Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

hemşire

Kür dönemi antrenman ve beslenme+ilaç (kür günlüğüm)

Önerilen İletiler

hemşire    0

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Antrenmanımdaki hareketleri değiştirmeyi düşünmüyorum sadece bir sonraki hareketle birleşik set ya da drop set yüksek nabızlı şekilde yapmayı düşünüyorum. Antrenman sonrası 45dk kardiyo. Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler. :)

KİŞİSEL BİLGİLERİM:

• Fitnes geçmişim : 4 Sene
  • Kilo : 92
  • Boy 1.70

KÜR PLANLAMASI:

• Testosteron Enanthate 500 mg
  • Boldenon 500 mg
  • Masteron Prop. 300 mg
  • Oxandrolone 30 mg

BESLENME PLANLAMASI:

1. Gün 100gr karb
  2. Gün 100gr karb
  3. Gün 0 karb  
  4. Gün 400gr karb
  • 650gr tavuk göğüsü 
  • 4 yumurta 
  • Probiyotik shot 
  • 15gr zeytin yağı 
  • 350ml laktozsuz süt 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Feladel    348

Gereğinden fazla kalori var burada. En azından %20 daha azaltmalısın ve 2 hafta daha uzatırsan ucu ucuna yetiştirebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
Feladel, 2 saat önce yazdı:

Gereğinden fazla kalori var burada. En azından %20 daha azaltmalısın ve 2 hafta daha uzatırsan ucu ucuna yetiştirebilirsin.

• 1. gün ve 2. gün 1650 kalori.
  • 3. gün 1300 kalori
  • 4. gün 2700 kalori

Toplam 4 günde ortalama 150gr karb 1800 kalori falan almış oluyorum daha ne kadar sertleştirmeliyim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348

Evet ortalama 1800-1900 kalori ediyor da bu yağ oranında bu kadar haftada sence 6-8 haftaya yetişecek mi? Bulka girmek için en azından 10 kilo fazlan var. Bu kaloriyle 6 haftada vereceğin 6 kilo filan.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
Feladel, 1 dakika önce yazdı:

Evet ortalama 1800-1900 kalori ediyor da bu yağ oranında bu kadar haftada sence 6-8 haftaya yetişecek mi? Bulka girmek için en azından 10 kilo fazlan var. Bu kaloriyle 6 haftada vereceğin 6 kilo filan.

o zaman karbı ortalama 100 e düşüreyim bide laktozsuz sütü keseyim 350 kalori çıkartmış olayım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
hemşire, 3 dakika önce yazdı:

o zaman karbı ortalama 100 e düşüreyim bide laktozsuz sütü keseyim 350 kalori çıkartmış olayım 

O makrolarla diyeti bozmazsan 7 haftada filan ideal bir yağ oranına gelirsin. Vitamin minerallerini eksik etme.

tarihinde Feladel tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
Feladel, Şimdi yazdı:

O haldeyken diyeti bozmazsan 7 haftada filan ideal bir yağ oranına gelirsin. Vitamin minerallerini eksik etme.

teşekkür ederim yardımın için

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0

Herkese merhaba, kürde 3. haftamı geride bıraktım bana bolde açılana kadar karın kaslarını görmeye çalış form tut demiştiniz konu hakkında bir kaç sorum olacaktı 

• Testosteron Enanthate 500 mg
  • Boldenon 500 mg
  • Masteron Prop. 300 mg
  • Oxandrolone 30 mg

Kilo 94
Boy 1.70
Yaş 21 
1. ilaçların su tuttuğunu tabiki biliyorum ama kafama takıldı formu bolde açılana kadar yetiştirebilecek miyim diye kilom hep 94 de ama formumun ilerlediğini görebiliyorum
2. antreman programındaki hareketleri değiştirmedim yüksek nabızlı ve daha kolay tüketebilmek için bir sonraki hareket ile birleşik set yapıyorum (incline press + incline fly gibi ) sizce ayırayım mı  
3. Diyetimi sertleştirmeme gerek var mı?

