Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

metinav

Insülin dost mu, düşman mi ?

Önerilen İletiler

metinav    4.852

İnsülinin ana görevi, kaslara glikoz ve amino asit sokmaktır.Bunun yanında daha fazla da görevleri vardır.

Vucut geliştirme sporu yapanlar çok fazla yemek yerler, fakat ne kadar yerseniz yiyin yeterli insülininiz yoksa kaslarınıza bu gıdaları sokamazsınız.Ve sokamadığınız kandaki tüm glikoz idrar yoluyla atılacaktır.Yine bir çok sporcunun kullandığı HGH ilaçları insülin direncini arttırmaktadır.İFBB pro sporculardan duyduğumuz kadarıyla, hgh kullanımı kas gelişimini azaltmaktadır.Bu nedenle yarışma öncesi kullanmayı tercih etmişler yada, yerine insülin kullanmışlardır.İnsülin keşfedilmeden önce diyabet hastaları kasları eriyip tükenene kadar açlık yaşar ve öyle ölürlerdi.

Hiperplazi ve hipertrofi ayrımına gelirsek, hipertrofi var olan hücrelerin hacimsel genişlemesine denir.Hiperplazi ise hücrenin bölünerek çağalması olayıdır.Hipertrofik büyüme kalıcı olmayıp şartlar sağlanmadığı zaman eski hale dönüşü kolaydır.40 yıllık sporcular da bile hipertrofik küçülme kolaylıkla gerçekleşmektedir.

Yapılan testlerde görülmüştür ki hgh kullananlarda kas dokusunda hiperplazi ortaya çıkmamaktadır.Elde edilen sonuçlarda hgh kullanımı sonucu kemik ve tendon gibi dokularda hiperplazi etkisi görülmüştür.Uzun süre hgh kullanan eski sporcularda hiperplazi etkisiyle kas büyümesi olmadığından, 280 libre kütleden 150 libre kütleye küçülme yaşanmaması gerekirdi.Bu da gösteriyor ki hgh kas dokuda hiperplazi oluşturmuyor.Günde 27 ünite büyüme hormonu kullananlarda bile kas hücresinde hiperplazi görülmüyor.

İnsülin salgılanması ve büyüme hangi zamanlarda gerçekleşiyor sorusuna cevap olarak: Yemek yediğimiz sürece insülin salgılarız ve insülin salgıladığımız sürece zarar gören kaslarımız onarılır olacaktır.İnsülin vucutta bloke edildiğinde, kas gelişimi tamamen durur.Bu da bize gösteriyor ki insülin etkisi kas gelişimi için anahtar öznedir.Bazı sporcular büyümek için deli gibi yemek yerler fakat kullandıkları hgh yüzünden insülin sistemine zarar verdiklerini bilmezler.

Kandaki yüksek glikozun zararları bilenleri her zaman korkutmuştur.Yüksek kan şekeri sinirleri öldürür, bir çok organda hasar yaratır ve diyabete neden olur.Bir çok sporcuda yüksek kan şekeri nedeniyle bacak kaslarında sinir hasarı gerçekleşmiş ve kasları küçülmüştür.Diğer sinir hasarı yaşanılan bölge de bağırsaklardır.Zamanla sinir harabiyetinden dolayı bağırsak hareket fonksiyonu azalır ve çalışmaz hale gelir.Gh kullanımının en dikkat çekici etkisi bağırsak da yavaşlama ve gıdaları işleyen bakterilerin ince bağırsağa geçmesinin sağlanması sonucunda, yoğun gaz üretimine ve bağırsaklarda genişlemeye neden olma etkisidir.İnce bağırsak normalde steril bir ortamdır ve bakteri bulunmaz...

İnsülinin 3 farklı çeşiti vardır.Bunlar kısa orta ve uzun etkili insülinler olarak ayrılır.Kilo alımı-kilo kaybı ve iştah artışı-iştahsızlık gibi etkilere neden olurlar.Mesela "lantus" iştah artışı ve kilo alımı yaparken, "levemir" iştahı kapatır ve kilo kaybı yapar.Tamamen amaca yönelik kullanım ve planlama gereklidir.Diğer farkta insilün ilaçlarının reseptörlere ne kadar güçlü bağlanıp bağlanmama yönüyledir.Bazı insülin ilaçları doğal üretimden de zayıf afiniteye sahiptir.Üçüncü etki de, igf-1 artışı yapan ve yapmayan insülinler olarak ayrım yapılabilir.Mesela lantus küçük dozlarla bile igf-1 artışı sağlar.

Uzun etkili insülinler günde tek doz olarak kullanılırlar.Sabah alınan tek doz yaklaşık 16 saat insülin seviyesini yüksek tutacaktır.Ve bu süre içerisinde beslenme yoluyla aldığımız tüm gıdalar daha az kayıpla kaslarımıza geçebilecektir.Çalışmalar insülinin doğada en anti-katabolik madde olduğunu göstermiştir.Yeterli glikozla birlikte insülin salınımı olduğunda, katabolik ajan olan glukagon salgısı durdurulur.

