Jump to content

• Duyurular

• Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

Kadirhanyuce

Testislerde küçülme sorununu aşmak için hcg kullanımı nasıl olmalı?

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Neredeyse 3 aydır kürdeyim ve kürü bitireceğim normal olarak testislerim de normal boyutuna göre ufaldı.

SORULARIM:

1. Hcg kullanımı nasıl olmalı?
  2. Kürü bitirmeden mi vurmalıyım bittikten sonra mı?

Tüm cevaplar için teşekkürler. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

heisenbergg    162

HCG, Lüteinleştireb hormon (LH) salınımı artırır ve bu şekilde testistleri uyarıp testis atrofisi yaşayan biryerlerde (testis küçülmesi) bu olayı tersine çevirir ve tekrardan testisleri yaklaşık eski boyutlarına kazandırır ama bu boyut kazandırması geçicidir. Kür içinde kullanırsan enjeksiyondan yaklaşık 1-2 hafta sonra yine küçülür çünkü HCG geçici bir çözümdür. PCT döneminde HCG kullanman şarttır öbür türlü kür içinde kullanırsanız 1-2 hafta sonra tekrar testislerin küçülür.

Kısacası cevap: Kür bittikten ilaçlar testisleri baskılamayı bıraktığı zaman kullanmalısın.

• ahahaha 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
heisenbergg, 4 saat önce yazdı:

HCG, Lüteinleştireb hormon (LH) salınımı artırır ve bu şekilde testistleri uyarıp testis atrofisi yaşayan biryerlerde (testis küçülmesi) bu olayı tersine çevirir ve tekrardan testisleri yaklaşık eski boyutlarına kazandırır ama bu boyut kazandırması geçicidir. Kür içinde kullanırsan enjeksiyondan yaklaşık 1-2 hafta sonra yine küçülür çünkü HCG geçici bir çözümdür. PCT döneminde HCG kullanman şarttır öbür türlü kür içinde kullanırsanız 1-2 hafta sonra tekrar testislerin küçülür.

Kısacası cevap: Kür bittikten ilaçlar testisleri baskılamayı bıraktığı zaman kullanmalısın.

Dostum yazdıklarının tamamı yanlış. 

1. si HCG LH salınımı arttırmaz. Hcg LH ın görevlerini yapar.  Çünkü moleküler olarak hcg LH'a çok benzerdir. 
  2. si Kür içinde HCG vücudun Lh salınımını taklit edecek düzeyde kullanılabilir. Bu bizde pek popüler olmasada yurt dışinda çok fazla uygulanıyor.
  3. sü kür icinde hcg devamlı kullanılırsa lh ne yapıyorsa hcgde onu yapacağından testisler küçülmez 
  4. sü Pct döneminde HCG kullanımı şart değildir. Bir çok başka seçenekde vardır ama hiç birşey kullanmadan bile doğal olarak hpta ekseni tekrar aktifleşebilir. 

Kesinlikle bu zamana kadar öğrendiklerini sorgulaman gerek. Bunu tartışmak için söylemiyorum ama bu bilgi düzeyinde başka şeylerde de yanılırsan sağlığına zarae verme ihtimalin artar. 

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    162

1- LH salınımı artırdığına dair makaleler:

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/764067?utm

(hCG’nin LH salınımını artırıcı etkisi, bazı tedavi protokollerinde kullanılır. Örneğin, gonadotropinlerin ovaryum follikül sayısını artırma üzerindeki etkileri incelenen bir çalışmada, hCG’nin LH salınımını artırıcı etkisi vurgulanmıştır.)

