seni güzel bir forma sokar, ki şu an gördüğüm kadarıyla formun da yerinde ancak podyum formu ile kıyaslama yapamam çünkü güzel bir açı ve ışık ayarlarıyla oynanmış fotoğrafların bu. Bir kişiden koçluk yardımı alabilirsin, işinin ehli bir kişi olmasına dikkat et. Kalitesiz 3.sınıf ilaçlardan KESINLIKLE uzak dur, içeriğine prop koyulmuş anabolikler sana istediğini vermez ve saçma dozlara çıkabilirsin. Başarılar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swizzz    2
Fuhrer, 11 dakika önce yazdı:

eğer bir off-season düşünmüyorsan yağlanmadan büymelisin, yani mart 27'si gibi yarışacaksan seni sulandırmayacak ilaçlara yönelmelisin. Bunlardan başta önerim, NPP, Masteron veya Rimobolan, DHB olabilir. Doz konusunda sana şöyle söyleyim, reseptörlerin gerçekten çok temiz durumdadır. 200 npp 400 masteron 375 enanthate ile güzel bir form yakalarsın, DHB ekleyeceksen 50mg x 3 şeklinde haftalık vurabilirsin. Bu seni güzel bir forma sokar, ki şu an gördüğüm kadarıyla formun da yerinde ancak podyum formu ile kıyaslama yapamam çünkü güzel bir açı ve ışık ayarlarıyla oynanmış fotoğrafların bu. Bir kişiden koçluk yardımı alabilirsin, işinin ehli bir kişi olmasına dikkat et. Kalitesiz 3.sınıf ilaçlardan KESINLIKLE uzak dur, içeriğine prop koyulmuş anabolikler sana istediğini vermez ve saçma dozlara çıkabilirsin. Başarılar.

İlaçları sizce hangi markadan temin etmeliyim?

İçeriğine prop konulmuş anabolikler derken kimi kastettiğini anladım hocam :D overdose 1.eli

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    181
Swizzz, 38 dakika önce yazdı:

7 Yıl sayılmaz o 7yılın 5yılı  ne antreman yapmayı biliyordum nede beslenmeyi ozamanlarda tamamen vakit kaybetmiştim sadece. Son 2 yıldır düzenli herşeyi 10/10 yapıyorum

Nattyim dostum zaten herhangi bir aas yada hormon kullanmadım şu güne kadar sadece 2-3 haftadır gh kullanmaya başladım oda artık çok zor olmaya başladı herşey.

Tabiki işin çoğunluğu diyete ve antrenmanın hakkını vermeye bakıyor. İlaç tavsiyesi olarak deneyimlerime göre overdose orta segment, networkün geniştir zphcyi rahat bulursun. Zphc tr piyasasında bulunabilecek en iyilerden biri diyebilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    272
Swizzz, 39 dakika önce yazdı:

Yanıtın için teşekkürler en azından reddetmedin. Bende sert diyet ve rutin seven taraftanım merak etme aklım alır yani :D. Formun çok iyi güzel bir planlama ve süreçle çok daha iyi olur natty veya değil kas kütlen az ama güzel gözüküyorsun. Bence İzmir içindeysen hedefini Eylüle çevir en azından daha iyi hazırlanabilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    739
Swizzz, 16 dakika önce yazdı:

İçeriğine prop konulmuş anabolikler derken kimi kastettiğini anladım hocam :D overdose 1.eli

evet, overdose glin zphc(medicine) serisinden uzak dur. Anabolic konusunda önereceğim markaların başında ZPHC geliyor ve şu sıralar piyasada bayağı var. Yurt dışından ürün getirtme şansın var ise dragon pharma öneririm. GH dozunu 10 iu olarak belirlemişsin, herhangi bir yan etki yaşamıyor musun bu dozda?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
HUBRIS    9

Selamlar.

