Jump to content
  • Duyurular

  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Yigit3541

Metformin ve vücut geliştirme

Önerilen İletiler

Yigit3541    124



Metformin son senelerde üzerinde en çok araştırma yapılan ilaçlardan biridir.

Asıl amacı tip-2 diyabette kullanılır, diyabet şüphesi, diyabet öncesi, diğer ilaçlara başlanmadan veya birlikte kullanılan bir ilaçtır.

Tabiki vücut geliştirme amacının dışında olsada yıllardır kullanıldığı bilinmektedir

Vücut geliştirmede kullanılma nedeni insülin hassasiyetini arttırmasıdır.(İnsülin direncini azaltmak için de kullanılır)

İnsülin, glikoz ve amino asitleri kas hücrelerine taşır.(diğer birsürü etkisi ile birlikte)
Diğer birçok görevi vardır Tabiki ama burada vücut geliştirme ilgili etkisini duymak istiyoruz.

İnsülin hassasiyetinin yüksek olması hücrelerin insülin geçirgenliğinin artması dolayısı ile daha çok besin alması demektir.

İnsülin direnci, vücutta salgılanan insülin hormonunun etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. İnsülin direnci vücutta yağ depolanmasına neden olabilir.

İnsülin hassasiyeti kas gelişimi için en kritik etkenlerden biridir.Sporcular sürekli olarak insülin hassasiyetini arttırmak için çeşitli yollar ararlar.

Metformin hakkında bildiklerimizi değerlendirmek adına bu başlığı açtım.
Daha önce kullanıp deneyimlerini paylaşabilicek varsa duymak isterim.
 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Yigit3541    124

İnsülin hassasiyetini artırmada etkili diğer yöntemler

Resveratrol

Karnitin

Glutamin

Zerdeçal, tarçın

Üzerine fazlası eklenebilir. 

tarihinde Yigit3541 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.851

Metformini yıllar önce trenbolon küründe kullanmıştım ve o zaman forumlarda paylaşmıştım.Düşüncem trenbolonla sinerjik çalışacağı yönündeydi.Daha sonra da ara ara bir kaç kutu bitirdim.Objektif olarak baktığımda etkisi olup olmadığını anlamış farketmiş değilim.Belki benim bünyemde zayıf kalmış, gerektiği gibi çalışmamış olabilir.Ama hakkında anlatılanların çoğunun abartı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca b12 alımını engellemesi yanında östrojen artışı yapması gibi hoş olmayan etkileri de mevcut.

İnsülin direnci için onun bir abisi var o daha etkili bence.Fakat onunda söyle bir etkisi oldu bende yağ mikatarımı arttırdı.Kesinlikle kan şekeri dalgalanması yaşatmıyor şeker stabil fakat yağ hücreleri de insüline hassaslaştığı için oraya da glikoz girişi oluyor ve onlarda gelişiyor :) 

İnsülin her aşamada kilo almak gibi bir sonuca ulaştırıyor kullananı...

Sporcular için istenen şey şu olmalı : Depolanmış yağ hücrelerini enerji olarak kullandıracak, onun dışında diğer iskelet kaslarında atp ve glikozu harcatmayacak bir ilaç veya extre gerekiyor.Piyasada bulunan ilaçlar veya bazı bitkiler bu iki şeyden sadece birini karşılıyor çeşitli güçlerde.İkisi bir şeyde maal esef yok veya ben göremedim.Geriye iki şeyi birleştirip sinerji elde etmek kalıyor.

Trenbolon glikozun enerjiye dönüşmesini sağlıyor.Glikoz tükendikçe vucut depo yağları çözüyor ve kana salıyor.Bu yağları hücre içine aldırmak insülinin görevi.Kandaki şeker arttıysa ve insülin metabolizması bozulduysa maalesef bu serseri glikoproteinler serseri gibi damarlarda geziyorlar ve damar iç çeperlerinde plak oluşturabiliyorlar.Vucutta bir an önce bunlardan kurtulmaya çalışıyor ya idrarla atıyor yada başka bir yere stokluyor...Olay sadece bundan ibaret değil, enerji azaldıkça troidler yavaşlıyor ve metabolizma harcamayı kısıyor.Yağları taşıyacak karnitin gibi maddelerin yeterli olmaması da bu duruma tüy dikiyor.Enerji elde edilemezse glikoz tükendikten sonra protein yıkımı yaşanabilir.Trenbolon alıyorum kaslarım gitmez diye bir şey yok.Şekerle birlikte su da atılıyor yüklü miktarda.

