Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

6arrows

Steroid kürlerinde testosteron referans aralığında tutulabilir mi?

Önerilen İletiler

6arrows    182

Merhabalar herkese iyi forumlar.

Bir süredir düşündüğüm ve üzerine herkesin tecrübesini, bilgisini, düşüncesini merak ettiğim bir konu var.

Steroid kürlerinde testosteron referans aralığında tutulabilir mi?

Bu soruyu ortaya atmamın sebepleri şunlar:

1. Steroid kullanımında herhangi bir hormon referans dışında kalınca sorunlar baş göstermeye çalışıyor. Neden testosteronu referansın çok üzerinde tutmanın getirdiği sorunları görmezden geliyoruz (örneğin; kardiyovasküler sorunlar, karaciğer sorunları, prostat-sperm üretimi sorunları, psikolojik sorunlar vs...).
  2. Yüksek testosteron, diğer anabolikler gibi igf-1 artışı, protein sentezi, toparlanma hızı, nitrojen tutumu, performans artışı gibi etkiler ile hipertrofi sağılıyor mu sağlıyorsa ne derecede sağlıyor?
  3. Testosteron bir anabolik görevi mi görüyor yoksa kür için bir MCT ürünü olarak mı çalışıyor?

Sizlerin düşünceleri nelerdir? Düşük doz testosteron kullanıp da herhangi bir olumlu veya olumsuz etki yaşadınız mı?

Kendim kısa bir süredir haftalık 240 mg testosteron propionat ve masteron kullanıyorum ve çok güzel etki aldığımı görüyorum (150-200 arasına çekmeyi düşünüyorum). Bana öfke sorunları yaşatmıyor, ekstra sivilcelendirme yapmıyor, hemogram değerlerimi bozmuyor ve libidomda inanılmaz artış hissediyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

abartach    30

Düşük doz testosteron kullanıp da herhangi bir olumlu veya olumsuz etki yaşadınız mı?

ben 250 ile uzun zaman devam ettim. haftada tek 250 bazen bölerek 125lik.

40 yaş sonrası bu olay ve çok faydasını gördüm kas getirisi olarak. dozu ilkez arttırdım(500) ve yanında başka birşeyi bu sene kullanmaya başladığım için kıyas yapamıyorum henüz.  verdiği güç güven hissi ile daha önceki sinirli kavgacı halim gitti sakinleştim.

eksi yanı ise duygusallığı kaybetmeye başladım. büyük kararlar verdim . iş değiştirmek eş değiştirmek şehir değiştirmek gibi. olaylara insanlara daha gerçekçi bakıyorum. sempati besleyemiyorum.anlayabiliyorum anlatılan duyguyu ama umurumda olmuyor ve umurumda olmadığını çok saklayamıyorum.

not. bu söylediklerimin tamamı yaşın ilerlemesiyle, sporu beslenmeyi ciddiye almaya başlamakla, kişisel bir amaç belirlemekle de açıklanabilir. hatta orta yaş krizi ile.

testo yüzünden olan sadece extra kas diyebiliriz belkide.

test sonuçlarında hiç olağanüstü bir durum yaşamadım. kolestrol düşüklüğü b12 eksikliği bir gelip bir gittiği oldu sadece. 2 ayrı uzun dönem sonunda hiç pct yapmadan normal hayatıma devam ettim. "libido" kelimesi istek anlamında kullanıldıysa hayır bir etkisi olmadı artış yönünde. güç olarak ise zirve oldu.

sorularına teknik cevap olamadı bu yazdıklarım ama. amatör halktan birinin gözlemi bu kadar. :)

• Beğen 3
  • Alkış 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102

Testosteronu referans aralığında tutsan da eklediğin diğer anaboliklerin bir çoğu zaten hormon dengesini bir şekilde bozuyor. Çoğu kürde yan etki bakımından en masum steroid testosteron oluyor. Fiyat performans olarak en iyi seçeneklerden biri testosteron olunca insanlar haliyle testo dozunu bol tutuyor. 

