Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

boss41

Kasık fıtığı başlangıcı

Önerilen İletiler

boss41    90

Kasım başında ilk kürüme Testo Deca Danabol şeklinde gireceğim ürünleri @Loving Burak hocadan temin ettim . Fakat iki hafta önce başlayan kasığımdaki hafif şişliği farketmemle birlikte netten araştırmaya başladım ve kasık fıtığı şüphesiyle genel cerrahiden randevu alıp ultrason çektirdim . Doktor kasık fıtığı başlangıcı olduğunu söyledi . Özellikle sporcularda sık görülüyormuş aşırı zorlama sonucu karın içi basıncının artması ile deri altında bağırsakları tutan zarsı dokunun gevşemesi yırtılması ve zamanla delinmesine kadar gidiyor kısa tabiriyle bu şekilde . Henüz bende bir delik ve dışarı taşan bir fıtık mevcut değil , ultrason sonucuna göre 1 cm civarında dokuda deformasyon oluşmuş ve şuan herhangibir ağrı vs yaşamıyorum sadece antrenman yaptığımda şişiyor hafiften aşırı bir şişlikte yok henüz şu aşamada . 

Doktora sonuçları gösterdim küre gireceğimi ve 10-15 kg civarı kilo artışı olacağınıda belirttim . Doktor kararı bana bıraktı istersen hemen ameliyat olabilirsin veya istersen gidişata göre fıtık büyüdüğünde ve  doku dışına iyice taşmaya başladığındada olabilirsin şeklinde cevapladı. Tekrarlama riski herzaman varmış fakat doktorum yapılan yamanın sağlam olduğunu kolay kolay tekrarlamaycağını kendisininde asker kökenli olduğunu ve komando hastasını aynı ameliyattan 2 hafta sonra dağa yolladığını söyledi ... Her iki durumdada aynı ameliyat yapılacak , ameliyat sonrası iyileşme sürecinde vaya uygulanacak işlemde hiçbir fark yok ve ameliyatta o bölgeye bir yama dikme işlemi uygulanıp kapatılıyor  ameliyattan 1 ay sonra yavaş yavaş ağırlık çalışmasına başlanabiliyor  . 

Şimdi okadar kararsızım ki tam küre başlıyorum 1 ay kaldı diye sağlam idmanlarla devam ederken bu olay patlak veriyor . Eğer ameliyat olursam iyileşip küre başladığımda acaba tekrarlarmı aynı yerden patlak verirmi düşüncesiyle geçiricem kürü ki bu motivasyonumuda odaklanmamıda etkileyecektir illaki . Yada küre başlayacağım bu şekilde durum kötüleşirse fıtık büyürse ameliyat olacağım . Tabi kür ortasındada durum kötüleşebilir veya  hiç olay  büyümeden de geçirebilirim kürü sorunsuz koskoca bir belirsizlik kafamda deli sorular çok kararsızım .

Daha önce bu durumu yaşayan ve  tavsiye verebilecek varmı siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ? 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


boss41    90

Kemer kullanmak karın içi basıncını arttırmazmı dahada ?  Birde kemeri normal şekilde bel çukuru hizasındamı kullanmam gerek yoksa fıtıktan dolayı biraz daha alttamı kullanmam gerekir ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeedd    105

Hocam kürde ilerleyip açılmasındansa düzelt sorunu öyle gir en temizi, tiske ne gerek var 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Testocu    132

Geçmiş olsun dostum , inş düzelirsin 

tarihinde Testocu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Hocam tedirgin bir şekilde her ihtimali düşünüyorum ister istemez .. tabiki bahsettiğiniz gibi kemer kullanılması en iyisi bir rahatsızlık olmasa bile demek istediğim şu ; kemeri kullanıyorum diyelim evet core bölgesini tutuyor ama aynı zamanda karnıda sıkıştırıp karın içi basıncını arttıracaktır  e hali hazırda zaten oluşmayabaşlamış  bir fıtık var bunun en temel sebebide bu basınç . Kemer kasığın çok çok üzeründe kalacak oraya bir tutuculuğu olmayacak e basınçta artmış olacak birde üstüne ağırlığa girdiğimde iyice basınç artacak kasıkta . tamamen düz mantıkla bakıyorum şuan dediğim gibi belki ben sağlıklı düşünemiyorum ama her ihtimali hesaplayıp bir karar vermem gerek bian önce . 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeedd    105

2 seçeneğide önüne koy düşün. 