19 yaşında ve 69 kilo olan bir sporcunun 10 IU GH kullanması, henüz ehliyeti olmayan bir çocuğun altına Formula 1 aracı vermeye benzer; sadece kaza yaparsınız. Hazırladığın liste farmakolojik bir karmaşadan ibaret. Madem bu yola 'genç ölmeyi göze alarak' girdiğini iddia ediyorsun, bari o karanlık yolda hangi ışığın seni nereye götüreceğini 'teorik' olarak öğren ki cehaletin kurbanı olma.

Profesyonel hiyerarşide süreç şöyle işler:

1. Temel İnşa (Androjenik Taban): 69 kiloluk bir iskelette GH'tan önce, protein sentezini domine edecek olan Testosteron Enanthate veya Cypionate gibi uzun esterler rasyonel tek tercihtir. Haftalık 250-500 mg bandında bir taban oluşturmadan, sistemine ne sokarsan sok, o beklediğin gelişim asla gelmeyecektir. İnşaatın harcı testosterondur, GH ise sadece o harcın kuruma hızını ve kalitesini belirleyen bir detaydır.

2. Anabolik Destek (Doku Kazanımı): Eğer gerçekten bir 'şampiyona' fiziği hedefleniyorsa; teoride bu tabloya eklenecek olan asıl bileşen, nitrojen tutumunu maksimize eden Deca-Durabolin veya daha temiz bir hat için Primobolan olmalıdır. Senin 20 kalemlik supplement listenin yapamadığı doku inşasını, doğru seçilmiş bir anabolik ester tek başına yapar.

3. GH'ın Yeri: 10 IU GH dozajı, 120 kiloluk profesyonellerin dozajıdır. Senin kütlende biri için bu dozaj, pankreasa suikast düzenlemekten farksızdır. Teorik olarak, senin seviyendeki bir sporcu illaki GH kullanacaksa, bu günlük 2-3 IU’yu geçmemeli ve sadece toparlanmayı hızlandırmak için kullanılmalıdır.

Sözün özü;

Şu anki listenle sadece 'eczane zengini' olursun, kas zengini değil. Farmakoloji bir cesaret testi değil, bir matematik hesabıdır. Sen ise yanlış değişkenlerle doğru sonuca ulaşmaya çalışıyorsun. Eğer bu sporda kalıcı olmak istiyorsan; karmaşık listeleri bir kenara bırak, temel hormonal hiyerarşiye odaklan ve o 69 kiloyu önce bir 85-90 bandına taşı.

İskeletin dolmadan, hormonlarla 'dev' olamazsın; sadece hormon bağımlısı bir 'zayıf' olursun.

Başarılar.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swizzz    2
Fuhrer, 4 dakika önce yazdı:

evet, overdose glin zphc(medicine) serisinden uzak dur. Anabolic konusunda önereceğim markaların başında ZPHC geliyor ve şu sıralar piyasada bayağı var. Yurt dışından ürün getirtme şansın var ise dragon pharma öneririm. GH dozunu 10 iu olarak belirlemişsin, herhangi bir yan etki yaşamıyor musun bu dozda?

Hayır hiçbirşekilde yan etki yaşamıyorum doz aslında okadarda korkulucak bir doz değil başlarda 3-4 kullanmayı düşünüyordum sonra pubmedde baya araştırma yaptım kiloma göre uygun olan dozu buldum normalde 12 kullanmam lazım ama 10 kullanıyorum ayrıca  daha hiç karıncalanma falanda yaşamadım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    739
Swizzz, 6 dakika önce yazdı:

Hayır hiçbirşekilde yan etki yaşamıyorum doz aslında okadarda korkulucak bir doz değil başlarda 3-4 kullanmayı düşünüyordum sonra pubmedde baya araştırma yaptım kiloma göre uygun olan dozu buldum normalde 12 kullanmam lazım ama 10 kullanıyorum ayrıca  daha hiç karıncalanma falanda yaşamadım.

