Jump to content
  • Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

KenjiKawai

Bulk kürüne gireceğim yaptığım planlama doğru mu?

Önerilen İletiler

KenjiKawai    0

Herkese merhabalar,

KİŞİSEL BİLGİLERİM:

• yaşım 31
  • boyum 1.80
  • kilom 63
  • yağ oranım aşırı düşük

Vücut yapısı itibari ile çok zor kilo alan biriyim (bilenler bilir) daha önce spor branşında amatör seviyede 5-6 sene futbol oynadım ve 3-5 ay fitness salonlarına gidip geri bıraktım bazı sebeplerden dolayı. Hayatımın belirli bir yerinden sonra insanlar çok zayıfsın neden kilo alamıyorsun , küçük duruyorsun, biraz kilo almanda fayda var,  gibi cümleler ile defalarca karşılaşmış biri olarak artık bu görünümümden bıkıp küre girmek istedim gerekli kan testlerimi yaptırdım b12 hariç hiç bir problem yok, ve bodybuilding yapan bir kaç arkadaşımın yönlendirmesinden sonra hocalarla konuşup şöyle bir kür planlaması yaptılar , bende içeriğinden ve dozajlarından pek emin olamadığım için sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istedim.

TESTO - DECA - MK677:

• TESTO 15 HAFTA - HAFTADA 750 MG 3 ENJEKSİYON 1 ML 
  • DECA 10 HAFTA - HAFTADA 500 MG 2 ENJEKSİYON 1 ML
  • MK677 4 HAFTA - GÜNDE 1 ML 

KULLANDIĞIM VİTAMİNLER:

• B12 KOMPLEX
  • VİT D3 
  • ZİNC & MAGNESİUM
  • L-LSYİNE

Şuan Olması Gerektiği Gibi Temiz Besleniyorum :

•  Sabah 5 yumurta 100 gr yulaf hindi füme
  • öğlen 200 gr pirinç - 150 gr tavuk
  • akşam 200 gr pirinç - 150 gr tavuk
  • yatmaya doğru muz  , ceviz , yer fıstığı , protein shake
  • Şeker ve benzeri hiç bir maddeyi tüketmiyorum.

Kür planlaması bu şekilde idi , bende ilk kürüm olacağından mütevellit forumda gezinirken aslında ilaçların mg'larının yüksek olduğunu fark ettim ve siz değerli arkadaşlara sormak istedim. 

Sizlere Sorum Şu Şekilde Olacak:

1. Kür içinde herhangibi bir koruyucu kullanmıyorum , Kullanmalı mıyım Kullanacaksam Ne Kullanmalıyım ?
  2. Belirttiğim hocanın yazdığı dozajlar normal mi yoksa değiştirmeli miyim ? 
  3. Kür sonunda nasıl bir pct yapmalıyım ? Kür sonu kan testine göre mi ilermemem gerekiyor ?
  4. Kür içinde kullandığım vitaminler yeterli mi ekleyip çıkarmam gereken bir şeyler var mı ?

Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür eder herkese sağlıklı bir yaşam temenni ederim. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Diver    1.908

Öncelikle deca ilk kürden kesinlikle önermiyorum. İlaç konusunda bilgisizken başına iş açar hem psikolojik hemde fiziksel olarak. Only testo 250 mg ve mk677 mantıklı olur. Bu iş basit kabul etmesende yeterli beslenmediğini düşünüyorum ilaca başlayınca su tutacaksın evet ama yeterli beslenmezsen ilaçtan alacağın verim düşecektir. 

• Beğen 2
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AnarchyZone    23

İlk kürde Deca yerine Bolde veya Rimobolan tercih etmek daha doğru olur. İlk kür için 750mg Testo biraz fazla sanki

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet377    80

kesinlikle yaptığın bulk kürü orta-üst seviye arası bir kür, başlangıç kürü değil, önce onu söylemek istiyorum, deca yerine bolde yada primobolon eklemeni ve testoyu 300-500 arasına çekmeni öneririm 

tarihinde ahmet377 tarafından düzenlendi
  • Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
brkbsk    10

Daha önceden deca kullanmadım ama yüksek mg testo kullandım 700 e kadar çıktım ne kadar yüksek olunca verimin okadar yüksek olmadığını öğrendim. aromataz oldum e2 yükseldi dengede tutmak zor oluyor şuan haftalık 125 mg trt dozajlama yapıyorum formum daha güzel duruyor. Biraz kullandığım ürün kalite farkıda oldu tabiki. Beslenmede ise yulaf 100 gram sindirimi yorabileceğini düşünüyorum kişiye göre değişir tabiki ama bence sindirimi daha hızlı karbonhidrat kaynaklarına yüklenmen daha iyi olur diye düşünüyorum 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    3

İlk kürden deca, boldonene gibi ilaclari kullanmak çok tehlikeli bana kalırsa. Boldenone onermisler ama böbrekler üzerinde çok sıkıntılı bir ilaç, sonuçta veteriner ilacı.

