Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

Bumin

Östrojen, prolaktin, progesteron yönetimi

Önerilen İletiler

Bumin    72

Selam arkadaşlar,yabancı bir forumda gezerken bu konuyu gördüm genel bilgilendirme amaçlı alıntı yaptım faydası olabilir diye düşündüm...

Östrojen, Prolaktin, Progesteron Yönetimi + Jinekomasti Önleme 

Giriş

Her zaman söz konusu olan konulardan biri, östrojen ve prolaktin seviyelerini döngüde nasıl yönetileceğidir. Bu konu, kullanıcıları daha fazla eğitmek için bilgilendirici bir temel görevi görmelidir. Bu kategorilere dikkat edilmemesi bazı ciddi komplikasyonlara yol açabileceğinden, bu muhtemelen daha önemli konulardan biridir. E2'yi ve prolaktini yönetmeye başlamadan önce, tam olarak ne olduklarını, amaçlarını ve nasıl yüksek olduklarını anlamanız çok önemlidir. İşlevlerini net bir şekilde anladığınızda, bunları güvenli bir şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Krank yapalım ...

Erkeklerdeki Östrojen: Açıklama ve Amaç

Ayrıca Oestrojenler olarak da adlandırılan, vücutta çeşitli bölgelerde bulunan bir grup hormondur. Erkeklerde östrojenin temel amacı, sperminizi olgunlaştırmanıza ve libidonunuzu düzenlemenize yardımcı olmaktır. Kadınlarda çok daha fazla bulunur ve kadın özelliklerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu özelliklerin bazıları erkeklerde gelişebilir, östrojen fazla bulunmalıdır. Ama tartışacağımız östrojenin daha fazla amacı var. 

Östrojen biyosentezdir. Anlam, vücutta başka bir kaynak tarafından oluşturulur. Bu bir testosteron ürünüdür. dönüştürme. Testosteron, "Aromatase" adı verilen bir enzim yardımıyla östrojene dönüştürülür. Bir vücutta aromataz enzimlerinin miktarı önemlidir. Herkes aynı miktarda değil. Ama çoğunlukla yağ hücrelerinde bulunur. Ne kadar fazla yağ taşırsan, o kadar çok östrojen dönüştürürsün. Aşırı kilolu olduğunuzda anabolik steroidleri çevirmemeninbirçok nedenlerinden biri . Şimdi mantıklı mı? 

Muhtemelen farklı referanslar duymuşsunuzdur. E2 veya estradiol gibi. Östrojen, bir bütün olarak, birkaç seks hormonundan oluşur. Bunlar aşağıdaki gibidir: 

1. Estron (E1) 
2. Estradiol (E2) 
3. Estriol (E3)

Estradiol veya E2'nin yukarıda kalın olduğunu fark ettiniz. Bunun sebebi, E2'nin bir erkeğin önemli olanıdır. E2, E1'den 10 kat ve E3'ten 100 kat daha güçlüdür. Bu yüzden erkeklerde Estradiol testi veya daha iyisi var; Hassas Estradiol testi. Bu yazının daha sonra bu testlerin önemini tartışacağız. 

Estrojen seviyeleriniz sağlıklı bir libidoyu korumak ve yan etkilerden kaçınmak için menzilde olmalıdır. Bu, döngü yönetimini etkileyen en önemli şeylerden biridir. Çok düşük seviyeler sizin için sorunlara neden olabilir. Çok yüksek seviyeler ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Yani burada bir dengeye ihtiyacımız var. En yüksek ve en düşük östrojen seviyeleriyle yaşayacağınız konulara bir göz atalım ... 

Düşük Östrojen Yan Etkileri:

- Osteoporoz (zayıflamış kemikler); (uzun vadeli düşük seviyeler)
- Zayıf seks sürüşü 
- Yorgunluk 
- Uyuşukluk 
- Cilt kalitesi azalır 
- Depresyon 
- Zavallı sağkalım ve yaşam kalitesi düşük 

Östrojen Yan Etkileri:

- Jinekomasti 
- Anksiyete ve panik atak 
- Depresyon 
- Erektil disfonksiyon 
- Su tutma 
- Yüksek tansiyon 
- Zayıflama denge / kararsızlık / baş dönmesi 
- Solunum ile ilgili kaygıları 
- Sinirlilik 
- Düşük libido 
- Uykusuzluk 
- Prostat ile ilgili sorunlar 
- Küçük bir kız gibi ağlayarak ve her zaman duygusal olmak

Yani, ne yüksek ne de düşük sağlıklıdır. Ve zaten taşıdığınız daha fazla vücut yağının, daha fazla aromataz enziminin bulunduğunu; Artık, vücut yağının düşük olduğu zamanlarda neden en iyi döngü yapılacağını anlıyorsunuz. Bu yan etkilere baktığınızda, "menzil dışı" östrojen seviyelerini kendiliğinden teşhis etmek için bu kaygı listesini kullanabilirsiniz. Umarım bu, kan seviyenizi kontrol etme ihtiyacını tetikler. Fakat okumaya devam et çünkü bu makalenin ilerleyen saatlerinde kan çalışmasını tartışacağız. 

Östrojen Nasıl Kontrol Edilir

Her şeyden önce, yukarıda belirtiler olarak da görülen yan etkileri sıralarken; Östrojen seviyelerini kontrol etmek için gerçekten "tembel bir adamın kılavuzu" yok. Kan çalışması, E2 seviyenizi doğru şekilde yönetmenin tek yoludur. Aksi takdirde, sadece semptomları gözlemlerdik ve kendi kendini teşhis etmek bir tahmin oyunu haline gelir. Bu tehlikeli bir şey. Ama kan testine girmeden önce, östrojeni kontrol etmek için kullanılan yöntemler hakkında , aromatize edilebilir bileşikler içeren bir steroid döngüsü üzerinde konuşalım . 

Aromataz İnhibitörleri (AI)

Kullanabileceğiniz birkaç inhibitör var. Tüm bu ilaçların ana amacı, sağlıklı bir östrojen seviyesini korumaktır. Farklı şekillerde çalışırken, hepsi estrojen seviyelerini düşürmeye veya sürdürmeye odaklanır. Aromataz enziminin östrojeni sentezlediğini öğrendiğimizden beri, "Aromataz İnhibitörü" adı aniden mantıklı geliyor, değil mi? AI tam olarak onların başlıkları önerdiği gibi yapmak; Vücudunuzdaki aromataz aktivitesini inhibe eder. Şimdi hangi inhibitörlerin mevcut olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenmemiz gerekiyor ... 

Bugün piyasada çeşitli inhibitörler mevcut. Hepsi eşit değil. 

Aromataz İnhibitörleri Türleri: 

1. Seçici 
2. Seçici Olmayan

Amacımız için, sadece Seçici bileşikler kullanmamız gerekiyor çünkü Cytadren ve Teslac gibi Seçici Olmayan bileşikler farklı çalışıyor ve genellikle oldukça zayıf. Bu nedenle zamandan tasarruf etmek için, Amacımıza uygun olmadıklarından Non-Selective inhibitörlerini tartışmayacağız. 

