Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

roidmax

Igf-1 nedir ? çeşitleri ve arasındaki farklar nedir ?

Önerilen İletiler

roidmax    53

IGF-1 nedir ?

IGF-1 karaciğer tarafından sentezlenen bir hormondur. Vücutta IGF-1 üretimi GH üretimi ile alakalıdır. GH vücutta IGF salınımını tetikler.

IGF-1 vücutta ne yapar ?

  • Enerji kullanımında yağ yakımını düzenler ve dolayısı ile yağ yakımına etki eder.
  • Anti-aging etkisi vardır. IGF-1 ileri yaşlarda azalır ve vücutta kas kaybı, kalp krizi riski gibi durumlar IGF-1’in de vücutta az olmasıyla alakalıdır.
  • Protein sentezini arttırır.
  • Hyperplasia’ya yol açar ve böylece hücre çoğalma ve büyümesini sağlar. Bu demek oluyor ki yüksek IGF-1 dozajları kullanırsak GH’de olduğu gibi tehlikeli.

Hyperplasia (Hiperplazi) nedir ?

http://www.saglikaktuel.com/saglik-ansiklopedisi-hiperplazi-hyperplasia-nedir--668.htm

IGF-1'in avantajları nedir ?

IGF-1’in kas kütlesi ve kütleye olan katkısı steroidlerin aksine su tutma üzerinden değildir. Bu da demek oluyor ki uzun süreli kullanımlarda kuru kas kütlesi olarak IGF-1 size katkı sağlar. Yine steroidlerin aksine hipertrofi değil vücuda hiperplazi üzerinden katkı sağlar.

Çeşitleri nelerdir ?

IGF-1’i 2 çeşit olarak inceleyebiliriz.

IGF-1 LR3

IGF-1’in vücutta yarılanma süresi 20-30 saat olan çeşididir.

LR3 glukozun hücrelere girmesini engeller ve vücudu enerji için sukroz yerine yağ kullanmaya zorlar.

Günlük önerilen doz toplamda 50-150 mcg’dir. Bölgesel gelişimde DES’den daha az etkili olmasına rağmen bölgesel enjeksiyon yapılabilir.

Vücutta 40 günden sonra bu ilaca karşı duyarsızlaşmaya başlar. Bundan dolayı önerilen maksimum süre 60 gündür.

IGF-1 DES

IGF-1’in vücutta yarılanma süresi 30 dakika olan çeşididir.

Çalışma mantığı LR3 ile aynıdır.

Günlük toplamda 50-150 mcg bölünerek gün içinde birkaç kez yapılabilir. En verimli olacağı zaman aynen insülinde olduğu gibi antreman sonrası ve çalışılan kasa çift taraflı yapıldığı zamandır.

Vücut DES’e karşı duyarsızlık kazanmamaktadır. Bu yüzden 5-6 ay gibi uzun süreler boyunca kullanılabilir. Ancak daha maliyetli olacaktır.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlarda olacağı gibi fazlası zararlıdır. Hücre büyümesine yol açtığı için önerilen doz ve sıklığın üzerine çıkılmaması gerekir.

Kullandığım kaynak:

http://www.evolutionary.org/insulin-like-growth-factor-1

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Süper kaynak olmuş emeğinize sağlık hocam.

 

'' Anti-aging etkisi vardır. IGF-1 ileri yaşlarda azalır ve vücutta kas kaybı, kalp krizi riski gibi durumlar IGF-1’in de vücutta az olmasıyla alakalıdır. ''

 

Bu tam bir genel kültür sağlık bilgisi oldu :):idea:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Rica ederim. Bilgine en ufak katkıda bulunabiliyorsam memnun olurum.

 

Açtığınız kaynaklar her gün buraya girip sizin konularınızı takip etmeme sebebiyet veriyor hocam. Peptidler hakkında daha çok konu bekliyorum sizden çğnkü geleceğin ürünü bunlar steroidler değil.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    53

Çok uzun süredir araştırma yapıyordum. Uzun süredir de konu açmamamın nedeni de bu.

Bir sonraki konu yetişirse önümüzdeki hafta insülin ile ilgili olacak.

