Jump to content
  • Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

kreaks

Dövme yaptırdım, kan vermem gerekirse ne yapmalıyım?

Önerilen İletiler

kreaks    35

Öncelikle merhabalar, şuanda kan testlerimde bir olumsuzluk yok gibi ama eğer hemogram yüksek çıkarsa ve kan vermem gerekirse ne yapmalıyım? cevaplar için teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

heisenbergg    316
kreaks, 7 dakika önce yazdı:

Öncelikle merhabalar, şuanda kan testlerimde bir olumsuzluk yok gibi ama eğer hemogram yüksek çıkarsa ve kan vermem gerekirse ne yapmalıyım? cevaplar için teşekkürler.

Direkt ver kan verirken hepsini hayır diyeceksin eline verilince o test gibi şey sonra dövmeyi sorarlarsa geçen sene yaptırdım de sıkıntı çıkmaz. Dövme yaptırdıktan 1 hafta sonra vermiştim ben de kan bağışı.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
heisenbergg, 1 dakika önce yazdı:

Direkt ver kan verirken hepsini hayır diyeceksin eline verilince o test gibi şey sonra dövmeyi sorarlarsa geçen sene yaptırdım de sıkıntı çıkmaz. Dövme yaptırdıktan 1 hafta sonra vermiştim ben de kan bağışı.

Böyle bişeyi aşamalı aşamalı anlatman ne kadar etik?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kreaks    35
heisenbergg, 2 dakika önce yazdı:

teşekkür ederim hocam

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Livra, Şimdi yazdı:

Direkt kanı alıp hastaya vermiyorlar zaten belirli kontrol sürecinden geçiyor kan mesela Hiv/Aids antikor testi hepatitler, kan grubu testleri vs vs… Üstüne üstlük bir sürü insan hasta olup olmadığını (mesela grip ya da viral bir enfeksiyon) bilmeden gelip kan veriyor belki verdiği vakit kan dolaşımına salınıyor virüsler bilemeyeceği için henüz yumurtlama dönemindeyse bu riski kanı başkasına verirken göze almaz.

Bu sebepten ötürü etik bir sorun teşkil etmez edecek tek husus testi doldururken işaretlediğin hayırlar ve dövmen hakkında söylediğin yalan sonuç olarak etik olmayan bir fiile (kanının başka bir hastaya verilmesi gibi) sorun yaşanmaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
heisenbergg, Şimdi yazdı:

Direkt kanı alıp hastaya vermiyorlar zaten belirli kontrol sürecinden geçiyor kan mesela Hiv/Aids antikor testi hepatitler, kan grubu testleri vs vs… Üstüne üstlük bir sürü insan hasta olup olmadığını (mesela grip ya da viral bir enfeksiyon) bilmeden gelip kan veriyor belki verdiği vakit kan dolaşımına salınıyor virüsler bilemeyeceği için henüz yumurtlama dönemindeyse bu riski kanı başkasına verirken göze almaz.

Bu sebepten ötürü etik bir sorun teşkil etmez edecek tek husus testi doldururken işaretlediğin hayırlar ve dövmen hakkında söylediğin yalan sonuç olarak etik olmayan bir fiile (kanının başka bir hastaya verilmesi gibi) sorun yaşanmaz.

Kendinizi kandırmayın lütfen. Kanlara herhangi bir hormon testi yapılmaz. Hastaya da verilir. Telefonuna bağışınız onaylandı diye mesaj geldiğine eminim. Gelmese kızılay sizi kara listeye alırdı🙂

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kreaks    35
Livra, 1 dakika önce yazdı:

Kendinizi kandırmayın lütfen. Kanlara herhangi bir hormon testi yapılmaz. Hastaya da verilir. Telefonuna bağışınız onaylandı diye mesaj geldiğine eminim. Gelmese kızılay sizi kara listeye alırdı🙂

hocam etiği göz önüne alınca peki böyle bir sorunla karşılaşırsam ne yapmalıyım? öneriniz ne olur acaba

