Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

PesimisTR

Ilk kürümü yapma kararı aldım! 10 haftalık bu kür serüveninde bana yardımcı olur musunuz?

Önerilen İletiler

PesimisTR    1
deluxes, 1 saat önce yazdı:

Zaten testo 4. 5. hafta açılacak hissedeceksin deca keza çok daha uzun sürede açılacak. 10 haftada hiçbirşey kazanamazsın kütle koymak zaman işi 10 haftada kim ne kütle koyacak zaten ilaçları hissedene kadar kürün yarısı bitti. Deca kullanacaksan testosteronu decadan yüksek tut 250mg deca alıyorsan testosteronu 500de tut örnek olarak. Masteron 100mg kullanmak saçma bari 200-300mg kullan hem libido hemde ostrojenik yan etkilere faydası olur. 

İlk kürden de deca önermiyorum libido sorunlarını vb. geçtim psikolojik etkileri bazen trenden bile kötü olabiliyor. İlla deca kullanacaksanda kısa esterini kullan npp'yi hem daha kısa sürede açılıyor hemde su tutması vb. daha az oluyor. 

Bu dediklerimi yapıp ekstra 5 hafta daha sadece only testo 500mg yapsam nasıl olur

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fuhrer    823
deluxes, 2 saat önce yazdı:

Zaten testo 4. 5. hafta açılacak hissedeceksin deca keza çok daha uzun sürede açılacak. 10 haftada hiçbirşey kazanamazsın kütle koymak zaman işi 10 haftada kim ne kütle koyacak zaten ilaçları hissedene kadar kürün yarısı bitti. Deca kullanacaksan testosteronu decadan yüksek tut 250mg deca alıyorsan testosteronu 500de tut örnek olarak. Masteron 100mg kullanmak saçma bari 200-300mg kullan hem libido hemde ostrojenik yan etkilere faydası olur. 

İlk kürden de deca önermiyorum libido sorunlarını vb. geçtim psikolojik etkileri bazen trenden bile kötü olabiliyor. İlla deca kullanacaksanda kısa esterini kullan npp'yi hem daha kısa sürede açılıyor hemde su tutması vb. daha az oluyor. 

deca aksine testodan yüksek kullanılmalı ki etkilerini alsın, nor19 grubu ilaçlarda testodan yüksek kullanılırsa yan etkiler daha az yaşanılır cv kaşe imza.

• Yıldız 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273
Fuhrer, 1 dakika önce yazdı:

deca aksine testodan yüksek kullanılmalı ki etkilerini alsın, nor19 grubu ilaçlarda testodan yüksek kullanılırsa yan etkiler daha az yaşanılır cv kaşe imza.

Deca dicke davetiye değil midir hocam?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR, 51 dakika önce yazdı:

Bu dediklerimi yapıp ekstra 5 hafta daha sadece only testo 500mg yapsam nasıl olur

Zaten decayı kestikten sonra 4-5 hafta mecbur testo kullanacaksın

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823
BBurak, 9 dakika önce yazdı:

Deca dicke davetiye değil midir hocam?

aksine dostum, deca dick olmamak için testoyu yüksek tutmak = östrojen arttığında kabergolin kullanmaktır. 250mg testosteron ile 750 mg deca kullandım. östrojenimi arttırmadı ve decanın malum su topu fiziğine erişmedim. deca dick olmak demek testoyla decayı aynanda kesmek veya prolaktine müdahale etmemek demektir. DHT konusunda da şunu söyleyim 250mg testosteron bana yeterli şekilde nandrolonun gerektirdiği DHT ihtiyacını giderdi. eğer eklenirse masteron da eklenebilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
Fuhrer, 9 saat önce yazdı:

aksine dostum, deca dick olmamak için testoyu yüksek tutmak = östrojen arttığında kabergolin kullanmaktır. 250mg testosteron ile 750 mg deca kullandım. östrojenimi arttırmadı ve decanın malum su topu fiziğine erişmedim. deca dick olmak demek testoyla decayı aynanda kesmek veya prolaktine müdahale etmemek demektir. DHT konusunda da şunu söyleyim 250mg testosteron bana yeterli şekilde nandrolonun gerektirdiği DHT ihtiyacını giderdi. eğer eklenirse masteron da eklenebilir.

