Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

BullMonster

Bulkta yağlanmayı aza indiren bi takviye mevcutmu ?

Önerilen İletiler

BullMonster    0

Günlük 4000 ile 4500 arası kalori alıyorum haftada 3 gün full vücut 1 günde extra kol çalışıyorum sadece kol çalışmam 1 saat üstü sürüyor kollarımı 38cm den 43 e cıkardım hersey güzel omuz gögüs hacimlendi buraya kadarda tamam M beden giyiyordum xxl giyiyorum ama aldığım kilo artık alt göbeğe gitmeye başladı yani aldığım besinlerin işe yaramayanları evet yağa dönüşüyor ama bunu en aza indiren bi takviye mevcutmu bildiğiniz özetle 76kg dan start verdim 85 88 lere kadar göbek bölgem şişmedi kas hacmi olarak irileştim kısaca 90 dan sonra bacaklara aldım hacimi 92 93 den sonra göbek hepten ben burdayım demeye başladı yani aldığım kalorinin kullanılmayanlarını yağ depolamasını istemiyorum pek bunun için takviye sordum varmı diye bu arada 102 kiloyum örnek verim vücudumu makinetalha kadarım ve herhangi bir anabolizan sokmadım vücuda.

Edit: CLA almak mantıklı olur mu ?

tarihinde BullMonster tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Mickey    790

Antrenman tekniğini değiştirerek bu yağlanmanın önüne geçebilirsin. İlave supplement almana gerek yok. Aslında idman sayısını haftada 5 ya da 6 güne çıkararak işe başlaman en doğrusu. Akabinde full body yerine her gün split iki bölge idman süresi min 60dk ve sonrasında maks.20dk 6.5 hızda kardiyo. Burada 20dk yı asla geçme yoksa ağırlık idmanında aldığın hipertrofiyi bozarsın.

Antrenmanlarını dropset superset threeset giantset gibi istasyonlar kurup tempolu teknikler kullanarak yapman gerekiyor. Bunları youtube tan her bölge için bulabilirsin. Normalden daha düşük ağırlıklar ama hızlı setler. Tekrar bekleme süresi maks 35sn. Hareketler arası bekleme süresi maks 3dk.

Bir-iki hafta bu şekilde çalış bak etkisini hemen göreceksin. Hatta becerebilirsen sabah erken saatte orta hızda 45dk kardiyo çok iyi olur. Kardiyoya başlamadan 15dk önce limonlu su içmen lazım. Ancak dikkat et sabah kardiyosu ile ağırlık antrenmanı arasında min. 6 saat ideali 8 saat olmalı. Bu nedenle proflar sabah kardiyolarını çok erken saatte yapar. 

  • Beğen 2
  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mickey    790
zeus88, Şimdi yazdı:

20dkdan fazla kardiyonun hipertrofiyi engelledigini neye dayanarak soylediniz

Er.. Ku.. hocamdan aldığım eğitime:) Milli takım antrenörü ve federasyon üyesi.

Sarkoplazmik ve miyofibril hipertrofiyi öğrenmen lazım.

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mickey    790
zeus88, 2 dakika önce yazdı:

Tam tersini soyleyen bircok prefosyonel de var.Bilgiyi tek kaynaktan alıp aktarmak yerine,bu işlerin her vucutta farklı sonuçları oldugunu öğrenmen lazım :)

Arkadaşım zaten bu fikirdeysen niye soruyorsun? Zaten bana verecek cevabın hazırmış neyin peşindesin? Bu bilginin tek kaynak olduğunu kim söyledi sana? Hayatında hiç herhangi bir hipertrofi kitabı açıp okudun mu? Sana bilginin kaynağını ve nerede bulman gerektiğini söylüyorum sen afaki havada bir cevap veriyorsun sırf cevap vermek için. İçi bomboş. Kardeşim aklında zaten değişmeyecek bir fikir düşünce varsa sorma sorgulama kayıtsız şartsız inan, tap. Burada bilgi paylaşmaya çalışan insanları meşgul etme. Tam tersini söyleyen bir çok profesyonel var diyorsun arkadaşım çocuk musun sen? Bir şeyler konuşurken karşı tarafa söylerken iki kere üç kere düşünmelisin. Ya bundan sonra CV falan istiycem kimlerle muhatap oluyoruz burada. Bomboş insanlar.  

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.653
zeus88, Bir saat önce yazdı:

Tam tersini soyleyen bircok prefosyonel de var.Bilgiyi tek kaynaktan alıp aktarmak yerine,bu işlerin her vucutta farklı sonuçları oldugunu öğrenmen lazım :)

Antrenman sonrası uzun kardio anabolik etkiyi %30a kadar azaltıyor. Kürde iken mümkün ise daha farklı bir saatte yapmak daha uygun olarak kabul görür. 