zaten growthun yan etkisi insülin hassasiyeti dışında aman aman yok karpal tünel ve el-ayak çene büyümesi tarzı yan etkiler dışında, onlara da pek rastlamadım ben. Ha şöyle oluyor, 45 ayakkabı giyiyordum bu hormonu ilk kullandığımda şu an 46.5 giyiyorum. yan etki yaşamıyorsan ne güzel, ancak 10iu hiç de az bir doz değil. 12iu kullanman şart değil açık konuşmak gerekirse, hatta 10 iu da yüksek bir doz ancak yan etki yaşamıyorsan kullanma diyemem. mesela sosyal medyada bilindik bir podcastten dinlemiştim, ülkemizdeki bir open yarışmacımız pro card alana kadar somatropin kullanmamış ve pro card aldıktan sonra off-seasonunda 6 ay 9iu norditropin kullanmış. Yani demem o ki hormon o kadar da aman aman-şart bir hormon değil, özellikle bu yaşta sana belirgin bir fark yaratmaz. Ancak maddiyatın el veriyor ve sorun çekmiyorsan kullanma demem.

Ancak ilaç konusunda dozlarını sakın yüksek gitme, örneğin haftalık 1gr testosteron ile off-season başlama. 800 rimo 1.5 gr testo gibi kürlere asla göz atma. Reseptör doygunluğundan dolayı verim alamazsın, bundan dolayı AAS'lerde planlı ve olabildiğince minimal ilerlemelisin. 

tarihinde Fuhrer tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
HUBRIS    9
Swizzz, 4 dakika önce yazdı:

Pubmed üzerinden yaptığın o 'araştırma', muhtemelen ağır yanık vakaları veya ileri derece büyüme hormonu yetersizliği olan patolojik vakalar için uygulanan 'mg/kg' hesaplamalarını içeriyor olmalı. Zira spor fizyolojisi literatüründe 69 kilo bir metabolizma için 12 IU gibi bir dozajın 'uygun' olduğunu gösteren tek bir rasyonel veri yoktur, olamaz.

Durumu senin için biraz daha 'net'leştirelim:

1. Yan Etki Yanılgısı: 'Karıncalanma yaşamıyorum' demen, ilacın güvenli olduğunu değil; muhtemelen kullandığın ürünün biyoyararlanımının çok düşük olduğunu veya senin reseptör hassasiyetinin bu dozu işleyemeyecek kadar 'kapalı' olduğunu gösterir. Gerçek 10 IU saf somatropin (GH) alan 69 kiloluk bir bünyede sadece karıncalanma değil, ödemden eklem ağrısına, karpal tünel sendromundan insülin direncine kadar bir yan etki bombardımanı başlar.

2. Dozaj Paradoksu: 120-130 kiloluk 'ifbb pro' seviyesindeki atletlerin bile kür içinde titreyerek yaklaştığı 10-12 IU bandını, 69 kiloda 'normal' olarak nitelemek; farmakolojiyi sadece matematiksel bir oran-orantı sanmaktır. Vücudun anabolik kapasitesi bir bardak gibidir; sen içine 10 litre su (GH) boşaltmaya çalışıyorsun. O su bardağa girmiyor, sadece etrafa taşıp etrafı (iç organları) çürütüyor.

3. Gerçeklikten Kopuş: Marka tartışmalarına girmeden önce, sistemine soktuğun bu devasa dozların senin genetik limitlerini 'bypass' etmeyeceğini, aksine pankreasını ve iç organlarını (viseral büyüme) geri dönüşü olmayan bir strese sokacağını anlaman gerek.

PubMed'de okuduğun her satır, sporcu sağlığı için bir referans değildir. Eğer 10 IU alıp hala karıncalanma bile hissetmiyorsan, ya elindeki ürünün içinde GH yerine su var ya da sen biyolojik bir mucizesin. İkinci ihtimalin zayıflığını profesyonellere bırakıyorum.

Sana tavsiyem; sayıların büyüsünden çıkıp, 69 kiloluk bir insanın gerçek kapasitesine odaklanmandır. Zira bu yolun sonu şampiyonluk podyumu değil, endokrinoloji servisi olur.