67f278184fb47_WhatsAppGrsel2025-04-06saat15_32.56_d4033888.thumb.jpg.ad4542e521cda9747bd8c7c0f8c07c84.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Trenx    92

Konu içerisine formunu da koyarsan daha doğru yönlendirme alırsın hocam bu şekilde çizdiğin yolun doğru ya da yanlış olduğunu söylemek ezbere konuşmak gibi olur. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
h4runx, 3 dakika önce yazdı:

500 bolde 300 masteron ile e2 seviyen ne durumda?

4. hafta sonunda test vericem konu açarım zaten 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fatman    59
Feladel, 15.03.2025 - 12:38 yazdı:

O makrolarla diyeti bozmazsan 7 haftada filan ideal bir yağ oranına gelirsin. Vitamin minerallerini eksik etme.

Haftada 1 cheat meal yapıyorum hamburger fln hocam sizce sıkıntı mı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
fatman, 4 dakika önce yazdı:

Haftada 1 cheat meal yapıyorum hamburger fln hocam sizce sıkıntı mı 

Belirli bir sürede belirli miktarda kilo vermek gibi bir hedefin yoksa çok sıkıntı değil. Yarışmaya hazırlanıyormuşuz gibi kasmaya gerek yok ama tabii ki ilaç kullanırken kolesterolü çok bozmamak için çok sağlıksız şeyler seçmesen daha iyi olur. Diğer yandan cheat meal iyidir. Uzun diyetlerin sürdürebilir olmasını sağlar.

tarihinde Feladel tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fatman    59
Feladel, 1 dakika önce yazdı:

Belirli bir sürede belirli miktarda kilo vermek gibi bir hedefin yoksa çok sıkıntı değil. Yarışmaya hazırlanıyormuşuz gibi kasmaya gerek yok ama tabii ki ilaç kullanırken kolesterolü çok bozmamak için çok sağlıksız şeyler seçmesen daha iyi olur. Diğer yandan cheat meal iyidir. Uzun diyetlerin sürdürebilir olmasını sağlar.

Yani hocam günlük 100gr carb aliyorum cheat yapmasam midem ufacalak açlık hissim kalmadi hele metformin ekleyince

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
fatman, 1 dakika önce yazdı:

Yani hocam günlük 100gr carb aliyorum cheat yapmasam midem ufacalak açlık hissim kalmadi hele metformin ekleyince

O kadar kasmaya gerek yok ama sağlık için çöp sayılabilecek, besin değeri olmayan şeyleri seçme yeter. Yakın bir zamanda yarışma planı olmadığı sürece katı diyetlere, günde 5-6 öğün yemeye filan karşıyım. Bu sporda her şeyden önce sürdürülebilirlik en önemlisi.

• Beğen 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.630

1. Süt çok gereksiz. 2. Karb döngünü neye göre planladın. 0 karb önermem kesinlikle. 3. Kürü kim planladı bence gereksiz olmuş. E2 sıkıntısı çekmek için yaptıysan evet güzel kür :)  amacın bulk mu çünkü diyet ise bolde mantıksız 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
Askabar, 3 dakika önce yazdı:

1. Süt çok gereksiz. 2. Karb döngünü neye göre planladın. 0 karb önermem kesinlikle. 3. Kürü kim planladı bence gereksiz olmuş. E2 sıkıntısı çekmek için yaptıysan evet güzel kür :)  amacın bulk mu çünkü diyet ise bolde mantıksız 

son attığım açıklamaya bakarsan sevinirim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
hemşire, 6 dakika önce yazdı:

son attığım açıklamaya bakarsan sevinirim 

Kilodan ziyade görünüş daha önemli. Güncel formunu paylaşır mısın?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
hemşire, 11 saat önce yazdı:

...

