Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

roidlord

Yaşadığım sindirim sorunu hk.

Önerilen İletiler

roidlord    0

Merhaba, 3 aydır tren npp testo kullanıyorum, son 6 haftadır nedenini bilmediğim aniden patlayacak kadar karın bölgesinin şişmesi, ciddi gaz sorunu yaşıyorum. Bu durum oldukça huzursuzluk verip günlük hayatımı alt üst etme noktasına kadar getirdi.

Doktora gittim, meteospasmyl, dicetel, pankreoflat, panto kullanıyorum en ufak iyileşme yok. İlk olarak sorun yediğim gıdalarda diye düşünüyordum ama fodmap, glutensiz beslenme hepsini denedim hatta 48 saat boyunca aç bile kaldım o şişkinlik gitmedi. Kendimi gayet rahat hissederken bir anda göbeğim çıkıyor, karın bölgesi hava ile basılmış gibi şişiyor.

Çözümü için yardımınızı rica ediyorum. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

SPECTRE    1.177

Yüzüstü yat ve öncesinde kurukayisi ustune maden suyu ic ertesi gune duzelmen lazim bende benzer Durum oldu boyle çözdüm 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hectordoyle    762

Karnında, özellikle karnın sağ alt tarafında tıkanıklık hissi ve devam eden bir şişkinlik varsa nedeni yüksek ihtimal bilirubin yüksekliğidir, kan tahlili yapıp sonucunu buraya atarsan yardımcı olabiliriz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidlord    0
SPECTRE, 30 dakika önce yazdı:

Yüzüstü yat ve öncesinde kurukayisi ustune maden suyu ic ertesi gune duzelmen lazim bende benzer Durum oldu boyle çözdüm 

denedim çözüm olmadı maalesef, teşekkür ederim.

hectordoyle, 15 dakika önce yazdı:

Karnında, özellikle karnın sağ alt tarafında tıkanıklık hissi ve devam eden bir şişkinlik varsa nedeni yüksek ihtimal bilirubin yüksekliğidir, kan tahlili yapıp sonucunu buraya atarsan yardımcı olabiliriz. 

özellikle sağ alt değil de direkt göğüs kafesinin tamamı ileri derece şişiyor bir anda six pack sayarken bi anda mike israetel gibi geziyorum 😅

• ahahaha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    199
roidlord, 3 saat önce yazdı:

özellikle sağ alt değil de direkt göğüs kafesinin tamamı ileri derece şişiyor bir anda six pack sayarken bi anda mike israetel gibi geziyorum 😅

Diyetinde lif eksikliği var mı ? Bunun beslenmenden başka bişeyle ilgili olma ihtimali çok düşük geliyor bana. Bir anda yüksek proteine başlamışsan, olabilir. Bir anda yulafa başlamışsan yulaf sana iyi gelmiyorsa olabilir. Süt ürünlerinden olabilir. Sabahları farklı bir peynir yemişssindir ezinenin en ekşilerinden, olabilir. 

Testodan olma ihtimali bence yok. Tren ve nppyi şuana kadar hiç çalışmasamda trenden de olma ihtimali düşük geldi ama npp yi hiç bilmiyorum nedir ne değildir. 

Aldığın takviyelerde sende gaz yapan birşey olabilir.

Beslenmeden olmadığına eminsen, ilk önce kan testi yaptırcaksın, sonra da bi dahiliyeye gidip karın ultrasonu çektirceksin. Safra vb. de sorun var mı baktırıcaksın. Bunları beslenmeden olduğuna inansanda yaptırmanda fayda var. Eğer fiziksel bir sorun yoksa veya enfeksiyonel bir sorun yoksa diyetinden başka birşey buna neden olmaz, tabi gece uyumuyorsan vb. onlarda etkili olabilir. 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
parfait16    41
Unrest, 11 saat önce yazdı:

Diyetinde lif eksikliği var mı ? Bunun beslenmenden başka bişeyle ilgili olma ihtimali çok düşük geliyor bana. Bir anda yüksek proteine başlamışsan, olabilir. Bir anda yulafa başlamışsan yulaf sana iyi gelmiyorsa olabilir. Süt ürünlerinden olabilir. Sabahları farklı bir peynir yemişssindir ezinenin en ekşilerinden, olabilir. 