Vucut geliştiriciler için diğer seçenek kısa etkili insülinlerdir.Yemekten 15-20 dakika önce alınmalı ve sindirim süreciyle birlikte hızla pik yaparak gıdaların kas içerisine sokulması sağlanmalıdır.Sürelere dikkat edilmezse katabolik hormon olan glukagonun etkisine girilir ve yemeğin bir kısmı heba edilmiş olunur.Genelde kullanılan kısa etkili "humolog" formu tercih edilmektedir.

Gelelim insülin dozunu ayarlamaya, diyabet hastaları için tıbbi seviye ünite başına 4-18 gram karbongidrat aralığındadır.Herkesin vucudu ve insülin seviyesi farklı olduğu için doz ayarlamasını test ve hesaplamayla bulmak gerekiyor.Mesela 100 gram karbonhidrat içeren bir öğünün öncesinde en düşük seviye 2 ünite insülin alalım.Ve 1-2-3-4 saat sonra kan şekerini ölçelim.Eğer aldığımız ünite miktarı kan şekerimizi yeteri kadar düşürüyorsa o seviye bizim için baz alınmalıdır.Eğer kan şekeri geçen zaman içinde düşmüyorsa insülin miktarını kademeli olarak arrttırp tekrar kontrol ederek kendi seviyemizi bulmaya çalışırız.

KİMSEYE İNSÜLİN KULLANIMINI ÖNERMİYORUM ! Fakat insanlar tehlikelerini çok fazla abartıyorlar bu da bir gerçek.Şimdiye kadar çok yüksek doz insülin kullanıp yemek yemeden yapılan intihar girişimlerinde bile, % 2,7 oranında bir ölüm gerçekleşmiştir.

Netleşmesi için şöyle bir örnek verilebilir : 3000 kalorilik bir öğünde karaciğerde gerçekleşen işlem sonunda, pankreas 70 iü insülin salar sisteme.Aslında portal kanaldan karaciğere iki katı insülini serbest bırakır fakat, karaciğer bu dozun yarısını devredışı bırakır.5 ünite alınan insülinin çok olduğunu düşünenler için, sanırım bu örnek iyi bir yaklaşım sunar.

İnsülin kullanımına dair deneyimlerim ve görüşlerim şu şekilde.Çoğu erkek büyümek için 5-6 bin kalorilere çıkmaktadır.Bu miktara göre insülin alımının ortalama seviyesi, kısa etkili 5 iü+ uzun etkili 30 iü şeklinde planlanabilir.Daha yüksek bir aralık için ise, 15/50 iü seçilebilir.Bu tamamen kişiye özel ve beslenme rejimine göre uygulanmalıdır.

İnsülin şişmanlatır mı diye bir soru soruluyor.İNSÜLİN ŞİŞMANLATMAZ ! Eğer şişmanlatsaydı gergün insülin vurulan diyabet hastaları obez olmuş olurlardı :) Şeker hastası bir çok vucut geliştiren bulunmakta ve hiç biri şişmanlamamaktadır.

Şişmanlığın sebebi insülin direncidir.Yersin insülin salgılarsın, yemezsin yine insülin salgılarsın fakat asla fit değilsindir.Bunun sebebi bozulan insülin mekanizmasıdır.İnsülin direnci kas hücrelerinin insüline karşı tepkilerinin azalmasına denir.Yag ve kas hücreleri farklı tepkiler verdikleri için aynı şekilde artmaz ve azalmazlar insülin etkisine göre...
Kaslara insülin duyarlılığını arttırmak yağlara ise azaltmak için, mesela glutamin gibi takviyeler kullanabilirsiniz.Doğal olarak kaslarınızdan fazla yağ dokunuz insüline hassas olursa genetik olarak, normal insülin seviyenizle de yağlanacaktınız.

Basit bir örnek verelim: beslenmenizin standart tutulduğunu varsayarak, 6 ay sonunda 10 kg kas 1 kg yağ kazandığınızı düşünelim.İnsülin kullandığınızda bu oran 20 kg kas 2 kg yağ şeklinde ikiye katlanacaktır.Burada yağ artışı olması olumsuz gibi gelebilir fakat 6 ay içerisinde iki katı kas elde edebilmek insülin olmadan mümkün değildir.Bu açıdan bakıldığında ne büyük bir fayda sağladığını anlamak zor olmaz.

Doymuş yağlar insülin direnci için kötüdür.Onun yerine pufa yağları tercih edilmeli.Pufa yağları insülin hassasiyetini arttırır, beyaz yağ kazanımını azaltır ve deri altı yağ kalınlığını düşürür.İnsülin kullanımı sırasında asla yağı sıfırlamayın, bu büyümeye zarar verecektir.

