Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

dark_night

KÜR ESNASINDA ANTİ OSTROJEN KULLANMAK

Önerilen İletiler

dark_night    6

BU konuda benim fikrim kendımce net ama sızlerdende yorumlar almak istedım ..

şimdi bildiğiniz gibi şöyle görüşler ,sorular vardır : kürde anti ostrojen kullanmak kas gelışımıni yavaslatır mi ,antı ostrojen kullanmalımıyım ,ne zaman kullanmalıyım ,hangı durumlarda kullanmalıyım ...

 

şimdi sadece testesterone kürlerınde değil ostorojen uretebılecek herhangı bır kurde de antı ostrojen kullanılabılır .. zaten gunumuzde hemen hemen kımse testesteronsuz kür yapmıyor ..bundan 20-30 sene once sporcuların testesterondan korktugu hatta arnoldın bıle karıyerın ılk baslarında primobolana dayandıgı soylenır .. neyse anti ostojenın soyle bır handıkapı var ..su tutumunu azaltmak ... bu bır cok sporcunun istedği bir durum aslında az su tutmak .. bır cok sporcuda hacım donemınde buna karşı ,ozellıkle cabuk hacımlenmek ısteyenler .. gelelim peki jinekomasti problemine ..tabiki anti ostrojen kullanmazsak jinekomastı ıcın acık hedefız ..fakat burda belırtmem gereken durum 12 senedir bu ilacların içinde olan bir insan olarak soyluyorum , cok farklı durumlar gordum ..kimi adam 250-500mg testesteron alır haftada ve jınekomastı belırtısı gostermez.. ama kımısı 250mg testesterone alır kürünün 3. haftasında jinekomastı olmuş olarak uyanır ..bir goruse görede anti ostrojen kullanmayın herhangı bır gogsunuzde ağri hissedersenız kullanın ..fakat ya bu sporcu bunu geç farkederse ağrı safhasında değilde o goğsunun ucundakı sertlıgı hıssetıgınde farketmiş olursa ..artık çok geç demektir .. jınekomastı hayırlı olsun .. çünkü o sertlık gıtmez ve sadece amelıyatla alınır ..

 

benim fikrime gelince riske gırmemek ve kürde anti ostrojen kullanmak .. jınekomastı olma riskine girmektense yavaş gelişmeyi tercih edebılırım .. burda tercıh sıze kalıyor ..peki nedir piyadaki anti ostrojenler ve farkları ..okuğum araştırmalardan aklımda kalan farklarıyla soyleyecegım ..

 

nolvadex ya da tamoxifen en çok tercih edilendir cunkı dıgerlerıne gore daha hesaplıdır .. pct lerde vazgecılmezdır cunkı lh sevıyelerınıde artırmaya yardımcı oldugu bılınır .. vucudunuzdakı ostrojen belırtırlırını bloke eder .. ostrojen mıktarını azaltmaz .. dıger anti ostrojenler ostrojen mıktarını azaltırlar ..

 

letroks, aromasin , arimidex ...sirasıyla yazdıgım gibi ostrojenı azaltma yetileri vardır ve bu sıralamadadır .. letroksun yuzde 90 ve üzeri sevıyede ostrojen azalttıgı; aromasinin ve armıdexın yuzde 60-70 sevıyesınde azalttıgı tespıt edılmıstır .. letroks kür esnasında kullanırsanız su tutumunu en kuvvetlı kesıcek antı ostorjendır bir diğer avantajı ise progesteron reseptorlerını baskılar fakat handikapı libido kaybıdır ..bu yuzden arımıdex aromasın kur esnasında daha mantıklı gelebılır ..

 

teşekkurler ..

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


corey    40

mükemmel bir paylaşım olmuş aklımdaki çoğu soru gitti diyebilirim.

ancak şunu merak ettim.

