Jump to content
  • Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

abduenes0

Sporcularda kreatinin ve egfr değerleri hk.

Önerilen İletiler

abduenes0    42

BU KONU BELLİ BİR KAS KÜTLESİ ELDE ETMİŞ SPORCULARI KAPSAMAKTADIR.

Arkadaşlar merhabalar,

Bu konuda kendimce ufak bir araştırma yapacağım ve bazı insanların atladığı bir konuya değiceğim. Bu konu kimilerin de içini rahatlatacaktır. Ancak ne olursa olsun bu bir fikirden ileri gitmemekte olup her zaman sağlığınızı sağlık profesyonellerine emanet etmeniz şiddetle tavsiye edilir. Arkadaşlar biliyorsunuz kreatinin vücudun kaslara enerji sağlaması için için kullandığı kasda üretilen kreatin isimli fosfatın parçalanması ile ortaya çıkan bir atık üründür. Kas kütlesi fazla olan insanlarda haliyle daha fazla kreatin üretimi olduğu için kanda daha fazla kreatinin olmaktadır.

Sedanter (spor yapmayan sıradan insan) bireylerde bu değer referansı değişmekle birlikte genel tanı 0.7 ile 1.4 mg/dL arasındadır. Yani orta-ileri seviye sporcunun kreatinin değerinin 1.4 üzeri olmasından normal hiçbir şey yoktur. Şimdi yaygın bir düşünce kreatinin ve egfr testi ile böbreklerin durumu ve sağlığı hakkındaki edindiğimiz bilginin nasıl yanlış ve tutarsız olduğunu açıklayacağım.

Sporcularda kreatinin değerini yüksek olduğunu söylemiştik egfr testi ile en başta kreatinin ve birkaç farklı değerin hesaplanmasıyla TAHMİNİ bir gfr değeri ortaya koyar buda başta anlattığım konu yüzünden tutarsızlığa yol açabilir.

• Burda  değinmek istediğim konu ise belli bir seviyede yükselmiş kreatinin ve biraz düşmüş egfr testinin sizi korkutmaması gerektiğidir.
  • Böbrek fonksiyonları tam anlamıyla görebilmek için ultrason, sistain c, beta 2 mikroglobulin, beta trace protein de GFH testlerinin de yapılup uzmanlarca incelenmesi gerekmektedir.

Sizden isteğim ve beklentim en son verdiğiniz kreatinin ve egfr konu altına yorum olarak yazmanız.

Hepinize teşekkür ederim iyi forumlar... :)

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende kreatin değeri 2818 çıkmıştı çok fazla sorun teşkil edermi yeni çıkmıştım antrenmandan hastanelik olmuştum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abduenes0    42
cedricmcmillan, Şimdi yazdı:

bende kreatin değeri 2818 çıkmıştı çok fazla sorun teşkil edermi yeni çıkmıştım antrenmandan hastanelik olmuştum 

Hocam kreatin kinaz (CK) ile kreatinin farklı değerlerdir. Sporcularda kreatin kinaz yüksekliğide belli bir seviyeye kadar normal kabul edilir. Antremandan çıkar çıkmaz test verdiyseniz çok yüksek çıkması da normaldir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abduenes0    42
Mustafa Can Yılmaz, Şimdi yazdı:

testo bolde küründeyim kreatinin 1.01  egrf 109

Boy kilo yağ oranı nedir hocam?

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

178-180cm

93kg

yağ oranı 14-16 larda belki daha düşüktür

ilk kürüm 13haftadır testo 7haftadır bolde kullanıyorum 

tarihinde Mustafa Can Yılmaz tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    241

Evet gerçekten gözlerim yaşardı Cyststin-C testine değinen birini görünce 😀

Dediklerine kaşe imza basarım zaten medikal olarak hiçbir tanıdığım sadece kreatinin ve egfr testi ile teşhis koymaz bu yaygın bilinen bir yanlıştır genelde BUN ve Kreatinin bir arada istenmesinin de aynı şekilde bir sebebi var çünkü sadece EGFR testi üzerinden teşhis konulmaz tam idrar testi kullanılır Türkiye’de genelde ve Cystatin-C testi özellikle dış laboratuvarlar aracılığı ile bakılır.

Egfr testi sabit bir test değildir ağırlık antrenmanı olsun, yanlış enjeksiyonlar olsun (kasa zarar veren) ya da o gün yeteri kadar su içmediğimizde bile Egfr RADİKAL olarak düşebilir bu yüzden düzenli aralıklar ile bakılan eGFR testleri teorik olarak bize “ufak” bir bilgi değil bir sürü değişken etkiler çünkü.

