Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Lajiura

Ilk kürüme başladım! fakat bazı sorularım var! bana yardımcı olur musunuz?

Önerilen İletiler

Lajiura    0

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

KÜR İÇERİĞİM:

• 500 Testosteron
  • 400 Deca
  • 200 Primobolon
  • 50 mg anapolon

Yoğun bir işte çalışıyorum akıllı saat var günde 20 bin adım atıyorum 2 saatte ağırlık idmanı 5000 kalori almama rağmen 200 300 gram kilo vermiş oluyorum ne yapmamı önerirsiniz çok zayıfım 184 boy 77.

SORULARIM:

• Kilo hacim için ne önerirsiniz?
  • Yağ+karb protein makrosunu nasıl yapmamız gerekiyor?
  • 6 gündür bu kürdeyim ilaçlar ne zaman açılır tahmini ne zaman hissederim?

Tüm cevaplar için teşekkürler. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

zZerothpen    13

Kalorini daha arttırma şuan bu kaloride devam et. İlaçlar açıldıkça güzel bir kütle koyacaksın kilo almaya çalışırsan yağlanırsın sadece. Bu kalori temiz kütle koyman için ideal zorlamanın anlamı yok. Biraz ilerle böyle duruma göre çok kilo vermeye başlarsan veya ilaç açılır ve hala kütle koyamıyorsan o zaman kalorini arttır cheat meal tarzı bişey ekle.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
zZerothpen, 1 dakika önce yazdı:

Kalorini daha arttırma şuan bu kaloride devam et. İlaçlar açıldıkça güzel bir kütle koyacaksın kilo almaya çalışırsan yağlanırsın sadece. Bu kalori temiz kütle koyman için ideal zorlamanın anlamı yok. Biraz ilerle böyle duruma göre çok kilo vermeye başlarsan veya ilaç açılır ve hala kütle koyamıyorsan o zaman kalorini arttır cheat meal tarzı bişey ekle.

Çok sağol dostum peki ilaçların açîlma süresi ne kadar 6 gündür bu kürdeyim ne kadar beklmem lazım birde kür li olsak bile protein yağ makrosu ne düzeyde olmalö

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    219
gönderildi (düzenlendi)

İlaçlarının markası nedir dostum?

Anapolon 1. haftadan itibaren gösterir kendini diğer ilaçların ortalama 4. 5. hafta açılmaya başlar etkisini o zaman hissetmeye başlarsın. Protein makrosu kilo x 2.5 yapabilirsin yağ makrosunu 50-60 GR'de tutmanı öneririm. Geri kalan makroyu karbonhidrat ile tamamla. Temiz beslenmeye çalış, ne kadar temiz beslenirsen o kadar temiz büyürsün. Hem yoğun bir işte çalışıyorsun hem de büyük ihtimal genetik olarak metabolizman hızlıdır + olarak ilaçlarda metabolizmanı hızlandıracak, eğer bu kaloride kilo veriyorsan kalorilerini arttırman gerekli. Protein ve yağ makrosunu her zaman sabit tut kilo almak için karbonhidratı arttır. 2 günde bir tartıl kilo almaya devam ettiğin sürece kalorileri sabit tut yavaşladığı yerde kalori arttırırsın. 

tarihinde deluxes tarafından düzenlendi
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
zZerothpen    13
gönderildi (düzenlendi)
Lajiura, 5 dakika önce yazdı:

Çok sağol dostum peki ilaçların açîlma süresi ne kadar 6 gündür bu kürdeyim ne kadar beklmem lazım birde kür li olsak bile protein yağ makrosu ne düzeyde olmalö

