Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

rastlantisal

Kür sonu - pct hazırlığı - pct - sonrası

Önerilen İletiler

rastlantisal    3.971
Oluşturuldu: (düzenlendi)

Merhaba canlar. 

Yine defaen sorulan, doğru yapılmadığında kalan spor ve cinsel hayatı baltalayan konulardan birine değinmek istedim. 

Konuyu olasılıklar ile ve madde madde anlatmak istiyorum. 

Neden PCT yapıyoruz?: Dışarıdan hormon aldığında doğal olarak ürettiğin testosteron üretimi durur. Üretimi hızlıca yerine başlatmak için hormon sistemi ile alakalı organ / birimleri stres altına sokup üretimi sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü testosteron, doğrudan kas miktarınızı da etkiler. Düşük testosteron demek daha düşük kas yapısı demek. Burada karıştırılan şey ise total ve free kavramlarıdır. Bir birey vardır doğal testosu 800 ama serbest testosu alt sınırda, diğeri vardır testosu 400 ama serbest testosu üst sınırda. Serbest testosu yüksek olan daha şanslıdır kas yapmaktan yana. Çünkü vücut zaten çok verimli kullandığı için çok fazla üretmeye ihtiyaç duymaz. En şanslılar ise ikisi de yüksek olanlardır. İlla ki testlerde görmüşsünüzdür. Bazı bireylerde LH yüksek olmasına rağmen Total testosteron düşüktür. Çünkü bu mekanizmada bir sorun vardır ve vücut LH hormonunu verimli kullanamıyordur. LH değeri referans alt sınırında ama testosu yüksek bireyde ise LH hormonu çok verimli kullanıyordur ve daha fazlasına ihtiyaç duyulmaz. Yani doğrudan rakama odaklanmak yerine, sonuç ile alakalı rakama odaklanmak sizi doğru bilgilendirir. PCT yapıyoruz çünkü hızlıca kalan hayatımıza geri dönmeliyiz.

PCT Yapmaz isek ne olur?: Şanslı iseniz 9-12 ay sonra her şey normale döner. Şansız iseniz vücut kendine alt limitte yeni bir normal belirler ve oraya döner. Kendinizi de yırtsanız asla eskisi gibi olamazsınız. Daha da şanssız iseniz maalesef üretim başlamaz. Nadirdir ama mümkündür. 

Yukarıdaki bilgiler ışığında aslında PCT'nin çok elzem olduğunu, çok önemsenmesi gerektiğini görmüş olduk. PCT ama ne zaman PCT?

PCT'de başlangıç zamanlaması nasıl olmalıdır?: En çok hata yapılan konulardan biridir. PCT kavramında zamanı anlamak için kullandığınız anaboliklerin kandan çıkma süresine bakmak gerekmektedir. Bakacağınız süre metabolitler değil direk anaboliğin kendisidir. 

• Kişimiz sadece testosteron enhantate kürü yapmış olsun. PCT'si en kolay ürünlerden biridir. Çünkü kanda var mı yok mu sadece test yaparak anlarsınız. Testosteron Enhantate için ortalama 3 hafta sonra Total testosteron, LH ve FSH testi verip PCT başlatabiliriz. Total testosteron kısmı kanda var mı yok mu anlamak için, LH ve FSH kısmı ise ortalama ne kadar süre kalmalıyız anlamak için önemlidir. Eğer kanda testosteron kalmadı ise PCT başlatabiliriz. LH ve FSH hala 0,3 altında ise HCG kullanımı ile başlamak daha doğru olacaktır. Eğer bu ikisi 1'e yaklaştı ise (bazı şanslı bireylerde kendiliğinden mümkündür) sadece klomen ve tamoksifen kullanımı kafi gelecektir.
  • Diğer kişimiz ise testosteron enhantate ve masteron enhantate girmiş olsun. Tıpkı ilk örnekte uyguladığımız prosedürün aynısını uygulayabiliriz. Çünkü buraya kadar aldıklarımız vücudun da ürettiği hormonların türevleri. 
  • Üçüncü kişimiz ise Testosteron Enhantate ve Deca kullanmış olsun. Diğer ikisinde enjeksiyonu hemen kesmek doğru iken burada işler değişir. DECA kandan çıkana kadar ASLA TESTOSTERON KESİLMEMELİDİR. Deca vücudun ürettiği bir hormon değildir. Burada testosteronu anabolik etkisi için değil, decanın yan etkilerinden korunmak için küre eklemişiz. Haliyle kanda soruna sebep dururken koruyucuyu kaldırmak cinsel intehar olabilir. Çok duymuşsunuzdur bunu. Küre girdim çıktım PCT de yaptım şu kadar zaman sonra istek ve ereksiyon gitti. Girdiğin kür ne? Deca. Kürden nasıl çıktın? Aynı anda kestim... Geçmiş olsun. Decanın varlığını ucuz testler ile kanda anlayamayacağımız için olası en uzun ihtimal üzerinden değerlendirip PCT başlatmak gerekir. En az 6 hafta daha doz düşürmeden testosteron, mümkünse yanına Decanın yan etkisinin antisine sahip DHT eklemek doğru olacaktır. 6 hafta sonra da yarı doza düşürüp 2 hafta daha devam edilmelidir. Sonrasında PCT ve TEST protokolü başlatılmalıdır. 
  • 3. kişimizin örneğindeki durum, vücudumuzun üretmediği diğer androjenik hormonlar için de geçerlidir. Tren, Boldenon vs fark etmez. Bu sayede sorun yaşama ihtimalinizi çok düşürürsünüz. Sizi yıkan şey testosteron değil diğer anaboliklerin yan etkileridir. Vücut bir şekilde testosteronla zaten baş etmeyi becerebilmektedir. 