Benim LH salınımı artırmasından kastım hipofiz bezinde GnRH üzerinden ARTIRMADIĞI için salınım diyorum Allah aşkına zaten GnRH aksı üzerinden bir artışa sebep olsa “üretimi başlatır” gibi bir tabir kullanırdım ki teorik olarak “salınımı artırır” tabiri üzerinde senin anladığın anlam üzerinde kullansam bile destekleyen makaleler var yukarıda attığım gibi HPTA aksı üzerinden bir artıştan bahsetmiyor zaten makale negatif geri bildirim mekanizması sebebi ile doğal üretimi zaten geri GETİRMEZ yapısal olarak farkları zaten HCG ye eklenen beta alt birimine 24 amino asitlik ekstra dizilim benzerliğin %80’in üstüne çıkmamasını sağlar ve LH reseptörlerini uyararak. Salınım dememin birinci sebebi HCG’nin Özdeş olmamasından ötürü kimi laboratuvar testlerinde sanki “HPTA aksı üzerinden LH reseptörleri vasıtasıyla LH’a dönüştüğü gibi gözükmesindendir. Özellikle gezdiğim laboratuvarlarda en sık hatalar Türkiye’de yapılıyor LH ve hCG hormonları arasındaki 24 aminoasit bağlı farkı Özdeş saydığından.

2-Ben hiçbir zaman hCG şarttır gibisinden bir söylevde bulunmadım rica ediyorum ne okuduğuna dikkat et zaten benim söylevim Türkiye’deki laboratuvarlar nezdinde geçerlidir eğer düşündüğün anlamda kullansaydım “GnRH aksı üzerinden üretimi *destekler* gibi bir tabir kullanırdım. Ve üstelik HPTA üzerindeki negatif-geri-bildirimm mekanizmasından da yukarıda bahsettiğim gibi bahsetmezdim. 

Üstelik bilgi bakımında bakacaksak benim geçmişte de paylaştığım şeyler hali hazırda bilgimin olduğunu ispatlar :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96

Yanlış yönlendirme yapıyosun attığın makalede Lh salınımından bahsetmiyor. Hcg ve fsh in folikül gelişimini arttırdığindan bahsediyor. Burada aslında yine tam olarak benim dediğime geliyoruz. Bu konuda onca makale okudum, onca kişiyle konuştum. Hcgnin etkileri konusunda Lh salınımı arttırır diyen biri daha görmedim. Eğer bu cümlemi benim dediklerimin aynısını kastederek söylüyorsan bile Benim anlamamlamı alakalı yoksa senin Türkçenle mi sen karar ver. Lh salınımı hpta ekseninde olur. Salınımın kelime anlamı bellidir. Yukarıdaki makalede lh salınımı arttırır cümlesi geçmiyor. Hcg lh etkisi gösterir diyor hatta.  @heisenbergg

Tekrar soruyorum şimdi sen doğrusunu biliyorsun diyelim. Senin cümleni okuyan biri hcg nin ne olduğu hakkında sence yanlış bilgiye sahip olmayacak mı ? Buna hayır diyorsan diyecek bişey yok. 2. Maddeye gelirsek yazdığını bir daha oku der geçerim.

Eğer illa kullanılacaksa pct de kullanılmalı demek istediysen bile buda yanlış. 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    162

Dostum dediğimi okusaydın makale bile dediğimi destekliyor senin düşündüğün anlamda doğal döngüyü geri getirecek yani ne GnRH aksı üzerinden oluşacak bir sistem ile, ne de Hipofiz bezine doğrudan uyaracak bir sistem ile “üretime yeniden başlanır” gibi bir tabir kullanırdım…

Salınım dediğimiz husus Türkiye’deki laboratuvarlardaki yanılgıdır genel olarak devlet hastaneleri zaten hCG’nin 24 aminoasitim zincirini LH ile özdeş sanarak LH hormonu artmış yani dolaylı olarak “salgılatmış” gibi gözüktüğü için ve arkadaş Türkiye’de olduğu için öyle bir tabir kullandım.

ve ayıyetten dediklerimin hangisi bilim ile çelişiyor rica ediyorum bildiğim yanlışı bana bildir ki ben de öğreneyim:) ama sanmıyorum ki dediğim herhangi bir şey yanlış 

Zaten meslek gereği biz de laboratuvarda kimyasal yapısı ve teorik olarak uygulama derslerini alıyoruz dostum bunu bilmesem zaten okuduğuma değmezdi 😂

Yukarıda yazdığım paragraflarda ya senin benim salınımdan maksadımı yanlış anladığınız, ya da benim kendimi açıkça anlatamadığımı söyledim ki tekrar okursan aşikar:)

Üstteki mesajımı okursan zaten aslında senin yanlış anladığını göreceksin kür esnasında kullanımda 1-2 haftalık olarak ortalama eski boyutlarına döner dedim testislerin 24-36 saatlik yarıömrü sebebi ile ki bu da ek 24 aminoasitlik bağı sebebi ile oluyor…

