Jump to content
  • Duyurular

    • Loving

      Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

      Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

      Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

    Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

  • Reklam

DeMoNhUnTeR

Sözde Fitness Uzmanları

Önerilen İletiler

DeMoNhUnTeR    234

Selamlar,

 

Son zamanlarda youtubeda fazlaca aktif olan fitness kanalları ve ''Sözde Uzman'' kişiler gözüme çarpıyor. Neredeyse benim yaşımda olan adamlar insanlara tavsiye veriyor, program yazıyor, video çekiyor ve işin garip tarafı, son derece ilgi görüyor. Ben neredeyse çocukluğumdan beri makale-araştırma okurum vücut geliştirme sitelerini-forumlarını takip ederim-ediyorum. Bu geçen zaman içinde de çok tecrübeli ve eğitimli büyüklerimizle tanışma ve onlardan bilgi alma fırsatım oldu ama hiçbir zaman bu adamlardan birisi çıkıp da bu işe girmeye cesaret etmemişti.

 

Şimdi bu ''Sözde Fitness Uzmanları'' nereden çıktı anlamıyorum. Bu başlığı açma sebebim, insanları bir konuda bilinçlendirmek; Bu ''Sözde Fitness Uzmanları'' uzman falan değildir arkadaşlar bu adamlara itibar etmeyin eğer sadece bu adamların videolarını izleyerek spor hayatını sürdürmeye çalışan birileri varsa lütfen bu başlığı bir kez okusun.

 

Öncelikle bu kişilerin ne iş yaptığına ve bu spordaki geçmişinin ne olduğuna dikkat etmenizi öneririm. Bu adamlar Besyo mezunu mu? Sertifikalı antrenör mü? Yarışmacı mı? Beslenme uzmanı mı? Bu soruları kesinlikle sormak lazım. Yoksa her Fitness kanalı açan, her önüne beyaz tahta alıp inceleme yapan kişileri dinlemek, amatör sporcuları sadece yerinde saydırır. Nitekim bu ''Sözde Uzmanlar''ın sadece vücuduna baksanız, aslında kendisine bile faydası olmadığını görebilirsiniz. Zaten dikkat ederseniz fotoğraflarının photoshoplu olduğunu da görebilirsiniz.

 

Bu başlığın altına fikirlerinizi yazabilirsiniz. Herkese iyi forumlar...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


Loving    9.261

Bu konuda o kadar doluyum ki sussam iyi olacak. :sig

 

Sixpack çıkaran fitness trainer kolu 38'de 42 olan uzmanım diye genç beyinleri yıkıyorlar. Benim en minik tavsiyem; :kah

 

Siz siz olun vücudunuza vakit ayırın her şeyi araştırıp öğrenin ve deneyinde daha sonrasında.. :kas

 

- kendi kendinizin doktoru olun

- kendi kendinizin beslenme uzmanı olun

- kendi kendinizin trainer hocası olun

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    234
Bu konuda o kadar doluyum ki sussam iyi olacak. :sig

 

Sixpack çıkaran fitness trainer kolu 38'de 42 olan uzmanım diye genç beyinleri yıkıyorlar. Benim en minik tavsiyem; :kah

 

Siz siz olun vücudunuza vakit ayırın her şeyi araştırıp öğrenin ve deneyinde daha sonrasında.. :kas

 

- kendi kendinizin doktoru olun

- kendi kendinizin beslenme uzmanı olun

- kendi kendinizin trainer hocası olun

 

 

 

Susma hocam, şu zamanda internet aleminde ağzı olan konuşuyor. Ben, bu işi iyi bilen adamların sessiz kalmasını doğru bulmuyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    35

Konunun en başından başlamak lazım kimdir bu fitness uzmanları ???? personel trainer kime denir ? :crs

 

sanırım özellikle 2009 yılı içerisinde ülkemiz spor salonlarında, fitness merkezlerinde vb. spor yapılan mekanların, yine özellikle yüksek gelir grubuna hitab eden kuruluşlarında türemiş, bir nevi kişisel spor hocası. :kas

 

benzeri bir uygulamanın yurt dışında çoktandır olduğunu tahmine ediyorum, peki konuyu açan arkadaşım türkiye'deki bu uygulamayı anlatırken neden inglizce ismiyle başlığı açtın, (Bence) çünkü bu tarif ettiğin mekanlar o kadar seksi mekanlar ki, personal trainer yerine kişisel eğitmen falan desen, olmaz. olmaz yani. :kas:dus