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
kreaks, Şimdi yazdı:

hocam etiği göz önüne alınca peki böyle bir sorunla karşılaşırsam ne yapmalıyım? öneriniz ne olur acaba

Ben özel hastaneye parasıyla veriyorum. Tavisiyem böyle bir sorunla karşılaşırsan bi dahiliye doktoruna görün. Orda durumu izah et. Yardımcı olmazlarsa bir de özel hastaneye görün. Orada alacaklarını düşünüyorum ama paralıdır muhtemelen. İkisinden birinde elbet alırlar yani kısaca. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kreaks    35
Livra, Şimdi yazdı:

Ben özel hastaneye parasıyla veriyorum. Tavisiyem böyle bir sorunla karşılaşırsan bi dahiliye doktoruna görün. Orda durumu izah et. Yardımcı olmazlarsa bir de özel hastaneye görün. Orada alacaklarını düşünüyorum ama paralıdır muhtemelen. İkisinden birinde elbet alırlar yani kısaca. 

anladım, teşekkür ederim hocam iyi günler dilerim

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rastlantisal    3.971
kreaks, 22 dakika önce yazdı:

Sağlık kabinleri ile konuş. 700TL'ye 1 ünite kan azaltıyorlar. Sadece testosteron kullanacaksan sorun yok. Ama NOR19 grubu anabolik kullanıyorsan bence direk sağlık kabinine git.

• Beğen 1
  • +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Feladel    34
kreaks, 1 dakika önce yazdı:

Böyle bir durumda flebotomi yaptırabilirsin eğer o da olmazsa istersen kendin de deneyebilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Livra, 8 dakika önce yazdı:

Hiçbir zaman gelmedi öyle bir SMS ya da mesaj. Üstelik hormon testinin herhangi bir şekilde kan bağışında fark yaratmaz bahsettiğim gibi kandan geçen hastalıklar kontrol edilir kan verirken. Enfeksiyon varlığı için Frengi olsun hepatit olsun Hiv/Aids… Yoğun bir önlem havuzu bizi karşılar hali hazırda ben hormon testi yapılır demedim ve hormonal problemler genel itibarı ile bir problem teşkil etmez.

Teşkil eden bir durum olsa yapılan kontrollerde ortaya çıkar ve kan hastaya verilmez. Kızılay’ın kendi sitesinde bu bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılay gönüllü kan bağışı toplama faaliyetlerini “Ulusal Kan ve Kan Bileşenleri Hazırlama, Kullanım ve Kalite Güvencesi Rehberi” doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bağışlanan kanlara Hepatit B, Hepatit C, HIV, Sifilis, kan grubu testleri uygulanmaktadır. 

Yapılan bu testlerin sonuçlarında kanın kullanımına engel bir durum yoksa kan bağışı hastaların kullanımına sunulmakta, engel bir durum varsa bağışçıya bilgilendirme yapılmaktadır.”

Teknik olarak hormonlar hastalık taşımaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
heisenbergg, Şimdi yazdı:

Hiçbir zaman gelmedi öyle bir SMS ya da mesaj. Üstelik hormon testinin herhangi bir şekilde kan bağışında fark yaratmaz bahsettiğim gibi kandan geçen hastalıklar kontrol edilir kan verirken. Enfeksiyon varlığı için Frengi olsun hepatit olsun Hiv/Aids… Yoğun bir önlem havuzu bizi karşılar hali hazırda ben hormon testi yapılır demedim ve hormonal problemler genel itibarı ile bir problem teşkil etmez.

Teşkil eden bir durum olsa yapılan kontrollerde ortaya çıkar ve kan hastaya verilmez. Kızılay’ın kendi sitesinde bu bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılay gönüllü kan bağışı toplama faaliyetlerini “Ulusal Kan ve Kan Bileşenleri Hazırlama, Kullanım ve Kalite Güvencesi Rehberi” doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bağışlanan kanlara Hepatit B, Hepatit C, HIV, Sifilis, kan grubu testleri uygulanmaktadır. 