Sanıyorum buraya kadar nasıl kürden çıkacağımızı ve nasıl PCT başlatacağımızı anlamış olduk. Özetlemek gerekirse İlaca ve esterine göre testosteron kesme zamanlamasını ayarlayıp başlatıyoruz.

Peki biz ne kadar zaman PCT'de kalacağız?: Yine en çok hata yapılan konulardan biridir. Sevgili Hocam @metinav göre kür süresinin yarısı kadar PCT de kalmak gereklidir. Kendisi hepimizin en az zararla kalan hayatımıza devam etmemiz için en güvenli yola sevk etmiştir. Takdir edersiniz ki PCT demek mental olarak yönetmesi çok zor, ve kas kaybının zirvede olduğu durumdur. Çoğu kişi buna dayanamayıp yarıda kesmektedir. 8 ay kür yapmış birinin 4 ay PCT de kalması nadiren olabilecek iştir ancak en garantisidir. Bunun bilhassa altını çiziyorum. Bu yöntemin sizi sağlıklı tutma oranı az sonra yazacağım yöntemden daha garantidir. Kendim de uzun kürler yapan biri olarak uzun PCT beni çok zorladığı için farklı PCT bitimine farklı bir anlayış getirdim. Direk şu kadar zaman demek yerine 1 ay sonunda total testo, LH ve FSH testi yaptırtıyorum. Mantık olarak üretme mekanizmasına emir veren hipofizin yoğun baskı altında olduğu için bu 3 değerin kür öncesi doğal değerlerden yüksek olması gerekir. LH ve FSH yüksek ama total testosteron henüz naturale gelmedi ise PCT devam edip 1 ay sonra bu testleri tekrarlamak gerekir. Eğer değerlerin üçü de naturalin üstünde ve en az 1 ay geçti ise PCT kesebilirsiniz. Bu yaklaşım hem sizi yarıda PCT'yi kesmenizden sakınır hem de rakamlar ile durumu görmüş ve mental olarak biliyor olmanın rahatlığını yaşamış olursunuz.

PCT bitiminden ne kadar zaman sonra test vermeliyim?: Bitimden 2 hafta sonra test verip natural değerler ile karşılaştırmalısınız. 

PCT bitim testinde hangi değerler olmalıdır?: Hemogram, AST, ALT, Tiroit hormonları, Kolestrol durumu, CRP, Üre gibi sorun olabilecek değerler, Total testosteron, Free testosteron, LH, FSH, Prolaktin, E2 mümkün ise SHBG testleri yaptırılmalıdır.

Mesela aşağıdaki örnek bence muntazamdır neden:

IMG-20250125-WA0023.thumb.jpg.4be599c7640b28cd7e67db7645a61efa.jpg

Bu test birine PCT sonu yaptırdığım testtir. Şu testte de göreceğinize göre kendisi düşük E2 değerlerine sahip, gelişmekte ve kilo almakta zorlanan bir bireydir. PCT Sonunda 475 testo gözünüze az gelebilir. Eğer öncesini bilmesek Boşuna PCT uzatıp dururduk. Neden? Çünkü doğal total testosu 320 civarında ve Serbesti yüksek. Biz bunu bilmediğimiz için boşuna uğraşacaktık. BU YÜZDEN KÜR ÖNCESİ TEST VERMEK ÇOK ÖNEMLİDİR.

