Jump to content

• Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Halil1

Definasyon dönemi beslenme programı konusunda bana yardımcı olur musunuz?

Önerilen İletiler

Halil1    3

Herkese merhaba,

Arkadaşlar definasyon sürecinde beslenme hakkında yardıma ihtiyacım var.

Aktif olarak 6 yıldır spor yapıyorum ilk ilaç deneyimim oldu 

• Yaş 26 
  • Boy:170
  • kilo:83
  • yağ oranı: %12

10 haftadır only sustanon kullanıyorum:

• 1-4 hafta 250 mg 
  • 4-10 hafta 500 mg

10 haftalık süreçte günlük 130g carb 41g yağ ve 246g hayvansal protein ve 20g civarında bitkisel protein alıyordum. 10 hafta sonunda 90’dan 82 kg kadar düştüm yağ oranım %18’den %12 düştü hacim ve kütle kaybetmedim toplamda 6-8 kg yağ kaybettim. 
Çok düşük kalori aldığımdan dolayı enerji düşüklüğü isteksizlik oluşmaya başladığından kaloriyi 2500 civarına çıkardım ve carb cycling sürecine başladım. Carb cycling sürecimde

1.gün yüksek karb; 

40.22g yağ, 282 karb ve 246g hayvansal 30 gr bitkisel protein (pirinç, fıstık ezmesi ve pirinç unundan geliyor)

2. Gün düşük karb;

123g yağ, 87.68g karb ve 246g hayvansal prot

20 ve bitkisel protein 

3. Gün orta karb;

80g yağ, 186g karb ve 246 gr hayvansal protein

4. Gün düşük karb;

123g yağ, 87.68g karb ve 246g hayvansal prot

5. Gün zero karb;

146g yağ, 30 gr karb( fıstık ezmesi çiğ badem çiğ fındıktan geliyor) ve 246 hayvansal protein 34 gr bitkisel protein 

Döngü bu şekilde sürekli tekrarlanıyor.

Ama bu süreçte 1 kg aldım 83 oldum sizce ne yapmam gerekiyor karın bölgemdeki yağı yakman için ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

AS1L    431
  1. Kalori Dengesi: 2500 kalorilik alımın senin için uygun olup olmadığını takip et. Yağ kaybı yavaşlarsa, kaloriyi biraz azaltmayı düşün.
  2. Carb Cycling Ayarlamaları: Yüksek ve düşük karbonhidrat günlerinin miktar ve sıklığını değiştirerek denemeler yap.
  3. Protein ve Yağ Alımı: Toplam protein ve yağ alımını dengede tut. Hayvansal protein miktarını optimize et ve sağlıklı yağlar tüket.
  4. Antrenman ve Kardiyo: Kardiyo rutinini ve ağırlık antrenmanlarını yağ yakımını destekleyecek şekilde ayarla.
  5. Su Tüketimi ve Uyku: Yeterli su iç ve kaliteli uyku al.

Bu stratejilerle beslenme ve antrenman programını optimize ederek karın bölgesindeki yağ yakımını artırabilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kendimden örnek vereceğim kilo başına 0.5 gr yağ 2 gram protein alıyorum 200 prinç ile başladım şuan 120 prinç alıyorum her hafta kilom düşüyor her hafta kiloma göre pirinçten kısıyorum sende öyle yapabilirsin bende işe yaradı.Birde sustanon mod değişimi vs bişeyler yarattı mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
badibuilding06, 46 dakika önce yazdı:

kendimden örnek vereceğim kilo başına 0.5 gr yağ 2 gram protein alıyorum 200 prinç ile başladım şuan 120 prinç alıyorum her hafta kilom düşüyor her hafta kiloma göre pirinçten kısıyorum sende öyle yapabilirsin bende işe yaradı.Birde sustanon mod değişimi vs bişeyler yarattı mı

Sustanonda herhangi bir mod değişimi yaşamadım 

AS1L, 46 dakika önce yazdı:

Bu stratejilerle beslenme ve antrenman programını optimize ederek karın bölgesindeki yağ yakımını artırabilirsin.