Testodan olma ihtimali bence yok. Tren ve nppyi şuana kadar hiç çalışmasamda trenden de olma ihtimali düşük geldi ama npp yi hiç bilmiyorum nedir ne değildir. 

Aldığın takviyelerde sende gaz yapan birşey olabilir.

Beslenmeden olmadığına eminsen, ilk önce kan testi yaptırcaksın, sonra da bi dahiliyeye gidip karın ultrasonu çektirceksin. Safra vb. de sorun var mı baktırıcaksın. Bunları beslenmeden olduğuna inansanda yaptırmanda fayda var. Eğer fiziksel bir sorun yoksa veya enfeksiyonel bir sorun yoksa diyetinden başka birşey buna neden olmaz, tabi gece uyumuyorsan vb. onlarda etkili olabilir. 

Bende aynı şekilde beslenmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yüksek proteinli besleniyoruz ve bunun parçanlanması emilmesi zor oluyor o yüzden bromelain takviyesi alabilirsin. Onun dışında toz şaşe şeklinde probioticler var NBL Gold öneririm bana çok iyi geliyor. Ve liften eksik besleniyorsan lifli sebzeler tüketmeye çalış eğer tüketemiyorsan Nestlenin optifibre bitkisel kökenli lif takviyesi var tavsiye ederim temizliyor bağırsakları rahatlatıyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abartach    63
roidlord, 14 saat önce yazdı:

sorun mide gibi duruyor. öğünleri küçültüp sayısını arttırmayı deneyebilirsin. kaloriyi kuralların dışına çıkıp biraz yağa kaydırırsan yemeklerin kalorisini koruyup hacmini küçültebilirsin. steroidlerle alakası olduğunu sanmıyorum. mide ilacı kullanıyorsan talcid gibi yada sabah aç karna içilenler gibi onlar olmadan dene. 6x öğün gibi bir plan yap dene derim. proteinsiz 1 2 öğün yap dene yaşayacakmısın aynı şeyi. ben tek oturuşta bütün kızarmış tavuk yiyorum sonrasında sistemi 5 6 saat rahat bırakıyorum şişmiş inmiş umurumda olmuyor yeterki acı verici bir durum olmasın. en azından protein alımını 5 e 6 ya bölmeyi denemelisin.

sıska olduğum için biraz hacmli yemek yediğim zaman mide çizgisi göğüs kafesinin altından hemen belli ediyor kendini.kötü görüntü gibi hissettiriyor. daha bol kıyafetler tek çözüm :) çıplak iken bu pek sorun olmuyor en üst baklavayı dışarı itiyor

tarihinde abartach tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29

Hocalarım selamlar,

yemek yedikten sonra üzerimde oluşan şişkinliklikle alakalı genel olarak öğünlerimi bölerek tüketen birisiyim aktif olarak şu anda 2200 kalori 240 protein 170 karb 55 yağ alıyorum sabah kahvaltımı 7 de yapıyorum sonra geri kalan almam gereken besinleri 3 yada 4 öğünde tüketiyorum tavuk sebze vs. Ama her yemekten sonra kendimi çok şişkin ve tarifi zor alan bir hâl alıyor kendimi biraz anlatmakta zorlanıyorum kusura bakmayın

