Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Movemeent

Karaciğer ve kolestrol sorunu hk.

Önerilen İletiler

ardas    771
makro1178, 10 dakika önce yazdı:

Bergamot citrus aradım ama bizim ülkede satan bulamadım. 

Eklere alıç sirkesi ve berberin ekleyeceğim. 

new life nin vardı bergacol ismi stoğu var mı bilmiyorum şuan. B3 de alabilirsin ama noflush olmayan formunu bulman lazım eczanede vardı da kalktı.

tarihinde ardas tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

makro1178    92
ardas, 22 dakika önce yazdı:

new life nin vardı bergacol ismi stoğu var mı bilmiyorum şuan. B3 de alabilirsin ama noflush olmayan formunu bulman lazım eczanede vardı da kalktı.

Çok düşük dozda kalıyor gibi içerik bakımından ancak sizin öneriniz ise muhakkak takviye olarak eklemek isteirm.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yusufdemir1995    320

Kolesterol için kullandığımız direk ilacı var eczanede satılıyor reçetesizde alınıyor ama dozları var. Kendine uygun dozu secip sabah ac karnına 1 tablet alıyorsun hdl ldl full doğal ayarda geziyor ne yaparsan yap bozulmuyor ama adını veremem illaki bilincsiz kullananlar olacaktır… işi bilen prolar yarışmacılar dahi kullanıyor hergün korunma amaclı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    92
Yusufdemir1995, 17 dakika önce yazdı:

Kolesterol için kullandığımız direk ilacı var eczanede satılıyor reçetesizde alınıyor ama dozları var. Kendine uygun dozu secip sabah ac karnına 1 tablet alıyorsun hdl ldl full doğal ayarda geziyor ne yaparsan yap bozulmuyor ama adını veremem illaki bilincsiz kullananlar olacaktır… işi bilen prolar yarışmacılar dahi kullanıyor hergün korunma amaclı

Şahsi bilgim dozu hesaplamada yeterli olmayacaktır.

Doktorum da zaten küre gireceğim detayımı bilmediğinden diyet yeterli olur diyerekten yolladı :D 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    771
makro1178, 1 saat önce yazdı:

Şahsi bilgim dozu hesaplamada yeterli olmayacaktır.

Doktorum da zaten küre gireceğim detayımı bilmediğinden diyet yeterli olur diyerekten yolladı :D 

ultrox almıştım ben doktora sorduğumda kullanma dedi yan etkilerinden dolayı @Askabar abi yazmıştı bir konuda ona danışabilirsin o daha iyi bilir.

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
makro1178, 5 saat önce yazdı:

Kolestrol için önerisi olan var mı ? Ben 4 ay önce 110 lara kadar düşürmüştüm ancak biraz bozma ile tekrar 150 leri görmüş. Kür sürecinde diyeti aksatmayacağım ancak kolestrolün 150 olması da hoş değil. Omega3 ü günlük 4mg cıkaracağım temiz yağsız beslenme planlıyorum. Ekstra öneriniz ne olur ? Mevcut durumumda HDL 49 LDL 150. küre bu şekilde start verdim test ve mast alıyorum 400mg

Kolesterol değeri kürde olan bireyler için sadece beslenme kaynaklı bozulmuyor. Kullandığımız ilaçlar zaten yağ bazlı o etkiliyor ama en çok kolestrol dengesiniz bozan ilaçlar aromataz için kullanılan ilaçlar. Ben kürlerimden bulk yapıyorsam kesinlikle düşük doz ator vb ilaçlara yer veriyorum.  Kolesterol yüksekliği ilerleyen zamanlar için aşırı risk barındırıyor.

• Beğen 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    92
Askabar, 38 dakika önce yazdı:

Kolesterol değeri kürde olan bireyler için sadece beslenme kaynaklı bozulmuyor. Kullandığımız ilaçlar zaten yağ bazlı o etkiliyor ama en çok kolestrol dengesiniz bozan ilaçlar aromataz için kullanılan ilaçlar. Ben kürlerimden bulk yapıyorsam kesinlikle düşük doz ator vb ilaçlara yer veriyorum.  Kolesterol yüksekliği ilerleyen zamanlar için aşırı risk barındırıyor.

