Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

akcaoglu

Retatrutide kullanım dönemi beslenme, antrenman ve enjeksiyon süreci hk.

Önerilen İletiler

akcaoglu    0

Herkese merhabalar, tecrübeli üyelerin fikirlerine ve yönlendirmelerine ihtiyacım olan bir süreçteyim. Kısaca geçmişimden, başarısız olan ilk peptit deneyimimden ve güncel durumumdan bahsedip değerli tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Spor Geçmişim ve Kilo Alım Süreci Yaklaşık 3 sene öncesine kadar her gün aktif olarak spor yapan ve powerlifting ile uğraşan biriydim. Ağırlıklarım sürekli artıyordu, 2 yıl boyunca durmadan çok verimli idmanlar çıkardım. O dönem genelde 110-120 kg bandındaydım. Ancak iş gereği evden çalışmaya başlamamla birlikte sporu tamamen bıraktım. 3 yıllık hareketsizlik sonucunda 155 kg'a kadar çıktım ve kas kütlemin altına inanılmaz bir yağ tabakası eklendi.

Mounjaro Deneyimim Geçtiğimiz aylarda Mounjaro kullanmaya karar verdim. İştahımı ve açlık ataklarımı gerçekten muazzam kesti. Günde maksimum 2 öğün yiyordum, genelde 1 öğün bile fazlasıyla yetiyordu ve zerre açlık hissetmiyordum. İlk ay 2.5 mg ile başladım, ikinci ay 5 mg'a yükselttim. Fakat bu süreçte iki büyük sorun yaşadım:

• Spora gitmedim. Hiçbir şey yemememe rağmen tartıda bir türlü kilo veremedim.
  • İlaç bittikten sonra yenisini alamadım çünkü fiyatlar çok yüksekti (5 mg'ı eczaneden yaklaşık 14.000 TL'ye almıştım).

Güncel Durumum İlacı bıraktıktan sonra tekrar spora yazıldım ancak 3 sene önceki istikrarım henüz yok, haftada 3-4 gün gidebiliyorum. Beslenme tarafında ise güncel kilom (155 kg) için kalori ihtiyacım çok yüksek çıkmasına rağmen ben günlük 2000 kalori bandında kalıyorum. Makro dağılımımda proteini çok yüksek tutuyorum; günde ortalama 250 gr - 300 gr arası protein alıyorum. Buna rağmen 1.5 hafta geçmesine rağmen yine kilo veremedim. Düz taban olduğum ve kilom çok yüksek olduğu için kardiyo beni inanılmaz zorluyor, bu yüzden yapmıyorum. Sadece ağırlık idmanlarını (eski altyapımın da etkisiyle) hakkını vererek yapıyorum. Şimdi ise Retatrutide kullanmayı planlıyorum. Bu ilacı kullanırken eskisinin aksine kesinlikle sporla desteklemem gerektiğinin bilincindeyim. @M.O.K @m41a4 @berkay16 @scythe @Ruthless @Wassat26 @RyokoHama

Siz değerli üyelere sorularım şunlar:

1. Beslenme: Bu kadar yüksek protein alıp 2000 kaloride kalmama rağmen neden kilo verememiş olabilirim? Retatrutide kullanırken beslenme ve makro planlamamı (özellikle protein/karbonhidrat/yağ dağılımı) nasıl yapmalıyım?
  2. Antrenman: Kardiyo yapamayan, ağır kilolu ve eski bir powerlifter olarak bu süreçte nasıl bir antrenman sistemi izlemeliyim? (Ağırlık antrenmanlarının şiddeti, set-tekrar aralıkları vb.)
  3. Peptit Kullanımı: Retatrutide sürecinde nelere dikkat etmeliyim? Dozajlama ve spor adaptasyonu konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

RyokoHama    9

Merhabalar bende çok tecrübeli birisi değilim deneyerek öğreniyorum. Mounjaro ile ilgili bir reels çıkmıştı karşıma zayıflama iğnesi kullanıp kilo veremeyenler içindi l-carnitin proteini eksikliğinden olabileceği söyleniyordu belki ondan olabilir. Kalorini düşürebilirsin ben 2000 kaloride yavaş kilo veriyorum ve iradem buna dayanmıyor herhangi bir sonuçu görmezsem her şeyi çöpe atasım geliyor şuan beslendiğim kalori aralığı 1300 lerde. Çevremde ortak mounjaro alan birisiyle tanıştım 10 mg alıp 1 flakonu 1 ayda bitirecek şekilde kullanmış böylelikle ekonomik hale getirdiğini söylüyor. Kimisi ise mounjaronun doz bölümü yapılmaması gerektiğini etkisinin azaldığını söyüyor.

