Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Jinekomasti hakkında doğru ve yanlışlar! e2 aslında bir kurtarıcı mı yoksa korkulması gereken bir hormon mu?

Önerilen İletiler

Loving    9.246

Merhaba arkadaşlar;

Yeni bir konu ile tekrar farklı konulara, farklı yanlış bildiğimiz doğrulara yol alacağız bu konuda. Kür konularında en çok korkulan şeylerden birisi E2 seviyesine bağlı jinekomasti riski her kürde tüm sporcular için hep bir soru işarete veya koca bir ünlem bu konu. Ama aslında E2 ne kadar önemli bir hormon hipertrofi konusunda bunun yüksek olmasının avantaj ve dez avantaları neler? Jinekomasti öyle 1,2 kürle olabilen bir şey mi hepsine tek tek değineceğiz. Hazırsanız başlayalım! :)  

Öncelikle Jinekomastiden başlayalım. (JİNEKOMASTİ NEDİR VE TİPLERİ KAÇA AYRILIR?)

“Erkeklerde meme büyümesi” veya “jinekomasti” nedir sorusunu kısaca “bir erkek memesinin, değişik nedenlerle, normalden daha büyük boyutlara ulaşması” şeklinde yanıtlayabiliriz. Bazen meme boyutları ileri dereceye ulaşabilir ve kadınsı bir görünüm yaratabilir. Tek ya da çift taraflı gözlenebilen bu durum yaşam kalitesini bozma ve ciddi psikososyal sorunlar oluşturma potansiyeline sahiptir. İstedikleri kıyafetleri giyemezler, büyümüş olan göğüslerini gizlemek için omuzlarını içeri verip öne doğru eğilirler ve kalıcı postural bozukluklar oluşabilir.

Ama bu sayılanların hiç biri sizin psikolojiniz dışında hayat, yaşam aynı zamanda sosyal kalitenizi düşürmeye engel değil. Fiziğine çok dikkat eden görünüme önem veren biriyseniz evet o zaman bu sorun psikolojik olarak sizi birazcık yıpratır diyebilirim. Ama bu durumdan da meme küçültme ameliyatı ile bu sorundan kurtulabiliyorsunuz. 

Jinekomasti tipleri aşağıdaki gibidir. Bu tablodan kendinize yönelik tespitlerde bulunabilirsiniz.

jinekomasti-tipleri.thumb.jpg.a0cc10e0f9b2a9752af933a79b0691cf.jpg

Memenin büyüklüğü ve derisinin durumuna göre yapılan başka bir sınıflama:

Tip 1: Sadece meme başının altında bir miktar sert meme dokusu bulunur, meme derisi normaldir.

Tip 2A: Meme orta derecede büyümüştür ancak deri fazlalığı yoktur.

Tip 2B: Meme orta derecede büyümüş ve bir miktar deri fazlalığı vardır. Söz konusu deri fazlalığı ameliyattan sonra kendiliğinden büzülerek normale dönme potansiyeli taşır.

Tip 3: Memenin görünümü bir kadın memesi gibi büyüktür ve deri fazlalığı da eşlik eder. Fazla deriyi çıkarmak için ek cerrahi işlem gerekir.

Erkekte Meme Büyümesi En Çok Hangi Yaşta Görülür?

Erkeklerin %35’ini etkileyen bu durum en sık 50-69 yaş grubunda görülür ve nedeni yıllar içerisinde kandaki erkeklik hormonu seviyelerinin azalmasıdır. Erkeklerde meme büyümesinin en sık gözlendiği yaş grupları ise yeni doğan, ergenlik dönemi ve 50 yaş sonrası dönemdir.

Steroid yani hormonlar ile jinekomastinin bağı nedir?

Hormonlar erkeklerde ve kadınlarda değişik oranlarda bulunur. Fakat biz dışarıdan özellikle testosteron gibi ek ve yüksek oranda hormon takviyesi yaptığımızda bu durum kaçınılmaz olabiliyor.. Buna bağlı meme büyümesi görülme sıklığı artıyor.

