Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Loving

Ramazanda Vücut Geliştirme ve Beslenme

Önerilen İletiler

Loving    9.254

Vücut geliştirmek özellikle gençler arasında oldukça yaygınlaşan bir spor haline gelmiştir. Özellikle fazla kilolardan kurtulmayı veya kilo almayı sağlayan aynı zamanda kasların gelişmesi sayesinde vücudun kaslı bir görünüm almasını sağlayan spor popülerliğini her geçen gün arttırmaktadır. Özellikle ramazanda vücut geliştirme konusunda en önemli etkenlerden bir tanesi sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Burada dengeli beslenmekten kastımız, kasların oluşması ve kaybolmaması için yeteri kadar beslenmektir. Bundan fazlası ise kilo almayı tetiklemektedir. Son zamanlarda birçok vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerin çoğu Ramazan’ın yaklaşması ile bir endişe içerisine girmiş durumdalar. Özellikle ramazanda vücut geliştirme ve beslenme konusundan dolayı kas kaybı sporcular arasında oldukça korkulan sorunlardan olmuş durumda.. ancak bunda korkulacak bir durum söz konusu değildir. Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme normaldeki gibi dikkat edilirse hiçbir sorun olmayacaktır.

 

Ramazanda Vücut Geliştirme Antrenmanı Yapmak Doğru mu?

Şunu belirtmeliyim ki genel bir tabir olarak görülen ancak yanlış olan Ramazan ayında spor yapılmaz tabirini aklınızın ucuna bile getirmemelisiniz. Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme normalden daha çok dikkat edildiğinde ne kas kaybı ne kilo alma ne de herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmayacaktır. Ancak buna dikkat edilmeyip Ramazan da dikkatsiz beslenme yapıldığında yaptığınız sporun çok da faydası olmaz. Ramazan sonunda kendinizi toplamanız ve vücudunuzu eski halinize döndürmeniz oldukça zorlaşacaktır. Özellikle kas kaybını önlemek ve Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme konusunda olumsuzluk yaşamamak için sizlere anlatacağımız konulara dikkat etmelisiniz. Ramazan ayını kendiniz için bir avantaj haline getirmek ve ramazanda vücut geliştirme ve beslenme konusunda daha dikkatli olursak forma girmek ve vücudumuzun direncini arttırmak normalden daha kolay olacaktır. Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme konusundaki kriterlerimizi evde olan genellikle bayanlar ve çalışan bireyler için gruplandırmamız daha sağlıklı olacaktır. Her iki grup içinde mutlaka sahura kalkılmalıdır. Gün içerisindeki dengemizi sağlayacak olan sahur yemeğini sahur vaktinin bitmesine 30 dakika kala bitirmeye çalışın ve sonrasındaki süre içerisinde bol bol su tüketmeye özen gösterin. Çalışan bireyler için mesai saatleri içerisinde özellikle agresif ve stresli olmamaya dikkat etmelidirler. Bunun nedeni ise kilo kaybı ve kas kaybını tetikleyen stres ve sinirlilik durumu olumsuzluklar oluşturacaktır. Gün içerisinde evde olan bireyler spor yapmak için en erken saatleri tercih etmelidirler. Spordan sonra 1 saat dinlenmeye özen göstererek ağır işlerinizi spor yaptığınız gün değil spor yapmadığınız günlere ertelemelidirler. Çalışan bireyler iftarda sadece bir kâse çorba yiyerek spor salonuna gitmeli veya evde antrenman yapmalıdır. Gün içerisinde evde olan bireyler bir kâse çorba içtikten yarım saat sonra tıka basa olmadan iftar yemeğinizi yiyebilirsiniz. Çalışan bireyler antrenmanlarından sonra iftar yemeğini aşırıya kaçmadan tüketebilirler. Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme bu şekilde dikkat edildiğinde kaslarınızda hiçbir küçülme ve formunuzda bozulma olamayacaktır.