Yukarıdaki yazıma ilaveten:

Zaten antrenman boyunca kortizon seviyen artıyor. Bunu sınırlamak için antrenmanı azami belli bir saate kadar yapıyoruz. Üzerine uzun kardio ise zaten kortizon salgılamış vücuda çok daha fazla kortizon salgılattırıyor. Kortizon ise kas yıkar. Bunu istemeyiz. Sadece yüksek yoğunluklu kardio ile kilo vermiş insanlara dikkat ederseniz dal gibidirler. Hatta olması gerekenden bir tık yağlı olabiliyorlar. Sebebi kortizondur. Aynı zamanda kandaki PH dengesi asitik yöne doğru yöneldiğinden kas yıkımı hızlanır.

Kortizon aynı zamanda growth ve testosteron seviyesinin artmasını da engeller veya negatif yönde etkiler. Depresyondaki insanların normale göre daha düşük testosteron seviyesine sahip olmalarının bir nedeni de budur. 

Benim sana tavsiyem sadece ustaların dediklerine değil bu konuda yapılmış bir sürü bilimsel incelemeye ve makaleye de göz atmandan yana.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emrah    1.426

Bulkta ant.sonu 15-20 dk kardiyo yeterlidir.Define olurken işler değişir.Definasyonda 15 Dk kardiyo yaparsan 1 sene de zor define olursun.Amaca göre kardiyo diye bişey var.O zaman bütün dünya 15 dk kardiyo yapsın?😂

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mickey    790

Peki ala anlatmadan olmayacak.

Antrenmanlar ikiye ayrilir.

Aerobik antrenman ve anaerobik antrenman

Aerobik antrenman kardiyo gibi yuksek kalp atimli uzun egzersizlerden olusan ve kaslarin enerji uretimini oksijen yolu ile yapan antrenman cesididir. Bu surecte vucutta oksidadif enzim olusur ve yag yakimi icin temel teskil eder.

Anaerobik antrenman vucut gelistirme gibi kisa sureli egzersiz bicimidir. Adindan da anlasilacagi gibi havasiz calisir yani enerjiyi oksijen yerine glikojen depolarindan alir ve bu sureci glikolitik enzimle yurutur.

Simdi elimizde birbirine dusman birbirini yikan iki enzim var. Biri oksidadif enzim digeri glikolitik enzim. Oksidadif enzimin vucuttan dagilmasi icin gerekli sure vucuda ve idmana gore degisir ancak minimum 4 ila 5 saattir.

Agirlik idmani yaptiniz. Vucut glikolitik enzimler ile glikoliz reaksiyonlari yurutuyor. Kasa hasar verdiniz ve bir yandan kas tamiri basladi. Simdi bu surec icinde kalkip atiyorum 40dk ustune kardiyo yaptiniz. Simdi ne olacak? Kardiyoda vucut 20. dakikadan itibaren glikolitik enzimleri salgilamaya baslayacak peki ne oldu senin agirlik idmanin? Eger kardiyoya biraz daha devam edersen cop olacak.

Bu nedenle anaerobik proses sonrasi aerobik prosese gecilecekse bunun icin maks. 20dkniz var glikolizi koruyabilmek icin. Ondan sonrasi artik sonu kestirilemeyen enzim savaslarina donecek.

Bu nedenle antrenmanda bu iki ayrimin cok net ortaya koyulmasi gerekiyor. Ya kardiyo yaparsin ya da agirlik antrenmani.

Hafif agirliklarla hizli tempolu yapilan idmanlar ornegin crossfit gibi ya da bootcamp gibi grup dersleri yuksek yogunluklu kardiyoya girer agirlik antrenmani degildir.

Agirlik antrenmanindan kastim tam olarak sarkoplazmik hipertrofidir yani mekanik gerilim metabolik stres ve sonuc kas hasari. Bunun haricindeki durumlar degildir.

Ayrica bir sey daha eklemek isterim. Aerobik antrenman yani kardiyoda yag yakimi tabi ki var. Peki anaerobik antrenmanda durum nedir? Agirlik antrenmaninin diger ismi nedir arkadaslar:) Kutsal kardiyo. Hic bir yag yakim metodu saglam ama cok saglam bir agirlik idmani kadar yag yakimi saglayamaz. Burada kalori borclanmasi diye bir olgu karsimiza cikiyor. Valla yoruldum simdi. Bunu da merak eden arastirsin. Kalori borclanmasi muthis bir seydir.

Aklima geldigi ve dilim dondugu kadar biraz basitlestirerek anlatmaya calistim. Tiptan arkadaslar varsa simdiden affetsinler. Duzeltme yaparlarsa sevinirim.

Mickey, 26.03.2021 - 23:20 yazdı:

Agirlik idmani yaptiniz. Vucut glikolitik enzimler ile glikoliz reaksiyonlari yurutuyor. Kasa hasar verdiniz ve bir yandan kas tamiri basladi. Simdi bu surec icinde kalkip atiyorum 40dk ustune kardiyo yaptiniz. Simdi ne olacak? Kardiyoda vucut 20. dakikadan itibaren glikolitik enzimleri salgilamaya baslayacak peki ne oldu senin agirlik idmanin? Eger kardiyoya biraz daha devam edersen cop olacak.

Duzeltme : Kardiyoda vucut 20. dakikadan itibaren OKSİDADİF enzimleri salgilamaya baslayacak peki ne oldu senin agirlik idmanin?

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×