Mounjaro pahalı geliyorsa zphc tirzepatidi de var daha uyguna geliyor. Ben ise şuan zphc reta kullanıyorum ve ilk enjeksiyonu dün yaptım yorum yapabilmem için daha erken. 250-300 gr protein aşırı yüksek değil mi ? Bu süreçte kendin için beslenme alışkanlığı edin mounjaroyu bırakan tanıdığım iştahı aynen geri geldiğini ve kilo aldığını söylüyor. Bu süreçte uyku düzenini oturtmaya çalışabilirsin , şuan yaptıklarımı söyleyeyim aklında fikir oluşur antreman stili ise 2 gün full body 1 gün üst 1 gün alt vücut olucak şekilde , beslenmem ise 4 öğün olucak şekilde 3 öğünün her birinde 150 gr tavuk-et 30 gr pirinç sabah ise yulaf yumurta protein tozu şeklinde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akcaoglu    0

kg x 2 protein alın dedikleri için o kadar alıyordum proteini ve uyku düzenim çok bozuk birazda işimden kaynaklı bazen gündüz uyuyorum bazen gece ve saatleride çok düzensiz. mounjarodan sonra ediğiniz gibi iştahım aynen geri geldi ama şuan kontrol etmek için ekstra çabalıyorum o yüzden ekstra bir kilo almadım. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    468
akcaoglu, 50 dakika önce yazdı:

kg x 2 protein alın dedikleri için o kadar alıyordum proteini ve uyku düzenim çok bozuk birazda işimden kaynaklı bazen gündüz uyuyorum bazen gece ve saatleride çok düzensiz. mounjarodan sonra ediğiniz gibi iştahım aynen geri geldi ama şuan kontrol etmek için ekstra çabalıyorum o yüzden ekstra bir kilo almadım. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

Kavramlar biraz karıştırılıyor düşük kas kütlesi olup çok yüksek yağ oranı olan biri için geçerli değil bu durum yüksek kas kütlesi olup düşük yağ oranı olan kişiler için 2-2.5 kat protein gerekiyor 150 kilo sedanter birisi için 300gr protein almak çok anlamsız 150gr bile fazlasıyla yeterli kilo verememe sebebin hareket azlığı olabilir hareket etmiyorsan vücudundaki ekstra ağırlık sana fazladan kalori yaktırmaz yağ hücreleri cansız enerji harcamayan hücreler günde en az 7-8 bin adım atmıyorsan 2000kcal senin için idame kalorisine dönüşebilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
M.O.K    130

Dostum selam,

155 kilo olup 2000 kaloriyle kilo verememek demek bir yerde kesin yanlışlık var demek. Burada genelde ya kalori yanlış hesaplanıyor ya da hafta geneline bakınca o 2000 korunmuyor. Bir de senin gibi uzun süre hareketsiz kalanlarda vücut harcamayı ciddi düşürüyor, üstüne su tutuyor tartı oynamıyor diye düşünüyorum.

Mounjaro’da da aynı şeyi yaşamışsın aslında. Aç kalmışsın ama hareket yok. Vücut direkt kendini kapatmış

Protein kısmı 250-300 gram gereksiz yüksek. Ben olsam biraz dengelerim maksimum 200 protein, 60-70 yağ,geri kalanı carb yaparım.

Kardiyo yapamıyorum demişsin, çok dert değil. Senin kiloda en önemli şey gün içi hareket bence. Direkt kardiyo yapamıyorsan bile adım sayısını yavaş yavaş artır. 5-6k ile başla yukarı çekmeye çalış. Gün içinde öğünler sonrasında kısa 10-15dk lık yürüyüşler bile büyük fark yaratır. Antrenmanda da eski powerlifting kafasına dönme. 6-10 tekrar bandı compound, 10-15 aksesuar yeterli olur. Bence önceliğin gün içinde hareketsiz olduğun için idmanı yüksek nabızda yapmaya çalışmalısın. Vücut geliştirme/powerlifting dünyasında çok sevilmese de crossfit tarzı fonksiyonel idmanlar genel vücut proporsiyonunu düzeltmek ve kilo kaybı için daha güzel sonuç veriyor.