Öğünümü yedikten sonra örneğin 300 gram tavuk 200 gram brokoli 1 tane salatalık , çok uzun süre miğdem dolu ve şiş kalıyorum nefes alırken diyaframım çok kasılıyor hep dolu oluyor ve bu his beni cidden çok rahats9z ediyor bunu nasıl düzeltebilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sindirim sistemi çok önemli bende yaşadım  3 gün hiç birşey yemedim su hurma kayısı çörçill vs bu sekılde anca geçti ama ben eşşeklik ettim gluten beni şişiriyor fazla acı baharatta oyle  sacma salak yag kaynakları kızartma vsvs ne zaman dıyetın dısına cıksam sındırım sıstemım  meftah  oluyor bazen sansıma 1-2 ay bırsey olmuyor ama enınde sonunda patlak verıyor  en son senin gibi oldugumda cok acı cektım o gün bugundur gluten 0 çiçek yagı dandık yağlar kızartma vs vs 0 uyumadan yemek yemek kesınlıkle yok boş mideyle uyuyorum iyice acıkmadan asla yemek yemıyorum ve hiçbir öğünden midemi şişmiş hazmımı zorlaştıracak sekılde kalkmıyorum probiyotikleri arttırdım ev yogurdu dogal sirke limon bunları her ogunumde eklıyorum ogunume bulamac yapıp suan varya ogutucu gıbıyım 2  kg et ver oguturum ama dandık gıdalar gırınce mıdeye bunye pert oluyor bu acıları cekecegime yemem daha iyi inanınki karnınızı bıcakla deşesiniz geliyor agrı gelip gidiyor çok gıcık.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık34    171

Dışkı testi ve kan testi vermenizde fayda var. Ben tahlil sonrası 2 ay prebiyotik ve probiyotikle birlikte meteospasmyl kullandım. Güncel olarak prebiyotik kullanımına devam ediyorum pek bir sorunum kalmadı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    267
Rma, 37 dakika önce yazdı:

Hocalarım selamlar,

yemek yedikten sonra üzerimde oluşan şişkinliklikle alakalı genel olarak öğünlerimi bölerek tüketen birisiyim aktif olarak şu anda 2200 kalori 240 protein 170 karb 55 yağ alıyorum sabah kahvaltımı 7 de yapıyorum sonra geri kalan almam gereken besinleri 3 yada 4 öğünde tüketiyorum tavuk sebze vs. Ama her yemekten sonra kendimi çok şişkin ve tarifi zor alan bir hâl alıyor kendimi biraz anlatmakta zorlanıyorum kusura bakmayın

Öğünümü yedikten sonra örneğin 300 gram tavuk 200 gram brokoli 1 tane salatalık , çok uzun süre miğdem dolu ve şiş kalıyorum nefes alırken diyaframım çok kasılıyor hep dolu oluyor ve bu his beni cidden çok rahats9z ediyor bunu nasıl düzeltebilirim.

Hangi sebzeleri tüketiyorsun brokoli lahana vs çok tüketiyorsan sebzelerden olabilir kabak havuç marul patates domates gibi fodmap içeriği düşük sebzelere geçebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık34, Şimdi yazdı:

Dışkı testi ve kan testi vermenizde fayda var. Ben tahlil sonrası 2 ay prebiyotik ve probiyotikle birlikte meteospasmyl kullandım. Güncel olarak prebiyotik kullanımına devam ediyorum pek bir sorunum kalmadı.

Meteospalmy harbıden hayat kurtardı gecmıyen bagırsak kramplarına çok iyi geldi 3 gun sonra keşfettım yapay zeka sağolsun özellikle bagırsak kramp gaz şişkinlik için çok iyi ilaç  yoksa 5 tane agrısı kesı ıcıyordum yıne gecmıyordu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
berkay16, 6 dakika önce yazdı:

Hangi sebzeleri tüketiyorsun brokoli lahana vs çok tüketiyorsan sebzelerden olabilir kabak havuç marul patates domates gibi fodmap içeriği düşük sebzelere geçebilirsin.

Aynen baya bir brokoli karnabahar mantar tarzı şeyler tüketiyordum dediğiniz gibi yapıcam hocam sağolun

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wassat26    19
gönderildi (düzenlendi)

Ben de bu konuda şişkinlikle savaşırken geçirgen bağırsak 'leaky gut' diye birşey öğrendim.

