Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

CROSSFİT

Hdl+glukoz ve trigliserid değeri hk. (kan testi)

Önerilen İletiler

CROSSFİT    0

Merhaba arkadaşlar,

2 yıldan sonra spora yakında başlayacağım baya bu sürede kilo aldım doktor testlerin normal olduğunu söyledi ama hdl+glukoz ve trigliserid öyle değil gibi bakar yorumlarsanız mutlu olurum. :)

KİŞİSEL BİLGİLERİM:

• 173 boy
  • 22 yaş
  • 85 kilo

KAN TESTİ SONUÇLARIM:

Enabiz-Tahlilleri_page-0001.jpg Enabiz-Tahlilleri_page-0002.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

berkay16    266

Hafif insülin direnci gelişmiş hemoglobin a1c üst sınıra yakın bu süreçte metformin veya berberine kullanman mantıklı olucaktır. Kolesterol değerlerin iyi trigliserit diyetle çok rahat düzeltilir. Kilo verme sürecinde anabolizanların sana anlamlı bir faydası olmaz ama semaglutide, tirzepatide gibi bir şey diyetinde sana çok kolaylık sağlayabilir yurt dışına ürün sipariş ettirip  bir akrabana getirtebiliyorsan tavsiye ederim.

Metforminin xr versiyonlarını kullanman sana kolaylık sağlar matofen xr gibi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CROSSFİT    0
berkay16, 4 dakika önce yazdı:

Hafif insülin direnci gelişmiş hemoglobin a1c üst sınıra yakın bu süreçte metformin veya berberine kullanman mantıklı olucaktır. Kolesterol değerlerin iyi trigliserit diyetle çok rahat düzeltilir. Kilo verme sürecinde anabolizanların sana anlamlı bir faydası olmaz ama semaglutide, tirzepatide gibi bir şey diyetinde sana çok kolaylık sağlayabilir yurt dışına ürün sipariş ettirip  bir akrabana getirtebiliyorsan tavsiye ederim.

hdl 33.20 diyor erlkeklerde 50 altı tehlikeli diyorlardı 

berberine yada metformin recetesiz alabilir miyim ? doktorla ugraşmak istemiyorum

semaglutide, tirzepatide güzel ilaçlara benziyorlarda tanıdık yok ya reçetesizde alınmaz gibi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hectordoyle    762

RBC çok yüksek çıkmış. Kızılaya kan vermekle başlayabilirsin çünkü dehidre olmuş olsan da bu kadar yüksek çıkması normal değil. 

CROSSFİT, 14 dakika önce yazdı:

berberine yada metformin recetesiz alabilir miyim ? doktorla ugraşmak istemiyorum

İlk ve son öğünle beraber 500 mg berberin ve düzgün bir kardiyo planlaması yeterli. Berberin supplement sitelerinde satılan bir takviye zaten doktora veya eczaneye girmene gerek yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
berkay16    266
CROSSFİT, 35 dakika önce yazdı:

hdl 33.20 diyor erlkeklerde 50 altı tehlikeli diyorlardı 

semaglutide, tirzepatide güzel ilaçlara benziyorlarda tanıdık yok ya reçetesizde alınmaz gibi

Ldl düşükken bir tehlike oluşturmaz yüksek ldl düşük hdl tablosu tehlikeli hdlyi ldlyi temizleyen çöpçü olarak düşünebilirsin. Doktor sorun yok diyince hemograma hiç bakmamıştım ne doktorlara kalmışız hectorun dediği gibi kan versen iyi olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CROSSFİT    0
hectordoyle, Bir saat önce yazdı:

RBC çok yüksek çıkmış. Kızılaya kan vermekle başlayabilirsin çünkü dehidre olmuş olsan da bu kadar yüksek çıkması normal değil. 

İlk ve son öğünle beraber 500 mg berberin ve düzgün bir kardiyo planlaması yeterli. Berberin supplement sitelerinde satılan bir takviye zaten doktora veya eczaneye girmene gerek yok

rbc yüksekliginin sebebi talasemi taşıyıcısıyım diye oluyor doktor demişti

evet ekstra omega 3 falan alabilirim 

berkay16, 44 dakika önce yazdı:

Ldl düşükken bir tehlike oluşturmaz yüksek ldl düşük hdl tablosu tehlikeli hdlyi ldlyi temizleyen çöpçü olarak düşünebilirsin. Doktor sorun yok diyince hemograma hiç bakmamıştım ne doktorlara kalmışız hectorun dediği gibi kan versen iyi olur.

anladım hocam

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    199

Vücut yağ oranını düşürüp kaslanmaya başladığında herşey düzelecektir. Burada işleri hızlandırmak için yapabileceklerin 