PCT döneminde ŞARTTIR dememin sebebi daha hızlı bir dönüş sağlaması içindi testis boyutlarının çünkü kür içinde kullanıldığında yalnızca geçici bir çözüm olacağından arkadaşta kalıcı bir çözüm istiyor zaten kürü bitireceğim dediği için. Üstelik, burada dediğim yanlış anlaşılmasın hCG ŞART değil PCT için SERM türevi ilaçlar da aynı şekilde kullanılabilir ama hCG kadar fiziksel (yani testiküler atrofiyi önemle olarak) etkilerini hızlı göstermezler.

Lh salınımı GnRH aksı tarafından düzenlenir dostum HPTA aksı bu sürecin bir parçasıdır sadece. Hiptolamus GnRH salgılatır ve hipofiz bezi GnRH aksı sayesinde LH Hormonu salgılatır yani salgılanmasını başlatan şey GnRH aksıdır. GnRH aksı doğrudan LH salınımını tetikleyen bir mekanizmaya sahiptir. HPTA aslında üst kavram gibi düşünülebilir alt başlıklar arasında HPTA aksında LH üretimi GNRH’dir zaten GnRH’nin açılımı Gonadotropin Releasing Hormone’dir. 

kaynak: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10848876/?ut

Ben Türkiye’de bir forumda yazıyorum ve Türkiye laboratuvarlarında test olacak çoğu kişi sonrasında LH hormonunda artış görecek bu problemi ortadan kaldırmak için “salınım” gibi bir tabir kullanarak kafada oluşacak sorunları engellemek için söyledim:) neyse konusunu açtığın için de sağ ol özel hastanede tahlil yaptıracak insanlar için de yardımcı olacak kaynak oldu:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96

Hocam tatlıya bağlayalım ozaman. Eğer bu konularla alakalı bi bölümde okuyorsanız sizden öğreneceğimiz şeyler olmalı ama yukardaki tabir yanlış anlaşılmada olsa maalesef yanlış. Ve yine hcgnin sürekli kullanımı ile alakalı bilgileriniz tamamen doğru değil. Bu konuda da yurt dışı literatürü ve uygulamaları araştımanızı tavsiye ederim. Haftalık 750-1250 iu uygulayan çok fazla insan var.

Genelde 2 günde bir dozlara bölerek uyguluyolar. Hcgnin kür içinde yada trt içinde kullanımının daha fazla gündeme gelmesi bence iyi olur çünkü lh'ın bilişsel işlev üzerinde de etkileri var gibi görünüyor. Sürekli kapalı lh ve fsh bilişsel etkileriylede kötü yani. Fsh a birşey yapamıyoruz çok pahalı ama hcg kullanımı konusunda daha fazla bilinçlenmemiz bence elzem. Yanlışsada doğruysada araştırmaya değer bir konu. 

heisenbergg, 11 dakika önce yazdı:

Lh salınımı GnRH aksı tarafından düzenlenir dostum HPTA aksı bu sürecin bir parçasıdır sadece. Hiptolamus GnRH salgılatır ve hipofiz bezi GnRH aksı sayesinde LH Hormonu salgılatır yani salgılanmasını başlatan şey GnRH aksıdır. GnRH aksı doğrudan LH salınımını tetikleyen bir mekanizmaya sahiptir. HPTA aslında üst kavram gibi düşünülebilir alt başlıklar arasında HPTA aksında LH üretimi GNRH’dir zaten GnRH’nin açılımı Gonadotropin Releasing Hormone’dir. 

kaynak: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10848876/?utm

Senin kadar iyi olmasada biliyorum. Lh in hipofiz den salınmasından dolayı hpta eksenini kullandım.  Oradaki P hipofiz oluyor sonuçta.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    162

Zaten kesinlikle güncel olarak yaptığım araştırmalar nöroprotektif yönü ile alakalı mesela nörojenesis gibi beyin hücrelerinin yenilenmesine dair katkıda bulunabileceği ile ilgili yazılar literatürde mevcut. 