20 gün önce geçirgen bağırsak nasıl tamir edilir onu araştırdım ve aşağıdaki protokole başladım:

Sabah kalkar kalkmaz:

10 gram glutamin + 10 gram kolajen + 1 tablet çinko - l carnosine (67mg) - En az 1 saat birşey yiyip içmek yok.

Gece yatmadan:

5 gram glutamin + 1 tablet çinko - carnosine (67mg) - En az 2 saat açlık olacak ve üzerine birşey yenmeyecek.

Bu şişkinlik sorunlarım ciddi şekilde azaldı. Denenebilir. 40. gün bu protokolü sonlandıracağım.

tarihinde Wassat26 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scythe    5
Rma, 7 saat önce yazdı:

Aynen baya bir brokoli karnabahar mantar tarzı şeyler tüketiyordum dediğiniz gibi yapıcam hocam sağolun

aynı sorun 2-3 aydır belki daha fazla benimde devam ediyor hatta bir kere kalp krizi geçiriyorum sanıp ambulansla hastaneye kaldırıldım 😂, diyaframa baskı okuyor çok hızlı tıkanıyorum midenin neresine ara sıra midenin bastırırsam bastırayım yanma hissi oluyor sabah kalkıyorum hiçbirşey yok su içiyorum bir anda balon gibi şişiyorum 2 defa özel bir hastanede muayene oldum hiçbirşey çıkmadı strese veya aktif motorsiklet kullandığım için rüzgara bağlı diyorlar. magnezyum çinko ve mide koruyucu ile yanma hissi gidiyor ancak diyaframdaki baskı ve hızlı tıkanma ne yaparsam yapayım gitmiyor diyetime özellikle sindirimi kolay besinler ekliyorum. çözüm bulan bilgilendirirse sevinirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
scythe, 18 saat önce yazdı:

aynı sorun 2-3 aydır belki daha fazla benimde devam ediyor hatta bir kere kalp krizi geçiriyorum sanıp ambulansla hastaneye kaldırıldım 😂, diyaframa baskı okuyor çok hızlı tıkanıyorum midenin neresine ara sıra midenin bastırırsam bastırayım yanma hissi oluyor sabah kalkıyorum hiçbirşey yok su içiyorum bir anda balon gibi şişiyorum 2 defa özel bir hastanede muayene oldum hiçbirşey çıkmadı strese veya aktif motorsiklet kullandığım için rüzgara bağlı diyorlar. magnezyum çinko ve mide koruyucu ile yanma hissi gidiyor ancak diyaframdaki baskı ve hızlı tıkanma ne yaparsam yapayım gitmiyor diyetime özellikle sindirimi kolay besinler ekliyorum. çözüm bulan bilgilendirirse sevinirim.

Knk bu gün lif i çok azalttım yulaf yerine pirinç unu brokoli yerine kabak salatalık marul vs. Ekledim bu gün çok daha rahattım lifi azaltmayı dene ve tavsiye üzerine bol bol sıcak çay kahve vs. İçtim gerçekten rahatlatıyor etkisi var tam çözmüyor ama büyük oranda azaltıyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scythe    5
Rma, 17.03.2026 - 23:42 yazdı:

Knk bu gün lif i çok azalttım yulaf yerine pirinç unu brokoli yerine kabak salatalık marul vs. Ekledim bu gün çok daha rahattım lifi azaltmayı dene ve tavsiye üzerine bol bol sıcak çay kahve vs. İçtim gerçekten rahatlatıyor etkisi var tam çözmüyor ama büyük oranda azaltıyor 