Yapılan bu testlerin sonuçlarında kanın kullanımına engel bir durum yoksa kan bağışı hastaların kullanımına sunulmakta, engel bir durum varsa bağışçıya bilgilendirme yapılmaktadır.”

Teknik olarak hormonlar hastalık taşımaz.

Dostum inatla kendini rezil ediyorsun. O kanların yenidoğan bebeklere de gitme olasılığını biliyorsun değil mi? Herhangi bir zararı yoktur falan diyorsun. trenli kan yenidoğan bebeğe aklım durdu resmen. Zararı yok onun yaaav diye bi geçiştirme yok. Kızılay herşeyi denetleyemediği için sana verilen formu full çarpıyı işaretlediğin için okumamışsın galiba. Orda diyor ki güven esaslı kan bağışı olduğundan bahseder. Yani senin orayı doğru doldurduğunu varsayar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Livra, Bir saat önce yazdı:

Üstüne üstlük not olarak ekleyeyim tetkikler bununla da sınırlı değil teorik olarak sodyum potasyum toksikitesi, yüksek demir seviyeleri, yüksek beyaz kan hücreleri (ve dolaylı olarak febril-non hemolotik reaksiyonlar) ve HLA platet uyumu gibi bir sürü problemler ile karşılaşmamız çok yaygın olurdu uygulanan tetkikler uluslararası standartlara uygundur ve son derece sıkıca kontrol edilir.

Livra, 40 dakika önce yazdı:

Dostum inatla kendini rezil ediyorsun. O kanların yenidoğan bebeklere de gitme olasılığını biliyorsun değil mi? Herhangi bir zararı yoktur falan diyorsun. trenli kan yenidoğan bebeğe aklım durdu resmen. Zararı yok onun yaaav diye bi geçiştirme yok. Kızılay herşeyi denetleyemediği için sana verilen formu full çarpıyı işaretlediğin için okumamışsın galiba. Orda diyor ki güven esaslı kan bağışı olduğundan bahseder. Yani senin orayı doğru doldurduğunu varsayar.

Sence böylesine bir riski koskoca devlet kurumu alır mı söze mi güvenir yoksa mikrobiyolojiye mi ? Bebeklere uygulanan prosedür hakkında pek birşry bilmediğini görüyorum bebekler için “CMV negatif kan”, “Işınlanmış kan” ve “Filtrelenmiş kan” kullanılır. Özellikle taze kan olmasına dikkat edilir düşündüğün gibi erişkin insanlara uygulanan prosedür uygulanmaz ki böyle bir şey olsaydı defalarca gündem olur soruşturma başlatılırdı verilen kanlar araştırıldı böyle bir sorun daha önceden yaşanmış olsaydı.

• Palyaço 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    81
Livra, 1 dakika önce yazdı:

Dostum rezillik bir durum yok hiç kan verdin mi bilmiyorum .3 tüp kan alınıyor ayrıyetten onlar teste gidiyor babam kızılaya en az 20-25 kere kan vermiştir hasta olduğun çıkarsa kan testinde seni arayıp bilgilendiriyolar bile dedi bana ama bilmiyorum babam söyledi. Yani öyle kanı alıp hemen bağış için kullanmıyorlar tahlil ettikten sonra kullanılıyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
5am5unlu, Şimdi yazdı:

Dostum rezillik bir durum yok hiç kan verdin mi bilmiyorum .3 tüp kan alınıyor ayrıyetten onlar teste gidiyor babam kızılaya en az 20-25 kere kan vermiştir hasta olduğun çıkarsa kan testinde seni arayıp bilgilendiriyolar bile dedi bana ama bilmiyorum babam söyledi. Yani öyle kanı alıp hemen bağış için kullanmıyorlar tahlil ettikten sonra kullanılıyor

Evet kesinlikle bahsettiğim süreç buydu direkt alıp hastaya nakletmiyorlar Avrupa standartlarına göre derin kontrol içeren bir süreçtir kanın kan bankasına girmesi.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
gönderildi (düzenlendi)
5am5unlu, 35 dakika önce yazdı:

Dostum anlayamıyorsun sanırım terslemeyeyim izah edeyim: Kızılay kanlara herhangi bir hormon testinde bulunmaz. Belirtildiği gibi Hiv/aids gibi testler yapar ve hastaya ulaştırır. Yani sen kürdeyken kan verirsen yüksek ve yüksek ihtimal kanın bir bebeğe veya bir kan hastasına ulaşabilir. Çevremde tren küründe veren biri vardı. Telefonuna adamın kanınız 3 hastaya can olmuştur gibi bi mesaj gelmişti sanırsam...

