Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Muller

Doğal hormon bozukluğum söz konusu ve bazı sorunlarım var nasıl çözebilirim?

Önerilen İletiler

Muller    1

İyi günler arkadaşlar.

Uzun süredir forumu takip ediyorum,öncelikle çok beğendiğim bu forumu kuran ve yöneten arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle metinav bey ve rastlantısal beyin bilgisi beni çok etkiledi. Ayrıca kimseden yardımlarını esirgemedikleri için kendilerine saygılarımı sunuyorum. Benim soruma gelecek olursak; iki yıldır libido sıkıntısı çekiyorum, ereksiyon kalitem düşük, gittiğim bütün Doktorlar psikolojik diyip gönderdi. 22 Temmuz 2023 tarihinde hormon testi istedim bu test sonucunuda yükledim buraya. Estradıol yüksek gözüküyordu fakat hiçbir endokrin tedavi vermek istemedi.

Sonra İzmirde bir Endokrinoloji Profesörü tahlilleri inceleyip sorunun hormonal olduğunu kabul edip tedavi başladı geçtiğimiz şubatın başında. 6 hafta Haftada üç arimidex aldım estradiol 27 oldu ve cinsel hayatım canlanmaya başlamıştı, Dr. Üç hafta daha haftada iki arimidex alıp bırakmamı söyledi, işte tam bu son 3 haftada aldığım 6 arimidex sonrası cinsellliğim geriledi ve 4 Nisan 2024'te verdiğim testte E2'nin 68 olduğunu gördüm, 4 Nisan 2024'te verdiğim testide buraya yükledim.Sonra Dr. tedaviyi bıraktı, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Baktım olmayacak kendim tedavi olayım 60 saatte bir olacak şekilde; bir yarım tablet  bir çeyrek tablet femara ( 2.5 mg ) alayım dedim. Geçtiğimiz salı akşamı saat 20.00'de yarım tablet femara aldım sonra cuma sabahı saat 08.00'de çeyrek tablet Femara aldım. Ve Dün sabah 07.45'te test verdim ama testin sonucu kafamı karıştırdı. 

Not:

  • DHT 300 - 850 referans aralığı, değer: 774
  • SHBG 13 - 71 referans aralığı, değer 24 )

Tedavime nasıl devam etmeliyim ? 

Özellikle @metinav bey ve @rastlantisal @Askabar @otopsicikedi @Diver @Bay-T bey sizlerin değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Diğer bütün forum üyesi arkadaşlar sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkür ederim.

Screenshot_20240513_113145_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113157_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113257_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113309_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113909_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113922_e-Nabz.jpg Screenshot_20240513_113931_e-Nabz.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


rastlantisal    5.457

Öncelikle geçmiş olsun. 

İlaçlarla sürdürülebilirliği aramak yerine, sorunun neyden kaynaklandığı bulup temelli çözüm aramak daha doğru olacaktır. Bu anglo sakson tıbbı ile kadim tıp arasındaki en önemli yaklaşım farkıdır aynı zamanda.

Çözüme istinaden bize şunlar lazım:

  1. Boy
  2. Yaş
  3. Kilo
  4. Yağ oranı
  5. Yapılıyorsa spor ve türü
  6. Antrenman sıklığı
  7. Beslenme alışkanlıkları (mümkünse fatsecret gibi programlara veri girilerek takibi)
  8. Farklı bir hastalık olup olmadığı
  9. Var ise kullanılan ilaçlar
  10. Günlük hayatta ki stres yoğunluğu
  11. Uyku düzeni

Evet çok gibi gelebilir ama bunlardan başlayarak devam edelim.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Muller    1

Sağolun.Cevabınız için teşekkür ederim rastlantısal Bey. Boy 1 80, kilo 74, yağ oranı yüzde 11, günlük 1 saat tempolu yürüyüş, dışardan hiçbir şey yemem içmem; kahvaltı,öğle yemeği, akşam yemeği saati saatine yerim. Zeytin yağı, balık yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağlar tüketirim.Marketten hiçbir ürün almam. Hepsi doğal. Probiyotik ve prebiyotik ağırlıklı beslenirim. Ev yapımı; yoğurt, kefir, şalgam ve haftada üç gün et, her gün kuruyemiş tüketirim. Günlük üç litre su içerim. 