Umarım daha çok katkı sağlayabilirim insanlara.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    870

Süper olmuş hocam elinize sağlık bende şöyle bir kaynak buldum paylaşmak isterim.

 

İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü, veya kısaca IGF (insuliLike Growth Factor), normal insülin ölçüsünde, 70 amino asit zincirli polipeptit yapılı SUPER AİLE’nin en etkili üyesidir.

 

Karaciğer tarafından günün belirli saatlerinde salınan büyüme hormonu benzeri FAKAT büyüme hormonundan 3 kat daha etkili kas gelişimi sağlayan faktördür. Bunun ana sebebi IGF’in normal GH’a nazaran anabolik etkinlğinin kat be kat fazla olmasıdır. Kabaca GH yağı enerjiye çevirirken, IGF alınan enerjilerin tümünü kasın gelişimine kanalize eder. Ve anabolizanlar gibi hipertrofi değil, hiperPLAZE yapar…

Diğer bir değişle kasın boyutunu değil….lifin sayısını arttırır!!! KISACA…Daha fazla sayı=daha fazla GÜÇ….

Daha fazla GÜÇ=DAHA FAZLA KİLO kullanımı ve daha güçlü eklemler = DAHA BÜYÜK KASLI DEV ÖLÇÜLER!!!

 

İskelet kaslarının büyümesi sanılanın aksine sadece GH bazlı değil, aynı zamanda IGF bazlıdır…GH burada IGF’in yaptığı anabolik etkinliğin SADECE içini doldurur!...Diğer bir değişle, GH yağ yakıp zayıflatırken…IGF BÜYÜTÜR!...

p13k isimli FOSFADİL İNOSİTOL bu açıdan IGF üzerinden etkinlik sergileyen diğer bir maddedir….

ve evet, GH’tan çok daha etkindir!...Diğer yönden sadece bununla kalmaz…

IGF nöroreseptör ve nöromotor uyarı eşiğini de geliştirerek sadece vücut geliştirmecilerde değil…

aynı zamanda bütün atletik dallarda performansı arttırma kapasitesini sağlayan nadir –çok alanlı kullanımı mevcut- süper performans maddelerinden birisidir…Bu yüzden Alzheimer hastalığında en büyük takviye tedavilerden birisi de IGF’’tir…

IGF hastaların kaslarını ve KASLARIN KASILIM HIZINI arttırarak erime ve kuvvet kayıplarını uzun dönemli engeller…

IGF’i uzun dönem ve doğru şekilde kullanan sporcuların kazandıkları büyük kuvvet ve ölçüleri uzun dönem korumalarının altında da bu etki yatmaktadır.

Diğer yönden IGF kalojen doku onarımında etkindir….

Ağır kırık, yanık ve buna benzer derin doku hasarına bağlı yaraların NORMALİN İKİ KATI SÜRESİNDE iyileşmesine yardımcı olur…

IGF kullanımında elde edilen SÜPER HIZLI gelişimin bir göstergesi de budur….

Hareket mekanizmasının ötesinde deneylerden elde edilen sonuçlar çok daha açık göstergelere sahiptir…

Ohio State üniversitesi amatör basket takımına deney amaçlı verilen IGF’in aerobik kapasiyeti %14….dayanıklılığı %35…kuvvet eğrisini %42….kas büyümesi

hızını ise %53 arttırdığı tespit edilmiştir!!! *

Artan bu kas dokusunun metabolizma hızı üzerinde yarattığı roket etkisiyle sporcuların YAĞSIZLAŞTIĞI da raporda ölçümlendirme sonuçlarında mevcuttur….

 

Kısaca IGF bir vücutçu için HEM OFF SEZON, HEM DE MÜSABAKA HAZIRLIK döneminde müthiş bir silahtır!!!