Ayrıca inanın bana kanında tren çıksa 20 25 defa kan veremezsin çünkü kara listeye alınırsın direk...

Ayrıca bahsedilen hastalıklar hiv/aids diğer kan hastalıkları. Yani yaptıkları test dahilinde bir hastalık çıkarsa seni ararlar ama adamlad hormon testi yapmıyor. 

tarihinde Livra tarafından düzenlendi
Eksik

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
gönderildi (düzenlendi)
Livra, 8 dakika önce yazdı:

Dostum anlayamıyorsun sanırım terslemeyeyim izah edeyim: Kızılay kanlara herhangi bir hormon testinde bulunmaz. Belirtildiği gibi Hiv/aids gibi testler yapar ve hastaya ulaştırır. Yani sen kürdeyken kan verirsen yüksek ve yüksek ihtimal kanın bir bebeğe veya bir kan hastasına ulaşabilir.

Varsayalım dediğin gibi bir olay gerçekleşti madem bu kadar bu konuda hassasın hangi hastalık bulaşır teorik olarak bana söyler misin ? Steroid kullanan birinin kanı bir hastaya verilse teorik olarak iğne kullanımından kaynaklı (Hiv/Aids hepatit vs vs) bulaşabilir tetkikler bunun olmasını zaten engelliyor. Diğer test koyu renkli kan bağışında kanın pıhtılaşma şansı artabilir ki bunun için de testten geçer aldığın kan hem görsel olarak şüphe uyandırırsa kan atılır.

Ve hali hazırda kan plazması ayrıştırılması dediğimiz işlem uygulanır hormonlar da genellikle plazmaların içinde bulunduğu için genellikle risk taşımaz bu yüzden eğer ki taşıma potansiyeli olsaydı GnRH ya da hipofiz bezindeki problemlerden ötürü doğal olarak yüksek testosteron seviyesi üreten bireyler de kontrol altına alınırdı.

Kan plazması ayrıştırılması prosedürü ve kan bankalarının uyguladığı prosedürleri incelemeni temenni ederim.

Sorumu tekrardan size iletiyorum spesifik olarak hangi hastalığa sebep olabilir steroid kullanımı spesifik olarak bir cevap bekliyorum sizden madem özellikle bu konu ile ilgilendiniz cevabınızı bekliyorum.

tarihinde heisenbergg tarafından düzenlendi
  • Kaka 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Livra    4
heisenbergg, 6 dakika önce yazdı:

Varsayalım dediğin gibi bir olay gerçekleşti madem bu kadar bu konuda hassasın hangi hastalık bulaşır teorik olarak bana söyler misin ? Steroid kullanan birinin kanı bir hastaya verilse teorik olarak iğne kullanımından kaynaklı (Hiv/Aids hepatit vs vs) bulaşabilir tetkikler bunun olmasını zaten engelliyor. Diğer test koyu renkli kan bağışında kanın pıhtılaşma şansı artabilir ki bunun için de testten geçer aldığın kan hem görsel olarak şüphe uyandırırsa kan atılır.

Ve hali hazırda kan plazması ayrıştırılması dediğimiz işlem uygulanır hormonlar da genellikle plazmaların içinde bulunduğu için genellikle risk taşımaz bu yüzden eğer ki taşıma potansiyeli olsaydı GnRH ya da hipofiz bezindeki problemlerden ötürü doğal olarak yüksek testosteron seviyesi üreten bireyler de kontrol altına alınırdı.

Kan plazması ayrıştırılması prosedürü ve kan bankalarının uyguladığı prosedürleri incelemeni temenni ederim.

