Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

crizbi01

Primobolan saç döküyor! alternatif ne kullanabilirim?

Önerilen İletiler

matiquew133    13
gönderildi (düzenlendi)
Fuhrer, 4 saat önce yazdı:

hayır sadece örnekleme yapıyorum, geçen bir kür örneğine denk geldim 1 gr testo 400 trenbolone diyor... FELAKET! 1gr testoya çıkmak için küründe 1gr boldenon 600 masteron falan olmalı ki östrojeni anca öyle sağlayabilesin. NOR-19'da testosteronun hep düşük tutulması taraftarıyım. Zaten kendi yan etkileri bir yana bir de testosteron girince çekilmez oluyor.

Benim 750 testo 450 bolde 300 tren ne gibi dezavantajları var? testo 500 dü e2 çok düşüktü o yüzden arttirdim

tarihinde matiquew133 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Lifter31    12
crizbi01, 12 saat önce yazdı:

Abilerim kardeşlerim herkese selam,

Primobolon saç dökülmesi yapıyor genelde ve bende aşırı saça sahip birisi değilim. Primobolon yerine ne kullanılabilir aynı etkiyi verecek?

Testestorone + ox olup yanına eklemeyi düşünüyorum. Şuan için araştırmadayım Cevaplar için teşekkür ederim. :)

Aynı sorunu bende yaşadım. Cruise döneminde testomun yanına 200 ekleyeyim dedim eklemez olaydım. Böyle bir saç dökülmesi yok. Ne trende ne anadrolde görmediğim şekilde avuç avuç. Alternatif olarak şahsen anavar güzel seçim ancak masteron en iyi seçim olacaktır diğer arkadaşların önerisi gibi. Zaten piyasada çoğu primobolan sahte içine masteron koyuyorlar çoğunun.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    187
matiquew133, 11 saat önce yazdı:

Benim 750 testo 450 bolde 300 tren ne gibi dezavantajları var? testo 500 dü e2 çok düşüktü o yüzden arttirdim

bolde varsa dezavantajı olmaz, benim dediğim trene testoyu yüksek yazanlarda

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
crizbi01    0
Fuhrer, 20 saat önce yazdı:

erkeklikten neden olacaksın? Only deca küründe low dose testo kullanıyorlar. 150-200 mg ve ben denedim. Ereksiyonum hayvan gibi arttı, yüksek testosteron önerenlerden kaçmalısın dostum. Örneğin ilk küre adam 500-750 mg testo yazıyor ise veya ortalama bir kürde 1gr testoya kadar çıkıyorsan ve küründe östrojeni baskılayacak ürün yok ise onlardan direkt uzaklaş. Deca ile testosteronun hiç bir bağlantısı yok. Sadece FSH LH'a zarar verip kapatabilir, ondan dolayı testosteron üretimin durur bu yüzden sentetik testosteron kullanıyoruz. Androjeni için testosteron kullanılmaz.

Haftalık 150-200 MG mı testo kullandınız? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
crizbi01    0
ardas, 22 saat önce yazdı:

yani ona denk masteron var boldenon ağır kaçar ona göre.

Eczane ürünü GH hakkında düşünceniz nedir? İlk zamanlar için saçma olur mu? Testonun yanına 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lifter31    12
crizbi01, 7 dakika önce yazdı:

Eczane ürünü GH hakkında düşünceniz nedir? İlk zamanlar için saçma olur mu? Testonun yanına 

Son derece pahalı ve işe yaramaz olur tabiri caizse. Growthun asıl olayı insülin kullanımıyla sinerji yaptırıp yağlanmadan yüksek kalori ile platoları aşmaktır. Tabi anti aging vs ayrı. Zaten ilk zamanlar diyorsun öyle aşırı bir adelen yoktur diye düşünüyorum. Ona vereceğin para yerine kaliteli ilaçlar ve düzgün koruyucularla çılgın seviye atlarsın. Testo growth yerine orta seviye bir steroid kürü şuanda sana katlarca gelişim sağlar diye düşünüyorum.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Fuhrer    187
crizbi01, 25 dakika önce yazdı:

Haftalık 150-200 MG mı testo kullandınız? 