Buraya kadar her şey yolunda gitti ancak hala normal hissetmiyorsunuz. Böyle hissetmeniz çok normal. Buraya kadar vücudunuz bir çok hormon şoku yaşadı. Bir sürü yeni androjenik reseptör üretti ve artık elinde sadece kendi doğal üretimi var. Siz bir dere idiniz ve ona göre yatağınız vardı. Kendi yağında kavruluyordunuz. Siz dere yatağına sel verdiniz uzun süre. Yatak artık genişledi. Elbette eskisi gibi görünmesi zaman alacak. Su aynı aksa da siz artık kendi yatağından güzel güzel akan dere değilsiniz. Bunu kabul edeceksiniz. Libidonun tamamen yerine oturması zaman alacak. Gücünüz hemen yerine gelmeyecek. Bu noktada yapılan en büyük hata ise normali unutmak! Selin coşkusu öyle hoşunuza gitti ki eski halinizi unuttunuz. Siz 35 yaşında haftada 1 sex yapan bir insandınız. Kür boyunca haftada 6-7 sexe alıştınız. E kür bitti şimdi şimdi yine haftada 1 ama bu size normal gelmiyor. Gelemez çünkü artık farklı bir olasılığın mümkün olduğunu biliyorsunuz. Önceden azıcık su dere yatağını doldururken, Şimdi sel ile genişlemiş yeni yatakta azıcık su az görünmektedir. Yani eskiden güzel bir kalça görünce erekte olurken, artık temasa kadar bunun olması zor geliyor. Bu da normal. Ancak merak etmeyin. Seneler içinde düzelecek.

Ne kadar süre dinlenmeliyim:? Hadi gerçekçi olalım. Bu işin sonu yok. Artık Ultra mega alfa plus erkek olmaya alıştık. Görüntüden ziyade o mental coşkunluğun tadına baktık ve doğal halimiz bize batıyor. Yeniden kür yapmak için deliriyoruz. Eee PCT yeni bitti hemen küre girebilir miyim? Girmezsen sevinirim canım kardeşim. Vücudunu şoktan şoka atma. Bir noktada vücut kendi rakamlarını unutup, hatalı yaptığın PCT ile aşağıda bir yerde pozisyon alma ihtimali var. KÜR + PCT için geçen sürenin yarısı kadar dinlenmen lehine olur. Eğer bunu yapamayacaksan PCT yapma. Dozu TRT doza düşür. Değerlerin normale dönmesini bekle. Testislerinin ve meni sıvısının dolmasını bekle. Sonra Blasta başla. 250 MG TESTOSTERON TRT DEĞİLDİR. 100-150mg testosteron TRT'dir.

Kendinize tüm bunları anlatarak küre girin. Kür dediğiniz şey son iğneyi sapladığınızda değil, dinlenme dahil su süreci tamamlandığınızda biter. İşte ancak o zaman anlarsın ne kadar kazanım olduğunu.

PCT Boyunca ilaçlar hariç ne kullanmalıyım?: E ve D vitamini, Çinko, magnezyum gibi elementler muhakkak kullanılmalıdır. Yada Monster Pack gibi içinde her şey olan bir multivitamin alır konuyu kapatırsınız. Aynı zamanda @SERKO nun bitkisel kürleri gibi örnek bitkisel desteklerden de yardım alabilirsiniz. Ayrıca anadolunun kadim bilgilerinden soğan, keçiboynuzu, çakşır suyu gibi destekler de kullanabilirsiniz. Hiç mahsuru yok faydası var. Veya markaların on off cycle gibi supplementlerini de ekleyebilirsiniz. Hatta PCT'den sonra bunları 2 ay daha kullanmak hayrınızadır. 

PCT'de nasıl hissedeceğim:? Berbat! :) Erkek üzerinde üreme içgüdüsü baskısı olmadığında dünya çok daha mantık üzere dönen bir yer haline geliyor. Normalde sevimli gelen şeyler anlamsız gelebiliyor. Testosuzluk ve yoğun stres yüzünden gergin olacaksınız. Tüm bunlar NORMAL! lütfen bunu da kendinize anlatın. Ara ara deyin ki "PCT yapıyorum bu hislerim o yüzden". Evliyseniz eşinize de yaşayacaklarınızı tembihleyin ki kişisel algılayıp üzülmesin. Genelde 12. gün en dip olurken sonra yavaş yavaş yukarı doğru çıkacaksınız.

Evliyim / sevgilim var. PCT Boyunca sex hayatım nasıl olacak?: Sex düşüncesi olmadığı için erekte olamayacaksınız kolaydan. Çünkü ereksiyon için birincil esas libidodur. Libido yokken ereksiyon zordur. Bu yüzden cinsel birliktelik öncesi Tadanafil / sidenafil kullanımı size yardım eder. Sizi uyaracak (kişiye göre değişir) şeylerle haşır neşir olmanız da faydalı olacaktır.

Umuyorum ki bu başlık ile PCT sürecini tamamen anlamış olursunuz. Lütfen düzgün PCT yapın. Yarım PCT yada hiç yapılmamış PCT genelde sorunlara sebep oluyor.

