Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

ahmethoca

Kürüme ekstra eklemem gereken farklı ürünler var mı? tavsiyelerinizi rica ediyorum!

Önerilen İletiler

ahmethoca    0

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Genel Bilgiler

19 yaşında, 2 yıldır spor yapıyorum. 178 cm boyunda, 93 kiloyum ve %15 yağ oranına sahibim. Öncelikle birçok sorum var, ama konu kirliliği olmaması için hepsini bu konuda soracağım. Hepsini cevaplamaya çalışırsanız sevinirim.

Testosteron Kullanımı ve Kan Değerleri:

Kullanım Durumu:
7 haftadır haftalık 500 mg testosteron enanthate (İran eczane) kullanıyorum.

Kan Testi Deneyimi:
Kan değeri baktırmaya bugün ürolojiye gittim. Açıkçası çekiniyordum, ama doktor bir şeyler anlattı. "Kullanmasan daha iyi" falan dedi. Ben de "spor hocam bu değerleri istiyor" dedim. Prolaktin gereksiz olduğunu söyledi, ama "yine de senin için ekleyeyim" dedi

Kan sonuçları çıktı ama çok anlamıyorum. Testosteron hâlâ referans aralığında, ancak östrojen çok yükselmiş gibi görünüyor.

Kür ve İlaç Eklemeyle İlgili Sorular

Bütçe olarak biraz kısıtlıyım, bu yüzden ilaç ekleme konusunda biraz kafam karışık.

1. Bulk dönemindeyim ve birkaç ay daha sürdürmeyi planlıyorum.
  2. Kür içerisine başka bir ilaç eklemem gerektiğini düşünüyorum, ama kafam karışık.
  3. Sadece testosteron ile devam edip cut döneminde masteron eklemek daha mı mantıklı olur?
  4. Yoksa şu an bir anabolizan daha eklesem daha iyi olur mu?

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)

Kan değerlerim, kür içeriği ve diğer dikkat etmem gerekenler konusunda önerilerinizi bekliyorum.

1w.jpg 2w.jpg 3w.jpg 4w.jpg 5w.jpg 6w.jpg 7w.jpg 8w.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ferdikra    81

Kür öncesi natural değerlerini varsa at daha iyi yardımcı olur herkes

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
Ferdikra, 3 dakika önce yazdı:

Kür öncesi natural değerlerini varsa at daha iyi yardımcı olur herkes

kür öncesi değerlerime baktırmamak gibi bi hata ettim bu yüzden malesef yok. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782

Bu yağ oranında aldığın testo dozu yüksek. Östrojen değerinden de bunu anlıyoruz. Testoyu 250ye çekip yağ oranını aşağı çekmen daha sağlıklı olacaktır. Bilgi konusunda çok eksiksin yanına anabolizan eklemeni tavsiye etmem. Kan değerlerin normal östrojen dışında. Beslenmene dikkat et her antrenman sonuna kardiyo ekle min 20 dk eğimli yürüyüş yap.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver, 3 dakika önce yazdı:

Bu yağ oranında aldığın testo dozu yüksek. Östrojen değerinden de bunu anlıyoruz. Testoyu 250ye çekip yağ oranını aşağı çekmen daha sağlıklı olacaktır. Bilgi konusunda çok eksiksin yanına anabolizan eklemeni tavsiye etmem. Kan değerlerin normal östrojen dışında. Beslenmene dikkat et her antrenman sonuna kardiyo ekle min 20 dk eğimli yürüyüş yap.

Hocam 7 haftadır 500mg testo kullanmasına rağmen testo referans aralığında nedeni nedir sizce? Bilgi edinmek adına soruyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
muhammedb1907, 2 dakika önce yazdı:

Hocam 7 haftadır 500mg testo kullanmasına rağmen testo referans aralığında nedeni nedir sizce? Bilgi edinmek adına soruyorum 

Normalde tavan çıkması lazım. Kür öncesi değerini bilmiyoruz.

Konu sana fikir verecektir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
muhammedb1907, 13 dakika önce yazdı:

bundan önce rad 140 kullanmıştım testom baskılanmış olabilir ama keşke daha önceden değerlere baktırmış olsaydım.