Hocam satıcı kürde masteron olduğu için anti östrojen için bir şey kullanmama gerek olmadığını söyledi doğrumudur bu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823
PesimisTR, 4 saat önce yazdı:

Hocam satıcı kürde masteron olduğu için anti östrojen için bir şey kullanmama gerek olmadığını söyledi doğrumudur bu

kan testi görmeden AI belirtmek yasaktır, o yüzden bir şey demiyorum. Kullandığın marka ahım şahım bir marka değil, masteronunun da gerçek bir masteron olduğunu düşünmüyorum. Bence kan testi vermelisin AI almadan.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1

kan testi görmeden AI belirtmek yasaktır, o yüzden bir şey demiyorum. Kullandığın marka ahım şahım bir marka değil, masteronunun da gerçek bir masteron olduğunu düşünmüyorum. Bence kan testi vermelisin AI almadan.

Bu gün ilk enjeksiyonumu yaptım 250mg testo 125 deca 100 masteron bundan sonra decayıda 250 yapacağım bacaktan hepsini tek şırıngada vurdum

1-10 Hafta Deca 250mg 

(125-125 haftada 2 kere )

1-10 Hafta Masteron 200mg 

(100-100 haftada 2 kere)

1-10 Hafta Testo Enanthate 500mg 

(250-250 haftada 2 kere)

-

10-12 Hafta Testo Enanthate 250mg

(125-125 haftada 2 kere)

Yeni programım bu şekilde

tarihinde PesimisTR tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273

Neden sadece masteron ya da deca kullanıp mgı 400 e kadar çekmiyorsun anlamadım, ondan biraz ondan biraz :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823

10-12 hafta yerine 10-15 hafta yap dostum, decayı da uzatabilirsen iyi olur. 250 mg decadan fazla bir şey bekleme, AI durumunu dediğim gibi kan testiyle belirtebilirim. Masteronu da haftada 3 vurmalısın, minimum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1

10-12 hafta yerine 10-15 hafta yap dostum, decayı da uzatabilirsen iyi olur. 250 mg decadan fazla bir şey bekleme, AI durumunu dediğim gibi kan testiyle belirtebilirim. Masteronu da haftada 3 vurmalısın, minimum.

Benim şu an ki amacım biraz irileşmek çok zayıf olduğum için 1.76 boy 59 kiloyum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823
PesimisTR, 4 saat önce yazdı:

Benim şu an ki amacım biraz irileşmek çok zayıf olduğum için 1.76 boy 59 kiloyum

sana şunu söyleyim, 15 hafta sonra 55 kiloya düşeceksin. İlaç bağımlısı olacaksın ardından, doğal olarak minimum 70'lere ulaşmadan ilaç kullanmayı düşünme sebebin nedir? Günlük 300-400 carb bile seni bir kaç ayda belirttiğim kilolara getirecekken ilaçları vurduğunda rutin olmayan beslenmenle nasıl yüksek kilolara çıkacaksın? İlaç kullanmadan önce beslenme, antrenman rutini oluşturulmalıdır. Ardından ilaç kullanılmalıdır. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
Fuhrer, 23 saat önce yazdı:

sana şunu söyleyim, 15 hafta sonra 55 kiloya düşeceksin. İlaç bağımlısı olacaksın ardından, doğal olarak minimum 70'lere ulaşmadan ilaç kullanmayı düşünme sebebin nedir? Günlük 300-400 carb bile seni bir kaç ayda belirttiğim kilolara getirecekken ilaçları vurduğunda rutin olmayan beslenmenle nasıl yüksek kilolara çıkacaksın? İlaç kullanmadan önce beslenme, antrenman rutini oluşturulmalıdır. Ardından ilaç kullanılmalıdır. 