İnsülin kullanırken boş şeker yemeyin, normal öğünlerinizi tüketin.Kas gelişimi sağlamayan dekstrozlu şekerli gıdalardan uzak durun.Her öğünde karbonhidratınızı, proteininizi ve yağınızı gerekli miktarda almaya dikkat edin.
Başarılar dilerim.
 

tarihinde metinav tarafından düzenlendi
  • Beğen 19
  • Vayyyy!! 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


MarkoPaşa    37

Kardeşim çok güzel özetlemişsin ben 10 yıldır tip1 diyabetim son 2 senedir yarışıyorum çok deneme yanılma yaşadım hastalık dışında asla önermiyorum kimseye

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Güzel açıklama ama merak ettiğim bir konu var. Vücut 70 ui üretiyor ve ortalama 45 ini kullanıyorsak biz neden dışardan 5 - 10 ui insülin almak bizde etkiye sebep oluyor. Bir diğeri ise vücuda insülin soktuğumuzda normal üretim duruyor mu? Birde hiç ölçüm yapmadan 1.75 lik 90 kg %10 yağ oranına sahip biri yemekler den önce günde 3 kere 2 ui kullansa nasıl olur?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, 54 dakika önce yazdı:

Güzel açıklama ama merak ettiğim bir konu var. Vücut 70 ui üretiyor ve ortalama 45 ini kullanıyorsak biz neden dışardan 5 - 10 ui insülin almak bizde etkiye sebep oluyor. Bir diğeri ise vücuda insülin soktuğumuzda normal üretim duruyor mu? Birde hiç ölçüm yapmadan 1.75 lik 90 kg %10 yağ oranına sahip biri yemekler den önce günde 3 kere 2 ui kullansa nasıl olur?

Pankreas 140 ünite üretip karacigere iletiyor.Karacigerde islem gören gida maddelerine göre 70 ünite civari kullaniliyor.Bu degerler ortalama ve kisiye göre degişken.Ayrica tek seferde bu insülini üretmiyor gün icerisinde parca parca saliyor beslenmeyle orantili olarak.

Dikkat ettiysen insülin dozunu kisisel olarak ayarlamak gerektigini belirttim yazida.Tesbit etmek icin hangi dozun yeterli geldigini deneme yanilmayla bulmak gerekiyor.Yemek öncesi kullanilan hizli etkili insülin icin ortalama deger 15-20 ünite civari yeterli oluyor genellikle.Yenilen yemegin cinsi de bu miktari arttirip azaltabilir.Burada genel bilgi veriliyor, deneyimle realize edilmesi gereken bir sey insülin dozu.

İnsülin depo edilen bir hormon ve gida alindigi anda uygun bir dozda pankreas hücrelerinden saliniyor.Bu hücreler yeterli insülini sentezleyemezse kas gelisimi yavaslar.Disaridan alinan insülin saglikli insanlar veya vucutcular icin ikame etme olarak kullanildigindan herhangi bir üretimi durdurmasi durumu beklenmez.Fakat saglikli insanlarin uzun süreler kullanmasi tavsiye edilmez.

Endojen insülin miktarini arttirarak da gidalardan daha fazla yararlanim söz konusudur.Bunun icin insülin salgilattirici diyabet ilaçlari kullaniliyor.Baska bir yorumda gliklazid etken maddeli diyabet ilacinin tek basina beslenmeyi degistirmeden danabol kadar kilo arttirabildigini belirtmistim.Öneride bulunmam mümkün degil, gerekli bilgiler yazıda var.

Sağlikli sporlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hocam 15 20 ui demişsiniz. Ben kademe kademe 16 ui kafar çıktım daha doğrusu çıkamadım. 12 ve 14 ui geldiğimde krizler başladı terleme aşırı açlık vs gibi 10 ui de tuttum 3 hafta lakin yağlanma başladı bel ve kalça üstünde aşırı yağlanma farkettim cardio lara rağmen ve kestim acaba dedim günde bir kere vuruyorum da diğer önlerinde vücut insülin sentezlenmiyorda yağ mı depoluyor? neyse eski halime gelmem 2 ayı buldu. Hastaneden toktuk ölçtürdüm 55 çıktı. Sizden ricam bu ilaç max kaç hafta kullanılmalı? ne kadar aralıklarla kullanılmalı.? Ve aideal ui ölçerek nasıl bulabilir ilk yazınızı tam anlıyamadım daha detaylı yazabilirseniz minnettar kalırım teşekkür 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, 6 dakika önce yazdı:

Hocam 15 20 ui demişsiniz. Ben kademe kademe 16 ui kafar çıktım daha doğrusu çıkamadım. 12 ve 14 ui geldiğimde krizler başladı terleme aşırı açlık vs gibi 10 ui de tuttum 3 hafta lakin yağlanma başladı bel ve kalça üstünde aşırı yağlanma farkettim cardio lara rağmen ve kestim acaba dedim günde bir kere vuruyorum da diğer önlerinde vücut insülin sentezlenmiyorda yağ mı depoluyor? neyse eski halime gelmem 2 ayı buldu. Hastaneden toktuk ölçtürdüm 55 çıktı. Sizden ricam bu ilaç max kaç hafta kullanılmalı? ne kadar aralıklarla kullanılmalı.? Ve aideal ui ölçerek nasıl bulabilir ilk yazınızı tam anlıyamadım daha detaylı yazabilirseniz minnettar kalırım teşekkür 

Hangi insülin tipini kullandin ? Aldigin insülin beslenmen icin fazla gelmis anlattiklarina göre.İnsülin yag hücrelerine de kas hücrelerine de farkli seviyelerde etki eder.Bu genetige bağli hassasiyet biraz da.Glutamin yada yağ dokuyu insüline duyarsizlastiracak baska destekler kullansaydin beraberinde, daha iyi olurdu.

Kullanim süresi kür icinde 2-3-6 aylik periyotlar seklinde olabilir, bu tamamen kullanilan insülin tipine ve amaca bağli.

Yazida insulin dozunun nasil belirlenecegi yaziyor ama kisaca tekrar edeyim.Mesela sabah kahvaltisi yapiyoruz 1000 kalori olsun.Bir insulin ünitesi 15 kaloriyi kasa sokabildigini varsayalim.Buna göre 1000 kaloriyi tamamen hucrelere sokabilmek icin 1000/15 =67 ünite insülin gereklidir diye düsünebiliriz.Yazida belirttigim gibi bu kisisel araliklar degiskendir.Diyabet hastalari icin 4-18 kalori arasina tekabul eder.

Beslenmede ki kalorinin karbonhidrat+protein kismi insülin hesabina katilmali, yağlar değil.

Simdi hesapladigimiz deger teoride gecerli bunu vucudumuzda ölcerek dogrulamaliyiz.O nedenle dusuk bir degerden baslayip kademeli olarak arttiracagiz.10 ünite vurup yemegin ardindan 1 saat sonra, 2 saat sonra, 3 saat sonra kan sekerini ölcüyoruz.Kullandigimiz insulin miktari, ögünde aldigimiz kaloriyi kisa surede hucrelere sokabiliyorsa, kan sekeri seviyemiz normal seviyeye dusmesi gerekiyor.Dusmuyorsa eger insulin dozunu arttirmaliyiz kademeli sekilde.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hocam humalog r kullandım. Sende önerirmisin yada başka tavsiyen var mı? Glutamin kullanıyordum. İnsülin yağ hücrelerine duyarsızlaştıracak Başka ve önerirsin? Son olarak her yemekten sonra mı kullanmak gerekir? Ben günde 1 spor sonrası soyunma odasında çalıştığım kasa bölerek vurdum. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541    124
Yavuz Selim Önal, 11 saat önce yazdı:

Hocam humalog r kullandım. Sende önerirmisin yada başka tavsiyen var mı? Glutamin kullanıyordum. İnsülin yağ hücrelerine duyarsızlaştıracak Başka ve önerirsin? Son olarak her yemekten sonra mı kullanmak gerekir? Ben günde 1 spor sonrası soyunma odasında çalıştığım kasa bölerek vurdum. 

Merhaba hocam çalıştığın kasa vurma sebebini öğrenebilir miyim? 

Emilimi oradan o kas grubundan olsa bile o kas grubuna besin taşıyıcağını düşünmüyorum. 

Not humalog, humilin r den daha çabuk sisteme dahil olup çalışmaya başlıyıcaktır aynı zamanda daha çabuk ta çıkıcaktır

Başlık mükemmel bu arada @metinavhocama teşekkürler

tarihinde Yigit3541 tarafından düzenlendi
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, 15 saat önce yazdı:

Hocam humalog r kullandım. Sende önerirmisin yada başka tavsiyen var mı? Glutamin kullanıyordum. İnsülin yağ hücrelerine duyarsızlaştıracak Başka ve önerirsin? Son olarak her yemekten sonra mı kullanmak gerekir? Ben günde 1 spor sonrası soyunma odasında çalıştığım kasa bölerek vurdum. 