Önemli olan yan etki profili izlememiz idrarımızın şekili gibi mesela koyu mu açık mı rengi altın sarısı mı kahverengi mi kanlı mı köpüklü mü günde kaç litre idrar yapılıyor ve yan etki takibi.

Tabii bu demek değil ki rutin böbrek testleri göz ardı edilecek elbette erken teşhis için rutin kan testleri aşırı önemlidir bu demek değil ki üstte dediklerim semptomlar çıkana kadar tahlile gitme.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
abduenes0    42

Hocam dediğiniz gibi rutin böbrek testleri kesinlikle göz ardı edilemez ama ufak bir fazlalık da insanı korkutmamalı özellikle orta ileri seviye sporcularda. Sistain c testi de çok bilinmiyor dediğiniz gibi ne yazık ki. @heisenbergg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kaaneth    4

En son 2ml sustanon aldığım zamanlar egfr ve kreatinin değerlerim çok gerilemişti. Kontrol ettirdiğim genç bir acil doktoru bu yaşta bu böbrek değerleri hiç normal değil su tüketimine dikkat etmelisin ve doğal kalmalısın demişti. Açıkçası idrarım falan gayet normal renginde ve su tüketimime olabildiğince dikkat ediyordum. Kürde 9 ay kaldım ve dönem dönem egfr değerlerim birbirinden çok tutarsızdı. Kreatin alıp beslenme ve sporu üst düzey tuttuğum bir dönem egfr değerimin 70 e kadar gerilediğini dahi gördüm. Olaylar böyle ilerleyince benim de psikolojim çok olumlu etkilenmedi ve böbrek ağrısı yaşadığımı hissediyordum. Özellikle ilaç aldıktan 2 saat sonra aşırı böbrek ağrısı hissediyordum. Psikolojik midir gerçekten bir sorundan kaynaklı mıdır tam emin olamamıştım.

Geçenlerde bir video izledim doktor olan bir arkadas 2 tane çok yakından tanıdığınız dev adamın kan testini inceliyor. Bu video sonrası araştırma yaptım ve gerçekten de şu an konuştuğunuz sonuçlara ulaştım. Geç oldu ama güç olmadı benim için ve böbrek ağrım vs. hiçbir şey kalmadı ertesi gün. Psikoloji ilaç safhasında çok önemli ve gerçekten bazı testler gerçeği yansıtmıyor. Beraber ilaç aldığım bir arkadaşımın alt ast değerleri çok iyi çıktı ama daha detaylı bir test yaptığımızda 200 alt ast seviyelerinde bir karaciğer sağlığına ulaşmıştık. Kan testine önem vermemiz gerektiğini şüphelendiğimiz şeyde de daha derin (tomografi manyetik rezonans röntgen) bir araştırma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. 

IMG_3436.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    241
abduenes0, 1 saat önce yazdı:

Hocam dediğiniz gibi rutin böbrek testleri kesinlikle göz ardı edilemez ama ufak bir fazlalık da insanı korkutmamalı özellikle orta ileri seviye sporcularda. Sistain c testi de çok bilinmiyor dediğiniz gibi ne yazık ki. @heisenbergg

Evet mesela güncel olarak Kreatinin seviyemi 1.5 ve egfr değerim 60 bunun böyle olmasının sebebi dehidrasyon sıvı tüketimimin dün az olması. İnsanlar bilmeden değerlere bakarak sanıyor li diyalize girecekler 😂

kaaneth, Bir saat önce yazdı:

En son 2ml sustanon aldığım zamanlar egfr ve kreatinin değerlerim çok gerilemişti. Kontrol ettirdiğim genç bir acil doktoru bu yaşta bu böbrek değerleri hiç normal değil su tüketimine dikkat etmelisin ve doğal kalmalısın demişti. Açıkçası idrarım falan gayet normal renginde ve su tüketimime olabildiğince dikkat ediyordum. Kürde 9 ay kaldım ve dönem dönem egfr değerlerim birbirinden çok tutarsızdı. Kreatin alıp beslenme ve sporu üst düzey tuttuğum bir dönem egfr değerimin 70 e kadar gerilediğini dahi gördüm. Olaylar böyle ilerleyince benim de psikolojim çok olumlu etkilenmedi ve böbrek ağrısı yaşadığımı hissediyordum. Özellikle ilaç aldıktan 2 saat sonra aşırı böbrek ağrısı hissediyordum. Psikolojik midir gerçekten bir sorundan kaynaklı mıdır tam emin olamamıştım.