250mg testo ile başlayıp, verim azaldıkça dozajini yükseltip yanına rimobolan ekleyebilirsin. Mk677'de kullanabilirsin yanında faydası olur iştah konusunda.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KenjiKawai    0
Diver, 4 saat önce yazdı:

Öncelikle deca ilk kürden kesinlikle önermiyorum. İlaç konusunda bilgisizken başına iş açar hem psikolojik hemde fiziksel olarak. Only testo 250 mg ve mk677 mantıklı olur. Bu iş basit kabul etmesende yeterli beslenmediğini düşünüyorum ilaca başlayınca su tutacaksın evet ama yeterli beslenmezsen ilaçtan alacağın verim düşecektir. 

Teşekkür ederim hocam , yani aslında bende pek anlayamadım , işin maddiyat boyutunda bolde ve deca aynı miktardı hemen hemen belki araladında 5 £ oynuyordu fakat hoca direk deca'ya yönlendirdi belki de yağ oranım aşırı düşük olduğu için deca'dan daha fazla verim alabileceğimi zannetti sanırım. Kür geleli 1 hafta oldu ve şuan 750 testo yerine haftada 500 testo yapiyorum 10 hafta'da 500 deca'ya devam etmeyi düşünüyorum. Beslenme konusunda 400-500g karbonhidrat , 300g protein aliyorum , eğer dediğiniz gibi yetersiz gelirse arttıracağım. Şuan testo ve deca'ya başlamış bulunuyorum 1 haftadır. Sizin önerebileceğiniz kür sırasında en azından yan etkileri hafifletici bir pct öneriniz varmıdır ? Veya kürü kullan kür sonunda duruma göre pct yaparsın diye mi düşünüyorsunuz ? Teşekkür ederim.

AnarchyZone, 3 saat önce yazdı:

İlk kürde Deca yerine Bolde veya Rimobolan tercih etmek daha doğru olur. İlk kür için 750mg Testo biraz fazla sanki

Evet 750 mg fazla olduğunu buralarda gezinirken anladım , ve haftada 500'e düşürdüm haftada 2 enjeksiyon 500 testo yapiyorum şuan , fakat deca'nın dozajı'da 10 hafta - haftada 500 mg 2 enjeksiyon olarak duruyor , bunu düşürmelimiyim bilmiyorum. Ve kür esnasında ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum , kür sonu elbette sonuçlara göre bir pct'ye gireceğim.

ahmet377, 3 saat önce yazdı:

kesinlikle yaptığın bulk kürü orta-üst seviye arası bir kür, başlangıç kürü değil, önce onu söylemek istiyorum, deca yerine bolde yada primobolon eklemeni ve testoyu 300-500 arasına çekmeni öneririm 

En başında testo - bolde - mk677 tasarlamıştım kafamda fakat hoca testo-deca-mk677'nin daha iyi olacağını söyledi belkide vucudumdaki yağ endeksinden dolayı bilmiyorum , vucudumda yağ yok denecek kadar az seviyelerde. Şuan Testo-deca-mk677 kürüne başlayalı 1 hafta oldu fakat deca'da haftada 500 gözüküyor. Onu düşürüp düşürmemek konusunda pek bir bilgim yok. Burada yazılanlardan dolayı testoyu 750 den 500 e çektim ama deca konusunda fikrim yok.

brkbsk, 3 saat önce yazdı:

Daha önceden deca kullanmadım ama yüksek mg testo kullandım 700 e kadar çıktım ne kadar yüksek olunca verimin okadar yüksek olmadığını öğrendim. aromataz oldum e2 yükseldi dengede tutmak zor oluyor şuan haftalık 125 mg trt dozajlama yapıyorum formum daha güzel duruyor. Biraz kullandığım ürün kalite farkıda oldu tabiki. Beslenmede ise yulaf 100 gram sindirimi yorabileceğini düşünüyorum kişiye göre değişir tabiki ama bence sindirimi daha hızlı karbonhidrat kaynaklarına yüklenmen daha iyi olur diye düşünüyorum 

Evet hocam bende testo'nun dozajının yüksek olduğunun farkına vardım 750 den 500'e çekmeye karar verdim , kür sonunda ne olacağına bakacağım. Deca'da haftada 500 10 hafta şeklinde gözüküyor ondan biraz şüpheliyim ve bilen arkadaşlara soruyorum normalmidir düşürmem mi gerekli diye .

deluxes, 3 saat önce yazdı:

İlk kürden deca, boldonene gibi ilaclari kullanmak çok tehlikeli bana kalırsa. Boldenone onermisler ama böbrekler üzerinde çok sıkıntılı bir ilaç, sonuçta veteriner ilacı.