4vet

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    743
gönderildi (düzenlendi)
crizbi01, 22 dakika önce yazdı:

Gh dan tam anlamıyla anabolik bir etki alabilmen için yanına protein sentezini arttıracak güzel bi ilaç eklemen lazım ki hem güç artışı hemde protein sentezinde artış olsun bana göre bunu en iyi yapan ilaçlardan biri deca. Mevcut formunu bilmiyorum eğer sağlam kütle yoksa gerek yok eklemene boş masraf olur.

tarihinde ardas tarafından düzenlendi
  • Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
crizbi01    0
ardas, 9 dakika önce yazdı:

Gh dan tam anlamıyla anabolik bir etki alabilmen için yanına protein sentezini arttıracak güzel bi ilaç eklemen lazım ki hem güç artışı hemde protein sentezinde artış olsun bana göre bunu en iyi yapan ilaçlardan biri deca. Mevcut formunu bilmiyorum eğer sağlam kütle yoksa gerek yok eklemene boş masraf olur.

Şimdi daha iyi anladım. Yağ oranım fazla eski spor salonu işletmecisiyim hocalık vs yapmadım ama parası için 7-8 yıl işletmeciliğini yaptım. Hiç bir şey kullanmadan düzenli spor sistemini oturtturdum. Örnekleme olarak Bench presste 100 Kilo ya set atabilecek hale geliyorum.  Tekrar spor salonu ve kendimi fit görmek istiyorum. Beslenmeninde %70-80 i tamam onuda tamamen disiplinli düzene koyacağım. Burada doğal olmak istediğimi vermiyor. Haftada 200-300 Testo yanına çok az OX belki bazı zamanlarda hafif clen gibi bir şey ile başlamak mantıklı olur mu? 

Lifter31, 21 dakika önce yazdı:

Son derece pahalı ve işe yaramaz olur tabiri caizse. Growthun asıl olayı insülin kullanımıyla sinerji yaptırıp yağlanmadan yüksek kalori ile platoları aşmaktır. Tabi anti aging vs ayrı. Zaten ilk zamanlar diyorsun öyle aşırı bir adelen yoktur diye düşünüyorum. Ona vereceğin para yerine kaliteli ilaçlar ve düzgün koruyucularla çılgın seviye atlarsın. Testo growth yerine orta seviye bir steroid kürü şuanda sana katlarca gelişim sağlar diye düşünüyorum.

Aşağıya yazdım ama onuda okuyup cevap verirseniz Teşekkür ederim :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    743
crizbi01, 2 dakika önce yazdı:

Şimdi daha iyi anladım. Yağ oranım fazla eski spor salonu işletmecisiyim hocalık vs yapmadım ama parası için 7-8 yıl işletmeciliğini yaptım. Hiç bir şey kullanmadan düzenli spor sistemini oturtturdum. Örnekleme olarak Bench presste 100 Kilo ya set atabilecek hale geliyorum.  Tekrar spor salonu ve kendimi fit görmek istiyorum. Beslenmeninde %70-80 i tamam onuda tamamen disiplinli düzene koyacağım. Burada doğal olmak istediğimi vermiyor. Haftada 200-300 Testo yanına çok az OX belki bazı zamanlarda hafif clen gibi bir şey ile başlamak mantıklı olur mu? 

testo masteron ox olur yağ oranınıda düşürmek istiyorsan ama anavarı 30mg altı kullanıcaksan kullanma bence diğer anabolikler kadar güçlü değil çünkü 30-40mg kullan tavsiyem 40mg.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lifter31    12
crizbi01, 13 dakika önce yazdı:

Kral naturel olarak ilk kürlerde growth gerektirecek kütleye ulaşılabileceğini düşünmüyorum ben. Bence reseptörler taptazeyken orta seviye bir kürle seviye atlarsın o kadar hafif başlama. Zaten spor geçmişin de iyi naturel sınırlardasındır

