Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Reklam

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

curious

Üye
  • İçerik sayısı

    66
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Günler

    5

curious kullanıcısının son zaferi 22 Ağustos 2018

curious en beğenilen içeriğe sahiptir

PLATFORM TECRÜBE PUANI

36 Mükemmel

1 Takipçi

curious Hakkında

  • Yaş 35
  • Derece
    Deneyimli
  • Doğum Günü 21-08-1988

Profil Bilgileri

  • Yaş 35
  • Meslek:
    serbest
  • Konum:
    ankara
  • Cinsiyet:
    Erkek
  1. Steroid ve akne sorunu.

    buzamana kadar ne kullandıysam ciddi akne problemleri yaşadım only testo 500 gibi kür yaptığım zamanlarda dahi bu durumdaydım. omuzlarda sırtta ve özellikle belimde akneden cildim görünmüyordu. Nedeninin yüksek ldl kolesterol olabileceğini anlatan makaleler okudum, kan testi yaptırdım ve ciddi yüksek kolesterolüm olduğunu farkettim. eve kondiyon bisikleti aldım. her kürümde sabah 8 de 30 dakika akşam 21.30 gibi 30 dakika cardio hergün 720mg epa/dha içeren omega 3 ve haftada mutlaka birkez somon yemeye gayret ettim. Kolesterol seviyem limitler dahiline düştü kür esnasında bile. Akne sorununu birdaha asla yaşamadım tek birtane dahi akne çıkmadı. Herkes için bu geçerli olmayabilir ancak sorun yaşayan arkadaşlar kolesterollerine dikkat etsinler.
  2. 21 gün bedelli askerlik ve vücut geliştirme

    Tayfun hocam iyi dilekleriniz için teşekkürler. Diyetine idmanına hayat tarzına 7/24 fitness yaşam tarzına titizlikle yaklaşan ben gibiler için askerlik durumu ister istemez endişe doğuruyor. Kas kaybı yaşamamak için gerekli makroları asker yemeği ile karşılayamayacağımız endişesi ile bu konuyu açtım. Aslında idman yapılmasa bile doğru beslenme ile kas kaybı yaşanmıyor. Sizin kesin ifadeniz beni biraz daha sevindirdi.
  3. Merhaba arkadaşlar, benim gibi 21 gün askere gidecek sporcu arkadaşlar vardır diye umuyorum. 21 günde kas kaybı ne seviyede olur önlem olarak neler yapılabilir ve bu sürelerde spordan uzak kalmış kişilerin tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.
  4. Kür planlamam

    Ahmet sabırla diyete devam etmeni ve en azından üstteki 2 karın kasını görünür kıldığın yerde küre girmeni tavsiye ediyorum. Kürün bile yeri var amacı var. Eğer diyet konusunda kendini tembel hissediyorsan en azından kalorik açıkla cutting kürü gibi başla, kürü uzun tut ki zaten bayağı uzun görünüyorve yağsız göründüğün an kaloriyi yükseltip kütle kazanmaya başla derim.
  5. Düşük karbonhidrat diyetim

    MyFitnesspal sporcular arasında dünyada çok popüler bir uygulama. Eğer alışkanlık edinirsen çok faydasını göreceksin. Başarılar ve bol şans diliyorum dostum.
  6. Düşük karbonhidrat diyetim

    Güzel yatırım, bende geçen yıl voit eliptik almıştım çok uyguna. Bu arada bahsettiğin diğer herşeyden aldığın tüm makrolarin hakkinda bilinc olusturmasi icin myfitnesspal uygulamasini yuklemeni ictigin preworkout in bile makrolarini eklemeni ve aliskanlik edinmeni tavsiye ederim.
  7. Düşük karbonhidrat diyetim

    Ahmet şimdiden başarılar dilerim, gayet mantıklı görünüyor ve yine hızdan yanasın O yağı 35 değilde 60gram yaparsan herşey çok güzel olacak. Bu arada yine ayar yeri bırakmamışsın. 1735 kalori çıkıyor ahmet ve hiçbir erkeğe 1750kalorinin altına düşmesi tavsiye edilmez. Sen yağı 60 a getirirsen olman gereken yere yine bi 100-200 kalori kadar uzak olucaksın ama anlıyorum hız istiyosun busefer böyle dene.
  8. Diyet planlamam. - sıfır karb -