Makroları ezbere yapma vücudun ne istiyorsa ona göre ayarla. Örneğin arttırdığında yağlanmaya başlıyorsan düşür. Kendini fazla da zorlama yemek için. Deca zaten sana ne yapman gerektiğini söyler iştahını arttırır. Kendini dinleyerek deneyinle. Ne zaman açılır aşağı yukarı hepsinin etkisini 5 6 haftada garanti görürsün. Ama 2. Ve 3. Haftada yavaş yavaş bana etki ediyor dersin. Etki etmesini kafana takma onun etki ettiğini anlarsın zaten. Anapolon kickstarter olqrka kullanılır onun etki etmesi lazım artık etmiyorsa etki kesebilirsin hatta etki etse bile kesebilirsin karaciğerini yorar o ilaç gerek yok. İlla ne kadar protein almalıyım diyorsan ben mesela 500 gr tavuk sabit alırım diyet bulk fark etmez diyette max 600 yanına yulaf, pirinç, pieinç ununu arttırırım azaltırım isteğime göre. O an nasıl bir beklentim varsa ona göre ayarlarım.

tarihinde zZerothpen tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ferdikra    91

Aceleye mahal yok anapolon çalışıyorsa ciddi su ceker vucuda sahsen bende bogazlarım bile kuruyodu susuzluktan o derece habire su içiyodum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0

Zphc 

IMG_20250531_100747.jpg IMG_20250531_100729.jpg

Etki ediyor galiba bilmiyorum cünku aynı kiloda olmama rağmen hatta 300 400 gram vermeme rağmen ağırlıklarîm ve tekrar sayılarım arttı garip bir şekil de bir de enerjim hiç bitmiyor 6 gün olmasına ragmen anapolon rtkisi bu galiba ama enjeksiyonları bilmiyorim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    1.116

İlaçların sahte zphc hocam Web sitesi ne yazıyor üzerinde?

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
SPECTRE, 26 dakika önce yazdı:

İlaçların sahte zphc hocam Web sitesi ne yazıyor üzerinde?

Emin misin sahte olduğuna nerden böyle bi kanıya vardın ilaçlar evde ben salondayîm web sitesi yazıyor mu bilmiyorum bakmadım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    1.116
Lajiura, 11 dakika önce yazdı:

Emin misin sahte olduğuna nerden böyle bi kanıya vardın ilaçlar evde ben salondayîm web sitesi yazıyor mu bilmiyorum bakmadım

Evet eminim Web sitesi yazıyor sen yazan Web sitesini buraya yaz lütfen.

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
SPECTRE, 54 dakika önce yazdı:

Evet eminim Web sitesi yazıyor sen yazan Web sitesini buraya yaz lütfen.

Eve gidiyorum şimdi bakıp sana söyleyeceğim inşallah sahte değildir 6400 TL verdim bi umutla heyecanlı heyecanlı idman yapıyorum birde günlerdir Sağlık ocağına kan versem değerlerden anlaşılır mı sahte olup olmadığı

www.zphcmedicine.com

IMG_20250531_113346.jpg IMG_20250531_113342.jpg IMG_20250531_113337.jpg IMG_20250531_113328.jpg IMG_20250531_113549.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    914
Lajiura, 20 dakika önce yazdı:

www.zphcmedicine.com

Fake ürün, orjinal zphc zphc.com ve zphc.hk uzantılı. geçmiş olsun.

• Alkış 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
GHOST, 4 dakika önce yazdı:

Fake ürün, orjinal zphc zphc.com ve zphc.hk uzantılı. geçmiş olsun.

Peki kan versem calışıp calısmadıgıni nasıl anliyabilirim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    914
Lajiura, 16 dakika önce yazdı:

Peki kan versem calışıp calısmadıgıni nasıl anliyabilirim

lh fsh total ve free testo testine girebilirisin ilaç çalışıp çalışmadığını anlarsın ama fake bu taklit olduğunu değiştirmiyor. sana satan adamdan orijinalini iste veya iade et başka markalarla çalış araştırmadanda bu sitede marka analizleri kategorisi var oraya konu açmadan başka marka alma önce araştır. aldıktan sonra araştırma :D 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0

Merhaba bulk kurundeyim ilk kürüm 500 Testo 400 Deca 200 Primobolon kuründeyim 11.günum hiç birşey hissetmiyorum normalmidir ilaclarin acılma süresi nedir acelemi ediyorum etkiyi ne zaman hissederim bı andamı güc kilo artışı oluyor ve bulk kurundeyken beslenme nasıl olmalı makrolar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    81
Lajiura, 14 dakika önce yazdı:

Merhaba bulk kurundeyim ilk kürüm 500 Testo 400 Deca 200 Primobolon kuründeyim 11.günum hiç birşey hissetmiyorum normalmidir ilaclarin acılma süresi nedir acelemi ediyorum etkiyi ne zaman hissederim bı andamı güc kilo artışı oluyor ve bulk kurundeyken beslenme nasıl olmalı makrolar

11. günde beklentin neydi hocam his veya hissiyat olarak kürden?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
ZYZZ, Şimdi yazdı:

11. günde beklentin neydi hocam his veya hissiyat olarak kürden?

Hocam yanlıs anlamayın bilgisizligimden açtım bu postu ilaçlar mı sahte v.s korkumdan actım sadece bilgi amaclı yani 11 günde hiç birşey olmuyor değil mi güç enerji patlaması gözle görülür kas gelişimi ne zaman yaşanıyor siz ne zaman yaşamıstınız bilmediğim için soruyorum yanlıs birşey dediyssem affola

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    219

Testosterone'de enanthate kullanıyorsun sanırım. Testosteronun etkilerini 3. 4. haftalar decanın etkilerini 5. haftadan itibaren hissetmeye başlarsın. Primobolan düşük doz kullanıyorsun test ve decanın yanında onun etkilerini hissetmezsin pek. Güç patlaması için ilaç kadar beslenmede önemli.  

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Movemeent    1

Yukarıda ürünün orjinal olmadığını söylemişler. Önce bir kan testi yaptır. İlacın dolu olduğundan emin ol, sonra etkileri için beklersin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
deluxes, 5 saat önce yazdı:

Testosterone'de enanthate kullanıyorsun sanırım. Testosteronun etkilerini 3. 4. haftalar decanın etkilerini 5. haftadan itibaren hissetmeye başlarsın. Primobolan düşük doz kullanıyorsun test ve decanın yanında onun etkilerini hissetmezsin pek. Güç patlaması için ilaç kadar beslenmede önemli.  

Beslenme nasıl olmalı hocam makrolar v.s kürdeyken nasıl beslenmelı yağ alınmalı mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SAMOtrophin    52

kolay gelsin görünüşünü bilmeden, geçmişte çok zor kilo alan biri olarak güncel halime çok ağır ve yağlı bulk kürü yaparak geldim (bu süreçte hiçbir sağlık durumunu gözetmedim) çok zor kilo aldığını söylüyorsun, şu tip bir küre girdiysen bence ağır bulk yapabilirsin. Bu süreçte yüzün yağlanabilir, göbek kısmı yağlanabilir ama bu tarz vücut tiplerinin en güzel özelliği de cut dönemine girince zehir gibi de yağ yakması. Ek olarak bence ilaçlarla ilgili şüpheleri ortadan kaldırmak adına en kısa sürede bir sağlık kuruluşu veya laba gidip test ver ayrıca elindeki ürünlerin güncel fiyat listesi bu. Satıcın fiyatları 2x 3x yapıp verdiyse ve ilaçların çalışmadığını test sonuçlarıyla doğrulayabilirsen iadeni iste

1. entt 700
  2. deca 800
  3. bolde 800
  4. anapolon 600

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
SAMOtrophin, Bir saat önce yazdı:

kolay gelsin görünüşünü bilmeden, geçmişte çok zor kilo alan biri olarak güncel halime çok ağır ve yağlı bulk kürü yaparak geldim (bu süreçte hiçbir sağlık durumunu gözetmedim) çok zor kilo aldığını söylüyorsun, şu tip bir küre girdiysen bence ağır bulk yapabilirsin. Bu süreçte yüzün yağlanabilir, göbek kısmı yağlanabilir ama bu tarz vücut tiplerinin en güzel özelliği de cut dönemine girince zehir gibi de yağ yakması. Ek olarak bence ilaçlarla ilgili şüpheleri ortadan kaldırmak adına en kısa sürede bir sağlık kuruluşu veya laba gidip test ver ayrıca elindeki ürünlerin güncel fiyat listesi bu. Satıcın fiyatları 2x 3x yapıp verdiyse ve ilaçların çalışmadığını test sonuçlarıyla doğrulayabilirsen iadeni iste