Seçici İnhibitörlerin Türleri: 

1. Geri dönüşümlü inhibisyon 
2. Geri dönüşümsüz inhibisyon (aka intihar inhibitörü)

Tersinir inhibisyon, aromataz enzimlerinin aktivitesinin engellendiği anlamına gelir, ancak enzim canlı ve sağlam kalır. Geri dönüşümsüz veya intihar inhibitörleri enzimi öldürür. Artık mevcut değil. Unutma ki, enzim öldüğü için, daha fazla enzim geliştirmeyeceğiniz anlamına gelmez. aksine; Aromataz enzimleri geliştirmeye devam ediyorsunuz. Aromataz enzimlerini öldürmek ya da bloke etmek suretiyle, testosteronun östrojene dönüşümü engellenir. Ve eğer düzgün bir şekilde dozlanırsa, nihayetinde seviyeleriniz makul ve sağlıklı bir aralığa düşer. 

Mevcut ve Popüler Tersinir AI:

- Anastrozol ( Arimidex ) 
- Letrozol (femara) 
- Formestan (Lentaron) 
- Vorozol(Revizor) 

Mevcut geri dönüşümsüz AI (İntihar inhibitörleri) :

- Eksemestan ( Aromasin ) 

Yani orada o var. Bunlar genellikle Estrojen seviyenizi düşürmek ve E2 bölümünde sağlıklı bir durumu korumak için seçeneklerinizdir. Bazı tezgah üstü ürünleri de kullanabilirsiniz. Bazılarının iyi çalıştığı kanıtlanmıştır. Bireye bağlı olarak, hepimiz bu ilaçlara farklı şekilde tepki verdiğimiz için, karşı ürün üzerinde ekstra bir takviye gerekebilir. Hap formları bazen düzgün bir şekilde bölünmesi zordur ve OTC ilaçlarının eklenmesi, dengesizliğe dıştan bakmadan yardımcı olabilir. 

Sayaç AI Üzerindeki Doğal:

- DIM (Diindolilmetan) - Bunu TRT ile çok etkili kullanıyorum.
- Resveratrol (oldukça zayıf) 
- Chrysin (Resveratrol'den daha iyi, ama yine de zayıf) 
- Çinko (Decent, fakat etkili bir doz da sağlıklı değil) 

Benim tecrübemde, DIM'in en etkili olduğu (kan yoluyla) her zaman kanıtlanmıştır. bugün mevcut doğal OTC ürünü. Bir AI ile birleştiğinde, sizin için iyi olabilir. TRT protokolüm şimdi çok iyi yönetiliyor, hatta bir AI kullanmıyorum, sadece DIM kullanıyorum. Benim için mükemmel çalışıyor. 

İnhibitör Dozlama ve Bilgi

Sitemizin sponsorları aracılığıyla sadece ortak olanları tartışacağım. Başkaları hakkında ek bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen bize bildirin. Daha fazla bilgi sunmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu nedenle, erişilebilirlik ve bu makale için, Arimidex, letrozole , Aromasin ve DIM ile dozlama konusunu ele alacağız. 

Aşağıdaki dozaj temel 500 mg Testosteron Döngüsü dayalı BAŞLATMA DOSYALAR. Kan döngüsünde bir kez çalışma yaptıktan sonra, o dozun çalışıp çalışmadığını veya ayarlanması gerekiyorsa bunu doğrulayabilmeniz gerekir. Bu konu için asla kelimemi veya kimseyi yanıtlama. Onaylamak için her zaman kan çalışmasına bakın, ancak bu genellikle çoğu için etkili olduğunu kanıtlamıştır. Bu yüzden kişisel deneyimlerimi yıllardır sizinle paylaşıyorum. 

Lütfen hatırla:Herkes farklıdır ve dozlar değişebilir, sadece kan çalışması uygun dozu belirleyebilir. 

Bahsedilen İnhibitörlerde Bilgilendirici Veriler: 

*** Anastrozol (Arimidex)

- Yarım Yaşam: 50 saat 
- Önerilen doz: 0.25 mg Her Diğer Gün. (Temel 500 mg Testosteron döngüsü için) 
- Ortak yan etkiler: Sıcak basmaları, eklem rahatsızlığı, mide rahatsızlığı, ishal, yüksek kolesterol düzeyleri. 
- İlaç etkileşimleri: DHEA'nın etkinliğini azaltır. Arimidex'in varlığında DHEA dozunuzu ikiye katlayın. 
- Not: İlaç etkileşimleri güncellendi 08/16/2013. Arimidex & Nolvadex arasında olumsuz etkileşim yok. Üye için teşekkürler: Bu çalışma için % 100 .


*** Exemestan (Aromasin)

- Yarım Yaşam: 24 saat
- Önerilen doz: 25 mg Her Gün. 
- Ortak yan etkiler: Sıcak basmaları, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, depresyon, yüksek bilirubin, karaciğer enzimleri, alopesi, sırt ağrısı, göğüs ağrısı, kabızlık, lenfopeni. 
- İlaç etkileşimleri: DHEA'nın etkinliğini azaltır. DHEA dozunuzu Aromasin varlığında iki katına çıkarın. 


*** Letrozol (Femara)

- Yarım Yaşam: 48 saat
- Önerilen doz: Günlük 50 mcg (mikrogram). Bu ilacı kötüye kullanmayın. Tipik miligram dozları saçmalık ve muhtemelen düşük dozdadır. 
- Ortak yan etkiler:Sıcak basmaları, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, depresyon, öksürük, grip benzeri belirtiler, yüksek bilirubin, görme bozukluğu, yüksek krom, iştah kaybı, mide rahatsızlığı. Letro orada en güçlü AI’lardan biridir. Özellikle bununla temkinli olun. Güç iyi olabilir ama aynı zamanda E2'nizi kolayca hızlı bir şekilde çarpması ve işe yaramaz hale gelmesi nedeniyle de kötü olabilir. Kan çalışması kan çalışması! 
- İlaç etkileşimleri: Hem Nolvadex hem de DHEA'nın etkinliğini azaltır . Letrozol varlığında DHEA / Nolvadex dozunuzu ikiye katlayın. 


*** Diindolilmetan (DIM)

- Yarım Yaşam: 7 saat 
- Önerilen doz: 150 mg İkilik Günlük (günlük toplam 300 mg). 
- Ortak yan etkiler:Yukarıdaki dozlarda gerçekten herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazıları baş ağrısı ve mide bulantısı gibi olasıdır. 
- İlaç etkileşimleri: Bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur. 


Erkeklerde Prolaktin: Açıklama ve Amaç

İlk şey ... "prolaktin kaynaklı" jinekomasti diye bir şey yoktur. Bunu çok kez duydum ve sonra bu segmentte nedenini anlayacaksın. Şimdi, prolaktin başka bir seks hormonudur ve beyninizdeki hipofiz bezi tarafından salgılanır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bulunmasına rağmen, temel amaç kadınlarda süt üretimi içindir. Gerçek şu ki, erkeklerin bugün bildiğimiz prolaktin için bir faydası yok. Neden Tanrım neden?? Her neyse, düşük seviyeler zararlı değilken, yüksek seviyeler kesinlikle vardır. Bu yüzden, erkeklerde normal prolaktin düzeylerinden daha yüksek olan kaygılara bakalım ... 

Erkeklerde Yüksek Prolaktin Düzeylerinin Etkileri:

- Olumsuz Testis Paraziti 
- Doğal testosteronu düşürür 
- Düşük sperm sayısı (infertilite düzeylerine)
- Uzun süreli yükselme erektil disfonksiyona (bazen kısa süreli) neden olabilir 
- Düşük Libido 
- Meme hassasiyeti 
- Erkek laktasyonu 
- Düşük ejakülat hacmi 

19- nandrolon ve Trenbolon gibi nortestosteron steroidleri prolaktin düzeylerinin artmış östrojen varlığıyla artmış MAINLY olmasına neden olabilir. Yüksek prolaktin doğrudan bir nedeni değildir. Prolaktin inhibe edici ilaçları kullanırken sorunları çözecek, ilk savunma hattınız östrojeni kontrol ediyor.Yüksek estrojen, prolaktin artışının etkisini artırabilir. Bir AI kullanımı ile prolaktin artışını önlemek nadir değildir. Fakat bugün 19-Nor steroidlerin dozları, bunun bir şekilde etkisiz olduğunu kanıtlayabilir. Etkilerle mücadele etmek için ikincil (ve doğrudan) bir bileşiğe sahip olmanın gerekliliğine öncülük eder.