Beslenme programım

Kahvaltı 

• 7 yumurta
  • 125gr Yulaf Ezmesi İnce Öğütülmüş
  • 1 Kaşık Fındık ezmesi
  • 1 Muz
  • 300ml süt

Öğle Yemeği

• 400gr Yoğurt
  • 100gr Çiğ badem

Akşam yemeği

• 300gr Tavuk göğsü
  • 150gr Prinç
  • 50gr Zeytin yağı
  • 1 kase salata

Gece yatmadan

• 60gr Lor Peyniri
  • 100gr Çerez

Bu program 4000 kalori civarı vardır bunu uyguluyorum ve kilo alamıyorum o yüzden steroide başladım zaten

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273

3000 kalorisini yağdan alıyorsun zaten bu beslenmeye göre :D. Yağları kısıp karb almanı tavsiye ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823

4000 kalori yok dostum bu program, ki bu tip beslenmeyle kilo alamazsın. Günde 275 yulaf pirinç yiyorsun, bu da 200 carb demektir. Lor peyniri, çerez, salata, yoğurt ile olacak işler değil bunlar. Günlük 500 yulaf+pirinç ile beslenmeye çalış. Dört öğün 125 grama bölerek yemelisin.

İlk başlarda zorlanırsın, 75-75-75-75 100-100-100-100 125-125-125-125 şeklinde arttırabilirsin. Yulaf-pirinç-mısır gevreği-pirinç yapabilirsin veya Yulaf-pirinç-shake-pirinç şeklinde yapabilirsin. Bu beslenme programın ile adele inşaası sağlayamazsın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
Fuhrer, Bir saat önce yazdı:

4000 kalori yok dostum bu program, ki bu tip beslenmeyle kilo alamazsın. Günde 275 yulaf pirinç yiyorsun, bu da 200 carb demektir. Lor peyniri, çerez, salata, yoğurt ile olacak işler değil bunlar. Günlük 500 yulaf+pirinç ile beslenmeye çalış. Dört öğün 125 grama bölerek yemelisin.

İlk başlarda zorlanırsın, 75-75-75-75 100-100-100-100 125-125-125-125 şeklinde arttırabilirsin. Yulaf-pirinç-mısır gevreği-pirinç yapabilirsin veya Yulaf-pirinç-shake-pirinç şeklinde yapabilirsin. Bu beslenme programın ile adele inşaası sağlayamazsın.

Fatsecret uygulamasını kullanıyorum hesaplarken 4179 kalori çıkıyor 221gr protein günlük 100gr çiğ bademde 694 kalori var zaten karışık çerezinde 100grmında 617 kalori

BBurak, Bir saat önce yazdı:

3000 kalorisini yağdan alıyorsun zaten bu beslenmeye göre :D. Yağları kısıp karb almanı tavsiye ederim.

Evet biraz öyle amacım şu an yağlı bile olsa kilo almak

Karb %27

Yağ: %52

Protein %21

Şu an ki yağ oranım %11

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273
PesimisTR, 13 dakika önce yazdı:

Evet biraz öyle amacım şu an yağlı bile olsa kilo almak

Karb %27

Yağ: %52

Protein %21

Baya saçma bir beslenme planı. Fuhrere katılıyorum. Bu tarz bir beslenme de anabolik kür uygulamalakta mantıklı değil. 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
BBurak, 15 dakika önce yazdı:

Baya saçma bir beslenme planı. Fuhrere katılıyorum. Bu tarz bir beslenme de anabolik kür uygulamalakta mantıklı değil. 