 

"nolvadex ya da tamoxifen" şimdi nolvadexi kür sonrası kullanıyoruz bildiğim kadarı ile; bunun yerine jinekomastiyi korkulu rüyası haline getirmiş bireyler kür içinde aromataz inhibitörü olan arimidex kullanıyorlar, yine buna ek olarak kür içinde prolaktin yüzünden oluşabilecek jinekomastileri önlemek amacı ile cabaser de kür içinde kullanıyorlar. merak ettiğim konu işte tam bu noktada, nolvadex kür içinde kullanılır mı? arimidex ve cabaser kullanan biri için nolvadexi kür içinde kullanmaya gerek var mıdır?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
dark_night    6

Şimdi cabaser tren deca ya da growth hormone kullandıgında kullanman gerekır . Prolactıne baglı jınekomastı bu ılaclarla bas gosterır . Kur ıcınde arımıdex mı nolvadex mı ? Kıyaslarsak nolvadex fiyat olarak daha uygun , fakat nolvadex bıraz daha fazla odem gozlerim ben arimidex ve aromainle kıyasladıgımda ki bu kadar hAfif bır odem mıktarı belkı defınıyon ıcın tartısılabılınır . Nolvadex lıbıdo da dusurur .. Aromasin mesela en cok tercıh edılme sebebı lıbıdoya Dokunmamasıdır . Antı ostrojenlerın dogal testesteron sevıyesı lh fsh ler uzerındekı etkılerı zTen farklı bır konu ..

 

Şunuda eklım genelde nolvadexın kazanımları dıger ostrojenlere gore daha cok bloke ettığı dusunulur . O yuzden arimidexle başla ama nolvadexınde hazır bulunsun denır

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    233

Selamlar,

 

Tamoxifen östrojeni etkileriyle birlikte azaltır hocam. Sanırım yazılarınızın sıralaması yanlış olmuş.

 

+1 östrojen hormonunu bloke eden tek ai letrozoldür. Diğerleri ailer sadece aromatazı bloke eder.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
dark_night    6

Demon ustam şimdi paylasıcagım bolum bır ınternet sıtesınden buldum anabolic 2007 kıtabından alıntı olması gerekıyor.kıtabın tamamını ınternetten ındırebılırsınız . Bı bolum paylasıcam ordan . Çevirebilirsiniz diye dusunuyorum ama ozet gecıcek olursam paylasıcagım kısım sole soyluyor : nolvadex ostrojen respotorlerıne baglanır,tutar calısmasını engeller .ostrojeni önlemez ya da üretim miktarını azaltmaz. Letrozole ostrojenı uretımının önune gecerek kandaki ostrojen sevıyesını mınımıze eder ..

 

Letrozole as an anti-estrogen is extremely beneficial to breast cancer patients. Many forms of breast cancer actively feed off the estrogen hormone. By inhibiting the production of estrogen, which in turn lowers the amount of circulating estrogen in the body, this has the ability to starve the cancer. For years Nolvadex was the preferred form of treatment for this purpose. Nolvadex actively binds to the estrogen receptor, thereby preventing estrogen from binding. However, it does not inhibit or lower production. Nolvadex is still extremely valuable in breast cancer treatment plans, but many physicians, especially in extreme cases have begun to use AI’s first. Once the cancer is in remission, at this stage a SERM like Nolvadex may replace the AI in an effort to protect against the cancer reappearing.

 

For the anabolic steroid user, the same anti-estrogenic effect provided by Letrozole is tremendously beneficial. Many anabolic steroids have the ability to increase estrogen levels due to testosterone’s interaction with the aromatase enzyme. As estrogen levels rise, this can lead to gynecomastia and excess water retention. If water retention becomes severe, this can in turn promote high blood pressure. While many anabolic steroids have the ability to aromatize and promote an increase in estrogen, not all anabolic steroids carry this ability. However, many common steroids carry this ability including Methandrostenolone (Dianabol) as well as all forms of testosterone. The Nandrolone (Deca Durabolin, Durabolin, NPP, etc.) and Boldenone (Equipoise) hormone also carry the ability to aromatize to a degree. Nandrolone will aromatize at approximately 20% the rate of testosterone and Boldenone at approximately 50%. While both aromatize significantly less than testosterone, it is enough to promote estrogenic related side effects. The probability is increased with Nandrolone as it carries a strong progestin nature. Progesterone has the ability to stimulate the estrogenic mechanism and can lead to gynecomastia. AI’s like Letrozole can be useful when using all the aforementioned steroids.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    233

