Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Önerilen İletiler

msuwashere    0

Merhaba arkadaşlar,

2025 Ocak ayından beri düzenli olarak vücut geliştirme ile ilgileniyorum. Bu süreçte 126 kg'den 69-70 kg seviyelerine kadar düştüm. Şu an ise 76-77 kg bandındayım. Yaşım 24, boyum 172 cm.

69-70 kg seviyelerine indiğim dönemde her şey oldukça iyi gidiyordu. Ancak çevremden gelen "çok zayıfladın" tarzındaki yorumları fazla ciddiye almam sonucunda yeme bozukluğuna benzer bir süreç yaşamaya başladım. Haftanın 4-5 günü diyetimi eksiksiz uyguluyor, sonrasında ise bir anda kontrolsüz şekilde tıkınırcasına yiyordum. Ardından aldığım kiloları telafi etmek için karbonhidratı veya toplam kaloriyi aşırı kısıyor, sonra tekrar aynı döngüye giriyordum. Yaklaşık 4-5 ay bu kısır döngü devam etti.

Bu döngüden çıkmamı sağlayan şey ise Retatrutide oldu. Yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum ve ilk defa uzun zamandır yemek düşüncesi kafamı bu kadar meşgul etmemeye başladı. Diyetime sadık kalmak benim için çok daha kolay hale geldi.

Burada hem gelişimimi kayıt altına almak hem de sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Antrenman, beslenme, supplementler, peptitler veya genel olarak profesyonel önerileriniz olursa gerçekten çok sevinirim.

Kullandığım peptitler

Retatrutide

• İlk 3 hafta: 0,5 mg
  • Güncel doz: 1 mg
  • Şu an 5. haftadayım.

CJC-1295 (No DAC) + Ipamorelin

• İlk dönemde haftanın 5 günü sabah ve akşam 100 mcg CJC + 100 mcg Ipamorelin olacak şekilde toplam günlük 200 mcg + 200 mcg kullanıyordum.
  • Bu hafta itibarıyla dozu artırdım. Sabah aç karna ve yatmadan önce 150 mcg CJC + 150 mcg Ipamorelin olacak şekilde toplam günlük 300 mcg CJC + 300 mcg Ipamorelin kullanıyorum.

Günlük supplement rutinim

Sabah aç karna

• Yohimbe Bark Extract (Old Iron) 450 mg
  • Ocean Thermoburner (2 tablet)
  • Kreatin
  • Glutamin
  • Hafta içi CJC + Ipamorelin enjeksiyonu

Ardından yaklaşık 35 dakika bisiklet kardiyosu yapıyorum. Kardiyo genellikle sabah 09.00 civarında bitiyor.

Kahvaltı (11.30-12.00)

• 75 g pirinç unu
  • 40 g whey
  • 3 tam yumurta

Kahvaltı sonrası:

• 2000 mg Omega-3
  • HiQ Multivitamin
  • Haftada 2 kez 20.000 IU D3 vitamini
  • 200 mg Magnezyum Bisglisinat
  • 600 mg Ashwagandha
  • Kiperin Calm Takviyesi

Öğün (15.30-16.00)

• 75 g çiğ pirinç
  • 225 g çiğ tavuk göğsü

Antrenman öncesi

• Gliserol
  • Citrulline Malate
  • Enerjimin düşük olduğu günlerde pre-workout

Antrenman

Saat 17.00-17.30 gibi salona gidiyorum.

Programım:

• Push
  • Pull
  • Legs
  • Off
  • Push
  • Pull

Off günlerinde de minimum 60 dakika kardiyo yapıyorum.

Antrenman sonrası

• 75 g pirinç unu
  • 50 g whey
  • 50 g yaban mersini

Sonrasında:

• Arginine
  • Glutamin

Son öğün

• 225 g tavuk göğsü

Gece

• ZMA
  • 200 mg Magnezyum Complex
  • Hafta içi CJC + Ipamorelin enjeksiyonu

Yaşadığım problemler

1. Uyku

En büyük sıkıntım uyku.

Genellikle 00.30 civarında yatıyorum. Sabah 06.30 gibi uyanıyorum, tekrar uyusam bile 07.30-08.00'e kadar sürekli bölünmüş şekilde uyanıp tekrar dalıyorum. Kaliteli ve kesintisiz uyku konusunda problem yaşıyorum. Bu konuda benzer deneyimi olan veya çözüm önerisi bulunan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

2. Alt karın yağları

İkinci konu ise alt karın bölgesindeki inatçı yağlanma.