Kreatin gibi nöroproktektif etkiler de sağlar ayrıca Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkları önlenebileceği düşünülüyor ama ne yazıkki araştırmalar sınırlı ama bilinen şu ki beyin hücrelerinde anti-inflamatuar etkiye sebep olabileceği yönü. Bu da beyin travması sonucu hücre ölümünü azaltabilir

Depresyon ve Anksiyeteye iyi gelebileceğine dair araştırmalar az olsa da bir kaç tane var

Ve nörotransmistler ile ilgili olarak Glutamat, GABA, serotonin ve dopamin gibi hormonları dolaylı testosteron artışı ile regüle edebilir.

Limbik sistem ve prefrontal korteks üzerinde de (duygusal ve bilişsek işlevlerin gerçekleştiği beyin bölgeleri) Nörotransmiter etkileşimi destekleyici etkisi vardır 

bu etkiler hem dolaylı hem de direkt etkilerdir çoğu testosteron üretimini desteklemesi ile yani dolaylı yoldan ama literatür henüz taze ve genel olarak LH ve FSH gibi hormonların beyin üzerindeki etkisi biraz sönük kalıyor testosteron gibi bilinen hormonlara nazaran.

Evet kesinlikle aslında HPTA dediğim gibi bir üstbaşlık gibi ama biraz ilginç bir mekanizması var Hipotalamus GnRH salgılatıyor sonra GnRH Lh salgılatıyor HPtA aksı üzerinde gerçekten insan biyolojisi ve kimyası çok ilginç

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
heisenbergg, 6 dakika önce yazdı:

Zaten kesinlikle güncel olarak yaptığım araştırmalar nöroprotektif yönü ile alakalı mesela nörojenesis gibi beyin hücrelerinin yenilenmesine dair katkıda bulunabileceği ile ilgili yazılar literatürde mevcut. 

Kreatin gibi nöroproktektif etkiler de sağlar ayrıca Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkları önlenebileceği düşünülüyor ama ne yazıkki araştırmalar sınırlı ama bilinen şu ki beyin hücrelerinde anti-inflamatuar etkiye sebep olabileceği yönü. Bu da beyin travması sonucu hücre ölümünü azaltabilir

Depresyon ve Anksiyeteye iyi gelebileceğine dair araştırmalar az olsa da bir kaç tane var

Ve nörotransmistler ile ilgili olarak Glutamat, GABA, serotonin ve dopamin gibi hormonları dolaylı testosteron artışı ile regüle edebilir.

Limbik sistem ve prefrontal korteks üzerinde de (duygusal ve bilişsek işlevlerin gerçekleştiği beyin bölgeleri) Nörotransmiter etkileşimi destekleyici etkisi vardır 

bu etkiler hem dolaylı hem de direkt etkilerdir çoğu testosteron üretimini desteklemesi ile yani dolaylı yoldan ama literatür henüz taze ve genel olarak LH ve FSH gibi hormonların beyin üzerindeki etkisi biraz sönük kalıyor testosteron gibi bilinen hormonlara nazaran.

Anekdotlarda öyle değil. Ve zaten bilim vücut gelistirme dünyasını hezaman biraz geriden takip edicek bu kaçınılmaz. Ama benim okuduğum kadarıyla da lh ın beyin için her ihtimalde gerekli olduğunu düşünüyorum. Hatta steroid kullanan çoğu kişinin bahsettiği bilişsel.gerilemenin(beynim eskisi gibi çalışmıyor aptallaştım vb) lhla ve fsh la ilgili olabileceğini düşünüyorum.Söylediğin olumlu etkilerin tamamı büyük anekdotal yorumlarla destekleniyor. 

tarihinde Unrest tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    162
Unrest, 8 dakika önce yazdı:

Anekdotlarda öyle değil. Ve zaten bilim vücut gelistirme dünyasını hezaman biraz geriden takip edicek bu kaçınılmaz. Ama benim okuduğum kadarıyla da lh ın beyin için her ihtimalde gerekli olduğunu düşünüyorum. Hatta steroid kullanan çoğu kişinin bahsettiği bilişsel.gerilemenin(beynim eskisi gibi çalışmıyor aptallaştım vb) lhla ve fsh la ilgili olabileceğini düşünüyorum.Söylediğin olumlu etkilerin tamamı büyük anekdotal yorumlarla destekleniyor. 