250mg testo ile başlayıp, verim azaldıkça dozajini yükseltip yanına rimobolan ekleyebilirsin. Mk677'de kullanabilirsin yanında faydası olur iştah konusunda.

Teşekkür ederim hocam , evet ilk kürden testo'nu yeteceğini bir kaç makalede okudum fakat çoğu kişi yanına mutlaka bir anabolizan ekleme'de fayda olacağını söylediler , ve hoca haftada 500 deca 750 testo önerdi. mk677'ile birlikte. Ben de buradan araştırdıklarıma göre testo'yu 500'e çektim ama deca'yı sabit tutup tutmama konusunda endişeliyim çünkü kürde 10 hafta , haftada 500 deca var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AnarchyZone    23
KenjiKawai, 4 saat önce yazdı:

Evet 750 mg fazla olduğunu buralarda gezinirken anladım , ve haftada 500'e düşürdüm haftada 2 enjeksiyon 500 testo yapiyorum şuan , fakat deca'nın dozajı'da 10 hafta - haftada 500 mg 2 enjeksiyon olarak duruyor , bunu düşürmelimiyim bilmiyorum. Ve kür esnasında ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum , kür sonu elbette sonuçlara göre bir pct'ye gireceğim.

Omega 3, Milk thistle, Saw palmetto, multivitamin bunları eksik etme. Kür öncesi, kür ortası ve kür sonrası tahlilleri takip etmeyi unutma hocam. Burada paylaşırsan da yardımcı olacaklardır.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KenjiKawai    0
AnarchyZone, 41 dakika önce yazdı:

Omega 3, Milk thistle, Saw palmetto, multivitamin bunları eksik etme. Kür öncesi, kür ortası ve kür sonrası tahlilleri takip etmeyi unutma hocam. Burada paylaşırsan da yardımcı olacaklardır.

İlgi ve alakana teşekkür ederim hocam. B12-D3-Zinc Ve Magnezyumun Yanına Bunları Ekleyeceğim. Bahsettiğiniz Milk Thistle Ve Saw Palmettoyu Yine Aynı Şekilde 24 saate bir alacağım kür boyunca doğru anladım umarım ? 
@AnarchyZone

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    141
AnarchyZone, 9 saat önce yazdı:

Allah’ım Bolde mi hocam kim sizin ağızınıza sakız gibi ilk kürden Boldenone Undesilenat gibi nörotoksik aynı zamanda kardiyotoksik olan CBC’deki HBG, HCT ve RBC değerlerini bozabilme kapasitesine sahip, tansiyon artıran sol çentikler hipertrofiyi artmış tansiyon ile ve aynı şekilde lipid profilini bozarak destekleyen bir anabolik steroidi ilk kürden önerir…

üstelik arkadaş pct yapmak isterse en az “half life (yarılanma ömrü) x5 gibisinden bir denklem ile PCT yapmak zorunda ki bu 14-15 x5’tir PCT yapmadan en az 75 gün önce Boldenonu kesmesi ve o zaman başlaması lazım (en iyi ihtimallerden birinde.) teorik olarak kanda 200 güne kadar kalabilen bir bileşikten bahsediyoruz ilk kür için sence uygun mu dostum ?

bununla da kalmamış ilk kür için Prinobolone gibi FDA onaylı otantik eczane ilacını Boldenone gibi ve ya boldenoneyi bu ilacın alternatifi sanma gibi bir hataya da düşmüyorsunuzdur inşallah çünkü bitişi zaten androst temelli karbon iskeleti yapısını kullanırken diğeri dihidrotestostetone temelli. Bu iki bileşiğin aynı amacı taşımasının sebebini sanan cahiller bu iki bileşiğin 1. Ve 2. Karbonu arasındaki “çift bağ” dediğimiz Alfa1’i “aromataz enzimini bloke etmeye yarayan” özelliğinden ötürü inanır. 