Totalde 12 hafta bir kür düşünüyorum hocam. Değerlerimde de sadece kolestrol göze batıyor bundan dolayı sizlerden fikir almak istedim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    771
makro1178, 1 saat önce yazdı:

Totalde 12 hafta bir kür düşünüyorum hocam. Değerlerimde de sadece kolestrol göze batıyor bundan dolayı sizlerden fikir almak istedim 

mesele kürün uzunlu değil kötü kolestrol yüksekliği zamanla damarlarda tıkanma yapıyor bunun zararı hemen hissedilen bir şey değil zaten ileriki belki 5-10 yıl sonra bir damarı tıkadığında anlarsın ondan dolayı @Askabar abinin dediği gibi yapıp her zaman kontrol altında tutmak daha iyi fakat hdl en zaten düşük değil onun için kullanmak istemiyorsan kullanmayabilirsin.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    92
Askabar, 3 saat önce yazdı:

Hocam peki atoru nasıl kullanmam gerekir öneriniz nedir 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
makro1178, 4 dakika önce yazdı:

Hocam peki atoru nasıl kullanmam gerekir öneriniz nedir 

20 lik alıp 5 günde 1 tane alabilirsin 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    92
ardas, 04.08.2025 - 12:39 yazdı:

bergamot, berberin, çörek otu yağı, alıç sirkesi .

Hocam öneriniz için tekrardan teşekkürler. Bergamot citrus türkiyede aradım bulamadım. Almanyada getirtiyorum. Günlük 500mg başlayacağım. Klinik testlerinde gözle görülür etkiler sağlamış. Umarım kür sürecinde ldlyi kontrol altında tutmamda yardımcı

Askabar, 04.08.2025 - 20:15 yazdı:

20 lik alıp 5 günde 1 tane alabilirsin 

yakın lokasyonumda 10 luk bulabildim. gün aşırı mı önerirsiniz 5 günde 2 tane mi önerirsiniz  fikrinizi almak istedim

• Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180

Selamlar, son 2 testtir kolestrol değerlerim pek iyi çıkmıyor. Günlük 2gr omega alıyodum, 4gr civarına çıkaracağım. 1.5 ay önceki ve yeni güncel sonuçlarımı aşağıya bırakıyorum. Özellikle @Askabar ve @SERKO hocalarım değerli önerilerinizi beklerim :) 

(Çıktı olarak gözüken değerler güncel, dijital gözüken değerler önceki teste aittir.)

IMG_3882.jpeg IMG_3883.jpeg IMG_3880.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616

Bence yağlı kötü bir beslenmen varsa ezetimib tarzı bir ilaç kullan eğer beslenmen temiz ise ilaçlardan kaynaklı bozulmuştur. Onun içinde ator alabilirsin 20 mg haftada 2 sefer alman yeterli olur. Genelde böyle durumlarda Ai ler sebep oluyor ama bu seviyede ldl ile gezmek ilerde mutlaka damar tıkanıklığı yapacaktır. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180
Askabar, 44 dakika önce yazdı:

Bence yağlı kötü bir beslenmen varsa ezetimib tarzı bir ilaç kullan eğer beslenmen temiz ise ilaçlardan kaynaklı bozulmuştur. Onun içinde ator alabilirsin 20 mg haftada 2 sefer alman yeterli olur. Genelde böyle durumlarda Ai ler sebep oluyor ama bu seviyede ldl ile gezmek ilerde mutlaka damar tıkanıklığı yapacaktır. 

Hocam beslenme asla kötü değil, %90 zeytinyağı üzerine. İlaçlardan sonra durum böyle oldu. AI'de asla kullanmıyorum zaten e2 yükselmiyor. Atoru haftaya nasıl böleyim pek fark eder mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    214

statins_chart.thumb.jpeg.40056097be11712f7db34001af113dce.jpeg

Statinler için böyle bir karşılaştırmaya denk gelmiştim pitovastatin diğerleri arasında daha güvenli duruyor özellikle ilaç etkileşimi açısından.

• Beğen 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
the_escobar, 33 dakika önce yazdı:

Hocam beslenme asla kötü değil, %90 zeytinyağı üzerine. İlaçlardan sonra durum böyle oldu. AI'de asla kullanmıyorum zaten e2 yükselmiyor. Atoru haftaya nasıl böleyim pek fark eder mi?