Kan testimde alerji biraz yüksek çıkmış d vitaminimi düşürdüğü için mide koruyucumu bıraktım 3 gündür glüten yedikten 1 saat sonra boğazda şişlik ateşim varmış gibi hissetme uyku sersemlik vs yaşıyorum sabah hastaneden gelince 3 kaşık makarna yedim ömrümde şişmediğim kadar şiştim mide asidim boğazıma kadar geldi ama kusturmadı çok kötü birşeymiş bu, akşamda glüten yiyince yine boğaz vs mefta oldu aşırı sersemlik yaptı ilk defa trenkos buskas kullandım ondan olduğunu düşünüyordum :I sanırım bir anda glüten alerjisi ortaya çıktı bende, dediklerini o süreçte denedim pek faydası olmamıştı yarın alerji randevum var ortaya çıkar ne varsa umarım 3 gündür özel hastanelerde muayene olmaktan cüzdanda arap baharı var :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
scythe, 7 saat önce yazdı:

Kan testimde alerji biraz yüksek çıkmış d vitaminimi düşürdüğü için mide koruyucumu bıraktım 3 gündür glüten yedikten 1 saat sonra boğazda şişlik ateşim varmış gibi hissetme uyku sersemlik vs yaşıyorum sabah hastaneden gelince 3 kaşık makarna yedim ömrümde şişmediğim kadar şiştim mide asidim boğazıma kadar geldi ama kusturmadı çok kötü birşeymiş bu, akşamda glüten yiyince yine boğaz vs mefta oldu aşırı sersemlik yaptı ilk defa trenkos buskas kullandım ondan olduğunu düşünüyordum :I sanırım bir anda glüten alerjisi ortaya çıktı bende, dediklerini o süreçte denedim pek faydası olmamıştı yarın alerji randevum var ortaya çıkar ne varsa umarım 3 gündür özel hastanelerde muayene olmaktan cüzdanda arap baharı var :D

Knk benim tavsiyem tek bende işe yaradı ztn çünkü çok lif alıyordum şu an almam gerektiği kadar alıyorum ve rahatım.Toksik ürünlerden fıstık, süt, gluten çeşitleri gibi şeylerden uzak dur doktora gidene kadarda ne olur ne olmaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scythe    5
Rma, 7 saat önce yazdı:

Knk benim tavsiyem tek bende işe yaradı ztn çünkü çok lif alıyordum şu an almam gerektiği kadar alıyorum ve rahatım. Toksik ürünlerden fıstık, süt, gluten çeşitleri gibi şeylerden uzak dur doktora gidene kadarda ne olur ne olmaz.

mesajdan sonra hastaneye geldim hemen zaten aşırı nefes darlığı yarattı acildeki doktora süreci anlattım muhtemelen glüten alerjisi olduğunu seninde yazdığın şeyleri kesmem gerektiğini söyledi cajun corner yemeyi çok özleyeceğim :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rma    29
scythe, 5 saat önce yazdı:

mesajdan sonra hastaneye geldim hemen zaten aşırı nefes darlığı yarattı acildeki doktora süreci anlattım muhtemelen glüten alerjisi olduğunu seninde yazdığın şeyleri kesmem gerektiğini söyledi cajun corner yemeyi çok özleyeceğim :D

😅 Geçmiş olsun knk yapıcsk birşey yok Allah şifa versin. Neyse cheat atarken Steak yersin yanına tatlı patates daha sağlıklı oldun ister istemez iyi tarafından bak 😅

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Eyzel2
      Merhaba arkadaşlar, selamlar.
      Bir süredir diyetteyim fakat sindirim sistemimin çalışmadığını düşünüyorum. Karaciğer kaynaklı olabilir gibime geliyor protein yediğimde bir gaz oluşuyor anlatamam ayıptır söylemesi geçen gün hamburger yemiştim ve yaklaşık 14 saat mide şişkinliğinden yemek yiyemedim ve gece kustuğumda yediğim şeyin çıktığını görüyorum, probiyotik takviyeleri detoks fit ve bazı sindirim takviyeleri kullandım ama inanılmaz gaz ve şişkinlik var ne yersem vücudum eritmiyor gibime geliyor ve bu diyet sürecimi de baltalıyor kilo kaybedemiyorum sürekli ödem su düzensiz tartı bulguları buna benzer bir sorun yaşayan ve çözebilen birisinin yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: h4runx
      Merhaba, ödem ve sindirim sorunu için bromelain kullanmak istiyorum, daha önce kullanıp verim alan olduysa deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Hangi marka önerirsiniz?

