Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

american-story

KARIN KASI VE BESLENME FAKTÖRÜ – KARIN KASI BÖLÜM 2

Önerilen İletiler

Karın kaslarınızın belirginleşmesinde önünüzdeki en büyük engel, vücudunuzda 5 kilo yağ fazlası bulunmasıysa, bunun ilk 4 kilosundan kurtulmak çocuk oyuncağı, son 1 kilo ise ızdıraptır.

 

Güzel bir vücuda sahip olmakta işin püf noktasının, spor salonunda yaptıklarınızdan çok, hayat tarzınız olduğu konusunda herkes hem fikir.

 

Hayat tarzı dediğimiz şeyin büyük bir bölümünü ise, en azından konu vücut geliştirme ve güç sporları olduğunda, beslenme oluşturuyor.

 

 

Karın kasları ise, vücutta bulundukları yer açısından oldukça zorlu bir bölgede oldukları için (karın ve bel bölgesi, vücudun doğal olarak en fazla yağ tuttuğu bölgedir), “geliştirilmesi en zor kaslar karın kaslarıdır” şeklinde bir inanışa konu olmuşlardır. Bu aslında çok da doğru bir ibare değildir. Karın kasları geliştirilmesi zor değil, belirginleştirilmesi zor bir kas grubudur.

 

Six pack ya da özetle, belirgin karın kaslarına giden yol hakkındaki bilinmesi gereken en büyük gerçek şudur ki; bu işin olay bir yolu yok.

 

Bölgesel zayıflama diye bir şeyin olmamasından ötürü, karın kaslarınızın belirgin hale gelmesi için yapmanız gereken başlıca şey, vücudunuzdaki toplam yağ miktarını, yani yağ oranınızı olabildiğince azaltmak.

 

İşin bir başka problemli tarafı ise, insan vücudu, yağ oranı azaldıkça, yağ kaybetme hızını da yavaşlatmaktadır. Bu, vücudun kendini koruma reflekslerinden bir tanesidir.

 

Bu yüzden, karın kası söz konusu olduğunda, kişinin günde yüzlerce mekik çekmesinden ziyade, öncelikli olarak üzerinde yoğunlaşması gereken konu, diyetidir. Diyet konusu, bu makalemizin çapını aşmakta ve tamamen kendi yazı dizisini hak etmektedir.

 

Ama özet olarak okurlarımıza verebileceğimiz bazı beslenme ipuçları şu şekildedir.

 

Karın Kası Ve Beslenme Ipuçları:

 

Kardiyo yapın! Haftada 2-3 kez, kısa seanslarla yapılan kardiyo çalışmalarının kas kaybına sebep olmamasının yanısıra, yağ yakmada olumlu etkileri bulunmaktadır.

Bol su için! Bunu açıklamaya bile gerek yok ama özetle vücudunuzdaki pek çok fonksiyonun doğru çalışması, tükettiğiniz su miktarıyla doğrudan orantılıdır.

Karbonhidratlar, şekerler ve kötü yağlardan uzak durmaya çalışın.

Uyku düzeninize dikkat edin! Her gün düzenli olarak 8-8,5 saat gece uykusu uyuyan insanların, günde ortalama 5 saat uyuyanlara oranla çok daha az vücut yağına sahip oldukları bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır.

Kahvaltınıza özen gösterin, geceleri ise az yemek tüketin. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, zengin bir kahvaltı yapmaya özen gösterin. Gece geç saatte tüketilen besinler için ise tam tersi söylenebilir. Az ama öz daha iyidir.

Protein, yağ yakmada en büyük dostunuz olabilir, özellikle kahvaltıdan önce günün ilk öğünü olarak tüketilen saf bir protein kaynağı (örneğin protein supplementi) gün içerisinde yağ yakma hızınızı oldukça artırmaktadır.

 

iyasadaki pek çok yağ yaktırıcının söylediklerine kanmayın. Çoğu firma içerisinde hiçbir etken madde bulumayan “ilaç” veya sözde besin takviyelerini, insanların sağlığıyla oynamak pahasına fahiş fiyatlara satmaktadır.

 

Elbette kilo verdirici ve yağ yakıcı supplementler size bu yolculuğunuzda yardımcı olabilirler, aşağıdaki linke tıklayarak bu maddeler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz:

 

Her Şeyden Önce: Doğru Beslenme

 

Bu örnekler çoğaltılabilir ama anlaşılacağı üzere işin kilit noktası, sağlıklı ve dengeli beslenmektir.

 

Özetle, maalesef karın kası yapmanın kolay bir yolu yoktur ve bu konuda size yardımcı olabilecek supplementler, sınırlıdır. Unutmayın ki en etkili supplement bile sizin yağ yakmanızda sadece küçük bir rol oynayacaktır ama gün içerisinde diyetinizi bozup yediğiniz aşırı yağlı, bol şekerli veya diğer türlü sağlıksız besin, bu faydanın kat kat fazla zarara ve yağ birikimine sebebiyet verecektir.

 

xjud3OP06lmrK5uMlK0P2ybk9gadwqejGPBVqj1aD_FrjBcFZoDEEhnqeJcBUUVwKBTK=h900

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


roidmax    49

american-story açtığın tüm konular için teşekkür ederim. Eğer konular başka yerlerden ise, senden ricam konulara kaynakları eklemen.

 

İyi günler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×