Jump to content

 

 

 

 

 

 

  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Çok ilaç çok kas demek mi? ilaçların etki alanı genetikle alakalı mı? ağır antrenman çok kas demek mi?

Önerilen İletiler

Loving    9.246

Merhaba arkadaşlar;

Konu başlıkları zaten içerik hakkında bayağı bilgi vermiş olması gerekiyor. :) Benim en çok karşılaştığım konulardan birisi özellikle acemi, giriş seviyesi sporucularda. Peki nedir bu konu hadi hep beraber inceleyelim.

Çok ilaç çok kas demek mi?

Arkadaşlar bu hatayı zamanında hepimiz yaptık ama özellikle hormon işlerine bulaşan arkadaşların en çok düştüğü hatadır bu peki sporcular için handikap satıcılar içinde öyle mi? Hayır elbette tüm satıcılar sizin gaza gelip çok ilaçla çok sonuç alacağınıza inanmanızı ister böylece 1,2 ilaç satacaksa 4,5 grup satar cebinizdeki parayı alır hayatına devam eder sizde harcadığınız parayla kalırsınız. 

Arkadaşlar şunu unutmayın her bardak çapı ve derinliği kadar sıvı alır doğru mu? Sporcunun adalesi yoksa biz yüz tane ilaç girse dahi inanın hiç bir şey değişmeyecek. Bunu şöyle garip ama anlaşılır bir örnekle size anlatmaya çalışayım.

2 PARTNERİNİZ VAR VE BU PARTNERLERİNİZDEN ÇOCUĞUNUZ OLSUN İSTİYORSUNUZ.

Bir Partnerinizle günde bir beraberliğiniz olsun diğer partnerinizle günde defalarca birlikteliğiniz olsun. 9 ay geçtiğinden her iki partnerinizden de kaç çocuğunuz olur? Her ikisinden de bir tane doğru mu? Yani bu ne demek nasıl ki çok birliktelik çok çocuk olmadığı gibi çok ilaçta çok kas demek değil. :) 

O yüzden rica ediyorum adım adım yavaş yavaş ilerlemeye çalışın. Vücudu doldurmak, adale yapınızı geliştirmek inanın bana yıllarınızı alacak. Adale yapınız gelişene kadar çok ilaçla zamana bağlı tanışacaksınız. Ama adale yapınız geliştikten sonra onu ayakta tutmak için sadece testosteron işinizi görecektir. Ha yok ayakta kalmasının dışında detay, estetik, yağ oranı vb gibi durumlarda egonuza yenik düşerseniz diğer ek ürünlerde mutlak suretle kürlerinize dahil olacaktır. :) 

Bu işin kendine göre merkezinde olan biri olarak bu konuya dair ez cümlem '' Kendinize zaman tanıyın ve bazı şeylerin nakit ile değil vakit ile tamamlanacağına kendinizi inandırarak bu işlere başlayın. ''

İlaçların etki alanı genetikle alakalı mı?

Evet kesinlikle üzerine konuşulması gereken bir diğer başlık. Çünkü kürlerde şunlar oluyor '' ben dünya kadar ilaç girdim, arkadaşım sustanonla benden çok gelişti! '' şimdi arkadaşlar bu hem doğru hem yanlış bir tez! Çünkü çoğu sporcu egoisttir ve ne vurduğunu ne tür zorluklarla karşılaştığını anlatmazlar karşılarındaki sporculara. Sorsanız neredeyse tüm camia sarms veya 1,2 Anabolic, Androjenik ürünlerle o vücutları yapıyor. :) Bu koca bir yalan kimse ile aynı evi günün 24 saatini paylaşmıyoruz o yüzden o dediklerinin hiç biri doğruluğunu kanıtlamıyor dediklerinin. Neyse bu konuya pek dahil olmadan  ana konu başlığına geçelim. 

Bakın arkadaşlar ilaçların sizi nereden alıp nereye getireceğine;

  1. Hormon bilginiz
  2. Beslenme bilginiz
  3. Antrenman bilginiz
  4. Genetik faktörler

Bu gibi bir takım maddeler belirliyor bunlardan bir veya daha fazlası eksikse gelişiminiz törpüleniyor. Peki o zaman şöyle bir örnek üzerinden gidelim. 2 sporcu aynı deneyim aynı şartlarda yaş, boy, cinsiyet, deneyim vs küre giriyorlar bire bir aynı şeyleri uyguluyorlar ama bir sporcu diğer sporcundan çok daha fazla gelişiyor bu nasıl olabiliyor?