Steroidlerin muhtemel anabolik etkilerini kıyaslarken anabolik-androjenik oranına bakılıyor. Testosteron 100 anabolik, 100 androjenik etkiye sahip yani 100-100 kabul edilir ve diğer steroidler buna göre hesaplanır. Mesela danabolun oranı 90-40, deca 125-37, Tren 500-500. Yani anabolik açıdan 1mg danabol 0.9mg testosterone denk geliyor. Bu oranlar üzerinden testosteronun toplam anabolik getirisi hesaplanabilir ama toplamda ne kadar fayda sağlayabileceğin senin genetiğine kalmış. Kimisinin vücudu 1 gr testo kullanabilirken bir başkası max 400mg kullanabiliyor olabilir.  

Testosteronun anabolik bir görevi olduğu su götürmez bir gerçek ama bu işte tek bir doğru olmadığı için hangi amaçla kullanacağın sana kalmış. Hiç denemedim ama mesela TRT+ doz testo ile yüksek mg deca ya da tren kürü yapan insanlar var. Böyle daha az yan etki gördüklerini söylüyorlar ama bazıları da tam tersi daha az yan etki görebiliyor. Kendi vücudunu tanıyıp öğrenmen lazım. Tabii muhtemelen düşük doz testo ile yapılamayacak boldenone gibi kürler de var.

Her zaman güzel etki aldığın minimum dozda steroid kullanılması taraftarıyım. Vücudunun kullanabileceğinden fazla steroid alman etkileri değil yan etkileri arttırır. 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    186

amaca göre trt+ tarzı kullanılabilir, testosterondaki temel amaç androjenik etkisini kazanmak değildir temel amaç kürde ilaçların fsh lh sistemine verdiği zarar sonucu üretilmeyen testosteronu vücuda sağlamaktır. Bundan dolayı yüksek testosteronu kürde eğer östrojeni aşırı düşürecek ürünler yok ise çok önermiyorum. Sonuç olarak genelimiz amatör sporcularız, amacımız temiz vücut kütlesi ve bir kıyafet giydiğimizde temel gayemiz kollarımızın patlak, damarlı ve estetik/bombeli görüntü. Open olympia'ların kür günlüklerinden fırlamış gibi 1 gr 1.5 gr testo kullanmaya hiç gerek yok, hatta @Yusufdemir1995 'in kür günlüğüne baktığımda bu durumu gayet iyi görüyorum. Düşük testosteron kullanmasına rağmen görüntüsü gerçekten çok güzel. Fakat bazı kişiler görüyorum 1.5 gr testo kullanıp hayatı ve sporu kendine zindan ediyor. Bu yüzden uzun lafın kısası, düşük testosteron kullanmak en iyisidir. Hatta bazı kürler oluyor ki testosteron kullanılmıyor. Yurt dışında bu genellikle yaygın. Ancak önerir miyim? Hayır, önermem. Bir süre sonra psikolojik sorunlar yaşayabilirsin, burası Türkiye.

• Beğen 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116

Haftalık 105 mg kullanıyorum. Total testom 1100 1200 ng/dl aralığında . Dozları iki günde bir 30 mg şeklinde ayarlıyorum. Free testom 25 civarında. İlk 3 ayda 12 kilo aldım yağ oranım %10 civarı. Mental olarakta çok daha iyi hissediyorum. Ama haftada 5 gün ağırlık kaldırıyorum, hergün 30 dk zone 2 kardiyo yapıyorum.

