Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

nattybuilder

Choromion ve ovitrelle arasındaki fark nedir?

Önerilen İletiler

nattybuilder    11

Sayın forum üyeleri bir sorum olacaktı.

Başlıktaki belirttiğim gibi choromionla ovitrelle arasındaki en bariz fark nedir fiyat olarak anladığım kadarıyla choromion çok daha hesaplı bi fiyata geliyor kür ortası uyarım amaçlı ve sonunda kullanmak için.Onun haricinde ama pct de hocalarımız genellikle hep ovitrelle önermiş bunun sebebi nedir? 

Tüm cevaplar için teşekkürler. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Feladel    227

Aralarındaki en büyük fark hammadde farkı. Biri HCG diğeri r-HCG olarak geçiyor. Choromion(HCG) hamile kadınların idrarından saflaştırılır. Diğeri ise genetik mühendislik ile sentetik olarak üretiliyor. 250 mikrogram/0.5 ml ovitrelle'nin içinde 6500ui var. Choromion'un ise 5000 ui. 

Choromion'un fiyatını 6500 ui olarak hesaplayınca aralarında 100 lira filan fark ediyor. Aynı miktarda ui olsa bile sentetik olmayan HCG türlerinin saflık farkı olabileceği için etki farkı olabiliyor. O yüzden etki ve kullanım rahatlığı açısından ovitrelle daha iyi.

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
nattybuilder    11
Feladel, 29 dakika önce yazdı:

Aralarındaki en büyük fark hammadde farkı. Biri HCG diğeri r-HCG olarak geçiyor. Choromion(HCG) hamile kadınların idrarından saflaştırılır. Diğeri ise genetik mühendislik ile sentetik olarak üretiliyor. 250 mikrogram/0.5 ml ovitrelle'nin içinde 6500ui var. Choromion'un ise 5000 ui. 

Choromion'un fiyatını 6500 ui olarak hesaplayınca aralarında 100 lira filan fark ediyor. Aynı miktarda ui olsa bile sentetik olmayan HCG türlerinin saflık farkı olabileceği için etki farkı olabiliyor. O yüzden etki ve kullanım rahatlığı açısından ovitrelle daha iyi.

Anladım hocam.Şuan günümüzde amerikada özellikle bir çok sporcu cycle içine haftalık düşük miktarda hcg ekliyolar atrofi olmamsı için testislerde bu tarz bi kullanımda hangisi daha mantıklı ovitrelleyi bölemiyoruz galiba anladığım kadarıyla. Okuduklarımda haftalık 500 iu vuranları falan okudum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mehmet96    22
Feladel, 31 dakika önce yazdı:

Etki ve kullanım açısından choriomon benim için ovitrelleden 500 kat daha iyi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
nattybuilder, 7 dakika önce yazdı:

Anladım hocam.Şuan günümüzde amerikada özellikle bir çok sporcu cycle içine haftalık düşük miktarda hcg ekliyolar atrofi olmamsı için testislerde bu tarz bi kullanımda hangisi daha mantıklı ovitrelleyi bölemiyoruz galiba anladığım kadarıyla. Okuduklarımda haftalık 500 iu vuranları falan okudum

Tipik 3-4 aylık kür yapıp sonra pct yapıyorsan kür içi ya da sonrası kullanmana gerek yok bence. Zaten bu sürede çok bir atrofi olmuyor. Hiç kürden çıkmayıp hep cruise ve blast yapıyorsan o zaman arada bir kullanılabilir. 

Mehmet96, 7 dakika önce yazdı:

Etki ve kullanım açısından choriomon benim için ovitrelleden 500 kat daha iyi.

Etkisi aynı ya da biri diğerinden biraz daha kötü desen anlarım da arada muazzam bir fark olmasının tek mantıklı açıklaması ovitrellenin soğuk zincirini bozup ilacı bozuyorsundur. Bu yüzden etkisi azalıyordur. Dediğin şuna benziyor. Vücudun ürettiği testo benim için 500 kat daha iyi. Sentetik testo bir işe yaramıyor.

tarihinde Feladel tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
nattybuilder    11
Feladel, 9 dakika önce yazdı:

Tipik 3-4 aylık kür yapıp sonra pct yapıyorsan kür içi ya da sonrası kullanmana gerek yok bence. Zaten bu sürede çok bir atrofi olmuyor. Hiç kürden çıkmayıp hep cruise ve blast yapıyorsan o zaman arada bir kullanılabilir. 

