Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Baris10

Beslenme programımı yorumlar mısınız? eksik varsa yardımınızı rica ediyorum

Önerilen İletiler

Baris10    30

Herkese selamlar iyi forumlar öncelikle.

Yaklaşık 3 aydır bulktayım başlangıç 67 68di, güncel 71,5 çıkıyorum.Yeme konusunda ciddi problemim var, iştahım var 150gr pirinç yapayım hepsini yerim diyorum fakat yarısına geldiğimde tıkanmaya başlıyorum.

Kullandığım ilaçlar ve vitaminler:

MK677-RAD140

A,C,D,E,K,B complex

Milk Thistle

Tribulus

Omega 3

Probiyotik

Bromelain

Beslenme:

Ant. öncesi: 200gr tam buğday makarna, 100 pirinç unu, 70gr ton balığı.

Ant. sonrası: 100 pirinç, 500-600 et/tavuk/balık.

Yağ konusu belli olmuyor mesela sabah kahvaltısında hiç yağ tüketmiyorum, yağı neredeyse sadece akşamki protein öğünümde alıyorum, totalde 40gr falan oluyordur gün sonu.

Bir de öğünlerden sonra feci bir ağırlık çöküyor, gün içi hep bir yorgunluk.  

Aynadaki değişimimden kesinlikle şikayetçi değilim yağ yakarken kütle koyduğum bariz belli fakat yetersiz kalori alımına bağlı kas gelişimim, toparlanma hızım istediğim gibi değil.

Vakit ayırıp yardımcı olan hocalarıma teşekkür ederim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


AS1L    491

1. Protein: Günlük toplam protein alımını vücut ağırlığına göre ayarlaman faydalı olur.

2. Karbonhidrat: Karbonhidrat alımını artırmak ve gün içine yaymak kas gelişimine faydası olur.

3. Yağ: Sağlıklı yağ alımını artırarak enerji seviyeni ve hormonal dengeyi desteklersin.

4. Öğün Düzeni: Daha küçük, sık öğünler yemek iştahını ve yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur.

5. Su ve Elektrolitler: Yeterli su tüketimi ve elektrolit dengesi yorgunluğunu azaltır

6. Ek Takviyeler: Mevcut vitamin ve takviyelerin iyi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    491
Baris10, 7 saat önce yazdı:

hocam bahsettikleriniz çok genel şeyler gibi geldi bana, sorunlara yönelik detay verseniz?

Öğünlerinin miktarını biraz küçült öğün sıklığını arttır vücudun sindirimini kolaylaştırırsın. Örneğin üç büyük öğün yerine beş veya altı daha küçük öğün tüketmeyi dene. Bu sindirim sistemini daha az yük bindirir ve enerji seviyeni dengede tutar.

Beslenmede daha geniş bir yelpazede makro ve mikro besin öğeleri eklemeyi düşün. Farklı protein kaynakları (kırmızı et, beyaz et, balık, yumurta, süt vb.) karbonhidratlar (tatlı patates, yulaf, tam tahıllar) ve sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado, kuruyemişler) çeşitlilik sağlayarak besin ve enerji seviyeni düzene sokarsın.

Sindirimi kolaylaştırmak için probiyotik kullanman zaten iyi bir adım. Bunun yanında sindirimi artırmak için zencefil veya papain gibi takviyeleri de düşünebilirsin. Bromelain kullanman antrenman sonrası toparlanmana katkı sağlar ancak sindirim sistemi üzerinde de olumlu etki sağlayabilir.

Yemeklerini daha yavaş yemeye ve her lokmayı iyice çiğnemeye özen göster. Bu sindirim sisteminin salgılanmasını artırır ve midenin doluluk hissi daha iyi kontrol etmene yardımcı olur.

Dehidrasyon da enerji düşüklüğüne sebep olur. Yeterli miktarda su içmeye özen göster ve bu miktarı gün içine yayarak tüket. 

Uyku kaliten ve süren toparlanmanı etkiler. 7-9 saat kaliteli uyku, toparlanma sürecini hızlandırır ve enerji seviyeni artırır.

Antrenman programını tekrar gözden geçir ve dinlenme günlerini artır.

Günlük yağ alımını biraz arttır (örneğin 60-70 gram) hormon dengeni ve enerji seviyeni açısından faydalı olur.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Baris10    30

hocam mesela ben proteini mecburen akşam yemek zorunda kalıyorum, bunun kas gelişimine olumsuz etkisi olur mu? ayrıca elektrolit dengesi için önerebileceğiniz takviye var mı?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    491
Baris10, 1 saat önce yazdı:

hocam mesela ben proteini mecburen akşam yemek zorunda kalıyorum, bunun kas gelişimine olumsuz etkisi olur mu? ayrıca elektrolit dengesi için önerebileceğiniz takviye var mı?