Yani iyileşme ve kas kütlesi kazanma açısından fark oluyor (tabi genetiğe bağlı olarak değişir) . Ben de bu işi sağlıklı yapma taraftarıyım oyüzden bu şekilde devam edicem. 

tarihinde Unrest tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
6arrows    182

Genel olarak şunu görüyorum, testonun baya yüksek dozlarda kullanımı yaygın olmasına rağmen herkes cruise dönemde veya dozları düşürdüğünde kendini çok daha iyi hissettiğini ve gelişimden de memnun olduğunu söylüyor.
Acaba yüksek testonun vücuda bindirdiği stres olumlu etkilerinden çok daha ağır mı basıyor?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
6arrows, 11 dakika önce yazdı:

Genel olarak şunu görüyorum, testonun baya yüksek dozlarda kullanımı yaygın olmasına rağmen herkes cruise dönemde veya dozları düşürdüğünde kendini çok daha iyi hissettiğini ve gelişimden de memnun olduğunu söylüyor.
Acaba yüksek testonun vücuda bindirdiği stres olumlu etkilerinden çok daha ağır mı basıyor?

En başta ne kadar güzel hissettirse de zaman ilerledikçe vücuda verdiği stres yavaş yavaş artıyor. Karaciğerin, dolaşım sistemin yavaş yavaş yorulmaya başlıyor. Uzun süre kullandıktan sonra yalnızca LH ve FSH baskılanmıyor. Kortizol üretimi de baskılanabiliyor. Kısa vadede kortizol üretiminin baskılanması güzel bir his ama uzun vadede sinir sistemini yorar ve anksiyeteye neden olabilir. O yüzden TRT ya da cruise'a başlayınca vücut rahat bir nefes alıyor. Ayrıca vücuduna zarar verdiğini bildiğin için kürü bırakmanın verdiği psikolojik rahatlık da var. Tabii bu saydıklarım testosterona özel şeyler değil. Diğer ilaçlar için de geçerli. 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
6arrows, 27 dakika önce yazdı:

Bu herkeste farklı bence. Ben mesela ilk basta dozu ayarlarken 140mg la başladım. 140 mgda total testo 1600 lerdeydi. Ve kesinlikle kendimi daha enerjik hissediyordum. Ozellikle 5. Ve 6.hafta. bence yüksek testo tek başına çok sorun yaratmaz. Ama yüksekten kastım zaten max 250-300 mg/hafta(bu benim gibi yüksek tepki verenlerde max 200 mg). Bununda dozlaması haftada en az 2 gün olmalı bence(3buçuk günde bir gibi). Birde ülkede hiç bakmadığımız Dht var. E2 ye bakıyoruz ama ana erkeklik hormonu dhtyi kimse önemsemiyor. Dht ninde total testonun en az 10 da 1 i olması gerekiyorki daha iyi hissedelim( bence). Dht aslında hafif bir aromotaz inhibitörü ve serm gibi çalışıyor baktığım kadarıyla.

Tabiki çok bildiğimden söylemiyorum ama, beslenmesine uykusuna kardiyosuna diğer hormonlarin testo ile optimizasyonuna odaklanan biri bu dozlarda sağlık sorunu yaşamamalı. Mesela bence olmassa olmazlardan biri %15 vücut yağının altında hormon replasmanı yapmak(tercihen en fazla %12) 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
Unrest, 6 dakika önce yazdı:

Bu herkeste farklı bence. Ben mesela ilk basta dozu ayarlarken 140mg la başladım. 140 mgda total testo 1600 lerdeydi. Ve kesinlikle kendimi daha enerjik hissediyordum. Ozellikle 5. Ve 6.hafta. bence yüksek testo tek başına çok sorun yaratmaz. Ama yüksekten kastım zaten max 250-300 mg/hafta(bu benim gibi yüksek tepki verenlerde max 200 mg). Bununda dozlaması haftada en az 2 gün olmalı bence(3buçuk günde bir gibi). Birde ülkede hiç bakmadığımız Dht var. E2 ye bakıyoruz ama ana erkeklik hormonu dhtyi kimse önemsemiyor. Dht ninde total testonun en az 10 da 1 i olması gerekiyorki daha iyi hissedelim( bence). Dht aslında hafif bir aromotaz inhibitörü ve serm gibi çalışıyor baktığım kadarıyla.