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    106
crizbi01, 11 dakika önce yazdı:

Günlük 6 ui growth kullanmanın aylık maliyeti yarım asgari ücretin üstüne denk geliyor. Bırak küre yeni başlayacak birini pro olmayan ileri seviye kullanıcılar için bile gereksiz bir harcama. Yağ oranı için @ardas'ın dediği gibi testo masteron ya da sarms definasyon kürüne başlaman daha iyi olur. Yağ oranını iyice düşürdükten sonra bulk kürüne başla ki ilaçlardan alacağın verim daha fazla olsun. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.157
Lifter31, 4 saat önce yazdı:

Ne ??? İşe yaramaz mı ? Gh nin olayı insilğn kullanımı değil. İnsülin kullanımı Gh siz olmuyor Gh siz saçma oluyor. Gh maddiyat varsa bal gibi olur. Mükemmel Yenilenme sağlıyor, hücre çekirdeklenmesi sağlıyor, kalıcı kas kütlesi sağlıyor. Bu sporun asıl en baba ilacıdır Gh. 

• +1 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lifter31    12
Askabar, 4 dakika önce yazdı:

Ne ??? İşe yaramaz mı ? Gh nin olayı insilğn kullanımı değil. İnsülin kullanımı Gh siz olmuyor Gh siz saçma oluyor. Gh maddiyat varsa bal gibi olur. Mükemmel Yenilenme sağlıyor, hücre çekirdeklenmesi sağlıyor, kalıcı kas kütlesi sağlıyor. Bu sporun asıl en baba ilacıdır Gh. 

Hocam sence ilk kez kür yapacak birinde gh sadece anabolikten en fazla ne kadar fazla getiri saglayabilir?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.157
Lifter31, 6 dakika önce yazdı:

Hocam sence ilk kez kür yapacak birinde gh sadece anabolikten en fazla ne kadar fazla getiri saglayabilir?

Gh tek başına bir Anabolik kadar gözle görülür etkiye sahip değil  ama Gh için ilk kürde kullanılmaz diye bir kural yok. Testo Rimo Gh ilk kür için mükemmel. Sadece maddiyat meselesi bizim ülkemizde insanlar et yiyemediği için ekonomik kür yapma derdinde ama bu iş maddiyat istiyor. Benim şaşırdığım konu Gh bir işe yaramaz demeniz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lifter31    12
Askabar, 7 dakika önce yazdı:

Gh tek başına bir Anabolik kadar gözle görülür etkiye sahip değil  ama Gh için ilk kürde kullanılmaz diye bir kural yok. Testo Rimo Gh ilk kür için mükemmel. Sadece maddiyat meselesi bizim ülkemizde insanlar et yiyemediği için ekonomik kür yapma derdinde ama bu iş maddiyat istiyor. Benim şaşırdığım konu Gh bir işe yaramaz demeniz. 

Hocam benim onu demem şey gibiydi aslında ilk kür olarak hafif ilaclar+gh ile o kadar masraf yapilacagina biraz daha orta seviye bir kür ile hem daha ucuza daha iyi verim alinabilir diye dusunmem. Testo rimo gh ile dusuk doz bi kürdense kesinlikle daha yuksek dozlu daha ileri ilaclarla gh olmadan o kürden daha yuksek verim alinabilecegini dusundum. Benim tercihim oyle olurdu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.157
gönderildi (düzenlendi)
Lifter31, 38 dakika önce yazdı:

Hocam benim onu demem şey gibiydi aslında ilk kür olarak hafif ilaclar+gh ile o kadar masraf yapilacagina biraz daha orta seviye bir kür ile hem daha ucuza daha iyi verim alinabilir diye dusunmem. Testo rimo gh ile dusuk doz bi kürdense kesinlikle daha yuksek dozlu daha ileri ilaclarla gh olmadan o kürden daha yuksek verim alinabilecegini dusundum. Benim tercihim oyle olurdu.