İlaçlar, mg lar her şey aynı ama...

İşte bunu şu örnekle siz izah etmek isterim. 2 kişi olsun misal biri ben diğeri de değerli vaktini ayırıp bu konuyu okuyan sen ol. :) İkimizde bir masada karşılıklı oturalım ikimizin önüne de '' 70'lik y*ni Ra*ı '' konmuş olsun. Ve bir kadeh sen bir kadeh ben derken ben birinci şişede sarhoş olup bayılayım ama sen 2 hatta 3. şişede aynı duruma gel! '' bu mümkün ve olağan mı arkadaşlar? Gayet hayatın içinden bir örnekle anlatmaya çalıştım. Evet mümkün! Peki bu nasıl oluyor ikisi de aynı litre aynı marka ikimizde erkeğiz, insanız, yaşımız, boyumuz her şeyimiz aynı ama ben 1 sen 2 şişede gittin. Şimdi bu önümüze konan şişelerden birisi sahte veya düşük doz diyebilir miyiz? Elbette ki hayır. :) 

İşte genetikte böyle bir şey arkadaşlar siz kendinizi parçalasanız da alacağınız etki, tepki ölçüsüne %70,80 genetiğinizin vereceği müsaade belirliyor. :) Kalanı ise diğer faktörler. Yani genetik olarak kusurlu sporculara dünyaları da versek bazı şeyler çok zor yerine oturuyor. Ama doğru genetik en minimal hareketlerle bile sizi çok güzel yerlere getirebiliyor.

Ağır antrenman çok kas demek mi?

Evet son ve en can alıcı başlıklardan birisi. Salonlara hepimiz gidiyoruz oralar adeta ikinci evimiz bizlerin. Haliyle kendimiz dışında bir çok sporcunun hikayesine ama gözlemleyerek, ama buddy olarak tam içinde veya çevresinde olabiliyoruz. Burada benim gözlemlediğim ve keşke bu durumu çok erken kavrayabilseler dediğim konu '' ÇOK AĞIRLIK ÇOK KAS DEMEK DEĞİL '' tıpkı '' ÇOK İLACIN ÇOK KAS OLMADIĞI '' gibi. :) Arkadaşlar ben 1.95 - +110 kg bir adamım ve çalıştığım ağırlıkları salonlarda görenler içinden şunu diyordur '' ya adamın boyuna posuna bak bir de ağırlıklarına bak '' evet bunu diyorlar eminim ama ileride edinecekleri tecrübeler kısacası zaman benim bu uyguladığım sistemin çok daha doğru olduğunu onlara öğretecek.

Arkadaşlar salonlarda çoğu sporcu anormal ağırlıkların altına giriyor buddyleri de bu süreçte onalara destek veriyor ve böylece spor dönemlerinin ilk hafta, ay ve yılını geride bırakıyorlar. Ama tüm bu zaman geçerken ne yazık ki çok büyük sakatlıklar oluyor. Tüm sporcularımızın öğrenmesi gereken ana başlıklar şunlar;

  1. ZAMAN! ZAMAN! ZAMAN!
  2. DOĞRU AĞIRLIK ( BİLEK, EL, KOL KASLARININ TEPE ZORLANMA NOKTASI TİREME GELİRSE BİLİNKİ YÜSKEK AĞIRLIKTASINIZ)
  3. VE ZAMANDAN SONRA EN ÖNEMLİ KRITER!!!!!! '' DOĞRU AÇI! ''

Arkadaşlar unutmayın ki zaman bu sporun bu alanında her alanda olduğu gibi zaman ayırmadığınız sürece ne gelişecek ne de tecrübe edineceksiniz. Vücudu doldurmak senelerinizi alacak. O 2,3 ayda veya 5,6 ayda dev gibi olan adamların hepsi su torbası hiç biri adale değil ama sanıyorlar ki hepsi adale basıyorlarda basıyorlar sonra kür bitiyor vücutlarına aldıkları hiç bir ilacı neredeyse vücut üretmediği için adale yapısını ayakta tutamıyor tüm suyu veriyor ve sonra şu diyaloglar dile geliyor '' BIRAKINCA SARKIYOR '' hayır sarkmıyor sen boş bir balona hava veriyorsun o balon şişiyor ve sonra sönüyor hepsi bu kadar.