ŞİMDİ BİZ SPORCULARIN ÖZELLİKLE BİLMESİ GEREKENLER E2 VE JİNEKOMASTİ HAKKINDA

Arkadaşlar biz sporcular küre girdiğimizde jinekomasti riski ne ile birlikte gelip bizi buluyor? E2 seviyemizin artış göstermesiyle doğru mu? Tamam bu bir handikap ama aynı zamanda bulunmaz Hint kumaşı değeri taşıyor e2 yükselmesi vücudumuzda. Çünkü İnsülin kas inşası konusunda ne kadar önemli bir hormonsa e2 de kas inşasında en az onun kadar önemli bir hormon. Haliyle e2 çok sınırlar içinde tutulmasını uygun görmüyorum ben şahsen kür içinde. E2 den negatif etkilenmiyorsa vücudunuz kür boyunca baskılanması taraftarı değilim pek. Ama bazı sporcular bu konuda takıntılı olabiliyorlar veya çok fazla yan etki görebiliyorlar.

E2 Vücudumuzda yükseldiğinde neler oluyor?

Arkadaşlar e2 yükseldiğinde siz hemen jinekomasti olmuyorsunuz hatta bir çok sporcu jinekomastinin ne olduğunu bilmediği gibi bunu ne yazık ki hoca niteliği taşıyan kişilerin eksik anlatımlarından özü olarak görüyorlar. E2 yükseldiğinde vücudunuzda şu belirtiler mutlak suretle kendini gösterir. Peki nelerdir onlar?

  • MEME UÇLARINDA BATMA
  • GÖĞÜS KAFESİ BÖLGESİNDE KAŞINMA
  • MEME UÇLARINDA LEBLEBİ GİBİ KİTLE OLUŞUMU

Genelde ilk iki belirti ilk başlarda olur ilerleyen süreçte son belirti devreye girer. Son belirti ergenlik dönemlerimizde hatırlarsanız memelerimiz şişerdi, uçlarında kitle olurdu üstüne oturamazdık memeler kadın memesi gibi daha dişi gözükürdü acısı bazen can sıkardı ama ergenlik sonrası e2 seviyesine bağlı bu durumdan kurtulurduk. Yani o batma, kaşıntı ve kitlede olsa siz bunu önemserseniz bundan kurtulabiliyorsunuz ilaç kullanmasanız bile. Çünkü vücut kendini tamir etmek için tasarlanmış bir yapı bunu unutmayalım. Tüm bunları anlatıyorum herkes deli gibi nolvadex veya arimidex'e sarılıyor kürlerinde bu çok doğru bir yaklaşım değil. Kürdeyken özellikle arimidex aldığınızda bulk küründeyseniz özellikle hacime yönelik bir süreç ama arimidex almaya başladığınızda direk küçülmeye başlar 4,5 kg yakın su atar vücut. 

Özellikle kür süresini bırakın e2 seviyeniz yürüsün benim tavsiyem bu yönde ama kür biter bitmez önlemlerinizi alın özellikle meme ucunda kitle görmediğiniz sürece ben çok müdahale edilmesini doğru bulmuyorum dediğim gibi e2 seviyesine. 

Jinekomasti ameliyatı oldum küre gireceğim yine jinekomasti olur muyum?

Evet arkadaşlar ameliyat oldum '' ohhh bu dertten ebediyen kurtuldum '' diye bir durum yok! Tekrar dikkatli olmaz bu sorunu önemsemezseniz jinekomasti olabilirsiniz. O yüzden jinekomasti riski taşıyan bu sorundan mustarip olmuş kişilerin biraz daha temkinli ve dikkatli davranmaları daha uygun olacaktır. 

Kürde arimidex e2 tertip etmek için ne sıklıkta veya oranda kullanılmalıdır?

Arkadaşlar bu konuda çok net olayım isterseniz her gün 1 tablet alabilirsiniz isterseniz haftada 2 tablet alabilirsiniz bunların hepsi bilgi veya bilgisizlikle gelen öneriler. Çünkü yüklemeler önemli yani e2 seviyeniz ne olursa olsun yüklemeleri orantılı yapmanız lazım. Yüksek oranda e2 seviyeniz var ve bu seviyeyi tertip etmek istiyorsanız.

  1. Hafta - Gün aşırı bir tablet
  2. Hafta - Gün aşırı yarım tab
  3. Hafta - Üç günde bir yarım tab

(yüklemeler e2 seviyesine bağlı uzayıp, kısalabilir veya artıp eksilebilir)

Şeklinde uygulama yapabilirsiniz ama bu durumun uzunluğu artabilir e2 seviyenize göre ve ona göre tertip edilmelidir. Ama bakıyorum her kafadan bir ses çıkıyor haftada 2 tab diyen var her gün yarım tab diyen var. Var oğlu var! Peki buradan ne ders çıkarmalıyız? Arkadaşlar kesinlikle rehber olmadan başınızda kür serüvenine başlamayın kür sadece ilaçların parasını verip hadi ben giriyorum demekle bitmiyor. Arabanın marşına basmak çok kolay değil mi araba kullanmayı bilmenize gerek yok ama marşa bastıktan sonra araba kullanma becerisine sahip olmanız veya bu beceriye sahip birinin sizi gideceğiniz yere kadar bırakması lazım. İşte kürde böyle mutlaka e2 vb gibi kriterlerde sizin sağlığınızı ve hedeflerinizi gerçekten gözleyen, gözlemleyen kişilerle çalışın sonra hem sorun yaşamamış hem de ortada kalmamış olursunuz. 