Bölgesel yağ yakımının mümkün olmadığını biliyorum ancak bu bölgedeki yağ oranını azaltmaya yardımcı olabilecek yöntemleri sürekli araştırıyorum. Özellikle şu peptitleri inceliyorum:

• AOD-9604
  • HGH Fragment 176-191
  • Tesamorelin
  • MOTS-c

Bu ürünleri deneyimleyen veya bilimsel açıdan yorum yapabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim.

17 Haziran'da yaptırdığım kan tahlillerimi, spora başlamadan önceki halimi ve güncel fiziğimi de konuya görsel olarak ekleyeceğim.

Bu başlığı gelişim günlüğü gibi kullanmayı düşünüyorum. Süreç boyunca antrenman, beslenme, kan değerleri ve fiziksel değişimimi düzenli paylaşacağım. Deneyimli arkadaşların yapacağı eleştiriler, eksiklerimi söylemeleri ve önerileri benim için gerçekten çok değerli.

Şimdiden vakit ayırıp okuyan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.

3. Kan testinde total testesteronun sürekli düşük çıkması

Herhangi bir problem hissetmeme rağmen total testesteron testlerde genelde düşük çıkıyor, dinlenmemeye bağlıyorum testten önce hiçbir problem hissetmediğim için.

Eklediğim fotoğraflarda 30 aralıktaki pozda üstte spot ışık vurduğu için güzel çıkmış. Bugünkünde spot patlaktı o sebeple pek benzer değil :D

Uyku için melatonin aldım eczaneden orzax onu deneyeceğim.

Ayrıca nac600 aldım ağrılar için henüz bu ikisini kullanmaya başlamadım.Süreç hakkında,peptitler hakkında,supplementler hakkında önerisi olan herkese açığım. Teşekkür ederim şimdiden @M.O.K @Fuhrer

WhatsApp Image 2026-07-08 at 23.02.35.jpegWhatsApp Image 2026-07-08 at 23.02.36.jpegWhatsApp Image 2026-07-08 at 23.02.36 (1).jpegWhatsApp Image 2026-07-08 at 23.02.37.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

SPECTRE    1.193

Cjc ve ipa en iyi kombinlerden de bu yazıları sen chatgpt mi yazdırdın hakkında verileri verip :D günlük çok ilgi çekmeyebilir yapay zeka kokuyor biraz kardeşim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
msuwashere    0

Ya kendim yazıp aslında forumda daha anlaşılır olsun diye texti ai'a düzelttirdim yanlış etmişiz :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    984

selam, aod 9604 ile fragment aynı. Keza bu iki ürün de oldukça verimsiz ürünlerdir, total testosteronun düşük çıkmasının sebebi vücudunun ihtiyacı olan yani BMR dediğimiz olaydan daha düşük bir kalori alıyorsun. Şöyle ki, 10.000₺ gideri olan birisine 8.000₺ para verirsen o 2.000₺ harcamayı kısacaktır, vücudunda üreme fonksiyonlarını kısıtlıyor. Bundan dolayı testosteron seviyen olağandan veya bulk seviyenden düşük çıkacaktır. 

Yağ yakımında testosteron önemli rol oynar, bence testosteron takviyesi alabilirsin bu peptidler yerine. MOTS-C inanılmaz hype almış balon bir peptid, istersen al kullan. Orjinalini bulman bir bela, mg olarak 5 5 vuracaksın toptan bulman ve uyguna bulman bir bela, etkisi olmayacak o da ayrı bir bela. Tesamorelin belki iş yapar, ama bana kalırsa sana gerçek yarayacak iki şey var. GHK-CU ve Testosterone Enanthate, bu ikisi senin istediğini verecektir. Bunları eminim düşünmüşsündür, yorumlarını yaparsan bir fikir çıkartabiliriz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
msuwashere    0

evet ghk-cu'yu deniyebilirim zphc hocam ama testosterone enanthate'e kullanma konusunda soru işaretleri var, doğal üretimi baskılayacağından bıraktıktan sonra pct süreci nasıl olmalı, 1000'de 1 ihtimal dedikleri doğal üretimin geri dönmemesi gibi riskler konusunda endişeliyim ama merak ediyorum gerçekten, birkaç fikir aldığımda da dışarıdan testosterone aldığında ona bağımlı olacaksın, bıraktığında vücut kasların içindekini salacak ve her o hale geri geldiğinde kullanmak isteyeceksin gibi ve kısırlık gibi süreçler risk olarak yüksek geliyor. Belki de kafamdaki soru işaretlerinden hormonel destek konusunda pek bilgim olmadığını anlayabilirsiniz :D @Fuhrer

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
M.O.K    106

Selam @msuwashere , öncelikle verdiğin kilo ve yakaladığın form için tebrik ederim.