  • Her gece saat 23.00'te yatıp sabah 7.45,te kalkarım. 
  • Farklı bir hastalığım yok.
  • Kullandığım ilaç yok.

Sessiz,sakin; bedenen ve ruhen yıpratmayan bir işim ve bunun sonucunda stabilize bir hayatım var.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.457

Her şey bu kadar muntazam iken olması daha anlamsız tabi ki.

Sana 3 tavsiyem olacak.

  1. Ağırlık sporlarına başla
  2. Protein ve sağlıklı yağ miktarını artır.
  3. @SERKO'nun bitkisel kür başlıklarına göz atıp birini uygulamaya başla.

Garip olan ise LH'ın çok yüksek olup testosteronun düşük olması. Yani vücut testosteron üretmek için mücadele ediyor ama sonuç yetersiz. Bunu da işinin ehli bir üroloğa göstermende çok fayda var. 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Muller    1
rastlantisal, 37 dakika önce yazdı:

Her şey bu kadar muntazam iken olması daha anlamsız tabi ki.

Sana 3 tavsiyem olacak.

  1. Ağırlık sporlarına başla
  2. Protein ve sağlıklı yağ miktarını artır.
  3. @SERKO'nun bitkisel kür başlıklarına göz atıp birini uygulamaya başla.

Garip olan ise LH'ın çok yüksek olup testosteronun düşük olması. Yani vücut testosteron üretmek için mücadele ediyor ama sonuç yetersiz. Bunu da işinin ehli bir üroloğa göstermende çok fayda var. 

Tavsiye için teşekkür ederim. Ama ben 3 tane üroloji gezdim, birisi çok iyi bir ürologdu ve aile dostuydu testisi, penisi özellikle bozukluk bar mı diye inceledi ama sonuç temiz çıktı. Antiöstrojen ilaç kullanımının başında böyle oluyor, ilacı içtikçe lh düşüp total testo yükseliyor.Arimidex kullanırken böyle oluyordu.

@metinav bey lütfen sizden de yorum bekliyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.620
Muller, 13.05.2024 - 14:22 yazdı:

Tavsiye için teşekkür ederim. Ama ben 3 tane üroloji gezdim, birisi çok iyi bir ürologdu ve aile dostuydu testisi, penisi özellikle bozukluk bar mı diye inceledi ama sonuç temiz çıktı. Antiöstrojen ilaç kullanımının başında böyle oluyor, ilacı içtikçe lh düşüp total testo yükseliyor.Arimidex kullanırken böyle oluyordu.

@metinav bey lütfen sizden de yorum bekliyorum.

Test sonuçların ve arka arkaya hangi süreçlerde neler kullandıktan sonra bu değerler çıktı, oraları karışık geldi bana ve düzgün yorum yapamayacağımı düşünerek sana önerim şu olacak : 15 gün tüm herşeyi bırak hiç bir ilaç bitki ot vb. kullanma.Vucudun bir arınsın, daha sonra masturbasyon yapmadan 2 gün geçtikten sonra sabah aç karına kan vererek total testosteron, e2 (östrojen), prolaktin, progesteron, lh, fsh değerlerine baktır.Ayrıca bir hemogram yaptır...

Ondan sonra sonuçlardan emin olup yorum yapabilirim...

İlaçlar değerleri saptırıyor ve güvenilmez.Herşey normal aralıklardaysa aşırı ve sorun oluşturacak bir değer yoksa, o zaman olayın beyinsel norolojik psikolojik tarafına bakılabilir.Kafana taktığın bir şeyler olabilir, yoğun stres altındasındır ve bu kronikleşmiştir.Kronik stere sürekli yüksek kortizol demektir ve kortizol libidoyu öldürür...

Hormon değerlerinde aşırılıklar varsa gerekli ilaçları dozları önerebiliriz.Bitkisel extrelerden hazırlanmış libidoyu coşturacak çeşitli karışımlar, suplement halinde satılıyor az da olsa onlardan alıp kullanabilirsin doğal yolla faydası olabilir...

Doktorların aldıkları eğitimlerde bakış açıları, sorun çözmek yerine süreci uzatmak ikame etmek ve ötelemek üzerine...Dolayısıyla bizim burada yaptığımız uygulamalar onlar için hurafe fasa fiso ayarında...Ama önemli olan işe yaraması ve geçerli olması...

