Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Memotellica

Glisemiks indeks çok önemli mi ?

Önerilen İletiler

Memotellica    15

İyi akşamlar iyi forumlar öncelikle;

Bazı yerlerde görüyorum ki diyet dönemi antreman öncesi tüketilen karbonhidratların yüksek gi olması taraftarı bazı kişiler var,görüşleri de şu şekilde kana hızlı karışan karbonhidrat antremanda kullanılır ve işi biter,düşük gi ise gün içinde sindirilmesi uzun sürdüğü için enerji olarak antremanda kullanılmaz ve yağ yakımını yavaşlatır gibi bir düşünceleri var,düşük gi insülini peek yaptırmayacağı için (insülin ne kadar yüksek yağ depolama o kadar fazla olduğunu düşünerek) diyet dönemi daha çok işimize gelmez mi ? Görüşlerinizi merak ediyorum saygıdeğer hocalarım....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


metinav    4.609
Memotellica, 12 saat önce yazdı:

İyi akşamlar iyi forumlar öncelikle;

Bazı yerlerde görüyorum ki diyet dönemi antreman öncesi tüketilen karbonhidratların yüksek gi olması taraftarı bazı kişiler var,görüşleri de şu şekilde kana hızlı karışan karbonhidrat antremanda kullanılır ve işi biter,düşük gi ise gün içinde sindirilmesi uzun sürdüğü için enerji olarak antremanda kullanılmaz ve yağ yakımını yavaşlatır gibi bir düşünceleri var,düşük gi insülini peek yaptırmayacağı için (insülin ne kadar yüksek yağ depolama o kadar fazla olduğunu düşünerek) diyet dönemi daha çok işimize gelmez mi ? Görüşlerinizi merak ediyorum saygıdeğer hocalarım....

Bunun cevabı, kişiden kişiye metabolizmaya göre ve yaşam stiline göre değişir olacaktır.

Bir defa sindirim işlemi yapılıyorken antrenmandan verim alınamaz.Sindirimi uzun süren ne olursa olsun her çeşit gıda aynı neticeyi doğurur.İnsülin salgısı eğer düzgün çalışıyorsa ve alınan kalori fazlalığı yoksa yağ depolanmasına sebep olmaz.Fazla kaloriyi kullanmıyorsan, ilk önce kaslarda glikojen depolarını doldurur.Ne kadar az kasın varsa o kadar az kas glikojen depon vardır...Daha sonra karaciğere ve yine fazlalık kalıyorsa bu seferde göbek basen gibi bölgerelere depolanmasına neden olur.

İnsülin fazlalığı veya ani yükselip alçalması bu sıralamayı ve akışı bozan bir faktördür.Ayrıca bazı gıdaların direkt yağa çevrilmesi söz konusu.Mesela fruktoz gibi...

Antrenman öncesi depolar doluyken tekrar karbonhidrat almak bence mantıksız.Glikojen depoları öyle hızlı boşalan ve bitip tükenen bir şey değil.Ayrıca kas liflerine göre harcanan enerjinin çeşiti ve miktarı değişiyor.Tip1 tip 2 farklı düzeylerde ve farklı tüketimlere sahip kaslar.Kişiye özel miktarları değişiyor.Öyle insan var uzun etkili kısa tepkili kas oranı fazla bu adam glikojeni tüketemez belki günlerce aç dursa çalışabilir.Bazı insanda hızlı etkili ve tepkili kasları fazla ve glikojeni patlayıcı kuvvet antrenmanlarıyla harcayabiliyor kısa zamanda...Genelleme yapmak çok zor.

Yine vucudu yağlı deposu fazla geniş insanların, antrenmanda kan şekerleri düşük dahi olsa yani aç olsalar bile glukagon ve kortizol sebebiyle depo yağları çözdürülür ve karaciğerde glikojene dönüştürülüp enerji ihtiyacı olan kaslara gönderilir.Vucudun ayakta kalması her koşulda mümkün.Kuru zayıf ve yağı düşük insanların karbonhidrat alımlarını devamlı gözlemlemeleri gerekli.Çünkü aç kalırsa depo yağı az olduğundan yıkım artar ve koruyamaz.

Kendinizi gözlemleyin deneme yanılmayla vucudunuzun davranışını tanımaya çalışın, ona göre bir stil ve tarz belirleyin, en doğrusu bu.

Ben genelde öğlen 11-12 de yediğim yemekle akşam 7-8 gibi spora gidiyorum .Antrenman öncesinde pre-workout veya efedrin kafein gibi bir şey içiyorum.2-3 saatten önce de çıkamıyorum.Hiç açlık yorgunluk hissetmiyorum.Çünkü vucutta yağ var ve bazı maddeler yağın çözünmesi ve tekrar kullanılabilir enerjiye çevrilmesini kolaylaştırdıkları için kan şekeri saatlerce yüksek kalıyor ve açlık oluşmuyor.Eğer antrenman öncesi gıda almış olsam bu sefer sindirim bitmemiş ve kan gövdenin ortasında toplanmış olacak.Ayrıca insülin kandaki şekeri hızla bir yerlere atmaya çalışacak.Depolar dolu olduğu ortadayken bunu yaparsam, daha fazla yağlanma olarak geri döner.Kısa ve öz herkez kendi vucut sistemine göre çalışmalı beslenmeli...

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
weldan    157

Kendimden örnek verecek olursam daha önce çok farklı şeyleri kendi üzerinde denemiş biri olarak benim vücudumun kesinlikle antreman öncesinde beslenmesi lazım. 1.5 ya da 2 saat öncede karb ağırlıklı bir öğün yemem gerekiyor. Yoksa antreman çıkmıyor :D. Karb derken de kesinlikle pirinç olmasına özen gösteriyorum. Bi nevi pre workout gibi kullanıyorum. Çünkü hiçbir supplement-kafein-efedrin-clen tarzı ilaç bana pirincin verdiği etkiyi vermiyor. Salondan sonra zaten yağlı sayılabilecek bir yapım olduğu için hemen protein vs tarzı birşeyler almıyorum. Eve gitmem nerden baksan 1 saati buluyor. Eve gidince spor sonraki öğünümü önce karb, o bittikten sonra protein ve daha sonra yeşil salatayı yiyorum. Beraber yemiyorum. Buraya dikkat edin. Önce birini bitiriyorum. Sonra diğerine geçiyorum ve sırayla bu devam ediyor. Bu şekilde beslenmenin daha uzun süre tok tuttuğunu fark ettim. Bu herkes için geçerli midir ? Açıkçası bilemiyorum. Arda ve Metin abinin burada anlatmaya çalıştığı şey bu. Beslenme kişiden kişiye göre o kadar göreceli bir durum ki ancak kendin deneye deneye bulabilirsin. Yukarıda yazdığım gibi antreman öncesi pirinç haricinde hangi karb kaynağı yediysem o etkiyi alamıyorum. Sen de bunları deneyerek bulabilirsin. Genel-geçer kurallar elbette var. Yine de beslenmeyi kendin deneyerek bulman lazım..

  • Beğen 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×