Diver, 17 dakika önce yazdı:

östojen için arimidex eklemem gerek mi peki şuanda

ahmethoca, 6 dakika önce yazdı:

beslenmem ara sıra cheat eklesemde çoğunluk olarak temiz besleniyorum. antrenman sonlarımda ara sıra kardio yapıyordum ama bunu her gün yapıcam bundan sonra. birde ben bir kaç ay daha aynı şekilde ilerleyip daha sonra masteron vb. anabolizan ekleyerek yağ oranını düşürmeyi planlamıştım. bu konudaki fikirlerinizide bekliyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
ahmethoca, 19 dakika önce yazdı:

bundan önce rad 140 kullanmıştım testom baskılanmış olabilir ama keşke daha önceden değerlere baktırmış olsaydım.

beslenmem ara sıra cheat eklesemde çoğunluk olarak temiz besleniyorum. antrenman sonlarımda ara sıra kardio yapıyordum ama bunu her gün yapıcam bundan sonra. birde ben bir kaç ay daha aynı şekilde ilerleyip daha sonra masteron vb. anabolizan ekleyerek yağ oranını düşürmeyi planlamıştım. bu konudaki fikirlerinizide bekliyorum.

Sürekli arimidex kullanılmaz ya masteron ekliceksin yada testoyu düşüreceksin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
Diver, 5 dakika önce yazdı:

Sürekli arimidex kullanılmaz ya masteron ekliceksin yada testoyu düşüreceksin.

sürekliden kasıt ne kadar bi süre? zaten masteron eklemeyi düşünüyorum ama bi kaç ay sonra için.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
ahmethoca, 1 dakika önce yazdı:

sürekliden kasıt ne kadar bi süre? zaten masteron eklemeyi düşünüyorum ama bi kaç ay sonra için.

Dostum şimdi bir arimidex içtiğin zaman östrojenin düşecek. Bu dozda testo almaya devam edersen yine yükselecek. Östrojeni kontrol etmezsen ciddi oranda su tutacaksın duygu durumun değişecek ve jinekomasti bile olabilirsin... Lütfen forumda bolca vakit geçir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
Diver, 14 dakika önce yazdı:

Dostum şimdi bir arimidex içtiğin zaman östrojenin düşecek. Bu dozda testo almaya devam edersen yine yükselecek. Östrojeni kontrol etmezsen ciddi oranda su tutacaksın duygu durumun değişecek ve jinekomasti bile olabilirsin... Lütfen forumda bolca vakit geçir.

peki şuanda ne yapmamı önerirsiniz. dozu düşersem östrojende düşer mi birde dozu düşmem antrenman performansımı etkiler mi çünkü çok güzel güç kazandım başladığımdan beri. birde benim aklımdaki ilerleme şekli şu şekildeydi. bu şekilde ortalama olarak marta kadar felan devam edip biraz daha kütle ekleyip daha sonra masteron ile yağ yakma sürecine girme gibi bir planım vardı fakat şimdi siz böyle diyince ne yapıcamı nasıl devam ediceğimi bilemedim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
ahmethoca, 6 dakika önce yazdı:

peki şuanda ne yapmamı önerirsiniz. dozu düşersem östrojende düşer mi birde dozu düşmem antrenman performansımı etkiler mi çünkü çok güzel güç kazandım başladığımdan beri. birde benim aklımdaki ilerleme şekli şu şekildeydi. bu şekilde ortalama olarak marta kadar felan devam edip biraz daha kütle ekleyip daha sonra masteron ile yağ yakma sürecine girme gibi bir planım vardı fakat şimdi siz böyle diyince ne yapıcamı nasıl devam ediceğimi bilemedim.

250 testoya düş öyle devam et. Güçte fark hissetmiceksin belkide çok az olacak. Ben seni anladım sen en başından yanlış başlamışsın. 

1. Bu yağ oranında bulk yapılmaz.

2. 250 mg ile başlar verim almadığın yerde doz artırırsın.