 

peki nedir bu personal trainer? çok basitçe mantık yürüterek söyleyebiliriz ki, personal trainer, en azından amatör spor yapan spor salonu müdavimleri için, kendisine daha uygun antrenman, beslenme, dinlenme programı verebilecek, kişinin fiziksel gelişimiyle yakından ve birebir ilgilenip, eksik kalan yerlerde spor/beslenme vs. programını değiştirerek takviyede bulunabilecek, spor yaptığı anlarda ise hareketlerde, hareketlerin doğru yapılıp yapılmadığı konusunda yardımcı olacak, ne bileyim hadi en kötü ihtimal motive edecek, zor hareketlerin son rep'lerinde yardımcı olacak, bir nevi yabancıların tabiriyle spotter'lık yani gözcülük yapacak konumda, bu konulara hakim birileri olmalıdır.

 

ha bu noktada belirtmeliyim ki, personal trainer hizmeti, çoğu spor salonunda ayrıca ücretlendirilir; sanırım saat/seans başına falan olsa gerek...

 

şimdi, ben bunu tamamen kendi mantığımdan yola çıkarak, bir yerden bir tanım falan okumadan yazdım, peki bu mantığı biraz geliştirirsek, spor salonlarının sunduğu bu personal trainer hizmetinden kim daha çok faydalanacaktır? bence erkekler, sebebi de çok basit; spor salonlarında gördüğümüz insanlardan, ağır antrenman yapan, bu tarz bir destekçiye ihtiyaç duyabilecek grup büyük ölçüde erkeklerden oluşmaktadır. ülkemizde vücut geliştirmeye ya da ağırlık/halter sporuna çok fazla meraklı kadın görmediğim için, müşteri profilinden yola çıkarak böyle diyorum. çünkü spor salonuna gelen kadınların büyük çoğunluğunun kilo verme/formda kalma/sıkılaşma/sağlıklı yaşama gibi ihtiyaçları, zaten çoğu spor salonunda ücretsiz bir hizmet olarak verilen fitness hocaları tarafından rahatlıkla giderilebilecek durumda. yine gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki, ki gayet basit bir gözlem aslında, kadınlar zaten ülkemizde %90 oranında aletli ağırlık çalışıyorlar, öyle serbest ağırlık çalışana ben pek rastlamadım (ki gittiğim salonların kadın nüfusu epeyce fazla, hani zaten mahalle arasındaki badi salonunda pek kadın görebileceğinizi sanmıyorum...).

 

mantıken personal trainer'ın hünerlerinden faydalanacak kişiler daha çok erkekler olacaktır bu doğrultuda, neticede genelde ulaşılması daha zor hedefleri olan (yağ oranımı %x'e düşürecem, kollarım 45 cm olacak, six pack'ler yaza kadar çıkacak... vs.) müşteriler erkekler olmakla beraber, yine erkekler daha büyük oranda serbest ağırlıklarla çalıştıkları için, "işi bilen" birinin desteğine daha çok ihtiyaç duymaktadırlar.

 

yani şöyle özetlemek gerekirse; spor salonuna bir süredir giden bir erkek, programını, yaptığı sporu daha da geliştirmek adına, personal trainer'dan daha fazla hizmet alacaktır gibime geliyor, mantıken squat, deadlift, bench press atıyorum bir clean and jerk falan gibi nispeten daha komplike hareketlerin tek başına öğrenilmesi, uygulanması, zordur.

 

bu noktada şunu da belirtmek isterim, benim şu an'a kadar gördüğüm bütün salonlardaki bütün personal trainer'lar zaten bu saatlik/seanslık "personal training"'in yanı sıra zaten halihazırda, müşterilerin "program yazdırma" "pardon şu alet nasıl çalışıyor?"

"abi son sette yardım eder misin?" gibi istek ve arzularına hizmet vermekten sorumlu, fitness hocalarından ibaret, yani dışardan bilmem hangi klübün hocası gelip personal trainer'lık yapmıyor size, yine aynı adamlar kadınlar.

 

hah şimdi can alıcı nokta; peki bu personal training hizmetini alanlar çoğunlukla kimler? evet bildiniz! kadınlar! hay allah. ne kadar enteresan. çoğunun spor hayatı sadece birazcık koşu bandı az güneşlenme, biraz esneme gerinme pilatesten ibaret olan spor salonlarımızın medar-ı iftiharları.