Hocam bazal metabolizma hızı 1653-1700 arasında ortalama bir işim var ve haftalık 6 gün sert antrenman yapıyorum aynı zamandansa hergün 06.15 3 km tempolu yürüyüş yapıyorum sizce bu durumda ne kadar kalori almam gerekiyor ?

acaba carb cycling değilde kaloriyi 200-300 düşürüp sabit mi beslensem bu metotta daha iyi yönetiyordum süreci protein alımı konusunda kgx3 hayvansal protein alıyorum yani sabit her gün 246 gr protein alıyorum ama pirinç badem fındık gibi kuruyemişlerden gelen proteinleri hesaplamıyorum bunlarda hesaplayınca 270-280 gr protein oluyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    431

Günlük kalori ihtiyacın, aktivitelerin göz önüne alındığında yaklaşık 2930 kalori. Yağ yakmak için 2430-2630 kalori alarak bir kalori açığı oluşturabilirsin. Carb cycling yerine sabit kalori alımı da etkili olur ve daha kolay yönetilebilirsin. Günlük protein alımın yüksek, ancak bu kas kütlesini korumak için uygun olur. Enerji seviyeni ve performansını takip ederek gerektiğinde ayarlamalar yap.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
Halil1, 42 dakika önce yazdı:

Sustanonda herhangi bir mod değişimi yaşamadım 

Asıl olay aslında kilo düşürmek değil kas kütlesini koruyarak yağ yakımını gerçekleştirmek. Bu süreci başardım sayılır çünkü 2.5 aylık definasyon sürecinde kas kütlemi koruyarak yağ yakımı yaptım ama şimdi süreç zorlaştı bir de carb çilingir metodu deneyim dedim başarılı olamadım galiba 

AS1L, 32 dakika önce yazdı:

Günlük kalori ihtiyacın, aktivitelerin göz önüne alındığında yaklaşık 2930 kalori. Yağ yakmak için 2430-2630 kalori alarak bir kalori açığı oluşturabilirsin. Carb cycling yerine sabit kalori alımı da etkili olur ve daha kolay yönetilebilirsin. Günlük protein alımın yüksek, ancak bu kas kütlesini korumak için uygun olur. Enerji seviyeni ve performansını takip ederek gerektiğinde ayarlamalar yap.

Hocam 6 gün boyunca diyete sadık bir şekilde ilerlesem 1 gün sadece bir yada 2 öğünde cheat yapsam bu metotla bir sonraki hafta diyetine daha iyi başlıyorum hemde motivasyonumu düzeltiyorum  sizce ne gibi dezavantajları ve avantajları olur ?

bir sorum daha var hocam şimdi örneğin Karb 100 gr olarak ayarladım. Bu karb sayımında aldığım sebzelerin karbınıda yazmam gerekiyor mu yani 100 kapya biberi ortalama 6g karb var bunu belirlediğim karbtan çıkarım yoksa zararı olmaz mı. bir de gece acıkmalarında salatalık yiyorum 300 gr civarı bununda karbını bu belirlediğim karb miktarından çıkarmam mu lazım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    431
Halil1, 16 dakika önce yazdı:

Hocam 6 gün boyunca diyete sadık bir şekilde ilerlesem 1 gün sadece bir yada 2 öğünde cheat yapsam bu metotla bir sonraki hafta diyetine daha iyi başlıyorum hemde motivasyonumu düzeltiyorum  sizce ne gibi dezavantajları ve avantajları olur ?

bir sorum daha var hocam şimdi örneğin Karb 100 gr olarak ayarladım. Bu karb sayımında aldığım sebzelerin karbınıda yazmam gerekiyor mu yani 100 kapya biberi ortalama 6g karb var bunu belirlediğim karbtan çıkarım yoksa zararı olmaz mı.

bir de gece acıkmalarında salatalık yiyorum 300 gr civarı bununda karbını bu belirlediğim karb miktarından çıkarmam mu lazım 

Cheat day yapmanın avantajları motivasyonu artırmak, metabolizmayı hızlandırmak ve sosyal hayatı kolaylaştırmaktır. Dezavantajları ise kontrolsüz yeme riski, insülin duyarlılığının bozulması ve diyetin etkisinin azalması olabilir.