Doğru ağırlık ise işin gerçekten en öneli kısımlarından birisi salonlarda bakıyoruz adam öyle ağırlıklar altına giriyor ki sanarsınız dünya şampiyonasına çıkacak hayır arkadaşlar bu çok yanlış ilaçlı dahi olsanız doğru değil. İlaçlıyken tamam çok düşük ağırlıklar doğru değil gelişmek, ileriye gitmek için onları vücudumuza sokuyoruz bu doğru fakat ama orada da gidip 300 kg squat 180 kg bench press yapmanın kimseye yararı yok ciddi kas yırtılma ve sakatlık riski var her şeyin aksine. 

Doğru ağırlık nedir peki? Arkadaşlar doğru ağırlık ilgili alanın titreme seviyesi var tepe nokta o noktaya geldiğinizde tam misal dumbble press yapacaksınız bicepslere tam kol, bilek, omuzdan aşağı bir titreme geliyor evet o sizin doğru ağırlığınız çalışmak için.

Ama bir bakıyoruz salonlarda adam '' AAAAARGHH!! OOOOGHHHH!!! HİİİİYAAGHHKKK !! '' diye bağırıp ağırlık basmaya çalışıyor kendini tatmin ediyor çevresine ağır rahatsızlık verdiğini unutuyor. Bu doğru değil arkadaşlar! Bir anımı anlatayım bu konuda son cümleye geçmeden. '' Bir gün salondayım çocuğun kulağında kulaklık bağıra bağıra 50 kg dumbbell ile tepe kasları yormaya, geliştirmeye çalışıyor. Ama bunu yaparken ben 1 metre kadar yanındayım hem ağırlığı basarken anormal garip sesler çıkardığı yetmiyor gibi bir de her yükleme de çok bariz gaz çıkarıyor ama öyle böyle gaz değil hem sesli hem hissedilen cinsten çevresindekilerin zira kulağında kulaklık olduğu için onu da fark etmiyor. '' Vücut öyle kasılıyor, zorlanıyor siz düşünün. Bu doğru değil arkadaşlar hem kendinize hem çevrenize zarar, rahatsızlık veriyorsunuz. 

Doğru açı detayı!

Evet arkadaşlar kası geliştiren inanın bana çok ağırlık veya süslü hareketler değil doğru ağırlık seviyesinde doğru açı ve doğru tekrar. Çoğu sporcu bunu bilmiyor ne yazık ki. Çok kg çok tekrar derken sakatlıklar ve anormal estetik olmayan vücutlar ortaya çıkıyor. Bakın çok yüksek ağırlıkla çalışan bir sporcu bir kenarda diğer kenarda doğru ağırlık doğru açıda çalışan bir sporcuyu incelemeye alalım az kg ama doğru tekrar ve en doğru çalışma açısında olan sporcu çok daha doğru, güzel ve fazla gelişecektir. 

Yapmanız gereken öncelikli konu her hareketin doğru açısını öğrenmek. Misal ibadetten örnek alalım müslümanlar namaz kılarken nasıl ki bazı detaylar var eğilme, kalkma, rüku vb bunların hep doğru açıları var ve üslubu var değil mi kaideleri var değil mi? İşte bizim spor vücut geliştirmede öyle hepsinin doğru açı ve kaidesi var. Yapacağınız ilk şey tüm hareketlerin doğru açılarını öğrenmek. 

Final olarak bu tüm yazdıklarım tecrübeyle sabit şeyler arkadaşlar. Bunları sizlere kolay kolay kimse anlatmaz çünkü bazı şeyleri bilmenizi istemez bu işin ticaretini yapan kişiler. Ve çevrenizdeki çoğu kişide bu konularda telkinde bulunmaz çünkü kendisi de bu hataları yapıyordur ve yapılanların doğru olduğunu düşünür kendi de öyle yapıyordur çünkü. :) 

Umarım tüm yazdıklarımdan kendi payınıza olanları alır ve en doğru şekilde spor yaşantınıza devam edersiniz.

Keyifli Forumlar, Saygılarımla.

