Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

alpbw

Tren enanthate + testo enanthate kürü (3. hafta) doz ve kür planı hk.

Önerilen İletiler

alpbw    0

Merhaba, Tren enanthate ve testosteron enanthate kullanıyorum. Anavar kullanıyordum ancak şu an bitti ve devam etmeyeceğim. Kürün 3. haftası tamamlandı ve mevcut kan değerlerim elimde. Başlangıçtan beri haftalık 500 mg testosteron enanthate ve 400 mg tren enanthate kullandım. Psikolojik olarak ciddi bir olumsuzluk yaşamıyorum, genel yan etkiler de bende belirgin düzeyde ortaya çıkmadı.

Bu noktada merak ettiklerim:

1. Mevcut kan değerleri ve genel durum göz önüne alındığında dozaj artırımı mantıklı mı?
  2. Aynı dozlarla devam etmek mi yoksa farklı bir ilerleme planı mı daha sağlıklı olur?
  3. Planım tren’i toplam 2 ay, testosteronu ise 4 ay olacak şekilde kürü tamamlamak yönünde. Bu yapılandırma hakkında görüşleriniz neler?

Tecrübeli kişilerden ve kan değerlerini yorumlayabilecek olanlardan objektif değerlendirme ve öneri almak istiyorum.

KAN TESTİM:

Screenshot_1.png Screenshot_2.png Screenshot_3.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

berkay16    333

E2'yi kontrol altına al, d vitamini kullan, beslenmeni çok temiz yap zeytinyağı, omega 3 ve ceviz, badem gibi gıdalar hariç yağ tüketmemeye çalış daha 3. Haftadan ldl 190 olmuş önünde daha trenbolone ile 5 hafta var. Kreatinin dehidre test verdiğin için referans dışı çıkmış olabilir. Prolaktin konusunda ben tecrübeli değilim 19-nor konusunda tecrübeli arkadaşlar yazar.

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hectordoyle    798

O prolaktin değerini uzun süre tutarsan istemeyeceğin yan etkilerle karşılaşırsın bilgin olsun. Tren enanthate kendisini 3.haftadan sonra göstermeye başlar, prolaktini kontrol altına almak için 2 haftada 1 tam tablet ya da 7 günde 1 yarım tablet dostinex kullanmanı tavsiye ederim.

Hem e2 yi hem de prolaktini kontrol altına aldıktan sonra evet, 400 treni 2 ay, 500 testoyu da 4 ay şeklinde kullanmak mantıklı. Doz arttırmana gerek yok. Ayrıca o kolesterol değerleri için bir şeyler yapman lazım. Statinlere bulaşma, en başta beslenmeni düzelt, aç karna kardiyo yap ve omega 3 kullan. Eğer düşmüyorsa o zaman eczaneden ezetrol alıp kullanabilirsin.

D vitaminin de düşük çıkmış, D vitamini takviyesi kullanmaya başla. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw    0
berkay16, 22 dakika önce yazdı:

E2'yi kontrol altına al, d vitamini kullan, beslenmeni çok temiz yap zeytinyağı, omega 3 ve ceviz, badem gibi gıdalar hariç yağ tüketmemeye çalış daha 3. Haftadan ldl 190 olmuş önünde daha trenbolone ile 5 hafta var. Kreatinin dehidre test verdiğin için referans dışı çıkmış olabilir. Prolaktin konusunda ben tecrübeli değilim 19-nor konusunda tecrübeli arkadaşlar yazar.

hectordoyle, 14 dakika önce yazdı:

O prolaktin değerini uzun süre tutarsan istemeyeceğin yan etkilerle karşılaşırsın bilgin olsun. Tren enanthate kendisini 3.haftadan sonra göstermeye başlar, prolaktini kontrol altına almak için 2 haftada 1 tam tablet ya da 7 günde 1 yarım tablet dostinex kullanmanı tavsiye ederim.

Hem e2 yi hem de prolaktini kontrol altına aldıktan sonra evet, 400 treni 2 ay, 500 testoyu da 4 ay şeklinde kullanmak mantıklı. Doz arttırmana gerek yok. Ayrıca o kolesterol değerleri için bir şeyler yapman lazım. Statinlere bulaşma, en başta beslenmeni düzelt, aç karna kardiyo yap ve omega 3 kullan. Eğer düşmüyorsa o zaman eczaneden ezetrol alıp kullanabilirsin.