• Yazan: the_escobar
      Herkese merhabalar, 8-9 gün önce cheat sayılmayacak bir öğün yapmıştım ve o günden beri bağırsaklarım bir türlü düzelmedi. Tuvalete çıkma sıklığım aynı fakat boşaltımı tam anlamıyla yapamıyorum diyebilirim. Gaz, sürekli şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorum. İntoleransım olan gıdaları biliyorum olabildiğince tüketmemeye gayret gösteriyorum. Her sabah düzenli probiyotik, sebze tozu ve glutamine alıyorum.
      Probiyotik, aylardır kullandığım bir marka, şuana kadar hiç sorun yaşamadım ama bununla bi ilgisi olabilir mi? Ayrıca 8-9 gün önce yeni bir omega 3 markasına geçtim sadece 1 kapsul aldım, akşamına sorunlar başladı zaten. Bununla da alakası olabilir mi?
      Tecrübeli hocalarımın yorumlarını beklerim. Teşekkürler 🙂
    • Yazan: alperen3416
      Arkadaşlar Merhaba,
      Şuan diyetteyim yavaştan bulka geçeceğim çok sebze yediğimi belirterek başlamak istiyorum tuvaletim inanılmaz şekilde azaldı haftada 1 bile değil ve 100 gram pirinç bile aşırı şişkinlik yapıyor su alımım 5 lt sindirim bu sporda 2.beyin olarak nitelendiriliyor ve bir çok sindirim supplementi var sizin kullandığınız önerdiğiniz var mı?
      Ben 2, 3 tane buldum ama sizce para tuzağı mı?
      Probiyotik Glutamin OptiFibre Digenzm Sizin yorumlarınızı bekliyorum.
    • Yazan: 5-HT
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Öncelikle söylemeliyim ki bu konuyu açma amacım benim uzun süre yaşadığım bu problemi ve kafa karışıklığını siz yaşamayasınız diye bir öneri sunuyorum. Uzun süredir bulktayken, yaklaşık 11 ay önce yavaş yavaş sindirim problemleri yaşamaya başladım. Önce önemsemedim. Belli bir süre sonra giderek arttı bu problemlerim. Hatta buraya bu problem hakkında konu açmıştım. Bu problemlerimin pik yaptığı zaman mide-bağırsak ağrıları ve gaz problemleri, düzensiz dışkılama ve ishal, halsizlik ve mod düşüklüğü yaşadım.
      Hatta sporu belli bir süre bıraktım. Doktora gittiğimde kolonoskopi yaptırmamı söyledi. Yurtdışına çıktığım için yaptıramadım. Bu süreçte semptomlarım bazen alevlendi, bazen azaldı. Yakın zamanda Türkiye'ye döndüm. Ve araştırmalarım sonucunda yaklaşık 2-3 haftadır GLUTEN diyetine başladım. Bağırsak-mide ağrılarım baya azaldı , düzensiz dışkılamam normale döndü , egzamam azaldı ve enerjim  çok daha iyi.
      Çok nadir glutenli bir besin tüketiyorum. Uzun süre bu diyeti devam ettireceğim. Duruma göre tekrar bakıcam. Uzun lafın kısası gluten veya laktoz hassasiyetiniz olabilir. Benim yaşadığım problemleri uzun süre yaşamamanız için yardım etmek istedim .Bu konu hakkında istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım ederim. Bu süreçte ektomorf olarak yaklaşık 11-12 kilo kaybettim. Şimdi vücudumun izin  verdiği besinlerden tekrardan eski formuma dönmeye çalışıyorum.
      Besin ve marka önerisi için siz forumdaşlara sevgiyle yardım edebilirim.
      Saygılarımla...

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.