1. entt 700
  2. deca 800
  3. bolde 800
  4. anapolon 600

Sağol hocam peki 11.günüm hiç birşey hissetmemem normal mi sizce gücu kasxl glisimini ne zaman hissederim bu kürde

Siz ilk kürünüz de kaç gün sonra yada hafta sonra verim almıstınız

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SAMOtrophin    52
Lajiura, 18 dakika önce yazdı:

Sağol hocam peki 11.günüm hiç birşey hissetmemem normal mi sizce gücu kasxl glisimini ne zaman hissederim bu kürde

Siz ilk kürünüz de kaç gün sonra yada hafta sonra verim almıstınız

8 haftadan sonra aldım senin ilaçlar geç açılan türde bir ilaç ama anapolonun etkisini alman lazımdı 20 30 güne bırakman gerekecek zaten şimdilerde güç ve sulanmanın gelmesi lazımdı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lajiura    0
SAMOtrophin, 3 dakika önce yazdı:

8 haftadan sonra aldım senin ilaçlar geç açılan türde bir ilaç ama anapolonun etkisini alman lazımdı 20 30 güne bırakman gerekecek zaten şimdilerde güç ve sulanmanın gelmesi lazımdı

Hocam açıkcası geldi valla normalde 55 kilo kaldırıyordum bir anda 77 felan oldu 1 haftada ve idmandan cikınca kendimi daha dolu hissediyorum omzum daha kocaman daha sert hissediyorum tekrarlarim da arttı garip bir şekilde bu anapolon etksii galiba demi enjeksiyoblar acilmamıstır ama daha 11. Günum beklemem lazım aceleye gerek yok değil ki hocam normal 11 günde enjeksiyoblardan birşey olmaması?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Trenx    86

Öncelikle kullandığın ilaçlar orijinal zphc değil onu bir şekilde kabullenmen lazım. Orijinal değil ama içinde az da olsa hammadde vardır ama ne kadar dolu tartışılır. Elindeki ilaçlar bitene kadar forumda bol bol marka analizleri bölümünden ilaç araştırması yap daha dolu ve orijinal ilaçlara yönel. Satıcı önermek vs yasak onu hiç soru konusu etme. Kendi imkanların dahilinde orijinal ilaç satıcısı bulamazsan da endişe etmene gerek yok sol alttan WP butonu ile NOXY ile tanışır yoluna dopdolu ilaçlarla devam edersin.