  • Beğen 22
  • Vayyyy!! 3
  • Alkış 1
  • Ödül 3
  • Cool 1
  • Tebrikler 1
  • Jest 2
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Larues    235

Bu konularda acemi veya bilgisi olmayan arkadaşlara söyleyeyim, bu yazının çıktısını alıp duvarınıza asın. Kimse size bu kadar dürüst olmaz :) @Loving elinize sağlık hocam, sayenizde bi şekilde bilinç kazanıp gerçekleri görmeye başlıyolar 

  • Beğen 3
  • Vayyyy!! 1
  • Alkış 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
SPECTRE    753
Larues, 4 dakika önce yazdı:

Bu konularda acemi veya bilgisi olmayan arkadaşlara söyleyeyim, bu yazının çıktısını alıp duvarınıza asın. Kimse size bu kadar dürüst olmaz :) @Loving elinize sağlık hocam, sayenizde bi şekilde bilinç kazanıp gerçekleri görmeye başlıyolar 

Vallahi aynı fikirdeyim hocam o kadar samimi, içten anlatıyor ki bende bir solukta okudum ilk okurken yüzleştiğim bana en güzel gelen gerçek çok ilacın çok iyi sonuçlar doğurmadığı gerçeği. Ya bunu bir sat.......... neden söylesin abi? :D Yani bu tamamen kendi ayağına sıkmak. Ama hepimizin en azından çoğumuzun ortak fikri bu sektörde gerçekten koşulsuz,şartsız sporcu iyiliğini isteyerek çoğu bilgiyi bizlere sunan birisi @Loving o yüzden gerçekten ne kadar teşekkür etsek az. 

Burak hocammmmm seviliyorsun. 9_9

tarihinde SPECTRE tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    5.386

Mükemmel bir makale olmuş hocam. Kaleminize sağlık. Her cümlenize kalben katılıyorum. Keza powerlifting ile spor hayatına başlayıp sonra BB'ye geçmiş, zaman içinde ağırlık düşürüp doğru açı ve doğru gerilim üzerine gitmiş biriyim. Katiyyen daha verimli oluyor. Sporda en önemli şey beslenme değildir, sporda en önemli şey dinlenme değildir, sporda en önemli şey ağırlık değildir, sporda en önemli şey antrenman değildir. Sporda en önemli şey istikrardır.

  • Beğen 6
  • Vayyyy!! 1
  • Alkış 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    851
rastlantisal, 9 dakika önce yazdı:

Mükemmel bir makale olmuş hocam. Kaleminize sağlık. Her cümlenize kalben katılıyorum. Keza powerlifting ile spor hayatına başlayıp sonra BB'ye geçmiş, zaman içinde ağırlık düşürüp doğru açı ve doğru gerilim üzerine gitmiş biriyim. Katiyyen daha verimli oluyor. Sporda en önemli şey beslenme değildir, sporda en önemli şey dinlenme değildir, sporda en önemli şey ağırlık değildir, sporda en önemli şey antrenman değildir. Sporda en önemli şey istikrardır.

Hocam Ordinaryüs olmuşsun çok havalı :D Yorumunuza katılıyorum doğru gerilim konusuna benim bu deneyime gelip bu konuyu kavrayabilmem yıllarımı aldı gerçekten ama @Loving Burak hocam gerçekten tüm samimiyetiyle anlatmış. Burak hocanın kim veya nasıl biri olduğunu anlamanız için yeni gelen arkadaşlara bu söyleyeceğim şey onun gerçekten nasıl biri olduğunu iyi mi kötü mü deneyimli mi deneyimsiz mi anlamında kitaplarda yazmayan bilgiler kategorisine girip açtığı konuları okusun bu sektörde olup da bu işleri tüm sırlarıyla açıklayan, öğreten nadir kişilerdendir hatta nadir kişidir çünkü kimse bu tür ince detaylara girip piyasayı tabiri caiz ise uyandırmak istemiyor. :) 

  • Beğen 3
  • Vayyyy!! 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mickey    789

"Tecrübe bilginin denenmiş halidir" der Ahmet Enünlü hocamız. Tam da bu cümleye yakışır bir yazı olmuş, tebrikler @L0ving 

Bir de sürekli o mucizevi hareketi arayanlar var ki evlere şenlik.. Her antrenman başka bir program, adele neye adapte olacağını şaşırıyor:) Bir kas grubunun bir hareketi gerçekten hisseder halde ağırlık arttırarak çalışmaya başlaması için bir süre geçmesi gerekiyor. Bu süre zarfında artık hedef kas grubu doğru açıda ve doğru ağırlıkta gerçekten hissedilerek ve yardımcı kas grupları minimum seviyede devreye girerek çalıştırılır. Her hareketin en az bir kaç haftalık hedef kas grubu üzerinde bir oryantasyon süresi vardır. Eğer siz sürekli hareket değiştirirseniz bu evliliği her seferinde başa sararsınız. Yine hoşuma giden Serdar Aktolga'nın sözü "oldschool olan diğerinin içinden geçer.."