@Fuhrer yaptığı tespit çok doğru; testosteronunun düşük çıkmasının ana sebebi yaşadığın agresif kilo kaybı ve uzun süreli kalori açığı. Bahsettiğin ürünlerden Tesamorelin ve AOD hariç hepsini aktif olarak kullandığım için fikirlerimi yazıyorum:

• Düşük Doz Testosteron: Şu an sana en büyük faydayı bilinçli ve düşük dozda kullanılacak bir testosteron kürü sağlar. Bunu yaparsan kas veya performans kaybı yaşamazsın. Bu durumda CJC + Ipamorelin kombinasyonuna pek ihtiyacın bile kalmaz.

• MOTS-c: Yaklaşık 2.5 haftadır kullanıyorum (ilk başta haftada 3x2mg yapıyordum, şimdi 3x2.5mg ile devam ediyorum). Eğer bütçe problemin yoksa listeye eklenebilir ama kesinlikle çok elzem bir peptit değil. Ben deneme amaçlı uzun koşu antrenmanlarında kullanmak için aldım.

• AOD & Fragment: Bu iki ürüne bence hiç gerek yok. Ben kullandım ve asla verim almadım. Etkileri çok kısıtlı bence.

• GHK-CU: 2 haftadır kullanıyorum yaklaşık olarak. Çok belirgin etkileri görmek için erken ama uzun vadede deri, saç kalitesi için mutlaka fayda verecek.

• Tesamorelin: Çok denemek istedim ama çin'den gelen peptidlerde daha olmadığı için başka markalara güvenmedim. Bu ürüne de ihtiyaç duyacak kadar yağ kütlesine sahip değilsin bence. Uzun vade kullanımı pahalı bir peptid ayrıca.

Genel olarak beslenme ve takviye planın güzel ancak birkaç zamanlama değişikliği için fikir. verebilirim:

• Kreatin: Eğer rutinde yoksa listeye kesinlikle eklenmeli, antrenman öncesi shake'ine ekleyebilirsin.

• Arginine: Antrenman sonrasından ziyade, idman öncesi içtiğin shake’e eklemen pump etkisi için daha doğru olur.

• Glutamine: Antrenman sonrasından almaktansa, gece uyku öncesine kaydırabilirsin.

• Ashwagandha: Bunu da gün içinden ziyade gece uyku öncesi almanı tavsiye ederim.

Uykunun bölünmesini engellemek ve derin uyku kalitesini artırmak için şu ürünleri deneyebilirsin:

• Ocean Good Night (Şart değil, benzer bitkisel ekstrakt içeren başka ürünler de olur)

• Glisin: 3 gram

• L-Theanine: 200 mg

Bu 3'lüye, yukarıda bahsettiğim Ashwagandha, Glutamine ve şu an güncel olarak kullandığın sadece magnezyum bisiglinatı 1 kapsül ekleyip gece yatmadan önce alırsan fayda göreceğini düşünüyorum. Magnezyum kompleksi sabah kahvaltı sonrasına kaydırabilirsin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
msuwashere    0

@M.O.K @Fuhrer  yorumlarınız ve tespitleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım, testosterone konusunda haftalık ne kadarlık bir doz yukarıdaki belirttiğim risklerden uzak tutar, yoksa az da olsa o riskler her zaman var mıdır, göze almalı mıyım çünkü aslında bu peptit arayışlarının çokta çoğu doğal üretimi baskılamadan üretimi yükseltmeye çalışmaktan. Direkt kullanırsam belki kortizol de düşer :D, paralelde growth hormonlarını inceliyordum lipoliz etkisinin faydasını kullanabilir miyim diye genotropin,cinnatropin gibi sizce mantıklı mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
M.O.K    106
gönderildi (düzenlendi)
msuwashere, 36 dakika önce yazdı:

@M.O.K @Fuhrer  yorumlarınız ve tespitleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım, testosterone konusunda haftalık ne kadarlık bir doz yukarıdaki belirttiğim risklerden uzak tutar, yoksa az da olsa o riskler her zaman var mıdır, göze almalı mıyım çünkü aslında bu peptit arayışlarının çokta çoğu doğal üretimi baskılamadan üretimi yükseltmeye çalışmaktan. Direkt kullanırsam belki kortizol de düşer :D, paralelde growth hormonlarını inceliyordum lipoliz etkisinin faydasını kullanabilir miyim diye genotropin,cinnatropin gibi sizce mantıklı mı

Risk her zaman olur ancak olası yan etki ihtimallerini minimuma indirmek için sağlıklısı haftalık 120-180mg testosterone alımıdır, bu da zaten TRT dozu yani testosterone replacement therapy dozudur.  Ben şu an günlük olarak 25mg ile devam ediyorum, haftalık 175mg yapıyor. Dünyada çok fazla insan bu dozlarda ara vermeden yıllarca kullanıyor ama tabiki çok bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Buradaki amaç doğal bir insanın maksimum olaşabileceği doğal testosterone sınırının üst seviyelerinde olmak. 

Yaklaşık olarak 5 haftadır GH kullanıyorum. İlk 4 hafta 2 kalem günde 2IU genotropin kullandım, eczane ürünü tabiki daha güvenilir ve içeriği dolu ancak pahalı aynı şekilde haliyle. Bu hafta başından itibaren de 3IU Cinnatropin kullanımına geçtim. Eğer bütçen el veriyorsa mutlaka faydasını görürsün cilt kalitesi, yağ yakımı vs konusunda ancak bunun için en az 2-3 ay günlük olarak aralıksız kullanmak gerekiyor etkilerini görebilmek adına.

Testosterone kullanımı konusunda da eğer çekincelerin varsa tabiki hiç bulaşma, peptidler ile de gayet güzel gelişim sağlarsın ki zaten şu an geldiğin nokta da gayet başarılı

Gece uyanma konusunda da son öğününe carb ekleyip deneyebilirsin. Sen farkında olmasan da vücut açlık çektiğinden gece kortizol yükselmesi yaşıyor olabilirsin

tarihinde M.O.K tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
msuwashere    0
M.O.K, Bir saat önce yazdı:

Risk her zaman olur ancak olası yan etki ihtimallerini minimuma indirmek için sağlıklısı haftalık 120-180mg testosterone alımıdır, bu da zaten TRT dozu yani testosterone replacement therapy dozudur.  Ben şu an günlük olarak 25mg ile devam ediyorum, haftalık 175mg yapıyor. Dünyada çok fazla insan bu dozlarda ara vermeden yıllarca kullanıyor ama tabiki çok bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Buradaki amaç doğal bir insanın maksimum olaşabileceği doğal testosterone sınırının üst seviyelerinde olmak. 

Yaklaşık olarak 5 haftadır GH kullanıyorum. İlk 4 hafta 2 kalem günde 2IU genotropin kullandım, eczane ürünü tabiki daha güvenilir ve içeriği dolu ancak pahalı aynı şekilde haliyle. Bu hafta başından itibaren de 3IU Cinnatropin kullanımına geçtim. Eğer bütçen el veriyorsa mutlaka faydasını görürsün cilt kalitesi, yağ yakımı vs konusunda ancak bunun için en az 2-3 ay günlük olarak aralıksız kullanmak gerekiyor etkilerini görebilmek adına.

Testosterone kullanımı konusunda da eğer çekincelerin varsa tabiki hiç bulaşma, peptidler ile de gayet güzel gelişim sağlarsın ki zaten şu an geldiğin nokta da gayet başarılı

Gece uyanma konusunda da son öğününe carb ekleyip deneyebilirsin. Sen farkında olmasan da vücut açlık çektiğinden gece kortizol yükselmesi yaşıyor olabilirsin

TRT'yi de araştırdım direkt ama 40 yaşından sonra genelde mantıklı diyorlar, yaş daha 25 olduğundan girmeli miyim bilmedim hocam, maximum soru işareti kısmı kısırlaşma tarafı yoksa bu kadar emeği senin yazındaki gibi denemelerle maximize etmeyi isterim, senin günlük yazında neredeyse denemek istediğim her peptidi tam anlamıyla deneyip soru işareti bırakmamışsın deneyimleyip görmüşsün istediğim de bu benim :D tabi hala terazi ortada

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    984
msuwashere, 7 saat önce yazdı:

1/1000 oranını kim koymuş acaba? Doğal üretimi açılmayan kimseye denk gelmedim daha, 125 mg bile alsan döngün kapanır zaten o yüzden döngün kapanmadan dışarıdan testosteron takviyesi alman saçma. 250-375 mg arası bir doz sana ihtiyacını verir. 