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Muller    1

Sayın @metinav değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Toplamda 7 sayfa tahlil sonucu yükledim. Hiçbir ilaç kullanmadan cinsel sorunum neden kaynaklanıyor diye yaptırdığım 22 Temmuz 2023 tarihli  hormon testi sonucu İKİ SAYFA BURAYA YÜKLEDİM. 22 Temmuz 2023 sonrası altı yedi ay  hiçbir şey kullanmadan  bekledim ve sonunda   bir Endokrin profesörü 1 Şubat 2024 tarihinde  hormon bozukluğu olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini kabul etti , 2024 yılının Şubat ayının başında Doktorla tedaviye başladık, geçtiğimiz Şubat ayının  başından itibaren 4 hafta boyunca haftada 2 arimidex kullandım ve ardından geçtiğimiz Mart ayının ilk haftasında  test verdim ( Bu test sonucunu buraya yüklemedim.E- nabza düşmedi özelde yaptırdığım için o test sonucunu bulamam.) Doktor test sonuçları iyi sayılır cinselliğin ne alemde dedi ve ben hocam canlanma başladı dedim.

Doktor  3 hafta daha haftada iki arimidex al bu işi bitirelim dedi. Doktorun dediği şekilde üç  hafta boyunca haftada iki arimidex aldım ve ardından 4 Nisan 2024 tarihinde   test verdim sonra  4 NİSAN 2024 TARİHLİ İKİ SAYFA TEST SONUCUNU BURAYA YÜKLEDİM  4 Nisan 2024 tarihli test sonucu  bu test sonucuna göre östrojen  68'e fırlamış ve progesteron 1.64 olmuştu .Yani arimidex ribaund yapmıştı. Aynı zamanda cinselliğimde iyice gerilemişti. Sonra Doktor şaşırtıcı bir açık sözlülükle ben bu işin içinden çıkamadım dedi. Sonra baktım Doktorlardan bir fayda yok bir ay bekledim testi tekrarladım LH 7.85, FSH 4.25, Total Testesteron referans aralığı 224-800 değer 637, Serbest Testesteron referans aralığı 6-50 değer  21, Progesteron 1.65, E2 referans aralığı 11-44 değer 71, DHT referans aralığı 350-800 değer 774, SHBG referans aralığı 13- 71 değer 23,

(Maalesef bu testte  özelde yaptırdığım için e nabza düşmedi sonuç kağıdını kaybettim Labaratuvarı aradım bulamadılar. BURAYA YÜKLEYEMEDİM SONUCU) 

SONRA ZAMAN KAYBETMEK İSTEMEDİM KENDİMCE BİR TEDAVİ PLANI BELİRLEDİM.

7 Mayıs 2024 Salı akşamı saat 20.00'de yarım tablet femara içtim, 10 Mayıs Cuma Sabah 08.00'de yarım tablet Femara içtim ve ardından 12 Mayıs Pazar sabah 08.00'de test verdim.12 Mayıs 2024 tarihli test sonucunu BURAYA YÜKLEDİM. Test verdiğim günün akşamı, 12 Mayıs Pazar akşam 20.00'de yarım femara içtim. 15 Mayıs Çarşamba  sabah  08.00'de  yarım femara içeceğim, 17 Mayıs Cuma akşam 20.00'de yarım Femara içeceğim. Önümüzdeki 20 Mayıs Pazartesi  bütün hormon değerlerine baktıracağım. İSTİYORUMKİ BU PAZARTESİ VERECEĞİM TESTİN SONUCUNA GÖRE TEDAVİNİN GERİ KALANINDA DEĞERLİ FİKİRLERİNİZİ BENDEN ESİRGEMEYİN.

NOT: Femarayı arimidex ribaund yaptığı için,Aromasin aromatoz enzimlerinde kalıcı hasar bırakabilir diye seçtim.

  • Femara 2.5 mg'lık form.
  • İlaç içme vakitlerini 60 saatte bir olacak şekilde ayarladım.

NOT: Kortizol: 3-19 referans aralığı, değer 10

Hemogramda kan fazlalığı çıktı. Hematoloji Doktoruna gözüküp üç ayda bir kan veriyorum. Kan verince değerleri Doktorla paylaşıyorum. Doktor, gerekirse coraspın yazarım diyor. Onda sorun yok. Psikolojim iyidir. Hiç stresimi yok. Şimdi tedaviyi bırakıp test vermek için iki hafta beklersem içtiğim ilaç boşa gidecek. Süreç başa saracak. Tekrar antiöstrojen içmek zorunda kalacağım.