Açmaz noktalar var onun için insülin çalışma mantığını çok iyi öğrenmek gerekiyor, aşabilmek için.Teoriler çoğunlukla gerçekleşmiyor...

  • Vayyyy!! 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yigit3541    124

@metinavbilgiler için teşekkür ederim.

Vücut geliştirmede kullanımı hali hazırda bir çok tartışması ve araştırması mevcut fakat mitokondriyal kapasitede gelişimi durdurduğu yönünde tezler bulunuyor. 

Net bir zararı olduğu söylenemiyor fakat 

Sporcular için net Bir yararı olduğu da kanıtlanmış değil 

Ama insülin direnci arttığında Bi süreliğine kullanılabileceğini düşündüğüm ilaç aklımızda bulunsun. 

Aynı zamanda b12 takviyesi ile birlikte kullanımı söz konusu okuduklarıma göre. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
metinav    4.851
Yigit3541, 5 saat önce yazdı:

@metinavbilgiler için teşekkür ederim.

Vücut geliştirmede kullanımı hali hazırda bir çok tartışması ve araştırması mevcut fakat mitokondriyal kapasitede gelişimi durdurduğu yönünde tezler bulunuyor. 

Net bir zararı olduğu söylenemiyor fakat 

Sporcular için net Bir yararı olduğu da kanıtlanmış değil 

Ama insülin direnci arttığında Bi süreliğine kullanılabileceğini düşündüğüm ilaç aklımızda bulunsun. 

Aynı zamanda b12 takviyesi ile birlikte kullanımı söz konusu okuduklarıma göre. 

Aynen olabilir...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: murta
      Merhabalar metformin kullanan tanıdığım bir arkadaşım var ve bende metformini merak edip araştırdım birazcık bildiğim kadarıyla metformin vucüdu insuline daha duyarlı hale getiriyormuş buda benim aklımda acaba bunu vucüt geliştirme için kullanabilirmiyim sorusu oluştu lütfen sadece bilgisi olan kişi yanıt versin.
    • Yazan: Umicinaolaar
      Hocalarım herkese selamlarımı iletiyorum,
      Şu han haftada:
      500 bolde 600 testo 300 npp Şeklinde bir kürdeyim insülin ve cinnatropin eklemeyi düşünüyorum , ilk kez gh kullanacağım nelere dikkat etmeliyim günde 4iu gh 15 iu insülin düşünüyorum konu hakkında araştırması olanlar ve tecrübe etmiş kişiler yorumlarsa çok sevinirim gh çalıştığını nasıl anlarım?
    • Yazan: ahmets
      Şuanda 50mcg igf1lr3 kullanıyorum. İgf vücutta insülin direnci oluşturuyor ve bunu engellemek için metformin kullanıyorum 500mg. Fakat propektuse baktım ve diğer hastalara baktım genelde direnci kırmak için 1000mg kullanmışlar.
      Yurtdışında emekli bir bodyci ise 2iu gh alirken kan glikoz seviyesini yerinde tutsun insüline hassas olsun diye 2000mg aldığını söylüyordu. Ben 500mgda hiçbir şey hissetmiyorum.
      Sizce kaç mg almalıyım ? @rastlantisal @metinav
    • Yazan: Ahmetphenylprop
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      İnsülin ve ghrp6 kullanacağım.
      Fakat insülin kullanırken depolanmanın artmaması için yağ miktarını kilo x 1grde tutsam yeterli olur mu sizce?
      @Emrah @rastlantisal @metinav
      Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: Meister
      Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
      2 ay boyunca günde ikişer kez 100 mikrogram ghrp 6 peptidi onunla beraber günde 500mg metformin kullansam Nasıl sonuçlar alırım?
      Şuana kadar hiçbir şey kullanmadım.

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×