Humulin-r demek istiyorsun sanırım.Onun yerine humolog daha hızlı ve kısa sürede çalışacaktır.İnsülin glikozu ilk önce kaslara sonra karaciğere en sonda yağ dokuya sokmaya çalışır normal şartlarda.Eğer kandaki glikoz kaslara giremezse bu sefer ikinci ve üçüncü aşamalara ağırlık verilir ve yağlanma ileri aşamada da diyabet oluşur.Kas hücreleri insüline duyarsızlaştıkça bu döngü daha da içinden çıkılmaz bir hale girer.Kurtulmak için ya alınan kaloriyi azaltmak ve besinleri gi değerlerine göre ayırmak gerekecek, yada kas hücrelerini insüline daha duyarlı hale getirmek gerekir.Glutamin ve karnitin gibi maddeler kas dokusunda insüline cevabı arttırırlar.Onun yanında yağ dokusu için yohimbin ve bazı esterlerinde fayda alınmış cla gibi pufa yağları tercih edilebilir.

Fakat asıl sorun kalorinin insülin seviyesine göre ayarlanmasında.Bu denge sağlanmazsa ya yağlanma olur, yada kilo alamama.Bir çok deney var bu konuda ve sonuçlar kalori hesabına ve insülin salgılatan gıdaların ne insülini ne kadar arttırdıklarının bilinmesine dayanıyor.

Kısa etkili insülinler yemekten önce kullanılmalı.Uzun-bazal insülinler günün erken saatlerinde alınmalı...Yemeğin sindirim süresi dikkate alınmalı ona göre insülin tipi ve dozu belirlenmeli.

Kullandığın insülin kısa etkili bir form ve öğünden 30 dakika önce kullanılmalı.Ayrıca insülinin bölgesel bir etkisi yok beyin ve karaciğer dışında tüm organlara sistemik yoldan etki eder.Kısaca nereden vurursan vur eşit dağılır...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541, 4 saat önce yazdı:

Merhaba hocam çalıştığın kasa vurma sebebini öğrenebilir miyim? 

Emilimi oradan o kas grubundan olsa bile o kas grubuna besin taşıyıcağını düşünmüyorum. 

Not humalog, humilin r den daha çabuk sisteme dahil olup çalışmaya başlıyıcaktır aynı zamanda daha çabuk ta çıkıcaktır

Başlık mükemmel bu arada @metinavhocama teşekkürler

Hoca sandığım birinden bi kğr planı almıştım orda öyle verilmişti. Şimdilerde hoca olmadığını daha net görüyorum. 

metinav, 22 dakika önce yazdı:

Humulin-r demek istiyorsun sanırım.Onun yerine humolog daha hızlı ve kısa sürede çalışacaktır.İnsülin glikozu ilk önce kaslara sonra karaciğere en sonda yağ dokuya sokmaya çalışır normal şartlarda.Eğer kandaki glikoz kaslara giremezse bu sefer ikinci ve üçüncü aşamalara ağırlık verilir ve yağlanma ileri aşamada da diyabet oluşur.Kas hücreleri insüline duyarsızlaştıkça bu döngü daha da içinden çıkılmaz bir hale girer.Kurtulmak için ya alınan kaloriyi azaltmak ve besinleri gi değerlerine göre ayırmak gerekecek, yada kas hücrelerini insüline daha duyarlı hale getirmek gerekir.Glutamin ve karnitin gibi maddeler kas dokusunda insüline cevabı arttırırlar.Onun yanında yağ dokusu için yohimbin ve bazı esterlerinde fayda alınmış cla gibi pufa yağları tercih edilebilir.

Fakat asıl sorun kalorinin insülin seviyesine göre ayarlanmasında.Bu denge sağlanmazsa ya yağlanma olur, yada kilo alamama.Bir çok deney var bu konuda ve sonuçlar kalori hesabına ve insülin salgılatan gıdaların ne insülini ne kadar arttırdıklarının bilinmesine dayanıyor.

Kısa etkili insülinler yemekten önce kullanılmalı.Uzun-bazal insülinler günün erken saatlerinde alınmalı...Yemeğin sindirim süresi dikkate alınmalı ona göre insülin tipi ve dozu belirlenmeli.

Kullandığın insülin kısa etkili bir form ve öğünden 30 dakika önce kullanılmalı.Ayrıca insülinin bölgesel bir etkisi yok beyin ve karaciğer dışında tüm organlara sistemik yoldan etki eder.Kısaca nereden vurursan vur eşit dağılır...

Çok iyi anladım hocam çok teşekkür ederim. Son bir sorum var. Şimdi elimde 1.5 şişe yani 150 ui humulin r var bunları çöpe atmak istemiyorum. Günde 10 yumurta 1 kg et 500 gr  baldo pirinç alıyorum. Günde 3 öğün önce 3 er ui  vursam.farzedelim ki  Bu rakamlar gerekli olan ui altında olsa faydasını göremezmiyim? Yada zarsrı olur mu? 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, Bir saat önce yazdı:

Çok iyi anladım hocam çok teşekkür ederim. Son bir sorum var. Şimdi elimde 1.5 şişe yani 150 ui humulin r var bunları çöpe atmak istemiyorum. Günde 10 yumurta 1 kg et 500 gr  baldo pirinç alıyorum. Günde 3 öğün önce 3 er ui  vursam.farzedelim ki  Bu rakamlar gerekli olan ui altında olsa faydasını göremezmiyim? Yada zarsrı olur mu? 

