-
Duyurular
-
Steroidturkiye.com - AÇILDI! 29-11-2020
Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli. -
Sarmsturkiye.com - AÇILDI! 29-11-2020
Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
-
-
Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!
Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.
Takip etmek için giriş yapın
Takipçiler
0
Levotiron kullanımı sonrası - tiroidlerim şişiyor ve boğazımı kaplayıp tıkıyor! ne yapmalıyım?
Oluşturan:
k.kzl, in Sağlık Sorunları
Önerilen İletiler
Önerildi
Geçmiş olsun...
Levotiron düşük doz kullandığını anlıyorum ve bıraktıktan 3 ay sonra boğazında efor sonrası şişme ağrı ortaya çıkıyor...Arkadaşların dediği gibi ilk önce uzman bir doktora giderek ultrason çektirip troid bezinde büyüme/küçülme vb. durumuna baktırmalı ve sabah aç karına kandan hormon testi yaptırmalısın...
Benim bu konuda karşılaştığım bir durum levotronla olmadı...Sevmediğim bir ilaç, zamanında alıp bir süre kullanmıştım.Daha çok harekete geçirmek metabolizmayı hızlandırmak yerine, tembelleştirip yorgunluk indüklemişti...Bu madde troid hormonunun depo formu...Troid bezi tsh uyarısıyla bu t4 formunu üretiyor ve bezde depoluyor.İhtiyaç olduğu kadar aktif forma yani t3 e çeviriyor ve vucutta hücrelerde işlevsel olan da t3...Dolayısıyla kullanılacaksa aktif formun kullanılması bence daha doğru ve kesin etki garantili...Diğer türlü süreci uzatmış ve boşuna zaman kaybetmiş oluyoruz...Ayrıca t4 dün t3 e dönüşümü için yine bazı maddeler vitamin ve mineraller gerekiyor.Eksikliğinde bu dönüşüm yeterince sağlanamıyor...Daha başka enzimsel etkenler de var...
Troid ilaçları bir doktor tarafından sürekli kullanım önerisi yapılmadan devamlı kullanılmamalı...Çünkü troid bezini kısmen veya tamamen işlevsiz bırakmış oluyoruz.Aynı testilserin atrofi olması gibi troid bezi de zamanla işlevinde bozulmalar ve dokusal kayıplar veya tam tersi yetersizlikten dolayı birden aşırı büyüme (guatr) durumu geliştirebiliyor.Ve oyuncak değil yaşamaı tehdit edecek kadar her hücremizde işlevi olan bir özellikte.Cinsel hormonlar olmasa da insan yaşayabiliyor, fakat troid hormonu, insülin hormonu olmadan metabolizmanın yaşaması mümkün değil, kısa sürede ölüm gerçekleşir...
Çalıştığım işyerinde bir arkadaş ta troid hastalığı ortaya çıktı.80 kg dan 55 kg kadar düştü 3-4 ay içinde.Resmen kurudu adam...Troidleri çok hızlı çalıştığı için artık kasları erimeye başlamış ve uykusuzluktan asabilikten psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkmıştı.Yemek yediğinde iki üç kişilik özellikle tatlı ve karbonhidratlı besleniyordu.Yağlanmayı bırak kilosunu koruyamıyordu bu halde...Doktora gitti tahlil yaptırdı ve troid bezini yavaşlatıcak bir ilaç tedavisine başladı bir ay içersinde tekrar 80 kiloya çıktı.Daha sakin ve eğlenceli birine dönüştü
Uzun lafın kısası troidler oyun değil, bilinçli yaklaşmak gerekli.Öcü gibi de görülmemeli sadece doğru şekilde ve düşük dozlarda kısa süreler kullanılıp etkisine bakılmalı...
Son olarak boğaz bademcik enfeksiyonu geçiriyor olabilirsin.Troid bezleri boğaz içinde tıkama yapacak konumda değil, boynun üst tarafında gırtlak borusunun sağ ve solunda yer alır.Hassasiyet geliştiyse yutkunma sırasında veya dıştan dokunulduğunda acıma yapabilir...
Kalıcı yan etkiler oluşturması ihtimali yok değil, fakat 3 ay sonra da ortaya çıkması bana tuhaf geldi açıkçası...
İltihap giderici antibiyotık ilaçlar veya bitkisel destekler faydalı olur.Oraya özel bir madde yok bildiğim kadarıyla...Troid bezinin sağlıklı çalışması için iyot, çinko, selenyum ve tirozin gerekli...
Düzenli olarak alınmalı...
arafından önerildi
Takip etmek için giriş yapın
Takipçiler
0
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
Yazan: Ateeq
Merhaba arkadaşlar, selamlar.
Dün tiroid testi yaptırdım sonuçları geldi tiroid stimulan hormon referans aralığından yüksek değer çıktı anlayan var mı?
KAN TESTİ SONUCUM:
-
Yazan: Lifter31
Merhabalar arkadaşlar iyi forumlar.
Definasyon kürümü bitirmek üzereyim ve tiromel kullanıyorum 50mcg şeklinde. Bu ilaç hakkında bilgilenmek istiyorum.
SORULARIM:
Örneğin günde 50mcg tiromel metabolizmayı ne kadar hızlandırır? (Ortalama kaç kalori şeklinde) Yemekle beraber alsam etkisi çok düşer mi? Tsh kapanırsa ömür boyu kullanmanın ciddi bir zararı olur mu? Bulkta sırf yağlanmadan daha fazla yemek için kullanmak gibi bi manyaklık olur mu? Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
-
Yazan: yusufbilo78
Merhaba hocalarım,
Bildiğim kadarıyla tiromel T3’ü levotiron T4’ü etkiliyor. Tiromel kullanmanın biraz daha sıkıntılı olduğunu okudum forumda.
SORULARIM:
Levotiron kullanımı doğal TSH üretimini baskılar mı? Levotiron için günlük doz ne önerirsiniz ? NOT:
Şuanda haftalık 500mg Test E 300mg Tren E kullanıyorum. @ardas @heisenbergg @Vezuchiy @Diver @rastlantisal
Tüm cevaplar için teşekkürler.
-
Yazan: Pnshr
Hocalarım merhabalar,
T4 değerim biraz yüksek gibi geldi. Müdahale edilmeli mi veya önerileriniz nedir?
Bulk kürü yapmayı düşünüyorum testo + deca olarak. Şuan ilaç almıyorum 2,3 ay önce tren küründeydim.
Tüm cevaplar için teşekkürler.
-
Yazan: Enesggz
Merhaba,
2 gündür boğazlarımda tahriş var su içmede yutkunmada zorluklar çekiyorum bu sabah daha da kötü oldu nac600den kaynaklı olduğunu düşünüyorum 2 gün önce de tadını sevdiğim için ağzımda eritip içmiştim o günden sonra oldu nac600 e ara vermeli miyim?
-