Reta konusu:

düşük başla 1mg gibi, ilk önce vücudun vereceğin tepkiyi görürsün. Reta'yı kullanırken bence olay az yemek değil, vücut hormonlarını düzelttiği için besini daha yararlı kullanabilmen. Bir anda büyük kalori açığı bırakıp sistemini yormana gerek yok, biraz daha dengeli gitmen lazım. Aç kalıp kilo veremeyen çok kişi var çünkü vücut tamamen savunmaya geçiyor bence. Ben de çok fazla aynı sorunu yaşadım

bunları düzeltirsen peptit olmasa bile kilo verirsin zaten. Reta sadece işi kolaylaştırır.

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scythe    6

Aynı durumdaydık bende sporu bıraktım ve sıfır mental ile geri başladım benim ayağımda düz taban ve bacağımda yağ bezesi var kardiyo yapamıyorum ama işim gereği çok adım atıyorum bu yüzden retaya başvurdum. Bende forumdaki diğer kullanıcılar kadar tecrübeli değilim ama bence kgx2.5 proteine gerek yok boşuna fazladan kalori alırsın kgx2 gayet yeterli senin kilonda cevizdir hayvansal yağdır olur zaten diyette ister istemez alırsın o yağı o kısmı çok takmana gerek yok ve carb cycling yapmanı özellikle tavsiye ederim süreci hızlandırır kardiyo yerine sürekli nabızı arttırıp düşüren ağır antrenman gir ben ufaktan destek olsun diye deloday plusta atıyordum antrenmandan önce illaki onunda minimal etkisi vardır. 2000 kalori bir sağlık sorunun yoksa yeterli fatsecretten detaylı gir yediğini içtiğini. Dozaj olarak 1mg başlangıç için ideal ben 1.5 başladım yaşamadığım yan etki kalmadı örneğin yurtdışında 1mg ile başlayan bir kişi tokluk hissi gidince 500mcg daha vuruyor diğer haftayada 1.5mg olarak devam ediyor o sistemle ilerleyebilirsin ayrıca mide sorunların varsa kullanmanı önermem aşırı tetikliyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kinittifak    48
scythe, Bir saat önce yazdı:

Aynı durumdaydık bende sporu bıraktım ve sıfır mental ile geri başladım benim ayağımda düz taban ve bacağımda yağ bezesi var kardiyo yapamıyorum ama işim gereği çok adım atıyorum bu yüzden retaya başvurdum. Bende forumdaki diğer kullanıcılar kadar tecrübeli değilim ama bence kgx2.5 proteine gerek yok boşuna fazladan kalori alırsın kgx2 gayet yeterli senin kilonda cevizdir hayvansal yağdır olur zaten diyette ister istemez alırsın o yağı o kısmı çok takmana gerek yok ve carb cycling yapmanı özellikle tavsiye ederim süreci hızlandırır kardiyo yerine sürekli nabızı arttırıp düşüren ağır antrenman gir ben ufaktan destek olsun diye deloday plusta atıyordum antrenmandan önce illaki onunda minimal etkisi vardır. 2000 kalori bir sağlık sorunun yoksa yeterli fatsecretten detaylı gir yediğini içtiğini. Dozaj olarak 1mg başlangıç için ideal ben 1.5 başladım yaşamadığım yan etki kalmadı örneğin yurtdışında 1mg ile başlayan bir kişi tokluk hissi gidince 500mcg daha vuruyor diğer haftayada 1.5mg olarak devam ediyor o sistemle ilerleyebilirsin ayrıca mide sorunların varsa kullanmanı önermem aşırı tetikliyor.