İşleyiş şekli tamamen karmaşıktır ve bunu düzyazılarla ifade etmenin bir yolunu bile düşünemedim. Fakat kısaca, östrojen reseptörleri ile 19-Nor etkileşimi prolaktin sekresyonunu artıracaktır. Bu yüzden önce östrojeni ve prolaktin ikincisini kontrol etmek önemlidir. Ayrıca neden "eldeki" ikincil bir mücadele ilacınız olduğunu ve bazı durumlarda döngüde kullanılmasını öneriyorum. Daha önce prolactinin zararlı olmadığını söylediğimden neden “el altında” dediğimi merak edebilirsiniz. Eh, bu ilaçlar bazı oldukça ağır yan etkileri var ve düzgün kullanılmadığı takdirde döngü üzerindeki ilerlemenizi gerçekten etkileyebilir. Yani akıl sağlığı için gerekli olana kadar beklemek tamamdır. Fakat bunu tekrar vurgulamak istiyorum ... eğer yüksek prolaktin ve / veya emzireniz varsa, östrojen seviyenizi kontrol edemediğiniz% 100'e yakın bir onaydır.



Prolaktin veya yüksek prolaktin kontrol etmek için dopamini aktive eden ilaçları kullanıyoruz. Dopamin, sinir hücrelerinin sinyallenmesi amacıyla beyindeki hücreler tarafından başlatılan bir kimyasaldır. Yani baktığımız şu ilaçlar dopamin agonistleri. Prolaktini etkileyen birçok şey vardır ancak dopamin genel farkı yaratan baskındır. 

Dopamin hipofiz ile çalışır. Onlar arkadaş, görüyorsun. Ancak bazen hipofiz bezinden biraz heyecanlanır ve kontrolden çıkar, bu nedenle Dopamin hipofiz bezini ziyaret eder ve Dopamin reseptörlerine bağlanır ve prolaktin üretimini makul bir düzeye indirir. Bu iç iletişim ile yapılır. Ne güzel bir arkadaşım var. Mantıklı mı millet? Ne muhteşem bir sistemimiz var. Vücuduna saygı duymak için daha fazla sebep.

Artık prolaktin nasıl yükseldiğini ve problemin nasıl düzeltileceğini biliyoruz, prolaktin kontrolü için kullanılan yaygın ilaçlara bir bakalım. Bu makaleden sıkılmaya başladım, bu yüzden hala bu progesteron'u kapatmak zorunda olduğumdan bu kadar kısa tutacağım. 

Yaygın "Anti-Prolaktin" (dopamin agonisti) ilaçları mevcuttur:

- Pramipeksol (Mirapex) 
- Kabergolin (Dostinex) 
- Bromokriptin (Parlodel) 
- Pergolide (Permax) Önerilen 

İnhibitörlerde Bilgilendirici Veriler: 

*** Pramipexole (Mirapex )

- Half Life: 8 saat 
- Önerilen doz:Her gece 0.25 mg. Uyuyakalmadan hemen önce al. 3 gün sonra, dozu sadece iyi bir şekilde halledebilirseniz, 0.5 mg'a yükselin. Sonra tekrar 0.75'e ve nihayet 1 mg'a. Nadiren 1 mg'dan fazla ihtiyaç vardır. 
- Ortak yan etkiler: Mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, uykusuzluk, kabızlık, kafa karışıklığı, görme bozukluğu, halüsinasyonlar, baş ağrıları, sık idrara çıkma, tıkanıklık, akıl. 
- İlaç etkileşimleri: Diğer dopamin agonistleri ile birlikte kullanmayın. Kombinasyonun merkezi sinir sistemi üzerinde olumsuz etkileri olacağından antihistaminiklerden tamamen kaçınılmalıdır. 


*** Kabergolin (Dostinex)

- Yarım Yaşam: 65 saat 
- Önerilen doz: 0.25 mg Her Üçüncü Gün. 4 dozdan sonra kendinizi iyi hissediyorsanız, her 3 günde bir 0.5mg'ye yükselin.
- Ortak yan etkiler: Çoğu zaman Prami ile aynıdır, ama aynı zamanda endişe ve zorlayıcı davranışa da neden olabilir. 
- İlaç etkileşimleri: açılanlar serotonin şiddetli seviyelere neden olabileceğinden anoreksıden (iştah bastıranı) kaçının. ayrıca diğer dopamin agonistlerinden kaçının. Kodein kaçının çünkü ilaç kombinasyonu etkisiz hale getirir ve kan basıncını çok düşürür. 


Erkeklerde Progesteron: Açıklama ve Amaç

Progesteron vücudumuzdaki başka bir steroid hormonudur. Çoğu insan bunun sadece kadınlar için yararlı olduğunu düşünür, ancak prolaktin aksine, sağlıklı progesteron düzeylerine gerçek faydalar vardır. Östrojenden kaynaklanan olumsuz etkilerin bir kısmını "karşılar". Döngüsüz olanlar için, aynı zamanda testosteron için bir öncüdür. Ayrıca adrenal bezler aracılığıyla kortizon. İlk pregnenolon ve daha sonra progesteron olduğu kolesterolden üretilmiştir. Aslında, birçok erkeğe daha sağlıklı bir durum için üst menzil seviyelerini yükseltmek için progesteron artırıcı ilaçlar reçete edilir.

Eğer çok büyükse, neden daha fazla üretmesine sebep olmaz? Eh, aralık dışı seviyeleri komplikasyonlara neden olabilir. Bu hormon yararlıdır ancak sadece sağlıklı aralıklarda. Bunun ötesinde, bir düşman olur. Yani amacımız progesteronu menzil içinde tutmaktır, böylece konuşmak için "dost" bir hormon kalır. Şimdi yüksek progesteron düzeylerinin varlığında, erkek olarak, karşı karşıya gelecek endişeleri hızlı bir göz atalım ... 

Yüksek Progesteron Düzeyleri Yan Etkileri:

- Erektil Disfonksiyon 
- Depresyon 
- Lethargy 
- Yorgunluk 
- Alt Libido 
- Saç Dökülmesi 
- Jinekomasti 
- Kas Atrofisi

Yüksek seviyelerin ne kadar ciddi olduğunu görüyor musun? Yukarıda özetlenen birçok nedenden dolayı sağlıklı bir progesteron seviyesini korumalıyız. Ama jinekomastiyi bir dakikalığına kapatmak istiyorum çünkü sebebini anlamanızı istiyorum. 

Progesteron artar çünkü progestinler tarafından çok fazla reseptör aktive edilir. Progestinler, bu reseptörler üzerinde, örneğin Trenbolon ve nandrolon veya herhangi bir 19-steroid gibi hareket eden bileşiklerdir. Bu, progesteronun artmasına ve bu steroidlerin ne zaman kullanıldığına neden olan artışı görmenize neden olan şeydir. Diğer steroidler ile korunmaya hiç ihtiyacınız yoktur, çünkü diğerleri progestin değildir. Mantıklı olmak?

