Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Geleceğin Olympia'sı

Proteinler ve karbonhidratlar aynı anda alınmamalımı?

Önerilen İletiler



metinav    4.951
Asaletim, 13 dakika önce yazdı:

@metinavhocamız daha iyi bilir

Estağfirullah.

Arkadaşlar definasyon yapanlar dışında beslenme konusunda böyle bir ayrım yapmayı ben kendi adıma abes buluyorum.Doğada hiç bir canlıda böyle protein karbo yağ ayrımı yok.Organizmanın tamamı besindir ve ayrılmadan tüketilir.Özel durumlar olmadıkça sporcuların sadece kötü gıdalardan uzak durması yeterlidir.

Tabiki metabolizma hızına, çevre şartlarına, yaşam standartlarının durumuna ve genetik faktörlere göre kişilerin uygun olan beslenme şeklini tercih etmeleri faydalıdır.

Metabolizması hızlı olan ve kilo alamayan insülin duyarsızlığı veya yetersizliği bulunan bireylerin hızlı ve bol karbonhidrat tüketmeleri gerekir.Burada esas nokta insülinin direnç geliştirmesinin önünene geçebilmek için, hızla salınmasını önleyecek gıdaların seçimi olmalıdır.Tabi öncesinde bir süre düşük insülin seviyesini sağlayacak beslenme uygulamasıyla direnci kırmak duyarsızlığı gidermek lazım.

Metabolizması yavaş ve fazla insülin sentezleyen kişilerin karbonhidratı azaltması ve onun yerine proteini yağı arttırması, ayriyeten kas hücrelerinin insülin hassasiyetini arttıracak şekilde spor antrenman ve diğer desteklerle günlük yaşam planı oluşturmaları elzemdir.

Karbonhidratlar insülini %100, proteinler % 50, yağlar % 0 arttırırlar.Karbonhidratların da içinde insülini arttırma sürelerine göre bir ayrım vardır.Buna gi (glisemik indeks) değeri diyoruz.

Gi değeri çok yüksek olan karbonhidratlar sindirimi kısa sürdüğünden neredyse karaciğerde işlem görmeden yüksek insülinle hemen en yakın yere (karaciğer-göbek-basen ve depolanması istenmeyen iç organlar) depolanır, yığılır.Normalde glikojenin de bir taşınma sıralaması vardır, eğer her hangi bir bozukluk mevcut değilse.Kas glikojen depoları dolduktan sonra önce karaciğere sonra yağ hücrelerine fazla kaloriler doldurulur.Maalesef günümüz beslenme sisteminde ve genetiği bozuk işlenmiş gıdalarda böyle bir seçicilik kalmamış gibidir.Özellikle fruktozların işlenmesi ve kullanımı konusunda karaciğer çok zorlanmakta, ve tabiri caizse uğraşmak istemeyip kenara köşeye stok yapmaktadır.Genelde yüksek fruktozun direkt yağa dönüştürüldüğü literatürde geçer...

Sonuç olarak glikojen depolarımızın tamamen boş olması dışında çok yüksek gi değerli gıdaları hayatımızdan çıkarmalıyız.Ektomorflar karb ağırlıklı, endolar da protein ağırlıklı, fakat ikisinin bir arada olduğu doğal beslenmeyi tercih etmeleri gerekir.Hiç bir doğal gıda da sırf protein veya sırf karbonhidrat ayrımı yok.Hepsinden gerektiği kadar dengeli bir şekilde alınmalı.Bırada dikkat edilecek husus yağa dönüşmeyen veya insülinin pik yaptırmayan temiz gıdaların seçimidir.Zaten protein ve karbonhidratlar birlikte hücrelere taşınıyor normalde ve birbirlerine ihtiyaçları var.Konunun çok fazla detayı var veyazmayla bitmez :) 

Sağlık dolu günler.

