Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Ahmetyldz

Sakatat

Önerilen İletiler

Ahmetyldz    18

Merhaba arkadaşlar. Malum tavuk fiyatları belli. Tavuk ciğeri dana böbrek gibi sakatatlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Aminoasit skorunu ve protein sindirilebilirliğini çok araştırdım ancak bulamıyorum. Bu konuda bildiklerinizi ve konuyla ilgili video link kaynak vs paylaşır mısınız  

tarihinde Ahmetyldz tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Emrah    1.426

Sana geçen de yazdım aminoasit profili ve sindirilmesi yedigin kıyma bonfile ile aynı oranda.Aynı hayvandan çıkan şey sonuçta dimi yani vücut bunu seçecek değil ya bu ciğer bu bomfile diye mantıklı mı sence? :) @metinav da bu konuda güzel bi yorum yapacaktır 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lynx    160
Ahmetyldz, 37 dakika önce yazdı:

Merhaba arkadaşlar. Malum tavuk fiyatları belli. Tavuk ciğeri dana böbrek gibi sakatatlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Aminoasit skorunu ve protein sindirilebilirliğini çok araştırdım ancak bulamıyorum. Bu konuda bildiklerinizi ve konuyla ilgili video link kaynak vs paylaşır mısınız  

Ya simdi bise diyicemde bu videodaki ustat gereken cevabi vermis 

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
nano3570    118
Lynx, 13 dakika önce yazdı:

Ya simdi bise diyicemde bu videodaki ustat gereken cevabi vermis 

 

Türkiye'den neden Mr. Olympia çıkamayacağının cevabını vermiş üstat.

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ahmetyldz    18
Emrahtkty, 8 saat önce yazdı:

Sana geçen de yazdım aminoasit profili ve sindirilmesi yedigin kıyma bonfile ile aynı oranda.Aynı hayvandan çıkan şey sonuçta dimi yani vücut bunu seçecek değil ya bu ciğer bu bomfile diye mantıklı mı sence? :) @metinav da bu konuda güzel bi yorum yapacaktır 

Dostum evet ama sağlam kaynak arıyorum içime sindiremedim açıkcası yani bu konuda yeri gelince bende sağlam şekilde yorum yapabiliyim yani sonuçta hayvandan çıkıyo gibi bi cümleyle varsayımda bulunmak istemem aklıma geldikçe yabancı kaynaklardan dahi araştırma yaptım genel olarak hayattaki yapım böyle birşeyin illaki bilimsel açıklamasını dayanağını bilmem gerekiyor yoksa kafama takılır

Lynx, 8 saat önce yazdı:

Ya simdi bise diyicemde bu videodaki ustat gereken cevabi vermis 

 

Maalesef durumlar kötü ama diyicek bişey yok dostum ne desek boş. Elim bonfileye gidiyo ama ciğeri görünce 3 katı fiyat farkını görünce üzülerek ciğeri alıyorum bu yüzden zaten bu kadar sorma sebebim yani gidip yediğimiz şeyden yarar göremezsek bi tarafımızı yırtarak yaptığımız spora yazık olur parayı da geçtim artık 

  • Beğen 1
  • Şaşkın 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.091

Ben her gün içinde en az 1 öğünümde dana yüreği yiyorum. Hem lezzetli hem yağsız hemde ucuz :) 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emrah    1.426

Modern beslenmeye organ etlerinin yeniden dahil edilmesi önerisinin nedeni, çoğu insanın eksikliğini yaşadığı temel besinlerle dolu olmalarıdır. Organ etleri, vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok besin ögesini içerir ve özellikle biyoyararlılığı çok yüksek olan çinko, selenyum, magnezyum ve demir gibi mineraller ile A, D, E ve B12 ve folat dahil olmak üzere B vitamini formlarına sahiptir.

Ayrıca sakatat etleri mükemmel protein kaynaklarıdır. Bildiğiniz üzere hayvansal protein kaynakları, vücudumuzun etkili bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu dokuz temel amino asidi sağlar.

Organ etlerinin sağlayacağı besin ögeleri bunlarla da sınırlı değildir. Örneğin CoQ10, birçok hayvanın yüreğinden bol miktarda sağlanabilir. Bu enzim, oksidatif stresin önlenmesine yardımcı olabilir.
 