Tabiki çok bildiğimden söylemiyorum ama, beslenmesine uykusuna kardiyosuna diğer hormonlarin testo ile optimizasyonuna odaklanan biri bu dozlarda sağlık sorunu yaşamamalı. Mesela bence olmassa olmazlardan biri %15 vücut yağının altında hormon replasmanı yapmak(tercihen en fazla %12) 

Daldan dala atlıyorum gibi bir mesaj oldu. Kısaca demek istediğim hormon replasmınını sağlıklı bir şekilde yapmak bence ciddi bir özveri istiyor. Bu.özveriyi sağlayan ortalama dozlarıda iyi tolere edebilir. Ama ben Turkiye de hocaların dahi bu özveriyi sağladığını göremiyorum

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
Unrest, 6 dakika önce yazdı:

Kürdeyken E2'ye düzenli bakılması çok normal çünkü gereğinden fazla ya da az aromatizasyon varsa buna müdahale etmen gerekiyor ki yan etkilerle uğraşma. DHT'nin bakılması gereken durumlar belli. Libido problemleri vs. yoksa veya halihazırda bir nedenden ötürü finasterid gibi DHT blockerları kullanmıyorsan düzenli DHT seviyesine baktırmak gerekmiyor çünkü çok özel durumlar haricinde müdahale etmen gereken bir hormon değil. Kısmen AI ve serm etkileri vardır ama bundan faydalanmak için DHT'yi arttırmak pek mantıklı değil. Asıl işlevi libido ve psikolojik sağlık diyebiliriz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
Feladel, 10 dakika önce yazdı:

Kürdeyken E2'ye düzenli bakılması çok normal çünkü gereğinden fazla ya da az aromatizasyon varsa buna müdahale etmen gerekiyor ki yan etkilerle uğraşma. DHT'nin bakılması gereken durumlar belli. Libido problemleri vs. yoksa veya halihazırda bir nedenden ötürü finasterid gibi DHT blockerları kullanmıyorsan düzenli DHT seviyesine baktırmak gerekmiyor çünkü çok özel durumlar haricinde müdahale etmen gereken bir hormon değil. Kısmen AI ve serm etkileri vardır ama bundan faydalanmak için DHT'yi arttırmak pek mantıklı değil. Asıl işlevi libido ve psikolojik sağlık diyebiliriz. 

Abi ezber konuşmalar bunlar işte. E2 nin sağlıksız olduğu bir durum varken, Dhtninde sağlıksız olduğu bir oran var. Ama günümüz dünyası 5ar inhibitörleriyle doluyken dht de en az e2 kadar bakılması gereken bir hormon. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
Unrest, 11 dakika önce yazdı:

Abi ezber konuşmalar bunlar işte. E2 nin sağlıksız olduğu bir durum varken, Dhtninde sağlıksız olduğu bir oran var. Ama günümüz dünyası 5ar inhibitörleriyle doluyken dht de en az e2 kadar bakılması gereken bir hormon. 

Ben dhtnin sağlıksız olduğu durum yok mu dedim? Diyorum ki kürdeyken kullandığın testo miktarına göre ve boldenone gibi e2'yi etkileyen bir anabolik varsa e2 değerine bakman gerekiyor ki e2'nin azlığına ya da çokluğuna göre bir önlem al. Yapılan çoğu kürde dht'yi etkilemediğin için özel durumlar dışında bakılması gereken bir hormon değil. Dediğinden yola çıkarak serbest testo, prolaktin, kortizol, tiroid hormonları, lh ve fsh gibi hormonların düşük ya da fazla olması birçok sağlık sorunu oluşturuyor. O zaman bunlara da düzenli baktırmak gerekiyor.

tarihinde Feladel tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
Feladel, 51 dakika önce yazdı:

Ben dhtnin sağlıksız olduğu durum yok mu dedim? Diyorum ki kürdeyken kullandığın testo miktarına göre ve boldenone gibi e2'yi etkileyen bir anabolik varsa e2 değerine bakman gerekiyor ki e2'nin azlığına ya da çokluğuna göre bir önlem al. Yapılan çoğu kürde dht'yi etkilemediğin için özel durumlar dışında bakılması gereken bir hormon değil. Dediğinden yola çıkarak serbest testo, prolaktin, kortizol, tiroid hormonları, lh ve fsh gibi hormonların düşük ya da fazla olması birçok sağlık sorunu oluşturuyor. O zaman bunlara da düzenli baktırmak gerekiyor.