 

Ramazanda Vücut Geliştirme ve Antrenman Vakitleri

Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme sağlıklı oruç tutabilmeniz ve vücudunuzu rahatlatmanız için oldukça önemlidir. Ramazanda sporunuzu düzenli olarak yapmalı ve aç kaldığınız için iftar zamanı yemekleri aşırıya kaçırmamaya özen göstermeniz oldukça önemlidir. Özellikle tükettiğiniz kızartma, tuzlu veya şekerli yiyecekler, beyaz ekmek hem tuttuğunuz orucu hem de geliştirdiğiniz vücudunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. Kaslarınızın kaybolmaması ve formunuzu korumak için ramazanda vücut geliştirme ve beslenme her zamankinden daha çok dikkat edilmeli ve oruç tuttuğunuz için tempolu ve aşırı yorucu antrenmanları Ramazandan sonraya ertelemelisiniz. Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme dikkat edildiğinde spordan kopmamış ve formunuzu korumuş bir şekilde orucunuzu tamamlamanızı sağlayacaktır. Bunun yanında haftada 3 gün spor ve her spor günü arasında birer gün ara vererek daha sağlıklı bir spor yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirmeniz dileğiyle…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


ZYZZ    27

hocam çok güzel anlatım olmuş eline sağlık ben genelde sahurda ortalama 1 lt süt 2 adet muz tüketiyorum devamlı bulk gidenlere tavsiyem bulgur da ekleyin olur süt ve muz hakikaten sıfır açlık yaratıyor en öneliside susuzluk idman attığımı bile biliyorum oruçluyken. GH kullananlar için büyük fayda bu ramazan kan şekeri devamlı düştüğünden GH güzel çalışıyor enjeksiyonları sahurda yapabilirsiniz. :!::!:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.243

zBkkTij-R_Q

 

vücudunuzu yönlendirmek her zaman sizin elinizdedir...yani belli bir dönem 250 gr pro alırsınız, sonra başka bir dönem birden 150 gr pro ya düşersiniz...o zaman vücut birdenbire şaşırır...siz limiti düşürdügünüz için vücut ona adapte olmaya başlar ve sonra aldıgınız karbonhidrata bakmaya başlar..çünkü o pro miktarını görmüş vücut, kütlesini 150 gr pro ile korunamaz(o vücut için konuşuyorum)...ve karbonhidratlardand a destek almaya çalışır...aynı zamanda, vücut alt yapıya da bakarak kas kütlesini kaybedip kaybetmeyecegine karar verir...eger antrenmanlarınız yerinde,cok zorlanmayacak düzeyde olursa, alt yapınız biraz da olsa saglamsa, o zaman vücudunuz belli bir sürede oruc tutmaya adapte olacak ve sizde hiç kütle kaybı olmasın diye elinden geleni yapacaktır...psikolojik olarakta bu sürece hazır olmalısınız...kütle kaybı korkusu olmaadıgına inanıp vücudunuz yönlendirmeye çalışın beyninizle...gerçekten beyin ile kaslar arasında baglantı kurmayı başardıgınız anda, ne zayıf bölge sıkıntısı kalır ne de ölçü kaybı gibi ufak endişeleriniz olur...kısacası, ramazanda, olsa bile cok ufak ölçü kayıpları olur çünkü 1 aylık bir süreç ve ilk haftadan itibaren vücut buna hemen adapte olacaktır..bu kaybedeceginiz önemsiz derecede olan ölçü kaybının telafisi de en gec 1 haftada telafi edilir..o yüzden pek te endişe etmeye gerek yok...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ramazan ayı içerisinde hacim kazanılabilir. Hem oruç ibadetinin ruhuna halel getirmeden hem sağlıklı olarak ve evet hem de kas inşa ederek.

 

Çok kolay demiyorum, mümkün diyorum. Bunun için genetik olarak fazla değil biraz musait olmalı, sağlıklı olmalı ve de sıkı bir spor alışkanlığınızın olması lazım yani vücudunuz güçsüz olmamalı. Öyle iki adım attığında bütün enerjisini yitirmemiş zorluklara alışmış bir vücudunuz olmalı.

 

Bilmiyorsan, doğru bilgi öğreneceksin, bildiklerini birleştireceksin

, birleştirdiklerini doğru yorumlayacaksın, yorumlarından çıkan sonuçları teyit edeceksin.

 

 

Ancak söylemek isterim ki eğer müslümansanız body için oruç tutmamak gibi nahoş bir düşünce ve davranışa girmeniz doğru olur mu ? Bu inancınızla ne kadar örtüşür, inancın sana "beni hayatının merkezine al" derken sen body için ondan vazgeçmemelisin. Ben orucun faydalarını saymayacağım çünkü orucun öncelikle ve esas olarak bir ibadet olarak tutulmasını taraftarıyım. Orucu sadece fizikî faydası için tutanları sosyetik karılara benzetiyorum, kimse alınmasın. Zaten o niyetle tutan fiziki karşılığını alır ruhani birşeyini alır mı bilmem....