Testo Enantath enjeksiyondan sonraki gün bende hissedilmeye başlıyor ama sende geç açıldı diyelim 5 güne kalmaz libido epey artmalı malzeme her an ok gibi hazır olmalı :D şimdiye kadar özgüven ve az da olsa güç artışı gözlemlemen lazım.  Yaşadığın doluluk vs testo ve anapolon kaynaklı ama ilaçlar ne kadar dolu ve vücuduna gerçekte kaç mg sokuyorsun onu Allah bilir. Kür öncesi, kür içinde olası beklenmedik bir durum veya PCT için doğal değerlerine baktırdın mı? İlaç/makro-mikro için formunu eklemen lazım spor geçmişinden kür deneyiminden vs. bahsetmen lazım ama formu koysan az çok belli eder. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: lilarnold
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      20 Yaşında 5 yıllık spor geçmişi olan biriyim. 184cm 84kgyim ve Yağ oranım %17 civarlarında 1 Ay önce küre girme kararı aldım. Kafamda Kurduğum plandan bahsetmek istiyorum size. Kafamdaki soru işaretlerini tam olarak giderme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Kan testlerimi verdim. Hepsi şuan normal seyrinde. 13 - 14 yaşlarında yaptırdığım bir kan testinde Tiroidim referans değerin çok minimal düzeyde üstünde çıkmıştı. 
      KÜR PLANLAMAM: 
      İlk bir ay haftalık 375Mg Enant. ( 0 - 4 Hafta) İkinci ay formun durumuna göre dozajlandırılmış Maste. ( 4 - 10 ) Hafta + 375mg Enant (10 - 12 ) Haftalar arasında Testo Enant. 375 mg Ardından PCT olarak da kan testine göre 14 - 15. Hafta;
      4 hafta pregnyl sonraki 4 hafta Tamoxifen. Kullanmayı düşünüyorum. Bu 8 Haftalık dönemde ise her gün Kingsize Off Cycle ürününü kullanmayı ve bunu Çinko Magnezyum ile desteklemek istiyorum. Kür süresince kullanacağım LVR ve KDNY ürünlerini de PCT döneminde ilk 4 hafta kullanmayı düşünüyorum. Küre girdiğimde benden eminim bir çok sağlıksal şey götürecektir. Bunları Minimalize etmek için planlarım yukarıdaki gibi. Önerileriniz , muadil ürün tavsiyeleri, dozajlama, yahut PCT sırasında kullanacağım şeylere ekleme konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
      Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: ahmettrky
      Selamlar abilerim kardeşlerim 4,5 senedir bu sporu yapıyorum. 24 yaşındayım. 48 kilodan 80 kiloya kadar geldim. Ama vücudum artık tepki vermiyor gibi, ilk kürümü yapmayı düşünüyorum önerileriniz ve bilgilerinize açım. Şuan  bulk kürü düşünüyorum, neler kullanmalıyım nasıl yol izlemeyeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.
    • Yazan: ahmettrky
      İlk kürüm hacimli, temiz büyümek istiyorum. 16 haftalık bir plan yaptım,(İlk 4 hafta) turinabol, hatalık 250mg testo enanthate, haftalık 250mg boldenon, haftalık 100mg primobolan kürü yapmayı planlıyorum. Tecrübeli abilerim kardeşlerim sizce planlama doğru mu? yardımcı olursanız sevinirim.
    • Yazan: ismetdurak
      Merhabalar öncelikle 2 senelik spor geçmişim var gh ve sustanon kürüne girmek istiyorum normalde başka ürünler testo bolde gibi eklemek isterdimki gel gelelim ekonomi sağolsun buna el vermiyor oyuzden sustanon kullanmak istedim yanına pek bilgim olmadığı için size bir danışayım dedim 1 tane gh 10 gün gidiyormuş alcağım hoca böyle söyledi bana artık ne kadar oluyor bilmiyorum biraz bütçe olarak fazla geliyor bu kür de ne yapmam gerekiyor yada ne yapmamam gerekiyor pct filan yan ilaçlar yardımcı olursanız bana yön gösterirseniz çok memnun olurum yan etki ne yaşarım ne kadar kullanmalıyım şimdiden teşekkürler 
    • Yazan: İkizayna
      Öncelikle merhaba herkese,
      Lütfen beni yargılamayın kimse annesinin karnında bu bilgileri öğrenmiyor. Konu şu ilk kürüme giricem araştırdığım kadarıyla ilk başta tek çeşit hormonla başlayıp vücudun tepkisine bakmak gerekliymiş ve araştırdığım kadarıyla testosteron enanthate ile başlamak mantıklıymış fakat bazı sıkıntılar eczaneler vermiyor ztn ve intetnette ki satan steroid sayfalarına güvenemiyorum çünkü bildiğim kadarıyla o ilaçların kodlarını  da kopyalayabiliyorlarmış yani kodla da kontrol etmek çok mantıklı değilmiş.
      SORULARIM:
      En güvenilir şekilde nasıl ilacın orijinalliğine nasıl emin olabilirim? İlk kür için ne kadar bütçe ayırmam gerekiyor pct vs dahil? Testleri devlet hastanesine yaptırabiliyor muyuz? Yaptıracaksam nasıl bir yol izleyebilirim? Şimdiden herkese teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.