Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Movemeent

Karaciğer ve kolestrol sorunu hk.

Önerilen İletiler

the_escobar    181

hocam öncelikle değerli bilgileriniz için minnettarım. Bahsettiğiniz ezetimib etken maddeli ilaçlara baktım. 10mg olarak satılıyor. Dedikleriniz üzere, ator gibi yan etki profili daha beter statinlere başlamadan günlük 10mg ezetimib başlayayım o halde? Doktora 4-5 hafta sonra gideceğim ve ancak gittiğim zaman ezetimib başladım diye söyleyebilirim. Bu süreçte en azından sonraki doktorla görüşmeme ve kan testime kadar kesmeden 10mg kullanılması uygun mudur? 

@metinav hocam ayrıca omegayı 4 grama çıkarttım ve her sabah aç karna geceden bekletilmiş ceviz suyu + nac600 + 10mg ezetimib ve ilk öğünle beraber 1000mg çörek otu kapsül başlayacağım. Herhangi bir problem gözüküyor mu düşüncemde?

• Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

makro1178    94
the_escobar, 06.09.2025 - 01:44 yazdı:

hocam öncelikle değerli bilgileriniz için minnettarım. Bahsettiğiniz ezetimib etken maddeli ilaçlara baktım. 10mg olarak satılıyor. Dedikleriniz üzere, ator gibi yan etki profili daha beter statinlere başlamadan günlük 10mg ezetimib başlayayım o halde? Doktora 4-5 hafta sonra gideceğim ve ancak gittiğim zaman ezetimib başladım diye söyleyebilirim. Bu süreçte en azından sonraki doktorla görüşmeme ve kan testime kadar kesmeden 10mg kullanılması uygun mudur? 

@metinav hocam ayrıca omegayı 4 grama çıkarttım ve her sabah aç karna geceden bekletilmiş ceviz suyu + nac600 + 10mg ezetimib ve ilk öğünle beraber 1000mg çörek otu kapsül başlayacağım. Herhangi bir problem gözüküyor mu düşüncemde?

Hocam merhabalar. Bende haftalık 400 test cyp ve 400 mast kürüne başlamadan önce kan vermiştim. Kür öncesinde bile kötü kolestrolüm 160 iyi kolestrolün 47 civarındaydı kürümün 7. haftasında testimi yeniledim ve  kolestrolüm 94 e inmişti.

Süreç içerisinde ben her sabah ceviz suyu ve günlük 2 ceviz , haftada 4 gün 10gr zeytin yağı , günlük 3gr omega 3 ve 3 günde 1 10mg ator kullandım ( bu çok düşük doz ) beslenmeyi temize çektim ve yeşillği arttırdım 1.5 ay hiç düzenden şaşmadım gerçekten güzel bir düşüş oldu kürde olmama rağmen.

Belirttiğiniz planda benzer noktalarda var. Benim nezdimde kolestrolü çok güzel şekilde indirecektir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_escobar    181
makro1178, 1 saat önce yazdı:

Hocam merhabalar. Bende haftalık 400 test cyp ve 400 mast kürüne başlamadan önce kan vermiştim. Kür öncesinde bile kötü kolestrolüm 160 iyi kolestrolün 47 civarındaydı kürümün 7. haftasında testimi yeniledim ve  kolestrolüm 94 e inmişti.

Süreç içerisinde ben her sabah ceviz suyu ve günlük 2 ceviz , haftada 4 gün 10gr zeytin yağı , günlük 3gr omega 3 ve 3 günde 1 10mg ator kullandım ( bu çok düşük doz ) beslenmeyi temize çektim ve yeşillği arttırdım 1.5 ay hiç düzenden şaşmadım gerçekten güzel bir düşüş oldu kürde olmama rağmen.

Belirttiğiniz planda benzer noktalarda var. Benim nezdimde kolestrolü çok güzel şekilde indirecektir.

Merhaba dostum. Bende bir kaç haftadır ezetimib'e başladım. Günlük 3-4gr omega 3 ve yanına ekstra 1gr çörek otu yağı ekledim. Ceviz suyunu denedim fakat bence çok sürdürülebilir gelmedi bana. Bakalım bir kaç haftaya tekrar test vereceğim bu protokol işe yaramış mı göreceğiz.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
makro1178    94
the_escobar, 41 dakika önce yazdı:

Merhaba dostum. Bende bir kaç haftadır ezetimib'e başladım. Günlük 3-4gr omega 3 ve yanına ekstra 1gr çörek otu yağı ekledim. Ceviz suyunu denedim fakat bence çok sürdürülebilir gelmedi bana. Bakalım bir kaç haftaya tekrar test vereceğim bu protokol işe yaramış mı göreceğiz.

Ceviz suyundan ziyade cevizin kendisi esas etken benim nezdimde. Her akşam suyun içine bırakıp her sabah güne onunla başlıyorum ama tamamen plasebo gibi. 

Protokol mutlaka ise yarayacaktır. Değerin 140lara gelmesi mümkün 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    362
eneskandaz, 5.09.2025 - 03:42 yazdı:

LDL kolestrolü stabil olarak düşürmek gerekir. Özetle, 24 saatte bir almak en doğrusudur. Ayrıca LDL için optimal seviye 80 ve altıdır. Beslenmeyle bir miktar düşürülebilir ama spesifik olarak tek düşürme yolu statinler ve ezitemib gibi ilaçlardır. 