Sorumu tekrardan size iletiyorum spesifik olarak hangi hastalığa sebep olabilir steroid kullanımı spesifik olarak bir cevap bekliyorum sizden madem özellikle bu konu ile ilgilendiniz cevabınızı bekliyorum.

Dostum senin zararlı anlayışın bi hastalıktan ibaret sanırım. Hala inatlaşıyorsun. Kendin için bu kadar zararlı olan bişey bi kan hastasına veya yenidoğan bebeğe verilince sence çok faydalı mı olur kafan algılıyor mu acaba. Evet genel olarak şu hastalığa neden olur diyemeyiz. Ama bunun meşru veya faydalı olduğu anlamına gelmez ve yaptığın şey yanlış. Sen evet biliyorum yaptığım kötü bişey demek yerine hala diretiyorsun. Utanmasan faydalı yavvv adam hasta işte ver treni canlansın diceksin. Sen onların durumunda olsan. Senin gibi 2 3 kişi gelse. Kan verse ve o kan sana gelse... yaşam mücadalesi içinde olan insanlar veya hayata yeni gözlerini açmış bir bebeğe zevklerin uğruna kötülük yapıyorsan bunu savunma lütfen.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    81
Livra, 15 dakika önce yazdı:

Dostum anlayamıyorsun sanırım terslemeyeyim izah edeyim: Kızılay kanlara herhangi bir hormon testinde bulunmaz. Belirtildiği gibi Hiv/aids gibi testler yapar ve hastaya ulaştırır. Yani sen kürdeyken kan verirsen yüksek ve yüksek ihtimal kanın bir bebeğe veya bir kan hastasına ulaşabilir. Çevremde tren küründe veren biri vardı. Telefonuna adamın kanınız 3 hastaya can olmuştur gibi bi mesaj gelmişti sanırsam...

🤔 düşündürdü… az önce kızılay çağrı merkezini aradım ve tüm tahlillerin yapıldıktan sonra hastaya verilidiği söylendi fakat tren küründe bağış yapan biri kanı kullanılma durumu varsa kan bağışı yapılmaması gerekir. salonda bir arkadaşımla muhabbet ederken kürdeyken kızılaya kan verilmiyor verdiğin zaman eve kağıt geliyor kara listeye ekleniyorsun dedi ne kadar doğru bilmiyorum forumda başka bir kürdeyken kan veren dostumuz varsa bilgilendirirse güzel olur

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Livra, Şimdi yazdı:

Dostum senin zararlı anlayışın bi hastalıktan ibaret sanırım. Hala inatlaşıyorsun. Kendin için bu kadar zararlı olan bişey bi kan hastasına veya yenidoğan bebeğe verilince sence çok faydalı mı olur kafan algılıyor mu acaba. Evet genel olarak şu hastalığa neden olur diyemeyiz. Ama bunun meşru veya faydalı olduğu anlamına gelmez ve yaptığın şey yanlış. Sen evet biliyorum yaptığım kötü bişey demek yerine hala diretiyorsun. Utanmasan faydalı yavvv adam hasta işte ver treni canlansın diceksin. Sen onların durumunda olsan. Senin gibi 2 3 kişi gelse. Kan verse ve o kan sana gelse... yaşam mücadalesi içinde olan insanlar veya hayata yeni gözlerini açmış bir bebeğe zevklerin uğruna kötülük yapıyorsan bunu savunma lütfen.

Bahsettiğim prosedürler ve kan plazmasına yapılan müdahaleyi bilmediğin çok açık ve teorik olarak steroidler kanda bir serbest formda bulunur (bu yüzdeliğe vuracak olursak %1-2 arasındadır) ya da proteinlere bağlı şekilde bulunur bu da geriye kalan kısımı sembolize eder. Geriye kalan kısın Albümin ve SBHG olarak bulunur ki bu da herkeste bulunan hormonlardır ve inaktif şekilde kanda bulunur. Varsayalım bu %1-2 kil kısım kan plazmasında “risk” teşkil etsin ki ne yazıkki zaten kan plazması ayrıştırmasında bu miktarın çoğu da gider. Üstelik kanda mesela trenbolone kullanan birinden bahsedelim bahsi geçen bileşik (aktif olan %1-2’lik kısmından bahsedelim) saf trenbolone halinde bulunmaz metabolitler ile karışık halde bulunur. 

