Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

roidmax

Alman Hacim Programı deneyenler ?

Önerilen İletiler

roidmax    49

Merhaba arkadaşlar,

 

Aranızda Alman Hacim Programını, kür içi veya kür dışı deneyenleriniz var mı ? Sizce bu program gerçekten denildiği gibi etkili midir ?

 

Ben spora başladığım ilk yıl 6'ıncı ayda bu programa başlamış ve 3 aşamasını 15 hafta süren bir dönemde kullanıp oldukça iyi verim almıştım.

 

Forumumuzda bu ünlü program ile ilgili konu olmadığını farkettim ve sizlerin de görüşlerini almak istedim. Böylece forumumuza yeni girenler için de yararlı bir konu olacağını düşünüyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Bay-T    4.238
Merhaba arkadaşlar,

 

Aranızda Alman Hacim Programını, kür içi veya kür dışı deneyenleriniz var mı ? Sizce bu program gerçekten denildiği gibi etkili midir ?

 

Ben spora başladığım ilk yıl 6'ıncı ayda bu programa başlamış ve 3 aşamasını 15 hafta süren bir dönemde kullanıp oldukça iyi verim almıştım.

 

Forumumuzda bu ünlü program ile ilgili konu olmadığını farkettim ve sizlerin de görüşlerini almak istedim. Böylece forumumuza yeni girenler için de yararlı bir konu olacağını düşünüyorum.

 

Hocam şöyle bir kaynak var; http://www.bodybuilding.com/fun/luis13.htm

 

Sistemin artıları;

 

1- gvt sizi her yönden disipline ediyor, hareket süresi, dinlenme süresi. her hareketi kaç saniyede yapacağınız ve ne kadar dinleneceğiniz belli. ben şu zamana kadar dikkat etmezdim süreye, kimi zaman ağırlığı kafama göre yavaş indidir yavaş kaldırır kimine göre pump yapardım. dinlenme sürelerinde ise genelde fazla oyalanırdım. bunun nedeni hep daha ağır girebilmek içindi. bu program ile süreleri disipline etmeye kendinizi zorlamalısınız 402 kuralı 202 kuralı veya 20x kuralına uymak şart. dinlenme süreleri de belli hareketler de belli bu yüzden overtrain olmanız imkansız. ben genelde araları gereksiz uzun tutardım ve şu hareketi de ekleyeyim şunu da yapayım bunu da yapayım derken mesela sırtta 4 olması gereken hareket sayısı 6 yı bulurdu ve overtrain olurdu bile bile. gvt de zaten pestiliniz çıkıyor isteseniz de fazladan hareket yapamazsınız süreniz belirli antrenman süresi olması gereken sürede bitiyor.

 

2- manevi doyumu çok yüksek. gerçekten pestiliniz çıkıyor, yoruluyorsunuz ve çalıştığını hissediyorsunuz. ben uzun süredir çalılıyorum fakat ne denediysem bacak kasları dışında öyle pestil çıkması falan yaşamıyordum. az biraz triceps veya göğüs günü arkası ağrı oluyordu ama fazla değil. gvt de ne çalılştı isem ertesi gün ağrılar sağlam oluyor ve iyice çalışmış olduğumu hissediyorum bu da manevi doyum sağlıyor. ilk gvt göğüs günü sonrası 2 gün süren ağrılar bana vücut geliştirmeye ilk başladığım anları hatırlattı sanki hiç göğüs çalışmamışım daha evvel gibi ağrı oldu. bu ağrılar normal bacak programı sonrası 1-2 gün sürerken 10x10 lu squatlı bir bacak antrenmanından sonra 4 gün sürdü özellikle 2.gün yürüyemiyordum. ve sonuç olarak boşa çalışmadığınızı anlıyorsunuz. değilse eski programlarda iş rutine biniyordu, olaydan soğuyordunuz ve artık kür şart kür şart fikri kafanızı kurcalıyordu. ilk kürüne girmeyi düşünen ve platoda olanlar bu gvt yi bir denesin derim.