Bonus olarak PCT'de hacim kaybını azaltmak için muhakkak androjenik olayan sarmlardan ve peptidlerden yardım almalısınız. Çok faydasını göreceksiniz. Anabolik etki olmadığın için olacak kas kaybını, büyüme hormonu ile yavaşlatabilir hatta durdurabilirsiniz. Yine libidoyu peptidler ile normalleştirebilirsiniz. Bu işte psikoloji çok önemlidir. Sorun olduğunu düşünmediğinizde sorun yaşamazsınız.

tarihinde rastlantisal tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
  • Alkış 1
  • Ödül 2
  • Jest 1
  • 100 Puan 1
  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tony Montana    541

Hocam eline sağlık 👏🏻 para ile verilecek bilgiler bunlar hocam peki nebido kullanımı hakkındaki görüşleriniz neleredir 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.971
Tony Montana, 1 dakika önce yazdı:

Hocam eline sağlık 👏🏻 para ile verilecek bilgiler bunlar

hocam peki nebido kullanımı hakkındaki görüşleriniz neleredir 

Dışarıdan androjenik hormon almak = kür yada TRT olarak değerlendirebilirsiniz. Nebido gibi örnekler TRT sınıfına girer. Günün sonunda PCT gerektirir.

• Beğen 1
  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.955

@rastlantisal kardeşim yine, aydınlatıcı ve herkese faydalı olabilecek noktalara değinen, bir konu açmış.Kutlarım, eline zihnine sağlık...

Yeni arkadaşların ve bir şekilde küre paşlayıp pct aşamasını düşünmeyen, daha sonra tabiri caizse yumurtanın dayandığı noktaya gelenler için, :) merak edilen soruların cevapları bu konuda; lütfen okumadan geçmeyin...Bilgilenmek öğrenmek ve konu üzerinde düşünmek, hepimizin kendi yararına bir faaliyettir...Fitness, plansız, kuralsız rastgele yapılarak verim alınabilecek bir spor değil...Dolayısıyla, gerekenleri harfi harfine uygulamak ve disiplinli olmak şart olmaktadır...

• Beğen 6
  • Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.971
metinav, 49 dakika önce yazdı:

@rastlantisal kardeşim yine, aydınlatıcı ve herkese faydalı olabilecek noktalara değinen, bir konu açmış.Kutlarım, eline zihnine sağlık...

Yeni arkadaşların ve bir şekilde küre paşlayıp pct aşamasını düşünmeyen, daha sonra tabiri caizse yumurtanın dayandığı noktaya gelenler için, :) merak edilen soruların cevapları bu konuda; lütfen okumadan geçmeyin...Bilgilenmek öğrenmek ve konu üzerinde düşünmek, hepimizin kendi yararına bir faaliyettir...Fitness, plansız, kuralsız rastgele yapılarak verim alınabilecek bir spor değil...Dolayısıyla, gerekenleri harfi harfine uygulamak ve disiplinli olmak şart olmaktadır...

Modern bir felsefeci için Descartes kim ise benim için siz O'sunuz hocam. Bu işin mantığını ve hormon sistemi olayları üzerinde mantık yürütmeyi sizin yazılarınızdan öğrendim. Yorumunuz benim için çok değerli.

Teşekkür ederim.

• Beğen 2
  • Jest 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EmreGundi    262

Abi yine döktürmüşsün foruma böyle bir konu gerekliydi çoğu insan pct'nin önemini kavrayamamış durumda halbuki kür içerisinde en önemli zamandır 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
xvampirex    5

Ellerinize sağlık. Çok detayli bir anlatim olmuş. Küçük bir sorum var. Şu an herhangibir hcg ilacı piyasada bulunmuyor. Pregnyl ya da choriomon  pct nasıl olacak? Ovitrelle bunlarin yerini tutar mı? Bu konuda bilginize ihtiyacım var hocam

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    719
xvampirex, 2 saat önce yazdı:

Ellerinize sağlık. Çok detayli bir anlatim olmuş. Küçük bir sorum var. Şu an herhangibir hcg ilacı piyasada bulunmuyor. Pregnyl ya da choriomon  pct nasıl olacak? Ovitrelle bunlarin yerini tutar mı? Bu konuda bilginize ihtiyacım var hocam

tutuyor bende önceki pct  lerde choriomon kullanıyordum ovitrelle kullanmaya başladım bu sene sadece etki olarak biraz daha zayıf ovitrelle ondan bölmeden kullan.

• Minnettarım 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.971
xvampirex, 3 saat önce yazdı:

@ardas gerekli olani soylemis. 1 tane enjekte edip 6 gün bekleyin. 6 gün sonra klomen ve tamoksifen başlarsınız. İlk 5 gün çift doz, sonra 1er doz şeklinde ilerlersiniz.

• Minnettarım 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.