Etkisi aynı ya da biri diğerinden biraz daha kötü desen anlarım da arada muazzam bir fark olmasının tek mantıklı açıklaması ovitrellenin soğuk zincirini bozup ilacı bozuyorsundur. Bu yüzden etkisi azalıyordur. Dediğin şuna benziyor. Vücudun ürettiği testo benim için 500 kat daha iyi. Sentetik testo bir işe yaramıyor.

Eylüle kadar kürde kalmayı planlıyorum.Arada bi uyarım yapıp etkisini gözlemlemek istiyorum açıkçası bu şekilde cidden libido için de öneren bir sürü insan var.Choromion sulandırıldıktan sonra buz dolabında ne kadar süre dayanıyor.Hiçbir yerde bulamadım da 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
nattybuilder, 6 dakika önce yazdı:

Eylüle kadar kürde kalmayı planlıyorum.Arada bi uyarım yapıp etkisini gözlemlemek istiyorum açıkçası bu şekilde cidden libido için de öneren bir sürü insan var.Choromion sulandırıldıktan sonra buz dolabında ne kadar süre dayanıyor.Hiçbir yerde bulamadım da 

Genelde 1 hafta içinde filan bitirildiği için maksimum ne kadar dayanabiliyor bilmiyorum. Prospektüsünde de sulandırdıktan sonra ne kadar saklanabileceği yazmıyor. Libido için küründe dht türevi bir ilaç yoksa ufak doz masteron filan da ekleyebilirsin. Bu da libidoyu biraz destekler.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
nattybuilder    11
Feladel, 1 saat önce yazdı:

Genelde 1 hafta içinde filan bitirildiği için maksimum ne kadar dayanabiliyor bilmiyorum. Prospektüsünde de sulandırdıktan sonra ne kadar saklanabileceği yazmıyor. Libido için küründe dht türevi bir ilaç yoksa ufak doz masteron filan da ekleyebilirsin. Bu da libidoyu biraz destekler.

Tamamdır hocam teşekkürler bilgileriniz için

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mehmet96    22
Feladel, 8 saat önce yazdı:

Ben kendi vücudum için yorum yaptım kardeş. Her ilaç her bünyede aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok. Benim için ovitrelleyi ha kullanmışım ha kullanmamışım ama choriomon kullandığım zamanda penisim nerdeyse ateş edecek gibi ısınıyor yumurtalarım ergenlikteki gibi sarkıyor ve 2-3 gün boşaldıgım zaman çıkan meni 2 kat artıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
Mehmet96, 2 dakika önce yazdı:

Ben kendi vücudum için yorum yaptım kardeş. Her ilaç her bünyede aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok. Benim için ovitrelleyi ha kullanmışım ha kullanmamışım ama choriomon kullandığım zamanda penisim nerdeyse ateş edecek gibi ısınıyor yumurtalarım ergenlikteki gibi sarkıyor ve 2-3 gün boşaldıgım zaman çıkan meni 2 kat artıyor.

Her ilaç her vücutta aynı etkiyi vermeyebilir ama doğala özdeş r-hcg nasıl aynı etkiyi vermiyor ben de orasını anlayamıyorum kardeş. Sen ya da aldığın yer bunun soğuk zincirini bozduğu için etkisi azalıyor olmasın?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mehmet96    22
Feladel, 5 dakika önce yazdı:

Her ilaç her vücutta aynı etkiyi vermeyebilir ama doğala özdeş r-hcg nasıl aynı etkiyi vermiyor ben de orasını anlayamıyorum kardeş. Sen ya da aldığın yer bunun soğuk zincirini bozduğu için etkisi azalıyor olmasın?