Sebzelerden gelen karbonhidratları saymak, diyete ve hedeflere bağlıdır. Düşük karbonhidrat diyeti yapıyorsan, sebzelerden gelen karbonhidratları dahil etmek mantıklı olabilir. Ancak çok düşük karbonhidratlı olmayan diyetlerde salatalık gibi düşük karbonhidrat içeren sebzeler genellikle dahil edilmez.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
AS1L, 10 dakika önce yazdı:

Cheat day yapmanın avantajları motivasyonu artırmak, metabolizmayı hızlandırmak ve sosyal hayatı kolaylaştırmaktır. Dezavantajları ise kontrolsüz yeme riski, insülin duyarlılığının bozulması ve diyetin etkisinin azalması olabilir.

Sebzelerden gelen karbonhidratları saymak, diyete ve hedeflere bağlıdır. Düşük karbonhidrat diyeti yapıyorsan, sebzelerden gelen karbonhidratları dahil etmek mantıklı olabilir. Ancak çok düşük karbonhidratlı olmayan diyetlerde salatalık gibi düşük karbonhidrat içeren sebzeler genellikle dahil edilmez.

Hocam sürece bu beslenme planı ile başlayıp her hafta kilo kontrolü ile kalorimi düşürmeyi planlıyorum sizce uygun mudur ?

Bu beslenmede makrolarda değişiklik yapmam gereken yer var mı ?

IMG_1347.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
AS1L    431
Halil1, 12 dakika önce yazdı:

Hocam sürece bu beslenme planı ile başlayıp her hafta kilo kontrolü ile kalorimi düşürmeyi planlıyorum sizce uygun mudur ?

Bu beslenmede makrolarda değişiklik yapmam gereken yer var mı ?

Planın, mevcut haliyle protein alımını yüksek tutuyor ve karbonhidrat alımın "Low Karb" diyet için biraz yüksek görünüyor. Yağ alımın düşük, bu da hormon sağlığı için yetersiz olabilir. Karbonhidratı azaltıp, yağ alımını artırarak ve kilo kontrolü ile her hafta kalorilerini ayarlayarak planını optimize edebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
AS1L, Bir saat önce yazdı:

Planın, mevcut haliyle protein alımını yüksek tutuyor ve karbonhidrat alımın "Low Karb" diyet için biraz yüksek görünüyor. Yağ alımın düşük, bu da hormon sağlığı için yetersiz olabilir. Karbonhidratı azaltıp, yağ alımını artırarak ve kilo kontrolü ile her hafta kalorilerini ayarlayarak planını optimize edebilirsin.

Teşekkür ederim hocam 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
predacing    0

Carb cycling eğer kafanı karıştırdıysa low day high day mantığı ile ilerleyebilirsin, mesela büyük kas grubu çalışacaksan sırt, bacak gibi veya senin için eforlu bi gün olacaksa o günler nispeten yüksek karbonhidrat, off gün vereceksen veya küçük antrenmanlar yapacaksan karbonhidrat alımını düşük tutabilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
predacing, 4 saat önce yazdı:

Carb cycling eğer kafanı karıştırdıysa low day high day mantığı ile ilerleyebilirsin, mesela büyük kas grubu çalışacaksan sırt, bacak gibi veya senin için eforlu bi gün olacaksa o günler nispeten yüksek karbonhidrat, off gün vereceksen veya küçük antrenmanlar yapacaksan karbonhidrat alımını düşük tutabilirsin.