    Karslı merhaba, bende Karslıyım bu arada Bahsettiğin şekilde bir deneme yapıp kendimi sürekli bitkin halsiz hissettiğimi, ancak 20 gün dayanabildiğimi ve şimdiki aklımla birdaha bulaşmayacağımı, o 20 günün benim için kayıp bir 20 gün olduğunu söylemek isterim. Burada kaçırılan bir nokta var ondan bahsediyim. Devamlı olarak sıfır carb ile vücudu ketosise sokmak güzel bir maktık gibi görünüyor öyle olduğunu zannediyorsunuz ancak keto diyette protein miktarı çok önemlidir. O bahsettiğiniz miktarda tavuk tüketimi ile siz asla ketosise geçemeyeceksiniz ve sürekli tembel hissedeceksiniz. Ben bunları yazmasaydım bile bir süre sonra zaten kendinizde bundan vazgeçecektiniz. Nedeni şudur, hipotalamus yaklaşık bir haftanın sonunda glikojen bulamadığından dolayı enerji sistemini ketosise çevirir. Ancak sizin protein alımınız çok hassas bir miktarın üzerine çıktığında vucudunuz kandaki aminoasitleride parçalayarak tekrar glycogenesis e geçiş yapar. siz ketosiste olduğunuzu zannederken yediğiniz tavukla ağırlık kaldırmaya başlarsınız. Keto diyet yapılamaz demiyorum, ancak çok iyi araştırarak fitness kültüründe tecrübeli birinin çok ileri zamanlarda uygulayabileceği bir metod olduğunu düşünüyorum. Siz öncelikle takashi hocamın beslenme başlığında yazdıklarımı referans alarak standart bir definisyon diyeti yaparak zaten kısa zamanda istediğiniz formu yakalayacaksınız. Ben şahsen sadelikten yanayım, işler karışınca geçen zamana yazık oluyor. Sonrasında pişmanlık oluyor. Karar sizin.
  9. Düşük karbonhidrat diyetim

    Onur merhaba yüzde 70 gerçekçi olmayan farazi bir örnek. Amaç yağ yakımıysa mevzu kalorik açıkta biter. Söylediklerinin tamamına katılmakla beraber zaten yüzde 70 carb alırsan protein ve yağ makrosuna pek bir kalori kalmıyor. Demek istediğim sen yüzde 70 carb yüzde 15 yağ yüzde 15 protein alsan bile yinede yağ yakacaksın çünki kalorik açık veriyorsun. Kimseye yüzde 70 al demiyorum umarım açıklayıcı olmuştur. Ancak bu işi bilen kişilerde beslenme programlarına şöyle başlıyorlar; öncelikle düşmek istediğin kilodan yola çıkarak mesela 85 kilosun ve 75 e düşmek istiyosun ozaman 75x2gr 150gr protein sana tüm bilimsel araştırmalar ışığında kesin ve net olarak yetecek. Bunu tartışmaya bile gerek yok.(herhangi bir ilaç işin içinde yokken. ilaç oldumu protein miktarı mutlaka farklı olucak) ardından yüzde 25 ile 30 arasında bir yağ makrosu belirliyorsun ve kalan tüm kaloriyi carba veriyorsun ve bukadar. daha azına yada fazlasına kimsenin ihtiyacı yok. bu yaklaşımla ben çevremdekiler yada takip ettiğim sporcular arasında başarıya ulaşamayan yok. Şu benim lafımdır: Basit şeyler anlaşılmıyor adam peptid steril su ünite hesabını tek seferde anlayabiliyor. ama iş definisyona gelince kalorik açık mantığını kavrayamıyor. Çok basit arkadaşlar kafanızı karıştırmayın. Vücudu makina gibi düşünün yediğimizide yakıt. Yakıtı az koyuyorsun ve yakıt yetmeyince mevcut yağ rezervinden kullanmaya başlıyor. Ve yakıtın ne olduğunun çok önemi yok. Kas yıkımı oluşturmayacak şekilde yeterli protein, hormonal faaliyetlerimizi, ve birtakım vitaminlerin çözülmesi, metabolik faaliyetlerin sekteye uğramaması için ılımlı bir miktar yağ ve kalan tüm kalorinizle karbonhidrat tüketiyoruz. Nekadar açık verdiysek tam karşılığını hergün tartıda ölçerek görebiliyoruz.
  10. Degerli hocalarimizdan yardim

    Hocam aynı mantıkla foli 344 yada igf1 de formumuzu korumamızı sağlarmı?
  11. Düşük karbonhidrat diyetim

