Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Reklam

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

dips enjoyer

Üye
  • İçerik sayısı

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

PLATFORM TECRÜBE PUANI

1 Nötr

dips enjoyer Hakkında

  • Yaş 20
  • Derece
    Yeni Üye
  • Doğum Günü 08-12-2003

Platform İstatistikleri

  • Yaş 20
  • Bizi nasıl buldun?:
    Google Aramalarında

Profil Bilgileri

  • Yaş 20
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Konum:
    İstanbul
  • Cinsiyet:
    Erkek

İlgi Alanların:

  • Yaş 20
  • Favori Spor Dalın:
    Vücut Geliştirme

Güncel Profil Ziyaretleri

189 profil görüntüleme
  1. Antrenman ile ilgili basit birkaç sorum var?

    1) Makro döngüde ağırlık arttırabileceksen sorun yok. Yani 2 ay içinde ilk setlerin de son setlerin de 2 ay önceki setinden daha üst düzey olmalı. Mikro döngüdeki artışların seni şaşırtmasın, 1 hafta içinde performansın artsa da uzun vadede zorlanman çok olası. Bu tarz bir antrenman sisteminde takip de zordur. Ek olarak, kilo arttırdığında formdan feragat etmek çok iyi bir hamle değil. Bu tarz setler yapacaksan bile iyice ısınıp ilk 1 ya da 2 setinde yapman daha mantıklıdır. Şahsi cevabım, hayır. Aynı hareketlerdeki setlerde sabit kilo daha iyi bence. 2) Hayır. Bu hatayı çok yapmış birisi olarak söylüyorum. Benchpress fly üzerinden sormuşsun, oradan cevaplayayım. Ağır bench setleriyle göğüs idmanına başladın diyelim. Tekrar aralığın 6-8. Diyelim son antrenman X kg ile 7,6,6 tekrar yaptın 3 set boyunca. O günkü yorgunluğuna, önceki günlerdeki beslenmene, moral motivasyon vs.ye bağlı olarak performansın tabi ki değişir ama en azından 1 rep üstüne çıkmaya çalışmalısın. 8,6,6 ya da 7,7,6 gibi. Bench gibi compound egzersilerdeki tükeniş zaten biraz karışık bir mevzu. Tutuşuna göre önce tricepsin, ön omuzun vs tükenişe gitmiş olacak muhtemelen. Göğsün için tabi ki eke ihtiyacımız var. Fly da bunun için var zaten. Son 2 sette de tükenişi hedefleyebilirsin, illa son set diye bir kaide yok. Bu durumda 2. tükenişe gittiğin setin performanıs tabi ki bir öncekinden kötü olacaktır. Sana kalmış bu kısım, ben sadece son sette tükenişe varacağım da diyebilirsin. 3) 3-4 dakika iyidir zaten. 4) Doğru ısınma olumlu etkiler. Yeterince ısınmadan hafif ağırlıkta bile sakatlanabilrsin. 5) Bunun en iyi cevabı deneme yanılma. İki sistem için de en az 3 ay süre tanı bence. Hangisinde daha iyi hissettiğin bağlı devam edersin. Ben şahsen push pull legde en iyi verimi aldım. Zaten kol çalışmayı sevmediğim için bahane de oldu bana
  2. Sırt idmanı konusunda yardımcı olur musunuz ?

    Bunları Youtube'a yazarak daha detaylı, videolu anlatımlar bulabilirsin. Yalan söylemeyim, çok net açıklayamam. İncline chest supported row'dan kastın sanırım dumbell ile olan. Şu an sakatlıktan müzdarip birisi olarak söylüyorum, keşke o kadar yüksek volumelarda squat, deadlift, barbell row yapmasaydım. Tabi benim yanlış formumun ve genetik faktörlerin de etkisi çok büyük. Incline chest supported row bu yönden çok iyi bir egzersiz, formunu oturtması ve adeleyi hissetmesi kolay ayrıca çok güvenli. Ekleyip eklememek de sana kalmış.
  3. Sırt idmanı konusunda yardımcı olur musunuz ?

