Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

jasyak

Japonların antioksidan tüketiminin sağlıklı yaşamına etkisi nedir?

Önerilen İletiler

jasyak    13

Selamlar x’de takip ettiğim fitness/welness üzerine makaleler paylaşan bi sayfadan gördüğüm bir paylaşımda Japonların antioksidan takviyelerinden ziyade özellikle aklımda kalan kapya biberi tüketiminin uzun ömre ve sağlıklı yaşamlarında daha çok etkili olduğuyla ilgili bir paylaşımını okumuştum.

@metinav @Diver @Bay-T @rastlantisal @heisenbergg @SERKO

Bunların nasıl tüketilmesi hakkında bilgi de veriyordu makaleyi bulduğumda paylaşacağım.

SORULARIM:

  1. Hocalarım bu tür besinlerin ne kadar tüketilmesi gerekir?
  2. Günde özellikle kapya biberi bu konuda gerçekten etkili midir?
  3. Örnek olarak günde 300-400 gr kapya biberi veya yüksek antioksidanlı besinlerin tüketimi yeterli midir?

Tüm cevaplar için teşekkürler. :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


onlytrenbolone    184

Adamlar pilav ve deniz mahsulleri ile bence böyle sağlıklı kalıyorlar :D 

1604475080.jpg

şunun güzelliğine bak :D HELVA GİBİ KOBE ETİ :D 

  • Vayyyy!! 1
  • ahahaha 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    1.732
onlytrenbolone, 21 dakika önce yazdı:

Adamlar pilav ve deniz mahsulleri ile bence böyle sağlıklı kalıyorlar :D 

şunun güzelliğine bak :D HELVA GİBİ KOBE ETİ :D 

  • Artı olarak sebzeleri bizim gibi aşırı pişirmiyorlar.
  • Çok kaliteli bitki çayları var.

Kesinlikle tıka basa yemiyorlar...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
jasyak    13
onlytrenbolone, Bir saat önce yazdı:

Adamlar pilav ve deniz mahsulleri ile bence böyle sağlıklı kalıyorlar :D 

şunun güzelliğine bak :D HELVA GİBİ KOBE ETİ :D 

ikigai diye bi kitap okumuştum bunların uzun ömürlerinin sırlarına ve stressiz yaşamlarına dair. her gün şöyle a kalite beslenilse ne stres kalır ne tasa 😂

Diver, 49 dakika önce yazdı:

Artı olarak sebzeleri bizim gibi aşırı pişirmiyorlar.

besin değerlerini düşürüyor değil mi hocam

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    96

Merhaba hocam, uzun zamandır benim de aynı şekilde Japon kültürü ve sağlıklı yaşamları gündemdeydi. Kapya biberi beta-karoten olsun zengin lif ve antioksidan içeriği olsun ve MUAZZAM c vitamini profili olsun bildiğiniz sihirli bir gıdadır ancak Japonların sihirli sadece bu kapya biberi ile olmuyor Japon kültüründe turşulamalar olsun, deniz ürünleri ve deniz bitkilerinin tüketimi olsun bunlar ikliminden ötürü aşırı önemlidir ve genellikle tarım gibi ekonomiye uyumlu bir ülke olmadığı için sınırlı kaynaklara ve o bölgede yetişen bitki/yiyeceklere adapte olmuşlardır.

Sadece antioksidan profili Kapya biberindeki bu mucizevi etkiyi açıklamaya yetmez aynı şekilde Balık, brokoli, tatlı patates ve havuç gibi antioksidanlar tarafınca zengin besinler de bunlara cila sürer. Kişinin antioksidan profiline herhangi bir şekilde “sınırlama” getirmesi bence saçma zaten potansiyel olarak her şeyin fazlası vücutta toksik olacağı ve homeöstaziyi sağlamak için vücuttan dışarı atılacağından ötürü işlenemeyen kısmının sebze başına 70-80 gram gibi bir tüketim çok iyi olur üstelik bu sebze seçimini çeşitlendirmek ve yanına fermente edilmiş ya da turşulanmış gıdalar ile tüketmek sağlık bombası olur 😂

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
jasyak    13
heisenbergg, 30 dakika önce yazdı:

Merhaba hocam, uzun zamandır benim de aynı şekilde Japon kültürü ve sağlıklı yaşamları gündemdeydi. Kapya biberi beta-karoten olsun zengin lif ve antioksidan içeriği olsun ve MUAZZAM c vitamini profili olsun bildiğiniz sihirli bir gıdadır ancak Japonların sihirli sadece bu kapya biberi ile olmuyor Japon kültüründe turşulamalar olsun, deniz ürünleri ve deniz bitkilerinin tüketimi olsun bunlar ikliminden ötürü aşırı önemlidir ve genellikle tarım gibi ekonomiye uyumlu bir ülke olmadığı için sınırlı kaynaklara ve o bölgede yetişen bitki/yiyeceklere adapte olmuşlardır.