Fazla maceraya gerek yok işin püf noktasını @rastlantisal kardeşim harika özetlemiş, gerçekten tam olarak vücut geliştirmeyi anlatıyor. 

  • Beğen 3
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235
rastlantisal, 41 dakika önce yazdı:

Mükemmel bir makale olmuş hocam. Kaleminize sağlık. Her cümlenize kalben katılıyorum. Keza powerlifting ile spor hayatına başlayıp sonra BB'ye geçmiş, zaman içinde ağırlık düşürüp doğru açı ve doğru gerilim üzerine gitmiş biriyim. Katiyyen daha verimli oluyor. Sporda en önemli şey beslenme değildir, sporda en önemli şey dinlenme değildir, sporda en önemli şey ağırlık değildir, sporda en önemli şey antrenman değildir. Sporda en önemli şey istikrardır.

Bir de abi kas gelişimi ve hatlı içi boş olmayan adale için önemli olan şey 1 kilo et 2 kilo pirinç değil. KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE İNSÜLİN HASSASİYETİ. Bunu instalarda görüyoruz 1Kg pirinçte yese hat yok gelişim yok adale yok çünkü vücutta insülinle alakalı sıkıntılar var, besin hücre içine taşınmıyor taşıyıcı hormon da güçlü olmadığı için definasyona girince hat alacaklarını sanıyorlar😂😂 neyse instagrama yediği öğünleri atanlar en iyisi biz bilmiyoruz :)

tarihinde Larues tarafından düzenlendi
  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyberP    5

O kadar dogru bilgileri paylasmissinizki cok ilac cok kas konusu ben 8 9 senedir şu sporu yapiyorum.Bi 3 4 senedir kurdeyim 35-36 cm kollarim varken 20 kg dambil ile hammer curl yaptigim olurdu.Simdi 48 oldu kollar 12.5 dambillarla yedire yedire statik beklemelerle yapmak gelisim acisindan bambaska seviyeye cikardi, herkesin bunyesi farkli herkesin kas tipi farkli, kas baglantisi farkli bu sporda iyi olmak istiyorsan kendini taniyip gozlemliyeceksin.

Gogus ve arkakollarim cok geride kalirdi agir girerken, farkli bi antremana gecip hafif kilolara gectigim an veya supersetlere gectigim an patlama yasadim aynisi ilac icinde biri bolde kullanir hertarafi sivilcelenir tansiyon yasar, inatla boldenon iyidir diip ustune gitmek salaklik her zaman yeni bisiler ogreniyoruz sag omzumda hep ufak ufak agrilarim olurdu hekime gittim, mr cekildim koprucuk kemiginin acromion ekleminde kemik deformitesi olmus bu nedenle altından geçen rotator cufflardan biri sıkışıyor, agir calismalarda olabilirmis , hangi harekette sikisiyor diye denedim omuz presslerde oluyordu sıkışma, artik omuz pressi hayatimdan cikardim.

Öne kaldirislar ile devam suan hem omzum daha iyi gelisio hemde agri tamamen kayboldu. Bu nedenle antreman beslenme ve ilaç kişiseldir, birinin yediği iyi sindirilip vücut onu cok rahat emerken, bir başkasında sindirim sorunları yaşatıp, davul gibi şişkinlik yaşamasına neden olabilir.

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    913
Larues, 24 dakika önce yazdı:

Bir de abi kas gelişimi ve hatlı içi boş olmayan adale için önemli olan şey 1 kilo et 2 kilo pirinç değil. KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE İNSÜLİN HASSASİYETİ. Bunu instalarda görüyoruz 1Kg pirinçte yese hat yok gelişim yok adale yok çünkü vücutta insülinle alakalı sıkıntılar var, besin hücre içine taşınmıyor taşıyıcı hormon da güçlü olmadığı için definasyona girince hat alacaklarını sanıyorlar😂😂 neyse instagrama yediği öğünleri atanlar en iyisi biz bilmiyoruz :)