Protein alımını akşam yapmanın kas gelişimine olumsuz bir etkisi yok. Önemli olan günlük toplam protein ihtiyacını karşılamaktır. Elektrolit dengesi için ise potasyum, sodyum, magnezyum ve kalsiyum içeren elektrolit takviyeleri kullanabilirsin. Yoğun antrenman yapıyorsan bu takviyeler faydalı olur.

  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

    • Yazan: kadirrr
      Herkese merhaba,
      183 cm boyunda, 63 kiloda ektomorf vücut tipine sahibim. 3 yıldan fazla spor geçmişim var. Bunun yanında boks, yüzme ve futbol gibi farklı branşlarla da ilgilendim. Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim olmamasına rağmen kilomu istediğim 70-75 kilo seviyelerine çıkaramıyorum.
      09.00-18.00 arası çalışıyorum, eve de yaklaşık 19.30’da gidiyorum. Mesai saatlerinde bir ana öğün yiyebiliyorum. Öğle yemeğimi 250gr kremalı tavuk yanına da makarna ya da patates şeklinde yiyorum. İş çıkışında 50 gram kaju, badem veya fıstık yiyip süt içiyorum. Antrenmandan sonra da  akşam yemeği yiyorum ve bir shake ile tamamlıyorum. Antrenmanımı da genellikle 20.30 civarında bitiriyorum.
      Kabaca hesapladığımda öğle yemeğim 700-900 kalori, kuruyemiş ve süt 450-600 kalori, akşam yemeğim 700-900 kalori, shake ise içeriğine göre 500-700 kalori civarında oluyor. Günlük yaklaşık 2.400-3.100 kalori arasında alıyorum.
      Ek olarak whey, kreatin, omega-3, D vitamini, magnezyum gibi takviyeler de kullanıyorum. Bu şartlarda uzun zaman çabalamış olmama rağmen doğal olarak istediğim sonucu alamıyorum. Steroid, peptid ve SARM konularını da az çok biliyorum ve uzun süredir ilerleyemediğim için zaman zaman bunları da düşünüyorum.
      Benzer durumu yaşamış olup kilo almayı başaranların tavsiyelerini ve deneyimlerine ihtiyacım var.
      Şimdiden teşekkür ederim 🙏
    • Yazan: Ağırlık
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Düzgün bir beslenme planım yok aylık düzgün bir beslenme nasıl olmalı?
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Boyum: 1.78 KLilom: 62 Yaşım: 20 Günümün büyük çoğunluğunda ders çalışıyorum. Ortalama günlük yaktığım kaloriyi 2500 civarı olarak hesapladım günlük 3200 kalori almayı hedefliyorum nasıl bir beslenme yapmalıyım sizce ve spor yaparken protein tozu kullanmak yerine öğünlerimi artırmayı düşünüyorum mantıklı mı? 4 ana öğün düşündüm günde.
      SABAH:
      200g yulaf(kapadokia) 200 ml süt 2 yumurta 2,3 kaşık fıstık ezmesi ÖĞLE:
      200g makarna(oba) 1,2 adet tavuk but 2 yumurta 1 kase yoğurt-salata İKİNDİ:
      4,5 patates(orta boy) 1 kase yoğurt salata 2,3 kaşık fıstık ezmesi AKŞAM:
      100-150g pirinç 1,2 tavuk budu 200ml süt 1 yumurta TOPLAM:
      3200 kcal falan yapıyor
    • Yazan: Episodees
      İyi günler herkese,
      Kendimden bahsedeyim öncelikle: 
      boy 173 kg.  81 yağ oranımı ölçmedim 8 haftalık definasyon kürüne gireceğim:
      hgh fragment  Sr 9009 gw501516  Kullanacağım dozları belirlemedik henüz Cardiyo ağırlıklı bir antrenman düşünüyorum haftada 5-6 gün 50-60 dakika büroda çalışıyorum hareketsiz bir işim var genelde beslenme olarak fikirlerinize ihtiyacım var 0 carb yada giderek azalan tarzı hangisi daha verimli olur. 
      Sabah:
      2 adet yumurta  yeşillik lor peyniri Öğlen:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Akşam:
      250 gr tavuk göğsü Yeşillik domates salatalık Yağ yemekleri yaparken salataya zeytinyağı damlatarak  Karbonhidrat eklemeli miyim eklemeliysem hangi öğüne kaç gr yada daha başka gördüğünüz şu neden yok dediğiniz bir öneriniz eleştiriniz gerek beslenme gerek ise antrenman konularında  var mı ? 
        
