Jump to content

• Duyurular

• Loving

Steroidturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Steroidturkiye.com açıldı! Hormon gruplarına dair tüm sorularınıza cevap bulmak için sisteme giriş yapıp soru başlığı oluşturmanız yeterli.
    • Loving

Sarmsturkiye.com - AÇILDI!   29-11-2020

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Peptid Türkiye'ye HOŞ GELDİNİZ!

Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı peptid platformuna hoş geldin. Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt olduktan sonra giriş yaptığınızda, kendi içeriğinizi göndererek veya mevcut içeriklere cevap göndererek bu platforma katkıda buluna bileceksin. Profilini özelleştirebilir, ödül puanlarınızı içerik yazarak toplayabilirsiniz, diğer üyelerle kendi özel gelen kutunuz üzerinden iletişim kurabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz! Bu mesaj, oturum açtıktan sonra kaldırılacaktır.

• Reklam

h4runx

Bir öğünde vücudun sindirebileceği maksimum protein miktarı nedir?

Önerilen İletiler

h4runx    15

Merhaba,  500 testo e, 500 primo küründeyim, yemeğimi çalıştığım yerin yemekhanesinde yiyorum. Her sabah haşlanmış yumurta, öğlen et, akşam tavuk yemeği kesin olarak çıkıyor. Yemekler fazla fazla gelip dökülüyor. Bu imkanı değerlendirebilmek için yiyebildiğim kadar protein almaya çalışıyorum fakat aldığım fazla proteinin bana bir zararı olur mu? Kalori hesabı tam olarak yapmam mümkün değil ama yaklaşık günlük 1kg et, 1kg tavuk, 20 yumurta beyazı tüketiyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kreaks    35
h4runx, Bir saat önce yazdı:

Merhaba,  500 testo e, 500 primo küründeyim, yemeğimi çalıştığım yerin yemekhanesinde yiyorum. Her sabah haşlanmış yumurta, öğlen et, akşam tavuk yemeği kesin olarak çıkıyor. Yemekler fazla fazla gelip dökülüyor. Bu imkanı değerlendirebilmek için yiyebildiğim kadar protein almaya çalışıyorum fakat aldığım fazla proteinin bana bir zararı olur mu? Kalori hesabı tam olarak yapmam mümkün değil ama yaklaşık günlük 1kg et, 1kg tavuk, 20 yumurta beyazı tüketiyorum 

karaciğeri yorarsın, böbrekleride keza aynı şekil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yanis    14

Bu kadar proteinin bir manası yok sadece vücudu yorarsın. 250-300 protein ideal fazlası gereksiz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
5am5unlu    81
h4runx, 2 saat önce yazdı:

Maşallah ne sindirim varmış😀. Bu kadarı manasız kilonun 2.5 katı max idealdır protein bakımından. proteinin yağ olarak depolanması çok zor fakat bu kadar proteini vücut ne yapıcak muamma.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
h4runx    15
gönderildi (düzenlendi)
5am5unlu, 5 saat önce yazdı:

Maşallah ne sindirim varmış😀. Bu kadarı manasız kilonun 2.5 katı max idealdır protein bakımından. proteinin yağ olarak depolanması çok zor fakat bu kadar proteini vücut ne yapıcak muamma.

Böyle bir imkan olunca değerlendirmek istedim, primo protein senesini arttırıyor diye biliyorum. mideyi iyice genişlettik 😂 

tarihinde h4runx tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
h4runx, 8 saat önce yazdı:

Genel olarak kısa vadede bir sorun yaratmaz ama sürekli bir tüketim böbrekleri zorlayabilir çünkü böbrekte süzme yükünü artırır lakin sağlıklı bireylerde sorun yaratmaz genelde. Keza karaciğer için de aynıdır protein metabolize edilirken ortaya amonyak çıkar sonra bu da üreye çevirilerek vücuttan atılır altta yatan bir problem var ise sorun teşkil edebilir.