 

ben bu personal training olayı ilk gözüme çarptığında dikkat etmiştim bunun böyle olmasına, ama fazla üzerinde durmamıştım. personal training hizmeti almak bana çok da mantıklı gelmedi hiçbir zaman, çünkü en lüks salonda bile olsa, bu hizmeti veren o fitness hocaları ne yazık ki bana deadlift yaparken neyi yanlış yapıyorum, ya da programımı nasıl değiştirirsem arzu ettiğim sonuca daha iyi ulaşırım konusunda cevap verebilecek nitelikte değillerdi, ee zaten son sette benchin altında kalmayım diye gözcülük yapmak için rica edince zaten geliyorlar, gelmek zorundalar zaten çünkü işleri bu. neyse.

 

daha sonları bu personal training olayı benim git gide daha fazla gözüme çarpmaya başladı, çarpmasının sebebi de şu oldu; güya "hoca" ile özel olarak spor yapmaya adanmış bu vakit, bir çok zaman kadınla hoca'nın şen şakrak muhabbetleri ile salonu inletiyordu. böyle olunca biraz daha dikkatli izlemeye başladım personal trainer'larımızı ve onların müdavimlerini (ki zaten çoğu sadece 1-2 kere alıyor bu hizmeti.)

 

açıkca söyleyeyim, istisnalar da tabi ki kaideyi bozmaz, çok fazla da genelleme yapmak istemiyorum ama, sadede gelmek gerekirse, personal training hizmeti alan kadınların çoğu, bu "hoca" lar ile daha fazla yakınlaşabilmek için yapıyor gibi geldi bana sonradan. yani bunun için de fazla insan sarrafı olmaya gerek yok açıkcası, "hoca" nın hanımefendinin esneme hareketi yaparken nasıl elini tutup gözlerinin içine baktığını (ve hanfendinin bundan nasıl keyif aldığını) anlamak için veya o bir saat boyunca dönen muhabbetlerden, ses tonlarından bir şeyleri kafada oturtmak için birazcık vücut dili bilmek, birazcık iinsan ilişkilerinden anlamak fazlasıyla yeterli.

 

ha sonuca varırsak, personal trainer'lık müessesi de, personal training de ülkemizde hakkı ile yapılmıyor bence sözkonusu spor salonları olunca. yani ben şahsen tonla para bayıldığım bir salona zaten bilgi ve birikimi şüpheli birinden personal training hizmeti almak için ayrıca para vermem, neden insanlar veriyor konusunda merak edince de böyle bir sonuca ulaşmış oldum.

 

şu da var ki çok önemli bence, yanlış anlaşılmasın, kimin ne amaçla, kimden, nasıl bir hizmet aldığı benim hiç umrumda değil, spor salonunu, en azından serbest ağırlıkların olduğu bölümleri vıcık vıcık bir cinsel gerilimden uzak tuttukları sürece tabi ki. bu konuyu umursaması gerekenler o hanımefendilerin kocaları, nişanlıları veya sevgilileri, ki ne yazık ki böyle bir çok insan görüyorum, parmağında yüzük ama pt ile vıcık vıcık dumbell squat "ahh muhteşemsiniz!" (bunu söylerken belden kavrıyor ahahah). kendimi tekrar ediyorum belki ama ben ahlak zabıtası da değilim de, yine de komiğime gitmiyor değil.

 

ha peki işi ciddi tutup hiç bu yöne girmeyen pt'ler yok mu? var, onlar da iş yapamıyor pek gördüğüm kadarıyla ahah, daha bilgili bile olsalar...

 

o değil de amma wall of text oldu, squat'ı, deadlift'i kendini sakatlaya sakatlaya, internetten baka baka öğrenmiş biri olarak içimi döktüm resmen ve söylemek isterim ki, keşke böyle hem bilgili hem güzel kadın pt'ler de olsa da, biz de onlardan ders alsak "oh muhteşem bastınız ağırlığı x bey ;)" şeklinde, ama yok yok yok!