3. Bilgi sahibi olmadan bu işe girmişsin. 

4. Bulk değil yağ oranını düşürmeye bak. Bu yağ oranında alacağın hipertrofik yanıt düşük olacaktır.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver, 38 dakika önce yazdı:

hocam kan değerine bakılması şart mı arimidex kullanmak için yoksa hiç de gerek olmayabilir mi pct için 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
cedricmcmillan, Şimdi yazdı:

hocam kan değerine bakılması şart mı arimidex kullanmak için yoksa hiç de gerek olmayabilir mi pct için 

Tecrübesiz bireylerde kan tahliline göre ilerlenmesi gerekiyor. Pct için arimidexten ziyade tamoksifen kullanırız.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
Diver, 6 dakika önce yazdı:

250 testoya düş öyle devam et. Güçte fark hissetmiceksin belkide çok az olacak. Ben seni anladım sen en başından yanlış başlamışsın. 

1. Bu yağ oranında bulk yapılmaz.

2. 250 mg ile başlar verim almadığın yerde doz artırırsın.

3. Bilgi sahibi olmadan bu işe girmişsin. 

4. Bulk değil yağ oranını düşürmeye bak. Bu yağ oranında alacağın hipertrofik yanıt düşük olacaktır.

küre başlamadan önce yağ oranım 11 di ilk haftalar biraz kirli gittiğim için çok fazla yağlandım ama son 3-4 haftadır temiz ilerliyorum beslenmede. peki yağ oranını düşürüp tekrar bulka başlamam nasıl olur yağ oranını kaça kadar indirmeliyim. birde arimidexi neden kullanamıyacağımı tam anlamadım genelde bu tür östrojen artığında arimidex vb. kullanılıyor diye biliyorum ya da öyle okuyorum. dozu düşürmeyip azar arimidex eklemem nasıl olur. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
Ruthless, 1 saat önce yazdı:

Güncel form görseli yükleyebilir misin 

çok fazla fotoraaf çekmiyorum bi kaç gün önce çok üstüne durmadan bunları çekmiştim şuan bunlar var sadece. kürden önce karın kaslarım felan vardı parçalıydım baya. baya sulandım ve yağlandım. birde aklıma kalan bi kaç soru var. bu testonun referans dışı olmaması önceden rad 140 kullanmam olabilir mi? birde ben eğer doz düşürecek olursam haftada 125 - 125 vurmam gerekcek iran testo kullanıyorum bir ampülden 250 çıkıyor 125i vurduktan sonra diğer ampülde kalan kısmı çöp mü olucak yoksa onu saklamanın bi tekniği var mı?

WhatsApp Görsel 2025-01-07 saat 21.00.22_3d21052c.jpg WhatsApp Görsel 2025-01-07 saat 21.00.26_dc788b5c.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
billythekid    38

500mg!! testo için o değer hiç normal gelmedi bana kür öncesi değerlerin ne olursa olsun . Ama zaten çok aromatize olmuş testo hocaların dedikleri gibi doz düşürmen mantıklı . Arimidex çok sürdürülebilir değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0
gönderildi (düzenlendi)
billythekid, 22 dakika önce yazdı:

500mg!! testo için o değer hiç normal gelmedi bana kür öncesi değerlerin ne olursa olsun . Ama zaten çok aromatize olmuş testo hocaların dedikleri gibi doz düşürmen mantıklı . Arimidex çok sürdürülebilir değil.

peki haftalık 250 almaya başlayıp bi süre yağ oranımı düşürsem. daha sonra tekrar bu dozlara çıksam spor performansında düşüş olur mu ?  testonun böyle çıkma sebepleri ne olabilir? birde dozajı düşmeden devam edebilmemin başka bi yolu yok mudur?

ahmethoca, 12 dakika önce yazdı:

peki haftalık 250 almaya başlayıp bi süre yağ oranımı düşürsem. daha sonra tekrar bu dozlara çıksam spor performansında düşüş olur mu ?  testonun böyle çıkma sebepleri ne olabilir? birde dozajı düşmeden devam edebilmemin başka bi yolu yok mudur?