Geçenlerde bir video izledim doktor olan bir arkadas 2 tane çok yakından tanıdığınız dev adamın kan testini inceliyor. Bu video sonrası araştırma yaptım ve gerçekten de şu an konuştuğunuz sonuçlara ulaştım. Geç oldu ama güç olmadı benim için ve böbrek ağrım vs. hiçbir şey kalmadı ertesi gün. Psikoloji ilaç safhasında çok önemli ve gerçekten bazı testler gerçeği yansıtmıyor. Beraber ilaç aldığım bir arkadaşımın alt ast değerleri çok iyi çıktı ama daha detaylı bir test yaptığımızda 200 alt ast seviyelerinde bir karaciğer sağlığına ulaşmıştık. Kan testine önem vermemiz gerektiğini şüphelendiğimiz şeyde de daha derin (tomografi manyetik rezonans röntgen) bir araştırma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. 

MR gibi tetkikler altta yatan sorun kan tahlili ve ultrasonda anlamlı sonuçlar bulunamayıp kötüleşen ya da iyileşmeden durumlarda tercih edilir genelde hocam. MR muazzam bir şey özellikle ilaçlı MR bir ara ALT değerin 800 AST 450 civarındaydı ve artmaya devam ediyordu değerlerim doktor şaşırdı benim MR istememe normalde hiçbir hastası böyle gelmiyormuş MR sonuçlarına bir baktım bütün damarlarım olsun, karaciğerdeki madde birikimleri olsun her şeye ulaşılabiliyor muazzam bir şey teknolojinin şu anda geldiği konum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    112

@heisenbergg

Hocanın dediği bun/kreatinin oranı da çok önemli. 10 a yaklaştıkça iyiyiz, 15 i geçmemesi de fena değil 20 ye yaklaştıkça eğer test sırasında susuz kalmadıysak sorun olabilir. 20 yi geçmesini çok istemeyiz. Sistatin c egfr , bun kreatinin oranı , kreatinin egfr aslında bunların hepsine birlikte bakılmalı. Kreatinin egfr deki değişmelerin sistatin c ve bun/ kreatinine deki değişmelerle aynı yönde ise daha iyi tetkikler yapılabilir. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    241
Unrest, 32 dakika önce yazdı:

@heisenbergg

Hocanın dediği bun/kreatinin oranı da çok önemli. 10 a yaklaştıkça iyiyiz, 15 i geçmemesi de fena değil 20 ye yaklaştıkça eğer test sırasında susuz kalmadıysak sorun olabilir. Sistatin c egfr , bun kreatinin oranı , kreatinin egfr aslında bunların hepsine birlikte bakılmalı. Kreatinin egfr deki değişmelerin sistatin c ve bun/ kreatinine deki değişmelerle aynı yönde ise daha iyi tetkikler yapılabilir. 

Kesinlikle ağızınıza sağlık 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    112

Systatin c çok pahali bir test değil ama, biraz geliştikten sonra bir kere de olsa bu testi yaptırıp normal kreatinine egfr nizle birlikte nasil sonuclar aldiginizi görmeniz iyi olur. Sonrasinda kreatin egfrniz çok yüksek çıkarsa birgün sonra systatin c testi ile bunu tekrar kontrol edebilirsiniz. Ben bu şekilde izliyorum böbrekleri. Bun kreatinine içinde şunu söyleyebilirim eğer sürekli 15-20 aralığında dolaşiyorsa bu değer, 10 a yaklaştıŕmak gerçekten sağlık açışından farklı bir level oluyor. Dolaşım sistemi, metabolik sistem vb. çok rahatlıyor. Benim normalde aritmim, çarpıntım var. bunu 18 li değerlerden 12-13lü değerlere getirdiğimde kalbimde , bütün metabolik sistemde aşırı rahatladı. Sağlığımdaki en büyük değişimlerden biri bu oranı iyileştircek şeyler yapmamla ortaya çıktı. Sanırım bunun yüksek çıkması hücrelerinde susuz kalması anlamına geliyor. Bu yüzden bütün metabolik sistem etkileniyor.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ahmedovic    0

Selamlar böbrek degerleriiyle basi biraz dertte olan biriyim. size de kullandigim

ilaclari ve kan testlerini soyleyim ona göre yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim. 

9 ay once 500 testo 400 rimo kullaniyordum bobrek degerlerim kreatinin 1,35 egfr 72ydi bu 4 ay boyunca bu sekilde gitti sonrasinda cruise yaptim bobrek degerlerim 1,3 altina dustu egfr 77 falan oldu. Cruise sonrasi 500 testo 400 bolde 300 NPP kullandim. 6. haftada kan tesi verdim kreatinin degerim 1,59 egfr degerim 60 olmustu. Biraz korktum ve ilaci kesip pct surecine basladim bu surecte preglyn klomen ve tamoksifen kullandim su an pctnin sonuna geldim.