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
forbit    864

ülke sınırları içerisinde iki ay salona giden herkes birer potansitel pt'dir. bu elemanlara sorduğunuz her soru bir şekilde cevap bulur. bilmemeleri gibi bir şey söz konusu değildir. beslenmeden, kas fizyolojisine kadar geniş bir bilgi yelpazesine sahip olup kol ölçüleri 35 santimetredir. (burada 35 cm laf ettiğim düşünülmesin) bundan sonrasında bir kaç farklı tür ortaya çıkar bunlardan biri 40 civarı kola biraz karın kasına ve biraz da çevreye sahip olan gruptur. bu grubun bireyleri halihazırda zaten salonda akıl veren ve kendini idol olarak gören tiplerdir. facebook sayfaları üzerinden sürekli bir şeyler paylaşırlar. genelde salonda kimse yokken çektikleri fotoğraflar ile kimse yokken biz vardık havası vermek en büyük hazlarıdır. arada sırada before/after fotoğraflar paylaşarak sizde böyle olabilirsiniz derler lakin before ve after'daki çocuk nedense hiç bir zaman birbirine benzemez. bunların bir diğer türevi de youtube kanalına sahip olanlardır. bunlar youtube'da zaten zilyon tane olan hareketlerin videolarını tekrar çekerler. yine internette zilyon tane olan programları sanki kimse bilmiyormuş gibi tekrar paylaşırlar. arada motivasyon videosu atarak da ara gaz verirler. içlerinde en profesyonelimsi gözüken bunlar olmasına rağmen kendilerine dahi hayırları yoktur. pt fiyatlarını yüksek tutarlar bu fiyata kızanlara ise eee youtube kanalımızda sizler için bir sürü program ve video hazırladık derler ki zaten bunları bilmeyen insan yoktur. bu ülkede yaşayan insanlar için protein tozu bcaa amino ne varsa toplayıp program yaparlar ama zaten bunları izleyenlerin %90'nın protein tozuna verecek o kadar parası yoktur. buna rağmen videolarında alternatif çözümler sunmazlar. kısaca en cacık grup aslında bunlardır. bir de adam gibi adam olanlar vardır. sağda solda reklam yapmazlar olur olmaz program paylaşmazlar. gerçekten işe yarayan denenmiş tecrübe isteyen bilgileri arada serpiştirirler. haftada bir kez bulundukları salonun ismini atarlar ben buradayım derler. gelin sizi kaslı yapayım gibi bir ideolojileri yoktur olmazda. son olarak aklıma gelen bir de bunların online pt olanları vardır. online fizyoterapi ne kadar mümkünse bu da o kadar mümkündür. bence siz en iyisi mahallenizdeki salona gidin. pt falan uğraşmayın açın internetten okuyun zaten onlar da öyle yapıyor. iki ay sonunda sizde zaten potansiyel bir pt olmuş olacaksınız. :nol:kas:kas

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu kişisel eğitmen dediğimiz arkadaşlar da tabii ekmek parası kazanıyorlar lafımız yok ancak biraz daha samimiyet biraz da normal olsun istiyor insan.

 

yüzünden, ağzından o kadar belli ki yalan söylediğin, yalan olduğun. eskiden spor salonlarında ( 7-8 sene önce mesela) bu arkadaşlar ücretsizdi. giderdiniz istediğinizi sorar, istediğiniz testi yaptırır ve yardım alırdınız.

 

son senelerde bir furyadır gidiyor. bu arkadaşlar paralı olmuş. öyle az buz da değil. saatine 70 tl alıyorlar ortalama. "personal" ya... özel ders.. arz talep meselesi tabii, millet de veriyor demek. :kah

 

sen spordan anlıyorsun, özel hocaya ihtiyacın yok ama ufak bir sorunun var. yok! olmaz. ukalaca cevaplar, sallamayan bakışlar. hepsi öyle değil haklarını yemeyelim ama 10 kişide maks. 2.

 

salona üye olurken, nasıl bir yalan surat, nasıl bir ses tonu. üyelik oldu, kredi kartı bağlandı mı? yüzünüze bakılmaz. üyeliğinizi iptal mi ediyorsunuz? kaç aydır 'vay başkan naber' diyen adam yok olmuş. uzaktan seni gören adam, yanyana geçerken görmez. :lol:

 

kalitesizi de tam çingene... ben kişisel eğitmen almadığım için sallamıyorum bunları, muhabbete de girmiyorum. tüm muhabbetleri yalan çünkü. he, çoğu bilgili işlerinde, eyvallah. ama iki dakika insan ol de mi yavrum? :sat

 

ben senin muhabbetine, güler yüzüne gelmiyorum zaten oraya. gelen yok mu? var. evde kalmış kızlar, koca bulmak için yazılıyor salona. o arada herkesle muhabbet oluyor tabii. yalnız yaşayan adamlar, zengin olanlar... neyse kişisel eğitmenlere güvenmeyin de.. :tar:dus

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    234

Selamlar arkadaşlar, aslında ben youtubeda yayın yapan videoculardan bahsetmiştim ancak pt konusuna da girilmiş. İyi olmuş içinizi dökmüşsünüz. :) Online ptyi ben de yanlış buluyorum. Bire bir pt hizmeti ise arz-talep meselesi...