 

Vücudu spora, zora, sıkıya ve de oruca alışık olmayan VG sporcularının vücutlarını alıoştırdıkları yüksek enerjili diyetlerden sonra ramazanda oruç tuttukları zaman kilo vermeleri normal. Ama unutmayın, kiloyu yaşadığınız sürece verip alabilirsiniz, ancak ibadet etmek için fırsatları değerlendirmek önemlidir çünkü ne kadar yaşayacağınızı asla bilemezsiniz.

 

Body için oruç tutmayan arkadaşlar için dileğim;

Dilerim ramazan döneminde hedefiniz hacim ve kütleyse ikisini de kazanırsınız. Dilerim VG için tutmadığınız oruçlar sayesinde bu 1 aylık dönemde neyi hedefliyorsanız o hedefe ulaşırsınız.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roidmax    49

Konu üzerinde mesaj yazan herkese ve konuyu açan Loving hocama çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı bir konu olmuş. Forumda teşekkür et butonu olsa spamlarım valla herkesin mesajını : )

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    856

ben her zaman en iyi performansı Ramazan aylarında yakaladım

her derdin bi çaresi var

ki Ramazan dert değil şifa

Kazein var

akşamları bolca su içebilirsiniz

lütfen oruca karşıyım gibi ibareler kullanmıyalım

1.iftar sahur arası bol su için

2.sahurda süt proteinleri tercih edin

3.iftar sahur arası az ve sık yiyin

4.idmanı tam iftar öncesine alın

5.tek bölge çalıştırın aynı anda bol mide egzersi yapın

6.patates gibi kaliteli karbonhidratları sahurda tüketin ayrıca lifli besinler muz yulaf ezmesi

ben haddim olmadan kefilim Orucunuzu da tutun bir dahaki aya bayram sonrası normal programınıza dönün akıl almaz patlayışı yaşayın

bizi öldürmeyem acı güçlendirir

Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Konu üzerinde mesaj yazan herkese ve konuyu açan Loving hocama çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı bir konu olmuş. Forumda teşekkür et butonu olsa spamlarım valla herkesin mesajını : )

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    27

Ramazanda Antrenman Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Biliyoruz ki; sporu, bir yaşam biçimi haline getiren kişilerin, şu sıralar aklına takılan en büyük soru, ramazan ayında antrenmanlarını nasıl sürdürecekleri. Çünkü, sağlıklı bir şekilde fitness ve/veya vücut geliştirme yapmanın en önemli kuralı sağlıklı beslenmedir.

Bu sebepten dolayı, oruçluyken antrenmanlarınız esnasında sağlık problemleri yaşamamanız için sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağız.

 

1. İftardan Sonra Bol Su Tüketin

drinking-glass-of-water.jpg

 

Özellikle yaz aylarına denk gelmesi ve günlerin uzun sürmesi sebebiyle, oruç tutarken yaşayacağız su kaybı, antrenman yaparken sizi bir hayli etkileyecektir. Bu sebeple, dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, oruç tutmadığınız süre içerisinde, bol su tüketmek olacaktır.

 

Bu sayede sağlığınızı tehlikeye atmamış olacaksınız. Ayrıca su kaybı, kas kaybına yol açar ve performansınızda düşüş yaşarsınız. Bu yüzden iftardan sonra bolca su tüketmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

 

2. Antrenman Yoğunluğu

bigstock-rear-view-of-bodybuilder-train-32973839.jpg

 

Ramazan ayı boyunca yapacağınız antrenmanların amacı, gelişim göstermek değil, formunuzu korumak olmalıdır. Çünkü oruçluyken yapacağınız antrenmanlarda, yüksek ihtimalle performans olarak gerileme yaşayacaksınız.

 

Bu sebeple, sağlığınızı tehlikeye atmamak adına, antrenmanlarınızın sıklığını azaltabilir, örneğin haftada 2-3 gün spora gidebilirsiniz. Aynı zamanda; programınızdan, çok efor harcatan ve sizi zorlayacak hareketleri çıkartabilir veya daha hafif ağırlıklarla çalışabilirsiniz.

 

ramazanda-antrenman1-546x365.jpg

 

Örneğin; antrenmanlarınızda büyüme hormonu artırıcı ve fazla performans gerektiren total vücut hareketlerinin yerine; izole (bölgesel) hareketler tercih ederek var olan enerjinizi daha dengeli kullanabilirsiniz.