    Ahmet güzel sözlerin için teşekkürler; Bu tanita gibi cihazların en pahalıları (10k USD) bile hayatında hiç idman yapmamış 95 kilo 183 boyunda göbekli obeziteye doğru yol alan bir adama yüzde 19 yağ oranı gösterebiliyor. Saçmalık yani adam yüzde 30 larda halbuki. Kesinlikle kaale almamanı öneririm ki zaten ifbb pro lar bile body fat caliper denen bu aletle birkaç bölgeden ölçüm yaparak yağ oranlarını gözlemliyorlar. Ki bunada gerek yok, yağ oranını bilmen sana bir fayda sağlamayacak. Tüm abdominal kaslarını gördüğün zaman zaten 10-12 bandında olduğunu anlayacaksın. Boş işler bu makina ile ölçümler falan. 3kilo kas kaybetmekte okadar kısa sürede başına gelebilecek birşey değil. Bu makineler vücuttaki sodyum oranına bağlı olarak bile çılgın farklar gösterebiliyor sonuçlarda. Bu arada bilgi çok, yaz google a definasyon diye yüzlerce makale. Ama hiçbirisi soru cevaplamıyor. Kafa karıştırıyor felaket bir bilgi kirliliği mevcut. Lütfen aklına takılan birşey olursa sormaktan çekinme. Elimden geldiğince herkese yardımcı olmak niyetim.
  12. Düşük karbonhidrat diyetim

    Ahmet elimden geldiğince yardımcı olmak tek hedefim, yanlış yapılan birşey gördüğümde kayıtsız kalamıyorum. Bu salondada böyle, sokaktada böyle, evimdede böyle. Cutting mantığında ilk belirlenecek şey zaman ve hedeftir. Bu 2 rakam belirleyici. 6-7 hafta ve yağ oranı 18 den 12 ye diyelim buda ortalama 7-8 kiloya denk gelsin. 6-7 haftayı 8 haftaya çıkarman gerekiyor. 8 hafta çok daha temiz birşekilde hedefine ulaşabileceğin bir süre. Bazal metabolizman 2400 çıkmış, haftada 5 kerede idman yaptığını varsayarsak idman günlerini 2700 off günlerindede 30 dakika sabit nabız cardio yaptığını varsayarak günlük net TDEE nin 2700cal olduğu söyleyebiliriz. 400 kalorilik bir açık ilk 1 ay için muhteşem sonuçlar verecek. öyle 600-700 e gerek olmayacak, başta okadar düşürürsen ardından ayar yapıcak yer bırakmıyosun kendine. Çünki definisyonunda bir platosu var. Platoya ulaştıkça, tartıda hareket azaldıkça ayar yapman gerekicek. Makro mevzusuna gelelim 2300 cal içinse makro ayarlarken dikkat etmen gereken, kg başına 2gr proteini geçmemen. Çünki zaten kanında ilaç yok, 250gram proteinler falan hiç gerekli değil dostum, ifbb pro vatandaş bile yarış hazırlığında kg başına 2 gr mantığında yiyor. Sen şöyle düşünüyorsun, ben carbı kesiyim baştan vücut yağ yaksın kurtulayım zaten vaktimde az. Proteini sağlam alıyım kas kaybıda olmaz. Öyle birşey yok, yeterli glikojen kalmadığında o yediğin proteinide parçalıyıp glikojene çeviricek. Protein falan yetmez bu iş için, ardından kasını parçalayacak. Sen yeterince carb almadıkça o kas hertürlü gider dostum. Kafa karışıklığının sebebi bilgi kirliliği ve özellikle LOW CARB DIET gibi kafa karıştırıcı terminoloji. Bunları birkenara bırakalım, ben sana sırrı veriyim MANTIK ŞU ENERGY INPUT ENERGY OUTPUT Senin enerji ihtiyacının makrolarla direk bir ilgisi yok, vücut ne bulursa onu kullanır. Ne dedik senin 2700cal enerji outputun var. Sen 400gram protein 20gram carb ve kalanı yağ olmak üzere abuk subuk bir makro planı hazırla ve böyle beslen. Sonucu şöyle olacak, 2700cal enerji çıkışın var. Vücudun o proteinleri parçalıyıp yine yakacak ve hayatını sürdürecek. Normal beslenmeye göre böyle abuk subuk 400gram protein içeren bir beslenmenin temel farkı; kendini kötü hissedeceksin çünki protein iyi bir enerji kaynağı değil ve proteinin glikojene çevrilmesi işlemi vücut için hiç pratik olmayan bir işlem. Doğrusuna gelelim, 2700cal enerji output var, 400cal kestik. 2300cal için sen makroların yüzde 40 ını carba ayırmalısın. Bak, makroların yüzde 70 ini bile ayırabilirsin yinede yağ yakmaya devam edeceksin. Önemli olan hangi makrodan kıstığın değildir, önemli olan vücuduna giren enerji ve çıkan enerji arasında açık yaratmaktır. Açığı gidipte komple carbdan yapıyorsun sen. Hayır!!! Carb sana lazım dostum. Sen carb ile idman yapıyosun, beynin bile günlük 100gram carb ile ancak düzgün çalışıyor. Ortama yüzde 35 a denk gelicek kadar yani 800cal carb=200gr carb alman gerekiyor. Bu ilk başta. Ardından maksimum yüzde 35 kadar protein 800cal protein= 200gr protein alman ve kalan yüzde 30 kadar yani 690cal yağ= 75gramda yağ alman gerekiyor. Yağ makrosu çok çok önemli, hormonel faaliyetler ve dahada önemlisi zaten kalorik açık oluşacağı için daha uzun süre tok hissetmeni sağlayacak. Dostum sen 200gr carb-200prt-75yağ ile 1 ay bi devam et. Sonrasında bana teşekkür edeceksin. Ve eminimki bu işin mantığını daha net kavrayacaksın. Aklına takılan her noktada yardımcı olmaya hazırım. EDIT: Mantığı anlaman için şöyle bir örnek daha vericem, Aslında 150gr protein bile sana yeter. Hiçbir skntı oluşmaz, ve o 50gram farkıda carba koysan, yani 250carb 150prt 75 yağ yine = 2300cal olduğu için sen 250carb yesen bile 200carb 200prt şeklinde diyetine göre yine aynı miktarda yağ yakarsın. Kalorik açık aynı olduğu müddetçe makro ayırt etmez vücut. Bana sorarsan, hardcore idmancıyım falan diyorsan 250 carb 150prt ile bile başlayabilirsin. Kendini çok çok iyi hissedersin uzunca bir süre. Tartıda yerinde durmaz, ilk haftalar haftada 1 kilo net ilk ayda 4 kilo verebilirsin. Tabi 4 kilonun 1-1.5 kilosu sudan gidecek onuda atlamayalım.
  13. Düşük karbonhidrat diyetim