1) Şimdi tedavi oldun, 1 ay iyileşip spora başladın. 2-3 haftada eksiğini kapatıp kürüne rahat rahat girersin.(Mantıklı olan bu bence)

2) Küre gir. Ağırlıklar iyice artacak, çok daha fazla basınç yüklenecek. Kilo alacaksın. Kemer takacaksın vs sürekli oraya dikkat edeceksin belki antreman verimin düşük olacak ve kürden az verim alacaksın. Ve en kötüsü belki ilerleteceksin daha ya da tamamen esneyen yeri zortlatacaksın :) Bu senaryoda ne kürden aldığın kilo kalır, ne sağlığın kalır ne psikoloji. Kaza giderken tavuktan olma bence tedavini olup kendini rahata çek, gir kürüne sonra rahat rahat. Sağlılı sporlar :)

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Az önce antrenmandan çıktım ağırlığa girerken o bölgede oynamalar oluyor ve bu durum dikkatimi muazzam dağıtıyor antrenmanı çok gergin ve korkuyla geçirdim acaba büyürmü dahada sorun yaratırmı düşüncesi beynimi kemiriyor öyleki fıtığın büyüyüp dışarı taşıp testislere kadar inmesi bile söz konusu olabiliyor her nekadar doktor ultrason sonucuna göre bölgede deformasyon dokuda kalibrasyon artışı var delik veya yırtık yok henüz desede içim bir türlü rahat etmiyor . Başka bir doktordan randevu almıştım zaten garantilemek için tekrar tahlil yaptırıp başka bir doktora daha danışacağım . Zaten daha önce doktorlara güvenimi yitirdiğim bir takım talihsiz olaylar yaşadım garantiye almak istiyorum . Burak hocaylada konustum kendiside ameliyat olup daha sonra küre girmeme daha sıcak bakıyor . Zaten bu kafayla küre girersem sıkıntı büyümese bile kasıkta hissettiğim oynamalar o hissiyat vs kür hem pskolojik olarak sağlıklı geçmeyecek hemde antrenmanlara odaklanamayacağım.. bugünki antrenmandan sonra bende ameliyata daha sıcak bakmaya başladım önce ameliyat ardından 1 aylık iyileşme süreci sonrası kür .. kısacası benim için ameliyat yolu gözüküyor . Benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlarında yararlanabilmesi için konuyu aktif tutacağım yaşadığım tüm süreci paylaşacağım . 

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeedd    105
agfitness, 2 saat önce yazdı:

1 ayda mı iyileşiyor tekrar ağırlık mı girecek. Güldürmeyin arkadaşlar ya. Jineko ameliyatından sonra bile 6 ay ağır girme yok gerdirme yok kaldı kı kasık bu ne 1 ayı.

Soruyu soran arkadaş en iyisi doktorun ile hareket et o zaman, geçmiş olsun.

Sağlıklı sporlar...

Şansa bakın ki ben jinekomasti ameliyatı oldum, 2. ayda bench 6 tekrar %80 ağırlıkla ameliyat öncesi şekilde çalışıyordum. 6 ay değil 2 ayda normale dönülüyor %100. Siz oldunuz mu bilmiyorum ama artık neye göre yazıyorsunuz bilmiyorum  :)

tarihinde Efeedd tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Bu sabah açık ameliyat oldum . Spinal anestezi uygulandı . Belden iki omur arasından yapılıyor 10 cm lik bir iğne korkuyordum biraz ama normal iğne açısı gibi yaptı geçti daha iğneyi çıkarmadan ayaklarım karıncalanmaya uyuşmaya başladı  . Ameliyat sorunsuz geçti ve hiç birşey hissetmedim 20 dakka gibi geldi bana anestezi ameliyat dikmesi etmesi 1 saati geçmemiştir . Odaya alındım ameliyat sonrası his yok tabi göbekten itibaren , en çokta insanı yaralayan şey çükünüz orada görüyorsunuz dokunuyorsunuz ama his yok o artık size ait değil zaten parmak uçları bacaklar vs derken en son kalça ile top tüfek kendine geliyor bacaklardan bi 3 saat sonra hissiyat gelmeye başladı benim dalgaya bi ara  içimden dedim kendi kendime aha deca dick olduk daha kullanamadan  😂😂😂 İşin makarası hiç hoş bir durum değil doktor geldi sondayı 2 saat sonra çıkarsınlar falan dedi dedim yokki zaten var var dedi sen hissetmiyorsun .. bozuntuya vermedim tamam dedim geçiştirdim unutmuşuz deyip  takmasınlar diye ... geçen hafta arkadaşımda spinal anestezi ile dizden ameliyat oldu ondan tecrübeli olduğum için taktırmak istemedim sonda falan gerekte yokmuş zaten şöyle ki uyuşukluk geçmeye başlarken yavaş yavaş idrar torbası doluluktan ağrı yapmaya ve ameliyat yerine baskı yapıp oranın ağrısıyla birleşmeye başladı dedim bi deniyim belki işettirebiliriz zamanı geldi . Birinci denemede çok az geldi tabi ağrı var sızı var taze dikişler var yattım kalktım denedim tekrar falan 2 -3 seferde hallettim zorla .. sonrasında iyice uyuşukluk geçti ve rahatça yapabildim . Bol bol su içmek kafein almak gerekiyormuş yoksa aşırı baş ağrısı oluyormuş anesteziden dolayı ben nezaman his geldi işeyebildim ozaman su içmeye başladım . Benim kuzeni yolladım bana kahve al diye starbakstan gavûr kahvesi almış getirdi içtim falan öyle aşırı su da içmedim ama şuana kadar baş ağrısı falan yok . Kalkınca baş dönmesi baş ağrısı oluyormuş bende hiç olmadı . Sabah 9 gibi hastanedeydim akşam 9 buçukta evdeydim aynı gün taburcu oldum . Ağrı var doğal olarak  serumdan antibiyotik ağrı kesici verdiler taburcu olurkende arkadan bi iğne çaktı ağrı kesici gönderdi iki üç gün ağrı oluyor sonra bişey kalmıyormuş zaten . Yürürken tabi üzerine yüklenmiyorum ameliyatlı taraftaki bacağımın ama 3 4 güne normalde olduğu gibi dik bi şekilde yürümeye başlarım büyük ihtimalle şimdilik bukadar . Mutluyum ve yaralıyım birazda ama olsun iyileşip küre girmeyi sabırsızlıkla bekliyorum . Ocak gibi bilemediniz şubatta küre başlarım inşallah tabi gidişata göre hissiyata göre bakıcaz . 