Zamanlamasına dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz kullanabilirsin.Doz ayarlamasını dediğim deneme yanılma metoduyla yapmak zorundayız.Ama sen gerekenden daha düşük insülin alırsan bunun her hangi bir zararı olmaz en fazla yediklerinin bir kısmını hüclerin alamaz idrarla atılır.Çok genel olacak ama öğün başına 60 gram karbonhidrat+60 gram protein ve biraz da sağlıklı yağı alabilmen için, 5-7 ünite yeterli gelebilir.Tamamen senin vucudunun insülini kullanma kapasitesine bağlı.

Küründe insülin kullanmak isteyenlere uzun etkili "lantus" insülini önerebilirim.Diğer tipleri hem zaman yönünden hemde hipo riski yönünden zahmetli stresli.Günde tek doz alıp bazal insülin seviyesini normalin üzerinde tutmak, gün boyu anabolik gelişim sağlayacaktır.Profesyonel olmayanlar kesinlikle uzak durmalı.Sadece bilinçli orta-ileri düzey sporcular için bu sözlerim.

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav, 3 saat önce yazdı:

Zamanlamasına dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz kullanabilirsin.Doz ayarlamasını dediğim deneme yanılma metoduyla yapmak zorundayız.Ama sen gerekenden daha düşük insülin alırsan bunun her hangi bir zararı olmaz en fazla yediklerinin bir kısmını hüclerin alamaz idrarla atılır.Çok genel olacak ama öğün başına 60 gram karbonhidrat+60 gram protein ve biraz da sağlıklı yağı alabilmen için, 5-7 ünite yeterli gelebilir.Tamamen senin vucudunun insülini kullanma kapasitesine bağlı.

Küründe insülin kullanmak isteyenlere uzun etkili "lantus" insülini önerebilirim.Diğer tipleri hem zaman yönünden hemde hipo riski yönünden zahmetli stresli.Günde tek doz alıp bazal insülin seviyesini normalin üzerinde tutmak, gün boyu anabolik gelişim sağlayacaktır.Profesyonel olmayanlar kesinlikle uzak durmalı.Sadece bilinçli orta-ileri düzey sporcular için bu sözlerim.

Şimdi çok daha iyi anladım hocam fazlası hasta ediyor azıda makroların çöp olmasına sebep oluyor. Dedeğin gibi lantus en mantıklısı ve kan ölçüm cihazıyla ölçüm yapmak daha da mantıklı şu durumda. Harikasın hocam mini bir eğitim almış gibi oldum eline koluna sağlık. 

Yavuz Selim Önal, 7 dakika önce yazdı:

Şimdi çok daha iyi anladım hocam fazlası hasta ediyor azıda makroların çöp olmasına sebep oluyor. Dedeğin gibi lantus en mantıklısı ve kan ölçüm cihazıyla ölçüm yapmak daha da mantıklı şu durumda. Harikasın hocam mini bir eğitim almış gibi oldum eline koluna sağlık. Seni çok yordum biliyorum ama hakkını helal et. Sonnolarak örnek üzerinden gidecek olursak normal zamanda herzaman yedim öğün üzerin ölçüm yaptım farzedelim 1 saat sonra 130 çıktı 2 saat sonra 110 çıltı 3 saat sonrada 90 çıktı var sayarsak. İnsilüni kullandık diyelim 1. Saatte 150 çıkması az kullanmışız mı demek oluyor. 

 

Veya referans aralığı 80 ila 140 olması gerekiyor  deniyor. İnsülini kullandık bu değer yüksek olunca mı daha iyi düşük olunca mı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541    124
Yavuz Selim Önal, 14 dakika önce yazdı:

Şimdi çok daha iyi anladım hocam fazlası hasta ediyor azıda makroların çöp olmasına sebep oluyor. Dedeğin gibi lantus en mantıklısı ve kan ölçüm cihazıyla ölçüm yapmak daha da mantıklı şu durumda. Harikasın hocam mini bir eğitim almış gibi oldum eline koluna sağlık. 

 

Veya referans aralığı 80 ila 140 olması gerekiyor  deniyor. İnsülini kullandık bu değer yüksek olunca mı daha iyi düşük olunca mı

Bence insülin kullanıyorsan hastanede test yaptırmak yerine evine cihazını alabilirsin çok pahalı birşey olduğunu sanmıyorum. 