O yüzden önümüzdeki Pazartesi vereceğim testin sonucuna göre devam bakalım lütfen.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.620

Kardeşim ben bu şekilde bir yorum yapamam her şey karışmış ne neyi etkiliyor ben bunu çözümleyemem :) Kendince uyguladığın plana güveniyorsan devam et... Ama bu şekilde bence boşa zaman harcıyorsun. Gittiğin sağlık çalışanları da emin ol süreci düşünmeyip hareket ediyorlar ve iyice karışıyor; o olmadı bunu vereyim abime mantığıyla ilaç deniyorsunuz :) 

  • Sebep ne ?
  • Neden yükseliyor neden düşüyor ?

Temeldeki sorunu çözümlemeden kafadan ilaç ve tedavi protokolü uygulanamaz...

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Muller    1

Abi onlarca test yaptırdım. Altta yatan sebep bulunamadı. Sağlık çalışanları ilaç önermiyor ki. Doktor arimidex ribaund etkisi yaptı diyip tedaviyi bıraktı. Abi şu soruma cevap versen yeter;

  1. Düzenli antiöstrojen kullanan birisi haftada bir mi iki haftada bir mi hormon testi yaptırmalı ?
  2. Son antiöstrojen ilacı içtikten kaç saat sonra hormon testi yaptırmalı ?

Düşündüm ve aklımı başıma aldım. Metin abi hiçbir şey içmeden iki hafta bekleyip test vereceğim. Sonra buraya yazarım abi. Senin gibi bilgili yardım seven bir insan varken hele de böyle sağlıkla ilgili hassas bi konuda risk almak istemiyorum. Yorumun ve ilgin için teşekkür eder, en kalbi duygularımla saygılarımı sunarım sayın @metinav abi.

Muller, 11 dakika önce yazdı:

Düşündüm ve aklımı başıma aldım.Metin abi hiçbir şey içmeden iki hafta bekleyip test vereceğim. Sonra buraya yazarım abi. Senin gibi bilgili yardım seven bir insan varken hele de böyle sağlıkla ilgili hassas bi konuda risk almak istemiyorum.Yorumun ve ilgin için teşekkür eder, en kalbi duygularımla saygılarımı sunarım sayın metinav abi.

Abi dokuz on doktor gezdim iki senede altta yatan neden bulunamadı. Testler yapıldı. İki hafta ilaç içmeden bekleyip test yaptırıp buraya yükleyip sizden yardım isteyeceğim abi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.620
Muller, 21 saat önce yazdı:

Abi onlarca test yaptırdım. Altta yatan sebep bulunamadı. Sağlık çalışanları ilaç önermiyor ki. Doktor arimidex ribaund etkisi yaptı diyip tedaviyi bıraktı. Abi şu soruma cevap versen yeter;

  1. Düzenli antiöstrojen kullanan birisi haftada bir mi iki haftada bir mi hormon testi yaptırmalı ?
  2. Son antiöstrojen ilacı içtikten kaç saat sonra hormon testi yaptırmalı ?

Düşündüm ve aklımı başıma aldım. Metin abi hiçbir şey içmeden iki hafta bekleyip test vereceğim. Sonra buraya yazarım abi. Senin gibi bilgili yardım seven bir insan varken hele de böyle sağlıkla ilgili hassas bi konuda risk almak istemiyorum. Yorumun ve ilgin için teşekkür eder, en kalbi duygularımla saygılarımı sunarım sayın @metinav abi.

Çünkü modern tıpta bu konuların tedavi yaklaşımı sınırlı.

Dışardan hormon vererek ikame etmeye yada bazı hormonları düşürerek günü kurtamaya programlılar.

  1. düzenli anti östrojen kullandığın sürece onun çeşitine göre ve yarılanma süresine yani ilacın atılma süresine göre test planlanmalı.Yoksa sonuç doğal değil sapmış ve tutarsız çıkar.
  2. arimidex, femara, aromasin ve diğerleri hep farklı özellikteler ve etkileri de farklı...Ben bunu düşünerek genel anlamda 15 gün geçsin bir şey kullanmadan, öyle test yaptır dedim...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Muller    1

Çok teşekkür ederim abi. Sağol. Dediğinizi aynen uygulayıp buraya test sonuçlarını yükleyeceğim abi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Vezuchiy    104
Muller, 6 saat önce yazdı:

Çok teşekkür ederim abi. Sağol. Dediğinizi aynen uygulayıp buraya test sonuçlarını yükleyeceğim abi.