D vitaminin de düşük çıkmış, D vitamini takviyesi kullanmaya başla. 

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim bunları uygulayacağım o zaman.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sven    79

kaçıncı kürünüz 400mg tren biraz yüksek değil mi şuanlık zaten psikolojik bi sorun yaşamanız normal ester uzunluğundan dolayı 5 6. haftadan sonra yan etki profili tam oturmaya başlar bence testi 2 ay uzatmanıza gerek yok ya yanına farklı bi anabolizan ekleyip devam edin ya da cruisea geçip sonraki blast için dinlenin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw    0
sven, 5 dakika önce yazdı:

kaçıncı kürünüz 400mg tren biraz yüksek değil mi şuanlık zaten psikolojik bi sorun yaşamanız normal ester uzunluğundan dolayı 5 6. haftadan sonra yan etki profili tam oturmaya başlar bence testi 2 ay uzatmanıza gerek yok ya yanına farklı bi anabolizan ekleyip devam edin ya da cruisea geçip sonraki blast için dinlenin

2. kürüm psikolojik bir sorun yaşamıyorum 
ilk kürümde de tren girmiştim kısa ester(her 2 günde bir iğne vurmaktan artık yürüyemez olmuştum) bende trenin yan etkileri pek gözükmüyor normalde kür planlamam şu şekilde ilk 2 ay testo tren son 2 ay only testo

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hascey27    45
alpbw, 8 saat önce yazdı:

ilk kürümde de tren girmiştim kısa ester(her 2 günde bir iğne vurmaktan artık yürüyemez olmuştum) bende trenin yan etkileri pek gözükmüyor normalde kür planlamam şu şekilde ilk 2 ay testo tren son 2 ay only testo

hangi marka kullanıyorsunuz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw    0
hascey27, 2 saat önce yazdı:

hangi marka kullanıyorsunuz?

Overdose

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sven    79
alpbw, 10 saat önce yazdı:

aynı şekilde treni bende tolere edebiliyorum ama o kadar yüksek dozaj hiç denemedim 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hascey27    45
alpbw, 3 saat önce yazdı:

Overdose

yani ilaçlar full doluysa bir kaç yan etki ilerde olacaktır bence kürü devam ettir en azından bitir kendi vücudun üzerinde etkilerine bakarsın yan etkiyi ilerleyen haftalarda görme ihtimalin yüksek kesin olur diyemem.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

E2 ve prolaktin bayağı referansın üstüne çıkmış. Öncelikle prolaktin için 1 tam Dostinex al. E2 için ise, E2–prolaktin dolaylı yükselmesi ve testosteron aromatazının birleşmiş olması muhtemel. 1 tam Arimidex ile E2’ni düşür. Gerekirse testosteron miktarını bir miktar azalt; ya AI kullanacaksın ya da Masteron ekleyip E2 ile bir miktar savaşacaksın.

Kolesterol bozulmasında trenin büyük payı var; normal testosteron da bunu etkiliyor, onun için. Sağlık durumlarını önemsiyorsan — ki önemsemelisin — test ve tren dozajlarını düşürüp omega-3 gibi sağlıklı yağlarla desteklemelisin. Bu şekilde E2 ve prolaktinin daha az fırlayacaktır.

Tabii ki ezbere ilaç kullanma. Dostinex ve Arimidex sonrası 4 hafta sonra tekrar test verip durumlara bakabilirsin. Östrojen seni göğüs, libido ve form olarak rahatsız etmiyorsa, referansın bir tık üstünde olsa bile hissiyat ve form yan etki açısından sorun yaşamıyorsan ellemen gerek yok.