Doğru söylüyorsun hocam. Ben yanlış biliyormuşum şimdi ilaç kitabına tekrar baktım ve dediğin gibi çalışma prensibi reseptör blokeri olmak üzere iş görüyor. Ancak sadece Tamoxifen kullanan hastalarda veya sporcularda öströjen değerlerinin düştüğünü biliyoruz. Peki Tamoxifen sadece reseptörlere bağlanan estradiolü engelliyorsa zaten bağlı ve oluşmuş olan östrojen zincirlerini azalttığını nasıl açıklayabiliriz?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
dark_night    6

Şimdi benim kafamda soru işrati olan durum şuydu :tamam reseptorleri tamoxifen bloke etti bu sayede ostrojenın meme dokusuna etki etmesini jinekomastiyi engelledi . Peki kandaki estradiol seviyesi noldu ?

Ben kendim mantıgımla sole dusundum . Dedim herhalde reseptorlerı baglayınca kandakı estrodialde zamanla duşuyor herhalde . Fakat bunu yazmak ya da soylemek ıstemedım cunkı bılımsel bı dayanagı yok . Atmış olurdum kafamdan . Zaten bir kaç bilgi arastırdım boylede değilmiş .. Bir kaç makale arastırma okudum birde soyle bir ornek buldum .soru cevap kısmı medical bir sağlık sitesinden aşagıda paylasıcam : şimdi beyfendi diyor ki karım tamoxifen kullanıyor 5 yıldır fakat estrodial sevıyesı hala yuksek neden ? Doktor beyde sole dıyor : tamoxifen bloke eder kandaki sevıyeye dokunmaz . Yuksek olması normaldir . Yanı doktor bey kandaki estrodial sevıyesıyle tamoxifenın bır ılıskısı olmadıgnı soyluyor . Yuksek olmasının karşılaşılması normal bir durum gibi karşılıyor .Zaten okudugum arastırmalarda hep su cumle kullanıyor : nolvadex hala meme kanseri tedavısınde kullanılan bır ilaç . Yani biraz modası geçmiş aslında pıyasada ondan daha etkılı ılacların artık var oldugu soylenıyor . Konustugmuz İşte diğer aromatize inhibitorleri . Benim yorumum nolvadex yanı tamoxifen jınkomastı onlemede etkılı kesınlıkle ya da durdurmakta fakat diğer anti ostrojenler , ostrojenlerin yan etkilerinden sakınma konusunda daha etkı oldugu muhakkak ... Bir de şunu eklıyelım kanser hastalarına genelde nolvadex verıyolar fakat sonuc alınamayanlarda oluyor . İlerlemiş aşamalardakilere işte femara gibi ilaçlar veriliyor tamoxifen yerine .

 

 

high estradiol level - tamoxifen

peecvee

Hello,

 

My wife is on her fifth year of tamoxifen post- breast cancer (following single lumpectomy, chemo and radiation treatments). She is almost certainly post-menopausal based on FSH levels taken over time. Her estradiol tested this week at 933pg/mL. Her doctor said the reason her estradiol is high is because she's taking tamoxifen. We're not sure we understand this - isn't tamoxifen supposed to lower estradiol levels?

 

Thanks for your advice.