Kesinlikle aslında vücuttaki her hormon her bölgeye gerekli ya da gereksi olarak etki eder çünkü vücut hayatta kalma mekanizmasında olduğu için fazlalığı çöpe atmaya yani homeöstaziyi sağlamaya çalışır . Kesinlikle dediklerim daha tamamen ispatlanmış değil zaten LH hormonu bizim testosteron ya da östrojen gibi ışıkların üstünde olduğu hormonlar olmadığı için literatür ardında yavaş yavaş büyüyor ve ne yazıkki Türkiye bu ilerlemeyi uzun süre sonra okumaya başlayacak… 

Bilişsel gerileme gerçekten beni en başta çok etkilemişti nörolojik olarak testosteron GABA, Glutamat, dopamin ve serotonin reseptörlerine pozitif etki yapıyorken mesela testosteron gibi aynı androst karbon temeline sahip olan boldenon nörotoksikiteye sebep oluyor ama çıkamıyorsun işin içinden binlerce değişken oluyor hatta bu iki hormona eklenen bir çift bağ bile karakteristik olarak steroidler öyle bir değiştiriyor ki mesela boldenonun 1. Ve 2. Karbon zinciri arasındaki alfa1 bağı aromatizasyon konusunda diğer DHT türevi ilaçlar gibi aksiyon almasını bile sağlayabiliyor altı üstü bir alfa1 bağı yani 😂

Ama en iyi tarafı ne biliyor musun tıpkı sonu olmayan bir bilmeceye benzemesi hahaha hiçbir zaman hepsinin nedenini bilemeyecek olmamız ve araştırmamız birazcık ironik ama insan zevk alıyor öğrendikçe:)

Sohbet için çok sağ ol literatüre ve entelektüel arka plana sahip biri ile sohbet etmek beni mutlu etti birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var sağlıcakla kal 👑

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5

Konuyu okumak baya keyifliydi teşekkürler @heisenbergg ve @Unrest . Benim bir sorum daha var bu konuyla ilgili. Mevcut kürüm bitince TRT dozda kendi döngümü açmadan hayatıma devam edeceğim. Sorum;

Testislerimin küçülmesi görsellikten başka bir negatif etki doğurur mu?

Benimde ovitrelle kullanmam gerekir mi?

Kullanmam gerekiyor ise uygulamada bir farklılık var mı?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
KA21, 28 dakika önce yazdı:

Konuyu okumak baya keyifliydi teşekkürler @heisenbergg ve @Unrest . Benim bir sorum daha var bu konuyla ilgili. Mevcut kürüm bitince TRT dozda kendi döngümü açmadan hayatıma devam edeceğim. Sorum;

Testislerimin küçülmesi görsellikten başka bir negatif etki doğurur mu?

Benimde ovitrelle kullanmam gerekir mi?

Kullanmam gerekiyor ise uygulamada bir farklılık var mı?

Pctnin hpta ekseninin kalıcı olarak kapanmasından korkulduğu için geliştiğine inanıyorum.Dünyada benim okuduğum hptanın kalıcı olarak kapanması gibi bir durum yok(bir anekdot duymadım). Yani Burda kısırlık ihtimali testislerin uzun süre üretim yapmayıp zarar görmesinden ileri geliyor. Hcgyi en azından arada bir de olsa eklemek istersin bence bu yüzden.  Çünkü hcg erkeklerde tek başına sperm üretimini tetikliyor(anekdotal yorumlardan)

Kısırlık dışındaki varsayımsal diğer negatif etkiler zaten yukarda yazıldı. Büyük ihtimal kısırda olmaz hcg çalıştirmayan biri ama bu konuda net bir artıdır hcg. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5

Yani ben zaten kısır olmak istiyorum :) Allah bağışlarsa 2 çocuğum var ve daha fazla çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ancak ereksıyon veya boşalma gibi sorunları tetikler mi kullanmamak ? Birde arada birden kastınız ayda bir gibi mi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
KA21, 12 dakika önce yazdı:

Yani ben zaten kısır olmak istiyorum :) Allah bağışlarsa 2 çocuğum var ve daha fazla çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ancak ereksıyon veya boşalma gibi sorunları tetikler mi kullanmamak ? Birde arada birden kastınız ayda bir gibi mi ?