Hem kontrollü gidersin. Sadece spor için değil tansiyon cihazı gibi sürekli lazım olabilicek Bi alet sonuçta en önemli vital bulgulardan biri kandaki şeker

Dozajı dikkatli ayarlamanı öneririm

İnsülin tehlikelidir, yanında basit şeker taşımanı da öneririm kullandığın süreçte kriz ini yaşamak istemezsin. 

Ayrıca referans değerleri arasında olması uygundur tok yüksek referansta

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541, 3 dakika önce yazdı:

Bence insülin kullanıyorsan hastanede test yaptırmak yerine evine cihazını alabilirsin çok pahalı birşey olduğunu sanmıyorum. 

Hem kontrollü gidersin. Sadece spor için değil tansiyon cihazı gibi sürekli lazım olabilicek Bi alet sonuçta en önemli vital bulgulardan biri kandaki şeker

Dozajı dikkatli ayarlamanı öneririm

İnsülin tehlikelidir, yanında basit şeker taşımanı da öneririm kullandığın süreçte kriz ini yaşamak istemezsin. 

Ayrıca referans değerleri arasında olması uygundur tok yüksek referansta

Kesinlikle accu chek marka cihazı alıp kullanımdan önce kullandıktan sonra ölçğm yapıcam. En az 5 kere yaşamışımdır o krizi hiç güzel bir şey değil. O konuda tecrübeliyim. Teşekkürler 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, Bir saat önce yazdı:

Veya referans aralığı 80 ila 140 olması gerekiyor  deniyor. İnsülini kullandık bu değer yüksek olunca mı daha iyi düşük olunca mı

Şimdi insülini kullandin ardindan ögünü yedin ve 1 saat sonra ölcüyorsun kan sekerini.2 saat sonra bir daha ölçüyorsun.Eger ölçümde normal  seviyelerine gelmisse kullandigin insülin dozu yeterlidir.Eger hala yuksekse biraz daha dozu yükseltmen gerektigini anlarsin.Tam tersi daha fazla dustuyse bu sefer de dozu dusurmen gerektigini anlarsin.Ama en dogru yaklasim yavas yavas arttirmaktir.

100-140 arasi normal olmasi gereken tokluk seker seviyesidir.

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav, 1 saat önce yazdı:

Şimdi insülini kullandin ardindan ögünü yedin ve 1 saat sonra ölcüyorsun kan sekerini.2 saat sonra bir daha ölçüyorsun.Eger ölçümde normal  seviyelerine gelmisse kullandigin insülin dozu yeterlidir.Eger hala yuksekse biraz daha dozu yükseltmen gerektigini anlarsin.Tam tersi daha fazla dustuyse bu sefer de dozu dusurmen gerektigini anlarsin.Ama en dogru yaklasim yavas yavas arttirmaktir.

100-140 arasi normal olmasi gereken tokluk seker seviyesidir.

Son olarak hocan kasların insülin hassasiyetinin olup olmadını sadece hastanede mi öğrenebiliriz baş yöntemlerde var mı? 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
huso    5
metinav, 12 saat önce yazdı:

Şimdi insülini kullandin ardindan ögünü yedin ve 1 saat sonra ölcüyorsun kan sekerini.2 saat sonra bir daha ölçüyorsun.Eger ölçümde normal  seviyelerine gelmisse kullandigin insülin dozu yeterlidir.Eger hala yuksekse biraz daha dozu yükseltmen gerektigini anlarsin.Tam tersi daha fazla dustuyse bu sefer de dozu dusurmen gerektigini anlarsin.Ama en dogru yaklasim yavas yavas arttirmaktir.

100-140 arasi normal olmasi gereken tokluk seker seviyesidir.

Hocam benimde 1 yıl içinde açlık kan şekeri 89 lardan 105 e kadar çıktı anne tarafındada şeker hastası var araştırmalarıma göre lifli beslenmek iyi geliyomuş pirinci kestim siyez bulguru tarzı yiyorum zamanında başka öneriniz var mı bu konuda

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
huso, Bir saat önce yazdı:

Hocam benimde 1 yıl içinde açlık kan şekeri 89 lardan 105 e kadar çıktı anne tarafındada şeker hastası var araştırmalarıma göre lifli beslenmek iyi geliyomuş pirinci kestim siyez bulguru tarzı yiyorum zamanında başka öneriniz var mı bu konuda

Diyabet hastalığı genetik ve aileden geçiyor çoğunlukla.Beslenme rejimini değiştirmelisin bunun için sağlam bir diyetisyene ve doktora git bilgi al.Youtube'de Dr. Can Çiftçi sondan bir önceki karaciğerle ilgili videosunda, bu konuyu detaylıca açıklamış, izlemen faydalı olur....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav, 2 dakika önce yazdı:

Diyabet hastalığı genetik ve aileden geçiyor çoğunlukla.Beslenme rejimini değiştirmelisin bunun için sağlam bir diyetisyene ve doktora git bilgi al.Youtube'de Dr. Can Çiftçi sondan bir önceki karaciğerle ilgili videosunda, bu konuyu detaylıca açıklamış, izlemen faydalı olur....