    Ahmet kardeşim, kendin bunu deneyimleyip öğrenmen tabi güzelde ben yada biz diyelim; bu yollardan geçtik. Yani sen bilirsin demek istiyorum ama öyle bile diyemiyorum BU MAKROLARLA BAŞARI ELDE E-DE-MEZ-SİN. Şuanda başarısız bir deney yapıyorsun sadece. İlk diyetin olduğu için çok normal aslında. Lütfen bana kulak ver, bu konuda bukdar üstelememin bir sebebi var sevgili dostum. Gördüğüm kadarıyla iyi bir sporcusun, ama bu makrolarla tüm hevesin kırılacak yakın zamanda. Hiçbir fayda sağlayamayacağının garantisini ben veriyorum sana bak. Birde buradaki arkadaşlarımıza sinirleniyorum neden kimse Ahmet'e bu konuda yardımcı olmuyor??? Özellikle definisyon konusunda ülkemizde mantık hataları var. Ama eminimki burada bu işi bilen insanlar var. Senin makrolarına bakıyorum 110carb=440cal 200prt=800cal 30yağ=270cal toplamı 1510cal. Kardeşim bu kalori ile kimse yağ yakamaz, 40 kilo ağırlığında olup 30 kiloya düşmek isteyen biri olmadığın sürece. 3 gün faydasını görürsün, idman çıkmaz, modun yerlerde gezer moralin motivasyonun kalmaz. Eğer istersen telefon numaramı veriyim detaylıca açıklıyım sana bunları.
  14. Protein gaz sorunu(protein fart)

    Tek çözümü tüm protein kaynaklarının yanında ciddi seviyelerde yeşil sebze tüketilmesi. Misal 200gr et yanında 200gr yeşil salata tüketmeniz gaz sorununu büyük oranda azaltacaktır.
  15. Düşük karbonhidrat diyetim

    Ahmet yeni beslenme programında başarılar dilerim. Ancak geçmişteki tecrübelerim ve birçok tecrübenin ışığında 400+carb tüketirken ve 18 yağ oranın varken bir anda 110 carb a düşmenin sana ancak kısa vadede yani birkaç gün faydası olacağı ve 15 gün gibi bir sürenin ardından aşırı yavaşlamış bir metabolizma ile hiçbir fayda sağlayamacağını söylemem gerekiyor. Bu işe başlaman gereken makrolar 180prot 200carb 60yağ gibi olmalı. İlk 1 ay böyle devam edince emin ol çatır çatır yağ yakacaksın bu makrolarla. Ardından 2. ay ortalama bir 80-100 kaloriyi daha carbdan kesip yani 160carba düşüp ardından 15 gün sonrasında birazdaha düşmeni tavsiye ederim. Taaki şuanda başladığın 100-110carba kadar. Bu en dip olabilir dahada altı olmamalı. Yani sen 2-3 ay içinde yavaş yavaş getireceğin yere en başından getirmişsin.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×