testo seviyem zaten şuan olması gerekenden düşük seviyede bir de dozazjı düşersem testo seviyesi daha da düşmez mi?

tarihinde ahmethoca tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AREN    386
ahmethoca, 5 dakika önce yazdı:

250mg’a düş 2’ye böl 125x2mg şeklinde ve enjeksiyon akşamları 0.5mg Ai ekleyip. 110-140 nabzı bandında minimum 35dk kardiyo ve beslenmeyle beraber yağ oranını iyice düşür. Yağ oranın düştükten sonra sabit haftada 1 150mg test ve 0.5/1mg Ai (düzenli e2 kontrolü şart) 8-16 hafta cruise’da kalıp, cruise sonrası hb1abc, shgb ve e2 seviyelerin stabil ilerledikten sonra (geri kalan değerlerin tamamen beslenmene bağlı) sonrasında kademeli artış ile test ve minimal dozlarda anabolizan ekleyerek ki (kendi görüşüm npp veya bolde’ye bulaşmak yerine kesinlikle ilk blast için rimo) beraberinde 2-3 hafta 1 düşük mglarla arttırarak ilerle. Çok yanlış ilerliyorsun bence, aldığın senin ileriye taşımaktan geriye götürecek. @Diver yanlışsam düzelt abim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
billythekid    38
ahmethoca, 34 dakika önce yazdı:

testo seviyem zaten şuan olması gerekenden düşük seviyede bir de dozazjı düşersem testo seviyesi daha da düşmez mi?

500 testo kalayım ama E2 düşsün istiyorsan ya rimobolan yada bolde ekle .Ben olsam 200 rimo eklerim yoluma bakarım çokta düşürmek iyi değil zaten. Yukarıda arkadaşın dediği gibi shgb kesinlikle baktır tek hanelere düşmüşse belki o yüzden Total testo düşük çıkıyor olabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmethoca    0

Arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için ama bu değerler yüzünden kafamda kurduğum plan doğrultusunda gidemiyorum ve bu yüzden şuan nasıl ilerliyeceğimi şaşırdım. Eğer dozu düşersem testo seviyem zaten olması gerekenden düşük olduğu için daha da düşecek bu yüzden masteron vb. bi şey ekleyerek yağ oranımı düşürerek devam etmek daha mantıklı geliyor.

Burda da markalar hakkında bi sorum olucak isim vermicem ama tanındık bir ıfbb pro zphc-humax-spectrum-canada markalarını satıyor ve piyasaya göre nispeten bi tık daha ucuz satıyor Masteron 65 $  ama tabi diğer markalara göre pahalı yine. birde htp markası var forumda bi kaç kişinin çalışıyor dediğini okumuştum ama sizce masteronu ya da rimosu dolu mudur? (Masteron 10ampx100mg - 44€  Primabolan 10ampx100mg - 50€ ) ve son olarak bu zphc markasının satın almadan soru sorarak orjinal olup olmadığını anlamamızın bi yolu var mı?

@Diver hocam yardımınız için teşekkür ederim diyeceğinizi dediniz aslında ama son olarak bu markalar ve masteron eklemem konusunda düşüncelerinizide merak ediyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.782
ahmethoca, 1 dakika önce yazdı:

@Diver hocam yardımınız için teşekkür ederim diyeceğinizi dediniz aslında ama son olarak bu markalar ve masteron eklemem konusunda düşüncelerinizide merak ediyorum. 

Çok fazla sahtesi olan markalar ben tercih etmem.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
6arrows    189

