Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

higgy

Bütün makroları içeren kek tarifi ile gün geçirmek sorun yaratır mı?

Önerilen İletiler

higgy    14

Merhaba, herkese iyi akşamlar dilerim.

Tuhaf bir sorum var. Günlük 2100 kalorilik bir beslenme programını kek şeklinde yapıp tüketmek gelişim açısından sorun yaratır mı?

Makroları; 

• Protein; 210-220 gram
  • Karb; 160 gram
  • Yağ; 60 gram

Her porsiyon (toplam 4 parça) 55 gram protein / 40 gram karbonhidrat / 15 gram yağ / 510-525 kalori içeriyor.

Malzemeler:

• 8 tam yumurta (56g protein, 40g yağ)
  • 100 gram whey (76g protein)
  • 200g yulaf unu (140g karbonhidrat, 20g protein)
  • 40g fıstık ezmesi (20g yağ)
  • 200ml süt (10g protein, 10g karbonhidrat)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu + Tarçın + Kakao
  • 50g muz (12g karbonhidrat)

Bunu elbette her gün yiyecek değilim. Ama tavuk pilav yerine alternatif olarak yapılsa nasıl olur? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Askabar    1.259

Elbette böyle beslene bilirsin makroları aldıktan sonra değişim gelişim olur. Fakat real food diye bir olay var. Örneğin bioyararlılık olarak whey protein çok iyi bir noktada fakat bunların supplement yani beslin takviyesi olduğunu unutmamak lazım. Bu tip bir beslenmede vücut yeterli mikro besinleri alacak mı ? Yeterli kalori yeterli karb ve protein her şey demek değildir. Lif kaynağı yok sodyum yok vs vs yani işim yoğundur seyahat  edersin o günü kurtarmak adına böyle bir besin kaynağı olabilir ama her gün böyle beslenmek uzun vadede başta bağırsak sağlığın olmak üzere bir çok parametreyi bozar. 

• Teşekkürler 1
  • +1 4

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
higgy    14
Askabar, 3 dakika önce yazdı:

Elbette böyle beslene bilirsin makroları aldıktan sonra değişim gelişim olur. Fakat real food diye bir olay var. Örneğin bioyararlılık olarak whey protein çok iyi bir noktada fakat bunların supplement yani beslin takviyesi olduğunu unutmamak lazım. Bu tip bir beslenmede vücut yeterli mikro besinleri alacak mı ? Yeterli kalori yeterli karb ve protein her şey demek değildir. Lif kaynağı yok sodyum yok vs vs yani işim yoğundur seyahat  edersin o günü kurtarmak adına böyle bir besin kaynağı olabilir ama her gün böyle beslenmek uzun vadede başta bağırsak sağlığın olmak üzere bir çok parametreyi bozar. 

Doğru hocam, dediğinize katılıyorum real food konusunda. Ancak hani aldığımız tavuk tavuk değil. Şahsen kırmızı et tüketemiyorum. Geriye köy tavuğu kalıyor onu da Allah affetsin kokusundan, tadından yiyemiyorum. Acaba dedim alternatif olabilir mi? Haftanın 4 günü bu şekilde beslensem kalanında balık yesem diye düşündüm açık konuşayım. Elbette kek de olsa balık da olsa her öğünün yanında mutlaka bol yeşillikli salata. Ama yine de fayda etmiyor sanırım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    365
higgy, 3 dakika önce yazdı:

Doğru hocam, dediğinize katılıyorum real food konusunda. Ancak hani aldığımız tavuk tavuk değil. Şahsen kırmızı et tüketemiyorum. Geriye köy tavuğu kalıyor onu da Allah affetsin kokusundan, tadından yiyemiyorum. Acaba dedim alternatif olabilir mi? Haftanın 4 günü bu şekilde beslensem kalanında balık yesem diye düşündüm açık konuşayım. Elbette kek de olsa balık da olsa her öğünün yanında mutlaka bol yeşillikli salata. Ama yine de fayda etmiyor sanırım.

Alman gereken makroları aldığın sürece bunu yemenin ya da fast food yemenin gelişim açısından önemli bir farkı olmaz. Tabi sağlık için çeşitli ve temiz beslenirsen daha iyi olur. Haftada birkaç gün tavuk pilav ile bunu değiştirmenin bir zararı olmaz ama günlük 100 gram whey dokunabilir :D Normal tavukların o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Hayvancağızlar hakkında neler neler söylendi. Yok hormonu, antibiyotiği. Yakında tren kürüne başlayacaklar. Altı üstü et için verimli olması için üretilmiş broiler cins tavuklar. Aynı mantıkla büyük köpek ırklarının da hormonlu olması lazım. Kısaca makrolarına, mikrolarına, liflerine dikkat eder temiz şeyler yersen bir sıkıntı olmaz :D 

• ahahaha 1
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lifter31    18

Dostum ben bu taktigi bayagidir yapiyorum bulkta gunde 2 3 öğün gayette memnunum

• Minnettarım 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BBurak    122

Mikro ve sodyum alımında ciddi sorunlar yaşayabilirsin önümüz yaz. Ayrıca tavuktan ziyade balık demişsin de bence balığın da artık kirlilik nedeniyle pek tavuktan aşağı kalır yanı yok. Günümüzde marketten alacağın yumurtadan, tavuktan, etten, balıktan hemen hemen aynı oranda hayır gelir sanıyorum besinlerin sende nasıl etki ettiğine ve sindirim durumuna göre bence beslenmeni çeşitlendir. Bakliyatlardan da yararlanabilirsin tavuk yemek istemiyorsan.

• Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.259
higgy, 46 dakika önce yazdı:

Ben bu olaya kesinlikle katılmıyorum. Günümüz tavukları bence gayet sağlıklı parametre içerinden kalıyor. İnan bana en kötü tavuk bile bir çok Türk malı suplement markası wheyinden daha iyi :)  ayrıca bu konu bira uzun ama tavukları insanların sağlıksız bulma sebebi 40 gün gibi bir sürede büyümeleri. Fakat bunları büyüten şey hormon ilacı değil genetik faktörler. Aynı işlemler bütün sebzelerde var. Eskiden tavuklar 3-5 ayda büyürdü fakat eski tavuklar 4 kilo civarı olurdu. Şimdi ki tavuklar max 2 kilo oluyorlar. Buda kısa sürede büyümüş anlamına gelmiyor aslında. Aynı civcivi sen eve alıp gerekli ısı ve beslenmek koşullarını sağlarsan sende evde 40-50 gün gibİ bir sürede tavuk yetiştirirsin. Ayrıca 40 günde her tavukta eşit büyümüyğr. Kimisi 2000 gr okurken kimisi 1400 lerde kalıyor. Birde 40 gün boyunca tavuklar adım bile atmıyor neredeyse. İş gereği bir çok tavuk çiftliği gördüğümden biliyorum :) 

• +1 1
  • Tamam 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.538
BBurak, 28.02.2025 - 22:05 yazdı:

Mikro ve sodyum alımında ciddi sorunlar yaşayabilirsin önümüz yaz. Ayrıca tavuktan ziyade balık demişsin de bence balığın da artık kirlilik nedeniyle pek tavuktan aşağı kalır yanı yok. Günümüzde marketten alacağın yumurtadan, tavuktan, etten, balıktan hemen hemen aynı oranda hayır gelir sanıyorum besinlerin sende nasıl etki ettiğine ve sindirim durumuna göre bence beslenmeni çeşitlendir. Bakliyatlardan da yararlanabilirsin tavuk yemek istemiyorsan.

Şuan en temiz protein kaynağı balık dostum. İster çiftlik olsun ister deniz ürünü. Kirlilik bütün canlılarda var fakat düşünmediğin şey şu, bütün besi canlılarında ciddi miktarda antibiyotik vs ilaç kullanılıyor. Balıkta böyle bir şey yok. İşin içinde birisiyim balık şuan hem ucuz hemde çok sağlıklı :) 

• Beğen 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deluxes    66
Diver, 1 saat önce yazdı:

Şuan en temiz protein kaynağı balık dostum. İster çiftlik olsun ister deniz ürünü. Kirlilik bütün canlılarda var fakat düşünmediğin şey şu, bütün besi canlılarında ciddi miktarda antibiyotik vs ilaç kullanılıyor. Balıkta böyle bir şey yok. İşin içinde birisiyim balık şuan hem ucuz hemde çok sağlıklı :) 

Abi balık olarak ne tüketiyorsun? Tavuk, kıyma arasında gidip geliyoruz balıkta eklemek lazım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.538
deluxes, Şimdi yazdı:

Abi balık olarak ne tüketiyorsun? Tavuk, kıyma arasında gidip geliyoruz balıkta eklemek lazım.

Mevsiminde ne varsa ne ucuzsa onu tüketin. Fırında, ızgarada yada çorbası uygun olur. Bol yağlı kızartmayında :) 

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.259
Diver, 2 saat önce yazdı:

Mevsiminde ne varsa ne ucuzsa onu tüketin. Fırında, ızgarada yada çorbası uygun olur. Bol yağlı kızartmayında :) 

Bizim buralarda hepsi ucuz :) balık memleketi gibisi yok. 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diver    2.538
Askabar, 54 dakika önce yazdı:

Bizim buralarda hepsi ucuz :) balık memleketi gibisi yok. 

Kesinlikle öyle hocam balık şifa bence😁 Enteresan şekilde ülkemizde balık seven sayısı az 😅

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Askabar    1.259
Diver, 7 dakika önce yazdı:

Kesinlikle öyle hocam balık şifa bence😁 Enteresan şekilde ülkemizde balık seven sayısı az 😅

Ben denizden babam çıksa yerim kafasındayım 

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.