 

@zyzz : Bu youtube videocuları kendilerini Fittness uzmanı olarak nitelendirdiği için ben de bu şekilde bahsettim. Yoksa ingilizcem ilkokul terk seviyesinde :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bay-T    4.247

Salonlara gidip 2 ay çalıştıktan sonra 2,3 cm alan herkes özellikle kendini instagramda

 

fitness trainer ilan ediyor ya ona kıl oluyorum. :as:tuf:asa

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    234
Salonlara gidip 2 ay çalıştıktan sonra 2,3 cm alan herkes özellikle kendini instagramda

 

fitness trainer ilan ediyor ya ona kıl oluyorum. :as:tuf:asa

 

 

+1

 

Youtubeda 60bin takipçisi olan bi çocuk var, yazdığı programlarda anormal büyütme sıradışı büyüme patlama antrenmanı falan saçma sapan videolar yüklüyor ama kendisinin sadece kafası büyük :lol:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZYZZ    35

youtubeda en çok şeye kızıyorum almancı bi arkadaş var tamam sempatik iyi hoş güzelde kanındaki anabolik oranı kanından fazla olduğunu düşnüüyorum :D:tar

 

Haa buldum buldum kenzo karagöz :kas:D:D:D

 

8acUbbnZksk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    234

Göz önünde olan sporcuların yalan söylemesini önceden yanlış buluyordum ancak kendim de ilaç kullanmaya başladıktan sonra anlamaya başladım.

 

Normalde benim hayat felsefem hiçbir zaman hiçbir durumda yalan söylememektir ama ilaca başladığımdan beri bazı gerizekalıların yanında ''Hayır kullanmıyorum'' demem gerekti.. :oops::cry::evil::sig

 

Kenzoya gelince, Online Ptyi yanlış buluyorum..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZANE    8
youtubeda en çok şeye kızıyorum almancı bi arkadaş var tamam sempatik iyi hoş güzelde kanındaki anabolik oranı kanından fazla olduğunu düşnüüyorum :D:tar

 

Haa buldum buldum kenzo karagöz :kas:D:D:D

 

8acUbbnZksk

 

Hala bu kişinin doğal olduğuna inanan mı var hocam :)

Türkiye böyle elemanlardan çok çekti. :seyt

 

ölçüleri çok abartılı değil fakat 7 yıl gibi bir sürede doğal limitlere ulaşması çok kullandırıyor insanı.

genetiği süper olsa bile 10 sene alır.

kişisel tahminin 17 yaşındayken veya yarışmalara katılmadağı sene zarfında ilaç kullandığı yönünde.

Kenzo, Pompacı Ercan ile tanıştıktan sonra her şey çok değişti. :D

 

İlaç kullanan doğalım demesin, kullanmayanda haterlık yapmasın. Mevzu insanların enayi yerine koulması.

 

14 yaşında çoçuklar kenzo abi senin gibi olabilir miyim diye yorum attıkça güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
DeMoNhUnTeR    234
youtubeda en çok şeye kızıyorum almancı bi arkadaş var tamam sempatik iyi hoş güzelde kanındaki anabolik oranı kanından fazla olduğunu düşnüüyorum :D:tar

 

Haa buldum buldum kenzo karagöz :kas:D:D:D

 

8acUbbnZksk

 

Hala bu kişinin doğal olduğuna inanan mı var hocam :)

Türkiye böyle elemanlardan çok çekti. :seyt

 

ölçüleri çok abartılı değil fakat 7 yıl gibi bir sürede doğal limitlere ulaşması çok kullandırıyor insanı.

genetiği süper olsa bile 10 sene alır.

kişisel tahminin 17 yaşındayken veya yarışmalara katılmadağı sene zarfında ilaç kullandığı yönünde.

Kenzo, Pompacı Ercan ile tanıştıktan sonra her şey çok değişti. :D

 

İlaç kullanan doğalım demesin, kullanmayanda haterlık yapmasın. Mevzu insanların enayi yerine koulması.