Sonra ne söyleyeceğimi tahmin edebilir misin? Doğru. Aşırı östrojen varlığında daha da kötüdür! Özellikle memelerde, memede 1GF-1'i artırarak östrojen yanında meme dokusunu teşvik etmek için hareket eder. Ayrıca, progesteron, meme dokularındaki estrojenik aktiviteyi doğrudan uyarır. Yani burada yarı-doğrudan bir etkimiz var. Yüksek progesteron estrojenik aktiviteyi arttırır ve jinekomastiye neden olur. Ama bir kez daha yinelemek istiyorum, ilk savunma hattınız östrojeni kontrol ediyor !

Yüksek progesteron düzeylerini tedavi etmek Selective Progesterone Reseptör Modülatörleri (SPRM) ile yapılabilir. Örneğin, Asoprisnil; J867 olarak da bilinir. SPRM'ler oldukça agresiftir ve sadece aşırı durumlarda ve bir doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Bu yüzden onları önermiyorum çünkü kolayca seviyenizi sevişmeye ve başka sorunlara neden olabilirler. Bunun yerine, progesteron uyaran östrojenik aktiviteye bir son vermek için bir AI kullanmanızı öneririm. Bu doğrudan bir etkiye sahip olsa da, etki daha az östrojen varlığında ders olacaktır. 

19-Nor steroidler çalıştırırken Aromasin seçim AI olarak tavsiye ederim. 

Efsane:Nolvadex 19-Nor ile kullanılamaz. YANLIŞ! Nolva / Tamox, karışık bir östrojen reseptörü agonisti / antagonistidir. Bazı doku (hepsi değil), progesteron reseptörünün yukarı regülasyonu gerçekleşebilir; örneğin mukoza zarında estro duyarlı olduğundan. Ama bizim endişemiz göğüs. Ve Nolva östrojen reseptörünü engeller. Progesteron reseptörü daha sonra sentezlenir. Bloke estrojen reseptörü = aşağı regüle progesteron reseptörü. 

Jinekomasti: Açıklama ve nasıl tedavi edilir?

Bu sadece erkeklerde meme dokusunun büyütülmesidir. Vücudunuz temel olarak kadın özelliklerini benimsiyor. Daha önce bahsedildiği gibi, bu, aşırı östrojen neden olur ve aşırı progesteron tarafından doğrudan şiddetlendirilebilir. Jinekomasti tersine kanıtlanmış birçok yöntem vardır. Bazıları diğerlerinden daha etkilidir. En yaygın olanları anlatacağım. 

Jinekomasti ilaçları tersine çevirmek (etkinliğe göre sıralı) : 

1. Raloksifen 
2. Tamoksifen 
3. Lasofoksifen

Ortak payda var mı? Hepsi seçici östrojen reseptör modülatörleri (SERM). Ama neden Clomiphene (clomid) ve Toremifene gibi diğer popüler SERM'leri listelemedim? Pekala, benzerlikler bol olmasına rağmen, diğer SERM'ler, bahsettiğim SERM'lerin meme dokusunda çok daha güçlü ve etkili olduğu hipofizde (beyin) daha fazla uyarım yaparlar. Bu nedenle jinekomasti azaltma / tersine çevirmede kullanılacaktır. Şahsen kullandığım bileşiklerin dozlamasını ele alacağım. 

Raloksifen: Doz Raloksifen 60 mg, günde 80 mg'a kadar. Doz ile yukarı ve aşağı gitmeyin. 6 hafta boyunca 60 mg ile başlayın. Çok fazla fark edemezseniz, jinekomasti tersine çevrilinceye kadar 80 mg'a kadar yükselin ve 80 mg'da kalın. 

Tamoksifen:1 hafta boyunca her gün 40 mg dozlayın. Bundan sonra, 20 mg'a kadar doz bırakın ve jinekomasti tersine çevrildiğinde her gün kullanın. Letrozole 

ile Geri Dönüş Hakkında : Evet, yapılabilir. Ancak, bu yöntemi önermiyorum. Letrozole oldukça sert bir bileşik ve orada gördüğüm protokoller vahşi. Zamanla bu bileşik zamanın çoklu miligramı, E2 seviyenizi ezmenin kesin yoludur. O zaman sen mutsuz ve hayattan nefret ediyorsun. Bu bileşimi kullanmayın. Ancak, ikna olmamışsanız, lütfen bununla birlikte çok dikkatli olun. Milgram + önerileri boggling boggling, benim için kaç kişi çalışır diyor umurumda değil. Size söz veriyorum, bu insanların çoğu kan işlerini izlemiyor ve bu anlaşmanın tamamı bir tahmin oyunu.

Her şeyden önce, eğer Letro üzerinde ısrar ederseniz, letroyu günde 100 mcg'den fazla DAHA kullanamazdım. Evet, bu MICROgram. Letro beni 10 gün içinde 47 ng / dL'den 2 ng / dL'ye çıkardı. Bu bileşiği yönetmek ne kadar güçlü ve zordur.

Jinekomasti reversal ile ilgili son not ... Bu süreç zaman alır. Bunun için çok fazla şey hesaba katılır, böylece ne kadar sürdüğüne dair bir tahmin verirsiniz. Herkes farklıdır ve her jinekomasti vakası farklıdır. Ana faktörler, östrojen seviyesi, vücut yağ yüzdesi ve jinekomastinizin yaşıdır. Tüm bu, işe yaramazları tersine çevirmek için bir zaman tahmini yapar. Bununla birlikte, hastalara sahip olmalısınız. Bu hızlı bir süreç değil. Yakınında bile değil. Bazı durumlarda 9 aya kadar sürebilir, hatta daha uzun sürebilir. Ama ... Benim deneyimim, 6. haftada büyük bir fark olduğunu fark ettim ve 3. ayın sonundan önce tamamen tersine çevirebildi. 

E2 ve Jinekomasti Önleme İçin Kan Çalışması

Açıkçası, şimdiye kadar östrojeni kontrol etmenin jinekomastiyi çevreleyen olumsuzlukların ana anahtarı olduğunu belirttiniz. Bu sizin ilk savunma hattınız olduğundan, AI dozlarınızın gerçekte çalıştığını ve menzilini koruduğunu doğrulamak için E2 kontrol ortalamasını almanız gerekir. Progestinlerle bile, jinekomasti şansınız menzildeki östrojen seviyeleriyle sıfıra yakındır. Ancak en ufak bir yükselme bile, diğer bileşiklerin varlığında konuyu ağırlaştırabilir.

Şimdi, birçok insan basit bir Estradiol paneli sipariş ediyor gibi görünüyor. Bu iyi ama gerçekten doğru değil. Özellikle Testosteron'dan Estrogen'e yüksek dönüşüm varlığında. Kadınlar çok yüksek östrojen seviyelerine sahiptir ve basit bir Estradiol testi onlar için yeterli olacaktır. Ancak erkekler östrojen ile ilgili konulara çok duyarlıdır ve daha doğru bir sonuç gerektirir. Bu Duyarlı veya Ultrasonik E2 testi olurdu. Estradiol sonucun doğru değil. Yani siz menzilde olduğunuzu düşünürken, aslında menzilin üzerinde olabilirsiniz. Biraz aralığın üzerinde bir çok insan için bir anlaşma büyük değil, ama bazı millet süper hassas ve "Gyno Prone", bu yüzden süper deneyimli değilseniz, hassas bir panel olsun.
  • Beğen 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Bumin    72
morningstar, 3 saat önce yazdı:

Güzel bilgiler, keşke türkçe yazılsaymış anlardık.