Göbek küçülmeye başlamış ama dediğin gibi biraz yavaş ilerliyor gibi. 0 carb olmayan günlere sabah akşam 500er mg metformin ekle ve kardiyoyu mümkünse biraz daha arttır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hemşire    0
Feladel, 2 saat önce yazdı:

Göbek küçülmeye başlamış ama dediğin gibi biraz yavaş ilerliyor gibi. 0 carb olmayan günlere sabah akşam 500er mg metformin ekle ve kardiyoyu mümkünse biraz daha arttır.

eski fotoma bakınca göğüs omuz kol da baya bi değişiklik keskinleşme görüyorum ama malesef göbek geriden geliyor. metformini düşünüyordum ama tedarik edeceğim yeri bilmiyorum piyasada da bunu satana rastlamadım eczanede reçeteli satıyor olması lazım. bide dalgalı carbı bıraktım çünkü diyeti çok riske attığını fark ettim 100gr karbla daha sürdürülebilir ilerliyorum direkt günde 250gr patates 50gr yulaf toplam 100gr karb alıyorum

tarihinde hemşire tarafından düzenlendi
eksik yazdım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
hemşire, 1 dakika önce yazdı:

metformini düşünüyordum ama tedarik edeceğim yeri bilmiyorum piyasada da bunu satana rastlamadım eczanede reçeteli satıyor olması lazım. bide dalgalı carbı bıraktım çünkü diyeti çok riske attığını fark ettim 100gr karbla daha sürdürülebilir ilerliyorum direkt günde 250gr patates 50gr yulaf 100gr karb alıyorum

Ben alalı çok uzun zaman oldu. Şuan nasıl bilmiyorum. Yakın zamanda @fatman aldı sanırım.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fatman    59
Feladel, 16 dakika önce yazdı:

Ben alalı çok uzun zaman oldu. Şuan nasıl bilmiyorum. Yakın zamanda @fatman aldı sanırım.

eczaneden reçetesiz aliniyor diye biliyorum kız arkadaşım kullaniyor ben ondan alıyorum 

Bir de hocam @Feladelgünlük 150gr carbi makarna veya basmatiden aliyorum makarna sorun yaratir mi cut için sindirim konusunda sorun yaşamıyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    348
fatman, 3 dakika önce yazdı:

eczaneden reçetesiz aliniyor diye biliyorum kız arkadaşım kullaniyor ben ondan alıyorum 

Bir de hocam @Feladelgünlük 150gr carbi makarna veya basmatiden aliyorum makarna sorun yaratir mi cut için sindirim konusunda sorun yaşamıyorum 

Erken acıktırma ya da şişkinlik gibi problem yaratmıyorsa sıkıntı olmaz.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fatman    59
Feladel, 7 dakika önce yazdı:

Erken acıktırma ya da şişkinlik gibi problem yaratmıyorsa sıkıntı olmaz.

Tamamdir hocam , satıcım bi gh göndermedi deli oldum 3 haftadir bekliyorum altin mi bu ne zor mu bulunuyor bu kadar :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Ağırlık
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Düzgün bir beslenme planım yok aylık düzgün bir beslenme nasıl olmalı?
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boyum: 1.78 KLilom: 62 Yaşım: 20 Günümün büyük çoğunluğunda ders çalışıyorum. Ortalama günlük yaktığım kaloriyi 2500 civarı olarak hesapladım günlük 3200 kalori almayı hedefliyorum nasıl bir beslenme yapmalıyım sizce ve spor yaparken protein tozu kullanmak yerine öğünlerimi artırmayı düşünüyorum mantıklı mı? 4 ana öğün düşündüm günde.
      SABAH:
      200g yulaf(kapadokia) 200 ml süt 2 yumurta 2,3 kaşık fıstık ezmesi ÖĞLE:
      200g makarna(oba) 1,2 adet tavuk but 2 yumurta 1 kase yoğurt-salata İKİNDİ:
      4,5 patates(orta boy) 1 kase yoğurt salata 2,3 kaşık fıstık ezmesi AKŞAM:
      100-150g pirinç 1,2 tavuk budu 200ml süt 1 yumurta TOPLAM:
      3200 kcal falan yapıyor
    • Yazan: Episodees
      İyi günler herkese,
      Kendimden bahsedeyim öncelikle: 
      boy 173 kg.  81 yağ oranımı ölçmedim 8 haftalık definasyon kürüne gireceğim:
      hgh fragment  Sr 9009 gw501516  Kullanacağım dozları belirlemedik henüz Cardiyo ağırlıklı bir antrenman düşünüyorum haftada 5-6 gün 50-60 dakika büroda çalışıyorum hareketsiz bir işim var genelde beslenme olarak fikirlerinize ihtiyacım var 0 carb yada giderek azalan tarzı hangisi daha verimli olur. 
      Sabah:
      2 adet yumurta  yeşillik lor peyniri Öğlen:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Akşam:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Yağ yemekleri yaparken salataya zeytinyağı damlatarak  Karbonhidrat eklemeli miyim eklemeliysem hangi öğüne kaç gr yada daha başka gördüğünüz şu neden yok dediğiniz bir öneriniz eleştiriniz gerek beslenme gerek ise antrenman konularında  var mı ? 