 

14 yaşında çoçuklar kenzo abi senin gibi olabilir miyim diye yorum attıkça güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

 

 

Eh, umut ticareti yapmak da ayrı bir utanç...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
cucu1453    1

zaten personel training e gerek yok. sağlam bir budy bulun kendinize. sağlam arkadaşla çalışın. natural çalışıyorsanız kesinlikle altı sekiz tekrarlı en fazla 4 5 setli çalışın. abuk sabuk makinelerle idmana başlamayın. misal veriyorum sırt çalışacağınız gün mümkünse başka bölge çalışmayın bacakta aynı şekilde. bacak ve omzu ayndı gün veren personel traing mi ne zıkkım gördüm ben... komedinin daniskası. bacak çalıştığın gün omuz ya da göğüs çalışmak mantıklı mı sizce. sabah akşam spilit şeklinde bile olsa naturel adama uygun program değil. şimdi alim olmaya prof olmaya gerek yok sırt idmanını örnek verecek olursak. sağlam bir sırt için önce deadlift yaparsın dört beş set. ısınmalar hariç... mümkün mertebe beş ve altı tekrar yapacağın çok ağır kilolarla başlarsın. bu dead lifti ben yedi sekiz set yapıyorum. sonra barfikse geçersin. yada sırta çekiş makinesi dört sette ordan atarsın. sonra rowing bar bildiğin barla göğse çekiş yada makinede olur. farketmez ama barla daha güzeldir. sonra tek dambıl rowing yani çekiş yaparsın dizini koyup tabi ağır kilo az tekrar. şimdi bu iş için hoca tutmak yerine bir arkadaşla yarış şeklinde yapmak daha mantıklı. bir de eski gittiğim beş yıldızlı otelin salonunda greenparkta hoca bu şekil özel ders verdiği birine 300 spartalı idmanı yaptırıyordu. hafif kilo çok tekrar ve sürekli pump vaziyeti. ve adam ölüyordu idman sonları yorgunluktan. ben merak ettim takip ettim ve adamın kolları birkaç ay sonra küçüldükçe küçüldü. altı patlar da sadece üst bölgede çıktı. tam bir fiyasko... 300 spartalı bölgeden bölgeye ve farklı bölgeleri aynı gün içinde çalıştırma fiyaskoyla sonuçlandı. 300 spartalıda adamlar altı ayda yapmışlar. fakat streoid kullanarak yapmışlar. hafif kilo çok tekrarlı çalışmalar yağ yakıp adeleye pump etkisi yaptığı doğru çok doğru. ama streoidli adamlara. haftada 500 testo 400 trenbolone girersin. günde dört ünitede genotropin yani grawth hormonu vurursun. sahane sonuç alırsın. profesyonel bir vücutcunun youtube da görüntüsü vardı. adam spuatla 25 tekrarlı ve 30 tekrarlı ve 30 40 saniye dinlenerek yapılan squatın müthiş etklili olduğunu ve bacak adelesine pump etkisi yapıp şişirdiğini söylüyhordu tabi streoid alıyorsanız diyordu. aynı idmanı natural biri yapsın bacaktaki adeleyi de kaybeder diyordu. ki çok doğru. creatinle bcaa takviyesiyle 6 8 bilemedin 10 tekrarlı squat ve en az iki dakka dinlenmeli klasik çalışma etkilidir. isteyen istediğini desin. streoidli grawt hormonlu adamların programlarıyla kendinizi baz almayın. kas zorlamadan hafif kilolarla gelişmez. fakat streoidle zaten gerek yok çok ağır kilolara girip sakatlık riskine. çok tekrarlar pump etkisi yapıp şişiriyor adeleyi. program yazarken natural misin streoid limisin buna göre hazırlayacaksın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ZANE    8

Hocam tek husus disinda size tamamen katiliyorum.

Deadlift sirt hareketi degildir benim gozumde.

Hareketi analiz ettigimizde cogunlugu bacaklar yapiyor. Deadlift guclu bir erector spine kasi icin en baba harekttir ama genis bir sirtin tek sirri olmadigi kesin. :D Bar dizden yukari kalkana kadar bacak , gectikte sonra da bel calismis oluyor ama bar diz hizasini gectiginde hareketin cogu bitmis oluyor. Deadlift lattissimus dorsi'nin alt liflerini calistiriyor diyen ''fitness antrenorleri'' bile var.

 

Memleket deadlift diye bagiran adamlar yuzunden 16- 25 yas arasi kisilerin cogundan fitik oluyor. Bagiran "hocalar" keske gordugu hatalari duzeltse. :(

 

Salonumda fitikli bel ile back extension yapmiyorum 'deadlift yapmiyorum fakat squat yapiyorum diyen arkadaslara selam olsun. İkinci fitiklarinda ben soylemistim diyecegim :kas

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.


Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.
×