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: Lifter31
      İyi forumlar arkadaşlar sizinle beslenme programımı paylaşmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Her gün gramı gramına hassas terazi ile geceden hazırlayıp uyuyorum ve asla dışına çıkmıyorum. Herhangi bir yiyecek kısıtlamam yok makrolarıma uyduğu sürece genelde hazırladığım öğünler tavuk, hindi, ton balığı, whey, yumurta, pirinç unu, yulaf, pirinç, ekmek, yoğurt, meyve, sebze gibi şeylerden oluşuyor. Perşembe ve pazar off günlerim diğer günlerde antrenman yapıyorum.
       
      Antrenman günleri 2500-2750 kcal
      20-30 gram yağ
      225 gram protein
      375 gram karbonhidrat
       
      Off dayler 1500-1750 kcal
      20-30 gram yağ
      225 gram protein
      125 gram karbonhidrat
       
      Günde 3 veya 4 öğün yiyorum. Her öğünümde en az 3-4 gram lösin bulunuyor. Protein kaynaklarım whey, tavuk, hindi, ton balığı ve az da olsa yumurta. Karbonhidratımın 225 gramını antrenman öncesi diğer 150 gramını 10 ünite insülin ile idman sonrası alıyorum ve düşük kan şekeri ile uyuyorum. Kilom 95 yağ oranım %8 civarlarında. Günde yaklaşık 20000 adım atıyorum ve toplamda yaktığım kalori yaklaşık 3500 civarlarında dolaşıyor. Kürüm şuanda haftada 450mg testo en. 350mg tren en. Günde 30mg turinabol. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim:)
    • Yazan: Mehmet96
      Herkese selam dostlar,
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Yaklaşık 3 yıldır alkole vurdum kendimi. Bu hafta antrenmanlara tekrar başladım. Daha önceleri 5 yıl kadarlık bir geçmişim vardı. Alkolü bıraktım sigarayı da ilerleyen zamanlarda bırakıcam. Beslenmemi düzeltmek istiyorum ama yağ oranım kaç bilmiyorum.
      Belimi ölçerken sabah aç karnına midemi vakumlayıp mı ölçmem gerekiyor? Yoksa midemi tamamen rahat bırakıp göbek deliğinin üstünden mi tam bilmiyorum.
      KİŞİSEL VERİLERİM:
      Yaşım 29 boyum 178 cm kilom 86 Beslenme ve yağ oranım hakkında bilgiye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar.
         
    • Yazan: Tony Montana
      Dostlar selam, uzun zamandır cevabını bildiğim ama beni hep ikilemde bırakan bi konu için fikirlerinizi merak ediyorum.
      Bildiğiniz üzere sürekli sporcu beslenmesi yapmak insanı sıkabiliyor, canımız burger pizza veya tatlı gibi şeyler çekiyor. Fakat beslenme planına %100 uyulduğunda gelen form kalitesi de ortada.
      Sizce bu işi hobi olarak yapan (ilaçlı) fakat çok disiplinli olan birinin beslenmesi sürekli tek düze yarışmacı gibi mi olmalı yoksa biraz da olsa formdan fedakarlık edip hayattan zevk alarak hem sporcu beslenmesini sürdürüp hem de üstüne canının çektiği şeyleri yemeli mi ?
      Sonuçta günde 12 saat mesai üstüne idman ve kardiyo yapan insan ile tek işi idman atıp evde yatan adamın yaptığı diyetin zorluğu aynı değil. 

      fikirlerinizi merak ediyorum, saygılar 
    • Yazan: mawsqa
      Herkese hayırlı günler dilerim,
      3 Kasım'da trafik kazası sonucu bileğim kırıldı ve 1 hafta rad140 kullanmıştım fakat zorunlu olarak ara verdim. İki üç hafta sonra spora tekrar dönmeyi düşünüyorum ve nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında pek bir fikrim yok.
      Şuan elimde 2 şişe mk677, 4/3 şişe yani 3 haftalık rad140 var. Başlayıp 1-1.5 ay sadece mk677 ile kaybettiğim glikojen ve gücü geri kazanıp sonra 7 hafta rad140 kullanmayı planlıyorum.
      Sizce nasıl bir yol izlemeliyim hem beslenmede hem de antreman da.
      Tüm cevaplar için teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×