Kıbrıslı bodybuilderlar yazıyor sanırım bu bilgileri hahaha

google Translate bukadar çevirebiliyor :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mlt44    133
Bumin, 13.10.2018 - 17:07 yazdı:

Selam arkadaşlar,yabancı bir forumda gezerken bu konuyu gördüm genel bilgilendirme amaçlı alıntı yaptım faydası olabilir diye düşündüm...

Östrojen, Prolaktin, Progesteron Yönetimi + Jinekomasti Önleme 

Giriş

Her zaman söz konusu olan konulardan biri, östrojen ve prolaktin seviyelerini döngüde nasıl yönetileceğidir. Bu konu, kullanıcıları daha fazla eğitmek için bilgilendirici bir temel görevi görmelidir. Bu kategorilere dikkat edilmemesi bazı ciddi komplikasyonlara yol açabileceğinden, bu muhtemelen daha önemli konulardan biridir. E2'yi ve prolaktini yönetmeye başlamadan önce, tam olarak ne olduklarını, amaçlarını ve nasıl yüksek olduklarını anlamanız çok önemlidir. İşlevlerini net bir şekilde anladığınızda, bunları güvenli bir şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Krank yapalım ...

Erkeklerdeki Östrojen: Açıklama ve Amaç

Ayrıca Oestrojenler olarak da adlandırılan, vücutta çeşitli bölgelerde bulunan bir grup hormondur. Erkeklerde östrojenin temel amacı, sperminizi olgunlaştırmanıza ve libidonunuzu düzenlemenize yardımcı olmaktır. Kadınlarda çok daha fazla bulunur ve kadın özelliklerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu özelliklerin bazıları erkeklerde gelişebilir, östrojen fazla bulunmalıdır. Ama tartışacağımız östrojenin daha fazla amacı var. 

Östrojen biyosentezdir. Anlam, vücutta başka bir kaynak tarafından oluşturulur. Bu bir testosteron ürünüdür. dönüştürme. Testosteron, "Aromatase" adı verilen bir enzim yardımıyla östrojene dönüştürülür. Bir vücutta aromataz enzimlerinin miktarı önemlidir. Herkes aynı miktarda değil. Ama çoğunlukla yağ hücrelerinde bulunur. Ne kadar fazla yağ taşırsan, o kadar çok östrojen dönüştürürsün. Aşırı kilolu olduğunuzda anabolik steroidleri çevirmemeninbirçok nedenlerinden biri . Şimdi mantıklı mı? 

Muhtemelen farklı referanslar duymuşsunuzdur. E2 veya estradiol gibi. Östrojen, bir bütün olarak, birkaç seks hormonundan oluşur. Bunlar aşağıdaki gibidir: 

1. Estron (E1) 
2. Estradiol (E2) 
3. Estriol (E3)

Estradiol veya E2'nin yukarıda kalın olduğunu fark ettiniz. Bunun sebebi, E2'nin bir erkeğin önemli olanıdır. E2, E1'den 10 kat ve E3'ten 100 kat daha güçlüdür. Bu yüzden erkeklerde Estradiol testi veya daha iyisi var; Hassas Estradiol testi. Bu yazının daha sonra bu testlerin önemini tartışacağız. 

Estrojen seviyeleriniz sağlıklı bir libidoyu korumak ve yan etkilerden kaçınmak için menzilde olmalıdır. Bu, döngü yönetimini etkileyen en önemli şeylerden biridir. Çok düşük seviyeler sizin için sorunlara neden olabilir. Çok yüksek seviyeler ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Yani burada bir dengeye ihtiyacımız var. En yüksek ve en düşük östrojen seviyeleriyle yaşayacağınız konulara bir göz atalım ... 

Düşük Östrojen Yan Etkileri:

- Osteoporoz (zayıflamış kemikler); (uzun vadeli düşük seviyeler)
- Zayıf seks sürüşü 
- Yorgunluk 
- Uyuşukluk 
- Cilt kalitesi azalır 
- Depresyon 
- Zavallı sağkalım ve yaşam kalitesi düşük 

Östrojen Yan Etkileri:

- Jinekomasti 
- Anksiyete ve panik atak 
- Depresyon 
- Erektil disfonksiyon 
- Su tutma 
- Yüksek tansiyon 
- Zayıflama denge / kararsızlık / baş dönmesi 
- Solunum ile ilgili kaygıları 
- Sinirlilik 
- Düşük libido 
- Uykusuzluk 
- Prostat ile ilgili sorunlar 
- Küçük bir kız gibi ağlayarak ve her zaman duygusal olmak

Yani, ne yüksek ne de düşük sağlıklıdır. Ve zaten taşıdığınız daha fazla vücut yağının, daha fazla aromataz enziminin bulunduğunu; Artık, vücut yağının düşük olduğu zamanlarda neden en iyi döngü yapılacağını anlıyorsunuz. Bu yan etkilere baktığınızda, "menzil dışı" östrojen seviyelerini kendiliğinden teşhis etmek için bu kaygı listesini kullanabilirsiniz. Umarım bu, kan seviyenizi kontrol etme ihtiyacını tetikler. Fakat okumaya devam et çünkü bu makalenin ilerleyen saatlerinde kan çalışmasını tartışacağız. 

Östrojen Nasıl Kontrol Edilir

Her şeyden önce, yukarıda belirtiler olarak da görülen yan etkileri sıralarken; Östrojen seviyelerini kontrol etmek için gerçekten "tembel bir adamın kılavuzu" yok. Kan çalışması, E2 seviyenizi doğru şekilde yönetmenin tek yoludur. Aksi takdirde, sadece semptomları gözlemlerdik ve kendi kendini teşhis etmek bir tahmin oyunu haline gelir. Bu tehlikeli bir şey. Ama kan testine girmeden önce, östrojeni kontrol etmek için kullanılan yöntemler hakkında , aromatize edilebilir bileşikler içeren bir steroid döngüsü üzerinde konuşalım . 

Aromataz İnhibitörleri (AI)

Kullanabileceğiniz birkaç inhibitör var. Tüm bu ilaçların ana amacı, sağlıklı bir östrojen seviyesini korumaktır. Farklı şekillerde çalışırken, hepsi estrojen seviyelerini düşürmeye veya sürdürmeye odaklanır. Aromataz enziminin östrojeni sentezlediğini öğrendiğimizden beri, "Aromataz İnhibitörü" adı aniden mantıklı geliyor, değil mi? AI tam olarak onların başlıkları önerdiği gibi yapmak; Vücudunuzdaki aromataz aktivitesini inhibe eder. Şimdi hangi inhibitörlerin mevcut olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenmemiz gerekiyor ... 

Bugün piyasada çeşitli inhibitörler mevcut. Hepsi eşit değil. 

Aromataz İnhibitörleri Türleri: 

1. Seçici 
2. Seçici Olmayan

Amacımız için, sadece Seçici bileşikler kullanmamız gerekiyor çünkü Cytadren ve Teslac gibi Seçici Olmayan bileşikler farklı çalışıyor ve genellikle oldukça zayıf. Bu nedenle zamandan tasarruf etmek için, Amacımıza uygun olmadıklarından Non-Selective inhibitörlerini tartışmayacağız. 