Bence pazartesi perşembe 20 mg alman yeterli olur. Böylelikle 80-100 bandında olur ldl 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180
Askabar, 14 saat önce yazdı:

Bence pazartesi perşembe 20 mg alman yeterli olur. Böylelikle 80-100 bandında olur ldl 

sağolun hocam cansınız

Askabar, 14 saat önce yazdı:

hocam tekrardan yazıyorum, bazı kaynaklarda atorun yarılanma ömrü 14 saat olduğu için haftada 2 almak hiç bir işe yaramayacağını söylüyor. Benim ciddi yüksek kolestrol değerleride göz önünde bulundurulduğunda, günlük 10mg veya direkt günlük 20mg olarak mı başlasam? Ciddi bir yan etkiside olmayan bir ilaçmış sanırım. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
eneskandaz    3
the_escobar, 8 saat önce yazdı:

hocam tekrardan yazıyorum, bazı kaynaklarda atorun yarılanma ömrü 14 saat olduğu için haftada 2 almak hiç bir işe yaramayacağını söylüyor. Benim ciddi yüksek kolestrol değerleride göz önünde bulundurulduğunda, günlük 10mg veya direkt günlük 20mg olarak mı başlasam? Ciddi bir yan etkiside olmayan bir ilaçmış sanırım. 

LDL kolestrolü stabil olarak düşürmek gerekir. Özetle, 24 saatte bir almak en doğrusudur. Ayrıca LDL için optimal seviye 80 ve altıdır. Beslenmeyle bir miktar düşürülebilir ama spesifik olarak tek düşürme yolu statinler ve ezitemib gibi ilaçlardır. 

Kısaca örnek vermek gerekirse, babamın yıllardır LDL kolestrolü 180 seviyelerindeydi ve doktorlar beslenme dikkat et, biraz kilo ver deyip, gönderirlerdi. Ayrıca belirli bir düzeyde insülin direnci, sedanter yaşam, hipertansiyon vardı. Sigara, alkol vs. yok. Geçen sene rutin kontrollerde kardiyoloji doktoru sana anjiyo yapalım dedi. Normalde her sene efor testi vs. yapılır ve efor testleri hep temizdi. Sanal anjiyo sonrası iki damarında %80 üzerinde darlık gözlemlendi ve biri ana damardı. Yani kalp krizi an meselesiymiş. Sonrasında stentleri takıldı ve statin, kan sulandırıcı ilaç tedavisine başlandı. 

LDL kolestrolü agresif bir şekilde düşürüldü. Crestor 20 mg ile LDL 55 seviyelerinde stabil tutuldu. Bu dozda, bu denli düşmesinin sebebi kişinin rosuvastatine verdiği pozitif etkiyle de alakalı. Özetle, 20 mg ile herkeste aynı oranda düşecek diye bir kaide yok.

Ayrıca ailede kalp hastalığı geçmişi yoktu. Covid geçirmedi ya da grip gibi hissetti ve covid aşısı olmadı babam. Babam 50 yaşlarında bu arada.

Bu süreçten sonra kendi geçmiş LDL değerlerimi inceleyince de 180 seviyelerinde olduğunda gördüm. Ayrıca tüm kan değerlerim referansta olmayıp, optimal değerlerdedir, yani çok iyi değerlerdeler, LDL hariç.

Bu şu anlama geliyor. Bir şekilde geçmiş çekinik genler, kalp ve damar hastalığı olarak bana da aktarılmış. Şu an doktorlara gitsem, muhtemelen önemsiz derler, geçiştirirler. Maalesef, doktorlar önleyici tedavi konusunda yetersizler. Aldıkları eğitim maalesef hastalık ilerleyince tedavi etme yönünde, onları da suçlayamıyorum.

O yüzden, kürden bağımsız ya da kürdeyken ne olursa olsun LDL seviyelerini düzenli takip et. LDL hedefin kesinlikle 80 altında olsun. Bu da ancak ömrünün sonuna statin grubu ilaç kullanarak mümkün olacaktır. Yani bir kullanıp, bir kullanmak çok da mantıklı bir protokol değil. Ayrıca CRP'de her zaman 0.5 altında tutulabilmeli. CRP yüksekliği, vücuttaki inflamasyon da damarlarda plak yapışma riskini ciddi arttırıyor.