Dostum yüksek doz yüksek yan etkiden başka bir şey değil. Düşük doz ile alabildiğini al sonra minimal minimal artışlar yap. Atıyorum daha 250 testo ile hala kas kazanıyorsun neden 750 e çekeceksin ki. Bu sana biraz su tutumu bolca e2 ve bolca yan etki getirir sadece. Daha fazla bu konuları konuşup koyunu başlıktan uzaklaştırmayalım 

tarihinde Askabar tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
crizbi01    0
Askabar, 11.02.2025 - 20:30 yazdı:

Dostum yüksek doz yüksek yan etkiden başka bir şey değil. Düşük doz ile alabildiğini al sonra minimal minimal artışlar yap. Atıyorum daha 250 testo ile hala kas kazanıyorsun neden 750 e çekeceksin ki. Bu sana biraz su tutumu bolca e2 ve bolca yan etki getirir sadece. Daha fazla bu konuları konuşup koyunu başlıktan uzaklaştırmayalım 

Bu konuda katılıyorum yurt dışı postcastlerde ve türkiyedeki 3+1 i devamlı izlemeye calışıyorum. Yüksek doz kullandıkları zaman fazlaca yan etki stress sağlık sorunları bir ton sıkıntı yaşadıklarını ama kas kütlene göre doğru doz ile hatta minimum doz ile ilerleyebiliyorsan daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    609
crizbi01, 29 dakika önce yazdı:

Bu konuda katılıyorum yurt dışı postcastlerde ve türkiyedeki 3+1 i devamlı izlemeye calışıyorum. Yüksek doz kullandıkları zaman fazlaca yan etki stress sağlık sorunları bir ton sıkıntı yaşadıklarını ama kas kütlene göre doğru doz ile hatta minimum doz ile ilerleyebiliyorsan daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. 

Bu göreceli bir şey bence 

düşük dozlarla define olup kas tutabilirsin ama amacın dev gibi bi kas kütlesi inşa etmek ise bu 500 testo 500 rimo ile olmayacak :) . Kimse geçrçekten kullandığını söylemiyor öyle 120 kiloluk adamların 300 prop alıyorum brom o kadar laflarına kanmayın :) 

• +1 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ferdikra    45
Tony Montana, 4 dakika önce yazdı:

düşük dozlarla define olup kas tutabilirsin ama amacın dev gibi bi kas kütlesi inşa etmek ise bu 500 testo 500 rimo ile olmayacak :) . Kimse geçrçekten kullandığını söylemiyor öyle 120 kiloluk adamların 300 prop alıyorum brom o kadar laflarına kanmayın :) 

Ben bu sektör kadar yalanı içinde barındıran birşey görmedim 😂

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    609
Ferdikra, 1 dakika önce yazdı:

Ben bu sektör kadar yalanı içinde barındıran birşey görmedim 😂

Öyle hocam 

yok 12 öğün yemek yiyeni mi dersin 

yok natürel Avrupa şampiyonlu olanı mı dersin 

yok sadece hazırlıkta 300 prop 300 masteron kullanan ifbb proları mı dersin 

böyle uzar gider de neyse 

• 100 Puan 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.157
Tony Montana, 16 saat önce yazdı:

Dediğin doğru ama şunu da not almak lazım. 70-80 hatta 90 kilo bir bireye 500 testo 500 Rimo deli gibi kas kazandırır. Ama daha da ilerlemek istiyorsan mecbur doz artısı olacak. Sadece şeye karşıyım ben adam 70 kilo 750 - 1000  testo vuruyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    609
Askabar, 15 dakika önce yazdı:

Dediğin doğru ama şunu da not almak lazım. 70-80 hatta 90 kilo bir bireye 500 testo 500 Rimo deli gibi kas kazandırır. Ama daha da ilerlemek istiyorsan mecbur doz artısı olacak. Sadece şeye karşıyım ben adam 70 kilo 750 - 1000  testo vuruyor 

Tabii ki ben de buna katılıyorum. Belli bi dozda tıkanana kadar gitmek hem ekonomik hem daha sağlıklı. Hatta bence ilk kürlerde 350 testo 300 rimo vb gayet yeterli diye düşünüyorum 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
cbenn    4