 

3. Beslenme

Eğer iftardan sonra spor yapmayı düşünüyorsanız, iftarda kaliteli karbonhidrat içeren besinler tüketmeniz gerekir. Çok ağır veya çok yağlı besinler tüketmeyip, yemeğin üzerinden sindirim için 1-2 saat geçmesini bekleyip, antrenman yapabilirsiniz.

 

ramazanda-antrenman2-456x365.jpg

Erken saatlerde uyanma zorunluluğunuz yoksa; iftardan yaklaşık 1 saat öncesinde spor yapmaya başlayabilir, hafif bir antrenman programı uygulayabilirsiniz. Sporunuz bittikten kısa bir süre sonra iftarda, kaliteli protein ve karbonhidrat içerikli besinler tüketip formunuzu koruyabilirsiniz.

 

Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, iftarda çok hızlı ve gereğinden fazla miktarda yiyecek tüketiminden uzak durmalısınız.

 

4. Önerilen Gıda Takviyeleri

İftardan sonra antrenman yapacaksanız; iftarda tüketeceğiniz Vitargo‘nun, hızlı bir şekilde kana karışabilen ve buna rağmen uzun süre depolanabilen karbonhidrat içeriği sayesinde, antrenmanınızı daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz.

 

vitargo_carboloader_2000_gr_6125_145.jpeg

 

Uzun süren açlık ve susuzluk sebebiyle, kas kaybı yaşamamanız adına tüketeceğiniz, BCAA ve Glutamin kombinasyonu sizin için çok faydalı olacaktır.

 

ramazanda-antrenman3-486x365.jpg

 

Aynı zamanda sahurda kullanacağız Kazein içerikli protein tozlarının, uzun süren sindirimi sayesinde gün içinde vücudunuzun proteinsiz kalmasını önleyebilir ve kas kaybının önüne geçebilirsiniz.

 

universal_casein_pro_909_gr_2365_145.jpeg

 

Sporcular İçin Ramazana Hazırlık Tavsiyeleri

 

Spor salonlarında hacim için çaba harcayanların Ramazan’dan yana tek korkusu, edindikleri hacmin oruç döneminde ellerinden kayıp gitmesi. Korkularınızı dindirmek ve Ramazan ayına, hızlandırılmış bir bulk dönemi sonunda girin. Böylece Ramazan ayında gelişimi duran kas kütlenizi, yeniden harekete geçirmek çok kolay olacaktır.

 

1. Kalori Miktarını Yükseltin

 

yuksek-kalorili-saglikli-besinler-449x365.jpg

 

Öncelikle gün içinde tükettiğiniz kalori miktarını yükseltmeniz gerekiyor. Ağır bir antrenman programıyla birlikte gün içinde yaktığınızdan, 1000 kalori fazla besin tükettiğiniz taktirde, kas kütlenizde önemli derecede artış meydana gelecektir. Pirinç, fındık, fındık ezmesi ve haşlanmış patates gibi yiyecekler tüketerek ya da bazı yemeklerinizin yapımında nişasta kullanarak, tüketeceğiniz kalori miktarını arttırabilirsiniz.

 

2. Sık Aralıklarla Yemek Yiyin

 

5-muscle-building-eating-tips-for-hardgainers_graphics-eat-frequently.jpg

 

Vücudunuzun sağlıklı bir şekilde besin depolayıp sizi ramazan ayına hazırlayabilmesi için, 3 ana öğününüze ek olarak, günde 3 adet ara öğünle beslenmeniz çok faydalı olacaktır.

 

Ayrıca yapılan araştırmalara göre, öğünlerle birlikte değil, öğünlerin arasında bol bol sıvı tüketmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bu sayede, yediğiniz öğünlerden aldığınız kalori miktarı artacaktır.

 

3. Ağır Antrenman ve Yüksek Protein

 

Ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-2.jpg

 

Ramazan ayına hazırlanırken, antrenman yoğunluğunuzu ve tüketeceğiniz protein miktarını yükselterek, vücut direncinizi yükseltebilirsiniz.

 

Örneğin; yaptığınız herhangi bir antrenmanda tekrar sayısını veya ağırlık miktarını yükseltin. Böylece, yağ oluşumunu en aza indirip, kas oluşumunu maksimuma çıkartabilirsiniz. Tabi antrenman yoğunluğunuzu arttırırken, yüksek miktarda protein tüketerek, daha sağlıklı bir şekilde hacim kazanarak ramazan ayına hazırlanabilirsiniz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×