Kan degerlerimin duzelmesini bekliyordum ancak hala yuksek seviyelerde kreatinin 1,4 egfr 69 bu sefer sistatin c degerine de baktirdim 0,83 cikti. Bu degerlerimi normale cekemiyorum. Nefroloji bolumune gittigimde 2.Derece kronik bobrek hastasi tanisi kondu ancak ben yil boyu blast cruise seklinde gittigim  icin egfr degerim surekli baskilaniyordu bu taninin bunu göz ardi edilerek konuldugunu biliyorum. Şu an İlaçlari kestim protein alimimi biraz düşürdüm su alimini arttirdim. Başka yapabilecegim çözüm önerileriniz olursa sevinirim. Tesekkurler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.039

ALINTIDIR!!!

"Diyaliz tarihi verilen, böbrek fonksiyonları %30 altına düşmüş hastanın uyguladığı böbrek fonksiyonlarını arttırmaya yardımcı kür sonrası geri dönüşü. Tam tarifi paylaşıyorum 👍🏼

● Sabah aç karnına 1'er tk kabak çekirdeği yağı ve keten tohumu yağı ile 1'er çk kişniş tohumu ve çemen otu tohumu yutulur. 30 dk kahvaltı edilmez.

● Gün içinde altınotu, kırkkilit otu, funda yaprağı ve karaçalı pulu bitkilerinin karışım halde 15 dk demleme ile hazırlanan çayı 3 fincana kadar tok karnına içilir.

● Akşam yemeğinden yarım saat önce 1 kase yoğurda birer tk yenibahar ve tıbbi zerdeçal, birer yk iğde çekirdeği tozu ve dağ sumağı katılır, yarım limon sıkılır ve yenir.

● Gece uyku öncesi 1 adet kara halile 1 bardak su ile yutulur ve uyunur.

21 gün devam edilip 1 hafta ara verilir."

Ben altınotu, kırkkilit otur, Funda yaprağı ve Isırgan otu çayını düzenli içiyorum faydasını gördüm. Idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı, kumu ve iltihabı gibi durumlara da yardımcı oluyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    112

Astragalus da bu konuda çok iyi çözümlerden biri bence böbrek sorunları olan birinin hergün 5-10 gr astragalus almasında bir yanlış yok.Eğer böbrekte sürekli sorunlar çıkıyorsa protein alımını günlük 100 gr ın üzerine çıkarmamak mantıklı olabilir. Bu şekilde de kas gelişebilir daha yavaşda olsa. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: aliturapp
      Merhaba, arkadaşlar nasılsınız?
      Perşembe günü eGRF, D, A, demir ve b12 testleri vereceğim.
      SORUM:
      Cinsellik bu kan değerlerini etkiler mi?  Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: aragornaster
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      KÜR DETAYLARIM:
      Testo enanthate 500 mg Boldenon 500 mg Küründeyim  20 hafta oldu. Kreatinin yüksek çıktı birde bu ferritin sürekli düşük bir türlü yükselmiyor tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. 3 yıldır testo sabit devam ediyordum yanına bolde ekledim olay bu. Tüm cevaplar için teşekkürler.

• Yazan: KnossosR
      8 hafta testo deca kullandım ilk 2.5 hafta anapolon kullanmıstım kickstart icin. 1.5 ay bekledim 23 gündür klomen tamoksifen kullanıyorum. 1,5 ay bekledikten sonra ovitrelle vurup 6 gün bekledikten sonra klomen tamoksifene başladım.
      Diğer değerlerim referansta ama bu değerlerim neden böyle? Çok mu kötü?
      Tüm cevaplar için teşekkürler. 

• Yazan: mamibolone
      Pct sürecindeyim yaklaşık 21 gündür.
      Sormak istediğim soru şu;
      Pct sürecinde creatin vb. Supplementlerin kullanımı nasıl olmalı ?  Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: kaaneth
      Şu an trt düzeyi ilerliyorum;
      Haftada 125 mg sustanon alıyorum. Yaklaşık 1 aydır trt gidiyorum. Su içmeme dikkat ediyorum. Sorularım:
      1 ayda bu kadar kreatinin değerimin düşüp egfrmin yükselmesi normal mi? Sanki daha iyi bir iyileşme gerekmez mi? Cevaplar için teşekkürler.
      EGFR İSE;
      12 haziran 85 20 ağustos 73 Bugünkü tahlilde ise 77

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.