Off sezonda IGF’in etkisiyle kas kitlesini maksimuma çıkaran sporcu, müsabaka hazırlık döneminde ise bu kütleyi IGF-GH kombinasyonu etkisiyle MAKSİMUM seviyede koruyarak performans sergileyebilecektir….Çünkü IGF’le BİRLİKTE KULLANILAN GH’IN ETKİSİ İKİ KATINA ÇIKMAKTADIR…Bunu bir nevi çift zırh katmanlı Abrams tankının paletine benzetmekte mümkün, daha fazla çekiş gücü=daha fazla yok edici güç!!!…

Özellikle ZAYIF KAS GRUPLARINA uygulanan IGF, bu kas gruplarını çok kısa bir sürede süper hızlı gelişime yönlendirmektedir…

Bunun için bir kez IGF kullanan ve iyi sonuç alan elit profesyoneller bu maddeyi tüm kariyerleri boyunca DOĞRU BİR ŞEKİLDE kullanmaya özen göstermektedirler.

 

Peki IGF ne zaman kullanılmaya başladı…Tahmini bir değerle 90 başları…Yates ve Sonbaty dönemi…Dev ölçülerin süper defination’la kombine olmaya başladığı dönem…Dedikodular ilk doğru IGF kullanımının Nasser El Sonbaty tarafından yapıldığını ve bunun ardından Yates’in 95-96 arasında yaşadığı PATLAMAYI buna bağlamaktadır….Dünya çapında gerçek IGF bulmak halen çok zordur ve sadece birkaç elit laboratuar bu maddeyi gerekli saflıkta çalışmaktadır…IGF dünya piyasasının %90’ı Birleşik Devletler içindedir ve 2009 yılı verilerine göre bu ülkede yolda 14 milyon dolarlık IGF satılmaktadır.

Peki elde edilen IGF nasıl kullanılacak…Bu çok cevaplı bir karmaşık bilmecedir…bunun cevabı sporcunun antrenman geçmişi…beslenme özellikleri(nasıl ve neler yiyerek diyet yaptığı)…hangi beslenme takviyelerini kullandığı(bazı supplementler IGF’in etkisini arttırırken bazıları sıfırlamaktadır)…hangi antrenman tekniklerini kullandığı (bazı antrenman teknikleri IGF’in etkinliğini arttırıken bazıları sıfırlamaktadır)…gibi uzayan bir liste halinde devam etmektedir….Genel kanı olarak İLK kullanımda 8-12 haftalık bir uygulama yeterli bulunmaktadır…Bu süre içinde mutlaka IGF’i uyarıcı testosteron esterlerinin kullanımı gerekmektedir…çünkü bazı esterler IGF’in etkinlğinin arttırırken bazıları yavaşlatmaktadır…Kullanılacak dozajın bazı kaynaklarda verilmesine rağmen bilimsel bir yaklaşımla dozaj ayarlaması aslında –kişiye göre- yapılmalıdır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    47

Bir kaynakta bendennnnn 

Insulin-like Growth Factor 1 (IGF-1) / Somatomedin-C (Sm-C)

IGF-1 (Insülin Benzeri Büyüme Faktörü); serum düzeyi, GH (Büyüme Hormonu) tarafından düzenlenen bir peptidtir. İnsanlarda bu yapıda IGF-1 ve IGF-2 olmak üzere olan iki peptid tanımlanmıştır. Büyüme hormonu reseptörleri zengin olan karaciğer, IGFlerin kana salgılandığı en önemli kaynaktır. Anabolik ve büyümeyi yönlendirici etkisi olan ve yapısal olarak da insüline benzeyen bu faktörler (IGF-1 ve IGF-2) aynı zamanda hücre proliferasyonunu ve protein sentezini de uyarırlar. IGFlerin serum düzeyleri GH salınımına ve beslenmeye bağımlı olarak değişir.

 

Dolaşımdaki IGF'lerin tamamına yakını proteinlere bağlı olarak bulunur. Bu faktörlere yüksek derecede bağlanma özelliği olan proteinlere IGFBP (IGF Bağlayıcı Proteinler) adı verilir. 6 tane IGF bağlayıcı protein tanımlanmıştır. Bunlardan IGFBP-3, yüksek konsantrasyonda bulunan en önemli taşıyıcı proteindir. IGF-1in % 95i ve IGF-2nin tümü IGFBP-3e bağlıdır, bu kompleksin plazmadaki yarılanma süresi 12-15 saattir. IGFBP-3, IGF-1 için depo görevi yapar ve bu faktörün dokulara transferinden de sorumludur. IGFBP-3ün serum düzeyi gün içerisinde sabit olup GH ve IGF-1 tarafından kontrol edilir. IGF-1 ve IGFBP-3 serum düzeyleri, GHa göre çok daha stabil olduğundan GH salınımının göstergesi olarak tanı amaçlı kullanılır.