Ne kadar protein o kadar ürik asit gibi bir denklem kurmamız pek hatalı olmaz çünkü aralarında pozitif korelasyon vardır yüksek ürik asit gut hastalığına sebep olabilir.Düzenli kontrol ile ilerlersen bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum ama bu kadar fazla proteinin gereksiz olduğu kanısındayım kırmızı eti azalt çünkü kırmızı et kolesterol içerir bolca ve dolaylı olarak LDL dediğimiz kötü kolesterolü artırır. Bu sebepten ötürü dikkat etmemizde fayda var.

Sindirmek için maksimum sınır diye bir şey yok tek öğünde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emin982    89

@heisenbergg kankam konuyla bağlantılı senden protein kaçağı ile ilgili detaylı bir bilgilendirme bekliyorum.

Ne gibi zararı olabilir önlem almakla ilgili vs..

• +1 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Emin982, 2 saat önce yazdı:

@heisenbergg kankam konuyla bağlantılı senden protein kaçağı ile ilgili detaylı bir bilgilendirme bekliyorum.

Ne gibi zararı olabilir önlem almakla ilgili vs..

Selam hocam kısaca steroid kürü sürecinde protein kaçağına sebep olan en yaygın durumlardan sana bahsedeyim. Genel bir başlık açacak olursak böbreğin stresten ötürü filtrasyon görevini tamamlayaması.

Buna yüksek tansiyon, su tutumu, yüksek kalorili beslenme, enflamasyon ve glomerüler hasar.

Yüksek tansiyonu zaten biliyoruz yüksel tansiyon sadece böbreğe değil, bütün damar yollarını strese sokar ve aynı şekilde damar yolunun gittiği potansiyel her bölgeye stres uygulayabilir özellikle böbrek, karaciğer ve kalp gibi organlarda olmak üzere. Karaciğer ve kalpte kendine özgü sorunlara yol açsa bile anlatacak olsam uzun sürer o yüzden böbrek üzerinden ilerleyelim.

Yüksek tansiyonun verdiği stres dediğim gibi filtreleme sürecine damarlardaki stresten ötürü zarar verip protein kaçağına yol açması olası. Buna ek olarak su ve tuz tutumu diyebiliriz teorik olarak bu da yüksek tansiyon için sebeplerden biridir ve bu da aynı şekilde böbrek yükünü artıran bir fenomendir.

Düzenli olarak idrar ve Kreatinin, BUN ve eGFR testleri erken bir şekilde bu sorunun teşhis edilmesinde yol oynayabilir kan testleri idrar testi kadar tutarlı bir sonuç göstermez bizim için öncelik idrar sonrası kan testidir ikisinin de kendine özgü perspektifleri vardır ama sorun protein kaçağı ise idrar testi bunu en tutarlı şekilde bize sunan tetkiktir.

Tuz ve sodyumu azaltmakta aynı şekilde böbrekleri korumak için iyi bir yöntemdir beslenmemize dikkat etmek ve aşırı protein alımından kaçınmakta aynı şekilde böbrekleri korumanın en iyi yollarından biri ise yeterli hidrasyondur (su ve elektrolit tüketimi).

Düzenli tansiyon kontrolü, idrar kontrolleri ve kan tahlilleri erken teşhis için dediğim gibi çok önemlidir ve böbrek sağlığı için dediğim kıstaslara dikkat etmek. Şimdi kısaca zararlarından bahsedeyim protein kaçağının teorik olarak sebep olabileceği:

-Böbrek hasarı ilerleyebilir

-Ödem sorunları

-Bağışıklık sisteminin zayıflaması

-Kas erimesi ve güçsüzlük (sürekli kas ağrıları da buna eşlik eder)

-kalp damar problemleri 

-dwngesiz lipid profili

-iştahsızlık

vs vs vs

Kısacası dikkat edilmesi gereken ve çok kritik bir husustur.

• Beğen 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emin982    89

Çok faydalı bilgiler teşekkür ederim 🙏🏻 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
heisenbergg    316
Emin982, Şimdi yazdı:

Çok faydalı bilgiler teşekkür ederim 🙏🏻 

Rica ederim işine yaradıysa hayırlı günler dilerim.

• Beğen 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Copyright © 2010 Peptid Türkiye. Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@peptidturkiye.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı! Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet veya benzerlerine başlamayınız.