Bu arada kalp ve damar hastalığı riski açısından LDL iyi bir göstergeç olsa da artık apoB değerine bakılıyor. Çünkü LDL yüksekliği her zaman doğru bir anlam ifade etmiyor, o sadece damarlarında dolaşan LDL miktarını gösteriyor. Önemli olan LDL partiküllerinin boyutudur. İnce ve küçük yapıdaysa tehlikeli, damara yapışma ve damarı tıkama riski çok yüksek, büyük tanecikli yapıdaysa damara yapışma riski düşüktür. Artık apoB kan değerine bakılmaya başlandı, muhtemelen birkaç seneye daha da yaygınlaşacaktır. Ama LDL seviyesi bu denli yüksek olan birinin apoB değeri de çok ciddi oranda yüksektir.

O yüzden ömrün boyunda LDL kolestrol hakkında dikkatli olmanı tavsiye ederim. Yıllar boyu sinsice ilerler ve hiçbir belirti göstermeden. Ancak bir kalp krizi sonrası anlamak mümkün olur ya da şanslıysan bu tür rutin kontrollerde.

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.616
the_escobar, 37 dakika önce yazdı:

Kanda 40 saate kadar kalıyor. Sürekli pik değerde olması gerekmiyor senin için. Yüksek ldl daha büyük sorun ve denilen yan etkiler genelde çok daha yüksek dozlar için. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180
Askabar, 7 saat önce yazdı:

Kanda 40 saate kadar kalıyor. Sürekli pik değerde olması gerekmiyor senin için. Yüksek ldl daha büyük sorun ve denilen yan etkiler genelde çok daha yüksek dozlar için. 

o halde günlük sabah aç karın 10mg başlıyorum? 4-5 haftaya tekrar test vericem duruma göre arttırabilirim hocam

eneskandaz, 7 saat önce yazdı:

LDL kolestrolü stabil olarak düşürmek gerekir. Özetle, 24 saatte bir almak en doğrusudur. Ayrıca LDL için optimal seviye 80 ve altıdır. Beslenmeyle bir miktar düşürülebilir ama spesifik olarak tek düşürme yolu statinler ve ezitemib gibi ilaçlardır. 

bilgilendirmeler için teşekkürler dostum 🙌🏽🙏

• Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.965
berkay16, 18 saat önce yazdı:

statins_chart.thumb.jpeg.40056097be11712f7db34001af113dce.jpeg

Statinler için böyle bir karşılaştırmaya denk gelmiştim pitovastatin diğerleri arasında daha güvenli duruyor özellikle ilaç etkileşimi açısından.

En yeni statinlerden biri olduğu için çok fazla bilgi yok, fakat diğerlerinden çoğu konuda daha güvenli ve yan etki profili düşük...Kür yapan ve uzun süre kalanlar kullanmaları gerekiyorsa bu maddeyi düşünebilirler...1-2 mg lık düşük dozlar kür boyunca yada oed şeklinde kolesterol seviyesine göre düzenlenebilir...Bu konu tamamen kişisel özellikte ve beslenmenin ötesinde kriterlere endeksli...Ldl ve vldl kontrol altında tutulmalı...Sivilce oluşumu bile sadece kolesterol kaynaklı gelişebilir...

Bergamot-nattokinas-flush niasin ve 3-5 mg omega 3 yetmiyorsa, ezetimibe adlı kolesterol emilim azaltıcı ilaç, o da yetmediğinde uygun düşük doz statine geçilebilir...Doktor oluru alınması şart her durumda...

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180
metinav, 47 dakika önce yazdı:

En yeni statinlerden biri olduğu için çok fazla bilgi yok, fakat diğerlerinden çoğu konuda daha güvenli ve yan etki profili düşük...Kür yapan ve uzun süre kalanlar kullanmaları gerekiyorsa bu maddeyi düşünebilirler...1-2 mg lık düşük dozlar kür boyunca yada oed şeklinde kolesterol seviyesine göre düzenlenebilir...Bu konu tamamen kişisel özellikte ve beslenmenin ötesinde kriterlere endeksli...Ldl ve vldl kontrol altında tutulmalı...Sivilce oluşumu bile sadece kolesterol kaynaklı gelişebilir...