 

1 Answers Page 1 of 1

 

Cleveland Clinic

Dear peecvee, Some breast cancer cells require estrogen to grow. Estrogen binds to and activates the estrogen receptor in these cells. Tamoxifen is metabolized into compounds that also bind to the estrogen receptor but do not activate it. Because of this competitive antagonism, tamoxifen

acts like a key broken off in the lock that prevents any other key from being inserted, preventing estrogen from binding to its receptor. Hence breast cancer cell growth is blocked,and levels of estrogen (estradiol) in the blood would be increased.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    233

Bence küre giren sporcuların pct öncesi ve sonrasındaki tahlil sonuçlarını toplayıp bu başlığın altında değerlendirelim. Böylece elimizdeki bulgularla tezimizi doğrulayabilir veya aksi yönde fikrimizi değiştirebiliriz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
dark_night    6

Çok bilimsel bir çalışma ve guZel olur .ama bu tarz bir grup görmedim şu gune kadar . Yeni nesil daha bilinci muhakkak boyle bır çalışma gelcektır diye umut ediyorum . Genelde üstün körü oluyor kulaktan dolma yapılıyor bu işler . Yinede fikir alışverişi için tesekkurler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
corey    40

değerli üstadlar bu güzel paylaşımlarınız , paslaşmalarınız için çok teşekkürler. bizler çok istifade ediyoruz bilginiz olsun. bence tamoksifen yeni uluşacak olan ostrojeni engellediği için, serumda daha önceden yükselmiş ve var olan estradiol da sanırım vücutta ( bir yerlerde) kullanıldığı için zamanla azalıyor. yerine yenisi eklenmeyince serumda düşük estradiol seviyeleri ile karşılaşıyoruz. esrtadiolü vucut acaba nerelerde kullanılıyor, anabolik olarak kullanım alanlarını öğrenebilirsem vücutta var olan fazla estradiolü de bu yönde kullanılmak üzere çekmek daha mantıklı olacaktır( tabiki erkeksi bir görünüş için..) sırf bu konuları öğrenmek için ingilizce öğreneceğim o derece takıntılı oldum. çocukluğumdan beri herhangibir konuya takıntı yaparsam hep sonuna kadar giderim. umarım bu konu içinde böyle olurum, hem ingilizce öğrenmiş olurum hem de vücudumu güzelleştiririm. bir taşla iki kuş değil kuş katliamı olur bu sayede...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
dark_night    6

Estradiol kas hacmi kazanmak ,hypertropy de rol oynadigi bilinir . Ama yag oranini artirir su tutar . Bide anti enflamatuar ozelligi oldugu dusunuluyor kadinlarda kas yipranmasi ve iyilesmesi daha az ve hizli oluyormus bunuda ostrojene bagli oldugu soyleniyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Risetopower    11
agfitness, 03.11.2017 - 16:32 yazdı:

Aslında deneyimli kişiler için anlaması çözümlemesi kolay fakat ilk basamak oyuncuları için kafa karıştırıcı bir konu.

Nolvadex kür sonrası PCT kullanımına uygun östrojen reseptörlerine bağlanma adına blok yapıyor.

Arimidex ve Aromasin ise during Cylcle (kür esnasında) kullanılan ve oluşabilecek herhangi bir östrojen formasyonunu önlüyor.

-- Fakat zurnanın zırp dediği yer şu;
Olur da jinekomasti olur diye endişe ile kullanmak istedik diyelim Arimidex veya Aromasin, peki bu kas kazanımını
negativite etmeyecek mi? Tam merdiveni çıkarken bizi baskılamayacak mı? Bence cevap Evet, madem ki jinekomasti oluşma durumu
söz konusu herhalde yapacak kardeşim.
"Hem ayranım dökülmesin, hem gtm sklmesin" diye bi dünya yok işte.