• Beğen 1
  • +1 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.800
  • Kilo alamıyorsan yeteri kadar yemiyorsundur. Ahmet mehmet o kadar yediğinde kilo alabiliyor olabilir. Senin metabolizman farklı. Ölümüne yiyeceksin. 
  • Kilo alamayan biri için şu makro düzeni 3000 - 3200 kalori ki yetmez. 
  • İlk kürde 63kg adama şu dozları yazan insan hoca moca değildir uzak dur.
  • İlk kürde deca yazan adamdan koşarak kaç. Üstüne 500mg deca ne demek!
  • Daha antrenman kültürünü oturtamamış birinin küre girmesine karşıyım. Önce natural olarak 2 sene düzenli git ve kürü yapabileceğini kanıtla.
  • Beğen 4

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AnarchyZone    23
heisenbergg, 4 saat önce yazdı:

Allah’ım Bolde mi hocam kim sizin ağızınıza sakız gibi ilk kürden Boldenone Undesilenat gibi nörotoksik aynı zamanda kardiyotoksik olan CBC’deki HBG, HCT ve RBC değerlerini bozabilme kapasitesine sahip, tansiyon artıran sol çentikler hipertrofiyi artmış tansiyon ile ve aynı şekilde lipid profilini bozarak destekleyen bir anabolik steroidi ilk kürden önerir…

üstelik arkadaş pct yapmak isterse en az “half life (yarılanma ömrü) x5 gibisinden bir denklem ile PCT yapmak zorunda ki bu 14-15 x5’tir PCT yapmadan en az 75 gün önce Boldenonu kesmesi ve o zaman başlaması lazım (en iyi ihtimallerden birinde.) teorik olarak kanda 200 güne kadar kalabilen bir bileşikten bahsediyoruz ilk kür için sence uygun mu dostum ?

bununla da kalmamış ilk kür için Prinobolone gibi FDA onaylı otantik eczane ilacını Boldenone gibi ve ya boldenoneyi bu ilacın alternatifi sanma gibi bir hataya da düşmüyorsunuzdur inşallah çünkü bitişi zaten androst temelli karbon iskeleti yapısını kullanırken diğeri dihidrotestostetone temelli. Bu iki bileşiğin aynı amacı taşımasının sebebini sanan cahiller bu iki bileşiğin 1. Ve 2. Karbonu arasındaki “çift bağ” dediğimiz Alfa1’i “aromataz enzimini bloke etmeye yarayan” özelliğinden ötürü inanır. 

Kişilerin kendi tercihi hocam. Decayı tercih edende var böyle düşünürseniz. Ben kendi fikrimi belirttim ki zaten direk boldenon kullan demedim. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onur41_38    72

Arkadaşım merhaba,

ilaç dozajları benim kendi fikrimce ve yaşadığım tecrübeler kadarınca sana nacizane tavsiye vermek adına 500 testo, 300 deca olmalıdır ideali bu işin bu olduğuna inanıyorum ki ilk kürüm diyorsun.

gelelim beslenme tavsiyeme senin beslenmen aşırı derece yetersiz. bir kere tavuk göğsü en az 500 gr olmalı (ki bu rakamlar çiğ olarak verdiğini baz alıyorum) ayrıca sana benden bir tavsiye eti cicibebe sabah bir paket akşam bir paket (şeker meker detaylarına takılma 63 kg sın yiyeceksin) bak gör kilo alıyon mu almıyor mu.

senin kalori alımın en az 4500 vs olmalı bu iş böyledir. antreman ilaçlar hepsi bir yere kadar mutfak vücudunu inşaa ettiğin yerdir. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    3
KenjiKawai, 16 saat önce yazdı:

Teşekkür ederim hocam , yani aslında bende pek anlayamadım , işin maddiyat boyutunda bolde ve deca aynı miktardı hemen hemen belki araladında 5 £ oynuyordu fakat hoca direk deca'ya yönlendirdi belki de yağ oranım aşırı düşük olduğu için deca'dan daha fazla verim alabileceğimi zannetti sanırım. Kür geleli 1 hafta oldu ve şuan 750 testo yerine haftada 500 testo yapiyorum 10 hafta'da 500 deca'ya devam etmeyi düşünüyorum. Beslenme konusunda 400-500g karbonhidrat , 300g protein aliyorum , eğer dediğiniz gibi yetersiz gelirse arttıracağım. Şuan testo ve deca'ya başlamış bulunuyorum 1 haftadır. Sizin önerebileceğiniz kür sırasında en azından yan etkileri hafifletici bir pct öneriniz varmıdır ? Veya kürü kullan kür sonunda duruma göre pct yaparsın diye mi düşünüyorsunuz ? Teşekkür ederim.