Seçici İnhibitörlerin Türleri: 

1. Geri dönüşümlü inhibisyon 
2. Geri dönüşümsüz inhibisyon (aka intihar inhibitörü)

Tersinir inhibisyon, aromataz enzimlerinin aktivitesinin engellendiği anlamına gelir, ancak enzim canlı ve sağlam kalır. Geri dönüşümsüz veya intihar inhibitörleri enzimi öldürür. Artık mevcut değil. Unutma ki, enzim öldüğü için, daha fazla enzim geliştirmeyeceğiniz anlamına gelmez. aksine; Aromataz enzimleri geliştirmeye devam ediyorsunuz. Aromataz enzimlerini öldürmek ya da bloke etmek suretiyle, testosteronun östrojene dönüşümü engellenir. Ve eğer düzgün bir şekilde dozlanırsa, nihayetinde seviyeleriniz makul ve sağlıklı bir aralığa düşer. 

Mevcut ve Popüler Tersinir AI:

- Anastrozol ( Arimidex ) 
- Letrozol (femara) 
- Formestan (Lentaron) 
- Vorozol(Revizor) 

Mevcut geri dönüşümsüz AI (İntihar inhibitörleri) :

- Eksemestan ( Aromasin ) 

Yani orada o var. Bunlar genellikle Estrojen seviyenizi düşürmek ve E2 bölümünde sağlıklı bir durumu korumak için seçeneklerinizdir. Bazı tezgah üstü ürünleri de kullanabilirsiniz. Bazılarının iyi çalıştığı kanıtlanmıştır. Bireye bağlı olarak, hepimiz bu ilaçlara farklı şekilde tepki verdiğimiz için, karşı ürün üzerinde ekstra bir takviye gerekebilir. Hap formları bazen düzgün bir şekilde bölünmesi zordur ve OTC ilaçlarının eklenmesi, dengesizliğe dıştan bakmadan yardımcı olabilir. 

Sayaç AI Üzerindeki Doğal:

- DIM (Diindolilmetan) - Bunu TRT ile çok etkili kullanıyorum.
- Resveratrol (oldukça zayıf) 
- Chrysin (Resveratrol'den daha iyi, ama yine de zayıf) 
- Çinko (Decent, fakat etkili bir doz da sağlıklı değil) 

Benim tecrübemde, DIM'in en etkili olduğu (kan yoluyla) her zaman kanıtlanmıştır. bugün mevcut doğal OTC ürünü. Bir AI ile birleştiğinde, sizin için iyi olabilir. TRT protokolüm şimdi çok iyi yönetiliyor, hatta bir AI kullanmıyorum, sadece DIM kullanıyorum. Benim için mükemmel çalışıyor. 

İnhibitör Dozlama ve Bilgi

Sitemizin sponsorları aracılığıyla sadece ortak olanları tartışacağım. Başkaları hakkında ek bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen bize bildirin. Daha fazla bilgi sunmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu nedenle, erişilebilirlik ve bu makale için, Arimidex, letrozole , Aromasin ve DIM ile dozlama konusunu ele alacağız. 

Aşağıdaki dozaj temel 500 mg Testosteron Döngüsü dayalı BAŞLATMA DOSYALAR. Kan döngüsünde bir kez çalışma yaptıktan sonra, o dozun çalışıp çalışmadığını veya ayarlanması gerekiyorsa bunu doğrulayabilmeniz gerekir. Bu konu için asla kelimemi veya kimseyi yanıtlama. Onaylamak için her zaman kan çalışmasına bakın, ancak bu genellikle çoğu için etkili olduğunu kanıtlamıştır. Bu yüzden kişisel deneyimlerimi yıllardır sizinle paylaşıyorum. 

Lütfen hatırla:Herkes farklıdır ve dozlar değişebilir, sadece kan çalışması uygun dozu belirleyebilir. 

Bahsedilen İnhibitörlerde Bilgilendirici Veriler: 

*** Anastrozol (Arimidex)

- Yarım Yaşam: 50 saat 
- Önerilen doz: 0.25 mg Her Diğer Gün. (Temel 500 mg Testosteron döngüsü için) 
- Ortak yan etkiler: Sıcak basmaları, eklem rahatsızlığı, mide rahatsızlığı, ishal, yüksek kolesterol düzeyleri. 
- İlaç etkileşimleri: DHEA'nın etkinliğini azaltır. Arimidex'in varlığında DHEA dozunuzu ikiye katlayın. 
- Not: İlaç etkileşimleri güncellendi 08/16/2013. Arimidex & Nolvadex arasında olumsuz etkileşim yok. Üye için teşekkürler: Bu çalışma için % 100 .


*** Exemestan (Aromasin)

- Yarım Yaşam: 24 saat
- Önerilen doz: 25 mg Her Gün. 
- Ortak yan etkiler: Sıcak basmaları, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, depresyon, yüksek bilirubin, karaciğer enzimleri, alopesi, sırt ağrısı, göğüs ağrısı, kabızlık, lenfopeni. 
- İlaç etkileşimleri: DHEA'nın etkinliğini azaltır. DHEA dozunuzu Aromasin varlığında iki katına çıkarın. 


*** Letrozol (Femara)

- Yarım Yaşam: 48 saat
- Önerilen doz: Günlük 50 mcg (mikrogram). Bu ilacı kötüye kullanmayın. Tipik miligram dozları saçmalık ve muhtemelen düşük dozdadır. 
- Ortak yan etkiler:Sıcak basmaları, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, depresyon, öksürük, grip benzeri belirtiler, yüksek bilirubin, görme bozukluğu, yüksek krom, iştah kaybı, mide rahatsızlığı. Letro orada en güçlü AI’lardan biridir. Özellikle bununla temkinli olun. Güç iyi olabilir ama aynı zamanda E2'nizi kolayca hızlı bir şekilde çarpması ve işe yaramaz hale gelmesi nedeniyle de kötü olabilir. Kan çalışması kan çalışması! 
- İlaç etkileşimleri: Hem Nolvadex hem de DHEA'nın etkinliğini azaltır . Letrozol varlığında DHEA / Nolvadex dozunuzu ikiye katlayın. 


*** Diindolilmetan (DIM)

- Yarım Yaşam: 7 saat 
- Önerilen doz: 150 mg İkilik Günlük (günlük toplam 300 mg). 
- Ortak yan etkiler:Yukarıdaki dozlarda gerçekten herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazıları baş ağrısı ve mide bulantısı gibi olasıdır. 
- İlaç etkileşimleri: Bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur. 


Erkeklerde Prolaktin: Açıklama ve Amaç

İlk şey ... "prolaktin kaynaklı" jinekomasti diye bir şey yoktur. Bunu çok kez duydum ve sonra bu segmentte nedenini anlayacaksın. Şimdi, prolaktin başka bir seks hormonudur ve beyninizdeki hipofiz bezi tarafından salgılanır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bulunmasına rağmen, temel amaç kadınlarda süt üretimi içindir. Gerçek şu ki, erkeklerin bugün bildiğimiz prolaktin için bir faydası yok. Neden Tanrım neden?? Her neyse, düşük seviyeler zararlı değilken, yüksek seviyeler kesinlikle vardır. Bu yüzden, erkeklerde normal prolaktin düzeylerinden daha yüksek olan kaygılara bakalım ... 