    • Yazan: AtesTamer
      Değerli hocalarım öncelikle selamlar,
      Yaklaşık 2.5 senedir düzensiz, son 1.5-2 senedir ise daha düzenli şekilde fitness ile uğraşıyorum. Bu süreçte toplam 4 farklı program uyguladım. İlk olarak 5x5 ile başladım, ardından Hypertrophy no:1 yaptım. Sonrasında bir dönem evde çalıştığım için vücut ağırlığı ve birkaç ekipmanla hazırladığım, her bölgeyi haftada 1 kez çalıştırdığım bir program uyguladım. Şu an ise yaklaşık 1 aydır  Hypertrophy Max programına başladım.
      Boyum 168, kilom 67, yaşım 27. Göğüs ve bacak bölgem her zaman en zor gelişen bölgelerim oldu ve hâlâ öyle hissediyorum. Hatta eklediğim fotoğraflar bacak idmanı sonrası çekildi. Açık konuşmak gerekirse bu süreçteki en büyük eksiğim beslenme oldu. Maddi durumdan dolayı beslenmem çok düzensiz ilerledi. İmkan olduğunda günlük ortalama 300-350 gr karbonhidrat ve 80-100 gr protein alabiliyorum ama sürekliliği sağlayamıyorum. Supplement de bu yüzden hiç kullanmadım; düzgün beslenemezken supplementin çok mantıklı olmadığını düşündüm.
      Asıl merak ettiğim şey şu: Tüm bunlara rağmen formumun gerçekten kötü olup olmadığını anlayamıyorum. Kendime karşı fazla mı acımasızım, yoksa gerçekten geri mi kaldım emin olamıyorum. Son zamanlarda bu düşünce moralimi ciddi şekilde düşürmeye başladı ve salona gitme isteğimi bile etkiliyor. Fotoğrafları ekliyorum ama öncesi fotoğraflarımı bulamadım maalesef, tecrübeli arkadaşların objektif yorum ve tavsiyelerini gerçekten merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
      FORM CHECK:
         
    • Yazan: Peacu
      Merhabalar,
      Yaklaşık 5 aydır düşük kalorili ilk 2 ay 0 carb 0 şeker o yağ olarak ilerlediğim daha sonrasında antrenman öncesi 20-30 gram karbonhidrat aldığım bir düzene geçip 86 kiloyken başladığım serüvene 1 ay sporla yapıp sonrasında sporu bırakıp sadece beslenmeyle devam ederek  69-70 bandına kadar düştüm. 5 Ay diyetin toplasanız 20 gününü  1 öğünle sınırlı olacak şekilde bozmuşumdur. Haliyle skinny fat'e dönüştüm.
      Yaklaşık 5 gün önce bu düzeni bırakıp;
      Aç karna yohimbine içip günlük 1 saat yüksek tempo yürüyüşe başladım. (Bölge 2'ye uygun nabızda kalıyorum) Eve geldiğimde yaklaşık 1 saat daha bir şey tüketmeyip sabahları 5 yumurta ,5 6 adet zeytin yiyorum. Öğlen  antrenmandan(antrenmanı evde yapıyorum.) 1-1.5 saat önce 50 gram pirinç unu tüketiyorum. ( 2 günde bir 100 grama çıkarıyorum pirinç ununu) Antrenman sonrası 1.5 ölçek protein tozu alıyorum. Akşam  400 ile 600 gram arasında tavuk göğsü yiyorum. 4-5 litre arasında su tüketiyorum gün içinde. 1300-1600 kalori arası alıyorum. 200-220 gram Protein 50-100 arası karbonhidrat (2 günde 1 artırıp azaltıyorum, artırdığım günler antrenman günlerim oluyor.) 35-40 arası full bitkisel yağ alıyorum. Tuzu da az ile orta arasında kullanıyorum. Bu süreçte amacım aşırı  kas yakmadan olabildiğince çok yağ yakmak zayıf durmak önemli değil amacım göbeğimin ve yanlarının artık düz olmasını istiyorum. Ekleyip çıkarmamı önerdiğiniz benimle aynı süreci yaşamış, konu hakkında bilgili abilerimden kardeşlerimden destek istiyorum. 

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×
WhatsApp