Dhtyi neden etkilemediğini anlamıyorum. Optimal dht oranını belirledilerde biz mi bilmiyoruz ? Testosterone 5 ar enzimiyle dokularda dhtye dönüşür. Senin 5 ar enzimin aşağı düzenlenmişse az dht üretirsin. Yukarı düzenlenmişse testodan daha çok dht üretirsin. Ezbere diyorum işte tartışma için değil sanıyosun ki hormon replasman dhtyi değistirmiyor ve 5ar enziminden haberin varsa bile bunun günümüz şartlarında 5ar inhibitörleriyle kötü etkilendiğini bilmiyorsun .bakılması illa gereklide demiyorum ayrıca kimsenin buna neden bakılabileceğinden bile haberi yok diyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yusufdemir1995    197
Fuhrer, 3 saat önce yazdı:

amaca göre trt+ tarzı kullanılabilir, testosterondaki temel amaç androjenik etkisini kazanmak değildir temel amaç kürde ilaçların fsh lh sistemine verdiği zarar sonucu üretilmeyen testosteronu vücuda sağlamaktır. Bundan dolayı yüksek testosteronu kürde eğer östrojeni aşırı düşürecek ürünler yok ise çok önermiyorum. Sonuç olarak genelimiz amatör sporcularız, amacımız temiz vücut kütlesi ve bir kıyafet giydiğimizde temel gayemiz kollarımızın patlak, damarlı ve estetik/bombeli görüntü. Open olympia'ların kür günlüklerinden fırlamış gibi 1 gr 1.5 gr testo kullanmaya hiç gerek yok, hatta @Yusufdemir1995 'in kür günlüğüne baktığımda bu durumu gayet iyi görüyorum. Düşük testosteron kullanmasına rağmen görüntüsü gerçekten çok güzel. Fakat bazı kişiler görüyorum 1.5 gr testo kullanıp hayatı ve sporu kendine zindan ediyor. Bu yüzden uzun lafın kısası, düşük testosteron kullanmak en iyisidir. Hatta bazı kürler oluyor ki testosteron kullanılmıyor. Yurt dışında bu genellikle yaygın. Ancak önerir miyim? Hayır, önermem. Bir süre sonra psikolojik sorunlar yaşayabilirsin, burası Türkiye.

Son 2 haftadır haftalık 1000 mg testo cypionat 750 mg deca 100 mg ment günlükte 40 mg danabol kullanıyorum. Bu kürümde boldenon ve trenbolonda vardı uzun zamandır ve insülinde…. Aşırı yordugu ve zorladıgı icin diğerlerini kestim şuan cok daha güzel büyüyorum e-2 yükselmeye basladı cünki. 12 yıllık kür hayatımda toplasanız 1 yada 2 kez arimidex icmisimdir. E2 baskılayıcı hicbir tablet almadım. Boldenon bana yaramıyor e2 yi hicbir zaman 70 üstü göremedim bu yüzden de kolay kolay büyüyemiyorum bulkta bile. Yakında yeni form atacagım güncelleyeceğim sürpriz olsun :)

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
Unrest, 10 dakika önce yazdı:

Dhtyi neden etkilemediğini anlamıyorum. Optimal dht oranını belirledilerde biz mi bilmiyoruz ? Testosterone 5 ar enzimiyle dokularda dhtye dönüşür. Senin 5 ar enzimin aşağı düzenlenmişse az dht üretirsin. Yukarı düzenlenmişse testodan daha çok dht üretirsin. Ezbere diyorum işte tartışma için değil sanıyosun ki hormon replasman dhtyi değistirmiyor ve 5ar enziminden haberin varsa bile bunun günümüz şartlarında 5ar inhibitörleriyle kötü etkilendiğini bilmiyorsun .bakılması illa gereklide demiyorum ayrıca kimsenin buna neden bakılabileceğinden bile haberi yok diyorum 

Yanlış yazmışım. Demek istediğim dht'yi önemli ölçüde etkilemez bu yüzden de özel durumlar hariç bakılmasına gerek yok. Ayrıca normal bir insanın ne kadar dht baktırmasına ihtiyacı varsa TRT yapan kişinin de o kadar vardır. Sen dedin ki herkes e2'ye baktırıyor ama dht'ye baktırmıyor. Ben de neden her zaman bakılması gereken bir hormon olmadığını anlattım. İnsanların birçok şeyden haberi olmaması normal. Biz burada hormonlar ve onların etkilerini tartışırken birçok insan hala 10-15 yıl öncesinin konularını tartışıyor. "Protein tozları öldürüyor mu?" tartışmalarını bitirdiklerinde sıra elbet dht'ye de gelir.

• Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
Feladel, Bir saat önce yazdı:

Yanlış yazmışım. Demek istediğim dht'yi önemli ölçüde etkilemez bu yüzden de özel durumlar hariç bakılmasına gerek yok. Ayrıca normal bir insanın ne kadar dht baktırmasına ihtiyacı varsa TRT yapan kişinin de o kadar vardır. Sen dedin ki herkes e2'ye baktırıyor ama dht'ye baktırmıyor. Ben de neden her zaman bakılması gereken bir hormon olmadığını anlattım. İnsanların birçok şeyden haberi olmaması normal. Biz burada hormonlar ve onların etkilerini tartışırken birçok insan hala 10-15 yıl öncesinin konularını tartışıyor. "Protein tozları öldürüyor mu?" tartışmalarını bitirdiklerinde sıra elbet dht'ye de gelir.

Sende sonunda benim bahsettiğim soruna geldin. Ama insanlardan bahsetmiyorum ben bu işin uzmanı olduğunu iddaa edenlerden bahsediyorum. Neyse arkadaşlar herkese sesleniyorum. Otartışmıyor bu tartışmıyor demeyelim. Bişeyleri tartışmaya birilerinin başlaması gerekiyor ki popülerleşsin. Ben bildim.bu işte uzmanım bu işde daha öğrenebileceğim bir şey yok denebilecek bir alan değil. 70 lerin 5ar aktivitesi bugünden yüksek ve dht oranları da yüksek. Yani zamanla hormonal.durumumuz bile çok hızlı değişiyor. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    102
Unrest, 8 saat önce yazdı:

Sende sonunda benim bahsettiğim soruna geldin. Ama insanlardan bahsetmiyorum ben bu işin uzmanı olduğunu iddaa edenlerden bahsediyorum. Neyse arkadaşlar herkese sesleniyorum. Otartışmıyor bu tartışmıyor demeyelim. Bişeyleri tartışmaya birilerinin başlaması gerekiyor ki popülerleşsin. Ben bildim.bu işte uzmanım bu işde daha öğrenebileceğim bir şey yok denebilecek bir alan değil. 70 lerin 5ar aktivitesi bugünden yüksek ve dht oranları da yüksek. Yani zamanla hormonal.durumumuz bile çok hızlı değişiyor. 