 

3- ağır girememe kompleksi. bende özellikle bench press de istediğim kilolara tam giremediğim için yardım alarak, nizamı yapışı bozarak hep kilo arttırıyordum ve sonuca ulaşamıyordum. hatta ağır basayım diye dinlenme sürelerini de uzun tutuyordum gereksiz yere. gvt de ağır kilolara gerek yok. veya ağır giremedim diye kafaya da takmıyorsunuz. önemli olan sürelere riayet etmek ve nizami yapmak zaten kaslarınız gerekli şekilde yıpranıyor ve zorlanıyor. diyelim 10 set dambıll press yapacaksınız. gerçeten yorucu. haliniz kalmıyor ama yaptığınız kilo normale göre düşük olduğu için bir şekilde o seti çıkarıyorsunuz. seti çıkarırken tüm göğsünüz tüm destekleyicisi vs fibrili tendonu hepsinin devreye girdiğini hissediyorsunuz. yani normal programda mesela yüksek bir kiloyu 6 tekrar yapacaksınız 5 de bitersiniz yardım alırsınız vs tekrar çıkar veya çıkmaz. ama gvt de kilo bir şeklide kaldırılıyor ama tüm göğüsünüzün devreye girdiğini hissediyorsunuz.

 

Sistemin eksileri;

Çok monoton hatta setleri karıştırabiliyorsunuz. 10 set squat varsa 6.sette bezmeniz mümkün çünkü hem sıkıcı hem yorucu.

 

1- salon kalabalık ise sorun olabilri mesela triceps için dips yapacaksınız veya leg curl yapıyorsunuz makineyi bekleyen çok ise gvt olmaz. çünki zaman çok önemli dinlenme sürelerini geçmemeniz lazım. ama millet sizin kadar dikkat etmez sağ sol ile konuşur oyalanır ve sizin hassasiyetinizi anlamaz. dips yapacaksınız dips makinasında mide hareketi yapan arkadaş işi bitince orada beklemeyi yeğler ise sizin triceps yalan olur. hele bir de makinedeki aralarda sağa sola mesaj atan bir bayan ise. ben dedim ki benim program değişik, zamanları önemli, siz hareket bitince müsade edebilir misiniz, süperset denen bir sistem uyguluyorum bir hareket bitince hemen bunu yapmam lazım derseniz o da sizi süperset müperset diyince sanki hava atmaya yazmaya çalışıyormuşum sanarak banane süper çalışıyorsan başka hareket yap derse kafa ne sinir kalıyor ne de program. dediğim gibi salonun durumu önemli.

veya salonunuzdaki hocanın tek biliğdi 10 8 8 6 tavuk pilav kür ve antrenman sistemlerinden habersiz ise napıyorsun olm mal mısın 10 kere aynı şey yapılır mı veya siz 402 yaparken oğlum kağnı gibi indirmesene şunu indir 1 saniyede aşağıda iyice ger bekle falan deyip karışırsa işiniz yoksa adama gvt anlatın bir de.dumbelllls

 

2- hareket sayılarının az oluşu acaba eksiklik duygusu uyandırıyor mesela kol için 1 hareket, sırt için 1 veya 2 hareket. acaba bazı yerler eksik mi kalıyor hissi uyanıdırıyor. aslında dediğim gibi nizami yaparsanız tüm hedef bölge iyice çalışıyor ama yine de haftalar arası hareket değiştirme konusu sorularımın arasında.

 

gvt kanısında genel yorumum motive edici ve yorucu olması. :crs

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49
Bir de mide bulantısı ve kusma gibi yan etkileri var diye duymuştum :)

 

Bende inanılmaz baş ağrısı yapıyordu bu program.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    233
2 yorum da da şikayet vari dönüşler var pek yararlı değil gibi :sout:-(

 

Selamlar,

 

Eskiden beri takip ettiğim forumlarda onlarca pozitif geri dönüş okumuştum hocam. Yorucu ve stresli bir sistem olduğu doğrudur ama ben şahsen yararlı değil diyemem. :tar:kah:pen

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    851

Denemeden yorumda bulunmak olmaz evet her bünyede farklı tepkimeleri olacağı kanısındayım bende.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×