Erkeklerde Yüksek Prolaktin Düzeylerinin Etkileri:

- Olumsuz Testis Paraziti 
- Doğal testosteronu düşürür 
- Düşük sperm sayısı (infertilite düzeylerine)
- Uzun süreli yükselme erektil disfonksiyona (bazen kısa süreli) neden olabilir 
- Düşük Libido 
- Meme hassasiyeti 
- Erkek laktasyonu 
- Düşük ejakülat hacmi 

19- nandrolon ve Trenbolon gibi nortestosteron steroidleri prolaktin düzeylerinin artmış östrojen varlığıyla artmış MAINLY olmasına neden olabilir. Yüksek prolaktin doğrudan bir nedeni değildir. Prolaktin inhibe edici ilaçları kullanırken sorunları çözecek, ilk savunma hattınız östrojeni kontrol ediyor.Yüksek estrojen, prolaktin artışının etkisini artırabilir. Bir AI kullanımı ile prolaktin artışını önlemek nadir değildir. Fakat bugün 19-Nor steroidlerin dozları, bunun bir şekilde etkisiz olduğunu kanıtlayabilir. Etkilerle mücadele etmek için ikincil (ve doğrudan) bir bileşiğe sahip olmanın gerekliliğine öncülük eder.

İşleyiş şekli tamamen karmaşıktır ve bunu düzyazılarla ifade etmenin bir yolunu bile düşünemedim. Fakat kısaca, östrojen reseptörleri ile 19-Nor etkileşimi prolaktin sekresyonunu artıracaktır. Bu yüzden önce östrojeni ve prolaktin ikincisini kontrol etmek önemlidir. Ayrıca neden "eldeki" ikincil bir mücadele ilacınız olduğunu ve bazı durumlarda döngüde kullanılmasını öneriyorum. Daha önce prolactinin zararlı olmadığını söylediğimden neden “el altında” dediğimi merak edebilirsiniz. Eh, bu ilaçlar bazı oldukça ağır yan etkileri var ve düzgün kullanılmadığı takdirde döngü üzerindeki ilerlemenizi gerçekten etkileyebilir. Yani akıl sağlığı için gerekli olana kadar beklemek tamamdır. Fakat bunu tekrar vurgulamak istiyorum ... eğer yüksek prolaktin ve / veya emzireniz varsa, östrojen seviyenizi kontrol edemediğiniz% 100'e yakın bir onaydır.



Prolaktin veya yüksek prolaktin kontrol etmek için dopamini aktive eden ilaçları kullanıyoruz. Dopamin, sinir hücrelerinin sinyallenmesi amacıyla beyindeki hücreler tarafından başlatılan bir kimyasaldır. Yani baktığımız şu ilaçlar dopamin agonistleri. Prolaktini etkileyen birçok şey vardır ancak dopamin genel farkı yaratan baskındır. 

Dopamin hipofiz ile çalışır. Onlar arkadaş, görüyorsun. Ancak bazen hipofiz bezinden biraz heyecanlanır ve kontrolden çıkar, bu nedenle Dopamin hipofiz bezini ziyaret eder ve Dopamin reseptörlerine bağlanır ve prolaktin üretimini makul bir düzeye indirir. Bu iç iletişim ile yapılır. Ne güzel bir arkadaşım var. Mantıklı mı millet? Ne muhteşem bir sistemimiz var. Vücuduna saygı duymak için daha fazla sebep.

Artık prolaktin nasıl yükseldiğini ve problemin nasıl düzeltileceğini biliyoruz, prolaktin kontrolü için kullanılan yaygın ilaçlara bir bakalım. Bu makaleden sıkılmaya başladım, bu yüzden hala bu progesteron'u kapatmak zorunda olduğumdan bu kadar kısa tutacağım. 

Yaygın "Anti-Prolaktin" (dopamin agonisti) ilaçları mevcuttur:

- Pramipeksol (Mirapex) 
- Kabergolin (Dostinex) 
- Bromokriptin (Parlodel) 
- Pergolide (Permax) Önerilen 

İnhibitörlerde Bilgilendirici Veriler: 

*** Pramipexole (Mirapex )

- Half Life: 8 saat 
- Önerilen doz:Her gece 0.25 mg. Uyuyakalmadan hemen önce al. 3 gün sonra, dozu sadece iyi bir şekilde halledebilirseniz, 0.5 mg'a yükselin. Sonra tekrar 0.75'e ve nihayet 1 mg'a. Nadiren 1 mg'dan fazla ihtiyaç vardır. 
- Ortak yan etkiler: Mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, uykusuzluk, kabızlık, kafa karışıklığı, görme bozukluğu, halüsinasyonlar, baş ağrıları, sık idrara çıkma, tıkanıklık, akıl. 
- İlaç etkileşimleri: Diğer dopamin agonistleri ile birlikte kullanmayın. Kombinasyonun merkezi sinir sistemi üzerinde olumsuz etkileri olacağından antihistaminiklerden tamamen kaçınılmalıdır. 


*** Kabergolin (Dostinex)

- Yarım Yaşam: 65 saat 
- Önerilen doz: 0.25 mg Her Üçüncü Gün. 4 dozdan sonra kendinizi iyi hissediyorsanız, her 3 günde bir 0.5mg'ye yükselin.
- Ortak yan etkiler: Çoğu zaman Prami ile aynıdır, ama aynı zamanda endişe ve zorlayıcı davranışa da neden olabilir. 
- İlaç etkileşimleri: açılanlar serotonin şiddetli seviyelere neden olabileceğinden anoreksıden (iştah bastıranı) kaçının. ayrıca diğer dopamin agonistlerinden kaçının. Kodein kaçının çünkü ilaç kombinasyonu etkisiz hale getirir ve kan basıncını çok düşürür. 


Erkeklerde Progesteron: Açıklama ve Amaç

Progesteron vücudumuzdaki başka bir steroid hormonudur. Çoğu insan bunun sadece kadınlar için yararlı olduğunu düşünür, ancak prolaktin aksine, sağlıklı progesteron düzeylerine gerçek faydalar vardır. Östrojenden kaynaklanan olumsuz etkilerin bir kısmını "karşılar". Döngüsüz olanlar için, aynı zamanda testosteron için bir öncüdür. Ayrıca adrenal bezler aracılığıyla kortizon. İlk pregnenolon ve daha sonra progesteron olduğu kolesterolden üretilmiştir. Aslında, birçok erkeğe daha sağlıklı bir durum için üst menzil seviyelerini yükseltmek için progesteron artırıcı ilaçlar reçete edilir.

Eğer çok büyükse, neden daha fazla üretmesine sebep olmaz? Eh, aralık dışı seviyeleri komplikasyonlara neden olabilir. Bu hormon yararlıdır ancak sadece sağlıklı aralıklarda. Bunun ötesinde, bir düşman olur. Yani amacımız progesteronu menzil içinde tutmaktır, böylece konuşmak için "dost" bir hormon kalır. Şimdi yüksek progesteron düzeylerinin varlığında, erkek olarak, karşı karşıya gelecek endişeleri hızlı bir göz atalım ... 

Yüksek Progesteron Düzeyleri Yan Etkileri:

- Erektil Disfonksiyon 
- Depresyon 
- Lethargy 
- Yorgunluk 
- Alt Libido 
- Saç Dökülmesi 
- Jinekomasti 
- Kas Atrofisi

Yüksek seviyelerin ne kadar ciddi olduğunu görüyor musun? Yukarıda özetlenen birçok nedenden dolayı sağlıklı bir progesteron seviyesini korumalıyız. Ama jinekomastiyi bir dakikalığına kapatmak istiyorum çünkü sebebini anlamanızı istiyorum. 

Progesteron artar çünkü progestinler tarafından çok fazla reseptör aktive edilir. Progestinler, bu reseptörler üzerinde, örneğin Trenbolon ve nandrolon veya herhangi bir 19-steroid gibi hareket eden bileşiklerdir. Bu, progesteronun artmasına ve bu steroidlerin ne zaman kullanıldığına neden olan artışı görmenize neden olan şeydir. Diğer steroidler ile korunmaya hiç ihtiyacınız yoktur, çünkü diğerleri progestin değildir. Mantıklı olmak?