Zaten insülin hassasiyeti yerlerde olan bir bire 200 çiğ pirinci bile bitiremez bu bir çok kişi üstünde gözlemledim. Bence herkes öncelikle 10-15 gün çok katı sert bir diyet yapmalı kür öncesi o süreçte kazanılan insilün hassasiyeti kardemeli karb artışı ile korunarak devam edilmeli. Bu duruma en çok zarar veren olan cheat meal yapmak ve kardiyo yapmamak 

  • Beğen 4

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235
Askabar, 26 dakika önce yazdı:

Zaten insülin hassasiyeti yerlerde olan bir bire 200 çiğ pirinci bile bitiremez bu bir çok kişi üstünde gözlemledim. Bence herkes öncelikle 10-15 gün çok katı sert bir diyet yapmalı kür öncesi o süreçte kazanılan insilün hassasiyeti kardemeli karb artışı ile korunarak devam edilmeli. Bu duruma en çok zarar veren olan cheat meal yapmak ve kardiyo yapmamak 

İnsülin kullanıp şekeri düşürüp 400 pirinçi zor yiyeni bile gördüm😂😂 kolaya kaçmayı çok seviyoruz diyet yapmak yerine. Arada tüketilen cheatler şekerler bile hassasiyete zarar veriyor bence çok boş iş ek olarak akşam 7 8 den sonra karbonhidrat yemeyip direk yatarsan zaten harika ama bnular sanıyor ki ne kadar çok yersek o kadar çok gelişeceğiz. Bu durum kısmen doğru ama böyle öneri veren adamlar yıl boyu insülin kesmiyor.

tarihinde Larues tarafından düzenlendi
  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mhmt38    287
Larues, 2.08.2023 - 18:24 yazdı:

İnsülin kullanıp şekeri düşürüp 400 pirinçi zor yiyeni bile gördüm😂😂 kolaya kaçmayı çok seviyoruz diyet yapmak yerine. Arada tüketilen cheatler şekerler bile hassasiyete zarar veriyor bence çok boş iş ek olarak akşam 7 8 den sonra karbonhidrat yemeyip direk yatarsan zaten harika ama bnular sanıyor ki ne kadar çok yersek o kadar çok gelişeceğiz. Bu durum kısmen doğru ama böyle öneri veren adamlar yıl boyu insülin kesmiyor.

Hocam başka bir konu başlığı altında insülin hassasiyeti konusunu açsan keşke. Bizde inceliklerini öğrensek. 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Larues    235
Mhmt38, 8 saat önce yazdı:

Hocam başka bir konu başlığı altında insülin hassasiyeti konusunu açsan keşke. Bizde inceliklerini öğrensek. 

@Askabar o konuda benden çok daha iyi. Ama burada kısaca BİLDİĞİM KADAR anlatacak olursam, vücuda sürekli karbonhidrat soktukça sürekli insülin salımı oluyor ( hele geç saatlerde )  şeker sürekli yükseldiği için vücut düşürmek için insülin salıyor. ve zaman geçtikçe yüksek karbonhidratta aldıkça vücutta bu alınan sana bağlı olarak insülin direnci oluşabiliyor ve kas gelişimini baltalayabiliyor ek olarakta vücut sürekli karbonhidrat aldığı ve taşıyıcı hormon yani insülin yorulduğu için alınanları taşımıyor karaciğerde depoluyor yağ olabiliyor. Sonra kalas gibi dümdüz vücut:) bunun için benim tavsiyem haftada en azından 3-4 gün insülin rezidansını bi şekilde sabitlemek için yavaş sindirilen karbonhidratlar ve meyveler kullanmak. Çünkü bilinenin aksine normal bireysen sürekli karbonhidrat almak büyütmez, vücudun bunun ne kadarını kullanıp ne kadarını sentezliyorsa o kadar büyürsün. Yabancı Bir doktor vardı hatta anlatıyordu kas geliştirmek için protein veya amino asitlerin yeri çok büyük değil ama en büyüğü insülin hassasiyetidir diye, en büyük anabolik zaten insülin hormonu olarakta bilinir en azından natural yollardan da insülin hassasiyetini yakalarsan çok iyi olabilir

tarihinde Larues tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Alkış 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    913
Larues, 15 dakika önce yazdı:

@Askabar o konuda benden çok daha iyi. Ama burada kısaca BİLDİĞİM KADAR anlatacak olursam, vücuda sürekli karbonhidrat soktukça sürekli insülin salımı oluyor ( hele geç saatlerde )  şeker sürekli yükseldiği için vücut düşürmek için insülin salıyor. ve zaman geçtikçe yüksek karbonhidratta aldıkça vücutta bu alınan sana bağlı olarak insülin direnci oluşabiliyor ve kas gelişimini baltalayabiliyor ek olarakta vücut sürekli karbonhidrat aldığı ve taşıyıcı hormon yani insülin yorulduğu için alınanları taşımıyor karaciğerde depoluyor yağ olabiliyor. Sonra kalas gibi dümdüz vücut:) bunun için benim tavsiyem haftada en azından 3-4 gün insülin rezidansını bi şekilde sabitlemek için yavaş sindirilen karbonhidratlar ve meyveler kullanmak. Çünkü bilinenin aksine normal bireysen sürekli karbonhidrat almak büyütmez, vücudun bunun ne kadarını kullanıp ne kadarını sentezliyorsa o kadar büyürsün. Yabancı Bir doktor vardı hatta anlatıyordu kas geliştirmek için protein veya amino asitlerin yeri çok büyük değil ama en büyüğü insülin hassasiyetidir diye, en büyük anabolik zaten insülin hormonu olarakta bilinir en azından natural yollardan da insülin hassasiyetini yakalarsan çok iyi olabilir

En kısa özetini şöyle yapabilirim. İnsülin hassasiyetini korumak için aç kalmak gerekiyor. Atıyorum 1 öğünde 100 gr çiğ pirinç sizi doyuruyorsa 80 gr yiyerek devam edin. Zaten sanılanın aksine çok çok abartı kalori almak gerekmiyor. Hafif bir açlık her zaman olması gerekiyor. Şeker ve Fast foof alımının da minimum da olması gerekiyor. Cheat yapılacaksa mutlaka öncesinde veya sonrasında kardiyo gerekiyor. Belli bir yağ oranında uzun süre kalınca vücut hemen insülin direnci geliştiriyor. Bunun önüne geçmek için ya dediğim gibi yapılması lazım yasa 8-10 haftada bir 1-2 hafta sert katı diyet sonra devam. Ne kadar yediğin değil yediğin besinin ne kadarını adeleye soktuğun önemli vücudu büyüten olan yediğin besini taşımaktan geçiyor. 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mhmt38    287
Askabar, 13 saat önce yazdı:

En kısa özetini şöyle yapabilirim. İnsülin hassasiyetini korumak için aç kalmak gerekiyor. Atıyorum 1 öğünde 100 gr çiğ pirinç sizi doyuruyorsa 80 gr yiyerek devam edin. Zaten sanılanın aksine çok çok abartı kalori almak gerekmiyor. Hafif bir açlık her zaman olması gerekiyor. Şeker ve Fast foof alımının da minimum da olması gerekiyor. Cheat yapılacaksa mutlaka öncesinde veya sonrasında kardiyo gerekiyor. Belli bir yağ oranında uzun süre kalınca vücut hemen insülin direnci geliştiriyor. Bunun önüne geçmek için ya dediğim gibi yapılması lazım yasa 8-10 haftada bir 1-2 hafta sert katı diyet sonra devam. Ne kadar yediğin değil yediğin besinin ne kadarını adeleye soktuğun önemli vücudu büyüten olan yediğin besini taşımaktan geçiyor. 

Çok zor kilo alıp aşırı kolay kaybediyorum normalde. B12 takviyesi kullandığımdan beridir durum değişmeye başladı. Açlık en büyük korkumdu ama bunu deneyeceğim teşekkür ederim. 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.237

Çoğu sporcu gerçektende zannediyor ki onuda vuralım bunuda vuralım kocaman olalım. :D

İlaç satıcılarınında işine geliyor çok ilaç çok para diye onuda vereyim bunuda vereyim :D

Kürlere bakıyorum yeni kür yapacak 10 tane ilaç var gerek yok arkadaşlar doğru ilaçlar doğru mg sizi gideceğiniz yere götürür zaten.

Eline sağlık Burak çok güzel özetlemişsin herşeyi.

  • Beğen 1
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
GHOST    441

İlaçtan ziyade doğru beslenme ve doğru antrenman asıl çözüm bunu çözdüğünde sporcu her şey çok daha kolay olacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×