Başarılar.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
Swizzz, 39 dakika önce yazdı:

Kankam deneyimlerime göre önerebileceğim yeşil kapak, zphc, dragon, bodytech olucak 4üde aynı kalitelerde iyi steril dolu dolu markalar hangisinin orijinalini uygun fiyata bulabiliyorsan ondan al

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    739
HUBRIS, 1 dakika önce yazdı:

Pubmed üzerinden yaptığın o 'araştırma', muhtemelen ağır yanık vakaları veya ileri derece büyüme hormonu yetersizliği olan patolojik vakalar için uygulanan 'mg/kg' hesaplamalarını içeriyor olmalı. Zira spor fizyolojisi literatüründe 69 kilo bir metabolizma için 12 IU gibi bir dozajın 'uygun' olduğunu gösteren tek bir rasyonel veri yoktur, olamaz.

Durumu senin için biraz daha 'net'leştirelim:

1. Yan Etki Yanılgısı: 'Karıncalanma yaşamıyorum' demen, ilacın güvenli olduğunu değil; muhtemelen kullandığın ürünün biyoyararlanımının çok düşük olduğunu veya senin reseptör hassasiyetinin bu dozu işleyemeyecek kadar 'kapalı' olduğunu gösterir. Gerçek 10 IU saf somatropin (GH) alan 69 kiloluk bir bünyede sadece karıncalanma değil, ödemden eklem ağrısına, karpal tünel sendromundan insülin direncine kadar bir yan etki bombardımanı başlar.

2. Dozaj Paradoksu: 120-130 kiloluk 'ifbb pro' seviyesindeki atletlerin bile kür içinde titreyerek yaklaştığı 10-12 IU bandını, 69 kiloda 'normal' olarak nitelemek; farmakolojiyi sadece matematiksel bir oran-orantı sanmaktır. Vücudun anabolik kapasitesi bir bardak gibidir; sen içine 10 litre su (GH) boşaltmaya çalışıyorsun. O su bardağa girmiyor, sadece etrafa taşıp etrafı (iç organları) çürütüyor.

3. Gerçeklikten Kopuş: Marka tartışmalarına girmeden önce, sistemine soktuğun bu devasa dozların senin genetik limitlerini 'bypass' etmeyeceğini, aksine pankreasını ve iç organlarını (viseral büyüme) geri dönüşü olmayan bir strese sokacağını anlaman gerek.

PubMed'de okuduğun her satır, sporcu sağlığı için bir referans değildir. Eğer 10 IU alıp hala karıncalanma bile hissetmiyorsan, ya elindeki ürünün içinde GH yerine su var ya da sen biyolojik bir mucizesin. İkinci ihtimalin zayıflığını profesyonellere bırakıyorum.

Sana tavsiyem; sayıların büyüsünden çıkıp, 69 kiloluk bir insanın gerçek kapasitesine odaklanmandır. Zira bu yolun sonu şampiyonluk podyumu değil, endokrinoloji servisi olur.

Başarılar.

growth ile iç organların bir alakası olsaydı küçük yaşlarda 16-20 iu genotropin kullanan cücelik yaşayan çocukların bütün organları iflas etmiş olurdu. 2. dediğine yanıtım bu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
HUBRIS    9
Fuhrer, 32 dakika önce yazdı:

growth ile iç organların bir alakası olsaydı küçük yaşlarda 16-20 iu genotropin kullanan cücelik yaşayan çocukların bütün organları iflas etmiş olurdu. 2. dediğine yanıtım bu

Görüyorum ki tıbbi patolojiler ile spor farmakolojisi arasındaki o devasa uçurumu, basit bir 'oran-orantı' yanılgısıyla kapatmaya çalışıyorsun. Bir tarafta büyüme hormonu eksikliği (GHD) olan, yani vücudunda endojen GH üretimi sıfıra yakın bir çocuğun 'replasman' (yerine koyma) tedavisi var; diğer tarafta ise zaten sağlıklı olan bir metabolizmanın üzerine 10-12 IU boca edilen bir 'suistimal' tablosu...