 

Kendimde bir süredir yürek tüketiyorum çok da iyi geldiğini düşünüyorum vücuduma hormonlu tavuk yemektense :) 

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ahmetyldz    18

Hormonlu tavuğa katılıyorum. Ama vücudu belli düzeye gelmiş biçok kişi var bunlar neden tüketmiyor acaba tabi olay maddiyat ama aynı ayakkabının daha ucuzu varsa onu almak paran olsa da mantıklıdır 🤔

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emrah    1.426
Ahmetyldz, 4 dakika önce yazdı:

Hormonlu tavuğa katılıyorum. Ama vücudu belli düzeye gelmiş biçok kişi var bunlar neden tüketmiyor acaba tabi olay maddiyat ama aynı ayakkabının daha ucuzu varsa onu almak paran olsa da mantıklıdır 🤔

Kardeşim sosyal medyadaki arkadaşlardan merak ediyorsan onlar zaten çok güzel para kazanıyor ama söyle düşün çoğu da hep tavuk yiyor her öğününde 50-100 K takipcili hesaplar Furkan er dediğimiz vücutcu bile 6 öğünün 4 tanesini tavukla geçiriyor ve durumlarıda öyle kötü değil marka sponsor vesaire  sürekli kırmızı et yiyen sayısı bir elin parmağını geçmez :) 

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.854
Ahmetyldz, Bir saat önce yazdı:

Dostum evet ama sağlam kaynak arıyorum içime sindiremedim açıkcası yani bu konuda yeri gelince bende sağlam şekilde yorum yapabiliyim yani sonuçta hayvandan çıkıyo gibi bi cümleyle varsayımda bulunmak istemem aklıma geldikçe yabancı kaynaklardan dahi araştırma yaptım genel olarak hayattaki yapım böyle birşeyin illaki bilimsel açıklamasını dayanağını bilmem gerekiyor yoksa kafama takılır

Kardeşim o zaman bastıracan parayı senin aklındaki takıntıları ortadan kaldıracak araştırmaları yapan arkadaşlara vericen.Burası bilgi yarışması ortamı değil, herkes tecrübelerini aktarıyor yada iyi niyetle olabilirliği üzerinden yorumluyor.İnsan eğer böyle bir yapıya sahipse kendi söküğünü kendi dikmeli; sonuçta herkesin işi gücü var, oturup senin kafandaki teferruat kabilinden soruları cevaplamak için neden araştırsın ?

Biraz okusan araştırsan kas hücrelerinin yapısına dair bilgi edinsen.Protein ve yağların nasıl yıkıldığını nasıl bağlar oluşturduğunu ve sonrasında nasıl bir araya gelip hücreleri organları teşekkül ettirdiklerini kavrarsın.Bu bağların neyle nasıl hangi ortamda ayrıştırılabildiğini de kolayca farkedersin.Herşeyden önce mide asitine göre gıdaları sınıflandırmalısın.

İnternette hangi etlerin sindirimi kolaydır diye aratabilirdin.Sindirim ağızda ve midede başlıyor, bağırsaklarda sürüyor, karaciğerde sonlanıyor.Mide asiti yetersiz bir insan sığır etini gerektiği oranda ve verimde ayrıştıramaz.Dolayısıyla bağırsaklara giden mayi-çorba orada ince bir elekten ve mayalanmadan geçtikten sonra çok az bir bölümü emilebilir.Etlerin yapısındaki proteinleri asıl parçalayan şey bağırsaktaki bakterilerdir.Dolayısıyla amino asit profiline kadar çözünen maddeler emilir gerisi çöpe gider.İşte bu nedenle genelde gastronomide sert etlerin marine edilmesi işlemi uygulanır.Yoksa vucudun sindirim sistemi için etler sütler peynirler diye bir kavram yok.Proteinler-yağlar-karbonhidratlar ve onları oluşturan yapıtaşları var.Min. seviyede ayrışan parçalanan gıdalar, bağırsak içindeki membran-filtre tarafından emilerek kana geçiyor.Bunun için kontaminasyon riski en fazla bağırsak-kan bariyerinde söz konusu olduğundan, akyuvarlar ve çeşitli bağışıklık işaretçisi seyyar hücreler-yapılar o bölgelerde yoğunluktadır.

Tüm bilgiyi bir yerde bir adreste bulamasan da çeşitli yönleriyle araştırıp kendi kafanda birleştirebilirsin.Kaynak olarak pubmede bak illa ki bulursun bir şeyler.

  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×