Deneyip öğreniyoruz bakalım yağ oranım zaten düşük biraz yağlı beslenmeden zarar gelmez diye düşünüyorum 

tarihinde PesimisTR tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Melihcdmr    9
PesimisTR, 46 dakika önce yazdı:

Fatsecret uygulamasını kullanıyorum hesaplarken 4179 kalori çıkıyor 221gr protein günlük 100gr çiğ bademde 694 kalori var zaten karışık çerezinde 100grmında 617 kalori

Kanka o yoğurt yerine 100 gram pişmiş tavuk 200 gram pirinç o aynı şekilde akşamada koy kilo alırsın çerez yoğurt felan olmaz

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    823
PesimisTR, 30 dakika önce yazdı:

Deneyip öğreniyoruz bakalım yağ oranım zaten düşük biraz yağlı beslenmeden zarar gelmez diye düşünüyorum 

adele inşa edemezsin sadece, potansiyelinin %100'ünü kullanmak istiyorsan yüksek carb almalsıın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
Fuhrer, 19 saat önce yazdı:

adele inşa edemezsin sadece, potansiyelinin %100'ünü kullanmak istiyorsan yüksek carb almalsıın.

Programdan neyi çıkartıp neyi eklemeliyim aynı şeyleri yemekten de bıkıyorum belli bir yerden sonra sürekli yulaf yulaf nereye kadar

BBurak, 20 saat önce yazdı:

Hocam böbreklerde ağrı var bu normalmidir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273
PesimisTR, 19 dakika önce yazdı:

Hocam böbreklerde ağrı var bu normalmidir

Bol su içip su tuz dengesi kur, koruyucularını kullan. 2 günde ilaçlar kanına selam vermedi ilaçlarla alakalı değildir. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
BBurak, 2 saat önce yazdı:

Bol su içip su tuz dengesi kur, koruyucularını kullan. 2 günde ilaçlar kanına selam vermedi ilaçlarla alakalı değildir. 

2 günde 2 kilo aldım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    273
PesimisTR, 1 saat önce yazdı:

2 günde 2 kilo aldım

Wow 2 günde 2 kilo kas fibrili sen elit genetik olmalısın... Şaka, şaka vücudun su tutmuştur ilaca bağlı bir etki ya da yan etki alman pek mümkün değil henüz. Tabi ilacı enjekte ederken damarına falan vurmazsan o zaman epey hızlı bir tepki alacaksındır :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
PesimisTR    1
BBurak, 6 saat önce yazdı:

Wow 2 günde 2 kilo kas fibrili sen elit genetik olmalısın... Şaka, şaka vücudun su tutmuştur ilaca bağlı bir etki ya da yan etki alman pek mümkün değil henüz. Tabi ilacı enjekte ederken damarına falan vurmazsan o zaman epey hızlı bir tepki alacaksındır :D

😂Bu gün enjeksiyon yaparken nefes darlıgı ve baş dönmesi oldu çok aşırı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: eemirtml
      Merhaba arkadaşlar,
      İlk kez kür yağacağım. Belirli bir bilgi birikimim var ama tecrübeli arkadaşlardan da destek almak isterim.4-5 senedir aralıklı şekilde spor yapıyorum. Verdiğim bu aralardan dolayı bir türlü istediğim kütleye ulaşamadım.
      Kişisel Bilgiler;
      Boy: 168 Kilo: 61 Hedefim;
      5 aylık bir kür süresinde güzel bir hacim ile 70'li kilolara çıkmak. İştahla alakalı bir sorunum yok 1 kiloysa bir kilo da yerim pirinç. Kürde aşırı toksik ürünlerden kaçınarak sağlığımı riske atmamak. Aklımda olan ürünler ve dozlar;
      Teste e max 500mg Primo x mg Bolde x mg Npp x mg Bunların dışına çıkmayı düşünmüyorum. Hepsini de aynı anda kullanmak istemiyorum en iyi kombinasyonu arıyorum.
      Not: Direkt bir küre başlamama da gerek yok önerdiğiniz protokoller varsa (only testo kan testi vb.) onları da uygulayabilirim. Ama kürün kafamda oturmaması yoruyor.