5gün/hafta tercihen 40 dk ama en az 25 dk zone 2 cardio - Bu metobalizmanı hızlandırıp eğer beslenmen ve uyku düzenin düzgün olursa işleri çok hızlandıracak, kan şekeri ortalamanı çok hızlı düşürecektir. Ayrıca ağırlık antremanları içinde iyileşme hızını arttıracak. Aç karnına veya kan şekerinin düşük olduğu ağırlık idmanı sonrası yapman çok daha iyi olur. 
Haftada en azından 3 gün tercihen 4-5 gün sağlam ağırlık çalışmak(sağlamdan kastım form düzgün kendini sakatlamadan tükenişe yakın) 
Haftada en az 2 gün/tercihen 5 gün günlük 1 gr omega 3 alabileceğin şekilde balık yemek. Bu Trigiliseritini ve balıkta bulunan selenyum ile demir metobolizmasını iyileştirecektir. Burada dikkatimi çeken doğal sınırda görünse bile 350 ferritin çok yüksek
Aburcuburu %20 ye 80 şeklinde uygularsan bile çok büyük fayda görürsün ben mesela haftanın bir günü dışında abur cubur cips dondurma vs yemiyorum. Ama bunu aştığım zamanlarda bile Toplam aldığım kalori miktarının %20 sini hiç bir zaman aşmıyor aburcubur. 

Yani nacizane senin yerinde olsam azami ölçüde yapmak isteyeceklerim bunlar olurdu. Ama 22 yaşında hiç birşey seni karamsar yapmasın. Senin yaşında metobolik sağlık anlamında 1 senede toplayamayacağın hiç birşey yok disiplinli olarak :),bu yaşta kan testi yaptırıp birşeyleri düzeltmek istemen büyük bir başlangıç 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CROSSFİT    0
hectordoyle, Bir saat önce yazdı:

hocam berberine baktımda ben antidepresan kullanıyorum etkileşime girme riski yüksek başka önereceginiz bi şey var mı?

Unrest, 11 dakika önce yazdı:

Vücut yağ oranını düşürüp kaslanmaya başladığında herşey düzelecektir. Burada işleri hızlandırmak için yapabileceklerin 

5gün/hafta tercihen 40 dk ama en az 25 dk zone 2 cardio - Bu metobalizmanı hızlandırıp eğer beslenmen ve uyku düzenin düzgün olursa işleri çok hızlandıracak, kan şekeri ortalamanı çok hızlı düşürecektir. Ayrıca ağırlık antremanları içinde iyileşme hızını arttıracak. Aç karnına veya kan şekerinin düşük olduğu ağırlık idmanı sonrası yapman çok daha iyi olur. 
Haftada en azından 3 gün tercihen 4-5 gün sağlam ağırlık çalışmak(sağlamdan kastım form düzgün kendini sakatlamadan tükenişe yakın) 
Haftada en az 2 gün/tercihen 5 gün günlük 1 gr omega 3 alabileceğin şekilde balık yemek. Bu Trigiliseritini ve balıkta bulunan selenyum ile demir metobolizmasını iyileştirecektir. Burada dikkatimi çeken doğal sınırda görünse bile 350 ferritin çok yüksek
Aburcuburu %20 ye 80 şeklinde uygularsan bile çok büyük fayda görürsün ben mesela haftanın bir günü dışında abur cubur cips dondurma vs yemiyorum. Ama bunu aştığım zamanlarda bile Toplam aldığım kalori miktarının %20 sini hiç bir zaman aşmıyor aburcubur. 

Yani nacizane senin yerinde olsam azami ölçüde yapmak isteyeceklerim bunlar olurdu. Ama 22 yaşında hiç birşey seni karamsar yapmasın. Senin yaşında metobolik sağlık anlamında 1 senede toplayamayacağın hiç birşey yok disiplinli olarak :),bu yaşta kan testi yaptırıp birşeyleri düzeltmek istemen büyük bir başlangıç 

tşk ederim hocam hayatımı düzene sokmak istiyorum göbek cevresi 105 lere dayanınca buna bi dur dedim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    199
CROSSFİT, 4 dakika önce yazdı:

tşk ederim hocam hayatımı düzene sokmak istiyorum göbek cevresi 105 lere dayanınca buna bi dur dedim 

Talasemi yorumunu şimdi okudum. Mcv düşüklüğün hgbnin alt sınıra yakın olması vb. büyük ihtimalle talasemi ile alakalı. Yani senin özel bir durumun var tam kan sayımı değerlerin için. zaten hgb bukadar düşükken kan vermen doğru olmaz,  rbc yüksekliğin büyük ihtimalle hayatın boyunca böyle devam edicek ama senin için bir sağlık sorunu oluşturmayacak. Bu değerleri talasemi uzmanı bir doktorla konuşup ona göre hareket etmen ve bir de talasemi taşıyıcısı olup bu sporu yapıp sağlığına dikkat eden insanları araştırman çok faydalı olabilir.

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; [email protected] Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.