Prolaktin her zaman referansta olsun; ne çok düşük ne çok yüksek. Treni azalttığında daha da düşecektir. Ama en nihayetinde Nor-19, progesteron reseptörlerine bağlandığı için prolaktini yükseltebiliyor. Kişiye göre değişir ama sende fazlasıyla yükseltmiş. Geri kalanı sende; gerekli müdahaleler ile sağlıklı spor ve iyi forumlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw    0

Yorumunuz için teşekkür ederim ne tren ve testo dozajlarını ne kadar düşürmeliyim?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rauthos    73

E2 ve prolaktin çok yüksek çıkmış, uzun süreden beri böyleyse bunları baskıladığında psikolojik bir değişim yaşayabilirsin. Ayrıca LDL biraz yüksek, tansiyon ve kolestrol bu işin gizli katilleri mutlaka ve mutlaka takip etmek gerekiyor. Bol bol omega-3 almanı tavsiye ederim.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw, 1/22/2026 - 20:31 yazdı:

Yorumunuz için teşekkür ederim ne tren ve testo dozajlarını ne kadar düşürmeliyim?

Dostum, önce treni kes. 250 mg testoyla kan değerlerini stabil ve sağlıklı duruma getir. Vücudunun testoyu ne kadar aromataz ettiğini, E2’nin senin sistemini ne kadar bozduğunu bir keşfet. Sonrasında kan değerlerin sağlıklı seviyelere geldiğinde haftalık 0.5 ml (125 mg) tren ile başlarsın, 4 hafta gidersin, sonrasında duruma bakarsın. 1 ml (250 mg) çekersin.

Yarışma gibi hedefler yoksa—ki yarışanlarda bile az kullanan da var, çok kullanan da—ben az kullanıp sağlığı ön planda tutarak daha uzun ve temiz kürler yapma taraftarıyım. Testo belirli bir dozdan sonra ister istemez E2’yi fırlatıyor; az da olabilir, çok da olabilir. Bu; genetik, yağ oranı vs. gibi değişkenlere bağlı. Yani testoyu yükselttiğinde ya anti-östrojen kullanacaksın ya da yüksek doz masteron; fakat bu durumda da lipit profilinin etkilenmemesi kaçınılmaz.

Bunun için sağlıklı beslenme, kardiyo, sağlıklı omega-3 yağlar gibi şeylerle bu yan etkileri azaltmak adına çaba göstermen lazım, sağlıklı profilde kalmak için. Diğer bir yol—ki tavsiye etmem—kan değerlerini beslenme ile maksimum destekleyip E2 ve prolaktini kontrol altında tutarak maksimum verim için risk almaktır. Bu şekilde 10 hafta 2 ml testo + 2 ml tren E yapabilirsin. Ama tren varsa bir kürde DHT türevi masteron ya da primo eklemen bu dozlarda kesinlikle çok işine yarar; hem libido ve “tren dick” mevzuları için hem de E2 ile savaşması açısından fayda sağlar.

Son olarak cycle tavsiye edersem: haftalık 1 ml testo E, 1 ml masteron E ve 0.5 ml tren E ile uzun ve temiz bir kür yaparsın 4. hafta treni eklersin 10 hafta kullanıp treni kesersin 4 hafta daha testo maste ile  küre devam edip ardından pct moduna geçersin.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw    0
AnabolikLover, 11 saat önce yazdı:

Dostum, önce treni kes. 250 mg testoyla kan değerlerini stabil ve sağlıklı duruma getir. Vücudunun testoyu ne kadar aromataz ettiğini, E2’nin senin sistemini ne kadar bozduğunu bir keşfet. Sonrasında kan değerlerin sağlıklı seviyelere geldiğinde haftalık 0.5 ml (125 mg) tren ile başlarsın, 4 hafta gidersin, sonrasında duruma bakarsın. 1 ml (250 mg) çekersin.

Yarışma gibi hedefler yoksa—ki yarışanlarda bile az kullanan da var, çok kullanan da—ben az kullanıp sağlığı ön planda tutarak daha uzun ve temiz kürler yapma taraftarıyım. Testo belirli bir dozdan sonra ister istemez E2’yi fırlatıyor; az da olabilir, çok da olabilir. Bu; genetik, yağ oranı vs. gibi değişkenlere bağlı. Yani testoyu yükselttiğinde ya anti-östrojen kullanacaksın ya da yüksek doz masteron; fakat bu durumda da lipit profilinin etkilenmemesi kaçınılmaz.