• Yazan: AtesTamer
      Değerli hocalarım öncelikle selamlar,
      Yaklaşık 2.5 senedir düzensiz, son 1.5-2 senedir ise daha düzenli şekilde fitness ile uğraşıyorum. Bu süreçte toplam 4 farklı program uyguladım. İlk olarak 5x5 ile başladım, ardından Hypertrophy no:1 yaptım. Sonrasında bir dönem evde çalıştığım için vücut ağırlığı ve birkaç ekipmanla hazırladığım, her bölgeyi haftada 1 kez çalıştırdığım bir program uyguladım. Şu an ise yaklaşık 1 aydır  Hypertrophy Max programına başladım.
      Boyum 168, kilom 67, yaşım 27. Göğüs ve bacak bölgem her zaman en zor gelişen bölgelerim oldu ve hâlâ öyle hissediyorum. Hatta eklediğim fotoğraflar bacak idmanı sonrası çekildi. Açık konuşmak gerekirse bu süreçteki en büyük eksiğim beslenme oldu. Maddi durumdan dolayı beslenmem çok düzensiz ilerledi. İmkan olduğunda günlük ortalama 300-350 gr karbonhidrat ve 80-100 gr protein alabiliyorum ama sürekliliği sağlayamıyorum. Supplement de bu yüzden hiç kullanmadım; düzgün beslenemezken supplementin çok mantıklı olmadığını düşündüm.
      Asıl merak ettiğim şey şu: Tüm bunlara rağmen formumun gerçekten kötü olup olmadığını anlayamıyorum. Kendime karşı fazla mı acımasızım, yoksa gerçekten geri mi kaldım emin olamıyorum. Son zamanlarda bu düşünce moralimi ciddi şekilde düşürmeye başladı ve salona gitme isteğimi bile etkiliyor. Fotoğrafları ekliyorum ama öncesi fotoğraflarımı bulamadım maalesef, tecrübeli arkadaşların objektif yorum ve tavsiyelerini gerçekten merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
      FORM CHECK:

• Yazan: M.O.K
      Selamlar herkese, forumu uzun süredir takip ediyordum ancak ilk defa login olup mesaj yazıyorum sanırım. Sizlerden bilgi almak ve belki birilerine yardımcı olmak adına açmak istedim. 35 yaşındayım. Geçmişte iki kez cycle deneyimim oldu ancak bunlar yıllar önceydi. Süreç başında %15 yağ oranı, 88.8 kiloydum. Bir kaç sene sonra yarı maraton ve hyrox yarışma hedefim olduğu için 10 haftalık bir retatrutide ve testosteron propionat (2 günde 1 50 mg) sürecine başladım kendimi istediğim forma yaklaştırıp uzun bir peptid stack ine başlamayı planlıyorum.
      Aslında testosteron ekleme fikrim yoktu ancak biraz kendimi gaza getirdim. Çoğu peptid de günlük kullanım var ve nisan ortası 1 hafta iş seyahatinde olacağım. Sürece başlarken kilom 88.8 kg civarındaydı. 28 Ocak’ta 2 mg retatrutide ile başladım. 3 gün sonra 86.5 kg seviyelerine kadar düştüm. Bunun büyük kısmının su,ödem ve glikojen tabi, sürece başlayacağım için son dönemde beslenmeyi biraz abartmıştım. testosteron propionat'ın 3. dozundan sonra vücut tekrar su tuttu 0.5-0.6kg kadar.
      Haftalık idman düzenim şu şekilde:
      Pazartesi: Push Salı: Pull Çarşamba: Deadlift ve squat sonrasında olimpik bar hareketlerini içeren teknik antrenman Perşembe: Dinlenme, sabah mobility + core Cuma: Upper body Cumartesi: atletizm odaklı antrenman + 4 x 1km interval koşu Pazar: Dinlenme, sabah mobility + core İdman düzeni karmaşık duruyor farkındayım ancak ağırlık antrenmanı yaptığım günlerin tamamında (Hyrox günü hariç) idman sonunda yaklaşık 10 dakika row veya interval air bike, ardından 15 dakika incline walk ekliyorum. Haftanın çoğu gününde sporu sabah 07:00’de yapıyorum. Bazı günlerde ise antrenmanı öğlen saatlerine çekmem gerekiyor. Bu günlerin sabahında ağırlık idmanları öncesinde 40–50 dakika evde cycle yapıp kahvaltı yapıp idmana geçiyorum.
      Beslenme tarafında şu an için günlük makrolarım şu aralıkta:
      Protein alımımı 200–220 gram civarında almaya çalışacağım.
      Yağ alımını, retatrutide ile sindirim problemi yaşamamak adına genellikle 40-50gram civarını geçmeyecek şekilde ayarlıyorum.
      Karbonhidrat alımı ise güne ve idman yoğunluğuna göre değişiyor; yaklaşık 50–150 gram aralığında alabiliyorum, bunda da retatrutide iştah kestiği için daha fazla yiyemiyorum.
      Öğün düzenim genel olarak şu şekilde:
      Sabah
      sabah idmanlarından önce kahve ve pre-workout kullanıyorum.
      İdman sonrası genelde 3–4 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı ile yaklaşık 60 gram rice cream kullanarak pancake yapıyorum. Alternatif olarak aynı yumurta miktarı ile omlet, rice cake, tatlı lor, muz, orman meyveleri ve whey protein ile shake hazırlıyorum.
      Öğlen
      Genellikle 50–60 gram pirinç, yaklaşık 100 gram sindirimi kolay sebze ve 200–220 gram tavuk tüketiyorum.
      Ara öğün
      1 ölçek whey + rice cake, quark + whey ile hazırlanan tatlı gibi proteini yüksek bir ara öğün yapıyorum.
      Akşam
      Salata ile birlikte 200 gram yağsız veya az yağlı kıyma ve 100–150 gram haşlanmış patates tüketiyorum.
      Yağ alımını post-workout öğününde minimumda tutup, günün ilerleyen öğünlerinde 10–15 gramlık porsiyonlar halinde alıyorum.
      KULLANDIĞIM TAKVİYELER:
      Kullandığım vitaminler: D3, K2, Omega 3, milk thistle, multivitamin, ashwagandha, ZMA Kullandığım supplementler: creatine, citrulline malate, electrolyte, pre-workout Koruyucular: sürece ve hissiyata göre alacağım. Bu bilgileri de paylaşırım gerektiğimde Retatrutide'ı sabah 6:30 da yaptıktan 2-3 saat sonrası açlık hissi oldukça gitti. Aslında 1 mg ile başlanabileceğini biliyorum ancak şu ana kadar açlık baskılanması ve sindirim hızının yavaşlaması dışında rahatsız edici bir yan etki yaşamadım. Bu düzeni bir süre bu şekilde devam ettirmeyi planlıyorum. Son 4-5 hafta MOTS - C eklemeyi düşünüyorum sürecin gidişatına göre. Süreç ilerledikçe retatrutide ile birlikte haftalık gelişmeleri, artıları ve eksileri yine bu başlık altında paylaşırım. Sorusu olan olursa da tecrübe ettiğim ve araştırmalarım kadarıyla cevaplamak isterim.

Fazla uzun bir giriş mesajı oldu ancak detaylı şekilde anlatmak istedim düzenimi.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.