Kafam karışmadan ziyade hocam vücudum için çok mantıklı olmadı yağlandım diyebilirim. Yani 14-20 gün arası denedim ama verim alamadım sanırım rutin olarak devam edeceğim her hafta kontrol ederek kalori miktarımı ona göre ayarlayacağım. Bir soru sormak istiyorum hocam definasyon döneminde low kard diyetinde kaç gram yağ almam gerekiyor yani kilogram çarpı katsayısı ne olmalıdır ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
predacing    0
Halil1, 27 dakika önce yazdı:

Kafam karışmadan ziyade hocam vücudum için çok mantıklı olmadı yağlandım diyebilirim. Yani 14-20 gün arası denedim ama verim alamadım sanırım rutin olarak devam edeceğim her hafta kontrol ederek kalori miktarımı ona göre ayarlayacağım. Bir soru sormak istiyorum hocam definasyon döneminde low kard diyetinde kaç gram yağ almam gerekiyor yani kilogram çarpı katsayısı ne olmalıdır ?

kilo x0.5 yanı 80 kiloysan 40 gram yağ olmalıdır 👍

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Casanova    1

aynısını şuan bende yaşıyorum, 2 aydır 100gr altı karb durdum ve sürekli yağ yaktım, karb cycle yapmaya başladım ve sabit kiloda kalmaya hatta ufaktan almaya başladım tekrar döneceğim 100gr altı karb diyetine. sanırım karb cycle işini yanlış yapıyoruz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Halil1    3
predacing, 2 saat önce yazdı:

kilo x0.5 yanı 80 kiloysan 40 gram yağ olmalıdır 👍

O zaman yukarıda belirtmiş olduğum kalori için 254 g karb almam lazım bu yüksek bir karb değil mi hocam

Casanova, 1 saat önce yazdı:

aynısını şuan bende yaşıyorum, 2 aydır 100gr altı karb durdum ve sürekli yağ yaktım, karb cycle yapmaya başladım ve sabit kiloda kalmaya hatta ufaktan almaya başladım tekrar döneceğim 100gr altı karb diyetine. sanırım karb cycle işini yanlış yapıyoruz.

Hocam low Karb diyetini bıraktığında direkt kilo alımı başlıyor bunun yerine ortalama bir karb alıp her hafta kontrollü bir şekilde düşürmek daha mantıklı bence 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Casanova    1
gönderildi (düzenlendi)
Halil1, 2 saat önce yazdı:

O zaman yukarıda belirtmiş olduğum kalori için 254 g karb almam lazım bu yüksek bir karb değil mi hocam

Hocam low Karb diyetini bıraktığında direkt kilo alımı başlıyor bunun yerine ortalama bir karb alıp her hafta kontrollü bir şekilde düşürmek daha mantıklı bence 

sorun kilo almak değil kilo alınır ama önce low karb yapıp yağ yakmak önemli bence fazla yağlardan kurtul sonrası temizinden kilo alırsın problem olmaz diye düşünüyorum. tabi senin amacın direk kalıcı kilo vermekse orası başka tabi. bendeki öncelik yağlardan kurtulmak kilom fazla değil yağ oranım fazla :)

tarihinde Casanova tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: astagtaum
      Öncelikle Merhabalar kıymetli hocalarım.
      Geçtiğimiz sene doktorlar tarafından eşime hashimato ve lipödem hastalıkları teşhis konuldu. Yaklaşık 3 senedir eşimle birlikte spor yapmaktayız ve kilo alımında güçlük çekiyor. Doktorlarımızdan bazıları fitnessı bırakmak sadece bir kaç egzersiz dışında egzersiz yapmaması gerektiğini söylüyor.
      Bazıları D vitamini vb. takviyeleri almasının kötü geleceğini söylüyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız bilgisi olan hocam var ise eğer forumda bu durumda nasıl hareket etmeliyiz bizi aydınlatabilirse çok sevinirim tahlil sonuçlarını buraya ekliyor olacağım şimdiden herkese teşekkür eder, iyi forumlar dilerim…