Evimin altındaki eczaneden alıp üst kata çıkıp vurdum. Bu şekildede soguk zinciri bozuluyorsa zaten o ilacın.. Toplamda 3 defa kullandım 3’ündede lanet okudum. Beş para etmez benim gözümde 

tarihinde Mehmet96 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
Mehmet96, 3 dakika önce yazdı:

Evimin altındaki eczaneden alıp üst kata çıkıp vurdum. Bu şekildede soguk zinciri bozuluyorsa zaten o ilacın.. Toplamda 3 defa kullandım 3’ündede lanet okudum. Beş para etmez benim gözümde 

Bu kadar kısa sürede tabii ki bozulmaz. İki ilacın da molekül yapısı birebir aynı. Benzer demiyorum birebir aynı. Sadece elde edilme biçimleri fark ediyor. Tıpkı vücutta üretilen testo ile labda üretilen testo gibi. Bu yüzden de birebir aynı etkilere sahip olmaları gerekiyor. Birinin çalışıp diğerinin çalışmamasını aklım almıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mehmet96    22
Feladel, 8 dakika önce yazdı:

Bu kadar kısa sürede tabii ki bozulmaz. İki ilacın da molekül yapısı birebir aynı. Benzer demiyorum birebir aynı. Sadece elde edilme biçimleri fark ediyor. Tıpkı vücutta üretilen testo ile labda üretilen testo gibi. Bu yüzden de birebir aynı etkilere sahip olmaları gerekiyor. Birinin çalışıp diğerinin çalışmamasını aklım almıyor.

Zamanında bunu anlatmıştım metin hocada al benden o kadar demişti. 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
Mehmet96, 20 dakika önce yazdı:

Zamanında bunu anlatmıştım metin hocada al benden o kadar demişti. 

İlginç bir durum. Yarın biraz araştırayım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
0xhex    32
Mehmet96, 3/10/2025 - 23:53 yazdı:

aynı şekilde 2 haftada 4 defa Ovitrelle yaptığımda oldu,hiç bir etki almadım aksine lh fsh ı baskılandığından dolayı sistem geç açılıyor,bir çok yabancı forumda zaten hcg kullanımına karşılar pct de... boşver hocam klomen + tamoksifen devam pct de

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    227
0xhex, Bir saat önce yazdı:

aynı şekilde 2 haftada 4 defa Ovitrelle yaptığımda oldu,hiç bir etki almadım aksine lh fsh ı baskılandığından dolayı sistem geç açılıyor,bir çok yabancı forumda zaten hcg kullanımına karşılar pct de... boşver hocam klomen + tamoksifen devam pct de

HCG ile neden pct yapılmaması gerektiğinin çok fazla nedeni var. HCG vücutta LH taklidi yapıp testislere geçici olarak testo üretimi sinyali verir ama hipofiz bezi bunu fark ettiğinde büyük ihtimalle LH üretimini baskılar. Sen 7/24 HCG vursan da testo üretimini klomen tarzı ilaçlarla kaynağından başlatmadığın sürece bir işe yaramaz. HCG sadece LH taklidi yapıp FSH üretimi başlamadığı için vücut hala sperm üretmemeye devam eder. O yüzden tek başına HCG ile pct yapmanın bir faydası yok.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    4.092

İki ilaçta nedir zaten yukarıda detayları yazılmış. İlaveten;

Ovitrelle, erkek üreme sistemi üzerinde choromion kadar etkili değil. Etki olarak 2000ui choromion ile ovitrelle aynı. Üzerinde yazılanlara çok takılmayın. Zaten 2000Ui HCG bir çoğu için yeterli. Yetersiz noktada 6 gün ara ile 2 ovitrelle enjeksiyonu tavsiye ediyoruz ki genelde uzun soluklu kürde kalanlarda yada genetik olarak hormon sisteminin yeniden tetiklenmesinde sorun olanlarda buna gerek kalıyor. Tek başına HCG bir anlam ifade etmez. PCT'nin en olmaz ise olmazı her zaman klomendir. HCG ve tamoksifen bunun yardımcılarıdır. Kişisel tecrübelerime göre HCG ile başlamayan PCT, sağlıkla bitmiş olsa bile (testlerde) aylar sonra sorun çıkarabiliyor ve yeniden PCT yapmak gerekebiliyor. Neden bunu söylüyorum çünkü sadece klomen ile de PCT deneyen çok kişi oldu. İstatistiğe vurursanız HCG ile başlayan PCT her zaman çok daha sorunsuz çözüm sunmaktadır.