Üstüne üstlük kan bağışı konusunda bebeklere verilecek kanlarda bunlar daha dikkatli yapılır tekrar diyorum kan plazması ayrıştırması olduğunda bir düşün bu “aktif” diğer deyişle %1’lik kısım kaça düşer ve teorik olarak nasıl bir zarar verebilir… Yüksek ihtimal bağışlanan kanda “aktif bileşik” olmayacaktır bile konudaki bilgisizliğin yüzünden böyle konuşuyorsun ne yazıkki potansiyel olarak neye sebep olabileceği hakkında bile bilgi yokken burada ahlak bekçiliği yapıyorsun.

Kandaki steroid depolanma modüllerini kontrol et bir daha ve rica ediyorum muhalefet edeceksen öyle et palyaço ya da dışkı emojisi koyarak haklı çıkmıyorsunuz ne yazıkki.

Buradaki tartışmayı biz bilimsel ve rasyonel bir bağlamda ele alırken sürekli ahlaki yaklaşımınız ne mutlak bir sonuç bulmamıza ne de bir “SONUÇ” bulmamız için faydalı olacak.

• Palyaço 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardas    719
gönderildi (düzenlendi)

Ne boş dönmüş gene kaç kez kızılayda kan verdim direk ordaki kan alan görevliyede sordum sence sana güvenip evet hayır dediğin şeylere göre gidip o kanı başkasına mı vericekler kan başkasına verilmeden önce uygun mu diye kontrol ediliyor gidip başkasına vermiyorlar yani direk ayrıca sms filanda gelmiyor. Kan yoluyla bulaşan bir hastalığın vardır o durumda etik değil bana görede.

tarihinde ardas tarafından düzenlendi
  • +1 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
ardas, 11 dakika önce yazdı:

Ne boş dönmüş gene kaç kez kızılayda kan verdim direk ordaki kan alan görevliyede sordum sence sana güvenip evet hayır dediğin şeylere göre gidip o kanı başkasına mı vericekler kan başkasına verilmeden önce uygun mu diye kontrol ediliyor gidip başkasına vermiyorlar yani direk ayrıca sms filanda gelmiyor. Kan yoluyla bulaşan bir hastalığın vardır o durumda etik değil bana görede.

Kesinlikle en başından beri savunduğum mevzu buydu üstelik yukarıda bahsettiğim gibi arkadaş steroid kullanımındaki kanda aktif (proteine bağlanmamış) ve inaktif (proteine bağlanmış) oranları bilmediği ve spesifik olarak hiçbir hastalığa sebep olmadığını bilmediği için bilinçsizlikten karşı çıktı. İlk mesaja çıkarsanız zaten en başından beri savunduğumuz husus sizin belirttiğiniz ile paralel.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yanis    14
gönderildi (düzenlendi)

Verilen formda anabolik steroid kullanıyor musunuz diye bir şey sorulmuyor ki. Adamlar eşcinsel misiniz diye bile sormuş bunu mu sormayacaklar. Kızılayın bodycilerin kan verdiğinden haberi yok mu ? En azından anapolon rimibolan vs. ilaçları sormaları lazımdı 

tarihinde yanis tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
burakg133    63

Beyler adam diyorki ben tren vurdum sonra kan verdim o kanı bebek kullandi dolayisiyla bu bebeğe tren vurmak ile ayni şey olmazmi. Cevabı olmaz, verilse bile kan, çok cok çok az miktarda hormonu dolaylı yoldan almis olur hasta, etkilemez pek. Amerikadada danalar için kullanılan tren ,içme sularına ve danalarin etlerine, dolaylı yoldan insanlara geçiyor çok tehlikeli fln diye araştırmışlardi ama bisey çıkmadı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.