Geçmiş olsun / Keyifli Forumlar

  • Beğen 15
  • Vayyyy!! 3
  • Alkış 1
  • Ödül 1
  • Jest 2
  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


forbit    851

Burak hocam yine döktürmüşsün bu konuda forumda herhalde en az 5000 konu başlığı vardır :D Harika anlatmışsın en azından çoğu kişi tespitlerde bulunabilir, küre girmeden önce korkularıyla yüzleşmiş olur ne doğru veya ne yanlış bu konu içeriğinden kendine referans bilgiler alabilir. Ben hayatımda steroid kürüne girip jinekomasti olanı görmedim belirtileri çok normal ama hiç jinekomasti olana denk gelmedim. Eline, emeğine sağlık teşekkürler.

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loving    9.246
Anayurt Oteli, 9 dakika önce yazdı:

Hocam ameliyat olduktan sonra büyüyecek bir doku ortada kalmıyor , tekrar jino nasıl olabilir.

Tabi bu konuya da hemen açıklık getireyim. Tekrarlar ama nasıl? Nasıl kısmı üçe ayrılıyor.

  1. KİŞİ TEKRAR AŞIRI YAĞLANIR VE KİLO ALIRSA
  2. YALANCI JİNEKOMASTİ DURUMU
  3. KİŞİ UYUŞTURUCU MADDE KULLANIRSA ÖZELLİKLE ESRAR

Aşırı kilo alımı: Jinekomasti Ameliyatı sırasında yağ hücreleri cerrahi olarak çıkarıldıktan sonra tekrar büyümezler. Bununla birlikte, sonraki herhangi bir kilo alımı, kalan az sayıda yağ hücrelerinin büyümesine neden olabilir. Erkeklerde vücudun başka yerlerinde bulunan yağlar daha belirgin hale gelebilir. Bu nedenle, jinekomasti ameliyatı sonrası tekrarlamasını önlemek veya Jinekomasti ameliyatı sonrası sonuçlarını korumak başka bir deyişle jinekomastinin tekrar oluşmasını önlemek için sağlıklı bir diyet ve düzenli fiziksel egzersiz dahil olmak üzere uzun vadede sabit bir kiloyu korumak önemlidir.

Yalancı Jinekomasti (Psödojinekomasti): Birçok erkeğin göğsünde gerçek glandüler (meme) dokusunun yerine aşırı miktarda yağ dokusu vardır. Diyet ve egzersize cevap vermeyen Yalancı Jinekomasti (psödojinekomastinin) en iyi tedavisi Jinekomasti Ameliyatıdır. Psödojinekomastisi olan erkeklerde bu durumda glandüler(meme) dokusu büyümediği için kesilerek meme dokusunun alınmasına gerek yoktur. Vaser Liposuction ile Jinekomasti ameliyatı yeterlidir. 

Esrar kullanımı: Genç yetişkin erkeklerde esrar kullanımı durumunda erkeklerde memelerin büyümesinde artış gözlenmiştir. Esrar kullanımı, erkeklerde aşırı meme dokusunun oluşumunu doğrudan uyaran östrojen düzeylerinin artmasına neden olur. Yüksek östrojen seviyeleri, jinekomastinin tekrarlaması ile testosteron seviyelerinin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, jinekomasti ameliyatı sonrası tekrarlamasını zaman içinde korunmasını sağlamak için jinekomasti ameliyatından sonra esrar kullanımından kaçınmak önemlidir.

Alanında uzman birinin dilinden;

 

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1
  • Alkış 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.232

@Loving eline sağlık jinekomasti konusuna değindiğin iyi olmuş bir çok kişinin soracağı sorulara cevap niteliğinde.