Kısaca örnek vermek gerekirse, babamın yıllardır LDL kolestrolü 180 seviyelerindeydi ve doktorlar beslenme dikkat et, biraz kilo ver deyip, gönderirlerdi. Ayrıca belirli bir düzeyde insülin direnci, sedanter yaşam, hipertansiyon vardı. Sigara, alkol vs. yok. Geçen sene rutin kontrollerde kardiyoloji doktoru sana anjiyo yapalım dedi. Normalde her sene efor testi vs. yapılır ve efor testleri hep temizdi. Sanal anjiyo sonrası iki damarında %80 üzerinde darlık gözlemlendi ve biri ana damardı. Yani kalp krizi an meselesiymiş. Sonrasında stentleri takıldı ve statin, kan sulandırıcı ilaç tedavisine başlandı. 

LDL kolestrolü agresif bir şekilde düşürüldü. Crestor 20 mg ile LDL 55 seviyelerinde stabil tutuldu. Bu dozda, bu denli düşmesinin sebebi kişinin rosuvastatine verdiği pozitif etkiyle de alakalı. Özetle, 20 mg ile herkeste aynı oranda düşecek diye bir kaide yok.

Ayrıca ailede kalp hastalığı geçmişi yoktu. Covid geçirmedi ya da grip gibi hissetti ve covid aşısı olmadı babam. Babam 50 yaşlarında bu arada.

Bu süreçten sonra kendi geçmiş LDL değerlerimi inceleyince de 180 seviyelerinde olduğunda gördüm. Ayrıca tüm kan değerlerim referansta olmayıp, optimal değerlerdedir, yani çok iyi değerlerdeler, LDL hariç.

Bu şu anlama geliyor. Bir şekilde geçmiş çekinik genler, kalp ve damar hastalığı olarak bana da aktarılmış. Şu an doktorlara gitsem, muhtemelen önemsiz derler, geçiştirirler. Maalesef, doktorlar önleyici tedavi konusunda yetersizler. Aldıkları eğitim maalesef hastalık ilerleyince tedavi etme yönünde, onları da suçlayamıyorum.

O yüzden, kürden bağımsız ya da kürdeyken ne olursa olsun LDL seviyelerini düzenli takip et. LDL hedefin kesinlikle 80 altında olsun. Bu da ancak ömrünün sonuna statin grubu ilaç kullanarak mümkün olacaktır. Yani bir kullanıp, bir kullanmak çok da mantıklı bir protokol değil. Ayrıca CRP'de her zaman 0.5 altında tutulabilmeli. CRP yüksekliği, vücuttaki inflamasyon da damarlarda plak yapışma riskini ciddi arttırıyor.

Bu arada kalp ve damar hastalığı riski açısından LDL iyi bir göstergeç olsa da artık apoB değerine bakılıyor. Çünkü LDL yüksekliği her zaman doğru bir anlam ifade etmiyor, o sadece damarlarında dolaşan LDL miktarını gösteriyor. Önemli olan LDL partiküllerinin boyutudur. İnce ve küçük yapıdaysa tehlikeli, damara yapışma ve damarı tıkama riski çok yüksek, büyük tanecikli yapıdaysa damara yapışma riski düşüktür. Artık apoB kan değerine bakılmaya başlandı, muhtemelen birkaç seneye daha da yaygınlaşacaktır. Ama LDL seviyesi bu denli yüksek olan birinin apoB değeri de çok ciddi oranda yüksektir.

O yüzden ömrün boyunda LDL kolestrol hakkında dikkatli olmanı tavsiye ederim. Yıllar boyu sinsice ilerler ve hiçbir belirti göstermeden. Ancak bir kalp krizi sonrası anlamak mümkün olur ya da şanslıysan bu tür rutin kontrollerde.

+ muhakkak hemtolojiyle beraber sadece apoB değil Trombofil paneli, Protrombin zamanı, INR, aPTT, Fibrinojen, D-dimer, homosistenin ve Protein S-C aktivitesi ve de Antitrombin III testlerini muhakkak yaptırın yoksa benim gibi Beyin damar tıkanıklığı geçirmeyin beyler!!

tarihinde AREN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hectordoyle    762

Kolesterol, trigliserit ve diğer değerler de çoğunlukla genetik ve belli oranda değiştirebilen değerler. Bahsedilen değerlerin dışında kesinlikle Lipoprotein(a) testi yapılması lazım. Eğer yüksekse koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığınız çok yüksek. Düzenli beslenme, yaşam tarzında değişiklik ve hareketlilik vs ile düzelen bir değer de değil. Aileden kalp krizi veya inme gibi rahatsızlıklar yaşayan biri varsa mutlaka baksın.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    362
hectordoyle, Şimdi yazdı:

Kolesterol, trigliserit ve diğer değerler de çoğunlukla genetik ve belli oranda değiştirebilen değerler. Bahsedilen değerlerin dışında kesinlikle Lipoprotein(a) testi yapılması lazım. Eğer yüksekse koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığınız çok yüksek. Düzenli beslenme, yaşam tarzında değişiklik ve hareketlilik vs ile düzelen bir değer de değil. Aileden kalp krizi veya inme gibi rahatsızlıklar yaşayan biri varsa mutlaka baksın.

LPA benim hep normaldi ve ona rağmen 2 defa inme geçirdim

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.