Bu kadar karışık biçimde yazarsan sana yardımcı olamayız 2 kere okudum attığın şeyi yinede çözümleyemedim, dostum hiç bir şey alma 3 hafta kadar her hangi birşeyin etkisinde olmadığından emin olup kan testi ver devamında çözümünü sağlamaya çalışalım hep beraber.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: BGslayer
      Merhaba arkadaşlar ve sevgili hocalarım,
      bu konu benim şu anlık aklıma sırf merak ettiğim için takılmış bir konu, bildiğiniz üzere erkek üreme sisteminde sperm üretimini fsh hormon sağlıyor ve biz kürdeyken fsh ya inanılmaz düşüyor ya da direkt kapanıyor. Bunun hakkında merak ettiğim şey şu -evet biliyorum sperm kalitesi testi vermek çok daha kolay olurdu- fsh kapalı olduğu halde bir kadın benden hamile kalabilir mi?
    • Yazan: Türkaygırı99
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Bir sorum olacak başlıktan da anlaşılacağı gibi '' PROVIRON LH SEVİYESİNİ BASKILAR MI? ''
      Teşekkürler
    • Yazan: vultubekno
      Merhaba Arkadaşlar,
      33 yaşındayım ve bir süredir evde spor yapıyordum. Son bir sene spor salonunda spor yapmaya başladım. Doğal olarak ilerlemek istiyorum ve kontrol amaçlı kan değerlerime baktırdım. Değerlerim normal aralıkta gözükmektedir. Spor yapan biri olarak istediğimiz sonuçlar nedir sorusunu cevaplayacak bir konuyu forumda bulamadım. Örneğin e2 nedir? Spor yapan birinde nasıl olmalı gibi sorularla ilgili genel bir eğitim veren konu varsa paylaşırsanız memnun olurum. Arama motoru ile bilgi sağlayabiliyorum fakat spor ile ilgilenen kişileri kapsayan bilgiyi içermediğini görüyorum. @rastlantisal @Askabar @Diver @SantoR @GHOST @otopsicikedi @Valhallaxd
      Kan değerlerimi ekliyorum bununla ilgili de yorum yapabilir misiniz? Yardımlarınız için teşekkür ederim, herkese iyi sporlar dilerim.

    • Yazan: otopsicikedi
      Uzun zamandır burayı takip ediyorum ama okuduklarımdan gördüklerimden yüksek fshlı birine rastlamadım.
      22 yaşındayım 2 senedir natural olarak sporla ilgileniyorum. 2 ay önce küre girme düşüncem vardı bu yüzden test vermiştim değerlerim yüksek çıkmıştı  bende bu anormallik ten dolayı bu düşünceme ara verdim dün tekrar bir baktırmak istedim fakat sonuç değişmedi. 6 yaşında yumurtalığımın birinin yukarı kacmasından dolayı bir ameliyat olmuştum sadece o kadar. @metinav @rastlantisaldegerli yorumlarınzı bekliyorum. Doktor testis usgsi istedi östrojen için birşey yapamayız dedi yarım mg arimidex almayı düşünüyorum.

    • Yazan: batıkan
      Arkadaşlar merhaba. küre girme kararı aldıktan sonra yaptırmam gereken testleri yaptırdım. 3 senedir doğal olarak bu sporu yapıyorum beslenme antrenman ve uyku düzenim gayet makul seviyede. yaptırdığım test sonuçlarında total teststeronum sınırın baya üzerinde çıkmış, bu herhangi bir sağlık sorununa mı işaret ediyor yoksa normal bir durum mu ? 
      Zannedersem araştırdığım kadarıyla bana bir diğer gerekli olan serbest testesteron seviyemi ve shbg düzeyini bilmek onu doktor söylememe rağmen yapmadı. nedenini de anlamış değilim . bilgili hcoalarım tecrübeli arkadaşlarım yorumlar ve yol gösterirse çok sevinirim. @metinav @Askabar @otopsicikedi
       

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×