Valla hocam ben teorik olarak çok okuyorum ama bende henüz 2 bucuk aydır TRT deyim. Bu konularda net bilgim yok, hcg olmadan kullanan bir çok insan var sorun olmamasi gerek. Ama hcg testiküler aromatizasyonu arttırarak penis hassasiyetini arttırıyor gibi duruyor. Buda cinsel ilişkide daha iyi bir hissiyat anlamına geliyor. Kısırlık konusunda vazektomi dışında net bir çözüm yok 😅. Bazen en mantıklı yol.gibi geliyor her ihtimale karşı bir miktar sperm dondurduktan sonra.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    643
KA21, 27 dakika önce yazdı:

niye kullanmak istemiyorsunuz onu anlamadım enjeksiyondan ötürü mü ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Melihcan07    1
Unrest, 8 dakika önce yazdı:

Valla hocam ben teorik olarak çok okuyorum ama bende henüz 2 bucuk aydır TRT deyim. Bu konularda net bilgim yok, hcg olmadan kullanan bir çok insan var sorun olmamasi gerek. Ama hcg testiküler aromatizasyonu arttırarak penis hassasiyetini arttırıyor gibi duruyor. Buda cinsel ilişkide daha iyi bir hissiyat anlamına geliyor. Kısırlık konusunda vazektomi dışında net bir çözüm yok 😅. Bazen en mantıklı yol.gibi geliyor her ihtimale karşı bir miktar sperm dondurduktan sonra.

Bende bir buçuk aydır trt gidiyorum trtden önce bi kürden çıktım testis atrofisini önlemek için proviron kullanılırmı hafiften ağrı oluyo özellikle böyle testisle ilgili konuları okuyunca 😁

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
KA21    5
ardas, 16 dakika önce yazdı:

niye kullanmak istemiyorsunuz onu anlamadım enjeksiyondan ötürü mü ?

Yok kullanmak istemiyor değilim. Kullanmaz isem artısı veya ekisi nedir diye sormak istedim. Sonuç olarak çocuk sahibi olmak gibi bir derdim yok. Yani kendi döngümü açmak gibi bir niyetimde yok. Benim yaşımda TRT dozda kalmak en sağlıklısı zaten. Sadece testisler küçülürse bana negatif olarak ne getireceğini bilmiyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
Melihcan07, 14 dakika önce yazdı:

Bende bir buçuk aydır trt gidiyorum trtden önce bi kürden çıktım testis atrofisini önlemek için proviron kullanılırmı hafiften ağrı oluyo özellikle böyle testisle ilgili konuları okuyunca 😁

Provironun libidoyu ve enerjiyi arttırdığını biliyorum ama testis ağrısına tek başına nasıl bir etkisi olacak emin değilim. E2 ile ilgili mekanizmalarla , belki ? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    643
Melihcan07, 9 saat önce yazdı:

kullanılmaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
v1olet    1
Unrest, 22 saat önce yazdı:

Dostum yazdıklarının tamamı yanlış. 

1. si HCG LH salınımı arttırmaz. Hcg LH ın görevlerini yapar.  Çünkü moleküler olarak hcg LH'a çok benzerdir. 
  2. si Kür içinde HCG vücudun Lh salınımını taklit edecek düzeyde kullanılabilir. Bu bizde pek popüler olmasada yurt dışinda çok fazla uygulanıyor.
  3. sü kür icinde hcg devamlı kullanılırsa lh ne yapıyorsa hcgde onu yapacağından testisler küçülmez 
  4. sü Pct döneminde HCG kullanımı şart değildir. Bir çok başka seçenekde vardır ama hiç birşey kullanmadan bile doğal olarak hpta ekseni tekrar aktifleşebilir. 

Kesinlikle bu zamana kadar öğrendiklerini sorgulaman gerek. Bunu tartışmak için söylemiyorum ama bu bilgi düzeyinde başka şeylerde de yanılırsan sağlığına zarae verme ihtimalin artar. 