Tercih olarak bulabiliyorsam choromion yada aynı etken maddeli türevleri, eğer bulamadı isem ovitrelle ile pct yaptım ve tavsiye ediyorum. 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mehmet96    22
rastlantisal, 2 saat önce yazdı:

Ovitrelle, erkek üreme sistemi üzerinde choromion kadar etkili değil. Etki olarak 2000ui choromion ile ovitrelle aynı. Üzerinde yazılanlara çok takılmayın. Zaten 2000Ui HCG bir çoğu için yeterli. Yetersiz noktada 6 gün ara ile 2 ovitrelle enjeksiyonu tavsiye ediyoruz ki genelde uzun soluklu kürde kalanlarda yada genetik olarak hormon sisteminin yeniden tetiklenmesinde sorun olanlarda buna gerek kalıyor. Tek başına HCG bir anlam ifade etmez. PCT'nin en olmaz ise olmazı her zaman klomendir. HCG ve tamoksifen bunun yardımcılarıdır. Kişisel tecrübelerime göre HCG ile başlamayan PCT, sağlıkla bitmiş olsa bile (testlerde) aylar sonra sorun çıkarabiliyor ve yeniden PCT yapmak gerekebiliyor. Neden bunu söylüyorum çünkü sadece klomen ile de PCT deneyen çok kişi oldu. İstatistiğe vurursanız HCG ile başlayan PCT her zaman çok daha sorunsuz çözüm sunmaktadır.

Tercih olarak bulabiliyorsam choromion yada aynı etken maddeli türevleri, eğer bulamadı isem ovitrelle ile pct yaptım ve tavsiye ediyorum. 

Abi kesinlikle katılıyorum. Yabancı forumlarda hcg çokta önermiyorlar diyorlar yıllardır bu sözü duyuyorum ama İngilteredeki forumlarda genel olarak 2500x2 hcg 3 gün ara ile yada 1500x3 hcg 2 gün ara ile sonrasında piramit şeklinde yüksekten düşüge dogru klomen tamoksifen öneriyorlar. Ben 5000 choriomonu tek seferde vurdum bi kaç defa bu yüzden belkide ovitrelle bende hiç etki etmedi zaten ovitrelle bunun 2000’ine tekabül ediyorsa benim aynı etkiyi almam için bi anda 2.5 tane ovitrelle vurmam gerekirdi. Değermi bence değmez. Ama chroiomonu 2 ye bölüp vurduğumda bile etki almıştım.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
nattybuilder    11
rastlantisal, 3 saat önce yazdı:

sayin hocam kur ici testisleri aktif tutmak amaciyla choriomon kullanimi hakkinda fikirleriniz neler illa ki kullanicam diyen birisi icin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    807
nattybuilder, 2 dakika önce yazdı:

sayin hocam kur ici testisleri aktif tutmak amaciyla choriomon kullanimi hakkinda fikirleriniz neler illa ki kullanicam diyen birisi icin

illaki kullanıcam diyorsa kullansın gereksiz boşa para pct yapmayıp çok uzun süre kürde kalıcaksa o zaman yapılabilir belli dönem bana göre para israfı.

• +1 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    4.092
nattybuilder, 2 saat önce yazdı:

Bazen çok kuculur. Bundan kastım fındık kadar. O zaman evet lutfen kullan. Hatta düşük doz klomen de al bir süre. Ama bunun dışında gereksiz. @ardasa katılıyorum.