En başında testo - bolde - mk677 tasarlamıştım kafamda fakat hoca testo-deca-mk677'nin daha iyi olacağını söyledi belkide vucudumdaki yağ endeksinden dolayı bilmiyorum , vucudumda yağ yok denecek kadar az seviyelerde. Şuan Testo-deca-mk677 kürüne başlayalı 1 hafta oldu fakat deca'da haftada 500 gözüküyor. Onu düşürüp düşürmemek konusunda pek bir bilgim yok. Burada yazılanlardan dolayı testoyu 750 den 500 e çektim ama deca konusunda fikrim yok.

Evet hocam bende testo'nun dozajının yüksek olduğunun farkına vardım 750 den 500'e çekmeye karar verdim , kür sonunda ne olacağına bakacağım. Deca'da haftada 500 10 hafta şeklinde gözüküyor ondan biraz şüpheliyim ve bilen arkadaşlara soruyorum normalmidir düşürmem mi gerekli diye .

Teşekkür ederim hocam , evet ilk kürden testo'nu yeteceğini bir kaç makalede okudum fakat çoğu kişi yanına mutlaka bir anabolizan ekleme'de fayda olacağını söylediler , ve hoca haftada 500 deca 750 testo önerdi. mk677'ile birlikte. Ben de buradan araştırdıklarıma göre testo'yu 500'e çektim ama deca'yı sabit tutup tutmama konusunda endişeliyim çünkü kürde 10 hafta , haftada 500 deca var.

Evet doğru yanına bir anabolizan ile daha etkili olur fakat ekleyecem diyorsan bütçen de el veriyorsa rimobolan eklemeni tavsiye ederim. Nor19 grubunu 3. 4. Kürden sonra kullanmayı tavsiye ederim en azından bende öyle yapacağım.

Sonuçta yarışma hedefimiz yok, bu isi en iyi tölare edebileceğimiz şekilde uzun yıllar yapmak için çok ağır ilaçların ve dozajlarin altina girmeyi mantıklı bulmuyorum.

tarihinde deluxes tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: dragx
      iyi forumlar dilerim,
      20 yaşındayım ve ailemle bugün steroidler konusunu konuştum bana maddi manevi olarak destek vereceklerini 
      ilaç masraflarım beslenme masraflarım vitamin ve koruyucu masraflarım tedavi ve kontrol masraflarım bunları karşılayacaklarını ve beni destekleyeceklerini söylediler ve size şunları sormak istiyorum 2  yıllık spor geçmişim var
      hangi ilaçlar ilk kür için mantıklı olur hangi koruyucular ve vitaminleri kullanmalıyım cevaplarsanız çok müteşekkir olurum iyi forumlar dilerim 
    • Yazan: Cukurrrr
      Arkadaşlar Merhaba,
      KÜR DETAYLARIM:
      Testosteron 600 mg Boldenon 600 mg Küründeyim bugün tahlil verdim ancak bolde kullanıcılarında b12 yüksek çıkarken benimki nerdeyse sınırda çıktı ürünün sahte olup olmadığını başka nasıl anlayabilirim testestoron da sorun yok o çalışıyor ancak boldenone da durumlar böyle yardımcı olursanız sevinirim.

• Yazan: BRABUS
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Bulk kürü için bu ilaçlar ve dozajlar sizce nasıl?
      KÜR PLANLAMASI:
      Testosteron Enanthate 500mg Boldenon 400mg Npp 150mg GHRP-6 5mg CJC-1295 5mg 5iu Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: Pnshr
      Hocalarım merhaba,
      Bulk kürüne giriyorum. Yazın 150Testo 300 Tren kürü  yapmıştım sonrasında biraz Trt devam ettim. 1,5 aydır da ilacı full kestim gözlemlemek için Pct de yapmadım bilerek. Şimdi bulk kürü yapıp bitince dinlenip yaza giriş kür yapacağım.
      KÜR DETAYLARIM:
      250 Testo E. 200 Deca 200 Bolde Koruyucular omega 3vs vs. olarak ilerlemeyi düşünüyorum. Bu dozlarda kan tahliline göre gittiğim yere kadar gideceğim tahlile bağlı. Bu dozlar yeterli midir? Bir diğer sorum 1,5 ml ilaç bulunan şırıngaya ne kadar evigen çekmem yeterli?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.