Sonra ne söyleyeceğimi tahmin edebilir misin? Doğru. Aşırı östrojen varlığında daha da kötüdür! Özellikle memelerde, memede 1GF-1'i artırarak östrojen yanında meme dokusunu teşvik etmek için hareket eder. Ayrıca, progesteron, meme dokularındaki estrojenik aktiviteyi doğrudan uyarır. Yani burada yarı-doğrudan bir etkimiz var. Yüksek progesteron estrojenik aktiviteyi arttırır ve jinekomastiye neden olur. Ama bir kez daha yinelemek istiyorum, ilk savunma hattınız östrojeni kontrol ediyor !

Yüksek progesteron düzeylerini tedavi etmek Selective Progesterone Reseptör Modülatörleri (SPRM) ile yapılabilir. Örneğin, Asoprisnil; J867 olarak da bilinir. SPRM'ler oldukça agresiftir ve sadece aşırı durumlarda ve bir doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Bu yüzden onları önermiyorum çünkü kolayca seviyenizi sevişmeye ve başka sorunlara neden olabilirler. Bunun yerine, progesteron uyaran östrojenik aktiviteye bir son vermek için bir AI kullanmanızı öneririm. Bu doğrudan bir etkiye sahip olsa da, etki daha az östrojen varlığında ders olacaktır. 

19-Nor steroidler çalıştırırken Aromasin seçim AI olarak tavsiye ederim. 

Efsane:Nolvadex 19-Nor ile kullanılamaz. YANLIŞ! Nolva / Tamox, karışık bir östrojen reseptörü agonisti / antagonistidir. Bazı doku (hepsi değil), progesteron reseptörünün yukarı regülasyonu gerçekleşebilir; örneğin mukoza zarında estro duyarlı olduğundan. Ama bizim endişemiz göğüs. Ve Nolva östrojen reseptörünü engeller. Progesteron reseptörü daha sonra sentezlenir. Bloke estrojen reseptörü = aşağı regüle progesteron reseptörü. 

Jinekomasti: Açıklama ve nasıl tedavi edilir?

Bu sadece erkeklerde meme dokusunun büyütülmesidir. Vücudunuz temel olarak kadın özelliklerini benimsiyor. Daha önce bahsedildiği gibi, bu, aşırı östrojen neden olur ve aşırı progesteron tarafından doğrudan şiddetlendirilebilir. Jinekomasti tersine kanıtlanmış birçok yöntem vardır. Bazıları diğerlerinden daha etkilidir. En yaygın olanları anlatacağım. 

Jinekomasti ilaçları tersine çevirmek (etkinliğe göre sıralı) : 

1. Raloksifen 
2. Tamoksifen 
3. Lasofoksifen

Ortak payda var mı? Hepsi seçici östrojen reseptör modülatörleri (SERM). Ama neden Clomiphene (clomid) ve Toremifene gibi diğer popüler SERM'leri listelemedim? Pekala, benzerlikler bol olmasına rağmen, diğer SERM'ler, bahsettiğim SERM'lerin meme dokusunda çok daha güçlü ve etkili olduğu hipofizde (beyin) daha fazla uyarım yaparlar. Bu nedenle jinekomasti azaltma / tersine çevirmede kullanılacaktır. Şahsen kullandığım bileşiklerin dozlamasını ele alacağım. 

Raloksifen: Doz Raloksifen 60 mg, günde 80 mg'a kadar. Doz ile yukarı ve aşağı gitmeyin. 6 hafta boyunca 60 mg ile başlayın. Çok fazla fark edemezseniz, jinekomasti tersine çevrilinceye kadar 80 mg'a kadar yükselin ve 80 mg'da kalın. 

Tamoksifen:1 hafta boyunca her gün 40 mg dozlayın. Bundan sonra, 20 mg'a kadar doz bırakın ve jinekomasti tersine çevrildiğinde her gün kullanın. Letrozole 

ile Geri Dönüş Hakkında : Evet, yapılabilir. Ancak, bu yöntemi önermiyorum. Letrozole oldukça sert bir bileşik ve orada gördüğüm protokoller vahşi. Zamanla bu bileşik zamanın çoklu miligramı, E2 seviyenizi ezmenin kesin yoludur. O zaman sen mutsuz ve hayattan nefret ediyorsun. Bu bileşimi kullanmayın. Ancak, ikna olmamışsanız, lütfen bununla birlikte çok dikkatli olun. Milgram + önerileri boggling boggling, benim için kaç kişi çalışır diyor umurumda değil. Size söz veriyorum, bu insanların çoğu kan işlerini izlemiyor ve bu anlaşmanın tamamı bir tahmin oyunu.

Her şeyden önce, eğer Letro üzerinde ısrar ederseniz, letroyu günde 100 mcg'den fazla DAHA kullanamazdım. Evet, bu MICROgram. Letro beni 10 gün içinde 47 ng / dL'den 2 ng / dL'ye çıkardı. Bu bileşiği yönetmek ne kadar güçlü ve zordur.

Jinekomasti reversal ile ilgili son not ... Bu süreç zaman alır. Bunun için çok fazla şey hesaba katılır, böylece ne kadar sürdüğüne dair bir tahmin verirsiniz. Herkes farklıdır ve her jinekomasti vakası farklıdır. Ana faktörler, östrojen seviyesi, vücut yağ yüzdesi ve jinekomastinizin yaşıdır. Tüm bu, işe yaramazları tersine çevirmek için bir zaman tahmini yapar. Bununla birlikte, hastalara sahip olmalısınız. Bu hızlı bir süreç değil. Yakınında bile değil. Bazı durumlarda 9 aya kadar sürebilir, hatta daha uzun sürebilir. Ama ... Benim deneyimim, 6. haftada büyük bir fark olduğunu fark ettim ve 3. ayın sonundan önce tamamen tersine çevirebildi. 

E2 ve Jinekomasti Önleme İçin Kan Çalışması

Açıkçası, şimdiye kadar östrojeni kontrol etmenin jinekomastiyi çevreleyen olumsuzlukların ana anahtarı olduğunu belirttiniz. Bu sizin ilk savunma hattınız olduğundan, AI dozlarınızın gerçekte çalıştığını ve menzilini koruduğunu doğrulamak için E2 kontrol ortalamasını almanız gerekir. Progestinlerle bile, jinekomasti şansınız menzildeki östrojen seviyeleriyle sıfıra yakındır. Ancak en ufak bir yükselme bile, diğer bileşiklerin varlığında konuyu ağırlaştırabilir.

Şimdi, birçok insan basit bir Estradiol paneli sipariş ediyor gibi görünüyor. Bu iyi ama gerçekten doğru değil. Özellikle Testosteron'dan Estrogen'e yüksek dönüşüm varlığında. Kadınlar çok yüksek östrojen seviyelerine sahiptir ve basit bir Estradiol testi onlar için yeterli olacaktır. Ancak erkekler östrojen ile ilgili konulara çok duyarlıdır ve daha doğru bir sonuç gerektirir. Bu Duyarlı veya Ultrasonik E2 testi olurdu. Estradiol sonucun doğru değil. Yani siz menzilde olduğunuzu düşünürken, aslında menzilin üzerinde olabilirsiniz. Biraz aralığın üzerinde bir çok insan için bir anlaşma büyük değil, ama bazı millet süper hassas ve "Gyno Prone", bu yüzden süper deneyimli değilseniz, hassas bir panel olsun.

Eline saglık guzel olmus....

  • Beğen 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×