Peki kür yapmadan HCG kullansak testisler büyür mü?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    643
v1olet, 27 dakika önce yazdı:

saldığın zaman geri normal boyutuna döner.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Unrest    96
v1olet, 18 dakika önce yazdı:

Daha önce kür yapmamış biri olarak mı soruyosun? Yani bu durumda testislerin zaten normal boyutunda olmalı. Ama yüksek dozlarda testisler bir miktar daha büyüyebilir belki(ama farkedebilecek düzeydemi emin değilim). Buna aslında hcg monoterapisi de deniyor. Çok nadiren bazı kişiler sadece hcg ile testosteronu arttırma yoluna gidiyor. Bunun avantajı doğal üretim mekanizması ile total testo seviyeleri 1000 leri bulabiliyor ama çok yüksek aromatize etme riski var. Doğurganlıkla ilgili sorunlar yoksa mantıklı değil bence. 

Eğer yaptıktan sonra ise zaten bu amaçla kullanılıyor. Yani evet testisler normal fonksiyonuna geri döner. İki şekilde de kullanılabilir. TRT veya kür içindeyken testislerde üretimi devam ettirmek. Yada ara verdiğinde . İkisininde farklı avantajları dezavantajları var. Bunları tartıp karar vermek gerekiyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: RustyCrovbar
      Arkadaşlar iyi günler,
      Bundan yaklaşık 1 ay önce eczaneden gonapeptyl almıştım fakat bugün tekrar gittiğimde reçeteli olduğunu öğrendim.
      Bu ilacın reçetesiz bir alternatifi var mıdır yada ne yapmam lazım ?
      Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: mnsr
      Ben yaklaşık 20 haftalık bir blastı geride bırakarak ilacı kestim. Yarışma süreci olduğundan dolayı ilaçlar biraz yoğun idi aşağıya miktarları yazıyorum. 
      KÜR DETAYLARIM:
      Test prop 500 Mast prop 500 Tren ace 225 Wins 50 Şeklinde kullandım. Ekim ilk haftası ilaçlar bitti ve 2 hafta sonra pct başlayıp bi kutu ovitrelle yani 6500IU bi de elimde kalmış olan Pregnyl vardı 5000IU bu ikisini 3 e bölerek gün aşırı kullandım. Bu sırada klomen (ilk 7 gün 100 sonra 50 sabit) ve tamoxifene (20 ve son 7 gündür 10) başladım.
      Yani totalde 40 gündür pctdeyim diyebilirim. Klomene hala devam ediyorum bugün test verdim ama istediğim gibi yükselmedi. 

Daha öncesinde bir ürolog aracılığı ile pct yapmıştım ve açıkçası çok daha etkiliydi. O farklı olarak HCG yerine Gonal-F kullandırtmıştı ve klomeni de uzunca bi süre kullandırtmıştı yaklaşık 2.5 ay kadar. Aynı şeyi yapmalı mıyım? Çünkü lh fsh istediğim kadar artmamış ve total testo da artmamış neredeyse ama ürolog ile yaptığım zamanda total testo üst sınıra çok yaklaşmıştı. 
      Çok hakim olduğum bi konu değil, hatalar da yapmış olabilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    • Yazan: Wgestelx
      Abilerim  ben normalde pct için ovitrelle almıştım eczaneden, testisleri toparladığı ve uzun kürlerde kullanılması gerektiğini söylemişlerdi, eğer ileriki haftalarda kür içinde testislerle ilgili bir problemle karşılaşırsam bunu kür içinde de ufak dozda kullanabilir miyim özellikle kürün sonuna doğru 15'nci  haftalarda.
      Böyle bir kullanımı var mı?
      Şimdiden Teşekkürler. 
    • Yazan: Anubis666
      Kürüm bitti fakat pregnyl kullanımını unuttum uzun zamandır kür yapmadığım için yardımcı olur musunuz?
      klomen nolvadex pregnyl  Olarak pct mi yapacağım?
      Bazı arkadaşlar ovitrelleyi de öneriyor siz ne düşünüyorsunuz?
    • Yazan: KingoDisco
      Arkadaşlar choriomona doğum kontrol testi yapmak için çözeltiyle tozu karıştırdım.
      Sonra teste döktüm ama sonuç çıkmıyor bir türlü sizce neden olabilir?

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.