    Kardo öncelikle sırtın bayağı iyi, 1 senelik bir spor geçmişine göreyse çok çok iyi. Programda da naçizane tavsiyem şu olabilir, barbell row ve machine row'da çalışırken akıllı çalışmaya bak. Akıllıdan kastım şu, barbell rowda hangi genişlik ve tutuşu kullandığına bağlı daha çok hedef aldığın bölge değişir. Makine rowda da bundan farklı bir bölgeyi hedeflemeye çalış. İkinci olarak da barbell rowda ağırlık üzerinden progressive overload yapmanı tavsiye edebilirim. 6-8, 6-10 gibi bir tekrar aralığı belirle, sabit bir kiloda bu aralığın tavanına ulaştığında ağırlık ekleyip alt sınırdan başlarsın. Makine rowu da, progressive overload kaygısından bağımsız, daha çok finisher olarak kullanabilirsin. Bu doğrultuda, ben senin yerinde olsam machine rowu sona, en azından pulloverden sonraya koyardım. Pullovera da yorgun girmemen lazım, kanatlarından memnun değilsen doğru formda pullover çare olabilir. Gerçekten önemli bir egzersiz. Bu arada set sayılarına bağlı barbell row ya da machine rowdan birini direkt programdan çıkarsan da olabilir, yerine kablo row da koyulabilir vs. Kafanı daha da karıştırmak istemem neticede row rowdur Kendimce tavsiyelerim bunlar
  4. Enjeksiyon yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

    Sterilizasyon için ekstra bir ürün kullanmaya gerek var mı? Attığım videolardan Türkçe olanda mendil benzeri alkollü bir zımbırtı vardı. Ben enjeksiyon yapacağım yeri alkollü kolonya ile biraz şey ettim ama pek sağlıklı bir uygulama gibi değil. Zaten yaptığım şeyi de pek tarif edemedim şey etmek diyebildim Bir de ilacı tüpten/ampülden çekmek için ayrı, enjekte etmek için ayrı uçlar kullanmaya gerek var mı?
  5. Enjeksiyon yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

    Eyvallah hocam. Kan kontrolü nasıl yapacağım, detaylıca anlatabilir misin? Şırıngada hava olmadığına emin oldum, hatta biraz ilaç da püskürdü.
  6. Enjeksiyon yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

    Henüz 5 dk önce kendime kalçadan ağrı kesici enjeksiyonu yaptım. Kan kontrolü yapmadım. İzlediğim videolarda ampülden çekilen uç ile enjeksiyonu yaptıkları uç birbirlerinden farklıydı ancak eczanenin bana verdiği enjektörlerde her pakette 1 adet şırınga ve iğne vardı dolayısıyla lazımı budur diye düşündüm. Faydalandığım videolar bunlar hocalar. İleride bir gün küre girdiğimde de kendi kendime iğne yapmam gerekecek dolayısıyla ağrı kesicimi de kendim yapayım diye cesaret ettim girdim. Yanlış yaptıysam nasıl anlarım. Mazallah sinire geldiyse falan yaparken anlamamış olma ihtimalim var mı? İğnenin 3/5'ini falan soktum tahmini.
  7. Bpc157 - sakatlık + fıtık sebebiyle kullanımı hk.

    Anladım hocam, zaten şu an önceliğim iyileşmek. Sakatlığım ve ağrılarım geçsin sonrasını düşünürüm. Fizik tedaviye en erken haziran sonunda başlayabileceğim, şehir değiştirme ve randevu durumlarından ötürü. Şu an uzun süredir olan ağrım devam ediyor ancak alıştım diyebilirim. Sporu bırakamadığım için yine gidiyorum ancak volume'lerım inanılmaz düştü. Sinir sistemimi yormamak adına bir günde 1 bölge, total 10-12 set çalışıp çıkıyorum. Biliyorum, doğru yapılırsa yeterli bir antrenman ancak spora başladığımdan beri yüksek volume'a alıştığım için bu durum çok canımı sıkıyor. Ayrıyeten setlerdeki hissiyatım ve beyin kas koordiansyonum genel olarak düştü. Fıtığımı ilerletmemek adına çok dikkatli çalışıyorum, risk içeren hiçbir egzersizi yapmıyorum. Sorun şu ki hocam, doktorun verdiği ağrı kesiciler işe yaramıyor. Ağrılı bir şekilde idman yaptığımda da kendimi inanılmaz kötü hissediyorum; antrenmanın tatsızlığı bir yana, vücudumu çok hor kullandığımı düşünüp vicdan azabı hissediyorum. @metinav İleri derece fıtıkla nasıl antrenman yapıyorsunuz hocam? Boynumdaki sorun da ağrının yanı sıra özellikle itiş egzersizlerinde sağ tarafta ciddi bir güç kaybına sebep oluyor. Bir şey olmadığını yazmışsınız ama sorun var gibi geliyor. Bu minimal taşmalar güç kaybı için yeterli mi yoksa kas dokuda hasar ya da ödem gibi şüphelerle tahlil yaptırmalı mıyım? Öğrenciyim çok durumum yok, Burak hocadan ilacın ölçüleri ve fiyatı hakkında detaylı bir bilgi alıp karar vereceğim.
  8. Fıtık sebebiyle BPC-157 başlamayı düşünüyorum. Daha önce kür geçmişim yok. Artık başlamış olayım diyorum, - 250 testo enanthate - Sakatlığa bağlı dozajlarda BPC-157 Böyle bir kür var kafamda. Yaş 20, boy 172, kilo 74-76. Yaklaşık 3 yıldır spor yapıyorum. Bu sakatlık mereti olmasa gayet disiplinli bir antrenman ve beslenme rutinim vardı, geri dönebiirim. BPC-157'nin anabolik etkisini bilmesem de yağ yakımına katkı sağladığı hakkında buradaki hocalarımın tecrübelerini okumuştum. Ne dersiniz? @SantoR @metinav bknz: bknz: Şu an aile evindeyim, İstanbul'a döner dönmez hem testoyu hem BPC'yi Burak Hoca'dan temin etmeyi planlıyorum.
  9. Fıtık problemi yaşıyorum bu süreci nasıl atlatabilirim?