Bergamot-nattokinas-flush niasin ve 3-5 mg omega 3 yetmiyorsa, ezetimibe adlı kolesterol emilim azaltıcı ilaç, o da yetmediğinde uygun düşük doz statine geçilebilir...Doktor oluru alınması şart her durumda...

hocam hazır sizide bulmuşken danışmak isterim. Kolestrol 345, ldl 279 ve hdl 52 seviyelerinde çıktı. Omegayı günlük 4gra çıkartıyorum ayrıca günlük 10mg ator başlamayı düşünüyorum. Doktor tavsiyesi olmadı ama belki aklına gelmemiştir, 4-5 haftaya tekrar sonuçlara bakalım dedi. Durum kötüymüş kalp krizi riski var dedi. Günlük 10mg başlamak genelde güvenli doz olduğundan sıkıntı yaşanır mı? 4-5 hafta kullanıp test verip duruma göre ayarlama yapabilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    214
the_escobar, 3 saat önce yazdı:

hocam hazır sizide bulmuşken danışmak isterim. Kolestrol 345, ldl 279 ve hdl 52 seviyelerinde çıktı. Omegayı günlük 4gra çıkartıyorum ayrıca günlük 10mg ator başlamayı düşünüyorum. Doktor tavsiyesi olmadı ama belki aklına gelmemiştir, 4-5 haftaya tekrar sonuçlara bakalım dedi. Durum kötüymüş kalp krizi riski var dedi. Günlük 10mg başlamak genelde güvenli doz olduğundan sıkıntı yaşanır mı? 4-5 hafta kullanıp test verip duruma göre ayarlama yapabilirim.

Ldl yi en güçlü azaltan rotuvastatin olması lazım durum çok ciddiyse rotuvastatin kullanmak mantıklı olabilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    180
berkay16, 1 dakika önce yazdı:

Ldl yi en güçlü azaltan rotuvastatin olması lazım durum çok ciddiyse rotuvastatin kullanmak mantıklı olabilir

hocam çokta ciddi bişey kullanmak istemiyorum sonuçta doktor tavsiyesi vs. yok ortada. Kendi kafamıza göre iş yapıyoruz yani

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.965
the_escobar, 8 saat önce yazdı:

Kolesterol yüksekliği beslenmeden kaynaklanıyorsa, uygun bir planla bu besinleri çıkarmalı azaltmalısın.Kürden dolayı yükseliyorsa tablet steroidleri ve östrojeni inhibe edici aromataz ilaçlarını bırakmalısın...Genetik bir nedenden dolayı artıyorsa, o konuda doktoru dinlemelisin öneriye göre olmaz...

Omega 3 gibi hdl içeren yağlar daha fazla alınabilir...Doymuş omega 6 içeren yağlardan uzak durmalısın...Hdl/ldl arasındaki denge kişiyi sağlıklı tutuyor...Besinlerin çoğunda ldl içeren doymuş omega 6 yağları var.Çok azında hdl türü bulunuyor.Onları tüketmeye çalış...Niasin hdl seviyesini arttırıyor kısa vadede...Kolesterol ilaçları konusunda söyleyebileceğim şey, kişiden kişiye doz ve yan etki profili değişkenlik gösteriyor...İlaç tercihi konusunda ben, kas gelişimine engel olmayan ve başka bir hastalığa yol açmayan en az zararlı olanını tercih ederdim...Çok reçete edilenler genelde uzun süre kullanımda, şeker hastalığı gelişimine neden oluyorlar; bu konuda yabancı forumlarda endişeler paylaşılmış...Atorun hammaddesi karaciğerdeki çok önemli bir enzimi baskılıyor.Bu çoğu ilacın yarılanma süresini uzatan etkiye neden olur ve vucuttan atılması güçleşir...Yukarıda arkadaşın paylaştığı şemada en az zararlı olanı görülebiliyor.Düzenli kullanım düşünüyorsan onun en düşük dozunu doktora sorarak kullanabilirsin.Kısa vadede oed tarzı yada haftada 2-3 gün de bir olarak, düşük dozlarda ator vb. kullanılabilir....

Doktorların abartmayı sevdiğini unutmamalıyız :) Kısa vadede değerlerin yükselmesi kimseyi hasta yapmaz, sabit değil kolesterol değerleri de inişli çıkışlı ve başka faktörlere de endeksli...Damar ve kalp sağlığı için kril yağı, balık yağından daha efektif sonuçlar üretebiliyor...Nattokinase ile birlikte balık yağı veya kril yağı kullanımı sinerjik etkide...Üstteki yorumda adını yazdığım ilaç, bağırsaklardan kolesterol emilimini azaltıyor.Bazıları sadece bu ilacı kullanarak kolesterollerini gayet iyi değerlere çekebilmişler...Atordan önce onun düşük dozda kullanılması yan etki noktasında mantıklı olabilir...

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.