Sadece antioksidan profili Kapya biberindeki bu mucizevi etkiyi açıklamaya yetmez aynı şekilde Balık, brokoli, tatlı patates ve havuç gibi antioksidanlar tarafınca zengin besinler de bunlara cila sürer. Kişinin antioksidan profiline herhangi bir şekilde “sınırlama” getirmesi bence saçma zaten potansiyel olarak her şeyin fazlası vücutta toksik olacağı ve homeöstaziyi sağlamak için vücuttan dışarı atılacağından ötürü işlenemeyen kısmının sebze başına 70-80 gram gibi bir tüketim çok iyi olur üstelik bu sebze seçimini çeşitlendirmek ve yanına fermente edilmiş ya da turşulanmış gıdalar ile tüketmek sağlık bombası olur 😂

hocam çok teşekkürler. ben genelde 3-4 günlük toplu sebzeler alıp (kapya, göbek, salatalık, havuç, domates, fesleğen, lolorosso) öğün başına 300 gr gibi bi karışık salata hazırlıyorum buna üşenmeyip brokoli kuşkonmaz patlıcan ıspanak vs gibi pişirebileceğim şeyleri de eklersem yeterli olur diye düşünüyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    96
jasyak, 37 dakika önce yazdı:

hocam çok teşekkürler. ben genelde 3-4 günlük toplu sebzeler alıp (kapya, göbek, salatalık, havuç, domates, fesleğen, lolorosso) öğün başına 300 gr gibi bi karışık salata hazırlıyorum buna üşenmeyip brokoli kuşkonmaz patlıcan ıspanak vs gibi pişirebileceğim şeyleri de eklersem yeterli olur diye düşünüyorum.

Kuşkonmaz bulunmaz bir nimettir ekleyin aşırı iyi nir tercih brokoli ile birlikte özellikle.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
gönderildi (düzenlendi)
jasyak, 17.10.2024 - 15:50 yazdı:

Selamlar x’de takip ettiğim fitness/welness üzerine makaleler paylaşan bi sayfadan gördüğüm bir paylaşımda Japonların antioksidan takviyelerinden ziyade özellikle aklımda kalan kapya biberi tüketiminin uzun ömre ve sağlıklı yaşamlarında daha çok etkili olduğuyla ilgili bir paylaşımını okumuştum.

@metinav @Diver @Bay-T @rastlantisal @heisenbergg @SERKO

Bunların nasıl tüketilmesi hakkında bilgi de veriyordu makaleyi bulduğumda paylaşacağım.

SORULARIM:

  1. Hocalarım bu tür besinlerin ne kadar tüketilmesi gerekir?
  2. Günde özellikle kapya biberi bu konuda gerçekten etkili midir?
  3. Örnek olarak günde 300-400 gr kapya biberi veya yüksek antioksidanlı besinlerin tüketimi yeterli midir?

Tüm cevaplar için teşekkürler. :)

Bence masal ve atmasyon :)

Biber yedim domates yedim yaşlanmam durdu ömrüm uzadı hiç bir şekilde mantıklı değil...

Antioksidan dediğimiz işlevsel maddeler a dan z ye her gıdada bitkide toprakta canlıda bulunabiliyor...

Bu konularda bir anlam ifade etmesi için bilimsel çalışmalar yapılmalı ve makalelerde paylaşılmalı.Diğer türlü kocakarı dedikodusu ayarında olur...

Mesela yakın zamanda yaşlı fareler üzerinde interlökin 11 adındaki, bağışıklık hücrelerini aktive eden ve çevresel uyaranlara tepkiler üreten bir proteini baskılayıcı maddeler alınmasıyla kullanımı sonucu, yaşam süresinin farelerde % 25 daha fazla uzatıldığı anlaşılmış...

Bu proteini baskılayan seçici özelliği bulunan başlıca bitkisel maddeler tesbit edilmiş bolca paylaşımda var...Berberin, Resveratrol ve Quercetin...Bunlar il-11 'e seçici şekilde baskılama yapıyor...Diğer bir çok bitkide farklı antioksidan anti-inflamatuar madde de var ama, seçici olmadığı için istenen etkiyi oluşturmuyor, yetersiz kalıyor...

Kısacası bilimsel altyapısı olmalı ve etki yan etki durumu ile doz gibi nicelikleri belirlenmeli...

tarihinde metinav tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×