Herkese keyifli forumlar .

tarihinde boss41 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Teşekkür ederim iyileşme süreci ve sonrasınıda ekleyeceğim umarım aynı durumdan muzdarip olanlar benim gibi küre giricem derken böyle bir talihsizlik yaşayanlar için yol gösterici olur . 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Ameliyat sonrası bir hafta pek dik yürüyemedim dikişler taze ağrı var vs. Gün geçtikçe ağrılar azaldı hergün daha dik ve hızlı yürümeye başladım . İlk 3 - 4 hafta büyük tuvalete çıkarken ıkınmada , ameliyat yerini unutup hapşırma gülme öksürme gibi durumlarda  orta seviyede acı oluyordu ama her geçen gün azalarak gitti bu ani hareketlerde acı hissiyatı hatta 4. Hafta hiçbir acı ağrı hissetmedim diyebilirim . Tam 7 cm kesi yeri boyunca serçe parmak kalınlığında sertlik ve şişlik vardı doktor 4-5 aya geçer demişti .

Bugün ameliyat üzerinden tam 6 hafta geçmiş bulunuyor ağrı sızı hiç yok diyebilirim . Bir haftadır evde bir gün on bir gün off çift bölge şeklinde hafif kilolarla çalışmaya başladım , hamlığı atmak amaçlı yavaş yavaş acele etmeden ilerliyorum şimdilik . Sadece göğüs çalışırken varla yok arası bi ağrı gerilme hisseder gibi oldum aklımda orada olduğu için psikolojik olabilir dedim antrenman sonunda elimle yokladığımda yine varla yok arası bi ağrır gibi oldu ama sonrasında ağrı falan olmadı hiçbişekilde , kesi yerindeki şişlik ve serlikte yüzde 60 azaldı bu 6 haftanın sonunda . 

Dikkatli şekilde ilerleyip 6. Ay duruma göre küre girmeyi düşünebilirim o anki hissiyatıma bağlı tabi acaba tekrarlarmı düşüncesinden kurtulup g.tüm yermi riske atabilirmiyim bilmiyorum ama şunu söylüyim öyle 2 aya iyileşip küre başlamak gibi bi durum söz konusu olamaz bende ameliyat öncesi çok aceleci düşünüyordum @agfitness hocamında dediği gibi en az 6 ay hatta bir sene sonra başlamak daha doğru olacak .

Martın sonunda 6. Ayım doluyor bu durumda nisan mayıs haziran kürde olmam gerekecek eğer başlamayı düşünürsem , bu dönem de küre girmek için hiç doğru bir zaman değil zaten deca sonrası kür bitince su atımı fazlasıyla olacakki yazın ekstra su atıyor vücut çöküş aşırı olacaktır . Herşeye rağmen içimdeki bian önce hayvanlaşma arzusuna engel olamiyorum . 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Asaletim    645

@boss41 

Reis bu şişlik tam olarak nerede oluyor , bugun bacak antrenmanında lunge yaparken bir anda kasığa çok fena ağrı girdi direk antrenmanı kestim , halen yürürken acı cekiyorum . Ama ağrıyan yere bakiyorum hiç şişlik yok , ağrı geçmezse gidip baktiricam inşallah kaşık fıtığı yoktur ya

Elleyince de bir şey hissetmiyorum , sanırım çok zorlamaktan oldu , geçmezse ultrasona gidicem direk

 

tarihinde Asaletim tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
boss41    90

Resimle göstereyim daha anlaşılır olur . Çok geçmiş olsun kardeşim inşallah sporunu aksatacak bir durum yoktur . 

Screenshot_20210202-180846_Chrome.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Asaletim    645
boss41, 7 dakika önce yazdı:

Resimle göstereyim daha anlaşılır olur . Çok geçmiş olsun kardeşim inşallah sporunu aksatacak bir durum yoktur . 

Screenshot_20210202-180846_Chrome.jpg

Yok hocam orasi agrimiyor fotoğrafta isaretledigim yer ağrıyor , kendim elledim inceledim şişkinlik,kitle falan yok , annem eski hemşire o da baktı bişi göremedi . Sanırım aşırı zorlamışım bugün antrenmanda .

Teşekkür ederim :)

IMG_20210202_181755.jpg.2807aa45bb0e0b5f78f0b41da1fb6012.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×