Buradan yola çıkınca da benim kendi görüşüm;
Eğer hafif kürler tercih ediliyorsa (Testo çeşitleri veya sustanon gibi mixler + primobolan veya boldenon + turinabol veya anavar + proviron... vs)

Herhangi bir göğüs ağrısı vs. olmadıkça kür esnası aromatazları kullanmak yerine kürü tamamlayıp, Nolvadex (tamoksifen) ile PCT uygulamak.
Ama baktık ki bir şeyler kaşıntıya ağrıya sebep oldu, o zaman hemen vakit kaybetmeden Arimidex'i kullanmaya başlamak (taa ki problemler iyice belirtisini kaybedene kadar). Ve kür tamamlandıktan sonra yine Nolvadex ile PCT uygulamak.

Benim kendi fikrim bu arkadaşlar ;)

Benim tanıdığım bir kaç kişi aynı dediğiniz gibi kür içinde anti östrojen ilaçlarını kesinlikle kullanmıyorlar ve inanılmaz sonuçlar elde ettiler.Ancak sorun şurada hiç biri jinekomastiden kurtulamadı veya jinekomasti belirtisi başlayınca nolvadeks kullansa dahi jinekomasti olmuşlardı bir kere..Ben kür içi her zaman arimidex kullandım ve gelişimim bu arkadaşların yarısı kadar felandır.. ama jinekomasti belirtisi hiç yaşamadım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
TheNoahSystem    158

Fazla E2 nin sana getirisi su ve yagdan baska bisi degil. Agirligin sadece tartida artmis olur

+ libido problemi

tarihinde xeaven tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

provironuda katsak mı araya :) bazı kürlerde proviyon kullanımı görüyorum. bazı kişiler kullanılmamalı diyor vs

Okudukça kafam daha çok karışıyor. Bulk yaptığımda ilk olarak yağlandığım yerler göğüs bölgesi ve ardından göbek diye sıralanıyor. Defindeykende sıra en son göğüs bölgesine geliyor. Bu yağlanmanın jine ile bir ilgisi yok görünüm olarak. Fakat kürde bunun jineye dönmesi daha kolay olur gibime geliyor? Acaba gerçekten öyle midir

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
curious    36

Genel bilinen bir yanlıştan bahsetmek istiyorum;

Aromataz inhibitörleri östrojeninizi sıfırlamaz, yalnızca aromataz enzimini bloke eder. Birçok sporcu bu sebeple kür içinde kullanmak istemiyor ancak zaten AI sizin doğal östrojeninizi baskılamayacak yada sıfırlamayacak, testo fazlasının östrojene dönüşmesini engelleyecek. Google da aratın, Beginners Steroid Guide gibisinden, hiçbir referans olmuş konuda jinekomasti belirtisi görünce kullanmaya başlayın diye bir ibare göremezsiniz. Zaten herhangi bir belirtide o doku oluşmaya başlamış demektir. AI kullanın kullandırın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hebele    5

bu konuya ben de bir katkıda bulunmak istiyorum. 

dianabol, boldenon ve testosteron kürüyle başladım, ilk kürümdü. 6. hafta dianabol'ü kestim. 500 testo, 500 bolde şeklinde devam ediyorum. başından beri arimidex kullanıyorum yalnızca enjeksiyon günleri çeyrek tablet olacak şekilde, pzt-perş olmak üzere haftada 2 gün enjeksiyon. 12. hafta hormon testi yaptırdım, aşağıya iliştirdim kesinlikle bakmanızı öneriririm.

test sonucuna göre östrojen normal aralığın çok altında. 25.8 - 60.7 normal aralık, benim estradiol 11. bunları niye yazdım, bu kadar düşük östrojene rağmen zaman zaman göğüste sertleşme, kaşıntı falan hissettim ama ertesi güne eser kalmıyordu. kürü uzatmaya karar verdim ve aşırı düşük östrojenden dolayı da arimidex'i haftada bir çeyreğe düşürdüm, iyi mi yaptım emin değilim açıkçası. ilk kürüm olmasına rağmen, şu ana kadarki tecrübeme dayanarak ben de başından beri kullanılması taraftarıyım. 

 

 

tarihinde hebele tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×