Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

Hacim İçin 5 Omuz Antrenman Programı

Önerilen İletiler

HAC%C4%B0M-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-5-OMUZ-ANTRENMAN-PROGRAMI1.jpg

 

Omuz kaslarınızı bir sonraki seviyeye mi taşımak istiyorsunuz? Başlangıç seviyesinde olanlar bu makaleden omuzlar hakkında daha çok bilgi edinebilir ve aşağıdaki 5 harika omuz antrenman programı ile omuz kaslarını inşa etmeye başlayabilirler.

 

Omuzlar üst vücutta en sık kullanılan kas gruplarından biridir ve günlük hayatımızda neredeyse her harekette omuzlarımızı kullanırız. Omuzlarımız yaklaşık 360 derecelik bir rotasyona sahiptir ve tabiki de geniş omuzların ne kadar dikkat çekici ve alımlı oldukları da malumdur.

 

Omuzlar önemli kas gruplarıdır, peki buna rağmen birçok insanın kalın ve dengeli omuz kasları inşa edememesinin sebepleri nelerdir? Makaleyi okumaya devam edin ve bu soruya verilecek cevabı birlikte zamanla bulacağız.

 

Aşağıdaki makalede, omuz kaslarının anatomisini, fonksiyonlarını, vücuttaki konumunu ve omuzun her bir bölgesi için verimli olan bazı programları inceleyeceğim. Ve son olarak, omuz kaslarınızı geliştirmeniz için kullanabileceğiniz 5 harika antrenman programını sizlere sunacağım.

 

omuz.jpg

 

Omuzlar- Deltoidler

Ön Omuz Başı (Anterior Head)

 

Fonksiyonu: Bükülme, Orta Derece Rotasyon

Konumu: Omuz korsesinin ön bölümü

Çalıştıran Egzersiz: Barbell Omuz Press

Orta Omuz Başı

 

Fonksiyonu: Kaçış

Konumu: Orta/yan omuz

Çalıştıran egzersiz: Dumbell Lateral

Arka Omuz Başı

 

Fonksiyonu: Uzatma, yanal rotasyon

Konumu: Omuz arka bölümü

Egzersiz: Bent Over Dumbell Rear Delt Raise

Omuz Antrenmanlarında Tekrar Sayısı

 

Yukarıdaki anatomi bilgilerinden de anlaşılabileceği gibi, omuz 3 farklı küçük kas gruplarından oluşmaktadır. Çoğu başlangıç seviyesindeki sporcu, omuzu, aynı göğüs gibi sürekli olarak press hareketleri yaparak, tek bir kas grubuymuş gibi çalıştırmaktadırlar.

 

Bu antrenman metodundaki tek problem, omuzu press yaparak çalıştırmanın ağırlıklı olarak ön omuz başını çalıştırması ve orta ve arka omuz başına çok az etki etmesidir. Bu sakatlıklara yol açabilecek, dengesiz omuzlar inşa edilmesine neden olabilmektedir.

 

Orta ve arka omuz kasları gelişmezse, omuzlar hem önden hem de yanlardan dar gözükecektir. Çoğu zamanda ise olası bir sakatlık bu dengesizlikten dolayı ortaya çıkacaktır. Bütün olarak, omuzlar orta büyüklükte bir kas grubudur ve önceden de belirttiğimiz gibi 3 küçük kas grubundan oluşmaktadır. Bu 3 kas grubundan her biri yeterli oranda çalıştırılmalı ve fazlasından kaçınılmalıdır.

 

Omuz çevresi neredeyse 360 derece rotasyon yapabilmektedir, yani omuz kaslarını çalıştıran egzersizler bir çok farklı açıdan serbest ağırlıklar, makineler ve kablolar kullanılarak yapılabilmektedir. Ben omuz antrenmanlarımda, birden fazla kas grubunu çalıştıran press egzersizlerinde düşük tekrar (4-6) ve diğer tüm izole hareketlerde ise orta sayıda (8-12) tekrar yapmayı tercih etmekteyim.

 

Tüm egzersizler kusursuz formda yapılmalıdır çünkü başlangıçta yaptığınız kötü form ve alışkanlıklar sizin yakanızı bırakmayacak ve gelişiminizi kısıtlayacaklardır. Bundan daha kötüsü bu tarz faktörler gelecekte sakatlıklara da neden olabilmektedirler.

 

ters.jpg

 

barbell.jpg

 

MWo03HuTuz4

 

SONUÇ

Bundan bir kaç yıl önce , arkadaşlarımdan biri omuzunu ciddi biçimde sakatladı ve ameliyat olmak zorunda kaldı. Ameliyattan sonra arkadaşım bir daha hiçbir zaman büyük omuzlara sahip olamayacağını düşünüyordu. Size bu hikayeyi anlatmamın iki nedeni var:

 

Birincisi, arkadaşım yanlış düşünüyordu; omuzları yeniden büyüdü. Ameliyatı arkadasında bırakarak kendine güvenini tekrardan elde eden arkadaşım, haline üzülmek yerine elindekiyle tekrardan çalışmaya başladı ve inanılmaz gelişme gösterdi.

 

İkincisi, ve en önemlisi, arkadaşımın omuzunu incitme nedeni egosuyla antrenman yapmasıydı. Buradan tüm yeni başlayan sporculara sesleniyorum, kas büyümesini tetiklemek için ağır kaldırmak çok etkilidir ancak bu sadece hareketleri mükemmel formda yaptığınızda geçerlidir.

 

Akıllıca antrenman yapın ve öğrendiğiniz gibi omuzu oluşturan tüm kas gruplarını değişik hareketler ile çalıştırın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×