Bunun için sağlıklı beslenme, kardiyo, sağlıklı omega-3 yağlar gibi şeylerle bu yan etkileri azaltmak adına çaba göstermen lazım, sağlıklı profilde kalmak için. Diğer bir yol—ki tavsiye etmem—kan değerlerini beslenme ile maksimum destekleyip E2 ve prolaktini kontrol altında tutarak maksimum verim için risk almaktır. Bu şekilde 10 hafta 2 ml testo + 2 ml tren E yapabilirsin. Ama tren varsa bir kürde DHT türevi masteron ya da primo eklemen bu dozlarda kesinlikle çok işine yarar; hem libido ve “tren dick” mevzuları için hem de E2 ile savaşması açısından fayda sağlar.

Son olarak cycle tavsiye edersem: haftalık 1 ml testo E, 1 ml masteron E ve 0.5 ml tren E ile uzun ve temiz bir kür yaparsın 4. hafta treni eklersin 10 hafta kullanıp treni kesersin 4 hafta daha testo maste ile  küre devam edip ardından pct moduna geçersin.

Şu anda arimidex ve dostinex kullanmaya başladım, her ikisinden de 1 doz aldım. 2-3 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptıracağım. Bu süreçte tren dozunu yarıya düşürmeyi planlıyorum. daha önce balık yağı kullanmıyordum buna da başladım. Ek olarak d vitamini takviyesi ekledim. o zaman kan değerlerime göre masteronda eklerim. sizce bu şekilde yaparak yanlış mı düşünüyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alpbw, 1/25/2026 - 23:43 yazdı:

Şu anda arimidex ve dostinex kullanmaya başladım, her ikisinden de 1 doz aldım. 2-3 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptıracağım. Bu süreçte tren dozunu yarıya düşürmeyi planlıyorum. daha önce balık yağı kullanmıyordum buna da başladım. Ek olarak d vitamini takviyesi ekledim. o zaman kan değerlerime göre masteronda eklerim. sizce bu şekilde yaparak yanlış mı düşünüyorum

Dene tabiki  kan tahlillerin gösterecek sonuca gore hareket ederiz

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI BENZER İÇERİKLER:

• Yazan: Husoyz
      Öncelikle selamlar,
      19 yaşındayım 1 yıldır spor yapıyorum 17-18 yaşlarımda da  libidom ve cinsel isteksizlik ve  sertleşme gibi konularda bayağı sıkıntım vardı 19 yaşımın başında 6 aylık spor geçmişimle salondaki bir abinin telkini sayesinde küre girdim küre girmeden önceki kan değerlerimi aşağıya bırakıyorum 3 aylık bir kür süreciydi ilk ay 300 mg testo prop 350-400mg civarındada masteron prop kullandım    sonraki ayda haftalık 150mg npp ekledim  kalan son ayda testo enanthat masteron entathat olarak devam ettim  kürümde de çok güzel verim aldım hem kurudum hem kütle koydum ve şuan kürü bitirmiş bulunmaktayım.
      Ayriyeten birşey fark ettim sanki vücudumda gerçekten bir testosteron eksikliği varmış gibiydi kullanmaya başladıktan sonra fark ettim  harbide kendimi erkek gibi hissetim bi keyfim hayat enerjim yerine geldi libidom ve ereksiyon sorunlarım düzeldi bu cinsel sorunlarım düzelince flörtöz yeteneklerimde gerçekten değişiklik oldu ve özgüvenimi tamamladım gibi oldu işte şuan kür sürecini bitirdim sayılır   3 ayın sonuna geldim fakat ağustos eylül gibi üniversiteye gideceğim o sıralar tekrar küre girmek istiyorum şimdi  eylüle kadar 3 ay var zaten bu 3 ayda düşük doz haftalık 100mg gibi testosteron kullansam sonra tekrar küre girsem ne gibi sıkıntılar yaşarım çünkü testo kullanımı gerçekten bırakmak istemiyorum spordan bağımsız olarak üroloji doktoruna git diyenler olacaktır 3 farklı üroloji doktoruna gittim  çoğu benimle dalga geçti bu yaşta ne  libidosu sanki düzenli sex hayatın var gibi şeyler söyleyip gönderdiler çok kafana takma dediler kür bitiminde yaptırdığım kan tahlillerimde aşağıya bırakıyorum ne yapmam gerektiği hakkında açıkçası pek bir fikrim yok bana yardımcı olurumsunuz lütfen  ne yapmam gerekiyor pct süreci hakkında da pek bir bilgim yok  kullandığım markalar doluydu ondan eminim önce evogen kullandım sonra science pharmaya geçtim gayet memnundum.
      KAN TESTLERİM:

• Yazan: whiteface
      Herkese merhaba,
      İlk defa testosterone kürüne başlayacağım. Yaklaşık 2-3 haftadır gerek bu forumda gerekse diğer platformlarda araştırma yapıyor, bilgi ediniyorum. Sürece "Only Testo" (Sadece Testosteron) olarak başlama kararı aldım. Sizlerden öğrendiklerim ve gördüklerim kadarıyla benim için ulaşması en güvenilir ve en kolay seçenek Sustanon 250 mg oldu. Tanıdık bir eczane buldum; ancak kendisi, beni tanıdığı ve güvendiği için şimdilik sadece 1 kutu verebileceğini söyledi.
      Forumdaki konularda genellikle 20 haftalık kürlerden bahsediliyor. Sustanon'un 1 kutusunda 1 ml ampul olduğu düşünülürse, benim bu süreç için yaklaşık 20 kutuya ihtiyacım olacak. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Tavsiyeleriniz benim için çok değerli.
      Şimdiden herkese çok teşekkürler.
    • Yazan: pyrex
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Yeni bir kür planladım ve doz kısmı konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
      KÜR İÇERİĞİM:
      1-4 hafta 1 ml testo 1 ml bolde 5-16 hafta 2 ml testo 2 ml bolde 1-4 hafta 1 ml testo 1 ml bolde 5-8 hafta 1.5 ml testo 1.5 ml bolde 9-16 2 ml testo 2 ml bolde SORULARIM:
      Bu doz planlaması ideal midir? Sizin öneriniz varsa planlamaya dair önerilerinizi rica edebilir miyim? Tecrübesiyle sorularıma cevap veren konuya katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: canbekcan
      Arkadaşlar selamlar.
      Spor geçmişim var. Yaş 42. Only testo + sarm kürü düşünüyorum. Anabolik (bolde +tren) girmeyi düşünmüyorum. Geçmişte bir kere de only testo, sarm yaptım verim aldım. Fakat beni düşündüren nokta yaz aylarında bu kürü yapmak. Eşim hamile ve artık küre girmem için engel kalmadı. Aklımda olan haftalık 400 testo, 4 ay. 3 hafta dan itibaren rad 140 +mk 677. Toplam 2 ay. 3. ay cardarine. Ve sonrası pct. Evimde tüm ekipmanlar var. Yaz aylarında küre girmek verim veririmi.
      Zorlukları fazla mı? Fotoğraf 3 yıl önceki kür pctden sonra 

• Yazan: kadireis01
      Merhaba arkadaşlar,
      Uzun bir dönemdir gerek hayat gerek askerlik(yedek sb. olarak ıraktaydım.) ciddi bir düşüş yaşadım.Yaklaşık 2,5 senedir. 2021 yılında mk677 kullandım tamamen düzensizdi. E2 yükseldi memeden hafif bazen sıkınca sıçrayan su gelmeye başlamıştı. Sağlıkçıyım baya korkuttu ancak alıştım ve hala geliyor sıkınca. O süreçte haftada 4 gün olmak üzere 3 yıllık bir geçmişim vardı ancak tamamen gitmedim tabi o da düzensizdi. Şuan tekrar hayatım normale döndü ve artık bırakmamak üzere spora adım atıyorum tekrardan yaklaşık bir ay oldu ve fullbody girmeye çalışıyorum 5*5 powerlifting gibi temel hareketlere yöneldim.
      KİLOM 104 BOY 178 Bel ve karın bölgesi yağlı çok çirkin bir görüntü var. Özgüven çok düşük. Psikiyatri hemşiresiyim ilaçları detaylı olarak biliyorum kullansam bile dopamine serotonine etki ettiricem diye bu kez yağlanmayı arttıyor. Bu yüzden bana iyi gelen tek şeye yani spora ağırlık vermek istiyorum. Kızılacaktır belki ama artık başla bırak başla bırak yapmaktan emeklerin karşılığınız zerre göremedim.
      Ürün kullanmak istiyorum. Bana yol göstermenize ihtiyacım var

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.