Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Hacim İçin 5 Göğüs Programı

Önerilen İletiler

HAC%C4%B0M-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-5-G%C3%96%C4%9E%C3%9CS-PROGRAMI.jpg

 

Yeni başlayanların göğüs kaslarını nasıl büyütebileceğini öğrenin! Bu makale göğüs kaslarını,fonksiyonlarını ve etkili göğüs egzersizlerini incelemektedir. Bu makalede önerilen 5 harika göğüs programlarını uygulayın ve hacim kazanın!

Göğüs kaslarınız o çok istediğiniz sert ve büyük görünüme sahip olmak yerine düz bir yapıya mı sahip? Saatlerce bench press yapmanıza rağmen hiç bir büyüme göremiyor musunuz? Göğüs kaslarınızın büyümemesini genetik nedenlere mi bağlamaya başladınız? Tam orda durun çünkü yanılıyorsunuz! Size Arnold Schwarzenegger gibi göğüs kaslarına sahip olabilirsiniz diyemem ama eğer bu makalede söylediklerimi dikkate alırsanız göğüs kaslarınıza hacim kazandırabileceğinize söz verebilirim. Aşağıda göğüs kaslarının anatomisini, fonksiyonlarını, vücuttaki yerini ve göğüs kaslarının tüm bölümleri için ayrı ayrı egzersizleri inceleyeceğim. Ve son olarak, size o düz göğsünüzü büyük bir kas harikasına çevirmeniz için yardımcı olabilecek 5 etkili göğüs egzersiz programını tanıtacağım.

 

Göğüsün Anatomisi ve Önerilen Egzersizler

Göğüs kasları, birlikte çalışan 2 ayrı kas grubundan oluşmaktadır. Bu kas grupları büyük pectoralis (pectarolis major) ve küçük pectarolisdir (pectarolis minor). Küçük Pectarolis, büyük pectarolisin direkt olarak altında bulunmaktadır Bu kas grupları köprücük kemiğinden başlar ve göğüs kemiğine kadar uzanı maktadır. Göğüs kaslarını geliştirmek için önerilen en temek egzersizler bench press ve flies hareketleridir.

 

Göğüsü Büyüten Hareketler ve İpuçları

 

Göğüs tek bir kas grubundan oluşmasına rağmen, 3 farklı bölgelere ayrılarak çalıştırılmalıdır. Üst, Orta ve Alt göğüs kısımları egzersizleri yaparken açı değiştirmek suretiyle çalıştırılabilirler. Üst Göğüs gelişimi 30-45 derece açıyla yukarıya doğru kaldırılmış incline benchlerde yapılan egzersizler ile en etkili oranda sağlanabilir. Örneğin, incline bench press ve incline benchte dumbell press yada incline dumbell flies harika birer üst göğüs egzersizleridirler. Göğsün orta kısmı düz bench üzerinde yapılan egzersizler ile geliştirilebilir. Örneğin, düz bar press ve dumbell bench press yada düz benchte dumbell flies harika orta göğüs egzersizleridir. Alt Göğüs gelişimi 30-45 derece açıyla aşağıya doğru indirilmiş decline benchlerde yapılan egzersizler ile en etkili oranda sağlanabilir. Örneğin, decline barbell press ve decline sehpada dumbell bench press yada decline dumbell flies harika birer alt göğüs egzersizleridir. Dips hareketi de alt göğsünüzün define olmasına yardımcı olabilecek bir egzersizdir.

 

Benim tecrübelerime göre, göğsün tüm kısımları 4-6 yada 8-12 tekrar aralığına en olumlu şekilde tepki vermektedirler. Başlangıç seviyesinde olanlar için nadiren çok yüksek tekrarlı hareketler öneririm. Bana göre, ağır kaldırmak yeni başlayanların ihtiyaç duyduğu sağlam temeli inşa etmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca, başlangıç seviyesinde olanların serbest ağırlık kullanmayı gerektiren hareketleri antremanlarının odak noktaları haline getirmelerini öneririm, özellikle eğer göğsünüz sizin zayıf kas gruplarınızdan biriyse bunu yapın. Serbest ağırlıklar göğsün gelişimine daha çok katkıda bulunurlar.

 

Artık hangi kas gruplarının göğsünüzü oluşturduğunu, bu kas gruplarının fonksiyonlarını ve onların büyümesini tetiklemek için gerekli olan egzersiz ve tekrar sayılarını öğrendiğinize göre, size göğüs kaslarınızı büyütmeniz için bir kaç egzersiz programı verebiliriz.

 

Hacim-i%C3%A7in-5-G%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-Program%C4%B15.png

Barbell Incline Bench Press	3	4-6

 

Incline Dumbbell Press	3	8

 

Incline Dumbbell Flyes	3	8-12

 

Şınav	3	12

 

Hacim-i%C3%A7in-5-G%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-Program%C4%B11.png

Barbell Bench Press	3	4-6

 

Dumbell Bench Press	3	8

 

Dumbell Flyes	3	8-12

 

Şınav	3	12-15

 

Hacim-i%C3%A7in-5-G%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-Program%C4%B12.png

 

Decline Barbell Bench Press	3	4-6

 

Decline Dumbell Bench Press	3	8

 

Decline Dumbell Flyes	3	8-12

 

Şınav	3	15-20

 

Hacim-i%C3%A7in-5-G%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-Program%C4%B13.png

 

Barbell Bench Press – Omuz Genişliği	3	4-6

 

Barbell Incline Bench Press – Omuz Genişliği	3	8-10

 

Decline Barbell Bench Press	3	4-6

 

Dips	3	8-12

 

Hacim-i%C3%A7in-5-G%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-Program%C4%B14.png

 

Incline Dumbbell Press	3	8-12

 

Decline Dumbbell Bench Press	3	8-12

 

Dumbbell Bench Press	3	8-12

 

Dips	3	10-15

 

SONUÇ;

Sizden yukarıdaki programlardan birini seçip, 4-6 hafta süresince yapmanızı ve bu süre içerisinde de elinizden geldiği kadar kaldırdığınız ağırlığı zaman ilerledikçe arttırmanızı istiyorum. Daha sonra da farklı bir göğüs programı seçip devam edin. Formunuzun düzgün olmasına ve yeterli miktarda protein tükettiğinizden de emin olun. Tüm bunları kavradıktan sonra eğlenceli kısma geçebilirsiniz, gidin ve göğsünüzü çalıştırın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×