Hocam tirze 2.5mg kullanan birisi retaya 2mg ile başlasa sorun olur mu ? 4 defa 2.5mg tirze kullandım 1 hafta sonra reta geçiş yapacağım yan etkisi 1-2gün migde yanması dısında pek bişi görmedim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akcaoglu    0

arkadaşlar çok teşekkür ederim güzel cevaplarınız için hepsi çok yararlı bilgiler. birkaç gün içerisinde retaya başlamayı planlıyorum bu sürede buraya sürekli güncellemeleri paylaşmayı düşünüyorum. Gün içerisinde özellikle idmanlardan sonra yürüyüş yapıp belli bir adım sayısına ulaşmayı planlıyorum. İdmanda ise PPL ile compound hareketle 5x6-8 izole hareketler 3x8-10 gibi bir sistem planladım. Reta ile birlikte çok kalori alabileceğimi sanmıyorum ama diyet sürecinde her şeyi tartarak ölçtüğüm için kalorileri tam sayabiliyorum ve 1500-2000 kalori arasında bir diyet ile başlıycam. Eğer spor ve aktivite ile beraber enerji konusunda çok zorlanırsam 2000 kalori civarı zorlanmazsan 1500 civarı almayı planlıyorum. Burayada yaşadığım tecrübe ve değişiklikleri aktarıcam. Sağlıkla kalın çok teşekkür ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
scythe    6
gönderildi (düzenlendi)
kinittifak, 11 saat önce yazdı:

Hocam tirze 2.5mg kullanan birisi retaya 2mg ile başlasa sorun olur mu ? 4 defa 2.5mg tirze kullandım 1 hafta sonra reta geçiş yapacağım yan etkisi 1-2gün migde yanması dısında pek bişi görmedim.

önceden hiç tirze kullanmadım bilmiyorum bence 1.5 ile başla etki görmezsen mikrodoz basar öyle devam edersin doz yüksek gelirse çok yan etki görürsün 1.5mgde depresyon hali etkisini bile gördüm ben 😅

tarihinde scythe tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    491

Retatrutide iştahı Mounjaro daha güçlü kesebilir. Bu avantajı kaliteli beslenmeye çevir zorla protein ve sebze ye boş kalori yerine besin değeri yüksek tut. Sporu bırakma kasın seni korusun.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Loving