  • +1 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ironmann    408

Çok faydalı bir bilgi bende kendimde deneyimlemiştim östrojen o kadar yükselmesine rağmen jinekomasti olmadı ama bir kere deca da yaptığım hata prolaktini çok yüksekte olduğu için tek tarafta  tip 1 jinekomasti olmuştu.

  • +1 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
RPood    7

Hocam ağzınıza sağlık. Şuan kürdeyim ve e2 değerim normal sınırın bir tık üstündeydi. Sürekli araştırıyorum dediğiniz gibi her kafadan bi ses kafa karışıklığına neden olmuştu. Psikolojik olarakta iyi değildim sürekli aynada meme kontrolü yapıyodum falan. Kafamdaki tüm sorulara yanıt oldunuz tekrardan teşekkür ederim 👏🏻

  • +1 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.578

@Loving   yine kaynak niteliğindeki bilgi dolu paylaşımına bir yenisini eklemiş.Kendisini tebrik ediyorum, çok bilgilendirici ve açıklayıcı olmuş.İhtiyacı olan arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.

  • +1 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
uexova    1

Hocam peki arimidex yerine tamoxifen kullanmak da kürü baltalar mı arimidex gibi? Mesela benim östrojen seviyem yüksek psikolojik ve libido olarak bir yan etki yaşamıyorum göğüs ucunda hassasiyet de yok fakat kür öncesine göre meme ucum çok hafif büyüdü ve şişti gibi geliyor. Tamoxifenin küre olumsuz bir yönü bulunur mu düzenli kullanmanın? 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: Yavuz
      Selamlar arkadaşlar.
      Bugün kan testi verdim aç karnına bolde testo küründeyim jinekomasti var bende ama daha önceki kürden kalma 4 hafta ilaç kullandım kestim ve 2 haftadır ilaç kullanmıyorum  ilk sorum - 24 mayısta ameliyat var bu değerlere göre tekrar etmez değil mi jinekomasti bir de ikinci sorum - bolde çalışmış mı bu değerlerden anlaşılıyor mu ??

       
    • Yazan: k9cakaf9
      Ağabeylerim selamlar
      Testo bolde danabol kürüne başladım.
      Enjeksiyonu oldum Enjeksiyonumu bugün olacağım Daha öncesinde kür geçmişim yok ama rad140 kullanmışlığım vardı. Marka söylemek yasak mı hatırlamıyorum ama Türkiye'de üretilen markalardan biriydi boştu sanırım. Son 2,3 haftadır da mememde biraz şişlik var normalde bir şey hissettirmiyor ama elimi üstüne koyup bastırınca acıyor. Jinekomasti başlangıcı mı var diye korkuyorum kimseye de söyleyemiyorum. Dün test verdim enjeksiyon günü vericektim terslik oldu sağlıkocağında enjeksiyondan sonra verebildim.
      Bir bakıp beni aydınlatabilir misiniz. İsterseniz fotoğraf da koyabilirim.
      Şimdiden teşekkür ederim

    • Yazan: Yavuz
      Beyler selamlar bulk kürümden sonra jinekomasti ameliyatı olacağım yaklaşık 1 ay spor yok bu süreçte spor yapmadığım dönemde sadece testo alarak vucudu korumak mumkün mü veya başka onereceğiniz bir şey var mı yapmadığım dönemde minumum kayıp için.
    • Yazan: Nynex
      Arkadaşlar  ben testo e ve boldenon küründeyim ancak sol göğüste bir haftadır hassasiyet ve hafif acıma var acaba proviron kullansam işe yararmı?
    • Yazan: Meeter
      Herkese selamlar,
      Kürümde 5. haftaya girdim, testo enante, boldenon ve deca olarak kür planı yaptım ve devam ediyorum, tablet olarak günlük 100 mg anapolon alıyorum. tam sayı bilmiyorum fakat öncesinde farklı planlamalarla ortalama 8-10 kür yapmışımdır, şu an ki kürümden öncede yaklaşık 3-4 yıl bir ara verme dönemim oldu.
      jinekomastiye yatkın bir vücut tipim yok ve bu zamana kadar kür içinde hiçbir zaman dostinex gibi ilaçlar kullanmadım, çünkü hiç ihtiyacım olmadı. şu an ki kürümde herhangi bir göğüs hassasiyeti, kaşıntı vs gibi yan etkilerde görmedim. bu kürde farklı olarak tek göğsümün altında nohut büyüklüğünde bir kitle oluştuğunu fark ettim. tam meme ucunun altında değil, 2 cm falan solunda. daha önce hiç karşılaşmadığım bir durum, bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×