SBHG testi ver düşükse provirona başla. bu yağ oranında masteron çok efektif çalışmayacaktır kürün sonuna doğru eklenebilir şuan cardarine+yohimbine ekleyebilirsin. bahsettiğin markalar kaliteli markalar htp hariç. zphc sahtesi çok fazla var satıcıdan fotoğraflarını iste ona göre anlarsın orjinal olup olmadığını.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: borasipahi
      Sevgili abilerim ve kardeşlerim;
      Bir süre daha bu şekilde devam etmek istiyorum kürüme ve...
      KÜR İÇERİĞİM:
      Testosteron Enanthate 500mg Npp 300mg Boldenon 500mg Sonuçlarımda vitaminler konusunda destek almaya başladım ancak Progesteron seviyesi biraz kafamı karıştırdı, Arimidex veya Tamoksifen kullanmıyorum, jinekomasti belirtisi görmüyorum. Bir aya yakındır östrojen baskılayıcı almıyorum. Çevremden de aldığım geri dönüşlere göre Arimidex kullanmayı kestikten sonra belirgin bir kütle artışım oldu.
      SORULARIM:
      Jinekomasti belirtim olmasa dahi kullanmalı mıyım ? Ek olarak süreci hızlandıracak ekleyebileceğim bir ilaç varsa tavsiye eder misiniz ? KAN TESTİ SONUÇLARIM:

• Yazan: Testomer
      Öncelikle merhaba arkadaşlar,
      Bu benim ikinci kürüm olacak. İlk kürümde deca testo ve dianabol kullandım. O kürde yaklaşık 8-9 kilo aldım ve bıraktıktan sonra pct yapınca 4 kilo gitti sadece.
      KİŞİSEL BİLGİLERİM:
      Kilom 73.5 Boyum 174 Yaş 22 İkinci kür olarak düşündüğüm ilaçları öncelikle yazmak istiyorum ve sonrasında yorumlarınızı bekliyorum, her türlü tecrübelerinizi veya tavsiyelerinizi yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
      KÜR İÇERİĞİM:
      450mg testo ent  300 mg rimobolan 80 mg trenbolone 50 mg oxandrolone (ilk dört hafta günlük doz) 100 oximetolone (ikinci dört hafta günlük doz) NOT (ilk dört hafta anavar ile başlayıp sonrasında onu bırakıp,anapolon’a başlayacağım ve o da 4-6 hafta arası olacak)
    • Yazan: albertocamus
      Selamlar dostlar,

Yakın vadede başlangıç için ideal sayılabilecek kürlerden birine gelişim ve güç odaklı boost kazanmak adına girmeyi planlıyorum.
      6 ay önce vermiş olduğum tahlillerde "kuvvetle muhtemel" cinsellik ve stres kaynaklı Prolaktin hormonum referans değerin üstünde çıkmıştı. O zamandan beri spor, beslenme ve yaşam tarzımı olabildiğince disiplinize edip tekrardan kan tahlili verdim. Sizce kan değerlerim küre girmeme uygun mu? Amacı yağsız kas kütlesinde artış olan birine hangi kürü önerirsiniz, SARMS ve anabolikler olarak?
      Kullandığım supplementler:
      -Whey
      -Kreatin
      -ZMA
      -Animal Pak
      -Animal M-Stak
      -D vitamini

NOT: Kan tahlillerimi uyandıktan 3 saat sonra, sabah 10.30 gibi vermek zorunda kaldım. Kortizol ve testo seviyeleri "çok hafif" yanıltıcı olabilir.
      Ekte kan tahlillerimi paylaşıyorum. "Referans Değer" kısmının sağında 6 ay önceki verilerimi görebilirsiniz.

• Yazan: Nynex
      Herkese merhaba ben 10 haftadır haftalık 500 testo enanthate + 200 primobolan kullanıyorum biraz damarlanma oldu kaslar biraz diri ama onun dışında ölçü alımı ya da aşırı iştah artışı olmadı yaşım 38 - bir yıldır fitness yapıyorum spor geçmişim olduğu için şuan girdiğim ağırlıklar cüsseme göre baya yüksek nizami bir şekilde çalışıyorum ancak kürden neden etki göremedim bilemiyorum hocalarım yardımcı olabilirse sevinirim bu gün test verdim test sonuçlarınıda ekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• Yazan: eman2763
      Merhaba abilerim,
      yaş 19  bulk kürü aldım elysian pharma marka geldi 2 tane 100 tabletlik danabol (10 mg) 2 tane testesterone (250mg) 2 tane boldenon (250 mg) geldi. Bu hafta 1. Ayımı bitirmek üzereyim ama gözle görülür Bi etki görmedim 8. Hafta da etki eder dedi sizce ne kadar doğru ?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.