• Yazan: fthozr
      Öncelikle herkese merhaba forumu yeni keşfettim ve üye oldum. 
      Kullanmak istediğim ürünler CJC-1295 NO_DAC ve IPAMORELIN. İlk defa böyle bir ürün kullanacağım. Daha önce hiç steroid olsun peptid olsun sarms olsun hiçbir şey kullanmadım. 23 yaşındayım yaklaşık 5 senedir düzenli düzensiz spor yapıyorum. Bu iki peptidi seçme nedenim hem bir ilk ayak olsun hem de en az yan etkiyle işin içinden çıkıp tecrübem olsun istiyorum. 
      Kişisel Bilgilerim: 
      Boy: 178 cm Kilo: 81 cm Bel: 82 cm Boyun: 40.5 cm  Kullanımı nasıl olmalı haftalık mı enjeksiyon olacak yoksa günlük mü hiçbir konu hakkında adam akıllı bilgiye sahip değilim. Şimdi ben daha önce hiç bu işlere girmedim. Sizce bu tarz ilaçlardan önce doğal olarak iyice kuruyup başlamam daha mı mantıklı? Şu an yağ oranımı 14-15 gibi tahmin ediyorum. 3 haftadır definasyondayım belimi 86.5 cm'den 82 cm'e düşürmeyi başardım. Ben %11 yağ oranı civarına inip başlamayı düşünüyorum. Daha sonrasında bu peptidlerle aşırı bir kas kütlesi koyma derdim yok dediğim gibi ilk olarak bir tecrübe yaşamak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ? @Fuhrer @GHOST @berkay16 Pumplı ve pumpsız fotoğraflarımı ekledim. Çok iyi fotoğraflar değil ama mentörlüğünüzü bekliyorum. @M.O.K @hectordoyle @Rma @Askabar
      GÜNCEL FORM:

Herkese şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: donner
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      21 yaşındayım 3-4 senedir vücut geliştirme ile uğraştım ilk kür için baya bi araştırmadan sonra.
      PLANLADIĞIM KÜR İÇERİĞİ:
      Testosteron Enanthate 600mg Büyüme hormonu 4iu Anaavar 70mg SÜRECE DAİR:
      Kullanacağım bu ürünleri pharmacom dan almayı düşünüyorum  Ayrıca testoyu omuza haftalık toplam 2m olacak şekilde vuracağım(1-1) Kürü 15 hafta olarak düşündüm. Şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ederim.
    • Yazan: micheal11
      Herkese selamlar,
      25 Yaşındayım ve bir Ürolog eşliğinde yaptırdığım hormon testi sonucu yalnızca Total testomu görebiliyorum
      Değerler şu şekilde;
      Estradiol (E2): 14.2 FSH: 6.57 LH: 5.38 Total Testosteron: 6.28 (Referans: 2.49/8.36) Şu anda boy 1.80, 85 Kilogramım. Birkaç yıldır spor yapıyorum ancak son 3 aydır yapmıyordum, yeniden başlayalı 1 ay oldu. Hem yaza güzel bir fizikle başlamak hem de kendi prime'ımı görebilmek için Testo kullanmaya karar verdim ancak çok fazla marka ve çok fazla bilgi var herkes farklı bir şey söylüyor, burada deneyimli arkadaşlar var yardımınıza ihtiyacım olacak. 
      Merak ettiğim şeyler;
      Hangi markalar güvenilirdir? Testo başlangıç dozum ne kadar olmalı? Sadece testo bir fark yaratmaz yanına bir anabolik daha alman gerekir der misiniz? Eğer evet ise, bu hangi ilaçtır? Yazdığınız ilaçların bana nasıl etki edeceğini ve ne gibi olumsuz etkilerinin olabileceğini de yazabilirseniz çok memnun olurum.
    • Yazan: slimshadywr
      Selam arkadaşlar herkse,
      Öncelikle oldukça heyecanlıyım bu benim ilk kürüm olacak. Hedefim yağ oranımı 14 -15 in üstüne çıkarmadan güzel minimum yağ ile bir kütle koymak. 
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      1-4 hafta testo c 400 mg 4-15 hafta testo c 300 mg 8-15 hafta anavar 20 mg SORULARIM:
      Kür boyu proviron almalı mıyım? Anavar konusunda ne düşünüyorsunuz ? Testo dozu ve haftalar hakkında? GÜNCEL FORM:

Tecrübeli abilerim ilk kürümde bana faydalı olacak yollar gösterirlerse sevinirim.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.