Bu ikisini kıyaslamak, farmakolojik bir cehaletten öte, biyolojiye ve mantık ilmine hakarettir. Meseleyi senin için 'ilmi' bir boyuta taşıyalım:

Eksiklik vs. Toksisite: Cücelik tedavisi gören o çocuklara verilen dozlar, onların kan değerlerini 'normal' seviyelere (physiological range) çekmek içindir. Yani o dozlar çocukta fazlalık değil, 'tamamlama' yapar. Bizim tartıştığımız konu ise zaten normal seviyede olan birine, dışarıdan patolojik dozlarda ekleme yapılmasıdır (supra-physiological). Biri boş bir depoyu doldurmaktır, diğeri ise dolu depoyu patlatana kadar basmaktır. Aradaki farkı kavrayamıyor musun?

Viseral Büyüme ve Akromegali: IGF-1 reseptörleri seçici değildir; sadece kaslarında değil, bağırsak pürüzsüz kaslarında ve iç organlarında da bulunur. Tıp literatüründeki Akromegali (devlik hastalığı) vakalarını incelersen; bu bireylerin dışarıdan ilaç almadıkları halde, sadece vücutlarının fazla ürettiği GH nedeniyle organ büyümesinden ve buna bağlı komplikasyonlardan nasıl muzdarip olduklarını görürsün. Organların büyümesi için 'iflas' etmeleri gerekmez; hacimsel genişleme (organomegaly) sporcu estetiğini ve uzun vadeli homeostaziyi bitirmeye yeter.

Cücelik Örneğinin İronisi: Bahsettiğin dozlar (16-20 IU), çocukların gelişim plakaları kapanana kadar, tıbbi denetim altında ve vücudun o hormona olan açlığı (up-regulation) nedeniyle tolere edilir. Sen bu dozu 69 kiloluk, plakaları kapanmış ve hormonal dengesi yerinde bir yetişkine verirsen; büyüme kemiklerde değil, yumuşak dokularda ve iç organlarda gerçekleşir.

Sözün özü;

Pediatrik tedavi protokollerini, vücut geliştirme farmakolojisiyle bir tutmak; en hafif tabiriyle 'yarı cahillik' örneğidir. Tıbbi makaleleri sadece okumak yetmez, onları analiz edecek vizyona da sahip olmak gerekir. Sen makalelerdeki sayıları görüyorsun, biz ise o sayıların altındaki fizyolojik yıkımı...

Sana tavsiyem; klinik verileri spor salonu romantizmine alet etmeden önce, 'sağlıklı insanda GH fazlalığının' (Hyperpituitarism) sonuçlarına bir göz atman.

Gerçek profesyoneller kütüphanede değil, podyumda ve tahlil sonuçlarında konuşur. Başarılar.

Fuhrer, 32 dakika önce yazdı:

Madem PubMed üzerinden 'cücelik' vakalarını referans alarak bir illüzyon yaratmaya çalışıyorsun, gel sana spor fizyolojisi ve endokrinolojinin gerçek literatürünü takdim edeyim. Aşağıdaki çalışmalar, pediatrik replasman tedavisi ile sağlıklı yetişkinlerdeki supra-fizyolojik dozajların arasındaki farkı ve organomegali (organ büyümesi) riskini net bir şekilde ortaya koyar:

Long-term Effects of Growth Hormone Excess: (Melmed S., Journal of Clinical Investigation). Bu çalışma, Akromegali ve aşırı GH salınımının; visseral organ büyümesi, kardiyak hipertrofi ve bağırsak dokusu üzerindeki proliferatif etkilerini klinik olarak kanıtlar.

Adverse Effects of GH in Healthy Adults: (Liu H. et al., Annals of Internal Medicine). Sağlıklı bireylerde GH kullanımının ciddi ödem, karpal tünel sendromu ve yumuşak doku genişlemesine yol açtığını; tıbbi bir eksiklik (GHD) yokken yapılan müdahalenin anabolik değil, patolojik sonuçlar doğurduğunu gösterir.