HGH konusunda, cinnatropin almaktansa gidip 1lt distile su al ve vücuduna vur. İçeriği belirsiz ürün, maddiyatın varsa genotropin al veya hiç bir şey alma. Çin ürünlerine erişimin varsa onu da tercih edebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
msuwashere    0
Fuhrer, Bir saat önce yazdı:

1/1000 oranını kim koymuş acaba? Doğal üretimi açılmayan kimseye denk gelmedim daha, 125 mg bile alsan döngün kapanır zaten o yüzden döngün kapanmadan dışarıdan testosteron takviyesi alman saçma. 250-375 mg arası bir doz sana ihtiyacını verir. 

HGH konusunda, cinnatropin almaktansa gidip 1lt distile su al ve vücuduna vur. İçeriği belirsiz ürün, maddiyatın varsa genotropin al veya hiç bir şey alma. Çin ürünlerine erişimin varsa onu da tercih edebilirsin.

hocam testesteron enantat'a haftalık 250mg ile başladığımda bunu ne kadar devam ettirmem gerekir? min 3-4 ay diyebilirim ama sonrasında spor hayatı boyunca bunu minimal dozlarla sürekli devam ettirmek mi gerekir, pct ile son verip peptitlerle devam edebilir miyim min 4 ay sonrasında gelişme katettikten sonra, ayrıca genotropin+reta da recomposition hedefimi sağlar mı yoksa only testo e2 yükselirse aromatizasyonu için arimidexle beraber yürütmeyi mi önerirsiniz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Loving
      Retatrutide - Noxy lab (10mg) - Bilgi almak için tıkla!
    • Yazan: Wassat26
      Merhaba,
      Yağ yakım amacıyla haftalık 2mg reta kullanıyorum. 78kg den 10 haftada 74kg ye düştüm ama kiloyu 74te tutmakta zorlanıyorum. Vücudum iyice flatlaştı.Yüksek karbonhidrat beslenmeme rağmen kasları dolduramıyorum.
      Maltodekstrin takviye alsak bu sürece destek olur mu? Ekstra enerji ekstra kalori açısından kullanılması nasıl olur size?
    • Yazan: Trextoron
      Selam arkadaşlar, nasılsınız?
      Anabolik steroid kürüne girmeyi düşünmüyorum artık bu yüzden peptitlere yöneldim sizden de tavsiye almak istiyorum retatrutide ve tesamorelin kürü nasıl olur ne yapmalıyım ne eklemeliyim yorumunuz var mıdır?
    • Yazan: aelmas
      Herkese merhaba!
      35 yaşında haftada 3 gün fullbody antrenmanı yapan genelde oturarak çalışan günlük 10k adımı tamamlayan bir bireyim. uzun süredir ağırlık antrenmanı yapıyorum çalışma felsefesi olarak Mike Mentzer tarzı HITT Antrenman Sistemini tercih ediyorum. bu güne kadar hep doğal ilerledim kendime yapacağım özeleştiri beslenme konusuna yeterince dikkat edememem oldu her zaman. son donemde retanın gündeme gelmesi ile bel bölgemde bir türlü kurtulamadığım yağlardan kurtulma fıkrı kafamda belirdi. suan yağ oranım %22 sevıyelerınde bunu 15-18 bandına çekebilirsem yaz ıcın idealime ulaşırım diye ümit ediyorum. daha önce tecrübe etmiş bu yollardan geçmiş kardeş ve abilerimin tavsiyesine açığım herkese iyi forumlar.
      VÜCÜT ÖLÇÜLERİ
      boy 1.78 kilo 86 Omuz 124 Göğüs 105 Sağ kol 35 Sol kol 35 Göbek 100 Kalça 106 GÜNCEL FORM:

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
WhatsApp