Plazma IGF-1 düzeyi, normal kişilerde pubertede yüksektir, daha sonra azalır, GH eksikliği olan çocuklarda sürekli olarak düşük kalır ancak GH enjeksiyonu ile yükselir. 60 yaşın üzerindeki kişilerde gençlere göre çok düşüktür.

IGF-1 testinde, testin kalibrasyon standartlarının farklılık göstermesi nedeni ile sonuçların laboratuvarlar arası karşılaştırılması doğru olmaz, testlerin sürekli aynı laboratuvarda yaptırılarak sonuçların izlenmesi önerilir.

GH düzeyi normal kişilerde çok değişkendir, günlük dalgalanmalar gösterir. Kısa süreli açlık, egzersiz, stres, uyku gibi faktörlere bağlı olarak GH salınımı artar. Plazma yarılanma ömrü 20 dakikadır. Günlük ortalama serum düzeyi 0.5-1.0 ng/ml civarındadır. Yemek öncesi veya egzersiz sonrası 2-5 ng/mL arasında değişir, gece veya etkin bir egzersiz sonrası 20-30 ng/mLye kadar yükselebilir. Ayrıca kontrol edilmeyen diabet, malnutrisyon ve karaciğer hastalıklarında yüksek değerler görülür. Yarılanma ömrünün kısalığı ve salınımdaki algalanmalar, plazma GH düzeyinin tanıya yönelik kullanımını kısıtlamaktadır. Akromegali tanısında kullanılan diğer bir dinamik test, OGTT (Oral Glukoz Tolerans Testi)dir. Normal kişilerde, oral 50 veya 100 mg glukoz verilmesinden sonra serum GH düzeyi, 2 ng/mL veya daha altına düşer, buna karşın Akromegalili hastaların % 85inden fazlasında, bu değer 2 ng/mLnin üzerindedir.

Akromegali tanısı;

Büyüme hormonunun (GH) sürekli ve aşırı salgılanması sonucu gelişen bir hastalıktır. Salgılanan büyüme hormonunun fazlası, akromegali belirtilerinin çoğuna neden olan Insulin-like Growth Factor - 1 (IGF-1)in karaciğerden salgılanmasını uyarır.

Hastalık belirtilerinin ortaya çıkması yıllara yayılan çok yavaş bir süreç olduğundan akromegalinin klinik tanısı sıklıkla gecikir. Hastalığın nedenlerinin % 95i hipofizin somatotrop adenomudur.

Akromegali tanısı için en uygun yol, serum IGF-1 ve buna bağlı olarak artan IGFBP-3 düzeyinin ölçülmesidir.

Serum IGF-1 konsantrasyonu, GHdan farklı olarak, gıda alımına, egzersiz veya uykuya bağlı saatlik değişimler göstermez, buna karşın bir önceki gün boyunca salgılanan ortalama GH düzeyini yansıtır.

Fazla GH salgılanmasına bağlı olarak oluşan Akromegali ve Gigantizm hastalıklarının tanısında, normal düzeyinin 4-5 katına yükselen IGF-1 güvenilir ve yol gösterici bir laboratuvar testidir.

kaynak: amerikan hastanesi.endokrinoloji makaleleri.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.309

süper paylaşımlar forum coşmuş girmeyeli 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    53

Konuya olan katkılarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Sizlerden ricam bir kaynaktan kopyalandılarsa kaynakları mesajlarınıza eklemeniz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mahirxxxx    0

selamlar okadar güzel anlatılıyor ve yazılıyorki insanın kullanası geliyor ki kullanıcam bende ama tereddütte etmiyor değilim şöyleki üç steroid küründen sonra vücudumda herhangi bir sorun gelişmedi çok şükür ama bu peptitlere yabancı olduğumdan ilk kullanımdan sonra bir problem olabilir mi yada steroidlere göre daha tehlikeli olabilirmi bide son soru önce definasyona girip yağları yaktıktan sonra ne kadar ara verip hacim kürüne girmeliyim yani kışın definasyon yazın hacim yapıcam birde son kurum tren testoydu 1 ay oldu olmadı biteli ne zaman başlayabilirim peptit kürüne tşkler iyi günler herkese