The Anatomy of the 'GH Belly': (V. K. Varma et al.). Profesyonel sporculardaki organ büyümesi (visceral adiposity ve organomegaly) ile yüksek doz GH/İnsülin kombinasyonunun doğrudan korelasyonunu analiz eder.

Senin verdiğin 'cücelik' örneği, GHD (Growth Hormone Deficiency) protokolüdür ve literatürde 'hormonal homeostasis'i sağlama amacı taşır. Bizim tartıştığımız konu ise Acromegaloid etkiler yaratan suistimal dozajlarıdır. Birincisi 'tedavi', ikincisi 'biyolojik suikast'tir.

Makale başlıklarını sadece kopyalayıp okumakla yetinme; aradaki 'fizyolojik bağlamı' da kavra. Zira bilim, cımbızla çekilen verilerle değil, bütünsel bir vizyonla anlaşılır.

• 100 Puan 1
  • Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29

O değilde bu kadar Gh yerine neden adam akıllı bir kür yapmıyorsunki hem bu kadar Gh a nasıl bütçe dayandırıyorsun kaç dolardan alıyorsun Gh ı hocam

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gh 12 ünitede uzun vadede organ büyümesi yaşarsın hiç saglıklı bir durum degıl anabolik  kullan döngün kapanır açarsın bir şekilde ama büyümüş organ birdaha nasıl küçülür hiç bir fikrim yok gh kullanıcaksan illa max 4 ünit kafidir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: keydigger
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      2 aylık süre içerisinde aktif only testosteron kullanımındayım. 6 hafta boyunca 500mg son 2 haftadır 750mg testosteron kullanıyorum. 
      SORUNLAR:
      İlaca başladıktan 2 hafta sonra kan testi yaptırdım ve total testosteron seviyem : 44.35µg/L çıktı referans aralığı 1,75 - 7,81! Bu hafta tekrardan kan testi yaptırdım tal testom 16.67 µg/L çıktı! Aynı hastanede yaptırdım iki testide. Testi enjeksiyonun hemen ertesi günü yaptırdım. Marka aynı ama şuan yeni aldığım flakonu kullanıyorum. SORULARIM:
      Doz arttırmama rağmen bu oran neden böyle çıkmış olabilir Kullandığım ilaç underdose olabilir mi? Yorum yapan, konuya katılım gösteren herkse teşekkürler.
    • Yazan: Leporis
      Arkadaşlar herkese selamlar,
      Direkt konuya giriyorum. 33 Yaşındayım 7 senedir spor geçmişim var son 4 senesini güç odaklı çalışarak geçirdim. Son zamanlarda artık bir küre gireyim dedim ve 2 ay önce Testo enantath ve boldenon kürüne başladım. Haftalık 2 enjeksiyon yaparak toplamda haftalık 500mg testo 400mg boldenon alıyorum. Sorunum ise şu; Kürden hiçbir etki alamıyorum arkadaşlar. Atıyorum kürden önce 110-120 arası bench atarken şimdi hala aynı kilodayım fakat sadece daha az yoruluyorum. Güç olsun performans olsun hiçbir ilerleme yok.
      Bu arada olumsuz etkileride yok. Uykusuzluk olur libido dalgalanması olur saç dökülmesi olur hiçbir olumsuz etkide yok ama olumlu etkide yok. Tek fark edebildiğim damarlarım belirginleşti ve daha az yoruluyorum. Libido artışı ne bilim özgüven katar işte daha erkeksi hissedersin gücün artar falan hiçbiri yok.Vücudumda belli ki bir sorun var ama ne olduğunu anlamadığım için çözemiyorum. Sizden ricam buna benzer bir sorun yaşayan biri varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilirse çok sevinirim. Kan testi sonuçlarımı buradan paylaşıcam iki ilaçta çalışıyor.
      Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
      KAN TESTLERİM:

• Yazan: Ma3lish
      Herkese selam, iyi forumlar.
      İlk kürümdeyim ve tecrübeli arkadaşlardan destek almak için yazıyorum. Şu an kürümün 10. enjeksiyonunu yaptım. Bugün kan testi verdim ve değerlerim referans aralığının oldukça dışında çıktı. Beslenmeme dikkat etmeme rağmen son 2 haftada yaklaşık 10 kg aldım. 
      KİŞİSEL VERİLERİM:
      Başlangıç:
      175 73kg(Yağ oranım düşüktü) Güncel:
      175 83kg Hocalarımla konuştuğumda boldenonun “peak” evresinde olduğumu, ilerleyen süreçte daha fazla damarlanma yaşayacağımı söylediler. Ancak ben şu ana kadar sadece biraz güç artışı ve ciddi libido yükselmesi hissettim; fiziksel olarak kürden çok tatmin olmadım. E2 (östrojen) değerim oldukça yükseldi. Bu yüzden boldenonun gerçekten çalışıp çalışmadığından da emin değilim. Yaz yaklaştığı için hacimden ziyade daha kuru ve damarlı bir görünüm hedefliyordum, fakat şu an tam tersine su tutmuş gibi hissediyorum.
      KÜR İÇERİĞİM:
      Testosteron Enanthate 500mg Boldenon 500mg Oxandrolone 30mg Kürüme masteron eklemeyi düşünüyorum. Ancak şu an hedefimden ciddi şekilde sapmış durumdayım.  Boldenonun kuru kas kütlesi kazandırdığını biliyorum. Bu doğrultuda kürün ilerleyen döneminde masteron ekleyerek daha kuru bir görünüm elde etmeyi düşünüyorum. Toplam kür süresini de yaklaşık 16–20 hafta arasında planlıyorum.
      SORULARIM:
      E2 değerlerimi nasıl daha sağlıklı kontrol altına alabilirim ve kürümde ne gibi değişiklikler yapmalıyım? GÜNCEL KAN TESTLERİM:

Konuya katılım gösteren, bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: Dess
      Herkese selamlar,
      Kaç kürde o fiziğe sahip oluruz?
      SORULARIM:
      3 yıl doğal ve disiplinli bir şekilde spor yapıp sonrasında koca bir fizik isteyen, yarışmak isteyen birisi kaç kür de veya ne kadar süre ilaç kullanarak o insta da gördüklerimize dönebilir? (beslenme, antrenman vs bunların iyi olduğunu kabul edersek) Bunu başarabilmek için ilaçtan birkaç yıl hiç ayrılmamak, sürekli blast cruze yapmak mantıklı mı? tek yol bu değil diye düşünüyorum çünkü blasr cruze olayı 20 yıl önce yokmuş. enjeksiyon koekum olduğu için değil de en temiz şekilde o aşamaya nasıl geçeceğimi merak ediyorum. Tecrübelerinizi ve bildiklerinizi okumak isterim, teşekkürler herkese iyi forumlar.
    • Yazan: ed4wert4
      Selamlar öncelikle, Spora başlayalı 4 ay oldu bu süreçte 78 kilodan 73-74lü kilolara düşmeyi başardım bu düşüşleri sağlarken kaldırdığım ağırlıklar da arttı (spora yeni başladığım için vücudun kaslanmaya olan açlığını kullanıp yağ yakarken az da olsa kas yaptım) daha az faydayı göze alarak daha az yan etki için Sarms kürüne başlamayı düşünüyorum. Amacım almam gereken kalori kadar veya biraz daha azını alarak Yağ yakmaya devam edip tertemiz kas kütlesi eklemek.
      Biraz araştırma yaptım YK-11 bunun için en iyisi diyorlar YK-11i bu yazdığım hedefler doğrultusunda ne ile kombine edebilirim ve internetteki 600-700tllik komik fiyatlardaki ürünlerin gerçek olma ihtimali nedir, gerçeğini nereden veya kimden bulabilirim ?
      şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler...

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.