HOCAM BU ARADA İNSÜLİN HASSASİYETİ ÇÖZMEK İÇİN ÇOKÖNEMLİ İKİ TAKVİYE ÖĞRENDİM BİRİNİ BİLİYORDUM DAHA ÖNCEDEN AMA UNUTMUŞUM. BİRİSİ ZERDEÇAL DİĞERİ ZEYTİN YAPRAĞI AMA İKİSİDE SIVI EKSTRAT OLMAK ZORUNDA İMİŞ BİLGİLERİNİZE...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, Şimdi yazdı:

HOCAM BU ARADA İNSÜLİN HASSASİYETİ ÇÖZMEK İÇİN ÇOKÖNEMLİ İKİ TAKVİYE ÖĞRENDİM BİRİNİ BİLİYORDUM DAHA ÖNCEDEN AMA UNUTMUŞUM. BİRİSİ ZERDEÇAL DİĞERİ ZEYTİN YAPRAĞI AMA İKİSİDE SIVI EKSTRAT OLMAK ZORUNDA İMİŞ BİLGİLERİNİZE...

Aynen o tip bitkisel extreler kan şeker seviyesine çeşitli yönlerden fayda veriyorlar, tarçını da bunlara ekleyebiliriz daha başka bitkiler de var.

Mesela en az ilaçlar kadar vucudun şeker-insülin dengesini etkileyebilen bir bitki var yurtdışında çok bilinir ve kullanılır.Bitkinin adı berberis vulgaris...İçerindeki berberin maddesi sayesinde bu etkileri gösteriyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav, 1 dakika önce yazdı:

Aynen o tip bitkisel extreler kan şeker seviyesine çeşitli yönlerden fayda veriyorlar, tarçını da bunlara ekleyebiliriz daha başka bitkiler de var.

Mesela en az ilaçlar kadar vucudun şeker-insülin dengesini etkileyebilen bir bitki var yurtdışında çok bilinir ve kullanılır.Bitkinin adı berberis vulgaris...İçerindeki berberin maddesi sayesinde bu etkileri gösteriyor.

HOCAM BU ÜRÜNÜ FONSİYONEL.COM SİTESİ VAR DOKTORLARA ÜRÜN ÜRETEN BİR SİTE ORADA GÖRMÜŞTÜM. https://www.fonksiyonel.com/berberina

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.852
Yavuz Selim Önal, Şimdi yazdı:

HOCAM BU ÜRÜNÜ FONSİYONEL.COM SİTESİ VAR DOKTORLARA ÜRÜN ÜRETEN BİR SİTE ORADA GÖRMÜŞTÜM. https://www.fonksiyonel.com/berberina

Teşekkürler bende geçen hafta farkettim o siteyi.Yurtdışından kaliteli hammadde getirip burada çeşitli formlarda suplemente çeviriyorlar gördüğüm kadarıyla.Yararlı ürünleri var.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav, Şimdi yazdı:

Teşekkürler bende geçen hafta farkettim o siteyi.Yurtdışından kaliteli hammadde getirip burada çeşitli formlarda suplemente çeviriyorlar gördüğüm kadarıyla.Yararlı ürünleri var.

BEN L CARNİTİNİ DENİYORUM ŞU ANDA 2 HAFTAOLUCAK YOK BÖYLE BİRŞEY PİYASADA SATILAN LİKİTLER HALT ETMİŞ. 2 TÜP MULTİPOWER ALSAN ANCA BUNUN 4 TABLETİNE DENK GELİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU HAFTADA ARJİNİN VE GLUTAMİNİ DENİCEM.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loving    9.371
Yavuz Selim Önal, 9 dakika önce yazdı:

BEN L CARNİTİNİ DENİYORUM ŞU ANDA 2 HAFTAOLUCAK YOK BÖYLE BİRŞEY PİYASADA SATILAN LİKİTLER HALT ETMİŞ. 2 TÜP MULTİPOWER ALSAN ANCA BUNUN 4 TABLETİNE DENK GELİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU HAFTADA ARJİNİN VE GLUTAMİNİ DENİCEM.

Lütfen büyük harfler ile yazmayınız forum kültüründe büyük harfler ile yazılan tüm içerik argo olarak, saygısızlık olarak değerlendirilir. 

Keyifli forumlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Loving, Şimdi yazdı:

Lütfen büyük harfler ile yazmayınız forum kültüründe büyük harfler ile yazılan tüm içerik argo olarak, saygısızlık olarak değerlendirilir. 

Keyifli forumlar.

afadesiniz hocam bilmiyordum.teşekkürler

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×