• Yazan: dragx
      arkadaşlar merhaba evogen pharma testo ve eczaneden aldığım rimobolone 20 hafta kür gitmek istiyorum pazartesi günü kan tahlili verip sonuçlara göre haftalık 400 testo+200rimo başlamak istiyorum rimoyu piramid şeklinde kullanıcam
      1.Beslenme başlangıc olarak kaç kcal olmalı(günlük ihtiyacım 2700-2800)
    • Yazan: brky
      Herkese selam,
      15 yaşında lise okuyan ve yurtta kalan bir kardeşinizim. Lise olması sebebiyle mikrodalga, fırın veya ocak vb. Erişimimiz yok. Günlük protein alımımız yurt yemeğiyle kısıtlı. Odada yulaf + cicibebe + bal ile ne kadar olabiliyorsa kendi çapımda bulk yapmaya çalışıyorum. Protein alımımı artırmak adına verebileceğiniz tavsiye varsa dinlemek isterim.  @rastlantisal @ardas
      Boy: 167 Kilo: 53
    • Yazan: yankiFit
      Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar,ben Fatih.
      Buranın uzun zamandır pasif takipçisiyim ve yeni üye olup aktif olmaya karar verdim.İnanın o kadar saçma yerlerde bulunup bu konuları araştırdım ki ön yargılı olmamak imkansız.Millet ilaç bulamıyoruz diye birbirini öldürecek düzeyde haha  Sonra burayı buldum bla bla bla.
      Öncelikle harika bir yer insanların bu konulara ön yargılarını kıracak bir yer.
      Neyse kendimden bahsedeyim biraz ben çocukluğumdan beri kulüp adı vermeyeceğim,bir futbol kulubünde futbol oynadım taki 2 sene öncesine kadar sakatlık psikolojik sorunlar vs profesyonel olmama az kala bıraktım.son 1,1-5 senedir vücut geliştirmeye başladım diyebilirim.Sporun her alanı gerçekten harika,bu zamana kadar çok şey öğrendim doğru-yanlış.Herkes  gibi bende gelişimi katlamak için küre girmeyi düşünüyorum.
      Pekala şimdi sormak istediklerim var.Peptid mi? steroid mi? peptid biraz daha masraflı diye söylendi,ama peptid bana daha mantıklı geldi ilk küre göre neleri tercih edebilirim?
      kaç hafta yapmalıyım? dikkat etmem gerekenler nelerdir? Hacim kürü istiyorum ama yağ oranım elbette ki artıcaktır ama çok fazla artmasını istemiyorum.yaşım 21 kilom 71 yağ oranımı pek bilmiyorum açıkcası bir fotoğrafımı yükleyeyim konuyla ilgili daha iyi yorum yaparsınız,şimdiden teşekkürler
    • Yazan: mawsqa
      Merhaba arkadaşlar,
      İŞ SAATLERİM:
      sabah 8.30 akşam 19:00 Çalışmaktayım bu aralıkta da maalesef eve gidip yemek yapacak bir vaktim bulunmamakta.
      Yakında da RAD140+MK677 mixine geçiş yapmayı planlıyorum şuan sadece MK677 kullanmaktayım. Beslenmem çok iyi değil iş biraz sıkıntı yaratıyor genelde dışarıdan tavuk sote makarna veya pilav salata söylüyorum yiyebileceğim en mantıklı gıda o duruyor çünkü. Şimdi biraz işler ciddiye bindirmek istiyorum ve nasıl bir yol izlemeliyim sizce.
      Ya sabahtan yemek hazırlayıp götürebilirim ki oda en fazla 1.5 litrelik sefertasında götürürüm ki o da beni doyurur mu emin değilim gün boyunca veya akşamdan pratik şeyler hazırlayıp götürebilirim. Aklımda pek fazla bir fikir yok son dönemde sıvı şekilde pirinç unu pişirip shakerlara doldurup götürüyordum dolaba koyup içiyordum fakat o da glisemik indeksinin çok yüksek olmasından ötürü tip 2 diyabet olma riski gözümü korkutuyor.
      Sizce nasıl bir yol izlemeliyim cevaplarınız için teşekkür ederim.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.