Güzel kardeşim, ilaçların saç dökmesi tamamen senenin genetik hormonel yatkınlığınla alakalı. Yani senin vücudunda üretilen veya dışardan aldığın total testosteronun aktif gezen formu dihidrotestosterone ne kadar bağlandığıyla alakalı. Dht baskın biriysen evet saç dökülmesi yaşayabilirsin. Östrojen baskın biriysen, baskılayamazdan jinekomasti olabilirsin. Bunlar kişiye göre değişir. Dht baskın ilaçlar kullanmaman gerekir, masteron, proviron, rimobolon tarzı. Kullanıyorsan da Kabak çekirdeği yağı ve saw palmetto ile birlikte kullanmanı öneririm. Dht yi baskılar bunlar. Eczaneden proscar da alabilirsin. Hedefine göre de kür içinde uzun ester deca veya npp alabiliyorsan yanına ghrowt kullan derim

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tony Montana    609
cbenn, 5 dakika önce yazdı:

Güzel kardeşim, ilaçların saç dökmesi tamamen senenin genetik hormonel yatkınlığınla alakalı. Yani senin vücudunda üretilen veya dışardan aldığın total testosteronun aktif gezen formu dihidrotestosterone ne kadar bağlandığıyla alakalı. Dht baskın biriysen evet saç dökülmesi yaşayabilirsin. Östrojen baskın biriysen, baskılayamazdan jinekomasti olabilirsin. Bunlar kişiye göre değişir. Dht baskın ilaçlar kullanmaman gerekir, masteron, proviron, rimobolon tarzı. Kullanıyorsan da Kabak çekirdeği yağı ve saw palmetto ile birlikte kullanmanı öneririm. Dht yi baskılar bunlar. Eczaneden proscar da alabilirsin. Hedefine göre de kür içinde uzun ester deca veya npp alabiliyorsan yanına ghrowt kullan derim

Katılıyorum, kesinlikle genetik meselesi 

rimo tren bolde hiçbir saç dökmedi mesela bende veya ekstra abartı kıllanma da olmadı. 
kimisinden sadece testo bile kel bırakmaya yeterli

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Ferhat82
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      Yakın zamanda saç ektirmeyi düşünüyorum ve tekrardan küre girmek gibi bir düşüncemde var kime söylesem ya ektirme yada küre girme diyorlar kafam iyice allak bullak oldu. Hem küre girip hem de saç ektiren dostlar illaki vardır forumda yardımcı olursanız çok sevinirim düşüncenizi merak ediyorum. 

Cbum felan ektirmiş halada ilaçlı vs diyorlar ama hepimiz o şartlarda yaşamıyoruz maalesef.
      Tüm öneri ve cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: matiquew133
      Merhaba arkadaşlar,
      Saç dökülme sorunuyla karşı karşıyayım bu sorunun önüne nasıl geçebilirim?
      KÜR İÇERİĞİM:
      Testo 750MG Boldenon 450MG Tren A 300MG
      Bu fotoğraftan yola çıkarak saçım 1.5 veya 1.7 falandır. Saw palmetto ve Ketoral şampuan kullanıyorum. Ketoralı haftada 3 kere kullanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
    • Yazan: Muto
      Merhaba hocalarım,
      GEÇMİŞ KÜRÜM:
      Testo Enanthate Boldenon ŞİMDİ PLANLADIĞIM KÜR:
      Testosteron Enanthate Boldenon Primobolan Öneri ve düşüncelerinizi rica ediyorum.
    • Yazan: Lifter31
      Arkadaşlar merhabalar iyi forumlar. Genetik olarak saç dökülmesine yatkın bir genetiğim var. Birkaç kaynakta winstrol alımının dht üzerinde tam ters etki ettiğine dair şeyler duydum ve okudum. Bunun doğruluğu nedir? Örneğin sabah akşam 10mg winstrol atmak saç dökülmesini azaltabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.