Geçmişteki erkeklerin 5 ar enziminin çok olduğunu gösteren bir çalışmaya denk gelmedim ama 5 ar enzimi çok olmasa bile total testoları daha fazlaydı. Bundan dolayı bile zaten dhtlerinin fazla olması lazım. 70ler 80lere kıyasla şuanki total testo da çok düşük. Hangi gencin testine baksam natürel oldukları halde sanki hepsi kürden çıkıp yarım yamalak pct yaptığı için testoları alt sınırın biraz üstünde. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    116
Feladel, 2 saat önce yazdı:

Geçmişteki erkeklerin 5 ar enziminin çok olduğunu gösteren bir çalışmaya denk gelmedim ama 5 ar enzimi çok olmasa bile total testoları daha fazlaydı. Bundan dolayı bile zaten dhtlerinin fazla olması lazım. 70ler 80lere kıyasla şuanki total testo da çok düşük. Hangi gencin testine baksam natürel oldukları halde sanki hepsi kürden çıkıp yarım yamalak pct yaptığı için testoları alt sınırın biraz üstünde. 

Ben iki çalışma buldum..80 lerde dht 60 ila 180 ng /dl arasında ortalamasi ise 900 lerde. Bugün dhtnin üst sinırı 600. Bunun ben bugünkü 5ar inhibitorlerinden dolayı testodan da daha kötü olduğunu düşünüyorum. Ve çok kötü bir anlayış var dht den dolayı prostat hastalıkları olduğu ve kel kadığımız düşünülüypr ama bakıyosun 80 lerde daha yüksek ve bu hastalıklar daha az. Yani dhtnin işe yaramayan bir hormon gibi gösterilmesi can sıkıcı. Sadece 3a-diol metabolitine bakarsanız erkek gibi hissetmek icin düşük olmamasının şart olduğunu göreceksiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: grooseçetin
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Şuanda aktif olarak daha yeni bu hafta tanıdığım tanınan bir boksör ağabeyimden boldenon testo aldım ve bolde testo kürüne başladım ancak bir sorum olacak, kür etkileri ne zaman belli olur yani ne zaman hissedebilirim?
      KÜR İÇERİĞİM:
      250 mg Testosteron 250 mg Boldenon SORULARIM:
      Kan değerlerinde neylere dikkat etmem gerekiyor? Nelere bakmam gerekiyor? Ayrıca pct olarak neler yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
    • Yazan: Mustafa Can Yılmaz
      Merhaba arkadaşlar günaydın,
      2 farklı testosterone enantahe markasını 1flakona birleştirmek ilacın yapısına zarar verebilir mi?
      Cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: bilgazli
      Herkese selamlar,
      Yaklaşık 10 aydır aralıksız testosteron kullanıyorum yanına eklediğim bir kaç anabolik steroid oldu fakat hepsini kestim testo kullanımını kesmedim acaba testo üretimim tamamen baskılanmış olabilir mi?
    • Yazan: Semih26
      Merhabalar,
      Bazı markaların kullanımı sonrası testosteron 1500 üstüne çıktı, yaklaşık 1 aydır herhangi bir enjeksiyon yapmadım, şuan testosteron seviyem 650 civarında ve fsh lh baktırmadım, ereksiyon olmada problem yok ama sabah ereksiyonu da yok, üretimi kapanmış mıdır sizce ama kapansa hiç ereksiyon olmamak gerekirdi, sadece atrofi oluştu.
      Çalışan ilaçlar aldım, onların kullanımına başlayabilirim herhalde sorun olmaz değil mi, merak ettiğim konu enanthate kullanmama ve değerler 1500 üstü yükselmesine rağmen neden üretim kapanmadı, böyle bir durum yaşayan oldu mu, saygılarımla..
    • Yazan: enes.dinnc
      Merhaba hocalarım tecrübeli abilerim,
      Öncelikle okuduğum bilgilere göre yüksek yağ oranlarında insülin işlevsiz kalıyormuş tavsiye edilen yağ oranı %20 nin altı benimki 25-28 civarı spor alt yapım var artık daha fazla diyet yapamıyorum sıkıldım bu işten o yüzden defin kürüne giriyorum sizce ne yapmalıyım?
      KÜR PLANLAMAM:
      testo prop masteron oxandrolone Tüm cevaplar için teşekkürler.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.