Merhaba arkadaşlar,
      Retatrutide denilen peptid dünyada ismini ve yapabildikleriyle yani kabiliyetleriyle adını yeni yeni duyurmayı başardı diyebiliriz. 
      RETATRUTIDE nedir? Ne işe yarar?
      Reta. triple agonist yani birbirinden farklı 3 reseptörü aktif eder.
      Glukagon Glp 1 Gip Oldukça güçlü bir kilo kaybını vaat eden üründür. Eskiler bilir '' dinitrophenol '' denilen bir ölüm ürünü vardı seralarda bitkiler için kullanılırdı ve çoğu kişi ne yazık ki bu maddeyi hem dünyada hem ülkemizde kullanırken can verdi. İşte o ürün olduğunuz yerde kg, yağ ve su atmanıza sebep oluyordu biryandan da canınızdan oluyordunuz. Retatrutide ise o kadar yağ yakımın da iddialı fakat yan etkileri henüz kanıtlanamamış olsa da cümle başında geçen maddenin zararlarından çok daha hafif denebilir.
      RETATRUTIDE Temel hedefleri nelerdir?
      Yüksek oranda yağ yakımı İştahı baskılama Kan şekerinde (+) (-) ivmeleri düzenlemesi Bazal metabolizma hızını (+) ivmelendirmesi LDL (-) yönlü ivmelendirmesi Trigliserid (-) yönlü ivmelendirmesi ALT karaciğer yağlanma (-) yönlü ivmelendirmesi Bağışıklık sisteminin her türlü bakteri, virüs ve toksik kimyasalların (-) yönlü ivmelendirmesi RETATRUTIDE yan etkileri nelerdir?
      Çarpıntı (Olabilir) Kas kaybı riski (Karb. ve Protein tüketimi azalmasından sebep) İştahsızlık (Aşırı derecede) Safra taşı riski (Hızlı kilo kaybına bağlı) Mide bulantısı veya kusma İshal veya kabızlık durumları Şişkinlik RETATRUTIDE kimler uzak durmalı?
      Hamileler Troid sorunları olanlar Kanser teşhisi veya şüphesi olanlar Mide veya bağırsak hastalığı olanlar Pankreas sorunları olanlar Retatrutide “oyuncak” bir ürün DEĞİLDİR! Kesinlikle bilgisiz kişilerin tek başlarına yapacakları programlar ile bu yola çıkmalarını tavsiye etmiyorum! Dikkat edilmediği veya süreç iyi yönetilemediği taktirde ''vücudun enerji üretim ve kullanımı'' durumlarında ciddi ve geri dönüşü zor problemler doğurabilir.
      RETATRUTIDE kullanımı nasıl olmalı?
      1-4 Hafta aralığı: Başlangıç dozu (Haftada 0.25 mg veya 0.5 mg) 5-8 Hafta aralığı: İlk doz artışı (Haftada 1 mg) 9-12 Hafta aralığı: İkinci doz artışı (Haftada 2 mg) 13-16 Hafta aralığı: Üçüncü doz artışı (Haftada 4 mg) ÖNEMLİ NOTLAR:
      Haftada 1 kere uygulanır. Dozlar örneklendirme maksatlıdır. (KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLMEZ) Faydalandığım kaynaklar:
      Johnson, AR, ve diğerleri. (2023). "Kilo Yönetiminde Haftalık Retatrutid Enjeksiyonlarının Etkinliği ve Güvenliği: Randomize Bir Klinik Araştırma." Metabolik Sağlık Dergisi, 15(3), 245-260. Smith, LM ve Brown, KD (2022). "Yeni Obezite İlaçları için Deri Altı Enjeksiyon Tekniklerinin Optimize Edilmesi." Bugün Hemşirelik Uygulaması, 9(2), 78-92. Garcia, RT ve diğerleri. (2023). "Retatrutide'ın Kendi Kendine-Uygulamasına İlişkin Hasta Bakış Açıları: Niteliksel Bir Çalışma." Hasta Tercihi ve Bağlılığı, 17, 1123-1135. 4. Thompson, CL ve Wilson, EF (2022). "Sıcaklığa- Duyarlı Peptit İlaçları için Saklama ve Kullanma Yönergeleri." Amerikan Sağlık Dergisi-Sistem Eczanesi, 79(18), 1502-1514. Geçmiş bireysel deneyimlerim.  WhatsApp ile bize ulasinSorulariniz icin WhatsApp uzerinden yazabilirsiniz.× KEYİFLİ FORUMLAR.
    • Yazan: Loving
      Retatrutide - Noxy lab (10mg) - Bilgi almak için tıkla!
    • Yazan: Wassat26
      Merhaba,
      Yağ yakım amacıyla haftalık 2mg reta kullanıyorum. 78kg den 10 haftada 74kg ye düştüm ama kiloyu 74te tutmakta zorlanıyorum. Vücudum iyice flatlaştı.Yüksek karbonhidrat beslenmeme rağmen kasları dolduramıyorum.
      Maltodekstrin takviye alsak bu sürece destek olur mu? Ekstra enerji ekstra kalori açısından kullanılması nasıl olur size?
    • Yazan: Trextoron
      Selam arkadaşlar, nasılsınız?
      Anabolik steroid kürüne girmeyi düşünmüyorum artık bu yüzden peptitlere yöneldim sizden de tavsiye almak istiyorum retatrutide ve tesamorelin kürü nasıl olur ne yapmalıyım ne eklemeliyim yorumunuz var mıdır?
    • Yazan: aelmas
      Herkese merhaba!
      35 yaşında haftada 3 gün fullbody antrenmanı yapan genelde oturarak çalışan günlük 10k adımı tamamlayan bir bireyim. uzun süredir ağırlık antrenmanı yapıyorum çalışma felsefesi olarak Mike Mentzer tarzı HITT Antrenman Sistemini tercih ediyorum. bu güne kadar hep doğal ilerledim kendime yapacağım özeleştiri beslenme konusuna yeterince dikkat edememem oldu her zaman. son donemde retanın gündeme gelmesi ile bel bölgemde bir türlü kurtulamadığım yağlardan kurtulma fıkrı kafamda belirdi. suan yağ oranım %22 sevıyelerınde bunu 15-18 bandına çekebilirsem yaz ıcın idealime ulaşırım diye ümit ediyorum. daha önce tecrübe etmiş bu yollardan geçmiş kardeş ve abilerimin tavsiyesine açığım herkese iyi forumlar.
      VÜCÜT ÖLÇÜLERİ
      boy 1.78 kilo 86 Omuz 124 Göğüs 105 Sağ kol 35 Sol kol 35 Göbek 100 Kalça 106 GÜNCEL FORM:

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
WhatsApp