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Strategy    0

İgf-1 ile follistatin kombinasyon kürü hakkında bi tavsiye yada yorum yapacak olan var Mıdır ? 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
galicik    763
Oktaysss, 1 saat önce yazdı:

Bir sorum olucak igf 1 i vururken karindan neye dikkat etmemiz gerekiyo 

göbek deliğinin 2 parmak uzak olacak şekilde her yerinden vurabilirsin, çok basit bir enjeksiyon yöntemidir.

image.png.79aaab451d5fd237a4bc58cf73d884a0.png

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Oktaysss    10
galicik, 08.05.2023 - 14:54 yazdı:

göbek deliğinin 2 parmak uzak olacak şekilde her yerinden vurabilirsin, çok basit bir enjeksiyon yöntemidir.

Siringayi geri cekme vs gibi kontroller varmi yoksa direk vuruyoyormuyuz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
galicik    763
Oktaysss, 31 dakika önce yazdı:

Siringayi geri cekme vs gibi kontroller varmi yoksa direk vuruyoyormuyuz

Başlarda çek kontrol et sonrasında zaten elin alışınca saniyede vurup geçiyorsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
desperado    104
forbit, 01.09.2015 - 15:39 yazdı:

hangi beslenme takviyelerini kullandığı(bazı supplementler IGF’in etkisini arttırırken bazıları sıfırlamaktadır)…hangi antrenman tekniklerini kullandığı (bazı antrenman teknikleri IGF’in etkinliğini arttırıken bazıları sıfırlamaktadır)…gibi uzayan bir liste halinde devam etmektedir…

Bu süre içinde mutlaka IGF’i uyarıcı testosteron esterlerinin kullanımı gerekmektedir…çünkü bazı esterler IGF’in etkinlğinin arttırırken bazıları yavaşlatmaktadır…

Burada hangi supplement, antrenman tekniği, testosteron türevlerinden bahsediliyor bilen var mı?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jason35    3
galicik, 08.05.2023 - 14:54 yazdı:

göbek deliğinin 2 parmak uzak olacak şekilde her yerinden vurabilirsin, çok basit bir enjeksiyon yöntemidir.

Yav hocam cahilliğime verin , igf koldan vurulunca kol mu büyüyor sadece anlamadım , yada arka kola vurduk in kol a etki yapmıyor mu, nedir mantığı tskler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Vural2    1.004
Jason35, 6 saat önce yazdı:

Yav hocam cahilliğime verin , igf koldan vurulunca kol mu büyüyor sadece anlamadım , yada arka kola vurduk in kol a etki yapmıyor mu, nedir mantığı tskler

İgf bölgesel çalışmıyor diye biliyorum bölgesel çalışan bildigim peptid peg mgf olması lazım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jason35    3
Vural2, 27.09.2023 - 00:47 yazdı:

İgf bölgesel çalışmıyor diye biliyorum bölgesel çalışan bildigim peptid peg mgf olması lazım.

O gün calistigin bölgeye vurucaksin yazilmista

Tek başına kullansak olmuyor mu , Steroid kullanmamak için peptit düşünüyorum ama , bilemedim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kemalcaster    0

Arkadaslar igf 1 lr 3 tek basina kullanilamiyor mu? Yanina insulin mi eklemek gerekiyor. Zaten bu insulin bazli buyume faktoru degil mi birde neden yanina insulin ekleyelim onu anlamadim. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    616
Kemalcaster, 23 dakika önce yazdı:

Arkadaslar igf 1 lr 3 tek basina kullanilamiyor mu? Yanina insulin mi eklemek gerekiyor. Zaten bu insulin bazli buyume faktoru degil mi birde neden yanina insulin ekleyelim onu anlamadim. 

Kullanılır eklemene gerek yok zaten insülin çocuk oyuncağı değil dostum ezbere girmek çok riskli.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×