    Belde küçük, başlangıç seviyesi bir fıtık var dedi. Boyundaki taşmalar çok da önemli değil, küçük fıtıklar; boyun düzleşmen var dedi. Bir süre spor yapmanı tavsiye etmem diye ekledi ancak böyle bir ihtimal pek mümkün değil. 1 aydır her antrenmanımda vites düşürdüm, son 1 haftadır hiç idman yapmadım ve mental olarak gittikçe kötüleşiyorum. Biliyorum, sporla bu kadar iç tatmini endekslemek pek normal değil ama buradaki kitlenin ne demek istediğimi anlayacağını düşünüyorum. Şimdi tavsiyeleriniz bekliyorum. Compoundlardan uzak, itiş günlerinde açış odaklı bir split hazırlamayı düşünüyorum. Press hareketlerinde sağ tarafta ciddi bir güç kaybı var çünkü. Ne dersiniz?
  10. Fıtık problemi yaşıyorum bu süreci nasıl atlatabilirim?

    Yorumlarınız için teşekkürler, bildirim düşmediği için göremedim zamanında. Sabah doktor randevum var, iyi haberlerimi yazacağım buraya inşallah. @Aksiyonist'in tavsiyelerini de doktorun direktiflerine bağlı değerlendireceğim.
  11. 3 ay önce yaşadığım bir sakatlıkla ilgili geçen hafta çekilen MR'ın raporları ektedir. Beyin ve sinir cerrahına randevu aldım, öncesinde buraya atıp fikir almak istedim. Problem sadece sağ tarafta ve sağ tarafta özellikle itiş antrenmalarında ciddi bir güç kaybı var, spordan bağımsız gece gündüz var olan ağrıdan bahsetmiyorum bile. Fıtık olmuşum sanırım, tedavi sürecinde spor olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Komple bırakmalı mıyım?
  12. Bpc-157 gümrüğe takılır mı?

    Soru başlıkta hocalar, sakatlık sebebiyle bundan ya da TB500'den kullanabilirim. İlk önceliğim yurt dışından bir arkadaş vasıtasıyla getirtmek, gümrüğe takılır mı acaba?
  13. Devlet hastanesinde kan testi yaptırma yöntemleri nelerdir?

    Tamamdır hocam, çok sağolun
  14. Devlet hastanesinde kan testi yaptırma yöntemleri nelerdir?

    Onun için de erekte olamıyorum demek iyi bir yöntem midir?
  15. Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ürolojiden randevu alınıp "ereksiyon sorunum var, erekte olamıyorum vs." denildiği zaman ihtiyacımız olan tüm değerlere bakılıyormuş, bir arkadaştan böyle duydum. Şu ana kadar daha iyi bir yöntem duymadım açıkçası. Hastaneye gidip direkt amacımızı belirtirsek kan testi yapmaları imkansız gibi. Devlet hastanesinde kan testi yaptıran illa ki vardır, ne diyorsunuz?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×