Ayrıca dostlar üzülerek söylüyorum ki pregnlydan sonra choromion da artık bulunamıyor. Begenmesek dahi HCG olarak tek secenek ovitrelle.

tarihinde rastlantisal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    807
rastlantisal, 2 dakika önce yazdı:

Bazen çok kuculur. Bundan kastım fındık kadar. O zaman evet lutfen kullan. Hatta düşük doz klomen de al bir süre. Ama bunun dışında gereksiz. @ardasa katılıyorum.

Ayrıca dostlar üzülerek söylüyorum ki pregnlydan sonra choromion da artık bulunamıyor. Begenmesek dahi HCG olarak tek secenek ovitrelle.

var diyenlerin çoğuda sahtedir zaten normalde hep pct de choromion kullanıyordum eczacıya sorduğumda  depoda var gözüküyordu depoyu aradıklarında  en son 2 sene önce gelmiş türkiyeye daha da gelmemiş. başka markaların hcg si var fakat eczaneden direk ovitrelle almak en mantıklısı. 1 tane kullanıncas yetmezse 1 tane daha vurursunuz olur biter bence bu kadar detaya takılmak saçma.

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Perseu    3
rastlantisal, 11 dakika önce yazdı:

Doğrudur hocam eczanelere sorduğumda artık üretilmediğini söylüyorlar. İşin garip kısmı ovitrelle de bulamıyorum yaşadığım şehirde. 1 saat yol gidip üniversite hastanesi yakınlarındaki eczanelere bile sordum cidden bulamıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    807
Perseu, Bir saat önce yazdı:

Doğrudur hocam eczanelere sorduğumda artık üretilmediğini söylüyorlar. İşin garip kısmı ovitrelle de bulamıyorum yaşadığım şehirde. 1 saat yol gidip üniversite hastanesi yakınlarındaki eczanelere bile sordum cidden bulamıyorum.

Yani son çare anabolik markalarının hcg sini almak gebelik testine damlatıp bakarsın. Söylersin satıcıya da pozitif çıkmazsa iade ederim diye.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Sinan35
      Herkese merhabalar,
      Size danışmak istediğim bir konu var.
      KÜR İÇERİĞİM:
      1-10 hafta testo -deca 10-26 hafta bolde tren testo   Kürü yapıyorum 13. haftaya geldim.  Geçen yıl PCT için pregny yerine muadili olan ovitrelle aldım ( doktor arkadaşım rapor yazdığı için elimde biraz fazlaca mevcut) şimdi kür içerinde hafta bir ovitrelle kullansam kürü olumlu etkiler mi doğal testoyu arttırdığı için yoksa zararı mı olur bu konuda bana fikrinizi söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: Liberta
      Merhaba arkadaşlar, nasılsnıız?
      Klomen ve Ovitrelle'nin reçetesiz satılmayacağını duydum, doğru mudur?
      Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: gigabatu
      Merhaba kürüm bitti üstünden 1 ay geçti nerdeyse 1 haftadır gezmediğim eczane kalmadı Ovitrelle bulamıyorum.
      Sadece klomenle pct tedavisi yapılabilir mi? Ovitrelle'siz pct olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim...
    • Yazan: Revolex
      Merhaba arkadaşlar, selamlar.
      Pctye başlayacağım fakat bulunduğum bölgede hiç bir eczanede ovitrelle bulamıyorum.
      Direkt klomen de kullanmak istemiyorum.
      SORULARIM:
      Bu ovitrelle bulamama sorununu nasıl çözebilirim? Alternatifi var mıdır acaba? Tüm cevaplar için teşekkürler.
    • Yazan: ardas
      Merhabalar pct de normalde choriomon kullancaktım fakat bulamadım ondan mecbur ovitrelle kullanıcam ama daha önce hiç ovitrelle kullanmadım ondan pct planlamasını size de danışmak istedim.
      1.hafta Ovitrelle (tek enjeksiyon)
      6 gün ara
      2.hafta Sabah Akşam günde 2 Tamoksifen ve Klomen
      3.hafta-4.hafta günde 1 tamoksifen Klomen.
      Sizce pct planlaması iyi mi yeterli olur mu acaba ?
      @metinav @Askabar @otopsicikedi @Oathbreaker @Diver

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.